Chillerill

Exet får vila från både bett och sadel idag. Skrittar bara, alt travar litelite.. bara för att känna av! Men måste snabba mig, ska ju till grönan idag :)


Nedslag

Vet inte vad det var, men Exet kändes inte riktigt som han brukar idag. Helt trött och fick inte fram han för skänkeln alls. Kändes inte helt okej, så gav upp efter en halvtimme och skrittade av. Ska låta honom ta det lugnt i helgen, uteritter bara, hoppas att han känns mer in the game på måndag sen!
Dock så  vilade han igår och reds ut i onsdags.. hm.
 
Hedda var på helspänn, så det gick inte heller helt bra.. fast efter en stunds travande så slappnade hon av helt okej, sänkte sig och tog stöd i bettet. Där var hon faktiskt riktigt härlig, synd att hon inte är helt igång så man kan ställa ordentliga krav :P Red henne inte så länge heller, eftersom ja, hon inte 
 
Var inte dom bästa passen men var skönt att vara ute i stallet :) Nu väntar jag på min karl som ska komma hem med pizza och glass, sen blir det gos! Perfekt fredagskväll (vuxenp. att inte festa en fredag va?) Haha nä men ja, loggar ut här nu, hörs imorgon bloggen! :)
Hoppas det bara är så att fina var trött idag! :(

Bästa platsen på klotet

Iaf topp 5!
Nu ska herr gladöra och jag trimma dressyr. Utan gummisnodden som jag brukar ha som stopp ifall han skulle dra upp huvudet o få giraffhals. Wäh, önska mig lycka till :D


Tips för höjdrädda hoppryttare

Det kanske är några där ute, som läser mig blogg, som verkligen älskar hoppning.. men verkligen inte vågar hoppa högre hinder!? Då ska jag dela med mig utav ett tips jag fick för några år sedan. Det är rätt så simpelt egentligen, och ni vet säkert redan, allt sitter i huvudet!
 
Vi säger att målet är att hoppa 80cm, du kanske är på nivån under.. Det handlar ju om att veta att ens häst klarar av det, men även att du vet själv att NI klarar det! Bara för att en häst kan hoppa 140 med en annan ryttare betyder det inte att ni klarar det, ifall du tvekar. Alla hästar är inte så snälla.
 
Men tror du på det själv, att ni kan, så förenklar det ju en stor del! 
 
Gör såhär:
När du ska hoppa, ställ fram ett framhoppningshinder som är på den höjden du brukar hoppa, som du känner dig trygg på. Sen ställer du fram ett eller två hinder till, räcke och oxer är ju rätt standard. Tänk på att det här är lättast ifal du har medhjälpare :)
 
Dom två andra hinderna höjer du upp bra mycket, 120-140 kanske. Ont i magen av den höjden? Tänk inte på  hindrena, rid bara fram som vanligt. Tänk inte så mycket på dom och hoppa fram på den vanliga höjden. Sen när du är klar där så ber du medhjälparen sänka dom andra hindrena, eventuellt bara ett. 
 
Det är nu den roliga delen kommer.. det sänkta hindret kommer ju kännas LITET jämfört hur med såg ut tidigare. Sen är det bara köra, för visst kan det inte se så högt och farligt ut längre? Kom också ihåg att veta vart ni ska.. mot hindret, upp och över. Det är ju det ridsporten består av i princip, envishet och bestämdhet. Sen jäklar! Man utvecklas ju inte utan att kämpa och veta vart man vill :)
 
Ett annat sätt är ju att börja på din vanliga nivå och sen låta medhjälparen höja i smyg/ inte säga till alt inte säga den aktuella höjden. Man får inte glömma att känna efter vad som känns bäst för en själv :)
 
Lycka till! :D
Duktiga Petra och ridskolans Chivas på allsvenskahoppningen i våras

Fredag och helgen väntar på mig

Det är fredag, jag är dåsig med det stoppar inget. Jag ska städa klart badrummet och åka ut till två fina hästar. Längtar verkligen till stallet, ska dressyra på Exet och motionera Hedda, kommer bli gött! :) Åker dock inte ut förrän ikväll, med tanke på hur jag mår så kommer jag inte klara av värmen. Men det är mysigt i stallet på kvällen tycker jag!
 
Sen så hoppas jag på att få gosa ner mig med min Felix, längtar som satan efter honom!
 
I helgen blir det kul också, imorgon så blir det en heldag med F, ta tillvara på sommarens sista helg.. för sen blir det ju september, det är en höstmånad! Åååh imorgon, det måste vara superfint väder, hoppas verkligen på det :D Har även Exet hela helgen, bästa fina hästen! Ska se ifall jag kan få med någon ut på söndag som kan filma/fota, vore kul!
Hade pusskalas med Z igår, får lite dåligt samvete faktiskt, men han kommer alltid vara favoriten! Vill fortsätta rida honom i dressyren ibland även ifall jag trimmar in mig på en annan pålle. Vi har iaf varandra i hoppningen :) Älskade vackra häst<3

Lilla Alina

Nu har Sarah och hennes Tobias valt ut bilder från deras dotters dop. Det var en underbar upplevelse att få fota dop, och något jag planerar på att göra oftare! Jag skrattade så jag grät när vi skulle fota porträtten utomhus, Alina var inte riktigt med i leken, så jag hade 3 personer hoppandes och tjoandes bakom mig, för att få henne att le och skratta. Funkade bättre på mig än på henne! :) Men nu vet jag iaf, jag klarar av att jobba under sånna förhållanden också, med mycket som distraherar, och ändå leverera grymma bilder! Haha
 
Men här har ni mina favoriter, utav deras favoriter :) Åh alltså ögonen
 

Hej mardrömmarna

Har varit vaken lite för länge och är väldigt för trött. Drar mig för att lägga mig, vill typ verkligen inte sova!
Felix är hemma hos sig, varit med en polare som stannade över natten.. Vilket betyder för min del - sova själv. Uschuschusch, har blivit så mesig på den punkten, avskyr att sova själv. Vad hände med Marie som för ngt år sen krävde space när det kom till förhållanden? Poff borta :)
Tur att jag har vovven att krama på ifall jag blir desperat (han kramar ju dock inte tillbaka) haha

Men påriktigt, om mardrömmarna kommer, och jag inte har F att krypa nära. Dom nätterna är värst. Självklart är det dom nätterna som drömmarna är som värst. Så ni förstår varför jag inte vill sova?! Bleh :(

Och så är han bara typ 2km bort. Dumma fina underbara! #jobbigasteflickvännen #puss


OHNO!

Nös precis, typ hundrade gången idag. INTE BRA! Vill verkligen inte bli sjuk, orkar inte och har verkligen tid för det heller. Exet är verkligen fräsch just nu, jag har massvis med roligt planerat och ja. Nej att bli sjuk vill jag inte. Men egentligen vill väl ingen vara sjuk, hallå liksom. Men jag är nojjig just nu, wääh, äta mycket vitlök eller?
 
Haha fast vad som vore värre än att bli förkyld skulle väl vara ifall jag nyser för att jag är allergisk mot något. Det vore inte kul.

Den sociala delen

Det är en väldigt social grej det här, att hålla på med ridsport och att hänga i stallet. Man förväntas hälsa på alla man möter, oavsett ifall man känner dom eller ej.. man ska fråga hur träningen/tävlingen gått, hur det är med den andra personen osv. Och det är ju jäkligt bra faktiskt, att det är en social och trevlig stämning i stallet. Att man konverserar, även om man inte känner varandra så bra. Det är väl så man lär känna folk liksom.. 
 
Dock har jag svårt för det här, den sociala biten. Jag är inte den som gillar att stå och utbyta artighets-fraser mellan boxväggarna när jag står och mockar. Eller stanna upp för att prata en stund. Jag försöker vara social, men det har inte alltid varit min grej.
Tror det märks också, är lite för mig själv när jag är i stallet. Mockar min box, borstar hästen och går sen ut och rider..
 
Detta gäller dock mestadels på Ekeby, och jag tror det har med att göra att självförtroendet är högre på Blåkulla. Där känner jag många, och om jag inte känner dom så är det ändå rätt många som känner till mig, eftersom jag hållt till där länge och är rätt aktiv i stallet. Jag vet vem jag är där och känner mig stabil.
På Ekeby dock så kom jag in som medryttaren, kände inte att jag betydde så mycket. Red hästen 2 dagar/vecka och hade inte mycket tid till övers än att göra dom måsten som fanns där. Kände mig rätt anonym och liten. Och den känslan har nog stannat kvar, även om jag inte vill det. Känner mig fortfarande som den anonyma medryttaren vid tillfällen, trots att jag nu rider Exet 6 dagar/veckan ibland.
 
Men den här sociala biten består ofta av skitsnack också, vilket är tråkigt. Det är mer på privatstall än ridskolor, tycker iaf jag. Och jag vill inte vara den som säger saker om andra som är.. mindre snälla.. men det är lätt att halka in på sånna ämnen och höra sig själv säga saker. Det är också en anledning till att jag håller mig undan, för att slippa det där. 
 
Det är trots allt en stor gård, 7 (?) stall, många hästar och ännu fler hästmänniskor. Så egentligen inte så svårt att förstå att en osäker person som jag egentligen är, drar sig undan. 
 
Hur känner ni i stallet, är den sociala delen en prestationsgrej för er också, eller flyter det på naturligt. Kul att höra hur andra känner i stallet bortanför fixet med hästarna :)

Dressyrlektionen på Catch High

Fick rida Calle idag, så glaaad tjej! Dock gick det inte alls lika bra som i tisdags, men han kändes i allmänhet lite spändare och tröttare. Haha galoppen var katastrof, eller ja.. fort gick det och inte mycket kontroll alls. Men inte så konstigt att han är pigg egentligen :P
Tror att det här kommer bli väldigt bra, med lite tid :) Han är en väldigt fin häst, trevlig att titta på och härlig trav att sitta på. Fick även beröm för mina mjuka höfter, har haft väldiga problem med höften (något min tränare vet om), men när jag är hel så har jag ett bra gung med i gångarterna. Något som gör att jag klarar av att sitta på skumpiga hästar.. när jag är hel dvs ^^
 
Men jag tror på att jag och Calle kan komma och funka väldigt bra ihop, om vi ger det tid och envishet. Några lektioner till och en lite mer avslappnad häst så ska vi nog hitta varandra fint :) Förutsatt att jag får fortsätta rida honom dvs!
 
Det är något speciellt med hästen när man hoppar av den och, trots att det inte alls gått särskilt bra, är riktigt nöjd. Jag gillar den där Calle, han är cool!

Bjuder på den

Att hitta ett läppstift när man städar badrummet och är väldigt uttråkad... och heter Marie. Då slutar det lätt såhär.


En såndär tråk/rolig dag

Idag blir det inte att åka ut till Exet alls, har för mycket att fixa hemma innan dressyrlektionen ikväll.. tror ni jag är traggad på den eller? Åååh hoppas jag får rida Calle!!
 
Men ja, halva dagen blir alltså bara tråkig med tråksysslor, städa badrummet, tvätta och lite sånt. Städa mitt rum skulle behövas.. dvs den lilla delen av rummet där Doby inte kan vara. Men seeeen, vid kl 5, så åker jag till Blåkulla med lite nervositet i magen. Längtar verkligen efter ett dressyrpass, oavsett vem jag hamnar på (dock finns det ju hästar som jag inte helt kommer överens med). Men ja, så det blir nog en halvt tråkig, och halvt rolig dag :)
 
Dags att sätta igång då.. men först - frukost!

Blötdjur

Exet står hellre såhär en kvar än att bli avsköljd.. vatten är kul!


Felinda galopperar Exet

Tänk på att Felinda inte har ridit på ett halvår och att Exet var trött :)


Cuz we're fab.

Det bästa idag var nog ändå Felindas outfit. Klänning är den nya pikén. Jag själv har dock inte lika mycket koll på modet som Fell, så jag körde på tights och stort linne.. inte lika fabulös. Och ååh, ni ska få se film på när någon annan galopperar Exet!! Tycker det säger mer än när jag galopperar, men ska självklart fixa film på det med! ;) Lägger upp snart!


nu ska vi mysa!

Hemma nu med en dödstrött vovve som har skött sig helt perfekt! Duktiga Doby!
 
Felinda är här och snart drar vi till Ekeby för att rida ut en sväng i värmen (dör typ). Jag på Hedda och Fell på Exet, passar rätt bra då han ändå inte skulle gå hårt idag :) Så lite mys och sådär, får se vad vi hittar på sen. Som sagt, den här dagen är lite oberäknelig. Gillart!
Fågeeeeeeeln

På äventyr

Nu är jag i handen, Doby fick följa med. Duktiga han åkte tåg för första gången, utan problem :) Nu sitter han ute med Felinda och väntar på mig medan jag är inne på banken.. Någon kommer iaf vara trött ikv ;)


And.... action!

Ligger här i sängen igen, med datorn framför näsan, redo att starta dagen. Ligger dock och drar in den sista myskänslan som Felix lämnade kvar här innan han åkte iväg till jobbet för en stund sen. Det är nog det bästa, att han inte börjar förrän vid 11. Så från halv 8 (då valpen vaknar) tills 10 får jag ligga i sängen och njuta av att den finaste personen på klotet ligger och kramar mig hårt. Perfektion!
 
Idag är en oförutsägbar dag, det enda som verkligen är 100% spikat är att jag måste till banken för att få in min skatteåterbäring. Som jag har längtar efter den! Känns rätt bra ändå, har aldrig varit helt pank, aldrig.. sen jag slutade på Myrorna i vintras. Det måste ändå vara rätt bra jobbat? 
 
Har en plan också, skottsäker. Det handlar om att jag tänker kämpa ännu hårdare för min dröm, och lyckas. Det är det här jag vill, och ska göra. Vänta bara! 

Catch High

Som jag tidigare skrev så red jag en av ridskolans nya hästar idag, Calle. Tror det var första lektionen för honom, och att han hade vilat en vecka.. men alltså, WOW. Den hästen alltså, så otroligt trevlig att sitta på när man hittar rätt ridning. Man var tvungen att tänka ordentligt vad man gjorde helatiden, men kunde samtidigt njuta en del när man kom åt honom rätt. 
 
Väldigt välriden kille det där, blev jag för stum och lite hård i handen så drog han på som fan.. märkte verkligen skillnad när jag satte mig tillbaka och lättade lite i handen, då kom stödet fint. Vet inte riktigt vad jag ska säga, men kändes som att vi klickade ändå, treeevligt var det att rida på han :) Vi galopperade inte idag dock, men åh vad jag ville göra det. Kan tänka mig att han har ball galopp! 
 
Sa till Monica att jag gärna (!!) rider honom igen, och hon sa att hon skulle prata med Lotta. LÄTT att jag kan se mig själv dansa runt på dressyrbanan med honom, rida in mig på han och glänsa tillsammans. Det skulle jag älska!! Alltså shieet, hoppas jag får rida honom mer! :D
 
Bildkälla 1 / Bildkälla 2
Har inga bra bilder på han, men hittade dom här när jag googlade honom. Hoppas ok att jag lånade?

Shieet

Ridit ridskolans nya storhäst, Catch High "Calle", precis. Kan inget annat säga än att jag är kär! Riktigt ball, kändes som att vi klickade och ja.. håller tummarna för att få rida honom mer i framtiden!

Skriver mer när jag kommer hem! :))


Gaaah dör stolthets döden.

Inte nog med att vi hoppade idag, utan ett enda stopp.. utan som några kanske läst under redan - han gjorde ett klockrent galoppombyte. Kan man bli annat än stolt? Fina bästa lilla ridtravarn<3
 
Var inte så mycket hoppa egentligen kanske, galopperade över lite upphöjda bommar först, några gånger förvånadsvärt bra, några gånger kaos (!!).. men han galopperade fint även fast han sprattlar så mycket med benen över bommarna :P
 
Sen så red vi på ett räcke som stod snett igenom, i vänster galopp. Gjorde mycket i vänster, just för att det är hans svaga. Nu är det slut på bekvämligheterna, inte sitta och glida runt genom att göra det som är enkelt :) Men ah, några riktigt bra språng där med, men några där han endast hoppade på fart och inte lät mig påverka någonting. Men när han blir så mot hindret så vill jag ändå inte störa honom för mycket, då det lätt blir så att han istället stannar alt kraschar hindret. Så nu i början vill jag bara att han ska hoppa utan tvek, vilket han gjorde idag :)
 
Och som att jag inte vore stolt nog efter ridpasset så kommer jag hem, aktiverar valpen lite genom att börja träna på ligg, ordentligt.. och efter ytterst få försök klarar han det klockrent. Det var samma sak med sitt och high5. Tror ibland han är lite för smart... dock motbevisar han det när han är allt för korkad! :P

OMG!!!!!

EXET GJORDE PRECIS ETT RENT GALOPPOMBYTE EFTER ETT HINDER!!!!! *dör av stolthet*


Dubbelt upp

Det blir inte endast ett "hopp"pass på Exet idag, utan det blir även en dressyrlektion på ridskolan. Hoppar in istället för en annan som inte kan rida själv idag, så det ska bli kul! Alltid spännande dessutom att rida i någon annan grupp, för man får inte alltid hästen som man brukar rida :)
 
Påtal om det, kommer vara lite nervöst att åka till stallet närmsta torsdagarna, får jag Zetra, eller testar dom mig på någon ny pålle inför stockholmscupen..? Det återstår ju o se, ska bli kul att se vem jag hamnar på! :)
Den superballa hästen jag red på stockholmscup-finalen på Enskede (?) Måttligt kär i den!

Pissa inte på mina nerver.

Jag borde nog egentligen rekomendera folk att inte säga något som kan sätta gnistan på min korta stubin. Har fått stoppa mig flera gånger idag, redan, för att inte säga/skriva något som inte går att ta tillbaka. Men pissar nån på mina nerver idag så blir det inte kul. Fråga bara min stackars hund.. haha. 
 
Men seriöst, bara, nej. Det går att se som en varning tror jag.. men idag kommer jag kunna flippa rätt lätt. Efter frukost och lite choklad åker jag dock till stallet och ev. hoppar lite. Det kan komma o hjälpa lite, men risken är liten att det håller i sig. 
 
Så ah, välkommen till glada bloggen.


Ett andetag sen börjar vi om.

Att jag ens lever idag är nog ett under i sig, visserligen känner jag mig rätt död, men klockan är ju inte mer än halv 9 (tur att man inte går i skolan/jobbar). Två ridpass en dag då man knappt är pigg nog att ligga stilla, det är inte att rekomendera. Men envis som man är.
 
Exet fick bara gå 30min på volten idag.. för redan efter uppvärmningsgaloppen var jag genomsvettig och helt (!) slut. Men han gick ändå så pass bra att det inte gjorde något, med tanke på hur lite jag klarade av att kräva dvs. I nuläget minns jag nog helt ärligt inte ens vad vi gjorde, huvudet är inte med mig ännu.. faaaast, jag minns att vi galopperade på spåret, i båda varven. Wääh där var jag stolt! ^^
 
Gårdagens andra pass var ju då hopplektion på Zetra. Fina underbara Z, det är någonting som inte känns helt rätt. Han var DYNGSUR efter passet innan, vilket betyder en trött häst, vilket i sig betyder tjurig. Och det där han har börjat med, att backa, slänga sig och igår tom ställa sig lite? Det är någonting som stör honom. :(
Men jag är ändå rätt nöjd trots omständigheterna, galoppen är trevlig på honom just nu, och jag känner att jag själv blivit lite mer.. följsam (?) över "hindrena".
Första övningen, upphöjd bom på volt, gick endast ok. Han drog på lite i galoppen och jag fick inte tillbaka honom, vilket resutlerade i några tokiga språng. Men även några väldigt bra. När han blir sådär på, och jag inte har all min kraft att ge, så blir det lätt lite pannkaka!
Andra övningen, trav in i studs (2 hinder), gick katastorf. NOLL bjudning what so ever. Han gick för fort men sög inte i hindret, att vi ens kom igenom var nog mer tur än skicklighet. Jag fick inte igenom halvhalter och tveket som sitter i mitt bakhuvud förvärrade bara. Nej, att komma i trav mot hinder är inte våran grej alls. 
Sista övningen, galopp in i studs (4 hinder), BAM där snackar vi att vi tog oss tillbaka. Hyffsat lugn inpå, rakt, och flyt genom hela studsen. Jag var mjuk och följsam och Z tog sig igenom gallant. Är det någonting han kan den där så är det att hoppa studs (dvs när jag inte rider katastrofalt) :) Så ja, att avsluta ridpasset på topp kändes iaf jädrigt bra :D
 
När den här hästen hoppar, när vi sammarbeter som ett team. DÅ älskar jag verkligen att sitta på hans rygg!

En blick tillbaka

Som vi alla har koll på här i hästvärlden är att alla tror att dom vet mest och är bäst, på allt. Eller ja, typ så är det iaf. Som det här med att omskola en ridtravare, det är det många som har koll på, jajävlar. Ofta får man också höra "Man måste dittan, och man måste dattan.. annars går det inte." Det där *måste* tål inte jag, verkligen inte. Folk som talar om för en hur man måste göra. Fast alltså, nä? 
 
Jag personligen tror att det hela egentligen handlar om envishet, viljan att våga utvecklas och att känna sin häst. Tycker såklart det är skitbra att få tips, eller läsa om hur andra har gjort med sina ridtravare. Men är det något som jag känner att, det här skulle förstöra mer än det förbättrar för mig och Exet, då skulle jag inte ens testa det. För visst, dom må vara ridtravare allihopa, men det är fortfarande olika individer, med olika egenskaper.
 
T.ex. Hero och Exet, dom är två helt olika hästar. Olika kroppsbyggnader och olika psyken. Båda ridtravare, men inte alls lika. Jag har under åren fått en del tips från Jenny som haft ridtravare längre, men jag har använt dom på mitt sätt, och gått på min egen känsla.. och det har funkat för oss.
 
Men nu står vi här, 4 år tillsammans, och Exet är finare än någonsin. 16 år gammal. Jag visste ingenting om att skola ridtravare, men jag måste ha gjort någonting rätt, annars skulle jag inte få höra om hur fin han har blivit. Jag skulle aldrig få för mig att berätta för någon annan hur den personen ska göra med sitt varmblod, det enda jag har att säga ang det är.. Ge aldrig upp! 
 
Hösten 2011
 
Sommaren 2013
Men än är vi inte nöjda. Vi ska bli ännu bättre!

Back to business

Jag vet inte om bloggen har saknat mig, men jag har saknat bloggen. Har dock inte haft varken inspiration eller energi att lägga ner på den nu över helgen, vilket märks genom det eko som har existerat här. 
 
Men idag är det måndag, nya tag osvosv. Känner dock inte så starkt för det. Idag är lite en sån dag då man bara vill ligga tvärs över sängen, äta någonting man vanligtvis inte vill äta, tex jordnötssmörs-macka.. och inte göra mycket alls. Alt sova. Och klaga över monstervärken man har i ryggen och ens uppblåsta mage. Någon tjej som känner igen sig?
 
Tyvärr är det ju så att det alternativet inte finns, att inte göra något dvs. Måste ju åka ut till Exet och rida innan hopplektionen ikv, så ah. Borta snabba på lite med latandet och röra mig dit om sisådär en timme. Wääh. 
 
Haha gnälliga jävel.

Classy

Skinnjacka, tights och blanka kängor.


High quality gos.

Ben & Jerry, Fruktsoda, film, en mysig filt och ens kärleks armar runt sig. En lördagskväll kan nog inte bli så mycket mysigare. Jag skulle iaf inte vilja vara någon annan stans!

Skriver massor och är glad! Hej.

Alltså ååh, bloggappen funkar inte alls för mig just nu.. och jag har inte haft tid/tillfälle att blogga via datorn tidigare. Jobbigt liv.
 
Men ja, sen igår har jag försökt publicera minst 3 inlägg. Första var om ridpasset på Exet, som blev ett barbackapass med fokus på skritten. Så jäkla trevlig att sitta på var han, sjukt nöjd efter! :) Drog och jobbade efter det, som jag troligtvis skrev tidigare igår. Gick ju bra, gjorde i princip ingenting i 2 timmar. Lyx. 
 
Men det där att åka hem och gosa ner sig framför en film gick ju inte så bra.. kommer hem precis så ringer Felix till mig, varav han har blivit övertalad om att vi inte alls skulle chilla, vi skulle till Huddinge på fest. Sagt och gjort, där befann vi oss igårkväll/natt. Mycket trevligt minst sagt!
Och imorse så var det off to österhaninge kyrka för att fota mitt första dop. Grym känsla, och shit vad jag kommer leverera bilder till dom! Så GAAAAAALET toknöjd med bilderna! Hoppas dom älskar dom lika mycket som jag! :D
Ligger här och fixar dom sista så dom kan välja ut vilka dom vill köpa. Grymt minst sagt, ligger och ler. Alltså åh, barn. Det måste jag fota mer, älskar det, så mysigt det är alltså! 
 
Har käkat phad thai med Felix nu ikväll, just ligger han och vilar, men snart blir det "Black swan" och b&j för hela bunten. Perfekt avslut på en perfekt dag!
 
Ni får en sneakpeak, innan kunden ens fått hinna se ;)
Och en toknöjd marie som gett sig själv en välförtjänt chailatte:

Med effektiviteten på topp!

Eller ja, jag åkte ju faktiskt iväg på ett ärende redan kl 8 imorse.. dock ligger jag här i sängen igen, och pillar på datorn. Men snart blir det snabba ryck och full rulle!
 
Om 45 min ska jag åka iväg till stallet, dra ett dressyrpass på Exet och fixa där. Ska ju såklart hinna äta frukost och byta om innan dess.. Men idag jobbar jag även, i Globen. Så från 5 till 22 lär jag vara där, såvida jag inte slutar tidigare. Eh ja, och så. Ska försöka hinna tvätta lite kläder där mellan stall och jobb, har väl 2 timmar där. 
 
Imorgon lär Exet få vila då jag har fotojobb på förmiddagen och kommer ha fullt upp med bildhantering efteråt. Men jag längtar, ska fota mitt första dop och det ska verkligen bli spännande! Full satsning på ljusa och glada bilder, sådär mysigt! :)
 
Och inte för att glömma så är det fredag! Någon som planerar nått speciellt för att fira helgen?! :D
Själv planerar jag på att mysa med min kärlek, valpledig och ensamma hemma. Perfekt fredag!

"Marie, varsågod och rid!"

Det ligger en skräckblandad förtjusning i den meningen. Jag är så sjukt taggad på att tävlingarna ska sätta igång, men det är ju samtidigt väldigt stressande. För mig är tävlingarna lite bevis ifall man går framåt eller bakåt, och jag vill verkligen ta mig snäppet uppåt i höst!

Det spännande är ju att jag har ju ingen aning vem jag kommer kunna tävla i dressyren, inte min tränare heller.
Eckers frågade om Petter kanske, men jag vet att han och jag.. vi kommer inte riktigt överens. Det hela beror ju även på vilka hästar som är "upptagna".

Anyway. Vill använda mina snygga tävlingskläder snart igen iaf, längtar :D


*kreativ rubrik*

Nu är både jag och Doby nyduschade, jag ligger tvärs över Felix mage och snart ska vi äta. Ni vet, sån där nödvändig information :)

Nä men ah.. var så sjukt kul att komma tillbaka o rida för Lotta! Och nu kände jag verkligen hur det inte bara är Exet som utvecklats under sommaren, utan även jag! Min sits kändes bättre och ridningen mer uttänkt. Skönt!
Dock var det kanske inget bra pass, det hade sina stunder, men Z verkar ha fått något skumt för sig. Han har ju varit lite sån att han säger till när han inte vill jobba mer (arg) och stannar/backar/går åt sidan.. men det har jag snabbt kunnat parera, nu höll han på länge och slutade inte förrän jag sa till argt, då gick han framåt tillslut!
Men vissa stunder gick han väldigt fint :) älskar verkligen hans galopp!

Eh ja, ska hjälpa med maten nu, så bloggar senare :)


Totalvändning!

Morgonen började katastrof och var ett tag nära på att vilja skänka bort valpen till första bästa. Dock gjorde jag ju inte det, utan tog ett andetag, drog på mig ridkläderna och överlät lilla monstret till min bror. Det där med att åka till stallet när man vaknat på fel sida, kan gå åt både hållen. Antingen sitter man och svär, eller så kan man inte sluta le. 
 
Idag var en sån dag jag avslutade passet med ett stort leende!
Körde på utebanan, mycket galopp och Exet kändes riiiktigt fräsch efter ett tag. Efter den långa skrittpausen (var ju galet varmt idag också!.. klagar inte dock.) så skuttade jag lite över en upphöjd bom som stod på banan.
Och det blev några riktigt bra språng, åt båda varven. Hoppade på volt med mellan-höjden på sockerbitarna först. Men dom sista 4 sprången höjde vi upp, och shiit vad kul det var! Inget tvek, lite tokiga språng på en tokglad pålle. Haha alltså många klappar efter! Han höll liksom galoppen, dock med kors ibland, men kunde rätta till det vid tillfällen. Alltså DEN HÄSTEN! Vad han utvecklas konstant :D
 
Nu är jag hemkommen från en dressyrlektion och jag är bara GLAD! skriver om den senare. Nu - en dusch. 
Bjuder på en film från i våras när vi hoppade lite. Var noga på att kolla steget han gör med vänsterfram, direkt efter hindret.. haha vad är det för teknik? xD

Vad händer?

Jag gick upp 8 imorse, trött såklart, men vaken! När Felix sen skulle åka så orkade jag knappt hålla upp ögonen, och väl ensam så somnade jag.. stenhårt. Sov i 2 timmar, fram tills nu. Helt sjukt. 
 
Nu är jag lite orolig att järnbristen är tillbaka, jag slutade ta järntabletterna för ett tag sen, då jag bara glömde bort dom helatiden. Nu börjar jag fundera på ifall det är dax att ta tag i det och fortsätta. Vill inte bli sån som sover bort hela dagarna.. igen.
 
Så nu ska jag verkligen hetsa igång dagen för vid 5 så måste jag vara påväg till ridskolan, Dressyrlektion idag (längtar!!) och ska till Exet innan dess. Wääh, avskyr det här! Ingenting vettigt kommer ju bli gjort här hemma betyder det, och jag som har min lista jag vill checka av.
 
KLANTIGT Marie. Klantigt.

Utmattad

Eftersom jag har både tandläkar-fobi och är nålrädd så var det väldigt jobbigt för mig igår. Kom hem och väntade ut bedövningen (som f.ö är så sjukt obehaglig känsla) och att jag skulle kunna äta.. och sen började det göra ont såklart, när bedövningen väl släppte.

Så igår var jobbigt för mig, fixade garderoben lite, utöver det så orkade jag inget mer. Tog mig ut till Exet för att mocka till 2 hästar, men red inte, det fanns inte i mig. Tur nog passade vila in rätt bra igår, så det var lungt!
Dock så putsade jag ordentligt på honom, så rätt så nöjd häst ;)

Ligger o halvsover nu innan jag ska klara av att ta mig an den här dagen. Ska lyckas klämma in Exet och dressyrlektion på samma dag. I med en Ipren bara!


Nervositet

Sitter hos tandläkaren, vill dö. Ringde 13.10, fick tid en halvtimme senare. Hann inte ens tänka på det men nu när jag sitter här så vill jag sjunka genom golvet. RÄDDA MIG!


En lista

Jag är i grund och botten en kanska slapp person (tänkte skriva lat, men låter inge bra). Har ingenting emot att spendera en hel dag på sängen, knappandes på datorn. Det är rätt mysigt ändå, speciellt när man lägger till en kopp te och en äggmacka på det så är det klockers.
MEN - ibland kan jag vara en överdrivet hurtig person också, för jag har sånna dagar. Dagar då jag verkligen gör allt, allt och allt. För att få fram den sidan av mig brukar jag skriva en "To do"lista, eller som jag kallar det, min "Just f*cking do it!"lista. Och idag är inget undantag! 
 
Jag vet att det finns många som blir stressade av att ha en lång lista framför sig med saker att göra, själv blir jag motiverad, och ser det lite som en utmaning för mig själv. För alla måste väl ändå hålla med om den grymma känslan av att bocka av listan, en efter en. Och till sist - vara klar! 
Haha, och nä, det står inte på listan att jag måste duscha.. det gör jag ju iaf! Det var dock en liten Doby som kissade på sig i sömnen som nu luktar rätt illa och ska få sköljas av lite ;)

"Livet är i färg, men blir verkligare i svartvitt."

Idag när jag satt och fixade bilderna från 50års festen så kom jag på.. jag kanske ska visa mina läsare hur JAG retuscherar mina bilder till svartvitt. Det går visserligen att göra på många vis, men det här är enkelt, går fort och blir snygg!
 
Första steget är ju såklart att välja ut en bild. Jag valde ut den här mysiga från festen, på barnen. Men det går ju såklart att använda vilken bild som helst :) Grundretuschen i Camera Raw som vanligt, och sen upp i photoshop.
 
Beskärning, skärpa och sen till den svartvita delen i det hela.
Jag gör så att jag går in i hue/saturation och drar ner saturation till -100. (går även att göra genom att lägga på ett b&w- lager.. låter ju vettigare visst? Men det blir exakt samma sak!) Då försvinner alla färger i bilden.. men ser den inte extremt tråkig ut? Inga kontraster, ingen skärpa.
 
Men det löser vi snabbt ska ni se! 
Här går jag in i exponering och ändrar. I dom inringade reglagen drar jag, och som ni kanske räknat ut redan - svart "tekant" = det svarta i bilden, vit = det vita i bilden och grå = mellanfärgerna.
Det viktigaste är att dom svarta och vita ligger innom det svarta fältet ovanför reglagen. Men gå efter känn, blir det för mörkt när du flyttat den svarta innanför fältet kan du dra den grå lite vänster :) Här nedan ser ni hur reglagen ser ut, före och efter.
 
Och här är slutresultatet:
 
Även den här tekniken har jag utforskat och lärt mig själv, jag tycker det funkar på dom flesta bilderna faktiskt. Och visst är svartvitt så himla snygg?! :P Dom här fyra bilderna nedan har jag använt samma teknink med, och det funkar ju på dom, trots att bilderna är helt olika! :)
Vad tycker ni? 
 

För vi är dom som aldrig ger upp

Haha jag kommer på mig själv att vilja skriva att Exet gick såhääär bra, exakt samma som jag skrivit dom senaste dressyrpassen. Men det ÄR ju så! Helt otroligt vad han utvecklas den där hästen, 16 år gammal.
 
Et riktigt roligt och givade dressyrpass, vi båda var helt slut efter, och så otroligt nöjda. Och så kul, idag galopperade vi ETT HELT varv på spåret, i VÄNSTERGALOPP!!!! Gaaah alltså ni förstår nog inte ens. Jag tror aldrig vi har klarat ett helt varv i den galoppen, utan hans fula slänggalopp-trav, där han tappar bort alla sina ben i überfart. Utan vanligtis galopperar vi på volten (som vi nu klarar nästan helt problemfritt)! Men idag gick det i helt kontrollerbar fart, och alla benen med sig. Lyckan alltså :)))
 
Så nu kämpar vi vidare, vi har ett mål vi ska klara den här hösten. Och vi SKA klara det!

Exet i babyblått *smälter*


Hoppas jag var smart nu!

Skulle ha åkt till stallet för en stund sen egentligen.. men tänkte att jag skulle försöka vara smart iaf. För såhär liksom - hästarna tas in nån stund efter 4, och hur värt vore det ifall jag kommer till stallet vid 1, är klar kanske 3- halv 4 då. Känns oschysst att släppa ut honom så han bara får vara ute en stund då, ev låta honom gå in direkt.. när han kan få vara ute 1-2 timmar längre innan jag tar in honom.
Fast jag vet inte nu när jag tänker efter.. kanske vore skönt att få gå ut i hagen en stund efter ett svettigt dressyrpass. Iof får han mat dirr när vi är klara nu. Vet själv att jag uppskattar en stor bit mat efter ett träningspass! 
 
Hmm. Svårt det här! Hoppas det blir bra iaf :) Hur brukar ni göra ang det här? Efter passet dvs!

50års festen / blandade bilder

 
Jag har ju verkligen fått en förkärlek till att fota barn.. och hundar verkar ju också riktigt mysigt! Så underbart att jag ska fota ett dop på lördag (nervös!!) och ev ett dop/bröllop nästa lördag. Att få göra det här, det som jag älskar. Ah det finns inte nog ord. Är så sjukt glad att folk faktiskt tycker att jag är så pass duktig att jag ska få föreviga sådanna stunder åt dom. Underbart! 
Btw, det kan komma att dyka upp ett inlägg till er som älskar s/v bilder lika mycket som jag, och som vill lära sig mitt sätt att få till dom! ;)

Lyrisk

Åh jag är fortfarande helt nöjd efter att ha ridit finaste Zetra igår! Bästa killen, och galoppen, det var sååå mysigt att sitta på hans rygg igen. Älskade häst :D
 
Ska snart åka ut till en annan fin häst, ja dvs Exet! Vi ska trimma lite dressyr på banan idag, ska bli kul :) Lär ju dock ha sjuk träningsvärk efter igår, haha.. kände redan igår kväll insida lår, att det här kommer kännas imorgon! Haha lite otränad?
 
Ska verkligen jobba på att få med Exets bog i volterna och få honom att slappna av sådär härligt. Serpentiner, volter, skänkelvikningar och halter. Blir nog perfekt! Jobba oss svettiga :) Måste bara lämna ifrån mig hunden till bror, dvs, väcka min bror ;P

Lycka på fyra ben

Shit vad jag har saknar den där hästen, Zetra alltså! Guldhäst!
Det var långt ifrån ett lyckat markarbetes-pass, men det var så kul! Och i första galoppen kändes han sååå fin och lydig, satt och njöt :D han vart ju väldigt trött mot slutet, vilket resulterade i att han väldigt mycket ville som han ville, och jag orkade inte hela vägen heller.. Men vi hade kul! :)


Man kan aldrig vara för tydlig..

Då jag precis fick nys om att en av mina bilder från ponny-sm förra året dykt upp i en film på youtube, utan tillåtelse så tänkte jag dra det här..
Det är INTE okej att "låna" mina bilder, oavsett om dom har vattenstämpel eller ej. Vill du ha en bild som jag fotat är du välkommen att kontakta mig så kan vi ordna upp så du får köpa den. Endast med MIN tillåtelse så får någon publicera mina bilder någon annanstans. En bild som "lånas" som jag ser någonstans kommer jag be att tas bort direkt, annars så dyker en faktura upp. Detta med rätt då det är olagligt att ta andras bilder. 
 
Bara för att vara extra tydlig liksom. Kom ihåg - copyright gäller på alla mina bilder!

Allas kommentarer räknas!

När man sitter och chillar på hästryggen så har man god tid till att tänka mycket. På det mesta faktiskt... ibland brukar jag sitta och fundera på vad jag ska blogga om senare (dock glömmer jag alltid bort dom bästa inläggen.. såklart!) eller kanske vad jag ska göra senare. Ibland tänker man på lite deepare shit, sånna uteritter är rätt påfrestande, men finns nog ingen bättre stans man kan tänka på sånt! 
 
Idag satt jag och funderade på.. vad är det som ni är här för att läsa egentligen? Är det Exet, lektionerna på ridskolan, bara ute efter att kolla på mina bilder? Eller är det för att sitta och skratta åt mig som ni klickar in här? :) Vet att sånna personer finns! Haha. 
Nä men seriöst, vore faktiskt riktigt kul o höra vad ni är ute efter när ni läser bloggen, och även vad ni vill se mer av! Shoot.. haters, lovers, anonyma eller stolta - säg vad ni tänker! :)
Vet ju bl.a att det finns lite folk (en?) som hatar ang att jag rider Z! Haha.

En trött häst och risk för regn

Lunkar runt på Exet som är väldigt trött idag! Tur nog hade jag ändå bara planerat en uteritt idag :)
Vi har pysslat och gosat i stallet, under den tiden han det bli lite grått på himlen.. Hoppas verkligen jag hinner hem innan regnet! :P

(Ååh, någon dag ska jag äga kingslands knallrosa ridbyxor!!)


Myser

Efter ett roligt pass på älskade Exet så var det att åka hem och gosa ner mig med älskade Felix. Ibland har man det bra!

Lite Suits såhär på kvällen, toppenmys!


Chocken

Man är inte helt beredd på att mötas av en öppen boxdörr och ingen häst när man kommer till stallet.. Mendez var lugnt! Ägaren har med sig ngn liten unge som ska rida på världens finaste häst en stund, så jag sitter och väntar på att ta över nu.

Planerar ett rätt chill konditionspass, värma upp på travbanan och sen in på volten och bara rulla på i galopp, bl.a i lite lätt sits. Sista kvarten bara tänka lång, låg och rund i traven, det ska vara trevligt men givande! :)


Herr Vårtbitare

Någon dag ska jag bannemig äga en ordentlig macro-glugg! Då kommer jag springa och leta kryp hela dagarna (ja, trots det faktum att jag avskyr kryp!) Den här lilla vårtbitaren fastnade på bild igår, när vi förberedde festen.. jag var dock beredd på att hoppa undan vilken sekund som helst samtidigt som jag fotade den! Uschamig.

Tack du högre makt!

Ligger i sängen, söker jobb och bloggar.. och har NÄSTAN INTE ONT!!! Det är liksom, eufori. Jag ska dock trots det till tandläkaren så snart som möjligt, det behövs. Men förhoppningsvis behöver jag inte dra ut tanden, utan bara åtgärda problemet.. och få instruktioner om allt jag måste göra för att hålla tänderna i gott skick! Men iaf - behöver inte åka till akuten idag. Woop :D
 
Och idag åker jag till Exet, ska definitivt rida idag. Med eller utan smärta! Jag längtar så efter att sitta på hans rygg efter 3 dagars uppehåll. Nästa vecka är det skärpning, då ska jag kunna lämna ifrån mig hunden 2 timmar ifall jag ska ut.. min bror behöver ju liksom också aktiveras på dagarna! 
 
Och så tänkte jag bomma lite någon gång mot slutet av veckan, ngn Ekeby-ryttare som vill hänga på? Det är ju så otroligt tråkigt att bomma själv! 

29 timmar kvar

OM jag längtar! Shit alltså.
Imorgon är det terminens första ridlektion, och jag sitter nästan o hoppar upp och ner. Längtar efter stallet så sjukt mycket, saknar finaste Z otroligt. Men imorgon får jag pussa och krama på honom igen! 
 
Och när jag satt o tänkte på hur kul det kommer vara att träffa alla igen, och få gosa med Zetra, så kom jag ihåg ett par bilder ni aldrig fick se! Från när jag och Petra hälsade på våra favoritälgar :) Mysfaktor på hög nivå! Världens vackraste Zetra, åh vad han är fin! <3

Roligaste Ärevarvet

Inte alla som har ridit ärevarv i denna outfit visst?! ;) saknar att tävla Mistel, underbara tant!


Livrädd

Tanden. Har haft ont i 4 dagar nu.. Är det inte bättre tills imorn blir det att åka till akut-käftis. Vill inte, känner för att gråta. Om det finns någon högre makt, snälla låt det vara bättre imorn! Är påriktigt rädd, mår dåligt av tanken.
Full av värktabletter nu typ, kolla film och sen sova. Och sen vakna upp med.. jag vet inte, men vill inte till akuten imorn!!!


Fotar

Lite mingelbilder, lite annat.. Ni får se sen :)


Åldersnoja

Så nu är vi här, hemma hos Felix. Hans käre mor har fyllt 50 och nu äre fest ska ni se! Och ja, 50 är väl en rätt viktig siffra har jag förstått.. Och här är jag, snart halvvägs dit.

Alltså jag är då 20 år, dvs halvvägs till 40 redan.. och väl där så är jag halvvägs till 80. Och sen, ja sen dör man ju typ. Haha deprimerande det här, fattar ni varför man måste fånga dagen?
Man har bara ett liv, men om man utnyttjar det väl, så räcker ett gott o väl! ;)

Kram på er, uppdaterar kanske lite från mobilen under dagen!


Jag finner det töntig

Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Något som jag hunnit lägga märke till nu när jag haft så mycket tid över att läsa bloggar. Vad är det egentligen med folk och.. storhetsvansinne? Tydligen finns det vääääldigt många som är en av sveriges största hästbloggar. 
 
För mig, personligen, så är man inte en av dom största om man är under plats 20 på listan. Men jag vet inte.. för jag själv räknar inte ens dom som är under 10 som dom största. Men som det verkar som, är det många som ser sig som dom största. Alltså jag kan acceptera ifall man är sjukt stolt över att man ligger över medel, det hade jag också varit, men man blir inte kung för att man äger en stor bit mark. Kom tillbaka när du åtmindstonde äger 1/10 av landen. Då kan vi snacka om att du är stor.
 
Många namn som man aldrig ens hört talats om har jag lyckats klicka mig in på. Undrar ifall man kanske tror att det lockar läsare, det här med att berätta att man har en stor blogg? Jag vet inte, en blogg som har många läsare betyder i sig inte att det är en bra blogg.. utan ibland är det bara ren och skär provokation som får bloggarna att vilja kolla in, klaga sig över det osv. 
 
Snurrigt, men håller ni inte med? Att det är många hästbloggar här ute som är störst bäst och vackrast.. utan att egentligen vara det!? Jag menar, jag kan ju ha fått det om bakfoten! ;)

Tur man kan nått

Sär-egobilder på instagram.. sånt är jag iaf bra på. Synd att man inte kan skriva det i sitt cv.
Och för dom som vill, av någon skum anledning, följa mig.. -> mariekruger@instagram


Bloggar och väntar

Än en gång så vill jag skriva massor, tankar åsikter och ja, allt man kan tänka sig. Än en gång så vill mina fingrar inte lyda det mitt huvud vill att dom ska skriva. Illa!
 
Ligger i sängen nu iaf, så intressant som det är, och väntar på Felix. Känns konstigt ändå, för annars om han inte är med mig så kan vi iaf smsa lite.. nu jobbar han och här sitter jag all alone hemma, växlar mellan att stirra på datorn och på hunden. Men jag är stolt över honom, min hard working man! Som lyckas hitta jobb så fort. Duktig! 
 
Men nä, det har definitivt inte varit en bra dag. Många gånger har jag bett storebror ta Doby, och många gånger har han lite oplanerat fått träna på att vara själv.. att få psykbryt på valpen för att man själv har ont och är trött/ sliten. Det är inte så bra.
 
Och rida klarade jag ju såklart inte av. Blir arg på min kropp. Vill trimma, utvecklas, ligga på topp. Men är det inte ryggen så är det magen, och när magen är lugn så slår ryggen till igen. När båda dom är mycket bättre, jo men då drar vi till med en ordentlig tandvärk! KUL!
 
Usch nu är det för mycket klag här. Ska gräva ner huvudet i kudden ett tag, innan det är dags att ta värktablett igen. Tjillivippen.

Drömmar och vardaglig pain

Inatt hittade jag min drömhäst, en stor mörkbrun kille utan tecken alls, med en kolsvart man. Han hade så låga ben att jag inte kunde komma upp om jag inte stod på bordet! Och shit vilken kropp, halsen och stegen! Det var verkligen min häst, stark men inte omöjlig, rätt ung.. och en vilja till tusen. Och han rörde sig så mjukt.

Kändes rätt segt att vakna från det! Drömde en massa annat innan, första gången jag vaknade också. Rätt så orelevanta grejer dock.. Tror jag?

Men ja, nu ligger jag i sängen och mobilbloggar. Doby ligger nedanför och sover, efter sin frukost blir han lika morgontrött som jag! Skönt :) jag tänker nog stanna i sängen så mkt som möjligt. Min visdomstand värker extremt, och halsen pga det (tror jag).. Lite i örat också. Är ingen tandexpert, men tror jag måste åka till en av mina största fobier.. Tandläkaren!

Doby är så himla duktig på natten förresten! Läste nånstans att valpar kissar varannan timme på nätterna? Doby håller sig i minst 3 timmar medan han sover, väcker mig genom att ställa sig på sängkanten med framtassarna och då går vi ut en snabbis. Sen in och sova igen!
Så eftersom jag lägger mig 12, så blir set typ att man går upp 1ggn på natten, och sen på morgonen precis innan hans frukost. Min lilla bebis :)


Enkelt

Kryper ner i sängen, täcket över huvudet och skiter i den här dagen. Typ, den är knappt värd att tänka på.. för det är ju lätt att inte göra det visst? Orkar inte så jag stänger av för inatt.


Det blev inget

Jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte blev ledsen över meddelandet "tyvärr måste vi meddela att vi valt att gå vidare med andra sökanden."
Jag skulle vilja vara den som rycker på axlarna och säger; äsch, nästa jobb det får jag!.. Men sanningen är att jag slår ner mig själv på det här. För anledningen till att jag inte gick vidare måste ju ha varit att jag inte var tillräckligt självsäker och visade tillräckligt att det här jobbet, det borde vara mitt!

Felix fick dock jobb idag! Är skitglad för han iaf, åtminste någon av oss är inte helt misslyckad :)

Nej, men imorgon så blir det att söka fanskap med massa jobb. Jag VILL ju inte vara arbetslös!


En torsdag

Värt att inlägget försvann.. Men sum sumarum;

Påväg hem från intervjun, nervös, köpt lunch till mig o Felix. Hem, äta, vakta valp och sen ikv är det jobb på Globen.

GAAAH DOM RINGER IDAG OCH BERÄTTAR IFALL DOM VILL HA EN VIDARE TILL PROVANSTÄLLNING!!! Sjukt nervös.


Hashtag nervös


Jomen mums!


Sne

Försökte få bild på min rygg just nu.. Undrar hur snett jag sitter i sadeln med tanke på hur snett jag står?!

Tror att jag står rakt på bilderna, rätt uppenbart att jag inte gör det


Jag älskar dig mer än igår men mindre än imorgon.

Ibland går tiden fort, väldigt fort, men trots det hinner man njuta av varenda stund!
 
För exakt 8 månader sen träffade jag min kärlek. Trots att vi vid det laget hade jobbat ihop i över 1 månad, så kände vi inte varandra alls, förutom att jag visste hans namn. Och tja, förutom det faktum att jag spanade in hans rumpa ett tag (han har fin rumpa han!).
Men för exakt 8 månader så var det julbord, och after-julbord på en pub med vissa från jobbet. Det var då vi för första gången snackade med varandra. Det låter rätt länge sen, samtidigt som det känns som förra veckan. Tiden har verkligen rullat förbi och han har varit min, jag har varit hans, i ungefär ett halvår. Helt sjukt! Men helt underbart!
 
Och jag älskar människan mer och mer för varje dag, världens härligaste och bästa kille. Min Felix. Du vet hur mycket du betyder för mig, längtar tills ikväll. 

"Det är aldrig kört"

Något som vi fick lära oss i gymnasiet, av våran mentor, som betytt mycket för mig! Det var ingenting som han stod och predikade framför stora tavlan.. nej, det var det som stod på väggen framför våra näsor. En stor lapp med texten "Det är aldrig kört". Den lilla meningen följer med mig ofta, tänkte även använda det till ett tips jag vill dra för er fotoälskare! 
 
Visst händer det ibland att man slarvat, och inställningarna är käpprätt åt helvete? Men bilden skulle vara såhääär fin om du fått till det. Irriterande till tusen!
Men stop där, har man photoshop och bildkvaliten på kameran inställd på RAW (råfiler, läs om vad det är -> här), så går bilden faktiskt att rädda.. utan att skada pixlarna i bilden. Och jag uppmanar verkligen att alla som fotar lite mer seriöst (..?), fota i RAW! (Är man dock sån som inte orkar retuschera bilderna så är det bäst att använda sig utav jpg)
 
 
Jag tänkte visa hur jag räddade den här underexponerade bilden på Doby jag tog igår. Underbart söt, men jag hann inte riktigt med med inställningarna på kameran (fotar med helt manuellt). När jag öppnar en råfil i PS så kommer jag först till Camera Raw, där gör jag all grund-retusch. Kolla så ser ni även hur reglagen står på den oredigerade bilden (fältet till höger).
 
Efter att jag dragit lite i reglagen, så vipps ser bilden ut såhär;
Det röda ni ser vid hans huvud visar överexponerade områden, man får fram det genom att trycka på den lilla trekanten högst till vänster (Lilla rutan runt trekanten ska ha en vit kant när den är på, som på bilden nedan). För att få bort det röda/ överexponerade, så drar man i "Recovery" tills det försvinner.
På lilla bilden nere till vänster står "Recovery" på 0, på bilden ovan har jag dragit det till max, dvs 100.
 
Och såhär står reglagen nu, om man kollar på en close-up.
Jag har dragit lite/ rätt mycket i alla reglagen här. Det är endast dom här som jag använder i Camera Raw. Eftersom bilden var så underexponerad fick jag ta i rätt mycket i "Exposure" och "Fill Light". "FL" tar bort skuggor, skulle man kunna kalla det, testa så får ni se! Den har verkligen varit hjälpsam och räddat mig dom gånger man inte haft ljuset med sig/ fått till inställningarna rätt. Sen så på med lite svärta ("Blacks"), drog faktiskt ner lite på "Brightness", som för att typ.. lugna ner ljuset jag fått till. Och sen lite kontrast på det :)
 
Nu.. vidare in i photoshop!
Här gör jag inte alltid så mycket. På med Unsharp Mask (finns bland filter > sharpen) och sen gjorde jag även, för att jag personligen avskyr den här gräsliga gröna färgen som blir, lite färgändringar i bilden.
 
Och för att få bort det här gröna så använde jag mig utav Hue/saturation. Två gånger faktiskt. Första lagret drog jag inte så mycket i "Hue" (kolla bilden nedan) men i andra drog jag lite mer, men ändrade lagret från "normal" till "Soft light" och drog ner opaciteten.
 
Det gav det här resultatet. En mysig, ljus och lite höstig bild.. istället för en väldigt mörk. Och det skadar ju inte att tillägga att jag lärt mig det mesta av det här själv, då jag har testat mig fram. Lekt runt lite efter eget tycke och smak. Det här med färgändringen är ju vad jag personligen tyckte gjorde bilden bättre.. men smaken är ju som baken - delad! :)
 
Jag hoppas ni tycker det är lika kul/ lärorikt att läsa dom här tipsen, som jag tycker det är att skriva dom! Gör gärna fler om det önskas, allt för er fina läsare! :)

Men inte för att glömma..

.. det inlägg jag skulle skriva egentligen. Lätt i all extas ;)
 
IGÅR! Alltså ni skulle ha varit där, ni skulle ha sett.. nej. Ni skulle ha suttit på, ni skulle ha kännt (!!!!)... hur extremt fin Exet var! Verkligen underbart kul att rida honom igår. Jobbade lite olika, skänkelvikningar, lite öppna. Avsaktningar, som visserligen var värdelösa, men ändå. Den sammanfattade kännslan efter ridpasset igår var bara lycka.
Galoppen var ju bara, aah hur ska man beskriva? Drömmarnas dröm. Kändes riktigt bra, och just nu sitter jag bara här, halvdepp.. för jag ska inte rida Exet idag.
 
Är ju valpvakt hela dagarna tills kl 6, då mamma kommer hem. Sen ikväll så blir det troligtvis lite firande utav Felix mamma, som fyller år idag, middag och tårta, mums. Så ah, inget stall hinns med idag.. Lättare om ett tag, när jag vågar låta min broder ta Doby 2 timmar under dagen. Just nu är det dock inte så aktuellt, då jag vet att dom inte har tillräckligt mycket koll för att se när lillkillen behöver komma ut och kissa.
(Ja, jag kanske är den nojjiga matten, men såklart man vill att det ska bli rätt. Det är ju ett liv det handlar om, och inte en leksak. Faktiskt.)

ÄNTLIGEN!

Turens vind vänder och blåser med mig, och inte mot mig. Iaf för nu, hoppas det håller i sig! 
 
Skulle precis börja på ett inlägg när det ringde i telefonen. Okänt nummer. Blir alltid lite nervös när man inte vet vem som ringer, tankarna låg bara på *Låt det vara ang jobb, snälla!* Och kan ni gissa vad?! Det var det!!!
 
Så imorgon kl 11 ska jag vara vid slussen för att gå på gruppintervju (spännande koncept), alltså ni anar inte hur nervös jag är. Haha typ.. kommer vi sitta i ring som missbrukar-mötena man ser på film, och lydigt säga "Ah, jag heter Marie Krüger. Jag sökte det här jobbet för att.." och "Mina bästa erfarenheter är att jag är.." eller "Jag vill utveckla med mig själv.."?
Haha åh jag kommer dö. Här har jag sagt att jag gillar att träffa människor och älskar att jobba aktivt. Och känner jag mig själv så kommer jag säkert bli rädd som en liten mus och gömma mig i hörnet! Haha. Fasten det jag sagt faktiskt är sant!
 
Nä, imorgon rotar vi fram självförtoende-masken och ser till att kirra det här jobbet. Fan vad jag ska göra det!
 
#gladtjej

Planen för ikväll

När päronen kommer hem så får dom ta Doby för kvällen, medan jag åker iväg till stallet. Ska rida två hästar idag, Exet och Hedda, och även ha kvällen. Så blir nog en tre timmar i stallet, minst. Exet ska trimmas på banan i ca 50min och hedda ska bara skrittas och travas, tänkte inte köra så länge på henne, hon är ju inte riktigt igång :)
Ser verkligen fram emot att rida ordentligt på Exet. Dressyrstövlarna på, dressyrsadeln och det vanliga tränset. Vi ska svettas!
 
Annars då? Felix var precis här och käkade lunch med mig.. Myste lite och nu är han hemma för att ta hand om sina hundar. Det är så otroligt skönt att han bor så nära, tar typ 5 min med moppen. Perfekt! :)

Doby von Silverfräken

Hahaha alltså Felinda igår "jag älskar att han har fräknar!" och jag ba.. va? Kul att man inte ens sätt det på sin egen hund, men när man tänker efter så ser det ju verkligen ut som fräknar. Roligt ^^ Fick ingen bra bild på där man ser det.. men lär ju bli ett x-antal bilder på honom ;)

Drömmar om hösten

Jag har inte fått så bra erfarenheter av dom senaste höstarna jag har tagit mig igenom.. att jag ens tog mig igenom dom, ja det är ett under för mig. Utan att gå in på närmre detaljer om dom, så vill jag bara säga att jag helt bestämd sa hela nyårsafton att, jofan, 2013 ska bli MITT år!
 
Med det menade jag att nu var det min tur att finna lyckan, och må bra. Och jag måste säga att det hitills har varit det bästa året på länge! Jag må vara arbetslös och har några dipp-dagar, men det hindrar mig faktiskt inte från att säga.. att jag tror faktiskt jag är lycklig.
 
Det är en liten läskig känsla också. För jag fruktar ju hösten. Men samtidigt så drömmer jag om det, längtar lite.. för om det här faktiskt är mitt år, då kanske det blir en totaltvist. Att hösten, det är då det bästa händer.. man kan ju iaf hoppas! 
 
 
Men i höst drömmer jag om att; 
Känna mig redo att åka ut på Pay&Ride/Jump med Exet, och även om vi aldrig åker ut så kommer kännslan av att "Jo, men vi skulle fixa det!" stort nog. Självklart vore det underbart att faktiskt komma ut lite, men jag vet även om att Exet har lite tävlingsnerver och tillsammans får vi lite prestationsångest när det är folk runt.
 
Jag ska hitta ett jobb, det ska jag. Någonstans där jag trivs verkligen, och där jag kan visa vad jag går för. För jag älskar att arbeta, jobba. Kan sällan stå still när jag väl kommer igång.
 
Övningsköra, övningsköra och sen övningsköra lite till. Tvinga mig till att läsa teorin och kirra det här nedrans körkortet. Nu jäklar.
 
Och jag ska resa någonstans, fasiken vad jag vill bort från sverige, om än så bara en vecka. Innan året är slut. För sanningen är att längsta jag varit från sverige, har varit på ålandsfärjan. Känns ju inte ens halvbra. Jag vill se världen! 
 
Drömmer om stockholmscupen också.. Mistel lär ju inte gå med längre, så jag måste rida någon annan häst om jag ska vara med på hemma- matcherna. Zetra är nog inte riktigt redo för att inta dressyrbanan, men haha.. vore ju spännande att ha med han påriktigt ;) 
 
Åh, och fotojobb. Ska testa på nya saker, fortsätta med hästfotograferandet, det är No.1, men barn-, bröllop- och modell-plåtningar. Åååh, det är ju bara så kul! Fan vad jag älskar mitt yrke!! Och jag ska bli bättre, utvecklas och köra hårt. Det är det här jag vill jobba med i framtiden.. och nu såklart ;)
 
Och drömmarna bara fortsätter. Vissa mål kanske är lite för högt satta, och kanske ska sättas som långsiktiga mål.. dom tar jag inte upp här, utan håller för mig själv ett tag. 
 
Men det känns bra. Hösten 2013, show me what you got!

Uteritt i kvällskylan

Ett lätt dressyrpass blev det aldrig, jag kunde inte. Ställa krav, nej, inte idag. Min rygg gör ont igen, spykänslan var där och det kändes som att jag skulle börja fulgråta närsomhelst. Så vi drog ut en sväng på slingan. Bara han och jag, Exet, världens finaste medryttarhäst och tysta bästa vän. 
 
Lite skritt och trav där, han var glad, jag blev glad. Var så otroligt skönt att komma ut sådär, och bara.. ingenting. Glömde allt för en stund där, allt det jobbiga som tränger sig på. Drömde om olika photoshoots jag vill utföra, inte med hästar, utan med människor. Fan vad jag saknar det.
Drömde om saker jag vill göra i höst, satte nog tom lite mål. Den ni! Kändes bra, var bara glad, nöjd.
 
Tog 10min på volten också, för att få galoppera honom lite. Ännu mer lycka, gaah vad han var fin där! Glädjetårar nästan, istället för fulgråtet. Fin är han min vän :)
 
Nu väntar jag bara på min pojkvän. En kram. Massa kramar. En film. Bara slappna av.. mmh, kan han komma snart eller? 

skitungen

Aldrig varit med om en sån svårfotad vovve, aldrig vara stilla, nejnej! :P men han är söt ändå

Delete

En sån där dag. Jag skriver, markerar allt, raderar. Förra veckan, den var kaos för mig. Påminnelser som gjorde ont, nervositet, stress över allt och inget. Svaga stunder. Försöker skriva någonting klokt just nu, inte massa flams. Något intressant som fångar uppmärksamhet, åsikter. Mina åsikter. 
 
Men jag raderar bara. 
 
Oscar Linnros spelas just nu, många låtar, spot on. Ligger och kollar på valpen, så underbart söt. Vet inte så mycket alls, nykomling. Sova, äta, kissa, busa. Följa efter mig överallt, mig känner han, det är det han vet typ. Men så söt, min lilla Doby. 
 
Humöret är ändå här nere, nere vid lilltårna. Känslosvall. Mmh, mat och sen till stallet. Bara vara med min vän Exet, en paus. Jag måste verkligen lära mig låta stallet bli en stressfri zon. Där ska jag slappna av, njuta och ha kul. Kommer behöva det, lär inte få sova så mycket jag behöver närmsta tiden osv.
 
Och jag låter som jag vet inte vad, är ju faktiskt rätt glad också. Känslorna bara rullar fram o tillbaka. Kaos är rätt ord.
I tisdags.. körigt i mitt huvud, på hög nivå, den dagen. Bergodalbana kan man kalla det!

Vardagligt snack

Medans Doby vilar, Felix är på arbetsförmedlingen och jag ändå bara ligger i sängen och klagar för mig själv (dum mage).. så kan jag ju passa på att blogga lite. Visst?
 
Ska även sätta mig ner och söka lite jobb, städa toaletten och äta frukost, innan Felinda kommer. Många som vill hälsa på lille vovven, tur att han gillar människor! Men får ta det lite lugnt liksom, han måste ju hinna landa :) Nu har han iaf hälsat på hela familjen, + mormor, och gillat alla! Lättnad :) 
 
Idag rider jag Exet, tänkte mig ett lätt dressyrpass idag, och ett hårdare imorgon. Mitt träningsschema har kommit lite ur balans, men jag måste komma tillbaka och Exet ska tillbaka efter ett kort uppehåll (han vilade 4 dagar, och reds inte helt ordentligt föregående vecka). Men det kirrar vi!
 
Något jag tänkt väldigt mycket på är hur mycket han har utvecklats i sommar, inte bara i kroppen utan även i huvudet. Hade han stått tex en-två veckor, så som han gjorde över midsommar, förra året.. då hade det tagit en månad minst innan man kunde rida ett klokt och lyckat dressyrpass. Nu tog det en vecka, och han kändes dessutom finare än någonsin! 
Och jag är såhäääär stolt över honom! Och även över mig själv, jag kanske säger det ofta men det är så, för jag har verkligen kämpat! :)

Valplycka

Åh vad vi har det mys. Doby sköter sig jättebra, säger till när han är kissnödig och har sovit lite, slappnar av och så :)

Haha hände något mindre roligt på en kisspaus, han har ju valt sin kissplats.. och när det blev svalare så dök pissmyrorna också upp. Där. Åh alltså stackarn, dom bara bet på han :( även jag blev tuggad på! Aj! Så vi låg och kliade som satan sen :P

Nu sitter han och kollar på tv med oss, sjukt söt! :)


Välkommen hem Doby

Eftersom mina minneskort ligger på ett bord, i ett hus, i jordbro... så får ni inte se ordentliga bilder förrän imorgon :) men ååh, vad mysigt det här är! Nu ska vi bara få honom att sova ^^

En glad jänta


Goddag världen!

Jissen va skönt det var att komma hem och få lägga sig i sin egen säng!

Blev inget bröllop-plåt idag, han jag skulle hoppa in för fick ledigt från sitt andra jobb. Synd som fan, men lite skönt med tanke på att jag precis kom hem! :)

Blir att fräscha till sig och dra till fina Felinda för lite födelsedagsfirande. Systeryster har ju fyllt hela 19 år nu! Skitunge :)
Inga hästar idag, inga hästar imorgon, massa häst på måndag! Och valp imorgon, ååh min lille kille kommer! :D känns såhäääär bra!

Vad gillar ni min utsikt imorse där jag satt och andades tungt. Visste ni att om man dricker för mycket ljummet vatten (vilket jag smart nog gjort inatt och imorse) så mår man jädrigt illa sen?! Man får väl lära sig den tunga vägen..Vi älskar livet

Efter ett grymt konditionspass på Exet (galoppen var som en dröm) så drog vi vidare till Tyresö. Grillfest på schemat, åh vad bra vi har det!

Älskar livet, dagen, mig själv. Älskar min pojkvän. Allt. Åh!

Bjuder på lite charmiga från ikväll. Woops, alla hamna vist i takstolarna ;) (ja, kanske jag med. heh)


Besökarkåta länkhetsare

Jag brukar inte lägga mig i så mkt av vad andra skriver på bloggar/ kommenterar i inlägg. Ibland så kanske jag skriver ngt litet, men inte ofta.. tycker att det är så onödigt då många misstolkar, vänder taggarna utåt.. och jag vinner ingenting på att folk ska börja hata för att jag delar MIN åsikt.

Häromdagen kunde jag dock inte låta bli alls. Det var på en häst- "skvaller"blogg, där dom berättade att en stackars tjejs ponny (troligtvis ngn bloggponny) hade fått galoppera vidare. Jag kikade endast in i kommentarsfältet för att jag kände igen ponnyn, men inte ägaren.. ah, whatev, det var inte det som var grejen.

På den här skvallerbloggen så skriver dom oftast upp vem som tipsat om det här (ifall tipsaren vill dvs), men hade väl missat det. Varav tipsaren skriver ngt i stil med att det är respektlöst att dom inte länkat henne..

HALLÅ?! Det respektlösa är väl att hetsa länk i ett inlägg där man får veta att ngn stackare förlorat sin vän. Alltså, inget hat emot henne eller så, men shit vilken opassande kommentar! Jag kunde inte låta bli att svara just det.

Som jag också skrev, livet handlar INTE om att man inte får 100 besökare extra, idag, för att den stora bloggen inte länkar som dom brukar.

Jag förstår, det är svårt att få besökare, men att vara så besökarkåt att man hetsar länkar från större bloggar..? Eller skriver på "kändare" människors instagram att, om du följer mig, då rackarns, då följer jag dig!

Och jag tycker inte man kan skylla på att många är unga och inte förstår bättre.. För det är så många som inte är särskilt unga och borde tänka längre än att man inte vinner så mkt på att tigga besökare/ följare.

Rörigt inlägg, men jag ville bara säga det. Har du en bra blogg, och du gör VETTIG reklam för den, så lovar jag. Besökare kommer!


Simtur i gyttjepölen

Ja, ren häst var det inte. Haha åh, Eer som brukar hålla sig ren. Här har man otur i stressen, som vanligt :)

Ps. Behöver jag säga mer än att jag älskar mina strumpor? ;)


Lycklig

Jag har världens bästa pojkvän, finaste medryttarhästen och på söndag kommer min valp hem. Ska fota mitt första bröllop någonsin och på kvällen är det utgång med underbara vänner! Ikväll är det grillfest med Felix polare, känner dom knappt men dom verkar goa.

Det enda jag önskar mig just nu, det är ett jobb, sen vet jag att alla bitar kommer falla på plats.

En gladare Marie är nog svårt att hitta!


Shop til' u drop

Vovveprylar - check! Nu är det bara valpen som saknas. 2 dagar kvar :D

Köpte även kuddar och överkast till mitt rum, tjusigt kommer det bli!


Mot min kärlek

Efter en heldag med städande, ett litet dressyrpass och god middag hemma, så drar jag nu hem till min Felix!

Har gått sjukt bra att städa, endast sängen som är ett stort kaos nu, måste placera ut allt där det ska vara bara sen är det klart! Päronen köpte ny tvättmaskin idag också, så kommer kunna tvätta igen. Woop!

Ridpasset gick dock sådär idag, började bra.. innan massa kom in i ridhuset osv. Han blir rätt spänd när det är många i ridhuset, och jag med. Får någon slags prestationsångest :/ men vissa stunder skötte han sig jättefint ändå! Vi har mycket att träna på han och jag

Men ja, ska verkligen verkligen skärpa mig med bloggandet, här är det rätt så tråkigt just ni :P


Hungrig?

Som jag alltid gör efter ridpasset tänkte jag även göra idag. Snabbt ta av all utrustning och låta Exet gå in i boxen direkt. Dels för att han brukar vara kissnödig, dels för att han ska få gå in och dricka ifall han är törstig efter.. och dels för att vissa stunder har han mat.

Idag hade han mat, men han brukar lydigt stå och vänta på att han får klartecken att gå in.. Men magen måste ha skrikit, för idag sprang han nästan över mig för att få komma in i boxen. Alltså skrutten!

Han var iaf bra nöjd när han stod där och gloffsade i sig ^^


Stans snyggaste matchning

Schabraket är iaf snyggt!


Sen middag

Klarar inte av att vara i stallet på dagarna, blir så trött utav värmen! Så åker ut till Exet nu, efter en sen middag (phadthai, mums!) med världens bästa Felix som sällskap. För han är helt klart bäst!

Ska bara rida en stund, sparar på mig själv lite just nu.. Fick reda på att min kiropraktor är på semester till den 19e och sen vid nyår går han typ i pension. Wääh ;(

Men ah, ska sätta fart nu!


JobbsökarN

Världens tråkigaste planerade dag. Jag ligger i sängen, Felix sitter vid skrivbordet, båda med varsin dator. Jobbsökar-dag kan vi kalla det. Det segast är väll att få till cv/ personligt brev så det bara PAOOOW skriker att dom borde anställa en direkt. Vilket dom borde, jag menar.. kan man få någon bättre än mig? Haha (obs skämt)
Har tryckt lite chips för att hålla igång humöret, det var ju gott men ack så onyttigt.
 
Nää men seriöst nu då... 
Antingen har man för lite erfarenhet, fel utbildning, körkort krävs, för ung osv osv. Blä säger jag bara. Har lyckats hitta ett jobb att söka so far.. en bit på vägen iaf. Har dock ännu inte listat ut vad jag faktiskt vill jobba med, men  jag kan visserligen inte vara särskillt kräsen tror jag. Fast visst förtjänar man ett bra jobb trots att man är ganska desperat efter jobb?
 
Ahja, ikväll blir det stallet, min rygg har samarbetat lite idag så kan nog tom rida :) Woop!

Hat byggt på osäkerhet?

För några dagar sen var jag med om någon som fick mig att tappa hakan. Något som har hänt mig förut visserligen, men trots det blir jag ändå chockad. Och jag har tänkt lite på den händelsen, försökt förstå varför.

Jag och Felix satt på bussen hem. Lagom trött och lite i min egen värld så satt jag och tittade ut lite. Som vanligt reagerar jag på rörelse och min blick glider automatiskt dit och då blev det så att jag istället tittar mot bussdörren.
Jag hade nog inte reagerat på människan ifall det inte varit så att hon vände sig om med en blick som bara skrek hat emot mig. Bara en sekund. När hon sen gått av så fick jag långfingret.

Eehm, ja jag var i chock! Vad hade jag gjort där förutom att kolla ut genom bussdörren där hon skulle gå igenom. Var människan så osäker att hon trodde att jag kollade snett på henne? Blir påriktigt mörkrädd.
Kan inte låta bli att undra ifall jag ger det intrycket att jag kollar snett på andra tjejer.. Men det känns ändå som att det är något fel när något så oskyldigt som en blick ut i ingenting tolkas som någonting dömmande.

Och samtidigt som man hör att vi tjejer, vi måste hålla ihop. Samtidigt så hatar vi så mycket, varandra. Arga blickar och falska rykten, långfingrar hit och dit, mot varandra. Hur många får inte höra från en annan brud att hon är en hora? Alltså kom igen!

Vad bygger den här osäkerheten på egentligen? Vart kommer den ifrån? Och varför i helvete känner man att man pga osäkerheten så måste man försvara sig själv med hat?! Jag förstår inte. Blir fan ledsen, tycker synd om den här tjejen som verkligen behövde rikta fingret mot mig. Mot mig som inte gjort någonting ont emot henne egentligen, för att hon trodde det. Jag han inte tänka en enda tanke, knappt reagera på att det stod någon där, innan hon gav mig fingret.

Tjejen, tro mer på dig själv och sluta reagera på allt så att du känner att du måste spela hård och "försvara" dig. Skärpning.


Hästgarderoben hemma

Samtidigt som jag städat mitt rum har jag passat på att fixa till hästgarderoben här hemma. Rensat och ordnat, så att jag slipper ha alla hästgrejer i mitt rum.. För vi alla vet väl hur illa det luktar?!

Så det är skönt, tidigare har schabraken och korgen legat i en av mina 3 garderober i rummet, nu har jag istället plats för jackor och väskor i den. Perfekt! :)


Aj och åh!

Åh ni förstår väl lyckan när man efter 4dagar sitter upp på finaste hästen igen.. fullproppad med värktabletter.. och rider! :)) haha, det är tur att Exet inte rör sig så mkt över ryggen, för då hade det inte funkat alls!

Men han kändes fräsch, riktigt pigg, men samarbetsvillig till det lilla jag krävde från han.

Idag får jag skylla mig själv, när jag bestämde innan stallet att jag inte skulle rida, och gjorde det iaf :P men är stallfri idag så det är rätt lugnt ändå :)


Jag har kul.

(Skulle publicerats tidigare)
Läs rubriken och lägg till ett "inte" där. Jag avskyr att städa, troligtvis därför mitt rum ser ut som det gör.. hm.
Men nu måste jag ta tag i det, Doby kommer hem om 6 dagar, och mitt rum måste vara valp-säkert då! Så är bara att kämpa på..

Menne ah, ska fortsätta här, åker till stallet ikväll och så när det är svalt. Ska även försöka rida då, håll tummarna för att jag håller :)


Bidde inget

Att fixa höpåsar innan jag red Exet.. Dålig idé.

Det är så att jag troligtvis har någon nerv i kläm, när jag ibland böjer mig framåt så strålar det smärta genom hela kroppen, knäna viker sig och jag är fast i den positionen några sek. Och smärtan ligger kvar ett tag..

Får så sjukt dåligt samvete, men jag hade inte ens tagit mig upp på han :/ ist blev det lite pyssel, tror han var rätt nöjd iaf :)

Nu ska vi mot Nynäshamn där päronen ligger med båten, så middag där. Mmh, är så sugen på pizza! Hoppas på att få äta det :D


Snygg

Det är för varmt för att rida egentligen, så vi skrittar runt här, jag och Hedda. Rätt skönt ändå.. Bortsett från flugor, svett, vätskebrist och låsning i ryggen dvs. Haha.

Exet får nog också bara skrittas idag, min rygg klarar inte det just nu. Trodde jag skulle gå av när jag skulle lyfta skottkärran.

Någon som vill byta ryggrad med mig? // Desperat.


Jag lever!

Även fast ekot här på bloggen säger annat. Den har varit överallt förutom i mitt huvud, bloggen alltså.. hehe

Har knappt varit hemma sen jag kom hem från båten. Tors-fredag var jag på Ägnö med Felix, vilket var supermysigt. Shit vad jag har saknar människan!

Idag var det lite "jobb" som gällde. Serverade på en bekants släktings bröllop, lite extraknäck som man tackar och bugar för :)

Nu blir det iväg igen, en eftersläckare på g, fezt. Haha nä men ah typ, så ska någonstans in mot stan (tror jag?) snart. Hoppas det blir kul, behöver det :)

Snart ny vecka, då drar vi mun mot mun metoden på bloggen. Och så varde liv! Kyss


Frukost/ fortfarande glad


Glad

Är påväg till båtklubben, lillebror ska skjutsa ut mig till ön som Felix är på :) så det blir en till natt på sjön för min del!

Så det betyder väl att jag inte kommer blogga så mkt mer förrän imorn, tills dess får ni ha det bra! Kram på er