Att allting kan gå så fel?

Vaknade 13.15 idag, så att hinna med någonting sket sig ju helt!

Och jag hittade inga kläder att ha till Felindas skiva, dom leker kurragömma med mig. Väl påklädd, sminkad och fixad och redo att gå till tåget dyker världshistoriens äckligaste spindel upp och jag får panik.

Så jag lägger ifrån mig mobilen, fångar spindeln (som ligger kvar under krukan nu) och springer sen till tåget. Självklart utan mobilen.
Springer tillbaka för mobilen, springer till tåget, inser att jag tappat min jacka = missar tåget. Så jippie, försenad blir jg och Felinda kan inte låna min kjol.

Spindeln förstörde allt.

Nu är jag iaf pväg till Felindas skiva, äntligen.

Men pga av allt detta så kommer det förmodligen inte bli något bloggande för min del idag. Peace out.


Snuttegurren

Johanna sa "Ställ dig där!" för hon ville fota - så jag fick stå och mysa med Nobile lite, inte för att jag hade så mycket emot det :) Tycker så mycket om den där gula ponnyn, han har charm! Fina lilla killen och muppiga lilla jag!


Bjuder.


Nu går jag i pension :)

Haha nu är vinnarskallen nöjd och går i pension! Så nu orkar jag inte vara med mer :P Så måtte ni skicka in BRA bilder, snygga, skarpa, liggande bilder! Bidra så Hippokraten får en snygg kalender vid årsskiftet :)

Dagens

klockan 6 gick jag upp imorse, åkte hem typ 8 eller nåt, haha.. lång dag!

 

Hjälpte våra ridskoletjejer, knoppade Nobile och Moonlight, hjälpte även CL knoppa om Dino. Hjälpte till på framridningen, så gott jag kunde, och försökte peppa. Hoppas det uppskattades och jag inte ansågs som jobbig :P haha

 

Cajsalisa kom 3a i förklassen, skitkul!

 

Sen så var det lagklassen, jag tyckte vårat lag skötte sig bra, snålt med poäng på Elin tyckte jag. Även om Josefine, Daniel, Elin och Cajsa red bra och skötte sig fint så räckte inte det precis.. slutade på 8de plats.. Men Cajsalisa tog 4de platsen i det individuella, så även där gick det bra för henne :)

 

Den 17 maj är det dags igen, på värmdö. Då får ni hejja ordentligt på oss!
CL på prisutdelningen, lånade bild från Jenny :)

Så mycket kärlek! (Bilder del 3)

Nya favoritbilden<3

Imorgon

Imorgon är det PAS Div3 Dressyr på Blåkulla, och självklart ska vi ha ett lag med... och kan ni tänka er? (ja, jag har glömt berätta det)... Lilla Marie, som inte längre får tävla ponny, ska istället vara LAGLEDARE! Är skittaggad!! Tror på våra brudar, och grabb. Kommer gå skitbra :)
Tar med kameran, men kommer nog inte hinna fota så mycket.. men fotar prisutdelningen om (när) våra egna är med på den ;) haha.

 

Vi dressyrare har ju lite att leva upp till nu när hopplaget vann på hemmaplan. Håll tummarna för vårat gäng!


Imorgon klockan 2 dyker några sånnahär bilder upp, på mig och knasExet. Kika in då :)


Hästfrisör?

Haha idag har jag lekt hästfrisör hela dagen typ :P

 

Började med att putsa upp ett träns jag köpt begagnat..
Sen röck jag Braves och Grammis manar, hoppas LovisaFisa blev nöjd med mitt slit ^^ Brave ville mer vara på mig än stå still, men gick rätt bra ändå :P Nu ser dom ut som hästar igen!

 

Och eftersom det bara var 2 ungar och deras föräldrar där idag (illa, att inga fler var där och hjälpte till idag!) så vart jag tvungen att bygga avspärrningen för framskrittningen.. med hjälp av Ellen dåra :)

 

Väl klar med det så flätade jag Nobiles man, och sen Moonlight (tjejen som ska rida henne visste inte att hon hade behövt göra det idag, och att hon startar först imorn).. och sen så knoppade jag Grammis till Lovisa som ska iväg och hopptävla imorgon :)

 

Så ryckt 2 hästar, och flätat 3. Effektiv!


Mistel har perfekt man, vilket ger perfekta knoppar!
Ska försöka hitta bilder från när jag var liten och knoppade, kan ju snacka om extrem utveckling :) har blivit riktigt bra på att knoppa, har lärt mig genom att läsa och öva!

Sista dagen att rösta imorn!

Glöm inte bort fototävlingen jag är med på, gå in och rösta vetja ;)
RÖSTA HÄR
Min bild är näst längst ner. Puss på er!

Bilder del 2

Sista bilderna från ridhuset nu då :) nästa del blir bilder från när vi gick in i skogen och fotade lite, håll utkik ;)
Här ser ni (på skänkelvikningarna) hur sne jag är i ryggen.. konstigt nog är det åt två olika håll. Haha


2 hästar nyfina i manen

Har ryckt klart Brave och Grammis nu, så nu ser dom ut som hästar igen :)


Uttråkad Brave

Han tycker att det är absolut onödigt att stå still!


Allt för lite gräs

Kan ju inte påstå att Exet är osmidig, titta hur jag hittade honom igår när jag skulle hämta honom från hagen x)

Han står alltså med huvudet genom staketet och äter... Och benen två meter isär!


Sängen

Ligger kvar i sängen, ska om en timme ta mig till Blåkulla för att hjälpa till inför lokaldressyren spär imorgon. Hjälpa ungarna tvätta, fläta, förbered - om dom behöver hjälp dvs.

Ska även rycka Grammis man åt Lovisa, får se om jag hinner ta Braves idag också (skulle verkligen behövas ^^).. Har ju upptäckt en oanad talang, att handskas med en ryckkniv xP

Jaja, mobilbloggar lite under dagen, så visar jag fler bilder från igår, ikväll. Ha en bra och solig lördag!


Bilder del 1

Måste bara försvara min sits på vissa bilder...
1. Jag har inte varit hos kiropraktorna på LÄÄÄNGE, så är lite sne.
2. Tycker inte om hans sadel, den sticker ut på sidorna (stel) och av ngn anledning hamnar jag ibland på bakvalvet (inte bra)...
3. Ibland hamnar man bara fel :)

Och hacket ska jag försöka hitta ett träns med kortare sidostycken, tycker de sitter lite långt ner... och tror de är för stort för det ska nog inte "vridas" sådär mycket när man tar i tygeln...

Men visst var vi fina idag? :D
Haha han kanske inte går så fint över lag på den här bilden, men kolla frambenet ^^ Så mycket sträckte han på sig större delen av passet, söt!

Luftig ökning! :)
Asglad för ökningarna brukar jag ha så svåååårt med! Det brukar bara bli springa

Här ser ni hur jag hamnar på bakvalvet, borde ha ridit utan läder ett tag för komma ner mer

Bilder på G

Retuscherar bilderna från idag, har inte så många kvar ;) Sen blir det en av många bildbombar i framtiden! :)

 

Förresten, vill ni se lite bilder från när Malin rider Exet?

766 bilder och duktig ridtravare

Exet gick bra idag, men red med hacket så var inte så chockad :) Han var lite tung i handen till och från, och jag hamnar då bak i sadeln och tyglarna blir långa - inte snyggt! Men vissa stunder gick han riktigt bra, han hade bra tramp och bjöd verkligen :) Långa fina steg, istället för korta slappa. Gillart!

 

Malin satt upp sen för att sist hon red var han hemsk, och ville att hon skulle få en lite bättre syn på han ^^ Hon tyckte han var svår "Seriöst Marie, eloge till dig som pallar rida honom!" haha.. och jag ville att hon skulle trycka på mer men hon tyckte han bara älgade på :P Men det är bra att se från marken att när det känns som han älgar så ser det endå lungt ut. Han var avslappnad mot slutet, men Malin förstod fortfarande inte hur jag orkar ^^

 

Men jag är nöjd med killen idag, precis som alla andra gånger jag ridit med hacket. Vi får se hur jag löser mitt problem med han och bett...

 

OCH SNYGG (!!!) I GULT VAR HAN!

Sneakpeak från idag, 1 av 766 bilder ^^ Försöker ladda upp fler ikväll :)

 

Dör så fin han är.

Påväg mot Ekeby!

Glad Malin och trött Marie, nu ska det fotas :)

 


2 veckor och 2 dagar...

... tills jag fyller 19. Awyääh på det!

Hål med bajs.

Hela den här dagen har känts som ett stort hål med bajs.

 

Har varit ur fokus hela dagen, stirrat in i väggen på lektionerna och kändes inge bra på dressyren idag. Kanske såg bra ut, men kändes inge bra. Jag var bara helt ofokuserad.

 

Sitter på hästnet och drömmer om dagen då jag har jobb så jag och mamma kan köpa egen häst.. slippa livet som ridskoleryttare och bara köra.

Rida ponnybus


Laddar upp inför dressyrlektionen.. Heh


Kommentar från läraren

Stod och pratade om hur jag skulle måla min häst jag gör på bild och form, och sa att jag vill tona den med mörkgrå kropp och mörkare ben..
"ja, då får du ta och studera vart hästar är ljusare eller mörkare"

Hmm, det lär nog ute behövas.. Eller vad tror ni? ;)


Snart är min häst klar!


-

Skitdag, men iaf dressyrlektion, det taggar vi till!!

Tack o hej.


Dags att sätta igång för hoppningen!

Är taggad på att sätta igång hoppningen med Exet, efter dagens tema teori så blev jag sjukt sugen. Tänkte ju rida bommar i tisdags men försov mig och vaknade inte förrän 2, så det blev aldrig av.. får se om jag kanske plockar fram några travbommar på fredag när Malin följer med för att fota (och kanske få testa rida honom igen nu när han går lite bättre.. haha)..

 

Jaja, vi får se.. men nästa vecka SKA jag iaf rida bommar. Han vill ju hoppa, så det är dags att sätta igång det ordentligt :P

Jag fattar inte felet.

Jag tänkte såhär, vädret sög när jag väl var ute i stallet, så ett enkelt pass på banan kändes bra.. och för att det blivit mycket hack på senaste så tänkte jag köra på novabettet. Ah men det gick ju bra... eller inte.

 

JAG FATTAR INTE!! Han bara tar bettet och drar på sitt, blev så arg på honom för att han inte släppte bettet, försökte verkligen allt, tröck på honom, små volter, stora volter, extrema ledande tygeltag, halter, skänkelvikningar. Ingenting funkade för att han skulle släppa. Så jag gav upp efter ett tag och gick in och bytte till hacket. Ville inte bråka mer.

 

Vet inte om han har tappat respekten för bettet, jag förstår dock inte hur det ska ha gått till.. Funderar på om jag ska köpa/låna ett babypelham och rida med 1-2 veckor för att han ska få respekt för bettet igen. Tycker inte babypelham är så farligt, det är ju väldigt korta skänklar, och dessutom rakt så inget tryck i bettet.

 

Mja, får se. Måste lösa det på något sätt för vill inte sitta och rida endast på hack, oavsett hur mycket han verkar trivas på det och att det går bra.

Äckelloftet som jag var uppe på för att hämta nosgrimma.. hatar trappan!

En av hundarna i stallet, söt Kiwi :)

Tema Teori @ Blåkulla


Det lutar mot en uteritt!


7 månader

Haha det är nog rekord för mig, 7 månader har jag nu hållt igång bloggen, med bra uppdatering! Boohya! Det firar vi med tårta! (eller kanske inte.. men det är tanken som räknas!)

Känns bra nu!

Exet går bra, skolan är snart slut, och jag har precis skickat in cv och personligt brev till ett jobb här i tungelsta. Om jag får det är min sommar säkrad, och jag slipper gå fattig! Göskönt. Har eventuellt fixat ett till extrajobb, men kommer inte få veta förän i maj
Jag är antagen som funktionär på Peace&Love, och jag ska imorgon skicka in anmälan till sindarve där jag kommer spendera en vecka på underbara Gotland och vara med fina Sofie.

 

Härligt!


Mycket galopp

Exet gick bra idag, dock lite spänd vart han mot slutet.. vet inte riktigt varför.

 

Red på utebanan, galopperade ganska länge idag, och han höll galoppen bra. Ibland blev det knas och han körde jämnfota med bakbenen, men när jag tröck på rättade han till. Det gick fort idag, men jag satsade på att få en jämn galopp, då han inte riktigt orkar komma ihop samtidigt som han ska ha koll på benen :)

 

Men det kändes bra och det går frammåt tycker jag. Imorgon ska jag ta ett lugnare pass :)

Jag såg verkligen när han galopperade i korallen igår hur mycket hjälp han behöver från mig.. hans galopp där inne var verkligen jämfota med bakbenen. Skönt att känna att man gör någonting rätt iag ^^

Nytt pannband

Wooohpaaa, hittade ett hel-läder pannband för 50kr på lyckås!! Yes!


Fina underbara


Fan att jag inte hann fixa inställningarna innan jag klickade den här!
HAHAHA!

Finate travarna som småmyser

Håller på att retuschera bilderna på Exet, det går lite segt :P men bjuder på tre söta bilder från när jag stog och pratade med Jenny.. Exet tyckte det var lite obehagligt när Hero sniffade på hans rumpa, men han gjorde ingenting :)

Zetra kan gå fint också!

Idag hade vi markarbete, och det kändes riktigt bra! Han blir ju dock ganska sur när man tvingar honom jobba, och hoppar och skuttar lite.. men han var rolig och kontrollerbar att rida idag. Tyckte jag kom åt honom ordentligt och efter lite bråk kändes han ovanligt fin faktiskt :) Roligt.

 

Galopperade över en bom på diagonalen för att byta galopp, och han BYTTE TILL HÖGER utan problem! Glädje! Det är det jag alltid haft problem med. Dock hade vi svårare att byta till vänster då han inte orkar samla ihop sig i höger galopp och jag sitter därmed och håller honom, och vågar inte riktigt släppa.. sista gångern (av 3) så bytte han dock riktigt fint :)

 

Vi red sen på 5 travbommar i båge, och det gick också bra, han drog sig lite innåt eller utåt, men var endå ganska kontrollerbar i tempot :D Nöjd tjej!

 


Ren älg

Snabbt inlägg

Exet skötte sig bra idag tyckte jag :) Har några muppbilder från korallen jag lägger ut ikväll, han va lite halvbusig ^^

 

Han va frammåt på ett bra sätt när jag red, mjuk och rolig att rida.. Det var tomt i ridhuset tills jag skulle trava av, då kom det in en häst och han blev genast mycket spändare, vilket jag upplevde som konstigt. Men är i överlag riktigt nöjd med honom idag :)

 

Nu ska jag vidare mot blåkulla, uppdaterar sen!

Självklart

Haha självklart kommer dom här molnen när jag sitter på bussen till stallet... Typiskt :P


Våra duktiga tjejer på prisutdelningen igår

Det är ingen bra kvallite på bilderna.. men orkade inte bry mig xP Duktigta fina tjejer!
'
HAHAHAHAHAHA FRITZ!!!!! xD

Sol och bra humör

Jag är trött, har lite ont i huvudet och det piper lite i öronen.. men jag mår bra :D Idag mår jag bra trots alla omständigheter! Sen får vi inte glömma att solen hälsar på idag :D

 

Ska åka till Exet idag, blir lite i korallen innan passet igen :) Sen vet jag faktiskt inte om det är hopplektion på Blåkulla idag eller inte, med tanke på att både Fell och Petra tävlade lokalhoppning igår.. men det vore jäkligt orättvist om jag som inte ens var med ska missa en lektion. Ah jag vet inte, får ringa och kolla sen.. Det är lektion idag :)

 

Tar med kameran till Ekeby, ska försöka klicka några bilder på Kexet i korallen :) får se hur det går


Repotage

Nu kan jag avslöja vad jag gjorde förra fredagen... det kom ut en tjej från Hippokraten, som ville göra ett repotage... om mig (!!!!!!!) och självklart tackade jag ja! Jäkligt coolt att dom frågade, att dom gillar mina bilder så mycket osv :P haha

 

Läs hela repotaget HÄR

 

Vissa saker i repotaget framkommer lite konstigt, men det är ju alltid så att det förvrängs det man säger, men jag tycker ändå det är ruskigt kul! Massor av mina fina bilder med i repotaget, såväl gamla som nya :) ÄVen en ruskigt ful bild på mig.... Hoppas ni tycker det är åtminstone hälften så kul som jag tycker att det har var :)
Ny upplevelse!

 



Glöm förresten inte bort fototävlingen som är på den här webbtidningen :) Min bild är näst längst ner.. för er som är goa och vill rösta på mig. PUSS!
Man röstar HÄR

Bra kväll!

Trots att det var dåligt drag och många drog (till och med folk från klassen?!) så hade vi riktigt kul! Jag, Vic, Strandlund och Malin stod väl mest och dansade hela kvällen, jag fick några armbågar i huvudet.. En gång så jag va tvungen att sätta mig ner xP

Roliga men få människor, dålig dj, fina vänner och en Marie som fått i sig massa socker.
TACK tjejer för en bra studentskiva<3

Nu är det bara 46 dagar kvar!!!!!!


Dags för studentskiva!


FAN VA BRA!


Böjd läderbannband?

Vet någon vart man kan hitta böjda läderpannband utan bling på? Tycker raka pannband är så otroligt ocharmigt för hästens huvud, och tycker inte att man alltid behöver bling när man tex rider vanliga pass hemma.. svart ska det vara då..
Om någon sett ett, hojta gärna till!
Redigerade det här, fint va? :P

För tidigt!

Vill inte vill inte vill inte upp nu!!! En timmes sömn till skulle sitta bra!


2007

2 bilder på när jag rider, sommaren 2007.. visst red jag fint? ;)

Billiga pannband

Hittade en sida med riktigt billiga saker - hastprodukter.se
Bland annat hittade jag dom här pannbanden jag vart småsugen på... snygga "vardags" pannband :)
99kr

 

129kr

Uppdaterad fotoblogg

Nu är det 3 bilder på Hanna som är uppe på fotobloggen, kolla in om ni är nyfikna att se bilder på henne och hennes fina vita pålle :) klicka på bilden för att komma till fotobloggen


Hemma

Är hemma nu efter en lång dag på Blåkulla :) Ryckt och flätat Fritz man, byggt inhängnads-staket och fixat alla priser :)

Imorgon blir det en ännu längre dag på blåkulla, plus min studentskiva.. så updateringen KAN ju bli dålig!

Riktigt fina priser kommer det vara imorn, så kul för dom som blir placerade :)

Leker groomie åt Felinda

 

 

 


Åker och träffar min fina vän

Idag är det mysdag med Fell, var ett tag sen vi träffades utanför stallet, så nu har vi typ bestämt att gå på bio, och hon ska hjälpa mig med cv :)
Kommer nog käka massa onyttigt, och rulla fram imorn!

 

Så vi hörs nog inte förän imorgon


Regn Regn och REGN!

Exet gick så bra idag!

 

Hann bara rida 10-15 minuter i ridhuset inan dom skulle harva, sen blev det ut på travbanan i regnet. Har aldrig ridit Exet med hacket utanför ridhuset förut, och ni minns väl hur han kan springa på travbanan? Jo men jag va väl lite orolig att han skulle dra med mig.. men tog risken för han behöver verkligen gå :P OCH HAN GICK SÅ BRA!

 

Han var lite stel att försöka ställa till vänster, men mjuk i halsen för övrigt, hade bra framåtbjudning och sökte sig neråt ordentligt. Fin form helt enkelt :) Bara trav där ute, vågade inte galoppera... sen så ville vi båda in för vi var kalla :)

 

 

 

Jenny har varit på strömsholm nu och jag tänkte att jag kunde ta Hero idag.. vilket jag gjorde också, men jag hade tänkt skippa ridningen pga regnet. Tur så vart det uppehåll, och eftersom han inte kunde stå still i stallgången kändes det som han behövde röra på sig :P
Han va på helspänn, och tyckte det mesta var lite småläskigt, men han skötte sig rätt fint iaf tyckte jag :)

 


Effektiv

Mockat till Exet & ridit hnm i spöregnet
Ridit Hero, mockat och fixat mat till honom..
Och nu trimmat långhåriga Exet.

Frågan är - stanna ett tag och fota? Eller hem och äta?


Blöta kompisar!

 

 


Busponny!

Red Marco idag, gullefis. Känns det var ett tag jag red ponny nu, men Marco är väldigt fin trots sin unga ålder. Man känner ju att han inte alltid förstår, och just nu är han ju inte helt i form, så han blir ju trött :P Men han försöker iaf och verkar vilja göra sitt bästa :)

 

Galoppfattningarna ska jag inte kommentera, han springer in i dom, men han är väldigt lätt att få tillbaka :) Supermjuk i munnen och halsen, måste dock kämpa mer för att bjudningen ska komma ordentligt bakifrån. Men är nöjd med idag! Skulle definitivt kunna tänka mig att rida honom mer :)

 


Exet i rund-korallen

Blev tvungen att stänga av ljudet, blåste för mycket :) på måndag kommer en bättre film, om jag får med mig någon att filma ;)


Gipshäst

Vad tycker ni om min häst jag gör på bild och form? ;)


<3

 


Unicorns


Just idag är jag stark

Har lyssnat på Kent hela dagen, speciellt nya singeln, och bara känt mig stark. Jag må va trött som fan, jag må känna att jag bara vill skita i skolan just nu, jag må ha ångest över så många saker - men det spelar ingen roll. För skolan är slut om 51 dagar, då är det kappitlet avslutat. Andra kappitel kan jag också bläddra förbi om jag bestämmer mig för det. Då är dom slut. Men hästarna kommer vara kvar, foto kommer vara kvar, allt annat kommer vara kvar. Allt jag älskar kommer jag se till att det alltid finns kvar.

 

Så just idag sket jag i alla demoner, sket i allt sånt. Jag satt och längtade till stallet hela dagen idag, såg fram emot det så mycket, att testa korallen och hårdjobba. Jag älskar sånna dagar. Jag älskar när man är helt slut efter ett pass - då vet man att man kämpat på bra.

 

Den här känslan vill jag ska jag känna oftare!

 

 

Idag känner jag mig stark. Imorgon är jag starkare.


Vad har jag för bus för mig?

DEN HÄR SOMMAREN KOMMER BLI BÄST!

GAAAH VILKEN KÄNNSLA!

Det gick SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR BRA IDAG!!!!!

 

Han var sjukt lydig i korallen, skakade dock på hela huvudet i protest när det blev jobbigt, men efter tillsägelse slutade han direkt! Började men lina, för att jag aldrig varit där inne med honom förut. Det gick bra, han blir gärna lite närgången, och det funkar ju inte med spö men viftade lite med änden av linan så gick det bättre :)

 

Släppte sen honom, han följde efter mig (ja, jag hade morötter), stannade när jag proade och han har blivit så sjukt bra på att backa på komando! Filmade och ska lägga upp här!

 

När Exet får belöning för mödan är han världens klokaste häst ^^

 

 


Till själva ridpasset då...
Gudafin! Lite stel och så i början, men eftersom han redan va uppvärmd kunde jag börja jobba ordentilgt rätt snabbt. När jag satte mig ner och tröck på så sökte han sig ner själv, otrolig kännsla när han är så sammarbetsvillig!
Galoppen orkade han inte riktigt, han vart ju riktigt trött, så den blev halvslarvig. Men är ändå så sjukt otroligt nöjd! Duktiga fina killen.
Supermysig solnedgång var det också
Filmen kommer imorgon :)

Tror ni Exet kommer tycka om mig idag?


Idag ska vi svettas!

Eftersom Exet var så bråkig igår så tänkte jag köra på no mercy idag, han ska vara SVETTIG när vi går in i stallet!
Börjar nog med att ta honom till rund-korallen som finns på anläggningen (om den är ledig), där får han gå lös, och ska träna lite nh med honom, försöka få honom att lyssna på mig.

 

Sen går jag in och sätter på sadel och hacket, och tar ett pass i ridhuset, och då ska han få jobba ordentligt. Jag med såklart!

 

Blir nog så att jag kommer hem väldigt sent ikväll, berättar hur det gått då :)

Fler gamla bilder

Hittade bilder från i somras på mig och Exet, fisen!
Längtar tills man kan rida med t-shirt!!! SOMMAR - SKYNDA DIG!
Vet dock inte hur jag tänkte när jag drog på mig det där! xP Är något mer matchfreak nu än då!

Fotobloggen

Haha har totalt glömt bort den, men nu är den uppdaterad med lite bilder på Emma och Bleccan, då hon äntligen har bestämt sig, betalat och jag kunnat skicka bilderna till henne ;P Klicka på bilden för att komma till bloggen :)

Första gången på MP

Hittade gamla bilder från första gången jag satt på MP. Det var Sofie som fotade, hon e lite rookie på systemkamera så kanske inte bästa bilderna, men endå kul att se! Minns hur sjukt nöjd jag var efter den lektionen, helt kär i ponnyn!
Åh finna lilla ponny, saknar att sitta på hennes rygg, saknar känslan att bara sitta och njuta av varenda steg. Hoppas jag får uppleva den känslan någon gång igen!
<3

Explosiv

Eftersom jag mått dåligt idag tänkte jag "Jag kan iaf longera, det är bra aktivering för honom" HA, tji fick jag!

Promenerade bort till en äng som ligger i slingan, det var nämligen fullt på både utebanan och i ridhuset. Promenaden dit var übermysig, han va lydig och det var verkligen fint väder. Mysfaktor: 9000.

Sen kom vi till ängen och Exet blev av någon anledning superspänd. Släpte ut på linan lite för att känna lite, och BOM så flög han rakt upp, gjorde försök till bocksprång och hoppade runt. Automatiska reaktionen var att skälla på honom, grymtade till ordentligt och direkt stannade han upp och tittade på mig med en blick som sa "vadå? :)"

 

Försökte igen och det gick rätt bra sen, och när jag trodde att han hade skärpt sig smackade jag lite för att han skulle börja trava, och BOM igen. Samma sak där så grymtade jag och han stannade. Men efter det hände det fler gånger, han försökte i princip flera gånger springa ifrån mig, men det tillät jag INTE!

 

 

Efter ett tag gav jag verkligen upp, gick tillbaka till stallet, bytte till tyglar och satte på hjälm. Sådär skulle han inte få hålla på!
Väl på ryggen var han lugnare, men fortfarande kände jag att om jag skulle släppa efter lite skulle han explodera igen. Imorgon blir det HÅRDPASS på honom! Då jäklar.

 


Tjockis!

Just nu


Havrepappan är ju helt tokig ^^

Visste faktiskt inte om det där att strömsholm grovdissade ridravarna under förra årets tävlingar .. men att dom nu, bokstavligt talat, accepterar skit... jadu, vad ska man säga? Havrepappan är ju smått tokig, men jag älskar hans inlägg!
Läs hela havrepappans inlägg HÄR

Spänd katt!

Jg tror Zorro har otroligt svårt att slappna av, vad tror ni? :)


Ruttnar bort i sängen

Har inte mått bra alls idag, så sjukanmälde mig. Ligger fortfarande kvar i sängen, känner mig lökig och funderar på om jag ska lyda min mage och försöka äta någonting.

Hoppas verkligen inte jag håller på att bli sjuk, det händer så mycket den här veckan.. Har Exet idag, imorn och på Fredag, eventuellt också rida Hero på fredag + träffa felinda för fix, trix och bus. Lördag är det förberedelser inför lokalhoppningen, och jag ska vara groomie till Fell. Söndag äre då lokalhoppning, jag ska vara funkis och fota. Efter det äre dirr hem för att fixa inför min studentskiva.
Ne.. det skulle verkligen inte funka att bli sjuk nu!


Jenny Pitkänen & Big Hero

Några bilder från igår :) Grymt team dom där två, riktigt fina tsm!
Jag knoppade hero medans Jenny borstade, han har ju så ojämn man så det var den bästa lösningen, tyckte han blev fin :) vet dock inte om han kände sig fin för han ville inte posera riktigt :P

Charm

Hur långt man än har kommit
är det alltid längre kvar


Hopplektion på Z

Jag vet att det ser ut som att jag typ är skithård i handen, men på honom igår fanns det inte mycket utrymme att mjukna utan att jag skulle förlora kontrollen på honom totalt! Skitjobbigt när det blir så!


Stillbilder från filmen

Det är bara 4 språng, mamma filmade inte mer.. tyvärr fick hon inte med bästa rundan. Imorgon klockan 11 kommer filmen, så ni som vill se - håll utkik då!
Fattar vad jag menar när jag säger kass kvalite?

Blåsor på fingrarna, men endå nöjd!

Blev inte att rida med baby-pelhamet, då petra behövde det på Dino, men blev tillsagd att ha något slags tvådelat kimblewick, tror jag? Ah, gillade inte det lika mycket som pelhamet då han vart stummare i munnen.

 

Men det gick bra idag, fick till bra avstånd och jag tröck inte av honom för tidigt. Har lärt mig räkna ner innan hindret, vilket hjälper mig behålla takten och att inte trycka av. Superbra!
Sista rundan var båda trötta, jag glömde räkna och han hoppade rakt upp, rakt ner. Riktigt obekvämt!

 

Känner att jag har blivit lite höjdrädd, eftersom jag inte litar på Zetra längre, då jag inte har någon aning om hur han tänker då han kan ändra sig i sista sekund och hoppa kråksprång. Även det att vi typ inte hoppat över 80 på länge, och idag var det närmare 90. Det sätter sig i huvudet, men måste jobbas bort!
image description
Film kommer kanske imorgon

Tack Zetra! Söt du är!


Fullt upp i mitt lilla liv

Direkt efter skolan åkte jag ut till Jenny för att klicka lite bilder på henne och fina Hero, det gick bra tror jag, har inte hunnit kolla på bilderna än :)
Sen blev jag kvar där tills typ 6, då jag inte visste hur jag skulle ta mig hem så blev att vänta :P Kollade lite när Jenny red Escis och klappade lite på Exet.

 

Nu är jag hemma och stressar något, för ikväll är det hopplektion som gäller! Får se om jag hittar samma känsla på Zetra som förra helgen :)

 

Ska börja fixa bilder till Jenny ikväll, plus plugga psykologi, plus börja knepa på Milen bloggdesign.. vad mer? Jo bör kanske tvätta då jag har tre knähöga högar med kläder... haha lat tonåring som hatar att tvätta? Kanske!

SötExet som vill in och äta

Torsdagsdressyr på Brave

En något försenad film :) Kort är den dock..

 


Stockholmscup final - del 2


Ätit för många mandelkubb kanske?

Vad är grejen med alla bittra människor här i Sverige? Är det så svårt att vara glad för någons annans framgångar, klappa någon på axeln och säga "Fan va stolt jag är över dig!"...?

 

Det finns självklart dom som är goa och älskar att ösa beröm över andra, ge komplimanger och faktiskt mena dom.. men dom övriga dränker nästan dom härliga människorna så att dom försvinner i mängden, och det beror på att det är deras kommentarer som man mest tar sig in. Lika mycket som bittra människor behöver raska upp sig så behöver vi lära oss att vända andra kinden till och se dom possitiva kommentarerna.

 

Jag kan inte låta bli att undra varför dom behöver trycka ner folk, köra den där kommentaren "... MEN, det där är inte rumba!"
Kan man verkligen må bättre av att se andra människor sjunka? Att känna hur man verkligen förstör en annan persons dag, självförtroende och hopp om mänskligheten.

 

Tyvärr så kommer aldrig dom här personerna tyna bort, det enda man kan göra när någonting sånt hoppar på en är att göra som en blöt hund - ruska av sig allting.

 

 

Sen så kommer det som är snäppet värre än att lämna bittra spår efter sig.. och det är när man inte ens kan STÅ FÖR DET! När man inte ens vågar skriva i sitt namn i kommentarsfälltet och därmed själv bevisar hur onödig och dumt det man skrivit var.
Nu är det kanske jag som är bitter, men behövde bara skriva av mig.

 

Är glad att jag sluppit sånna påhopp på den här bloggen... men det kan vara så att jag bara är för dum för att förstå när folk försöker trycka ner mig? ;) hah
Men till er som råkar ut för dessa bittra människor - bry er inte! Det är inte värt eran tid, eran ork eller eran självförtroende!

 


Peace out.


Stallkatten Loffe

Haha han är så jäkla cool den här katten.. dock ser han lite sur ut? ^^

Hej jag heter Maria ^^

Haha jag skrev mycket tydligt i mejlet när jag skicka in utvecklingsbilderna att Exet är min medryttarhäst.. men men xP Maria heter jag också nu :)

 

Men hans utveckling syns iaf :) och det blir man ju inget mindre än lycklig över!
Speciellt när andra ser det också! Fina Fina Exet!

Braveheart 15/4

Red ju Bravo idag en halvtimme, då Lovisa bad mig göra det, och jag tackar ju inte nej! :D och det började med att han var som en Giraff som svalt en pinne (lång och stel), men han var även väldigt spänd i allmänhet.

 

Första kvarten jobbade jag bara mycket lösgörande - volter, bågar och skänkelvikningar i skritt, just för att han skulle mjukna. Några få galoppfattningar också, för att få igång honom. Efter en kvart fick han en regäl skrittpaus, hans kondis är ju inte riktigt på top :P

 

Efter pausen jobbade jag honom lite mer, satt ner i traven och gjorde även där många volter osv. Väldigt mycket mjukare mot slutet än början :) Där vart han mer sammarbetsvillig och jag gjorde lite fler fattningar (galopperade dock bara en halv volt/fattning pga konditionen).. anledningen att jag ville jobba fattningar var att han i torsdags inte ville fatta höger ordentligt utan fattade fel eller hoppade in i galoppen - inte bra! Men det var bättre idag :)

 

Efter skrittade jag honom för hand länge och han fick han välförtjänt godis!


Stockholmscup final

Jag har faktiskt ridit två gånger idag, glömde nästan bort det ;P

 

Fick rida fram Leon, då det blev lite snett med informationen och vad vi förstått så skulle VI inte rida fram dom innan, men så vare ändå.. och eftersom vi var ont om folk, och ingen som brukar rida Leon men 3 som rider mistel, så fick jag ställa upp på L (som jag endast två gånger, för ett år sen, har ridit) :P Gick väldigt mycket bättre än sist, han var mysig trots att jag inte satt på honom länge :)

 

Sen så fotade jag när Enskede och Södertälje red på våra hästar, som var Mistel, Chivas, Leon och Deja Vu. Här kommer en bildbomb (del 1)

 

Ja, alla bilder är svartvita, för jag är lite svag för s/v :)

10 bilder till kommer imorgon, håll utkik

Gillar ni stilen?

När jag fotade i gamla ridhuset (där dom red programmet) så hade jag "fönstrerna" bakom mig för att få bra ljus.. och jag kunde inte sitta på huk - risk för att skrämma hästarna, och om jag stod upp så bild det inte snyggt (tycker det är snyggast att fota underfrån) så jag satt/lutade mig mot väggen. Haha fick skitont i benen och höften, men det blev bra bilder, vilket är vad som räknas :P

Detta har jag bla gjort idag (berättar mer sen)

1. Fotat sthlmscup-finalen

 

 

 

2. Ridit Bumbibjörnen (Brave)

 


Mums!

Kan bli så att bara den ena får följa med till stallet.. Om ni förstår vad jag menar ;)


Stockholmscup-finalen hålls på Blåkulla...

... imorgon!

 

Jag ska snart ställa mig och baka sockerkaka (/kakor?) som ska säljas i cafet.. får snart lära mig baka någonting annat, så att sockerkaka inte blir för uttjatat ;P haha

 

10 imorgon är jag på Blåkulla, ska knoppa Mistel, får se om det är någon mer häst jag får på mig att knoppa (gör hellre det än bygga bana.. haha). Är det någon som kommer och tittar på när våra fina hästar går med sthlmscup-finalisterna? Kan bli riktigt intressant!

 


Kanske tar med mig kameran och klickar lite bilder!


Det närmaste rosa jag nånsin kommer sätta på Exet

Det ser mer rosa ut på bilderna än vad det är, mer vinrödaktigt, men tyckte han passade i färgen :) matchade hyffsat med min nya favorittröja också :P
Hahhaahaha hans mage! Herr Tjock von Knubb
Schabraket låg lite dåligt dock.. får kanske dra upp det mer fram nästa gång

Hackamore - min nya stora kärlek!

Haha jag kommer seriöst aldrig mer rida Exet på bett! Eller kanske ibland, men från och med nu är hacket #1 för oss två.

 

Ännu en bra dag för oss två, han var lugn och lyssnade bra. Krävde ingenting på formen från början utan mina krav var endast ställning och MITT tempo, lät honom försöka hitta själv. När han mjuknade och sökte sig neråt satte jag mig ner och jobbade lite mer.
Galopperade även idag, då han ändå var så pass lugn som han var :) många fattningar och han höll galoppen fint, och inte allt för hastigt. Även vänster funkade bra idag, lite hastigare än höger och jag ville inte hålla igång den lika mycket då han är svagare där :)

 

Vill försöka rida bommar nästa veckan, med hacket, eftersom det inte blev av förra söndagen. Håller tummarna för att hovslagaren kommer ut snart så han slipper gå med endast tre skor!
Hela ridhuset för oss själva - So much win!

Hett tips!

Milens goa Merakel ska säljas (tyvärr) då Milen ska jobba på Island i över ett år.. Merakel är en göfin ponny iaf, ingen nybörjarponny, men för duktiga ryttaren som vill satsa i dressyren! Hon har supersnygga steg, och en go personlighet, kan jag lova er!

Inte okej.

Blir ju tvingad att ta tillbaka det jag sa igår... Suck. Vill verkligen ut, men vägrar gå i det här vädret!

Alla vi som jublade över att våren var här och plockade undan vinterjackorna. Dum man känner sig nu :/


Godnatt folket!

Klockan är bara 11, men jag ligger i sängen.. Galet trött, trots att jag inte ansträngt mig så mycket.

Imorgon slipper jag följa med och putsa på båten, men jag måste städa hemma vilket inte är det roligaste. Hoppas på gött väder (lutar dock inte mot det) så jag kan gå ut på en PW, vilket jag har velat göra hela lovet nu!


Exet fick sig en promenad

Även om jag vill vara lite hemlighetsfull så kan jag ju berätta lite om vad jag hittade på med Exet.. och kan säga att jag gjorde typ ingenting xP haha
Ne men jag gick bara med honom idag, han har fortfarande bara tre skor och jag vill helst inte rida honom då, så en kort promenad i ridhuset fick det bli... sen så var han dyngsur över ryggen, tydligen har han inte haft täcket på sig idag, så ville inte kränga på honom en sadel då :)

 

Imorgon har jag Exet igen, då kanske jag rider lite ändå. Som jag sagt tidigare, om han står för mycket blir han knäpp :P

Exet bajsar på sina väggar... undra hur nära han står egentligen?

Sååå, vad har jag gjort idag då?

Tänker låta er gissa, för vill inte lägga ut än :)

 

Jag har:
- Träffat en ny människa
- Fikat
- Pratat, MASSOR
- Varit hos Exet
- Stått FRAMFÖR kameran
- Pratat ännu mer.. och bara om mig i princip

 

Kan någon gissa?

Håll tummarna för mig imorn!

Vi får hoppas jag inte babblar på utan att tänka. Hehehe. Nervös.

Dagens andra pass - lektion på Bravo!

Blev glad när jag såg att jag skulle rida Bravo, va typ två veckor sen nu, och han är så go!

 

Brave gick superfint mot slutet, var dock trött, men mjuk och härligt steg!
I början var han ganska lång och stel, men det släppte efter ett tag.. fick kännslan av att han tappade koncentrationen på mig och vad jag bad om när det var så många andra hästar, även det att han var väldigt "på" i galoppen. Han har ju inte mycket kondis, så fick ta det mycket lugnare än dom andra :)

 

Får sån possitiv känsla när jag sitter på honom, hade bra sits, bra händer, dock dålig blick då jag kom på mig själv att titta ner :P så blir det ibland :) Han steg är SÅHÄÄÄÄRÄRÄRÄRÄRRRRR sKÖNA! Kom ner och var mjuk i höften, så tror det är bra för min höft att rida honom :P
Mamma filmade lite, kanske lägger upp imorgon eller så!

 

Är iaf väldigt nöjd med idag! Fina bumbibjörnen (ett av de smeknamn han fått idag.. Babyboo var också ett.. han är så bebis :P)


Hur kan man inte vilja säga Babyboo till dom där ögonen? Gulle.

Dagens första pass

Red Exet barbacka, och med ett rakt stångbett.. ville testa ifall det funkar, då det skulle vara bra att variera novat med. Blev dock inte så mycket rida då jag fastnade att prata med Jenny Pitkänen, så skrittade mest idag.. haha. När jag försökte rida var han väldigt växlande, ena stunden var han mjuk och andra stunden drog han upp huvudet och sprang på.

 

Vet inte vad jag tycker om bettet.. ska testa med sadel och inspänning en annan gång och se om det blir bättre. Om det inte funkar så funkar det inte, skadar ju inte att testa lxm :P
Helt tomt - älskart!

Haha asså jag orkar inte.

Sitter i vh och väntar på en buss som går om EN TIMME! Inte fan fattade jag att sl ville att jag skulle åka till Nynäs och ta bussen därifrån. Suck. Ah, bussen från vh gick iaf för 10 minuter sen, otippat.
Vad ska jag göra här en timme? Värdelöst att åka hem, för då måste jag gå igen när jag kommer innanför dörren. -.-

Om det hade varit bra väder hade jag börjat gå, dock regnar det just nu. Blöhö, nu blev jag sjukligt

Någon som ska till Ekeby typ nu?


Taggad!

Ligger sömnlös pga att jag är så taggad inför fredag! Och ni vet inte ens vad som sker då med de är så jäkla GÖTT! Livet är bra härligt asså. Ser fram emot det sjukt mycket, det kan öppna dörrar!

Kan inte sluta tänka på det!!! Gooosch va bra de går nu *lyckoskutt*


Så mycket att tacka dig för<3

Saknar vår tid

Saknar oss

Tack för allt du har gett mig

<3


Gösnygg jacka!

Jacka från Pikeur, finns att köpa på filippasridsport.se för 1639:-

VILL HA DEEEN!

 

Den e tight, precis som jag vill att det ska vara när man rider (även om ingen jacka jag äger är tight).. snygg som fan, snygg färg (skulle vilja ha den i svart/grå också), älskar knapparna där uppe. Najs.


Känslan som uppstår...

... när Exet är LUGN, trots att han knapp gått på 3 dagar. Åååh underbara kännsla!

 

Han har fortfarande bara tre skor, men ingen vinner på när han står för länge, för då kan han bli knäpp :P
Red barbacka med hacket idag, 2 risker när man tror att han kommer vara galet pigg. Turen var dock på min sida och han hade en bra dag, väldigt bra!

 

I början var han liite seg i skritten, så fick trycka på honom så han trampade under sig bättre och tog i mer i stegen. Tyckte han var mjuk och riktigt behaglig. Han behöll lugnet i traven, och tyckte även där att han var mjuk och bra tramp - för att vara han :P Lite stelare åt vänster än höger, men det är han typ alltid.

 

Hade inte tänkt galoppera idag, men när han är sådär lugn så måste man verkligen utnyttja det! Riktigt härlig galopp, kändes luftigare än vanligt och han fick med bakbenen även i vänstergaloppen. Lovley!

 


Man får väll skylla sig själv? Måste ju bara ÄÄÄÄLSKA den stickiga känslan!

Födelsedagspresent?

Ett sånt här armband skulle jag vilja ha, från horsetail, superfina armband gjorda av hästtagel. Perfekt sätt att ha med sig sin bästa vän överallt. Läst många bloggar där dom gjort sånna här innan dom sålt sin häst, eller innan det tvingats tas bort.. man skickar ju då in självklart in tagel från själva hästen då.

 

Skulle faktiskt vilja ha ett med Exets tagel, med en bricka där det står Charm på.. visst jag är "bara" medryttare på honom, men vi är snart inne på vårt tredje år och han har varit en stor del av mitt liv dom här åren.. och just för att jag är medryttare vilket jag inte kan vara föralltid (när jag har jobb och fast lön så räknar jag med att en egen häst ska inskaffas) :P
Kostar 110kr... fyller år om en månad ;) Mamma..?

Stickningar i benet

Har ofta stickningar i vänsterbenet, nedanför höften, sidan på låret..  Ofta när jag sätter på mig ridbyxorna, eller när jag ligger i sängen. Just nu har jag lite, när jag sitter i soffan. Det sticker och gör ibland ganska ont, mest för att det är så obehaglig känsla.

 

Någon mer som har såhär och kan veta vad det är?

 

Mamma tror jag har någon nerv i kläm, vilket inte är omöjligt med tanke på problemet med min rygg och höft.. Får kanske åka till bergström och knäcka rätt snart, så kanske det blir bättre. Annars får jag väl åka till läkarn eller nått och kolla upp... för jag kan inte ha det såhär, det är inge kul att känna ångest när man drar på sig tighta byxor, eller i det här fallet ridbyxor, för att man vet att man kommer få ont.

Glöm inte!

TACK till er som är så goa och röstat!
Fy på näsan till er som inte har gjort det! ;) haha

Ne men det är inte slut än, så glöm icke bort att hjälpa lilla mig och min vinnarskalle på traven. Haha. Skickar visuella kramar till alla som röstar!

http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta


How to do?

Vädret idag är i princip lika kasst som igår.. ändå skillnaden är att det inte regnar KONSTANT. Frågan är då hur jag ska ta mig ut till stallet, vill ju gärna ut nu under dagen, men det är inge kul att gå 20 minuter om det skulle komma en regnskur. Om jag inte hittar någon annan som ska ut dit och kan plocka upp mig så blir det inte till att åka ut förän ikväll.
Snälla vädret, bli BRA!

 


Någon som ska ut till Ekeby nu under dagen?

GRATTIS SOFIIIIIIE!!!!

Min fina Gotlänning Sofie fyller 19 år idag!!! GRATTIS!

Den Excellenta Charmören

Har ju för länge sen lovat att lägga upp ett inlägg om hur Exet är att rida, har dock glömt det då det alltid kommit annat ivägen.. så ursäktar för det. Men tänkte att när jag ändå skriver så kan jag lägga in hur han är som häst och hur jag upplever hans personlighet.

 

Kan börja med att säga att Exet är som aprilvädret... Om han ena dagen har gått bra kan man inte förlita sig att han följande dag ska vara lika bra.

 

När Exet har sina bra dagar kommer man hem med ett leende på läpparna. Dom dagarna är han mjukare än vanligt, bra framåtbjudning och lyssnar på allt vad jag ber honom att göra.. Trots detta så är det jobbigt, man måste rida helatiden, och om man blir för bekväm så utnyttjar han det - det är jobbigt att gå fint, och han talar gärna om det.

 

Jag tror tyvärr att Exets bra dagar blir så mycket bättre i våra ögon, än i andras.. då vi måste genomlida hans dåliga dagar. Han är svår, och man måste känna honom för att kunna rida honom, det är många knappar på den där hästen! Kan säga att jag efter 3 år fortfarande inte har hittat alla knappar.

 

Exets dåliga dagar så bör man inte prata med mig efter. Han kan verkligen provocera fram det där i mig som får mig att tappa tålamodet och får mig att fråga varför jag ens försöker.. hur mycket jag ens älskar Exet, så kan han verkligen få mig att tappa självförtroendet ibland, när han inte vill - då VILL han INTE!
Jag försöker då hålla lugnet, eftersom allt blir 1000 gånger värre annars. Det är svårt, men jag har fått lära mig att inte ge upp när han blir så, jag vill inte låta honom vinna!


Hösten 2009 - första hösten tillsammans

Även om Exet inte har en travares utséende, så tror jag att han ändå har mycket travarpsyke. Tävlingsinriktad, speciellt när man rider ut med någon.. och ja, ni som sett filmen när vi lekte räser, så tycker han om att springa fort. Allt jag gjorde där var att ställa mig upp, släppte tyglarna lite och smackade en gång, sen - wroooooom!
Jag förstår mig fortfarande inte på den här hästen.. han tycker det är sååååå jobbigt att arbeta, men när vi satte igång honom efter att han stått i nästan 2 månader så kändes det som att han saknat att jobba, och antränga sig.. På den punkten gör han mig förvirrad! :P

 

Om någon annan skulle sitta upp på Exet och jag skulle försöka hjälpa till att få honom gå bra, från marken, så skulle inte det funka.. Det jag gör när jag rider Exet sitter i huvudet, och jag vet inte riktigt själv hur jag gör :P haha

Det är som reflexer, och reaktionerna när han försöker smita går på en sekund, väldigt svårt att förklara hur jag gör, speciellt i skrivandes stund :)

Hösten 2011 - skillnad?

 

Även om man fått damp på honom under passet kan han vara världens mysigaste i stallgången och boxen efter.. lite som att han förstår att man blev sur på honom. Han "pussar" på en, puttar lite med mulen och tittar på en. Mupp! Sen så kan han ju även bli lite för ivrig när han vill mysa, nockar en i ansiktet och faktiskt en gång fick han tag i min kind med tänderna. Det var när han stod, mycket överskott i den hästen då!

 

I hagen kan han också vara världens goaste, men han kan även ignorera en totalt! Tex så brukar jag vissla när jag går ut från stallet för att hämta honom i hagen, många gånger så brukar han faktiskt "svara" med en frustning och ställa sig med huvudet över staketet.. andra gånger så kan han så längst bort i hagen, titta lite frågandes på mig när jag ropar på honom, stå kvar där ett tag och efter en låååångstund traska mot grinden. Ibland kommer han inte alls xP

 

 

Att Exet är så skiftande från dag till dag är dock rätt skönt, för man kan ju inte tröttna och påstå att han är tråkigt :P Fina killen!

Hoppas det svarade på din fråga Emilie? Kan inte förklara mycket bättre :P

Trötta ögon

Men trötta ögon, efter att HELA dagen suttit framför datorn, ska jag nu stänga ner, ta något och äta och försöka lägga mig tidigt idag.
Har Exet imorn, vill nog åka ut tidigt, men det beror helt på vädret. Hoppas på uppehåll imorn! Det vore ju surt om hela lovet ska bestå av regn regn och regn. Ne usch.

 

Nu säger jag godnatt! Inge mer dator för mig idag!

Det här har jag sysslat med idag

vad tycker ni? Vart den bra?

--

Väldigt.. tråkig dag.

 

Sitter och fixar bilder till Hanna och Emma, lägger upp så dom kan välja vilka dom vill köpa, på en dator som är väldigt seg idag.. sen ska jag försöka börja på Johannas header, om datorn så tillåter. Detta betyder att jag inte hinner ta Exet idag, vilket är väldigt tråkigt! Men ska nog ta honom resten av veckan tills söndag. Lovet känns som att de kommer fort och vara lite tråkigt, men vi får se. Ska försöka ta mig tiden att åtminstonde träffa en vän.

 


Ber om ursäkt för dålig update idag.. för det kommer det säkert bli!

Går inge bra för mig...

Försöker skapa webbalbum så att jag kan visa bilderna för Emma och Hanna, så dom kan välja... det går inge bra! Därmed så kan jag inte blogga för jag försöker lösa mina goa problem. Dom är irriterande. Suck.

Sneakpeaks

Nu kan jag verkligen säga att jag aldrig går hem utan något att leverera! Snacka om att Bleccan va jobbig! Men jag kirrart, och lyckas klicka bra bilder endå!
517 bilder i minnet när vi var klara, ca 1 timme var vi nog ute, kanske lite mer :) hoppas Emma och Hanna blir nöjda :)

Tidsinställt

Tänkte köra på ett tidsinställt inlägg till er, för att förklara min frånvaro idag.

 

Just nu borde jag vara, eller snart vara, i Emmas stall (kommer inte ihåg vad det heter). Ska nämligen fota Emma, och hennes kompis Hanna, med deras hästar :) Tror de kommer bli kul! va dessutom länge sen nu jag träffade Emma, och har ju aldrig sett hennes häst :P
Kommer som vanligt skicka en sneakpeak från mobilen sen, för att sukta er lite ;)

 

Sen vet jag inte när jag kommer hem, men ikväll äre påskmiddag hos mormor, kanske hinner blogga lite emellan, men sånt vet man aldrig :)

 

Ha en bra måndag, njut av lovet, och för er vuxna - nju av dom röda dagarna!

Film från klubbhoppningen

 


Ibland blir det inte som planerat

Exet har dragit av sig en sko, och därmed blev det inga bommar idag. Lite surt... men men. Blev en promenad istället, men det är ju mysigt ändå!

Sjukt taggad!

Ni anar inte hur stort det här är för mig! Ni kommer förstå så småningsom :D

Springa fort

Hahaha asså seriöst! jag håller igen, helt sjukt! Första filmen, två ben, tre ben, men man ser aldrig fyra. Snyggt springer han inte iaf!


Är nöjd med Z idag!

Det gick väldigt bra idag, jag hade kontroll och tröck inte av honom för tidigt. Dock vart det lite nära ibland, och lite vingligt, men är ändå sjukt nöjd! Stor skillnad från i måndags!
Han biter sig lxm inte fast med det här bettet, vilket jag tycker är skönt!

 

Tack Lovisa som har hjälpt mig hitta tillbaka!

Pigg!

Exet var minst sagt pigg! Vet inte om han kopplade ett med ett och fick det till två. Hoppoutfiten plus travbanan, han förstod direkt vad vi skulle göra!
Men han verkade tycka det var kul, spetsade öronen när han fick springa på :P Mamma filmade, går jädrigt fort! Det värsta är att jag höll igen honom helatiden. Haha! Asså ni kommer fatta när jag lägger upp filmen xD

 

Red sen av honom på banan, och sen så tog jag av sadeln och tyglarna, han lyssnade bra när han bara skrittade, men när vi travade fick han knäppen ^^ haha..

 

Fick bara med mig tröjan, glömde att det var kallt.. det är tur att Lotta har sin jacka i stallet så jag slapp frysa ihjäl!

Exet ska få leka räserhäst

Vi ska ut och springa på travbanan idag, jag drar nog på hoppsadeln, och waterfordbettet - så han inte kan bita sig fast.. tror han kommer tycka det är kul att springa, han är ju trots allt travare :P
Får se om mamma vill filma när vi rejsar :)

Glad påsk

Har ingen aning om när man ska säga Glad Påsk, så gör det idag :) Hare bra, ät mycket godis och njut av påsken!


Idag:

Zetra gick riktigt bra idag!
Lovisa har satt på et baby-pelham, och det var stor skillnad! Jag är ju inte för att betsla upp, men ibland finns det inte mycket mer man kan göra. Det skulle vara en annan sak om Zetra vart privathäst, för då kan man lägga upp träningen för att han ska bli mjukare, lugnare etc.. men på ridskolehästar blir det svårt då dom går med så många ryttare, för olika tränare och olika krav.

 

Lovisa satte iaf upp från början. Hon red igenom honom igår, och red fram honom idag. Visade hur hon gör, gav tips och bråkade lite med honom.
Vi hade plockat fram en studs på ena långsidan (upphöjda bommar) och två upphöjda på andra långsidan. På långsidan skulle jag göra halt innan och mellan hindrerna, för att han skulle ha det i huvudet. Det gick riktigt bra, han lyssnade faktiskt. Några gånger tröck jag av förtidigt, men när jag slappnade av och lät bli att trycka av honom så blev det bra. Fick typ räkna i huvudet för att inte trycka av för tidigt :P

 

Imorgon så hoppar vi, då ska jag få rida med Lovisas kurs-grupp hon har imorn. Kommer ju inte hoppa så högt, men endå. Ska försöka komma ihåg känslan från idag :) Hoppas det går bra och att Z sköter sig

Såhär såg det ut, kryssen står för halterna :)

Jag och Z e lite vänner igen


Väntar..

Ska egentligen va på blåkulla om 4 min.. Men mamma r lite seg så kommer bli se. Hoppas Lovisa överlever :P


snyggingen i rött och marin!

Igår matchade vi ordentligt! Han e så snygg i rött! (fast de verkar jag säga om alla färger ^^)

Lindor från scapa, schabrak från något konstigt märke, regnjacka från red&blue, ljusgrå ridbyxor från back2back :)


En sak jag tänkte på

Min nya favoritbild på mig och mistel är den som nu finns i headern. Älskar den!
Båda "kollar ner", alla hennes ben står rätt och jag hälsar regält med armen. Så som det ska vara!

 

Men det jag kom på när jag tittat på den några gånger (kan inte sluta) var att hon faktiskt behöll formen i halten i söndags! Hon har inte gjort det på dom två tidigare gångerna jag tävlat henne, så är sjukt stolt över det! Det går bara frammåt och frammåt för mig i dressyren! Älskart.

 


Haha, la också märke till nu att hennes svans ser så kort ut på bilderna, men hon håller upp den sjukt högt ^^ Vilket är bra, för det betyder att hon är avslappnad :)


Bild från första tävlingen, tror det var Johanna som fotade då

Bitter.

Åh så drygt det är när man hör alla som åker bort/utomlands över påsken. Bajs på er!
Själv sitter jag hemma.... men ha så kul då, ni lyckliga satar. Tänk inte på mig, nejdå. De e lungt, jag överlever nog *suckar*

 

Påskägg har jag inte ens fått. Surt!

 

Hahaha bitter?

2 bilder från idag

Felinda kunde bara skicka 2 bilder idag, så det är allt ni får :)
Vad tycker ni turkosa schabraket på en fux? Jag gillare!
Det här med att peta ut tårna över hindrerna har jag typ alltid gjort.. dock inte lika lätt att jobba bort i hoppningen som det är i dressyren. Fult äre iaf!

I helgen får Zetra passa sig noga!

Det blir typ.. hårdtrimm på Zetra i helgen. Det har ju gått riktigt dåligt nu, och det är inte alls kul. Har tappat självförtroendet i hoppningen kollosalt (därför börjar jag känna mig som dressyrtant) för att det inte funkat lxm.

 

Men nu i helgen så har jag och Lovisa planerat in hårdtrimm på honom. Så idag red hon honom på marken, imorgon ska hon börja med att sitta upp och visa lite hur hon gör, och sen så ska väl jag hoppa upp efter ett tag. Vi får se hurt det blir, men jag kan ju uppdatera imorn..
Hoppas det här kommer ge resultat, vill ju gärna inte vara den som ger upp om Zetra.

Lovsa och Z

Hemskt pass

Usch va det gick dåligt idag.. Exet ville inte alls lyssna på mig i traven. I skritten funkade han riktigt bra, gick och smackade med bettet (han gör så ibland när han är koncentrerad) och lyssnade.. men så fort jag började trava så blev allt kaos, han lyssnade inte och sprang bara på.

 

Det blev ännu värre när vi blev själva i ridhuset. Det är inte alls likt Exet! Han brukar snarare funka bättre då. Försökte dra iväg i galopp några gånger, satte sig nästan på rumpan när han försökte dra iväg men jag inte lät honom. Ne de va inge kul.

 

Blev ruskigt frustrerad, så skrittade på lång tygel ett tag för att försöka sansa mig lite, sen fortsatte jag jobba stenhårt i skritt och höll honom ständigt sysselsatt. Gjorde skänkelvikningar, bakdelsvändingar, ryggade och massa sånt, efter varandra. Då började han suga på bettet igen och gick helt ok. Travade sen av utan mer krav än att han skulle vara lugn.

 

Imorgon ska vi ut och springa.. tycker inte om att han är så pigg! På söndag blir det då travbommar, med korta avstånd så han inte kan springa på sådär.

Lite såhär kändes det... även om det inte såg ut så. Menne.... ah.

*Tjatar lite*

Jag är en riktigt dålig förlorare.. så om ingen vill se mig grinig så tycker jag ni ska anstänga er med en röst ;) haha. Ne men det var fler bidrag denna gång, och lite mer konkurrens, men jag ger mig icke! Så gör en Marie glad och rösta på min bild!

 

http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

 

Jag vet att det vart lite problem med det där att rösta, det syns oftast inte direkt när man tryckt på knappen.. så om man vill vara säker på att rösten gått in så vänta ett tag och gå in och kolla sen :) "like" är grå när du har röstat... och om du klickar 2ggr på knappen så röstar du på sen av, tänk på de ;)


Nu - powernap!

Ska försöka sova lite, blev bara 4 timmars sömn inatt, då jag var på studentskiva igår och kom hem 4 typ.. så pigg var jag inte när jag klev upp, dock piggnade jag till när jag skulle rida :) så det var tur!

 

Ska ut till Ekeby snart/sen, får se vad jag och Exet hittar på idag, men det lutar nog mot lösgörande :)

Fina duktiga Chivas!

Det var ju klubbhoppning idag, och eftersom det inte funkar med Zetra alls just nu typ och Chivas inte skulle gå någonting så parades vi två ensamma själar ihop. Haha. Nej men det hade ju varit supertråkigt för mig att missa ännu en hopptävling, och tråkigt för Chivas som är ridskolans bästa hopphäst att inte få hoppa.

 

Jag är skitglad över att jag fick chansen! Idag var andra gången i mitt liv som jag satt på Chivas, och det gick skitbra!!!

 

Första kryssen på framhoppningen så vart det såååå fel, avståndet blev så tokigt som det kan bli, men andra gången blev det perfekt. Han är riktigt lätt att hitta, och hoppar så ärligt :) Vet att han kan va stressad och spänd, men jag tycker jag fick honom att bli riktigt lugn och trevlig :)

 

På banan blev han piggare, det förväntade jag mig dock, men han lyssnade ändå. Fick lite knäppa srång, när jag inte hann tänka, men han hoppar bra ändå! I omhoppningen fick vi en rivning på första, det var slarvigt av mig då det blev för hastigt och vingligt! Surt med rivningen, för utan den hade vi kommit två!

 

Skulle verkligen vilja hoppa Chivas oftare, tror mitt självförtroende behöver det då det har sjunkit drastiskt senaste tiden...

Bilder från idag kommer... Felindas pappa fotade, får se om någon med gjorde det :)

Nöjd och glad!

Påväg in till stan nu, är riktigt nöjd med dagens pass, även om han smet ur formen rätt ofta. Har knappt ridit honom innan, men vet hur han kan vara :P när han gick fint så gick han riktigt fint :) jag red väldigt bra idag, red mjukt men bestämt

Sen en kul sak - jag ska visst tävla imorn... Men inte på Zetra ;) kommer sitta på Chivas (som jag ridit en ggn innan) i 80. Haha det bestämdes för typ en kvart sen :P får se hur pigg jag kommer va imorn efter skivan ikväll x)
Någon som kommer och fotar?


Ska rida Fritz

Spännande spännande!


Det kommer bli stressigt ikväll

Ikväll kommer bloggandet inte ligga på topp, verkligen inte...

 

Bestämde mig för att rida ikväll, dressyrlektion, även fast jag måste stressa till Malins studentskiva. Så det blir fixa hästen stabbt efter och sen hoppa i andra kläder, dränka mig i perfym och sminka mig i cafet.. få se hur snabb jag är, men förhoppningsvis hinner jag iaf med kvar i tåget, halv kanske till och med (men det låter lite för tidigt.. det är mig vi snackar om :P)

 

Men ja, kommer inte hinna blogga om ridpasset, såvida jag inte bloggar från mobilen iof. Ser iaf fram emot dagens lektion, då det gick så dåligt på hoppningen i måndags - håller tummarna att det ska gå bra idag så att jag kan hålla självförtroendet på topp!

Påminnelse!

Nu tycker jag mina 90 besökare ska göra rätt för sig, och klicka sig in på den här länken och klicka en röst på min bild på Merakel :) allas röst har en betydelse och ni som redan röstat är guld värda! Kyss å kram!
http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

 


Pigg häst

Exet var väldigt pigg idag, och ofokuserad.. Skrittade mest och lite trav, på måna volter i olika storlekar.. Vart bättre mot slutet, men inte så att jag kände att det var bra.

Hoppade av efter ett tag och körde lite lydnad från marken, eftersom han lyssnat så dåligt under passet. Bla så prooade jag när jag ville att han skulle göra halt, lite trögt i början men bättre mot slutet :)

Har Exet hela helgen, då blir de dressyrpass med inspänningen på, bland annat :)


SötExet


Ny design?

Funderar på att uppdatera designen... göra den lite fräschare. Har suttit och pillat lite, och testat. Vad tycker ni? Det här är bara provgrej förövrigt :)

Hästmodell sökes

Söker efter en stor, bastant, häst till en plåtning med modell :) Om du har en häst som du tror passar så kontakta mig gärna. Som tack klickar jag lite porträttbilder på endast hästen och skickar 5 av dom till dig.

 

Hästen ska ha tålamot, klara av att man "ligger" på rumpan, vara lungt och snäll. Brun, svart, vit - spelar ingen roll! En spejsad färg skulle dock vara plus.

 

Om någon känner sig träffad och intresserad så kan ni kontakta mig på mejl, ringa eller sms:
[email protected]
0707463434

Aprils bidrag

Nu har jag bestämt mig, det blev bilden på Merakel, bilden är ju så bra! Så nu hoppas jag att alla mina trogna läsare tar sig tiden att klicka på bilden nedan och lägger en röst på min bild! Sneeeeeela? *Puppy eyes* :D
http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta

Vilken bild ska jag skicka in?

Ny månad betyder nytt bidrag, men jag kan inte riktigt bestämma mig.. Merakel eller Trixas näsa? vad tycker ni?

Hur söt var inte Aramis när han va liten?


1 månad och 9 dagar.

Insåg precis att jag snart fyller 19 år. Helt sjukt!!!!
Har fortfarane inte vant mig med att vara 18... jag kommer nog alltid vara ett barn i sinnet!

Film från LA-debuten

Tycker det är väldigt starkt att debutera LA på en häst man ridit 5 gånger innan, och komma hem så pass nöjd som jag var!

 


yey!

Tar tillbaka det att halva filmen inte kom med... det är något med kameran och visa hela. Hela kom med iaf, och den håller på att laddar! Whoopa. Blev sjukt glad, trodde verkligen att den gått förlorad. Men icke :)

Brave Heart 1/4

Ni ser kanske själva vilken fin bjudning och stuns i stegen han har, riktigt härlig! I galoppen gungar han ju väldigt mycket med huvudet, han orkar väl inte riktigt där, men det kommer nog :) Så skönt att han bar sig själv mer i traven, så jag inte behövde sitta och hålla upp huvudet på honom

Jag tror Bravo kan gå riktigt långt, han är så go och possitiv. Trivs verkligen på hans rygg :)

 


Bilder från i söndags

Tack Emilie som fotade!

Upp med blicken, in med tårna, längre stigläder, sluta svanka... kan ju säga att jag inte alls tänkte på sitsen, eftersom jag var så koncentrerad på vägen. Men är nöjd iaf :) Nästa gång så blir det ännu bättre!

Aktivering för en sjukling

Har bakat, vilket är rätt stort för mig.. senaste tiden har jag gjort det mer än jag gjort under hela min livstid.. typ. Haha. Men vad ska man annars göra när man är sjuk liksom? Jag har så svårt för att sitta still, skulle gärna ta mig ut på en powerwalk, men det är ju superdumt om man är sjuk x) Så ja, jag ställde mig och baka sockerkaka. Dels för att det typ är det enda vi har ingridienser till hemma, och dels för att jag såg det på tv igår. Sen får man ju inte glömma hur gott det är :)

 

Trots min okunskap i köket så blev det riktigt gott! Tog till och med ut formen själv! *stolt*

Expressen på Blåkulla

Såg att Lotta lagt ut den här bilden, vet inte riktigt vad det är till, men några hästar och några tjejer ska typ fotas som påskkärringar till Expressen :) Det är ju lite kul tycker jag, tror även att Lovisa ska vara med också, med sin Grammis :P EDIT: Lovisa SA igårkväll att hon skulle vara med, med Grammis.. men hon ljög :)  haha
Det var ju ingen liten buss dom rullat dit med!
Vet inte vilka tjejerna är, men Servus känner man iaf igen ^^

Kul att va småsjuk konstant

Blöhö på mig.. igår så kände jag påväg hem från stallet att huvudvärk var påväg, och sen så kom det. Mådde också jävligt illa, trodde det skulle försvinna under natten, men icke. Så jag har vaknat några gånger av illamående, och imorse så va migränen värre. Men ja, stannade gömd under täcket för att slippa ljusen (tror aldrig det varit så ljust i mitt rum förut. Fast kan ju va för att jag var överkänslig) och har legat under täcket sen dess.

 

Tur att jag bestämde att inte ta Exet idag, nu blir det att ligga hemma och försöka bli bättre. Har tryckt i mig migräntablett, så det börjar släppa men blir helt sjukt hängig av det :P

 

Vet inte om det har något med att jag sover så dåligt att göra.. men såhär kan det inte fortsätta. Kan ju inte må dåligt stupikvarten :s

Hoppas ni är friska och krya, mina goa läsare! Ska slänga upp en video på mig och Brave senare idag, så ni kan ju hålla ögonen öppna ;)

Från filmen


-

Jag tänker forfarande inte skriva här om vad som hänt på Ekeby, jag är inte inblandad och jag känner inte dom som blev utsatta för det. Jag har bara fått höra i mellanhand, och eftersom jag inte kunde gå på informationsmötet har jag absolut ingen rätt att skriva det här. Har redan skrivit det här förut, men eftersom det togs upp igen så får jag väl skriva igen.
Det går säkert 1000 rykten om det här, historier förvrängs och man ska inte lita på allt man hör från personen som hörde från någon som hörde från någon som hörde att det hade hänt. Jag har ändå fått veta från rätt säkra "källor" om allting, men nej jag tänker inte skriva det här. Så, punkt.

Glada tjejer och maffig mistel

Gaaah vad Mistel är cool.

Påsklovet är snart här!

Jag ska faktiskt vara hemma detta lov, ska försöka rida så mycket som möjlig, och försöka ta så många fotojobb som dyker upp! Så om någon vill bli fotat med sin häst så är det bara att kontakta mig, så talar jag om priserna :)
Eller om nån annan som ska bort som behöver hjälp med sin häst så dom hålls igång? ;) De skulle va kul! haha..

 

Ne men ska försöka undvika att det blir ett sittahemmakonstant-lov :)



Vad ska jag skicka in? :)

Sitter och funderar på vilken bild jag ska skicka in till nästa månads bidrag på hippokratens tävling.. vad tycker ni, någon charmig hagbild, dressyrbild, hoppbild, någon porträttbild? Kanske någon helt spejsad bild med modell? :) Bryr mig faktiskt om era åsikter, då jag räknar med att mina trogna läsare hjälper mig med röster? För ni är så bra!

"Marie Krüger har gjort det igen!"


Ibland vill man bara ge upp...

.. och trots att jag verkligen ville så gjorde jag inte det. Tur nog.

 

Det gick åt helvete idag. Zetra var stark, lyssnade inte alls, tog tag i bettet och bara gjorde som han ville när vi hoppade. Det är inge kul alls när det är så, jag försökte verkligen ta tag i honom, men han bara tog tag i bettet innan hindret och det gick i 180 innan över och efter.
Efter andra försöket på banan så ville jag bara hoppa av, var nära på att göra det också, men sen påminde jag mig själv att jag inte är den som ger upp sådär... fick hjälp av Lovisa iaf, det vart lite bättre, men det vart cp-språng på oxern och jag var påväg av flera gånger.

 

Jag ska iaf inte tävla på fredag, det är bara dumt och onödigt, även om jag skulle försöka med en låg klass. Får se om jag orkar komma och kolla, eller om jag kommer sova längelänge då, det är nämligen Malins skiva på torsdagkvällen.. haha, likamed jag kommer hem sent.

Hopplektion på g


Trött.

Är helt slut efter igår.. kom hem 4 inatt, och gick upp 8 idag, wuhuu.

Det är tur att jag bara hade en lektion idag, så nu ligger jag hemma, smått död, i soffan. Hoppas jag blir piggare tills ikväll, för det är ju  hoppning. Är egentligen inte så taggad, men ah, kanske ändrar sig. Nu - powenap!

*BIIIIP*

Jävlahelvetesskitkamera! Filmade inte längre än till precis innan ryggningen. Fan. FAN!
Hoppas någon annan fick med det på film eller nått. Det ska då va så jädra typiskt -.-

Fina tanten


Brave Heart

Red Brave efter tävlingen, för Lovisa är på tävling idag :) jag klagar inte! haha

 

Han gick superbra idag! Drog knappt alls upp huvudet, bara några få 3-5 gånger när han började bli trött. Riktigt mysig! Han har så härligt stuns i stegen, och var inte alls sådär hängig i huvudet utan, så jag slapp sitta och hålla upp honom helatiden :) Så härligt!
Förra gången jämfört med idag är stoooor skillnad.. lxm, det var inte förrän efter galoppen som han slog upp huvudet, och då travade jag betydligt mer än jag galopperade, så jag hittade ju honom mer idag :) Försökte sitta ner och jobba lite, och det gick bra förutom att sadeln är så hård :)
Kort sagt är jag väldigt nöjd med dagens båda ritter.


Toppen debut!

Kom ihåg hela banan, och är skitnöjd! Blev några småmissar som sen fattning och dubbelspår i galoppen, sen de att hon inte riktigt ville rygga, men det är första gången och det kunde nog inte gått mycket bättre :P Kommer hem med 57,1% och en gulblå rosett, hur bra för en debut?

 

Mistel var sådär cool som bara hon kan vara på tävlingar, spänstig som fan.. dock väldigt stark så fick sitta och hålla igen konstant, men gick bra :)
Känner att jag inte behöver berätta så mycket mer, än att jag är riktigt nöjd :) Lägger upp filmen imorgon, eftersom jag ska iväg om tre timmar till Julias studentskiva. Åker in till stan med Malin och förhoppningsvis Lovisa (får se om hon hinner hem från sin tävling), woooohpaaaah, ikväll ska vi ha kul!

 

Om någon har bilder så skicka gärna - [email protected]


Håll tummarna!

Börjar bli lite nervös, men alla håller väl tummarna för mig? ;)