Snabbis

wzap? Hoppas ni inte glömt vem jag är ;)
Står inne på en macbutik och ba pillar på datorerna..
Såg 3 spelningar igår, de va fett! och ikväll äre KENT(!!!!!!) whooop!

Åker hem på söndag *gråter* har så jävla kul! 2 dagar, sen jobbar jag sista passet på lördag.. rätt tråkigt att jobba sista passet sista natten, men jag jobbar med fina människor så de blir nog bra ändååå :)

Ni får ha det gött, tänk på mig här i Borlänge, som har de såååå bra! PUSS
//Marie

Minne #1

När jag skulle börja skriva om något minne med Marie så blev det helt plötsligt väldigt svårt. Vi har gjort ganska mycket tillsammans men jag har bestämt mig för att skriva lite om vårt andra och sista ridläger på Gannarve. 

Många av deltagarna från vårt första läger skulle tillbaks på samma läger som vi bokat, så redan innan lägret kände vi 4-5 stycken. Vårt ”gäng” var en rolig blandning av folk från olika delar av Sverige; en var från Östersund, tre från Linköping, en från Enköping och sex Stockholmare om jag minns rätt. Hela lägret var skruvat… vi såg till att en ridlärare fick sparken, några blev anklagade för att ha snott saker när sakerna i själva verket legat i ”ägarens” väska, spökkvällen slutade med att alla ”sov” i samma rum, vi gjorde om en låt som blev väldigt bra eller rolig rättare sagt, vi for runt i skogen och hoppade terränghinder.

När jag kollar på bilderna så längtar jag tillbaks till dom tiderna när man bara flummade runt och hade roligt.

Ja, vi var små fjortisar på den tiden 

Redan då gillade hon att fota i mängder


Vi gjorde världens finaste käpphästar...
Finbesök på ponnyridningen av Peter Jihde

Hopprädda Malin överlevde tack vare sin fina vita springare Geisha

//Malin

 


Lite om er underhållare

Jag får ärligt talat skämmas lite eftersom jag inte bloggat något nu när jag lovat Marie att hålla ställning här. Men tänkte i alla fall berätta vem jag är eftersom jag antar att många av er inte vet det. 
 
Jag heter Malin och är snart 19 år. Jag bor i samma lilla "stad"/håla som Marie och har kännt henne sedan blöjan, men det var inte förns i 8:an (?) som vi blev tajta. Det är egentligen tackvare en fototävling på bildagboken, eller dayviews som det så fint heter nu för tiden, som gjorde att vi hittade varandra på rikigt. Vi har gjort ganska många roliga satyg tillsammans i våra unga dagar, kanske kan berätta om något av dem i ett senare inlägg. Någon som vill läsa om de? 
Nu tappade jag tråden igen... Jag har i alla fall två bruna ston som jag delar med min mamma. Den ena, Looisa, har ni sett ganska mycket här på bloggen men den andra damen, Super My, har inte visats lika mycket. My, som hon kallas, är förövrigt släkt med Maries medryttarhäst Exet. Coolt va?!
 
Bild1. Marie och Looisa Bild 2. Super My 
 
//Malin

Hälsningar från en festivalglad Marie

Hejhej kära läsare, jag lever fortfarande, även om jag undrar lite hur det är möjligt.. Funkispass nummer två är avklarat idag, och nu på kvällen är det SIMPLE PLAN(!!!) som gäller :D de blir nog 3 spelningar innan jag går till sängs :)
Fett Goa människor å sånt här, som de ska vara!

Skickar med en fin bild till er, på mig och fina Gustaf, för att visa hur glada vi är här :)

Fred & Kärlek
Marie
 

Eran underhållare för den här veckan är här

Hejsan hoppsan alla Maries läsare!
Jag skulle egentligen suttit i ett tält med Marie just nu men min helvettes förkylning vill inte ge med sig. Men under tiden Marie roar sig på Peace and Love är tanken att jag ska underhålla er läsare lite, glöm inte att kika in här VARJE dag fast Marie inte är här och skriver. Sen får ni inte glömma att skriva roliga frågor till henne i hennes frågestund.
 
 
Bjuder på en gammal fjortis bild på oss två
 
//Malin

För dom som vill veta mer

Jag slår vad om att jag kommer komma hem.. utan en enda fråga i inkorgen. Men det är risken jag tar!
Fick idén från Emma, som också är bortrest just nu, att ha en frågestund.. så ja, tanken är ju den att ni ska få ställa massa frågor nu medans jag är i Bårlänge och har det kul! Så kör på, ni vet hur man gör :) 
 
Fråga exakt vad ni vill!

En av mina favoritövningarn - lösgordhet

Det här en övning som jag tycker hjälper väldigt mycket när man vill jobba lösgörande arbete. Hittade den på Hippson, och använder den ofta. Kopierar rakt av från sidan, det är enklare så :)
 
"Tipstack till: Hanchen Ressle
Text: Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson
 
- Eleverna på ridskolan brukar fråga efter den här övningen och den fungerar bra även på privatryttare. 
Hanchen kallar övningen "flugan" och den innehåller många moment; spåra på rakt spår, spåra på volt, gå åt sidan i både skänkelvikning och öppna - och se till att styra rätt mellan koner.
- Den är klart lösgörande, säger Hanchen.
En annan fördel är att den ger både hästar och elever en uppgift utan att slita alltför mycket, eftersom den rids i skritt och trav. 
Unga hästar brukar gilla övningen om de bara får göra den ett par gånger, säger Hanchen.
- De blir duktiga efter ett par gånger.
Om du rider i grupp kan ni hålla er på varsitt håll om de enkla konerna. Om du rider övningen ensam kan du lägga till dubbla koner överallt, så att du får styra ännu mer precist.
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Börja rida vägen med en häst som spårar. 
Börja i vänster varv och lägg en tiometersvolt från B till konerna vid X (gå mellan konerna vid X). Vid B, vänd mot konen som står sju meter innanför M. Runda konen så att det blir en halvbåge och du kommer ut på spåret igen.
Vid B, rid in på tiometersvolten men nu i höger varv. När du kommer till B igen, styr mot konen som står sju meter innanför F. Gå ut på spåret igen.
Gör detta ett par gånger så att du kan rida vägen rätt.
 
2. Rid skänkelvikning på halvbågarna.
Vägen är likadan som förr, men nu flyttar du hästen på halvbågarna. Det ska vara en lätt skänkelvikning där framåtbjudningen är det viktiga. Fortsätt flytta hästen även runt konen tills ni är ute på spåret igen. 
 
3. Rid öppna på långsidorna. 
Efter halvbågen är det lätt att gå in i öppna - utnyttja det! Även på den andra långsidan kan du rida öppna. 
 
-----------------------------
Syfte:
Hästen blir lösgjord. Den måste både spåra och gå sidvärts. Ryttaren tvingas använda hjälperna på rätt sätt. 
 
Svårighetsgrad:

LA när du lagt till öppna. Lättare annars.
 
Tänk på det här:
Upp med hakan och se vart du rider! Rid alltid från punkt till punkt. Tänk på att hästen spårar på volten och inte faller ut med bakdelen. Ha hästen rak innan den går in på volten om du inte rider öppna. 
 
Lämplig för unghäst?
Ja, om övningen rids balanserat och bara ett par gånger."


Källa: Hippson.se
 

Uppfukkat

har försökt flera timmar att logga in på bloggen, men det har inte velat.

Imorgon åker jag till P&L.. utan Malin. Fattar ni hur surt de är? Stackarn e sjuk som fan! Bleh. Var taggad som fan på P&L med henne, men ne.

Ah, håller på att packa, det är segt! Haha och imorgon ska jag upp senast 5, tjuhu!

Har inte mycket att skriva, är sjukt trött osv. Haft en helt ok midsommarhelg.

Juste, blogg.se appen funkar inte så kan inte blogga med mobilen (kan inte ens logga in) och glömde laddaren till min dator så inga bilder från helgen heller.. surt!

Jaja, vi hörs om en vecka, kommer typ 2 tidsinställda, inte så roliga kanske men ah :) bye!

Fototips

Skugga och Molniga dagar - mitt favoritljus!
 
Jag fotar aldrig porträtt i direkt solljus.. inte frivilligt iaf. Det skulle sånnafall vara ifall jag vill ha effekten av motljus, men annars - nej!
 
I skuggan blir det mjukt och jämnt ljus, tillskillnad från i solen där man mest får skarpa mörka skuggor i ansiktet.. Det låter fint, visst?
Letade upp två ganska bra jämförelsebilder.. och ja, ni borde ju själva se skillnaden. Vilken bild tycker ni har snyggast ljus och färger? Den vänstra som är fotad i skuggan, eller den högra som är fotad i direkt solljus?
Om det råkar vara så att du inte har turen att tajma in en dag då det är ett tunt molntäcke på himlen (det är det absolut bästa ljuset imo) så kryp in i skuggan. På köpet brukar man få snyggt bokeh i bakgrunden (dvs ljusprickar) som gör bilderna så mysiga att titta på.
 
Skuggan från ett träd är dock inte alltid något att lita på, då stora ljusfläckar kan komma och lägga sig på dumma platser och förstöra bilden totalt. Tyvärr så har man inte alltid något val, utan istället får ha ständig koll på hur motivet är plaserat och ifall det finns någon ljusfläck som stör.
 
Bilden nedan är fotad under ett litet träd, med glesa kvistar. Detta var tyvärr den bästa skuggan vi hade, och jag gjorde det bästa av situationen (ja, många har ju sett resultatet.. det blev ju riktigt bra i slutändan!) Men ibland blåste det till och förstörde lite, som till exemptel på bilden nedan :)
 
 
Vissa gånger när en ljusfläck smiter in har man dock tur, och ljusfläcken går att retuschera bort, som på bilden nedan :) Här tog jag bara "Healing Brusch" och poff så var fläcken borta :) Snabbt och enkelt!
Det är ingen bra bild egentligen, men ett bra exempel
 
Sen så kan man ju såklart fota innomhus, med ett fönster bakom sig, då brukar det också bli mjuk fint ljus.. dock tycker jag inte om att fota innomhus, det är ofta så mkt som stör i bakgrunden.. såvida man inte fotar närbild dvs.. som nedan :)
 
Det är kanske inte dom roligaste bilderna jag har att ladda upp, men har bara kvar bilder från nya kameran på datorn, och det är inte så många än ^^

Karin, Elvis & Winter

2 bilder från fotojobbet i måndags. Det var jätte svårt att fota, hästarna ville inte stå stilla utan tjurade mest, jag fick göra mitt bästa helt enkelt. Förmodligen gör vi ett nytt försök när jag kommit hem från P&L :)
 


Åka båt!


Åka båt!


Nya blogg.se

Jag gillare faktiskt... har hört mycket ont om det, men jag tyckte faktiskt det blev bättre! Det kanske inte är så snyggt, men det var det ju inte förut heller :P

Ni bloggare som fått nya, vad tycker ni? Hiss eller diss?

Hahaha mupphäst

Kollade precis Johannas blogg, såg denna tjusiga bilden på Exet.. han visar verkligen sin bästa sida ibland när man fotar honom.. Skrutten! 
 
Foto: Johanna Ahlström
 

Tidsinställda?

Jag kommer som sagt vara borta från imorgon tills söndag, sen åker jag på måndag igen.. jag vill gärna inte att bloggen ska stå tom, så kom gärna med förslag så ska jag försöka fixa tidsinställa inlägg :) Har redan två, men det utspritt på 11 dagar - tråkigt!
 
Kör på! Vad vill ni läsa? Ni har tills imorgon på er! (och sen så hinner jag nog skriva några på söndag) :) 

Packar

Packar inför P&L, vi åker på måndag, men imorgon åker jag ut med båten för att fira midsommar å grejer!

Jag hatar att packa, vill helst ta med mig hela garderoben, men det blir lite tungt :) hehe
Ne, men beslutsångest över vad man ska ta med, vad man ska ta bort, och hur mycket man bör ha med sig! Det är svårt! Speciellt när man ska vara borta längre än 3 dagar. Fast jag är taggad, till tusen!

Malin - 5 dagar kvar!!!

Glad häst

Exet fick komma ut nu, dock i en liten hage, men han vart glad ändå :) han fick nämligen inte komma ut med dom andra imorse, dels för att jag ändå var i stallet då och dels för hand onda tossingar..

Han gick fortfarande lika dåligt i stallgången, men på mjukt underlag va det lite bättre.. Kan dock bero på att han hade så bråttom ut, heh


Knäppskalle


Flugskydd för ögonen

Köpte en flughuva till Exets ögon, i måndags.. Han va så söt när jag provade den, stod och kollade runt med spetsade ögon ^^

Man ser faktiskt otroligt bra genom den (var ju tvungen att testa), ska bara fixa något sätt så den sitter bättre, då kardborren var för kort :)

Söt visst?


Dessa skulle man haft i sin ägo idag!


Om jag var stark nog hade jag burit honom!

Stackarn hade så ont i fötterna idag! Asså usch, mådde så dåligt.

 


Gick ut i hagen för att hämnta Exet, men grimman väl på så vägrade han gå frammåt! Det var höger bak, han ville verkligen inte gå på den.. Det tog typ 30 minuter minst att få in honom, för hela tiden stannade han och stod där på tre ben. Jag visste verkligen inte vad jag skulle göra, men var ju tvungen att få in honom oavsett så kämpade på.

 

Började typ gråta för att jag kände mig så elak som tvingade honom gå. Exet är inte den hästen som klagar över minsta, och då kan man ju lxm tänka sig hur ont han hade i tossingarn. Tyckte så jäkla synd om honom!

Men han var söt när han stod i stallgången, när han stod stilla dvs :) Så klickade lite bilder på gullis<3
Flaskan va kuuuul att leka med!


00.00

Den här 24timmarsgrejen var ju bara jobbig.. Men nu vet jag det :) imorgon bloggar jag som vanligt igen!

Då är det ut till Exet som gäller, jag ska testa gå lite med honom och se om det är bättre i fötterna. Han värktes igår, och eftersom hans hovar va så trasiga så fick hon ta rätt mkt (fatta jag det som?) men det blev nog för mycket då han var gaaalet öm! Stackarn ville knappt stå i stallgången, det enda som funkade var mjukt underlag :/

Hoppas det är bättre imorn!
Godnatt!


23.00

Tvätta osv..


22.00


21.00

Väntar på maaaaaaat<3


20.00


19.00

Sitter kvar på samma ställe.. Fast nu fixar jag bilder, lite nytta gör jag iaf ^^


Sötkillen


18.00

Äntligen hemma! Benen värker, men tror jag tar cykeln imorn igen :) Höhö...

Pratade telefon med en tjej hela vägen hem (20 minuter) om någonting jag inte vill skriva här.. kommer KANSKE skriva om det, om 2 veckor :P

Nu ska jag ta det lite lugnt resten av kvällen :)


17.00

De är inte lätt att fota när hästarna absolut inte vill stå stilla xP


16.00

Hästarna jag ska fota:


15.00

Mockat, gått med Exet, linimentat och väntar nu på en tjej jag ska fota med häst...

Äter godis sålänge, mums!


14.00

Promenad med en ömfotad Exet.. Han verket lite ledsen i ögat


13.00

Hämtar fisen i hagen... Glömde grimman, men det får funka iaf, går knappast igenom leran igen xP

Känslan som uppstår när skrutten möter en halvvägs<3


12.00

Kände mig hurtig och valde att cykla till stallet.. Ångrar det lite nu.. Hehe

(badass som cyklar utan händer)


11.00

Letar efter en till strumpa... Det verkar vara mission impossible 4. Speciellt om man vill ha två i samma färg. Suck!


10.00

Somnade visst om.. Bra där Marie!

Så nu är det väl dags att sätta igång dagen antar jag, och för en gångs skull börjar jag med frukost (även om jag mår för illa för att äta)

Te och macka it is.


08.00

Godmorgon!


07.00

Tror jag sover ett tag till!

(bjuder på bilden)


01.00

24 timmar börjar nu...

Sitter i soffan, kom hem nyligen :) Ska sova egentligen, men fastnade här. Så blir det ibland, hehe.

 


Sista bilderna från Runstenshoppet


Myspys


Bio och thai med systeryster

Drar in till stan nu för att träffa Fell, kommer troligtvis inte träffa varande på 2 veckor sen, så bäst att passa på!

Ikväll kommer tidsinställt med sista bilderna från runsten - håll utkik!


Tävlingsoutfit - lila

Många använder Animokavajer har jag märkt (efter en hel dag på runstenshoppet).. men jag skulle inte kunna äga den såvida jag inte hade en matchande tävlingsoutfit.. just för att den har lila på insidan, som syns. Så jag knåpade ihop en outfit lite snabbt nu. Vad tycker ni? :)

24h med Marie?

Funderar på att köra ett "24h med Marie"-grej imorgon :)
Då sätter jag alarm varje timme och fotar med mobilen och (försöker) lägger upp här dirr :P Vad tror ni? Skulle det vara kul?

Oavsett va ni tycker kommer jag iof göra det, men de skadar ju aldrig att kommentera ^^

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ut i ovädret igen. Cya!


Färdigknådad

Nu är jag hemma, Exet skötte sig jätte bra när massören (de heter ngt annart egentligen som jag inte minns?) Thomas knådade och tröck på honom överallt. Man märkte att de gjorde ont på honom, men förutom att flytta rumpan lite, lyfta upp benet ibland, så stod han där snäll och tittade på honom med en blick som sa "Va göööru där bak?"

 

Som vi har sagt så har han "suttit" fast i vänstersidan, lite överallt.. och för att kompensera det har han sträckt på sig extra i höger bak och framben, fattade jag det som. Det är ju ingenting som kommit direkt utan smygit sig fram av vad Thomas trodde kunde vara en liten vrickning eller av att han bara halkat någon gång. Det är ju svårt att veta egentligen..

 

Skönt att ha det här gjort iaf! Vi har fått order om att ta liniment på rumpan (mest på vänster skinka) i 10 dagar nu, och sen men jämna mellanrum. Jag åker dock bort i 2 veckor på torsdag, men Lotta och Lena fixar ju då :)

Runstenshoppet - del 2

Den här hästen var sååå söt! Helt saligt kär i den asså!


Ytterliga 7 bilder kommer ikväll ;) håll utkik!

Redo för regnet!

Enormt paraply, tejpade gummistövlar och té!

Känner mig hurtig som tar mig till stallet i det här vädret, men exet ska få massage 11, så vad gör man inte?

Tycker synd om stackarna på runstenshoppet!


Wooopa!!!


Bilder från Runstenshoppet - del 1

I fredags följde jag med Lovisa till runsten och fotade :) Det var super kul, har aldrig fotat hoppning på det sättet förut.. asså, seriöst :P Mycket lättare nu när jag har en gryyyym kamera också.. Längtar tills jag har råd med ett bra objektiv också! :)

Här får ni första delen bilder från fredagen:
20 bilder till kommer imorgon :)

Tvättat Exet

Haha det är illa när man blir påmind om att blogga xP haha

 

Ne men har inte haft tid, påriktigt.. Idag skulle jag haft ett fotojobb, men på grund av regnet var det ingen idé (vilket "kunden" själv påpekade). När det var konstaterat somnade jag om och vaknade typ klockan 2, jäkligt lyckat! Så det kändes inte som någon idé att kriga mig till Blåkulla för us-aktiviteten, eftersom jag säkert kommit dit när de va slut osv.

 

Men de slutade ju regna tillslut, och jag tog mig ut till Exet äntligen :) Jag tvättade honom idag, och han stod verkligen och njöt helatiden! Söthästen!

 


Precis lagom till att jag tvättat klart så tittade solen fram, huuuur härligt? Så vi tog en liten promenad (dvs jag antingen drog honom från gräset eller höll emot när han ville springa). Det märks att han inte gått mycket alls nu senaste tiden, sjukt pigg, så jag släppte honom lite i korallen vilket han verkade uppskatta ^^

Godnatt

Har typ tusen bilder att fixa, så glömde blogga...

Skrittade och travade Exet på travbanan idag, efter att jag va klar på runstenshoppet.. Han var pigg den lilla grisen, och jag red barbacka, så han fick inte riktigt springa av sig :P

Skitig är han iaf, men imorgon blir det till att duscha och sen ska jag ut på powerwalk med hnm för att han ska torka.. Blir väl runt slingan antar jag :) kommer bli mys!

Och om vädret tillåter så är det fotojobb på morgonen som gäller! Så lång stalldag alltså :D


Fan vad jag älskar min kamera!!!

Vi är påväg hem för att lämna hästen, sen tillbaka för att kolla på Jessica :) bilderna blir sjukt bra iaf!

(fotar från datorn.. Har med mig den för att jag bara har 2gb minne på kameran ^^)


Grattis Lovisa!!!

Jag tror nog hon är rätt nöjd ;)


@årstarunsten

Vet inte om jag sa det... Men idag är jag iaf med Lovisa på runstenshoppet, kommer förhoppningsvis fota massa osv, så ni får se ikväll :)

Håll tummarna för Lollo och Grammis nu!


Lovisa och Dino

Mina 4 favoriter från i måndags, av dom Lovisa köpte :)

Är det någon som vill fota bal/ student/ avslutningsbilder såhär som vi gjorde så är det bara att hojta till :) Det var riktigt kul faktiskt!

Själv så ska Malin fota studentbilder på mig, med Exet, på söndag (om vädret tillåter).. tror ni det kommer vara en glad Malin som får låna min kamera? xP

Visst är dom fina? :)

Dressyrlektionen

Red utan läder, eftersom dom andra red barbacka men jag inte fick :P Började lite sådär han var mest lång.. i slutet kändes det dock som att jag fick ihop honom riktigt bra :) Superduktig på att flytta in rumpan i sluta, men ruskigt grinig när vi gjorde öppna :P

Är iaf nöjd med lektionen, eftersom han va så trevlig i slutet :) Synd att de inte är fler lektioner förrän efter sommaren nu då ^^

Random bild ^^

Terminens sista ridlektion

På babyboo


Nästan klar

Jag har tvättat, skurit och spettat 18 paprikor, 18 rödlökar och 72 champinjoner. Jag har gjort rullar av vitlökssmör och vanligt smör, som ska skivas sen när dom har stelnat...

.. Och alla fingrar sitter kvar!

Nu vill jag gärna äta mat, istället för att göra. Hungrig!

 


Jobba

Är seg med huvudvärk, men pallrade mig upp iaf, ska nämligen jobba idag :) det är på nattklubben där jag jobbade lite i höstas, men idag så är det inte för nattklubben, utan för deras cateringfirma.. Så ja, jag ska skära grönsaker... Kul va?

Undrar hur många fingrar jag kommer ha kvar när jag kommer hem :)

Lovisa har valt bilder så de får ni se ikväll kanske, sen så är det sista ridningen ikväll innan sommaruppehållet :) hopps jag får någon kul häst!


Gossedjur

Kolla så fina jag fick runt halsen i fredags :) Jag älskar gossedjur, har alltid gjort (vill inte veta hur många jag har).. Vet att jag fick musen från Fell, dom andra två missade jag vem som gav mig. Haha

 


Haha ser ni farmors tröja? xD
Älskar när man har så mycket grejer runt halsen! Då ser man populär ut (a) hehehe

Sur.

Kul, verkligen kul!

Fick precis att jag missar Simple Plan OCH Rihanna på peace&love.. för att jag har pass då. Det suger b*lle och jag vill nästan bara gråta. Varför???? GAAAAAH.

Så ne, jag tänker inte ens försöka blogga idag, även om jag har massa att skriva. Är bara sur.

Vad är väl en bal på slottet?

Lillebror är på bal just nu, slutar 9an å grejer.. självklart var storasyster på och plattade hans hår (han har "flärpar" som jag kallar det.. sticker ut och ser mongo ut), och fotade. höhö. Stackars Stefan!

Förmodligen läser inte han min blogg, så han märker nog inte att jag lägger ut bild på honom här :P Fråga inte va de är för fel på hans hår.. det vet inte jag heller!

Åååååh åka pendeltåååg..

.. Jag är en loser baby, jag har inget körkort.

Är påväg till stan för att kolla fells student, åka flak, vara på mottagning osv :) kommer ha kuuul! :)

Därmed - inget bloggande idag :)


Mycket på gång nu

Det händer mycket just nu - och jag älskar det!

 

Denna veckan består av studentfirande, Exet och fotojobb.. följer även med Lovisa på torsdag, runstenshoppen, och fotar :) Det är perfekt för att fylla på i portfoliot! Om det inte blir av med fotojobb på lördag så är det BUS aktivitet i stallet som gäller :P

 

Någon annan som älskar när det är så mycket? Det värsta är att man tyvärr inte hinner allt man vill. Men vad ska man göra?


Bra hopplektion!

Kändes väldigt bra idag, han var lugn och så, men avstånden blev knas och fel galopp osv. Men jag är nöjd iaf.. det är inte lika obehagligt längre att hoppa honom, kommit över de lite :)

 

Vi hoppade en bana på 6 språng, mellan 3an och 4an hann jag inte någon gång alls, så fick lägga volt.. men hälldre det än att komma helt hundra % fel!

 

Idag var sista hopplektionen för terminen.. kommer nog va skönt med lite sommarvila från Zetra efter senaste tävlingen på han.


Svar till Nora:
Ja det kommer upp fler bilder, men inte förrän Lovisa bestämt vilka bilder hon vill köpa :) Så håll utkik!

Hopplektion på älgen


Sneakpeak

Väntar på mamma som ska skjutsa ut mig till stallet.. ska egentligen va på us möte med det blev knas och sånt med tiderna, får stressa sen. Jobbigt!

Medans jag väntar kan jag ju lägga upp en sneakpeak på Lovisa och Dino från idag :) Tyckte den va så fin i svartvit så får bli så.. hon har inte bestämt vilka bilder hon vill köpa än, men kan ju inte skada precis att dela med sig av endast en bild ^^


Finingar


Drar på bio

Ska på bio med min käre vän Rambo ikväll, så borde egentligen klä på mig och sånt.. fastnade dock med kameran :P Några fjädrar och motljus.. hur kul kan man ha egentligen?
Eftersom jag vet att jag har fotointresserade läsare så tänkte jag bjuda på 3 bilder jag nyss klickade. Vad tycker ni? :)Aramis

Typ såhär trött är jag med :)

Can't wait!

Imorgon kommer nog många av oss som tog studenten i fredag sitta på arbetsförmedligen... inte jag dock. Jag ska jobba! :) Första jobbet med nya kameran (som ännu är namnlös. Ack vilken skam) och jag längtar verkligen tills imorn!

 

Jag ska nämligen fota studentbilder till Lovisa, så hon ska ha sin klänning och mössa, och så ska vi fota med Dino (och några bilder med Grammis?).. Dino var det jag som föreslog, eftersom han är skimmel och det blir så fint eftersom hon kommer vara helt vit :) Får säkert visa upp lite bilder här sen.. men gör det inte förräns hon bestämt vilka bilder hon vill köpa :)

Längtar tills premiärjobbet med min nya älskling!

Nyduschad och fräsch

Jag lever

Jag överlevde studenten.. nätt och jämt :)

 

Hela dagen började med champangefrukost, tyvärr så var klassen så utspridd, så vi var inte många.. sen så var det foto, lunch och samling i aulan och sånt.. och skriva i mössan :) Juste, betygen också.  Fick 14 MVG, 10 VG och 3 G - så jag e nöjd med betygen :)

 

Flaket var sjukt jäkla kul, bra musik, fina MP09 osv! Var helt dränkt i öl efter, håret var sjukt stel och skorna var fastklistrade mot fötterna, haha!

 

Liten mottagning med lilla släkten, fick 3900kr av dom samanlagt, som kommer gå till ett objektiv :)

 

På kvällen blev de slutskiva med mina muppar och vi hade galet kul.. även om det var varmt som satan och de som vanligt fanns idioter som man lätt skulla klara sig utan! Kom hem 5 inatt, så 24 timmar vaken.. tror nån att jag somnade dirr eller? xP

 

Tack alla som gjorde min student, och tack MP09F för den här tiden! Kommer saknar er!
Bästa vän, fina syster! På Tisdag är det din tur, då går vi på't igen! :D

Slutskiva!

Ha så kul ikväll! Det ska jag!


FYFAN VA JAG ÄR BRAAAAAAA!!!!!!

GO HARD OR GO HOME!
Nu hör ni inte mer från mig idag förmodligen, mottagning hos mig, sen ikväll slutskiva! Woopa! Glad tjeeeeej!!! helt galet! Godnatt, goddag, godmorgon!

-


Idag smäller det!

STUDENTEEEEEEEN!!!!!'


Skithärlig ridlektion!

Var uppskriven på Marco, men fick byta til BabyBoo (Brave Heart) - vilket gjorde dagen ännu mer lyckad! :D

 

Han var lite bråkig med huvudet, och svängde ibland runt med rumpan så som han ville :P haha.. Galoppen va sjukt svår i början, han var typ stel (?) och det kändes inte bra där, men i slutet hittade jag verkligen! Gaah vad jag gillar Bravo, myshäst, skönaste stegen ever!
Var ett tag sen jag red Bravo nu, men kul att rida honom igen :)

 

Hela dagen har varit bra typ, och jag är helt sjukt galet TAGGAD!!!!

 


FÖR IMORGON TAR JAG STUDENTEN!!!!!!!!!! WOOOOOPWOOOOOP!!!!!!
image description

Första bilderna från nya kameran

Självklart på världens finaste Zorro och gamla Ruffs

Skärpan e inte på topp, men den är så anorlunda så måste vänja mig :) Men den e gryyyyyym! Kärlek!

Lyckligast på jorden just nu!!!

Har fått låna objektiv från Stephan, så ni kan ju tänka er att jag kommer fota galet i helgen ;D


PAS Div3 Hoppning

Här kommer lite bilder från idag.. dom är inte ens bra men bjuder ändå!
Lovisas förra ponny Merlot som var där och tävlade idag

Duktiga laget!

Dom slutade som 3a, skitduktiga!!!


Petra och Dino - felfri

Snygg ritt!

Ella fick 55p.
Felinda fick 54p.
Petra fick 61p.


Felinda och Fritz - felfria

Vet inte poängen än dock, uppdaterar det sen


Känner ni igen henne?

Något blåkullabarn som ser vem denna tösen är? :) Blåkullas förra lilla åsna ^^


Ella och Conquest - en rivning

Det var synd med rivningen! Snart är det Felinda, fortsätt hålla tummarna!


Frida och Prime - felfri!

Hon fick 50p.

Snart ska Conquest rida fram :) jag fotar så det blir bilder sen!


@Sundby

Tjejerna går banan nu och snart startar lagklassen, nu håller alla tummarna för Blåkulla!


MIN KAMERA HAR KOMMIT!!!!! :D

Såhäääääär glad är jag typ nu! Hoppade upp och ner när jag fick veta, nästan så jag slog huvudet i taket :) På torsdag hämtar jag den!! Dock har jag inget objektiv än, men det ska köpas in så fort som möjligt :)
Typ såhär glad!

Merakel 4/6


Skrittritt runt slingan

Satan så mysigt det var med plutten, bara ta det helt lugnt, inga krav alls. Det är så skönt att bara skritta ut ibland sådär, man kan lxm välja ifall man vill att hjärnan ska gå på högvarv eller om man inte ska tänka alls :) Skönt!

Tror Exet tyckte att det var skönt att komma ut, han verkade iaf glad och pigg :)

Putsade massa på honom, och trimmade hans hovskägg lite eftersom han såg ut som en vildhäst ^^ han såg ut att njuta av uppmärksamheten. Och skitig var han verkligen!!

Hälsning från Fritz

 

 

 


Promenix hem

GÅR hem, kan ni tänka er så hurtigt? Men i det här vädret klagar man inte! 1-2 timmar tills jag är hemma nu då :)


Fining!


Ska till min favorit<3

Idag är första dagen på 25 dagar som jag ska till Exet.. Fatta vilket dåligt samvete jag har! Men det har varit kaosmycket och lalala...

Det blir en lååång mysdag! Ut i skogen och skritta länge!

Fytusan vad jag saknat lillgubben!


Igårkväll stod det tomt

Jag orkade inte skriva om ridningen igår, vart kaos i mitt huvud så jag gick och la mig...

Zetra va faktiskt otroligt lugn igår, vi red "bana" på markbommar och tyckte de gick väldigt bra. Fick till och med rätt galopp dom flesta gångerna!

Nästa gång är sista lektionen innan sommaren, kommer nog vara lite skönt att ta paus från Zetra.. Så vi kan bli polare igen :) iof va vi lite kompisar igen igår :P


Fina Looisa!

Foto: Louise Persson

Merakel

Red Milens lilla Merakel idag, vet inte om det var någon som kände igen henne eller inte (ni är ju väldigt dåliga på att kommentera ;P)

 

Merakel är minst sagt speciell och det krävs väldigt speciell ridning på henne, ridning som jag inte riktigt är van med :P Haha.. jag vet inte vad Milen tyckte, men jag försökte iaf mitt bästa, som sagt så är jag inte van med sättet man måste rida henne på ^^

 

Hon är ju väldigt charmig, och det märks att hon är ung :P Söt poni!

Anledningen till att jag testade rida henne är för att Milen snart flyttar till Island i 14 månader, och tanken var att Merakel ska säljas, vilket inte har hänt än.. Så jag har i princip erbjudit mig att hjälpa till med Merakel sen när Milen flyttat. Vi får se helt enkelt hur det blir med allt, ni som troget följer bloggen lär ju märka ^^
Milen fotade iaf lite, så ni kanske får se bilder när hon skickat :)

Känner ni igen?


Ska rida hest

Sitter i skolan, men om en halvtimme ska jag sätta mig på bussen och åka till ett stall och testa sitta på en häst :) haha säger inte mer än så, men de ska bli kul!

Uppdaterar sen när jag kommer hem :)


Haha lillebror

Mamma bad mig hitta bild till mitt plakat, stötte på den här xP


Klubbhoppning på Looisa

DET GICK SÅHÄR BRA!!! :D

 

60cm
Ett stopp på första hindret, det blev lite miss och jag mesred lite.. resten av banan flöt på riktigt bra :) Var väldigt väldigt nöjd!

 

70cm
Felfri!!! Det gick kanske lite fort med vi hade ett jädra flyt och de kändes sjuuukt jävla bra :D Kom 3a, dock var det bara 2 placerade men ändå :P

 

Sjuuuukt nöjd med dagen! Loppan skötte sig perfekt tyckte jag, och när jag fokuserade red jag bra! Haha hon tyckte det var riktigt kul verkade som, skruttan! :) Värsta lyckoruset efter att jag gick ut från ridhuset. Länge sen jag kände så!

 

Tack Malin och Ann för att jag fick låna eran underbara Looisa!

Foto: Malin


Lycklig tjej!


Första klassen avklarad!

Ett onödigt stopp på första, men skitbra runda! Nu taggar vi om inför 70 :)


Det ekar tomt

Har uppdaterat sjukt dåligt, ursäktar för de ;) halva dagen har det inte funnits ström, och sen så har vi fixat inför imorn :)

TÄVLING IMORN!!!! Taggad!

Lisa är flätad och fin :) allt är klart å sånt, fan va jag e taggad på imorn!!! :D


Jobbar


Marco Boy

Red Marco på dressyren, och det kändes väldigt bra :) Tyckte jag red väldigt bra, hade ganska bra sits osv.. fick betalt för det iaf! Fick till och med till några väldigt bra fattningar, vilket jag var glad över! Han var lite vinglig till coh från men då rätade jag bara upp mig ordentligt och breddade händerna så blev det bättre. Han är ju väldigt mycket bebis, men sjukt duktig ändå. Lillkillen!

 

Hinner inte blogga mer, ska sova snart - upp halv 6 imorn, jippi!

 

Antingen bloggar jag inte alls imorn, eller så blir det mobilbilder! Ska plåta hela Milens student (+hennes klass) Askul! :D Önska mig lycka till!