Lovisa och Grammis - vingåker

 

Fakk

Gymmet stänger tydligen 8 på fredagar, vafan? Kom dit 20 i, väldigt ovärt! 140kg i benpress innan maj-månads slut blir ju alltså inte av. Faaan!!
Tröstar mig med en pizza (höhö, orkar inte laga mat) och får besök av min fina Felly ikväll. Men imorgon då jädrar! :)

Blir nog en bra fredag trots dumt gym!


Hardworking girl

Jobbar på handikappridningen, 1h promenad i solen är ju inte helt fel! Tjejerna är dessutom väldigt glada idag, kan säga tt det smittar av sig!

Gymmet ikväll, medans alla festar och har sig. Men jag klagar inte! ;)

Känner mig pigg för första gången på länge! :D


Gårdagen

Från en lyckad dressyrlektion och uppridning av LA:1, till lite hopp&skutt med Exet.

Red Z på dressyren som vanligt, och är riktigt nöjd! Red som sagt igenom LA:1an, för att checka vart vi ligger jämfört med sist vi red det. Stor skillnad! Det var mer kontrollerat och jag var sjut fokuserad. Fick rätt bra form också till och från, bra högergalopp o så :) askul!

Hoppade Exet, fick hjälp av Felix, asbra :) skuttade ett litet kryss först, gick helt okej. X har blivit lite tveksam, men inte konstigt, var så länge sen han hoppades! När jag skulle komma på oxern tog han sats men typ.. ångrade sig. La ner till räcke några språng, han stoppade först där också, sen fick jag lite jävlar anamma och smackade över hnm! Då gick det, typ som en övertalning :P sen gick det jättebra! Duktig pålle


Chillar galet

Har inget att göra fram tills 3, så har placerat röven i soffan här ute. Har det rätt bra faktiskt! Man måste ju njuta av solen när den väl är här ;)


Tänk ett steg till!

Nu sätter jag ner foten. Jag är så extremt trött på dom där bilderna som cirkulerar på bland annat fb där dom visar upp en ohälsosamt smal kvinna och en kurvig kvinna, med texten "This is hot - This is not". Där syftar dom på att kurvor är det som är snyggt, och dom smala kvinnorna har fula kroppar. Vafan liksom?
 
Ja det är väl av en god mening i sin sak, att hylla tjejer och kvinnor med kurvor, för det är väldigt vackert på många, men att man är för skadad av alla "smala" kvinnor överallt i medier. Det är fint med former, det är det. Men har någon tänkt ett steg längre eller? Vilka trycker man ner samtidigt som man hyllar dessa kurvor?
 
Tjejer som lider utav annorexi, dom mår troligtvis redan ordentligt dåligt, bla över sin kropp. När någon lägger upp bilder om hur smala och beniga tjejer är fula, eller osexiga, whatev. Alltså, mår dom bättre över sin kropp då? Och dom tjejer som inte kan gå upp i vikt, som inte vill något hellre än att ha former, en fyllig rumpa och inga knotor som syns. Att få höra något illa om deras kroppar, trots att dom inte kan göra någonting åt det.. alltså nej!!! Det här är ju rent ut av mobbning mot de som är så smala! Hallå?
 
Alla människor har olika kroppar, former och möjligheter att se ut på vissa sätt. Det jag önskar är bara att alla skulle må bra i den kroppen man har, utan att någon ska kunna säga annat. Trivs man själv inte med storleken man har, så får man göra någonting åt det, men det ska vara för sin egen skull!  INTE för vad någon annan tycker. Och för guds skull, glöm inte att det finns gränser som är ohälsosamt. Tänk på att kroppen vill vara glad också! :)

Hej

En död, ofräsch och lite konstig Marie är påväg in till staden för att träffa fin vän. Samma Marie ska sen till Ekeby och rida en fin kille som kallas Exet.

Och jag sa väl att jag är lite konstig?


Noll motivation

Allting är jobbigt när man är såhär trött. Finns det ingen måste-tid att vara på en plats så kan jag ligga i soffan och stirra på mina fötter i 3 timmar. Tillslut drar jg en djup suck och tänker "fan, måste dra till stallet/gymmet/varsomhelst" så ska det INTE vara!
Ni som läser regelbundet vet att jag älskar att vara i stallet och i gymmet.. men just nu känns det bara jobbigt.

Och att ligga i soffan när stressattacken kommer och jag känner hur pulsen ökar och hjärtat slår hårt.. Det är inte alls kul!

Hatar det här, vill hoppa över en vecka så jag får gå till läkaren och lista ut vad som är fel!!


Hoppa i spöregn

Jag gillar att hoppa ute, iaf på Zetra. Han känns gladare, och fräsch ute. Mycket mer luft i stegen känns det som, och inte ånglok. Hoppade bra gjorde han också, dock fick jag inte med honom ordentligt på alla hinder så var nära på att rasa några bomstöd. Lärt mig hålla in tårna iaf! 
Första rundan var jag cm från att slå i foten, så tappade fokusen som fan och valde att inte komma på nästa. Det hade ändå blivit kaos och kände inte för det när han hoppade så bra på dom tidigare. Kan väl säga lite att jag bangade, men av bra anledningar.
 
Och det spöregnade ett tag där, inte det roligaste att rida i kanske, men gick ju bra iaf. Z såg lite eländig och miserabel ett tag, skrutten :P Som tur var slutade det innan vi hoppade banan. Men kall som satan var man ju (konstigt nog..) tur att man är krigare ;) 

Hopplektion ute 27/5

Inte bästa filmen, gick riktigt bra och Z känns fräsch! Synd att jag missat dom 2 senaste hopptävlingarna och att det inte är någon mer än så..


Äntligen!

Ååh, äntligen påväg hem! Slapp nästan regnet, bara en liten skur innan vi fick hoppa in i bilen och rulla hemåt.

Donken har intagits, på en parkering i katrineholm, medan hästen åt hö. Himmelskt god hamburgare tyckte min hungriga mage att det var :P

Lollo och Grammis fick ett tråkigt pet i grunden, 120. Dock tog dom revansch i 130 där dom nollade och kon 7a! Grymt :) deras 3dje start i 130 och första felfria

Nu längtar jag efter en varm säng, en gosig Felix och Game of Thrones (ja Felix, du lyckades få mig beroende!) Bra slut på veckan :)


Platt rumpa

3h i bil, nu är vi framme iaf :) dålig mottagning så lär inte blogga mer än såhär


Men godmorgon liksom

Hua vad trött jag är!! Sitter på bussen påväg till vh för att agera hästskötare/fotograf åt Lovisa idag. Tävling i Vingåker (som om jag ens vet vart det ligger?)
Lite sådär att jag egentligen vill ligga i sängen med min gos just nu, men Vad för man inte liksom?!

Ska dock bli riktigt kul att fota hopptävling, lär ju vara utomhus också, vilket jag gillar grovt! :)


Hedds hälsar

Glad och gosig är hon iaf, men det märks att hon är rastlös! Inge konstigt dock när hon har boxvila. Var dock ingen lek att mocka boxen, shit va snuskigt det blir när dom står inne hela dagarna.

Hoppas hon blir hel och fräsch snabbt utan komplikationer! Fina Hedda


Biomys

Ska på bio med Felix ikväll, OM jag har längtat efter den här filmen?! Helt sjukt. Äntligen liksom :) Älskar Fast and Furius filmer! Och alltid mys att gå på bio med killen. Någon som ska se den här filmen eller kanske var på premiären igår? Jag har knappt sett trailern, men det spelar ingen roll. Är gaaaalet taggad! 

Fullt normal


Skulle vara bra att ha just nu

Min moppe ska bli lagad, efter 3 år på altanen. Haha alltså värt, att vi låtit den stå så länge! Skulle varit skönt att ha den nu, så att man bara kunde ta moppen iväg till stallet eller till Felix.. fram tills jag kan ta körkort liksom. Det är bra jobbigt att ta bussen eller tigga om skjuts helatiden! 
 
Men nu ska jag iaf ta bussen ut till Exet, och rida ut en sväng med honom. Tur att det är bra väder! :) Måste ju dock lägga på ett kol ifall jag inte ska vara där ute vid typ... 4. Då har jag slappat bort halva lördagen! Onödigt. 
 
Undrar lite dock. Vad gör man på dagarna ifall man inte har hästar att åka till? Gör man något vettigt? :P

Bara massa mys

Kom till stallet och var inte på bästa humör. Bästa hästen var dock glad och skulle pussas massor, bli kliad på och puffas lite.. blev glad av det. Underbara Exet<3
 
Fixade och red sen en sväng ute på slingan, väldigt chill och kravlöst. Avslutade på banan med lite galopp åt båda hållen, och sen trav med halvlånga tyglar. Där gick han väldigt fin, kändes bra :) Imorgon tror jag att det blir en lång-uteritt. Kanske till stav och tillbaka, det är en mysig väg! 

Gissa vad!?

Kan ni gissa på vad jag gjort denna fredag? Asglad, nytt PB på benpressen osv. Tillbaka efter 5 dagars uppehåll, asgött!


Bilder från 3årstestet

OBS, det är copyright på alla mina bilder! Otillåten användning faktureras.

Hepphepp

Ett genombrott på Z, hittade en knapp som jag tänker trycka på många fler gånger i framtiden! Får jag smaka på framsteg tro?

Lektion nr2 vart på Chivas. Svår kille det där, men han kan ju gå väldigt fint ändå. Inte det lättaste att hoppa upp på lilla C efter att ha ridit stora Z. Tog 45 minuter innan jag började förstå mig på vilken slags ridning som gällde xP

Nu, hemåt! Trött rackare här!


Påsar under ögonen

Att det ska vara så svårt att ringa till vårdcentralen. Jag förstår inte! Det är bara att trycka på ringa-knappen och vänta liksom. Men jag skjuter upp det.
Typ en slags rädsla för att vara sjuk. Förkylningar och virus, fine.. men tänk om det vore ngt fel som gör att jag måste äta mediciner till o från. Mår dåligt av tanken, vill inte vara sjuk.
Skulle dock vara skönt med en förklaring till varför jag mår så konstigt just nu! Så imorn måste jag ringa!!! Usch.

Ska slita ut kroppen lite till genom att rida dubbla lektioner på Blåkulla nu, woop!


Spiderchick


Lillördag

Har lagat middag med Felly, käkat den (ofc), och ska nu fixa oss inför studentskiva. Tema film, har snyggaste outfiten, svär! ;)

Är verkligen dålig på att blogga, det skall åtgärdas! Lovar på min lilltå :)


Långöra <3


Bilder kommer

Sinnom tid, har inte orkat riktigt, men dom kommer! Från 3års-testet that is.
Ska iväg till Ekeby nu, efter en heeeeel planerad slappdag (behövdes!), och fixa o dona. Även om klockan är galet mycket! Sånt man får ta liksom :) 
 
Litet smakprov

With a smile

Red Exet en kortis innan hopplektionen på Z idag. Kort på banan och lite på travbanan sådär.. han kändes seg först men blev pigg o glad på travbanan. Bad mor filma galoppen lite, som ni kanske såg? Är nöjd med framstegen, va ju inte så jättelänge sen vi började galoppera igen liksom!

Hopplektionen sen var utomhus, ruskigt skönt! Läskigt dock då det kändes vissa stunder som om Z skulle skjuta ut genom staketet. Det hade varit kaos!
Markarbete med svängträning. Knasig förta runda, men bra andra.. Samma sak på båda "banorna" vi red :P MEN det jag är mest nöjd med idag är att vi bytte från vänster till höger galopp efter ett hinder :D wiiih

Är på halvbra jättebra humör just nu, med små irriterade sekunder. Haha bra kombo! Hmm, efter att ha varit vaken i 17 timmar nu kanske det är dags att sova? Heh...


Exets galopp

Vänstern har han mycket svårare med, och är i allmänhet väldigt markbunden.. men jag tycker ändå att han börjar bli riktigt fin! :) dock kan han gå så mkt bättre än vad han gjorde idag, men vi kämpar på :)


Alltså ååh 😍

Va tvungen o ta en ny bild på lillknubbis från sidan, ska stirra mig mätt på den nu! Mums va snygg han börjat bli igen :D


I was born this way

"I'm beautiful in my way, 'cause God makes no mistakes. I'm on the right track, baby, I was born this way.
Don't hide yourself in regret, just love yourself and you're set."


Full rulle

Vi är här iaf, Billy har hoppats och var jätteduktig, och nu ska han ridas! Håller tummarna för bra poäng och så :) fotar såklart, så ska försöka visa lite sen (försöka att inte glömma dvs)
Otroligt mkt lugnare här än på Strömsholm iaf, där jag följde med till förra året.. skönt!


Mot Nyköping!

Sitter i bilen, långt har vi inte kommit ännu men vi är påväg! 3årstest på G, kameran är med också såklart.
Får se ifall jag håller mig pigg hela dagen efter 7h jobb igår, någon som vill ge mig en energidricka..?


En sån där svacka

Det är något fel när man inte känner för att göra någonting alls.. Eller jo, jag vill till gymmet, men jag har inte alltid tid för det och vill inte dit med känslan av stress i kroppen. Det blir inte bra då.

Trodde jag skulle blir piggare nu när våren äntligen är här, men känner mig helt slut.. Typ omotiverad till tusen och lite nere. Hatar den känslan!

När en hel lördag försvinner dessutom pga 8h jobb blir man inte gladare. Vill ha pengarna, men jobbar så dumma tider ibland.

Fast ska sluta klaga nu för mitt liv är jädrigt bra egentligen. Tackohej.


Ibland blir det så

Igår hade jag ingen bra dag alls.. Eller jo, det började bra med mys o Farsta med min kärlek och lunch där osv. Men påväg till stallet så blev jag trött och lite grinig.. Kände mig opepp och kom in i ett sånt där mode där jag bara tänkte "varför ens?"

Men lektionen gick helt klart okej, kommer på mig själv vad jag gör fel lite.. Bara det att man ska klara av att åtgärda det också. Jag kämpar på, försöker verkligen... inte det lättaste dock när man bara ifrågasätter sig själv varför man försöker och om det är värt det.

Drog iaf till gymmet efter ridningen, behövde få ur mig all dålig energi på maskinerna.. Shit vad bra det gick där! Kändes gött!!!


Imponerande!

Hedda är kvar på kliniken, har blivit sydd och så, alla får hålla tummarna för att det håller ihop och läker fint. Måste säga att jag är så sjukt imponerad av veterinären. Malin la upp bild på fb tidigare och visade före o efter bilder, så snyggt sytt alltså! Fan finare än hur vissa människor blir ihop-lappade.

Det såg verkligen inte kul ut innan! Lånade bilden för att visa (förlåt om ni är känsliga).. Visst är det skickligt gjort?! Applåd till veterinären!


Vill också ha vovve!

En söt liten långhårig chihuahua, svart med ljusa tecken. Vill haaa en sån gosigris!

Är ute och rastar Jennys hund Scooby just nu, är riktigt mysigt att gå runt med en liten glad jycke.. Man blir ju inte mindre sugen på att ha hund precis :P


Fin kväll i stallet

Efter att ha promenerat Jennys vovve och gymmat så åkte jag ut till Ekeby för att rida Hero och röra lite på Exet.

Hero kändes inte på allerten idag när jag red på banan, så efter ca 20min så gav jag upp där och red på travbanan ist. Där blev han lite gladare och piggnade till, gick riktigt fint ett tag! Bra galopp i båda varven och lite mellantrav på raksträckorna. Vet inte om det är för att underlaget på ridbanan är lite tungt som han kändes seg där..? Men ah, passet slutade bra och båda var nöjda :)

Exet promenerades idag, tyckte han kunde få vila lite efter hoppningen igår. F kom o hämtade mig, men va lite tidig så följde med på promenaden. Sjuukt mysigt, mina två favorit killar liksom :D


Lägger mig i solen ett tag

Älskar detta vädret! Snart sommar <3


Flängodäng

När man vill blogga med verkligen inte har tid, och sen inte har ork till det.. Sånt är ju värt!

Red iaf Hero och Exet igår, båda killarna skötte sig fint! Hero känns riktigt fräsch, börjar bli bra krallig tycker jag, Jenny kämpar så bra med honom :) kul o rida hnm igen!

Exet fick skutta lite, låg bommar framme på banan som jag red över, 6 travbommar och 2 räcken. X vart lite för glad i början, märks att han inte riktigt kom ihåg hur han skulle göra, så han kastade sig över hindrena (var väldigt lågt). Fick tillslut två riktigt bra språng, då tog vi en paus. Efter pausen fick han ngn knäpp, o började stanna.. Även om vi kom bra och allt. Fick lägga ner till kryss, och då tillslut hoppade han igen. Höll dessutom högergaloppen efter.

Riktigt kul att komma igång igen! :)

Hedda hann jag aldrig rida, fick svinbråttom till jobbet.. Dock hade hon gjort illa sig i hagen tydligen, ett ordentligt sår längst kronranden. Malin skulle till kliniken idag och kolla, hoppas det inte är ngt allvarligt :( hon som började komma igång så fint! Den vanliga oturen!


Snutti då :(

Puckade häst, man ska ju inte bråka i hagen! :( dock har han inte ont av det, så det är skönt iaf!! Ska göra rent det nu, sen får vi se vad vi hittar på.. Det här förstörde iaf min tidsplan!


Hmpf

Alltså har inte så mkt att säga om dagens hopplektion.. Gick riktigt dåligt i början, stillastående hopp och värdelös ridning från min sida. Men jag kom igen och sista rundan så red jag faktiskt ba mot hindrena. Sen så kom dock problem nummer två, över hindrena.. Hade värdelös sits och tyglarna gled ur mina hinder efter varje hinder.

Men jag är nöjd med hur han hoppade sista rundan, där kändes han riktigt fin i sprången iaf! Och jag fick en riktig aha-upplevelse!


Och ett leende på köpet

Ååh jag är på så sjukt bra humör! Exet gick så himla fint mot slutet, massa klapp o beröm vart det :)) Hedds gick mindre bra, gick mest med huvudet upp idag.. MEN det känns så bra att vi har börjat galoppera idag, det ökar motivationen lite, endast skritt och trav är ju såhääär tråkigt! Hon e dessutom väldigt rolig (läs: speciell) när det kommer till galoppen :P

Är på G till Blåkulla nu, taggad på hopplektion på finaste Zetra!! 1,5vecka sen jag red grisen nu


Hej måndag!

Startade veckan med att vakna upp bredvid min Felix, bästa sättet att vakna på! Vid 8 imorse blev jag upplockad utav Monica, hennes unghäst skulle löshoppas en sista gång innan 3års-testet på söndag. Det gick väldigt bra, och om inget kommer ivägen så ska jag följa med till Nyköping då och hjälpa till :)

Men iaf.. kom hem svinhungrig, så skrapade ihop lite gott och gick ut til baksidan för att käka frukost på gräsmattan, i solen. Asmysigt!

Är hos Felix nu, kollar på när han målar lite, en riktig handyman! ;) Mormor ska hämta mig snart o skjutsa till Ekeby, två hästar som ska ridas i solen. Mys!


Trollunge


Fräsig födelsedagspresent


Helt galet!

Drar ut som tonåring, kommer hem som kärring, heeelt galet!

Hade sån galet trevlig kväll igår, så sjukt fina människor jag va med, gick runt med ett leende på läpparna nog hela kvällen/natten. Att jag är trött idag gör inte ens något, för det var värt det, att komma hem kl 5! ;)

Tack för igår alla ni som var med<33 Gladaste 20åringen på klotet


Yeääh

Efter 3 dagars uppehåll från gymmet kändes det bra att komma tillbaka, kötta lite. Har fått lite tips och så från Felix som jg hoppas hjälper mig komma vidare. Känner att jag har fastnat lite.. Hoppas på en redig träningsvärk imorgon :)

Ska vidare till stallet nu, Exet och Hedda ska ridas + bli ompysslade, sen blir det hem innan det är dags att dra vidare in till stan för o fira att jag fyller gammal! Kalasfint :))

Och en mindre charmig bild på mig


Beautiful

Det är rätt fascinerande ändå, att vid den här tidpunkten varje år, så tar sig så sjukt många människor sig tider för att åka till Kungsträdgården, stanna upp en sekund, och faktiskt njuta av det vackra. Med en vän, sin kärlek, en livslång parter eller bara gå runt där själv, med en kamera i handen. För det är ju så sjukt vackert, men man glömmer ju bort att uppskatta och se det fina här i världen ibland. Jag blir så varm i kroppen av att vara där på våren, iakta människor och verkligen njuta av hur underbart fint det är! 
 
Igår var jag där med min kärlek, sån sjukt mysig dag. Att bara stå där under alla träden, dom rosa blommorna, bland alla människor. Shit! Kan det bli mycket bättre än så?

Kungsträdgården 8/5

Haha lackar, skrev värsta mkt så råkade jag radera, vääärt! 
 
Men här är bilderna från i onsdags, dom från idag har jag inte hunnit retuschera ännu, och lär inte hinna. Vi ska iväg till Dalarö för grillkväll o så nu, så blev extremt ändrade planer för kvällen (hade tänkt en vanlig chillkväll hemma) men jaaa, lär bli trevligt :) 

Mys

Skulle ha jobbat idag men blev ändrat, så blev mys i stan med Felix (fattar ni hur glad jag är att han är hemma eller?!?!) har massvis med bilder från Kungsträdgården också, som jag glömt visa från i onsdags.. Och fler bilder klickades idag :)

Igår reds Exet och Hedda, första galoppen på H och buses Exet på travbanan. Båda skötte sig super, riktigt fina hästar :)


20.30

Att det inte ens syns att klockan snart är 9, helt sjukt!


Dehär då!

Visste ni det här då?

- Jag har aldrig suttit i ett flygplan, dvs aldrig flugit någonstans.. Kan inte minnas att jag varit på Arlanda ens innan jag mötte Fell här i januari.

- Att snyta mig när någon annan är i rummet är för mig otänkbart. Tycker det är äckligt och sitter därför hellre o snorar!

- Jag får tvångstankar när jag upptäcker sårskorpor på mig själv, kliar alltid upp dom omedvetet. Är bättre på att låta bli sen jag insåg det, men får koncentrera mig för att inte klia.

- En person har påriktigt frågat om jag har adhd, eller några andra bokstäver, för att jag inte kunde sitta still och höll mig sysselsatt varje sekund. Senast förra veckan frågade en som jobbar på phonehouse ifall jag brukar sitta och dampa med min lösa baksida på telefonen... (Har inga skruvar)

- Jag kan svara "jag mår skitbra!" helt ärligt när någon frågar hur jag mår, insåg det i tisdags när följdsvaret blev att det verkligen syns och att jag nästan skiner utav glädje ibland.

- Jag har ett litet födelsemärke snett ovanför naveln som jag tycker massa om, och har gjort sen jag var liten. Även om det inte syns så väl.. Hehe

- Det är rätt segt att vänta i 4h extra på en person man har saknat i nästan 6 veckor!!!!


Fan också..

Felix flyg från Hongkong var 2h sent, så ah.. han missade ju sitt anslutningsflyg från Helsingfors till Sverige. Har redan varit på flygplatsen i en timme, nu måste jag vänta 3 till. Inte det roligaste...

Men får se det positiva, han kommer ju iaf hem!!


Godmorgon!

Sitter på tåget mot Arlanda i skrivandes stund. Sov 2,5 timme inatt, men är svinpigg och på världens bästa humör!!! Undrar vad det kan bero på.. hehe

Kan ju säga redan nu att bloggen kommer ligga på latsidan idag ;)

Alltsååååå ååååh, Felix kommer hem idag! :D så sjukt glad!


Bra dag

Bilder kommer imorgon, haft en underbar dag och ska snart jobba :) myst i solen och gått runt i lite affären, loveit!


You're beautiful!


En ohästig dag

Mat i magen, in i duschen, på med kläder och plocka fram jobbkläder.. iväg till tåget. Så ser min start på dagen ut. Låter inte speciellt kul, men jag ska träffa Felinda innan jag drar iväg till jobbet sen, och det är alltid kul! Min fina systeryster :) Och ut o njuta utav vädret sitter ju aldrig fel!
 
Är rätt taggad på att jobba också, vilket är en ytterst bra sak när man ska stå i en kiosk några timmar och blanda svenska med engelska och lite svengelska. På med ett leende ba så blir det bra! Hoppas jag jobbar med samma kioskansvarige som sist också! 
 
Lär mobiluppdatera lite under dagen, så att det inte står tomt här :) pussokram

Ännu en mysig kväll i stallet

Red inte länge idag på någon av hästarna, men det blev lite kondition för dom båda. Exet fick galoppera mkt och Hedds trava mycket.. Båda reds på utebanan, lite okomplicerat trim sådär, inget speciellt. På Hedda fick jag dock ett ryck (läs: var för lat för att hämta sadeln) och red barbacka, visste inte ens om det gick.. hehe säkerhetstänk (y) Men det gick super bra, speciellt mot slutet då hon gick riiiktigt fint! Fick en chock första travstegen, kändes som att hon gungade fram innan jag vänjde mig ^^
 
Som om man inte redan hade haft en tillräckligt bra dag, utan det blev ju en bra kväll också! O med en übergosig Exet som stod med spetsade öron och ville pussas helatiden (förutom på bilden i förra där han fultiggde om godis!) Underbaaaaart!

Haha fuling!


Happy

Har sånt lyckorus just nu, det är underbart! Städar tillomed mitt rum med ett leende, förstå då hur glad jag är just nu! :D Ska snart åka ut till Ekeby.. och ja, klockan är schweinmycket just nu, men det fick bli så! Gör ingenting dock för mig del, är rätt mysigt att vara där sent, speciellt nu när solen är uppe så länge :) 
 
Hoppas att alla har haft en åtminstonde hälften så bra dag som mig! :D

Nya skor ♥


Äntigen vår


Lyckligast!

Min fina Felix kommer hem på torsdag!!!! :D alltså fatta hur glad jag är!?!? :D Oooh, alltså är helt i extas! Kan inte sluta le, fasiken va underbart :DDD

Ute på äventyr

Dock lite överdrivet kanske, är bara i Västerhaninge! Väntar på tåget hem, har varit en snabb runda på gymmet och sen i handen osv.. Men jag har inte varit hemma sen 7 imorse, så ska bli skönt att komma hem en stund! Äta lite och förhoppningsvis snacka en stund med Felix :)

Det som återstår idag är Exet och Hedds, som ska ridas, gosas och mockas till!

GRYMT väder dessutom! Klarar inte av att ha jacka på mig och det börjar bli grönt överallt! Det blir nog en kort vår :D


5 veckor utan honom

Vill inte sova ensam mer :( saknar min Felix. Lyssnar på helt fel låtar för att kunna somna, mina tankar är överallt, fyller hela rummet.

Tänk o kunna flyga iväg, knäppa med fingret eller bara blunda och tänka på platsen där man vill vara i just denna stund. Vart finns magin när man behöver den?


Haha men kul


@ le gym


Köttaköttakötta

Inatt somnade jag.. några timmar senare än planerat. Låg och stirrade i taket ett tag, värdelöst! MEN nu är jag vaken och pigg, så jag ska ta mig till gymmet. Missade cirkelträningspasset jag hade inbokat, men inget att göra åt saken. 
 
I eftermiddag är det någon slags US-kurs, så missar hoppträningen. Lite tråkigt, var verkligen taggad på det idag efter att det gick så bra på markarbetet förra måndagen! Får hoppas tjejerna bjuden på en bra eftermiddag iaf! :) Dock hörde jag ngt om donken efter. Big dislike när man gett sig fan på att vara nyttig! xP
Saknar mitt långa hår </3

Strong, brave and humble!


Film från stockholmscupen

Vi vann inte idag, men vi vann semifinalen! Jädrar va bra det satt, ååååh. Haha har inte riktigt sjunkit in ännu.. och det faktum att vi ska rida LB:2an, som är en lång bana. Det blir debuten på lång bana för mig, neeeervös! MEN sjukt taggad :D

Hästen jag red heter Svarten, skitcool tinkerkorsning! Dock svår, men jag red honom tydligen väldigt bra enligt motståndarna.. så ah, får vara nöjd :) Slutade på 61% tror jag, så det var ju iaf en godkänd ritt! Satte även en 8a på högergaloppen, fint! 

Grym PW

Det heter nog powerwalk utav en anledning.. SHIT vad bra det känns nu! Jag och lillebror var ute i 1h o 20min tror jag, hade bra tempo genom hela. Det brände verkligen i ben och rumpa, sådär skönt! Gick hela vägen från mig till Västerhaninge och tillbaka, fast en omväg tillbaka. Galet gött! 
Det var dessutom trevligt med sällskap, har ju aldrig det när jag tränar annars. Men verkligen POWER! Grymt.
 
Efter körde vi "Sexy legs workout" innan strechningen.. den på bilden nedan. Fysatan vad det brände i benmusklerna! :D Perfekt då jag aldrig hann till gymmet idag, ingen ångest här inte! :) 
 
Nästa vecka är en riktig kötta vecka, NO EXCUSES! Shit vad jag ska komma i toppform

FINAL!!!

Alltså shit!!! Vi är vidare, heeeelt sjukt! Förlorade med 4,5p och vi ska nu med skräckblandat förtjusning möta Södertälje i finalen. Gaaaaah! Shit.

Jag red inte mitt bästa, men kämpade som fan, hade tydligen mördarblicken på under programmet, så arg-motiverad var jag efter en misslyckad framridning.. Heh

Nu ska jag hem o vila, heeelt slut! :P


På g

Nu köttar vi!


Semifinal, omgång 2

Halvt två så åker vi iväg till Farsta för rond 2 i semifinalen. Är sjuuukt nervös, men samtidigt jädrigt taggad! Ska kämpa, in o kötta, för fan.. vi ska till final!! Shit! 
 
Och jag måste äta frukost o fixa mina grejer. Framförallt måste jag vakna till lite, hehe det är ju rätt viktigt idag :) Min kropp orkar dock inte riktigt ännu, så tror att jag segar mig ett tag till.

Gillar utmaningen!

Fick en komentar tidigare idag om att jag sitter på en till ridtravare.. eller en "sån där" snarare. Det kanske inte var illa menat, eller ja, jag har blivit van med fördomarna mot ridtravare. Men det var nog mer en fråga om VARFÖR jag valt att rida ännu en ridtravare.. 
 
Det här är inte ett "måste försvara ridtravarna"-inlägg.. dom finns det tillräckligt många utav här på internet. Nä, det är snarare att jag vill försvara mig själv. 
 
Jag gillar ridtravare, dom jag träffat är så oerhört snälla, charmiga och gosiga. Det är dessutom en utmaning att träna ridtravare, för dom har faktiskt svårare än hästar som är framavlade för ridning. Och jag antar att jag faktiskt gillar utmaningen.. Visst, det kanske slår ner mig lite när dom jobbigaste motgångarna kommer, men varje gång ställer jag mig upp igen. Jag fortsätter kämpa för "dom där", och när allt slit ger framgång, fan va stark man känner sig då! 
 
När man får visa upp den fina ridtravaren man dag för dag kämpar med att utvecklas, och man får höra att han, eller hon, ser fin ut. Den känslan! Ja, den är grym. 
 
Däremot kommer jag inte köpa en ridtravare den dagen jag köper egen häst, om sanningen ska fram :)

Åh lyckan.

Bommade ju med Exet idag, och jag är såhäääääär glad just nu! Fan vad vi är påväg tillbaka! Var väldigt länge sen vi bommade, så förväntade mig ingentin..
 
La först fram 5 travbommar vid långsidan, och en galoppbom på volt. Red över det lite, han var superfin i galoppen, och lydig i övrigt. Lyfte fötterna bra och höl galoppen bra över bommen. När allt det här kändes bra så la jag upp en sidan på bom 2 och 4, även där löft han fötterna fint! :)
 
Efter skrittpausen så ändrade jag lite, till 3 travbommar framför ett sockerbits"hinder". Han försökte ju tagga lite, men tack vare att jag hade travbommarna innan så kunde han ju inte dra iväg, skitbra! Skuttade fint över den, och fick några gånger bra galopp efter, fortsatte på volt över galoppbommen o sen ner för långsidan, saktade ner till trav och samma sak igen. Fina killen! 
 
Avslutade med galopp över upphöjd bom. När jag gjorde det senast så sköt han iväg över hindret, och fick fläng-kors-knasgalopp efter. Idag gjorde han det riktigt fint, höll galoppen och kom väldigt jämnt på bommen när jag la honom rätt. Han gjorde sitt bästa för att hålla galoppen efter. Blev det fel så behövde jag bara ta tillbaka lite och lägga till skänkeln dom flesta gångerna. 
 
Ååååh va bra det kändes sen när jag travade av, lyckan alltså! Blir helt glad :D

Fina mupphästar!

Shit va glad jag är som får rida så goa hästar! Och att vi just nu bara tar steg framåt, så ska det vara!!


#utslagen

Har bommat med Exet, som var såhääääär duktig! Bästa killen<3 dog iaf efter, och ska orka rida Hedds nu. Vill mest sova, men bara o bita ihop! Hepphepp.


Lördag i stallet

Sitter o väntar på CL vid bussen, vi ska åka ut till Ekeby tillsammans och rida lite. Hade tänkt bomma lite med Exet, dags nu! :) får se hur det går, han lär vara pigg på det, länge sen nu!
Sen ska väl Hedds ridas och stallet fixad, utöver det är det la inget speciellt.

En vanlig lördag, rätt skönt ändå tycker jag! (y)


Jobbat klart!

Jag må ha varit 4h sen (missförstånd som löste sig), men fyfan va bra det gick att jobba idag! Skönt dock att sluta, efter 4h jobb. Längtar till sängen


opeppad fredag

Alltså wääh, alla är taggade på att det är fredag.. alla förutom jag. Eller jo, jag ska till gymmet och förhoppningsvis få mitt nya träningsschema, och det är fett! Meeeen, jag jobbar ikväll. På Globen that is. Första hockeyVM kvällen, mmh kaos <3 
 
Är det någon som ska dit så står jag i Stora Scan (dvs en stor kiosk.. och scan är.. korv?) Ahja, hälsa på sånnafall! 
 
Nä men bäst jag hoppar upp ur soffan, och går ut i solen för att sen kötta på gymmet. Sweet.

Bilder - klubbdressyren


Tokmört!

Dagens ridning var ju rolig! :D
 
Exet skulle ridas på banan, dressyr.. dock sa han väldigt tydligt att det här orkar jag inte alls, det är tråååkigt. Så, vi drog ut på halba slingan, galopperade massor och busade lite. Det gjorde han med spetsade öron, glad var han ^^ Ibland måste man göra lite sånt, speciellt när hästen börjar tappa lusten. Sprang lite på travbanan också! Söthäst, tappade takten i vänstergaloppen och blev travartrav. Hehe lite kul var det! 
Travade av på banan, så lite fint fick han gå, men mycket enklare då än innan iaf att jobba honom :)
 
 
På dressyrlektionen fick vi ett ryck ville rida barbacka, trodde att jag skulle dö! xP Men det gick bra ändå tycker jag. Kunde ju inte ha martingal, så ibland när han inte ville så vart det giraffhals. Är iaf nöjd med lektionen, tyckte det var rätt givande även fast vi var barbacka, och han var snäll! Trevlig att galoppera på barbacka, även om han är lite stark och på, så gick det bra.
Fick en läxa att annalysera varför han drar upp huvudet sådär när jag bla saktar av eller försöker ta tillbaka honom lite.. Haha asså usch, sånt är jag inge bra på! Men jag får väl försöka tänka på det på måndag.. någon annan gång går det ju inte liksom. Svårt dock när man bara rider hästen 2ggr /veckan
Genomtänkt outfit idag.. höhö

Galning


Att bli sliten av sömn

Shit vad jag är trött, trots att jag har sovit länge.. Lite kanske för att jag inte känner mig helt kry, igår kände jag ju mig lite febrig osv.. 
 
Men jag har haft helt störda drömmar inatt. Vaknat upp flera gånger, arg, förtvivlad, förvirrad och ledsen. Har tydligen tagit hörlurarna som ligger bredvid mig vid mobilen, och slungat iväg dom genom rummet.. sen hade jag även slängt ner mobilen på marken, sparkat av mig täcket och puttat undand kuddarna. Jag har alltå sovit väldigt dåligt. Usch. 
 
Ligger lite efter i dagsplaneringen, skulle gått upp för länge sen, men det går ju inte när det känns som man inte ens har sovit en timme.. 
 

Ups and downs

Skulle rida Hedda och Exet efter tävlingen, hade med mig mamma som hjälpte mig så att det inte skulle bli 3 timmar i stallet. Tack!
Jag mockade iaf till båda hästarna medans hon borstade, och när jag sen red Exet så gick hon med Hedda så hon skulle vara lite uppvärmd när jag skulle rida hennes sen. 
 
X gick väl sådär idag.. testade rida med det tredelade tränsbettet idag, som jag red mycket med för 1,5 år sen.. dock gillade jag det inte alls! Kändes inte bra, så tror inte det blir det igen, kändes nästan stumt. Det raka tränsbettet är nog det jag gillar bäst på Exet :) 
Vi galopperade rätt mycket idag, även om jag inte red så jättelänge. Var väldigt jobbigt sa X som inte har konditionen än, så lite motion vart det där. Men han galopperade väldigt fint idag tyckte jag, även om det inte var någon perfekt galopp eller så, så var det liksom jämn. Är nöjd :)
 
När jag sen skulle hoppa upp o rida Hedda så stelnade hon i princip till, och blev suuuperspänd. Skrittade och travade lite när mamma kollade och Hedds såg inte fräsch ut. Dock syntes typ ingenting från marken när jag inte sitter på, så det sitter kanske ryggen eller så, Malin skulle känna igenom henne imorn och så. Hoppas H blir bättre, hon som börjar komma igång så fint :(

Tävlingen

Åh jag hade sån bra känsla idag! Red varenda väg och tänkte helatiden, så som jag sa att jag skulle göra!! Hon var lydig, vänster-fattningen blev typ perfekt, så sjukt! Fick även en 8a på första serpentinerna, vilket jag har haft lite dåligt på senaste. Fint! :)
 
Det är så kul att Mistel ännu levererar så som hon gör, bästa tanten! Hon är verkligen cool, glad över att ha fått chansen att tävla henne såhär. Hon har lärt mig mycket. 
 
Laget vann med 12,5 poäng.. vilket betyder att på söndag, om vi inte vinner (svårt på borta match) så kan vi förlora med max 12 poäng. Gör vi det så är vi vidare till final! Allts ååh jag är så sjukt taggad!!! Woop. Kan det vara söndag snart?
 
Fixar filmen imorgon förhoppningsvis, bilder från i söndags kommer också
Gammal bild dvs.
 

Vinst!

Ååh, glädje! Laget vann med 12,5p och jag fick guldet på 67,586%! Sjukt bra :) ska berätta mer sen, och lägga upp film.. Just nu ligger jag död i soffan men feber, ska försöka ta mig i kragen och åka ut till hästarna. Har både Exet och Hedda.. hoppas jag överlever


Nöjd tant

Mistel är så nöjd över sig själv, lilla divan. Nu återstår det att se vilket lag som vann.. Nervös.