Nu kör vi fredag!!!

Ha en grym fredag alla fina!


Idag älskar jag alla!

Mest älskar jag Therese som mockade och fixade mat till Exet, och han jag liftade med till Tungelsta! Sen älskar jag mina älskade vänner jag ska träffa ikväll! 
 
Och så älskar jag Exet! Han kändes väldigt bra idag! Drog ifrån mig några gånger, stängde av osv.. men stundtals gick han liksom fint :D Och han var i luften lite idag också, hahaha.. fick en chock, men det var väl pga kylan och att det rasade snö från taket. Allt detta vita kom ju väldigt plötsligt ;P
 
Ska fortsätta göra mig i ordning, kommer ha en grym kväll/natt med dom bästa! Veckan har gått sjukt fort, ÄLSKAR DET OCKSÅ! Mmmmmmm helgen kommer bli bäst!
 
Från arkivet

Godnatt!

Dags för sömn! Imorgon kommer vara en låååång, men ROLIG dag! Bjuder på en bild sålänge på Lovisa från idag. Fler kommer när jag har tid :D Håll utkik!

Vackra vinter.


Felfri!


På G in

Sitter på tåget mot Globen, idag blir det till att heja på Lovisa som ska tävla där idag! Askul! Håller alla tummar och tår :D


Trött nu!

Två hästar red jag idag, Wicky och Exet. Ws ägares bil hade gått sönder och medryttaren kunde inte.. gjorde inte mig någonting, det är bara kul att rida andra hästar :) 
 
Först ut var ett pass i ridhuset med Wicky, hon skulle liksom bara få röra sig. Har bara ridit henne på slingan förut, så det här var lite nytt. Känner inte W så bra, men gick på kännslan och försökte hitta henne. Fokuserade på att vara mjuk och stadig i handen, och få ett bra tryck i steget. Kändes riktigt bra mot slutet och jag hade liksom en häst i handen, till skillnad från början då jag bara höll i ett par tyglar ^^ om ni fattar? 
 
Men ja, det gick bra iaf :) Höll på att flyga ur sadeln när jag satte igång traven, glömde bort att hon hade sånna steg ^^ haha vilken överraskning det blev! 
 
Exet red jag barbacka med hacket.. ville inte ha ridskorna på mig mer, då Exet trampade på min fot i början och därmed så gjorde det jäkligt ont! Men han var såååå fräsch! Riktigt kul :) Red inte så länge, eftersom han gick så pass bra. Tyckte det vart lagom när han gick så pass bra, passar mig för att han ska överanstränga sig just nu.
 
Han hängde sig inte i handen och jag fick honom mer på bakdelen, fick ihop honom och fick till och från igenom vänster riktigt bra :) Händer inte så ofta på hacket! xP Asnöjd! 
 

Barbacka med gummistövlar. Asfränt.


Häst nr 2 redo


Rider häst nr 1

Kommer bli en sen kväll i stallet!


Orkar inteeeee!

Någon som vill jobba ist för mig?


Nallebjörnsgos

Jag sover aldrig ensam! Godnatt.


Kallt.

ALLTSÅ JAG HATAR REGN.
 
När jag gick hem från jobbet blev jag dyngsur pga regnet, så otroligt hemskt äckligt. Inte nog med det blev jag nedstänkt också! Arg.
 
Ahja, åkte iaf ut till Ekeby, tog hand om Hero och red honom. Mycket skritt och lite trav. Han var sjuuukt pigg iaf, höll på att hoppa ur skinnet en gång när en häst kom galopperandes bakifrån xP Men det gick över fort.. tur att jag lärt känna honom nu, känner mig ändå trygg även om han är på helspänn :P haha
 
När jag var klar hos Hero så var klockan mycket, jag var dyngsur och hungrig (mådde illa) och Exet hade precis ätit upp hela sin kvällsmat (snabbätarn).. tycker inte det är schysst att rida precis efter maten. Så han fick stå.. det blev för konstigt och jobbigt. Har dåligt samvete för det, men ja. 
 
Sömn. Sömn måste jag få nu. Godnatt.

Pigg häst, trött ryttare


Översvämning i stallet

Fick nästan simma för att komma in i Heros stall. Tur att jag tog gummistövlarna :)


Saknar sommarregnet

Usch vad dystert det är nu, med regn o lera o gråa moln. Nu vill jag ha lite sommar, då är det lugnt om de regnar lite, bara skönt liksom.

Ska plaska ut till Ekeby efter jobbet, ta en simtur med Hero och Exet. Bäst att ta med cyklopet..


Supernöjd!

Zetra kändes rätt bra idag, fokuserade mycket på vänstersidan.. dock lite för mycket då det gick riktigt dåligt i höger xP Men tack vare dressyren så har galoppen blivit tusen gånger bättre! Nu kan jag liksom korta den på ett sätt som var otänkbart och nästan omöjligt förut :) Tycker det känns som att han blir mer o mer häst för varje vecka, inte en älg längre ;) haha

Vi körde en asbra övning som verkligen (tyckte jag) fick honom att lossna i sidorna! 20meters volter, en på vardera långsida. Och så red man där på dom varje gång, jag red även några mindre volter ibland, för att "rubba" honom lite, som Eckers ville att jag skulle göra i torsdag. Då kan han ju inte pulsa på liksom :))
Alltså åååh han är så snygg!

skriver

Ibland så är det så jäkla skönt att ha någonstans att skriva av sig.. så jag har börjat göra det. Allt kan inte hamna på bloggen, med tanke på att vem som helst kan läsa. Just nu skriver jag så fingrarna glöder, så mycket just nu. Skönt att bara få ut! 
 
Min största rädsla är dock att någon ska hitta och läsa allt jag skrivit. Det är alldeles för privata tankar osv för att det skulle få hända. Har dock gömt det rätt bra! Haha.

always criticized


Saknar

Vill färga tillbaka till mitt ljusbruna hår, det känns mer jag. Fan vad jag ångrar mig nu att jag färgade det rött!!!
Bilderna är från 2011 tror jag



 
NAAAAAH, SKOJA! Jag ÄLSKAR mitt röda hår! Det är så jäkla jag 
Det röda kommer stanna LÄNGE!
 
Vad tkr ni jag passar bäst i egentligen? :P

Trött

Nu är jag trött! Eller så är det matkoma..?
 
Jaja, hursom. Jag har bytt gardiner och fixat lite i vardagsrummet. Nu ser det nästan ut som ett vettigt rum, med ganska planerad inredning. Haha.. Ska försöka fota soff-hörnan där jag fixat ikväll. Jag tyckte det vart snyggt :) Men det kanske är för att jag är så van med att det är extremt fult här. 
 
Känner lite måndags-ångest. Det luktar som jobbet hemma, för dom sorterar gamla kläder från vinden här :( Vill inte jobbaaaaa. En helgdag till skulle inte vara fel :) MEN, imorgon är det hopplektion, det kan jag tagga till!
 
Justeeee, imorgon hämtar pappa min mobil!! ÄNTLIGEN är den lagad! Saknat min fina 4a<3 Vilket skal tror ni kommer åka direkt på? ;)
Hann knappt  använda älskade Kent-skalet 2 veckor. Tragist ju!  Köpte det på PAL12, älskar det!

lilla Edwin (del 2)

Andra gänget bilder på lilla Edwin

Fräsch idag!

Exet kändes bra idag :D Skrittade halva slingan med Therese och travade lite sen i ridhuset för att känna. Det kanske bara var något litet, tillfälligt stel eller nått :) Skönt!
 
Ska städa hemma lite o så, bloggar sen :) Kommer fler bilder på Edwin ikväll, visst är han söööt?
 

lilla Edwin

Leilas och Fredriks lilla kille, 2 veckor gammal på måndag. Sjukt söt! ....även om jag inte tycker om barn :P Men det var kul att fota bebis. Vad tycker ni? Det var jättedåligt ljus egentligen, fattar ni hur mkt jag älskar min kamera? :D

Bebis


Ej halt!

Travade med Exet när Jenny kollade på, hon konstaterade att han inte haltade, men att han trampade typ.. hårdare med höger bak. Eller något sånt.. Aja, skrittade iaf honom på travbanan igår, då kändes det inte alls lika konstigt som igår. Så det var skönt!
 
Nu ska vi iväg till bekanta, hälsa på och träffa bebis. Kameran följer med såklart! hehe. Känner lite för att jag vill ligga hemma o dö, men ja.. det kan man ju inte göra! 
 
Ha en trevlig lördag!
 

Avreagerat mig på pappret

Dock förstörde jag hela teckningen. Fan.
Döskallen och blomman är jag så sjukt nöjd med, men ansiktet set helt skevt ut!

Somnar jag nu så slipper jag resten av dagen.

Exet var inte fräsch, kändes som att någonting var fel. Gick med honom sen på med liniment och backontrack. Han var dock inte varm så jag fattar inte ens som var fel. Kände att jag inte kunde göra mer för ikväll, så imorgon longerar jag nog honom och om han verkligen inte visar någonting så får jag skritta barbacka. Det var så jag upptäckte det idag, man känner ju verkligen varje steg då! 
 
Kvällen blev inte som tänkt. Dagen började så jäkla bra men nu har det bara gått mellan att vara glad till att nästan börja gråta. Min mobil är lagad, så är sjukt glad över det! Äntligen slipper jag 3an och får min älskade 4a tillbaka! Tjuhu.......
Men sen direkt vände det med att Exet inte kändes fräsch. Kändes nästan som att jag skulle bryta ihop, jag orkar inte mer. Jag bara sliter och kämpar och just nu känns det inte som att jag får någonting betalt. Sen förra hösten har det bara varit en jäkla bergodalbana med Exet.
 
 
Han fick vara fin typ 2 månader under våren, efter att han blev sprutat efter vintervilan som han fick. Sen så fick han någon låsning. Sen så blev han jätteöm i fötterna. Jag var på p&l och sen på Gotland. När jag kom hem så var det dags att komma igång igen. Thomas massage hjälpte mycket och allt bara flöt på. Han har ju varit så jäkla fin nu! Några fler gånger då han ömmat som fan i tassarna, men det har gått över fort. Och så nu när han blev så stel bak, har han inte gått särskillt klokt alls på två veckor, nu kändes han asbra i baken och så ne. Varför ska det få kännas bra igen? Ne men vi slänger in någonting som gör att hästen inte känns ok. Jo men det blir bra.
 
JAG ORKAR INTE. Det är för mycket nu och jag orkar inte. Jag vill bara vara stark och fortsätta kämpa, för Exets OCH min skull, men idag går det inte. Vill bara gråta för jag orkar inte. Och folk som inte fattar någonting, som bara tror. Och när saker förväntas och krävs från en, men jag orkar inte.
 
Vill bara må lika bra som igårkväll.

T.G.I.F

Hemma från jobbet, och snart kommer snälla mormor och skjutsar ut mig till Exet. Hon är bäst! Blir ju mörkt så fort, så får se vad vi hittar på, kanske tar vi motion på travbanan idag ist för i onsdags :) Vi får se! Ska sen till blåkulla, får se hur det blir med det egentligen, men det är en grej med us. 
 
Kan göra en liten instickare och säga att Zetra kändes jättefin igår, mot slutet. Alltså galoppen! För ett år sen trodde jag INTE att vi skulle klara av att korta den sådär. Underbart! Nu ska jag bara komma ner i sadelen och vara stadig.. ibland så skjuter han ju ut mig ur sadeln så jag nästan studsar av xP haha.
 
Får se vad som händer när jag kommer hem.. vet två som vill att jag ska komma till vardera person, men eftersom jag bara sov typ 4 timmar inatt så vet jag inte. Är ju sjukligt trött i huvudet nu!
 
Vad har ni för er idag..? Hemma eller ut med polare? Och vad tkr ni bäst om?
Ni får en gammal bild på kissen (som förövrigt mår bra nu), från dagen då jag var och kollade på honom. Gosis<3 Han var så lugn och blyg då när vi var där.. visste inte att vi egentligen köpte ett litet monster ;)

Sjukt!

Är helt uppe i varv, lycklig och sprudlar av energi i hela kroppen! Det var så jäkla bra och vi hade så sjukt kul! Det var en sak som hade gjort kvällen ännuuuuuu bättre, men ibland blir det inte som man vill. Var glad iag :D Alltså sick va grymt det var. Bästa kvällen på länge!
 
Är det någon som ska se SHM fredag elr lördag? 
Åh, hade velat ha kameran med mig!! 

JAG SKA SE SHM!!!!

Helt sjukt random, men är påväg till stan NU! Satans najssssss

Ni får därmed inget blogginlägg, men de skiiiiiiiter jag i :DDDDDD


1 timme

Mamma hämtar mig på jobbet sen blir det dirr till Blåkulla. Efterlängtad dressyrlektion på snyggZetra på g! Är sjukt taggad, hoppas det går minst lika bra som förra gången :))


Jag skäms lite

Jag som hästmänniska skäms över andra hästmänniskor.. Vad hände med humorn liksom? Är det kul att leva i en värld där allt är 100% allvar? Jag menar, kom igen! Slappna av lite!

Det jag syftar på är den störda gruppen "Hästar finns inte" som sprider sig på fb just nu. Jag tycker den är hyteriskt rolig! Seriöst! Sitter och vrålflinar när jag är inne på den sidan... Tills jag ser seriösa kommentarer från hästmänniskor som tex "Ni är ju förfan dumma i huvudet!".. hmm.

Nej men säger någon någonting dumt, på allvar eller inte, om våra älskade djur.. då jävlar blire blodbad! Grovslakt.

Skärp er förfan! Vart är humorn? ;)


Hatar mitt jobb ibland.

OBS. Bläddra förbi bilden om ni är extrem kännsliga.
 
Idag på jobbet så var jag på sorteringen, en av de uppgifter som är så sjukt tråkiga och jobbiga. Och det som kom idag gjorde allt mycket mycket värre. 
 
Jag tycker inte om grejen med att ha äkta päls för att det är snyggt, tycker det är onödigt och äckligt. MEN jag har vant mig med pälsjackorna som kommer in, försöker tänka på att det bara är en jacka, även om jag tycker det är äckligt. 
 
Och så idag kom det jag trodde var en pälsjacka, jag skulle ta tag i den och slänga ner i rätt fack, och när jag försöker dra ut den från resten av plaggen.. så ramlar en tass fram. Fick panik och var nära på att börja gråta, ville spy också. Perfekt upptäckt precis efter lunch. 
 
Svans, huvud, tassar.. Som jag sa till pappa nyss - jag hittade ett djur utan kött o ben. Vem fan vill ens ha sånt runt halsen? För det är fan ett djur! Liksom tänk er att ha en föredetta djurkropp runt halsen! Det är så vidrigt, blir så äcklad. Vill spy på mänskligheten.
 
Som tur var så fick jag hjälp av en arbetskollega, som slängde ner den i rätt fack. Jag kunde knappt titta på den. Fick rysningar i hela kroppen. Helt skakis och chockad. Var inte beredd på det där.
 
Förr i tiden så var människorna liksom tvugna att ta djurens päls för att överleva vintern, för att hålla sig varma. Men idag så behöver vi inte ens äkta päls för att vara varma, idag är det bara för att man tycker det är snyggt. Djur slaktas och bränns sedan upp för att den där personen vill ha en stor pälsboll på mössan. För att det är snyggt med en stor pälskrage på jackan. För att ha en fluffig jacka. Dom här djuren föds upp och plågas för att dom ska se snygga ut. Det känns bara äckligt fel fel fel.
 
JAG skulle aldrig köpa äkta päls, aldrig i mitt liv. Jag tycker inte ens det är snyggt. Den ända päls jag skulle köpa var ifall min häst tvunget behövde renfäll under sadeln.. och tom det tycker jag är äckligt. 
 
Blir äcklad av människor som bara liksom gör så mot djur, och på dom som använder det. Visste ni att vissa pälsar kan vara hund, kanin osv också? Låter inte lika mysigt va? 
 
Kommer det någonting sånt imorgon när jag jobbar kommer jag nog aldrig klara av att jobba på sorteringen mer. Är så jäkla glad just nu att jag inte kommer jobba där på myrorna så länge!
En blåräv från en pälsuppfödning. Troligtvis en sån här som jag hittade idag.

Gos

Exet var myspys idag, precis vad jag behövde idag. Stänga av lite hos världens finaste kille! 
 
Vågade inte trimma på travbanan.. det knakade i träden för att det blåste så. Tycker det är sjukt läskigt! Har faktiskt varit nära på att få ett träd över mig en gång när jag cyklade till vh. Hade jag var ngn sekund långsammare så hade jag varit precis där den stora grenen föll pga vinden. Så är asrädd för knakande träd nu..
 
Red istället på utebanan (där det inte är träd) och trimmade lite där. Han kändes riktigt fin, pratade med Thomas också eftersom han var där och masserade andra hästar. Ville höra direkt från honom vad vi skulle tänka på, då det faktiskt kan vara svårt att förstå när man hör det i andra hand :) 
 
Men det kändes bra och han vart mjuk och mysig sen i slutet! Han får inte skjuta iväg med vänster bak och bogen, han springer typ ifrån med dom. Vet inte hur man ska säga.. men ja, jag fattade vad han sa iaf. Det var ingenting som jag tänkt på, men verkligen kände nu! 
 
Det är bra att höra från andra vad man måste tänka på, för man blir ju lätt hemmablind. Och jag tycker det är så ballt att Thomas kan, genom att bara känna på hästen, veta hur den går när man rider. Att Exet är MYCKET enklare att rida högervolt på osv. Han är grymt bra!
 

Lilltuss är hängig

Så han får grädde, skämmas bort lite!

Såg precis att han haltade, och gnällde när jag lyfte honom :( varm också.. Skrutten<3


-

Slutar om 40 minuter, vill bara härifrån nu. Har lätt migrän och är bara arg just nu. Höll på att börja gråta förut, så jäkla äcklad. Fyfan.

Det värsta med mitt jobb - pälsen! Berättar sen, är bara så arg just nu så kommer bli ett långt arg inlägg. Vidrigt.


Being strong

Har så mycket jag vill skriva ut om, som jag vill få ut. Så mycket jag har hållt inne i så många år, olika saker. Saker som format mig, krossat mig med samtidigt stärkt mig. Orsaker och anledningar till varför jag är den jag är idag.
 
Hela dagen har bestått av dessa demoner som idag kom fram, endast av en fråga från en person. Saker man stängt av, som man nästan inte minns längre. Men idag mindes jag, och det högg till i magen flera gånger. Och det värsta är när man bara vill skrika, berätta för någon, få folk att förstå. Höras.
 
 
Men jag klarar inte av att skriva om det. Inte än. Men någon dag!
 
 

enorm skillnad!

Det kändes verkligen en stor skillnad idag, så jäkla skönt :) Thomas var ju ute i söndags, sjukt bra! 
 
Blev låååång framskrittning, träffade nämligen på Jenny på utebanan och då blir det alltid mycket snack :P Men Hero verkade som att han mådde bättre iaf (har haft gaskolik), Jenny har varit ute i stallet hela dagen. 
 
Exet var pigg och lite stark idag, men i slutet var han riktigt fin :) Vi ska tydligen rida med korta steg, förmodligen för att han inte ska överanstränga bakbenen, men jag tycker det är svårt! Speciellt när han är pigg :P Men ja, han var väldigt trevlig i slutet, lite tung men ändå. 
 
Imorgon tror jag att det blir trimm på travbanan, om jag hittar en pannlampa. Bara motionera utan krav, han är ju jäkligt ur form just nu, och tjock. En riktigt kalaskula sitter där på magen nu ^^ Och idag vart han svettig trots att jag red ute och inte jobbade hårt alls. Haha.

Bombnedslag

Haha alltså det är ju PINSAMT att det ser ut såhär i mitt rum just nu.. vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, men ja. Det sista jag vill göra när jag kommer hem från jobbet (efter att ha sorterat, hängt upp och packat kläder hela dagen) är ju just att tvätta eller ta hand om den rena tvätten. Så någon gång la jag den rena tvätten i korgarna på golvet.. bara det att dom blandades med smutstvätten och nu vet jag inte vad som är vad.

 

Jag har typ 1 meters yta golv som syns.. det är kläder, sladdar, väskor, jackor, påsar, schabrak, skor, skärp, mer kläder, den där jäkla stolen. Det är helt sjukt. 

 

Just nu ligger dock första gänget kläder i tvättmaskinen. Skärpning Marie, nu ska du fixa rummet så att det blir fucking stääääädat.


Duktig och svettig kille

Zetra var duktigt idag, men han hade gått ett pass innan så han var SVETTIG. 
 
Vi hade en övning där det gällde att kunna svänga. Det kunde inte vi :P Och byta galopp, men det gick inte riktigt att byta till höger. Men han var fin iaf! Fick till några riktigt bra iaf :)
 
Framridningen var iaf sjukt bra känsla, han var ju redan uppvärmd så i framridnings-galoppen kunde jag bara stå i lätt sits, lätt i hande och låta honom rulla på. Och han var vrållugn. Fining!
 
Ska fixa matlåda, så orkar inte blogga så mkt mer :P
 

Markarbete

Är hemma och väntar på mor min, för att åka vidare till Blåkulla. Det är markarbete idag, ska bli kul efter hur bra han gick i torsdags :)  
 
Har lite stuff som ska fixas sen när jag kommer hem. Bland annat ska mitt rum städas, det ser ut som ett bombnedslag av kläder, väskor, jackor, random papper osvosv. Haha ni ska få se sen! 
 

Big Hero (del 2)


Excellent Charm

Fina bebo, vad jag älskar den här hästen! Fulis<3

Hemma!

Det var askul att jobba i kiosken, allt tjoande från läktarna och glada djurgårdare! Härligt! :D dif vann ju med 6-2, sånt gillar vi! 
 
23.30 var ju dock inte tiden då jag slutade, utan det var ifall det blev övertid :) Så är hemma nu, galet skönt! Ska fixa bilderna på världens finaste Exet! Sen ska annat fixas också (typ som tvätten.. känns som det behövs!)
 
Haha gillar att jag, efter att jag fotat denna bilden, såg att toasitsen var uppfälld där på toaletten i bakgrunden. Någon kille som gått fel? ;)

Stress

Ska iväg till globen och jobba, men hinner nog uppdatera lite :)
 
Framhoppningen var sämst, fick bara ett bra språng typ. Haha allt vart typ superknas!
 
Första rundan var felfri, jag red så jäkla dåligt (tappade greppet om tyglarna helatiden) men han vår så jäääkla snäll! Han hoppade allts jag styrde mot, oavsett hur snett det var! Kom iaf trea :)
Andra rundan var samma, bara det att vi inte kom igång ordentligt på första och därmed rev, tyvärr. Men han var min hjälte idag! 
 
Lollos pappa filmade, så ni kommer få se kaosrundorna :D Haha.. är rätt taggad på att se själv! 
Bästa killen!!!

Big Hero


Datorn kämpar på

Om datorn (som är lite trög just nu) snabbar sig lite så kanske ni får lite bilder från idag, redan imorgon :) Annars så kommer dom inte upp förrän på måndag! 
 
Imorgon är det km-hoppning, 80-90 med Zetra. Efter det så är det dirr till Globen för att jobba i kiosken. Slutar halv 12 då, och kommer vara HELT död. Så ja, borde väl egentligen sova nu. Låter som en plan visst?
 

Tjejkväll

Ska dra på mig kläder och åka in till stan, ska ha tjejkväll med Felinda, det behövs. Vi har hamnat efter lite med görltalket.. illa! Och om 3 veckor åker hon *gråter*. Ska bli mysigt, fina systeryster och jag. Äta phadthai, snacka, fota lite kanske.. blir bra. Kommer dock bli sent säkert, men men :)
 
Om jag kommer hem "tidigt" så får ni fler bilder från idag! 
Saknar sommaren!!!!!!

Två fina varmblod

Killarna var så fina idag, är sjukt nöjd med dagen :)
 
(lång utvärdering här för Jennys skull)
 
Efter stallfix så traskade jag och Hero mot allén för att klicka lite bilder, han va lite spänd så det blev ju assnyggt!  haha.. sen skulle jag rida, och då var han väääldigt spänd i början, men när jag skrittat fram så började han slappna av :) 
 
Var lätt ett av våra bästa ridpass tillsammans! Red flugan, serpentiner och bytte varv ofta. Bogen SKULLE med, inga undanflykter. Framridningen hade jag bara krav på bogen, så körde det från början liksom. Sen så fick han gå lite lägre, red även med breda händer för att få stadigare o så han inte skulle gunga med huvudet så mkt. 
Fick ett väldigt trevligt stöd på yttertygeln, liksom lite bra motsånd.. om ni fattar? 
 
Sen så efter en skrittpaus tog jag upp honom, tillbaka. Han skulle vara lugn och stadig, med i bogarna osv. Flyttade ut rumpan ibland på vissa böjda spår, ställde ut och in på raka spåren. Lite mellantrav på långsidorna (som kändes sjukt braaa btw) Avsaktningar, igångsättningar. Galoppen kändes riktigt trevlig idag, rapp i fattningen och ganska bra med i bogarna :) Dock så fuskade han i högergaloppen, på den öppna delen av volten - drog på och genade. Volterna vart liksom inte runda.. så då gick jag ut på en helt öppen volt och verkligen bestämde att HÄR ska du gå! Haha :P
 
Även i galoppen så körde jag igångsätt o avsaktningar, tillbaka och halvhalter. Kändes asbra! Var riktigt nöjd efter, och han var svettig :P Travade o skrittade av på travbanan :)
 
---------------------
 
Exet fick också bli lite fotad, sötisen :) Han är dock inte lika spänd och snygg som Hero när man fotar ^^ Sen så red jag i ridhuset, med hack.. lite stel i sidorna, men fin i baken :) Känns bra, hoppas det går bra imorgon när Thomas kommer ut! 
Idag var han istället lite seg, till skillnad från igår :P Men när jag trava av ute så vaknade han till lite, men ja, jag kommer ha träningsverk imorgon tror jag x)
 
Sneakpeak
obs. Hero var INTE lös, hade dock bara tygel i en bettring, så jag kunde retuschera bort det. På Exet hade det dock sett konstigt ut eftersom han hade hack :P

Godmorgon

Sitter i bilen mot Ekeby, har två hästar där idag, myspys!

Ska fota Hero lite, för skojs skull... Har dock ingen som hjälper till, så det blir ju spännande :P Aah, sen ska han ridas och allt annat ska fixas.
Om Exet är lika fin i baken som igår när jag kom så ska jag rida honom också!

Igår var han iaf väldigt fräsch imo, lite vinglig i början.. Men imorgon kommer Thomas, asbra! :D


Jobbat klart

Eller ja, slutade ju halv 10.. Men nu sitter jag hos Stefan och ska få pannkakor! :) haha han skrev på twitter och fråga ifall ngn ville ha.. Tackar man nej då?

Kommer komma hem sent.. Så blir inget bloggande. Så blir det ibland :)


Mot jobbet!

Nu åker jag och min killskjorta in mot Globen för att jobba! Wish me luck.


Så jäkla COOL

Stona brallar i deras hage, valackerna drar några rackabajsare dom med, och en till häst hänger på i en tredje hage. En lastbil dumpar kontainern och traktorn plöjer omkring på gården...

Och här lunkar vi runt på travbanan, utan att Exet ens reagerar lite. Så jäkla cool han är!


Ständig påminnelse


Stallet. Hem. Duscha. Jobba.

Om exakt 10 min traskar jag iväg mot tåget, för att åka till världens finaste häst! Känns som en jäkligt bra start på dagen innan jag åker in till Globen och jobbar. Ikväll är det On Stage, och jag ska jobba från 4 fram tills halv 10, så kommer ju vara TRÖTT när jag kommer hem.
 
Hoppas det är lika kul som det var i måndags (och att jag inte tappar en massa)... heh
 
Kommer förhoppningsvis hinna blogga sen när jag kommer hem, så att det inte ekar helt tomt här ;) Ha en go fredag, sköt er och var bäst. Puss.

Ruggigt fotosugen!

På lördag ska jag fota! Helt sjukt att jag inte fotat på jättelänge (seriöst dvs).. Finns ju liksom inte mycket tid över just nu, när man jobbar heltid. Men jag har utvidgat min plan lite, och i vår då jäklar ska jag fota! 
 
Om det är någon som är lite sugen på nya bilder med/på hästen eller porträttbilder, eller vadsom.. hojta till ;) Mejladress hittar ni i menyn!
 
Dom priser som gäller är 100kr/plåtning + 50kr/bild

Whoolaplopp

Ifrågasätt inte rubriken, jag vet inte :D
 
Alltsåååå jag är SÅHÄR nöjd med dressyrlektionen!!!! Vilket jag redan sagt med det spelar ju ingen roll för det är jag! WoopWoop. 
 
Va skitsur på han i början, för han BET mig i höften när jag la på sadeln. Fattade ingenting, blev seriöst helt chockad. Världens snelaste hest HÖGG mig? Asskumt.
 
Men ja i början kändes det hemskt, om jag ska vara ärlig. Han sprang ifrån mig och jag kunde inte ens ställa på rakt spår. Sprang som satan i galoppen, fick knappt stopp på han xP Meeeen, efter första skritten så ba släppte det. Jag kunde sitta ner i traven efter ett tag OCH... hör och häpna... Jag kunde KORTA galoppen! Seriöst! Fan aldrig hänt på det vanliga bettet. Lotta sa även att hon aldrig sett honom korta galoppen sådär *stolt*
 
När vi skulle trava av var han så mjuk och fin och trevlig och jag ba ville inteeeee sakta av till skritt sen! Haha, usch va trevlig han va då :D fina killen<3
 
Den 31 december är det blåbärsdressyr. DÅ ska vi vara med, fysatan vad jag taggar!
Gamla bilder

Såååå jäkla nöjd!

Sitter och väntar på tåget hem, lite trött men SÅ nöjd med dagens lektion! Känns som att målet att starta blåbärsdressyren är närmre än vad jag trodde!
Skriver när jag kommer hem :D


Fika<3

När man äter såhär regelbundet (har nog aldrig gjort det på det här sättet) så blir man ju galet hungrig helatiden! Magen känner verkligen när det är dags för fika... Och då ha bag bara varit här en vecka :P

Kör 50/50 på det nyttiga/onyttiga idag ;)


opepp

Ligger i soffan, rätt så död. Det blev en lång dag, vilket inte blev planerat. 
 
Först ngt slags möte om en produkt och en affärsidé eller vad man ska kalla det. Produkten verkade asbra osv, men jag känner inte att det finns tid i mitt liv för det just nu, kanske senare liksom. Sen är jag nog för skeptisk, och troligen inte lika pengakåt som vissa verkade.. Haha. Några hoppade ju i taket och var så taggade så. Jag gillar att jobba, jag gillar pengar.. och att ha en chans att bli ekonomiskt oberoende låter ju najs. Men som sagt, skeptisk.
 
Sen så åkte jag och firade H i efterskott, så fick han sin älksade present äntligen.. haha. Blev kvar i stan lite för länge, längre än planerat, så hann inte städa och sånt som jag hade tänkt idag. Har inte ens gjort matlåda, kommer få skrapa ihop ngt :/
 
Men nu är det sömn som väntar. Imorgon vankas det jobb och sedan dressyrlektion!!!! :D

Sista spurten

Sitter på dagens sista rast nu, sjukt bullasugen men har inga mynt. Surt.

När jag slutat ska jag iväg till Farsta, träffa två personer fast olika tider. Det första är ett slags möte och den andra vill bara ha sin födelsedagspresent ;P

Sista timmarna kvar nu, vill sluta nununu! Sjukt sliten och träningsvärk som satan. Hejhej.


Ridpasset på Hero

Är rätt trött, så blir ett slarvigt inlägg här dåra
 
Efter att han var framskrittad så travade jag fram honom rätt låg i ett friskt tempo. Han var pigg, som Jenny trodde att han skulle vara, men ändå lydig. När han hade ett trevligt tryck bakifrån så tog jag tillbaka honom, sänkte tempot och började på lite bågar. Ville fokusera på att få med bogen idag, och ja, då måste man ju rida mycket böjda spår :) Galopperade fram sen efter ett tag, lätt sits och lite flyt bara. Han kändes trevlig även där!
 
Fortsatte på  böjda spår sen, få med bogen in, och ibland flyttade jag även ut rumpan lite. Han verkade inte riktigt förstå vad jag ville i början, men sen så gick det fina fisken :) 
 
Jag var lite halvt ofokuserad, men Hero skötte sig jätte bra, trots att han ville springa på ibland :P Kunde tom sitta ner i traven idag, sen när jag började kräva, trots mina snorhala ridbyxor. Det är bra, han är inte alltid lätt att sitta på den där killen :) 
Sista galoppen blev han väldigt pigg och ville gärna springa sitt tempo, så han vart nog lite tjurig på mig och drog upp huvudet ist. Haha blev rätt chockad när han gjorde så, för annars har man honom oftast väldigt stadigt i handen och han har sitt huvud rätt stilla ändå 
 
Det jag borde skärpt mig och gjort bättre, fokuserat på, var avsaktningar och halter. Någonting som jag slarvar med på nästan alla hästar (förutom mistel..) och det är INTe bra. 
 
Är helt slut, och ska sova.. så jag hoppas den utvärderingen duger åt dig Jenny ;) Juste.. han gungade inte lika överdrivet med huvudet i skritten idag. Det är värt att tillägga :D
 
Godnatt!

:(

Blev bara en häst riden, Exet va jättetjock i benet.. usch, vet inte vad jag ska göra.
 
Bloggar mer sen

Att förstå sig på sig själv

När saker inte går så fort som man gärna vill att det ska göra, så hinner man tänka. Och jag har en tendens att överanalysera saker.. någonting jag gjorde idag, hela dagen. Men inte bara överanalysera saker som folk säger, som hänt osv, utan mina egna känslor. 
 
Jag är nog mästare på att ifrågasätta mina egna känslor och vad jag egentligen vill. Jag räknar inte med att folk ska förstå sig på mig längre, då jag inte själv gör det ens. Detta medför ju även extrem beslutsångest. Ibland kan jag stå och klia mig i huvudet, för jag inte vet om jag vill ha en smörgås eller om jag egentligen vill ha en knäckemacka. Hur sjukt är inte det?
 
Men idag så pendlade jag framotillbaka i tankarna, la fram possitiva och negativa argument för mig själv och ifrågasatte väldigt mycket om det jag känner verkligen är något jag känner eller inbillar mig. Kom dock inte alls fram till någonting klokt.
 
Haha det låter kanske inte vettigt det här, men vill inte outa mig själv och skriva vad dessa "känslor" handlar om egentligen. Innom en snar framtid kanske jag kan skriva här, eller kanske inte. Haha ingen fattar, ni behöver inte det heller :) Skriver av mig lite bara.. 
 
Men det här med att förstå sig på sig själv.. ska det verkligen vara så svårt? Eller är det bara jag som är så klyven och aldrig vet vad jag vill? xP
 

Vill ni se?

Har 3 olika sthlmscup filmer som jag inte orkat lägga upp, men ingen av ritterna gick särskillt bra. Så frågan är om ni vill se dom eller inte? För om ingen vill se så orkar jag fanimig inte fixa dom. 
 
Så ja, kommentera om ni vill se 3 ritter som låg väl under 60%... höhö.
 

2 hästar idag

Hemma efter en seg jobbdag. Arbetsledarna och chefen var på konferens idag, så alla var nog inte lika hurtiga som vanligt. Jag hade dessutom träningsvärk i armarna och skuldran. haha.
 
Nu blir det mat, i väntat på att mor kommer hem. Har både Exet idag och Hero idag, så det blir en sen kväll :) Men mysigt! Börjar med Hero och sen Exet.. får se hur E är i benen, men tänker sätta på b.o.t innan jag rider Hero.
 
Hero var iaf pigg igår enligt Jenny, får se hur han är idag :P Spännande o se hur han förändrats sen sist jag red honom.. inte för att jag kommer så mkt hur han va då iof ^^

Grattis till bebis!

Dom som vi åker båt med på sommaren och även äger lilla Simon (hund) som vi passat ngr gånger fick idag en liten pojke! Längtar tills man får se lilla Edwin. Haha hoppas för Leilas skull att om hon vill ha bebis fotad inte går till ngn annan fotograf än mig ;P Har ännu fortfarande inte fått fota bebis, vill göra det! 
Känns inte alls som det var länge sen man fick veta att hon hade en bulle i ugnen. Sjukt vad tiden går fort!
 
Men Grattis både Leila och Fredrik till lillkillen!

The lack of body control

Hahaha fysatan vad det kändes att jag inte ridit Zetra på 2 veckor, och att jag knappt ridit alls på en vecka. Ingen kontroll alls på mig själv, haha så Sunkig sits (som Nisse fint beskrev den) jag hade idag!
 
Men Zetra är min hjälte, att han står ut med mig när jag sitter där uppe utan att alls veta vad fan jag håller på med xP 
 
OCH HAN ÄR FÖR SNÄLL FÖR SITT EGET BÄSTA! Jag la oss såhäääääär fel på ett hinder, snett och vingligt och vet inte alls. Han stannade, ni vet när halsen hänger över hindret och fötterna är cm från hindret.. Jag hinner tänka "Ah, fan dumt stopp!" OCH SEKUNDEN SENARE FÖRSÖKER HAN HOPPA! Helt sjuk häst xP Han körde ju frambenen genom översta bommen, men att han ens försökte? 
 
Ne men vissa språng blev bra ändå, jag får inte kasta fram händerna och måste hålla mig upprätt. Svårt dock när ryggen är cp och man sitter som en potatissäck. Haha.
 
På söndag är det KM.. hoppas jag kommer på hur man rider igen tills dess ^^

Jobbat klart!

Var riktigt kul! Har lärt mig öppna sånna där flaskor med korklock också :D bara en sköt i taket ^^ skulle inte alls servera idag.. Hällde upp det moserade vinet, visade vad som var alkoholfritt o inte, sen riggade ner och tog alla glas till disken :)

Nu är jag på tåget mot stallet!


Fight!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nervös

Om 2 timmar tar jag tåget in till Globen för att jobba som serveringsnisse på Fotbollsgalan. Det här är första gången i mitt liv jag gör det här, och allt kan ju gå åt helvete. MEN, det kan lika gärna gå grymt! 
 
När jag jobbat klart kommer jag få stressa till blåkulla, slutar ju halv 7 och hopplektionen börjar 8. Spännande ;) Längtar sjukt mycket tills ikväll, rida finZetra igen<3 Har inte ridit honom på två veckor, och har missat dom senaste 3 ridlektionerna, så känner mig inte så fit4fight xP men det blir nog bra! Ikväll ska jag inte tänka för mkt!
 

Nu blir det duschen, frukost och sen fixa håret. Måste ha det helt uppsatt... har jag sagt att min huvudform inte funkar till uppsatt hår? usch.

Justeeeeee...

... GLÖMDE JU! Exet gick så bra idag, det var helt sjukt vilken skillnad det var i kroppen idag gentemot igår! Så jäkla underbart! Red barbacka dessutom så kunde ju verkligen verkligen känna hur mycket bättre han rörde sig!
 
Och Exet var så glad, bara kändes i hela kroppen och han ville gärna springa på lite och jag lät honom ibland.. liksom, han har ju inte kunnat göra det för att han varit så stel, så tänk er frihetskänslan! Han körde på med spetsade öron, och gick faktiskt väldigt fint!
 
Tror också det är nyttigt för mig det här, då jag veeeerkligen måste tänka på att rida ordentligt, innerskänkel mot yttertygel och inte fastna i inner för att inte låsa inner bakben. Även få med bogen osv osv. Rida korrekt helt enkelt :) 
 
------------------------------
 
Det jag har gjort dom här 3 dagarna är att ordentligt haft på liniment, liiite innan och masserade ordentligt in det efter, och även satt på backontracksen över natten. I fredags skrittades han bara, tömkörde närmare bestämt, fick röra på sig och jag kollade även från marken hur han gick. I lördags så red jag honom, och bad honom verkligen kliva på med vänster bak, som han kämpade! Lördagens pass gav verkligen resultat, även om det inte var långt eller så.. Hoppas det håller i sig och att han fortsätter bli mjukare och mjukare bak :D
 
Blev helt varm i kroppen när jag kände hans glädje. Allt kändes skit där ett tag, och jag kände hur allt gick nedåt, men jag kommer aldrig ge upp när det gäller honom. Det är det minsta jag kan göra, för all lycka han ger mig. Fina underbara<3

Bilder från Täbys anläggning

Så jäkla stor! Tycker dock inte alls det kändes som en ridskola.. saknar det där lilla och nära som det är på de flesta ridskolor. Det var najs, men fick mer Klinik-känsla än ridskola :P Fett privatstall det skulle vara!

fulshopping

Efter tävlingen så åkte vi till port73 för att köpa jobbkläder till mig. Jobbar i Globen imorgon för första gången, och hade inte kläder för det.. så köpte en killskjorta och fula skor xP haha visste inte att det skulle vara så svårt att hitta en helsvart tjejskjorta i matt tyg, lite snabbt sådär.. speciellt inte på lindex och kapphal, men ja, fick köpa på dressman :P
 
Är FETT nervös inför imorgon. Jobbar på fotbollsgalan på globengolvet, asså shit. Tänk om jag tappar någonting?

Stockholmscup mot Täby, bortamatch

Jag fick rida lilla reservhästen, som inte skulle vara med idag och hemmalaget lät inte så jätte glada över att han var med heller xP Men jag gjorde det bästa av situationen och är nöjd med min starka insats! 
 
Hon som red Vito (hästen) innan mig fick knappt galopp på honom inne på banan, en mycket bestämd herre, precis som dom beskrev honom innan. Så mina tankar låg på 'Han ska tycka det här är kul!' och jag höll det positivt genom hela framridningen. Beröm, klapp på halsen och snäll ridning.
Tänkte frammåt, inget såsande, och ja... han fattade ju galopp direkt alla gånger förutom 1 ggn innan startsignal då jag blev lite stressad och slarvig. Så det kändes asbra :)
 
Programmet, ja han gick ju inte precis i form. Men han gick framåt och nästan dit jag ville :P Han fattade galopp när jag bad honom och höll galoppen. Kom ut från banan helt slut, men ändå riktigt nöjd!
 
Ahjuste, när jag gick in på banan tjoade motståndarlaget !!) "Heja Marie! Kör hårt!" osv, haha va typ nära på att asgarva! xP Och när jag fick galopp på honom direkt så hördes det "Yes!!" från dom också! Dom var iaf gulliga, och sa typ förlåt för att han var så dum..
 
men jag tyckte ändå inte han var dum, det fanns någonstans där inne, och vissa stunder gick han ju fint :) Mysig häst iaf! 
 
Fick typ 55%, 37 poäng bättre än motståndarn på samma häst.. så är ju mer än nöjd över det ;) Och laget förlora med 1 poäng. Surt!
 

Förlust :(

Vi förlorade med ETT POÄNG. Hur sketet? 
 
Ska äta och sen iväg till Exet.. så får uppdatera sen :) Haha jag hade typ kul även fast jag blev borträknad och kom ut från banan helt slut. Hade iaf motståndarlaget som hejade på mig xD haha.. äsch, ni får höra sen!
Ascharmig bild, men det är från framskritten ^^

Mot Täby!


227 dagar kvar

Längtar tills PAL13, kommer bli epic!

Lördagskväll hos min glädje

Blir som vanligt så glad av att vara hos Exet. Kan ju inte låta blir att le när man är där! Med sin halvdumma blick och spetsade långa öron. Kärlek.
 
Idag kände jag på honom från ryggen, för första gången på en vecka. Kändes ju sjukt konstigt från början, har ju dessutom inte ridit i huvudtaget sen i söndags.. men hade mamma med så hon kunde se om något var helt på tok. 
 
Precis som alla andra dagar var han stel och tog inte ut steget lika mycket med vänster, förmodligen tar det stopp. Men jag red med yttertygel mot innerskänkel för att inte låsa innerbenet, och han kändes betydligt mycket mjukare och stadigare bak. Känns ju rätt vingligt när han inte går jämnt liksom.
 
Tycker så synd om honom, han verkligen kämpar på trots att han är så stel. Allt jag krävde var så mkt korrekthet i kroppen som jag kunde. Massa beröm fick han med. Duktiga fina<3
 
Thomas kommer nästa söndag, hoppas allt blir bättre efter det så vi kan börja trimma klokt igen!

Tro på Dig.

Jag vill rikta det här inlägget till mina vänner, mina ovänner, till dig som jag inte ens känner, dig som jag kanske hälsade på en gång. Till alla som läser detta. Till mig.
 
Det är dags att sluta upp med det osäkra, sluta upp med att tveka på er själva, era val och det ni har. Lär er stå upp för vad ni tror på, era mål och drömmar. Ni vet troligen själva att allting kommer kännas så mycket bättre bara ni släpper det osäkra. Det är ju sån jädra skön känsla att bara GO FOR IT. Släppa taget, skita i vad andra tycker, skita i vad man själv tycker och bara köra. 
 
Vad är det du drömmer om? Att hoppa höga klasser med hästen ingen tror på? Den där killen du aldrig slutar tänka på? Det där jobbet på det där stället? Att starta ditt företag du under många år sett framför dig? Vad är det som stoppar dig för att försöka uppnå dom drömmarna?

Jag skulle gissa på att det är du som stoppar käppar i dina egna hjul. För du skulle ju aldrig nå dit, få det eller ha en chans! Visst?
 
Fast nej, så är det ju inte! Och DET måste fler inse. Ni kan få precis vad ni vill, om ni slutar vara så osäkra och bara KÖÖÖÖÖR.
 
 
Jag själv har varit där, och är fortfarande det lite. Jag trodde inte på mig själv, jag såg i princip ner på mig själv. Visade det kanske inte så mycket utåt alla gånger, men det låg och tröck och jag har missat många chanser på grund av det. Som sagt gör jag det fortfarande lite.. men senaste tiden så orkar jag inte tveka längre, orkar inte övertänka saker och bara kör. Och jag mår så sjukt mycket bättre nu, känner mig gladare och är mer taggad på allt! Och det är så underbart.
 
Och det är ju faktiskt inte så svårt som alla tror, om man har beslutsamheten nog. Vill du verkligen bli starkare som person? Ja men bli starkare då! Ta tag i saker, satsa, stå för vad du tror på och uppskatta vad du har. 
 
Räta på ryggen, le och visa att det här är jag. Om någon har problem med det, den du är, så är det deras problem och inte ditt. Det ska inte få dra ner dig. För det är varje liten del av dig som gör dig till just dig. Och varje liten del måste du stå för, så gör det! 
 
Ge upp det osäkra.
 

BRA FREDAG!

Är hemma nu, sov hos min fina vän Stefan inatt. Skönt att slippa ta nattbussen hem till tungelsta. Hans polare Adam va också där, så satt där i Stefans (nya, egna) lägenhet och snacka med två asgoa killar tills typ 4-5 på natten xP vaknade sen aaaaspigg vid 9 och väkte båda två.. tror dom vart lite griniga ;P 
 
Men fredagen - gick inte som planerat men blev endå så JÄKLA BRA. Hade väldigt kul :) Så är på topphumör nu.. bara väldigt trött :)
 
Jag och Adam fick dessutom pannkakor till frukost.. lite misslyckade kanske, men gött iaf ^^
 

Bör åka till hästen snart, men ska bar vila liiiiite i soffan först :))
Stefan in action. (Är btw jäkligt avundsjuk på hans lägenhet. Vill också ha!)

TGIF

1 timme o 15 min till helg och jag är lite konstig just nu. Sånt e kul!


2 designer gjorda

Lovisas och Emmas designer är nu klara och på plats! Har hunnit vara effektiv nu när jag varit hemma sjuk :) Ni kan kolla in dom HÄR och HÄR. Vad tycker ni? :)

Kaos?

Haha fyfan vad jag skäms.. brukar ha full koll på mina mappar, iaf foto-mapparna. Men nu är det kaos och allt har bara de nummer dom får när jag laddar in bilderna. Lathet kanske? 
Skärpning Marie.
 
Nu vet jag vad jag sa göra resten av kvällen! :D

Lägesrapport

Frågade nyss och Lotta tyckte Exet var bättre i benen, jäkligt glad för det! Vill bara att han ska vara bra så man kan börja jobba honom, han som va så jäkla fin där precis innan! :( Men pga detta tänker jag nog spola km(?)dressyren på Ekeby, såvida vi inte kommer tillbaka riktigt fort. Troligtvis blir det inte så.. 
 
Jag känner mig rätt så helt frisk nu, eller ah, överdrivet kanske. Är fortfarande svag och halsen bråkar, men jag kan nog jobba imorn igen :) Red ju inte denna ridlektion heller, hade aldrig i livet orkat sitta på Zetra idag.. får ångest av att jag inte ridit på 4 dagar :(
 
Morgondagen består av jobb, Exet och sen ska jag träffa lite vänner. Bara chilla, ta det lugnt och sitta lite på avstånd ;P haha.. behöver komma ut ur huset efter den här veckan, så blir nog bra. Imorgon är jag trots allt helt frisk (om jag själv får bestämma!) 

Ridning är en statussport

för vissa.
 
Ridning kostar pengar, så enkelt är det! Det är dyrt och har man inte pengarna så går det inte att ta sig någonstans i risporten.. såvida man inte har jäkligt generösa människor och grymma sponsorer runt sig. Men hur ofta händer det?
 
Nej, du som lånar din grannes skogsmulle då och då, rider i gummistövlar och en gammal jofa-hjälm.. för dig kostar det inga pengar. Livet är bra härligt och du får skrutta runt uppe på hästryggen och livet är underbart. För dig kanske det duger alldeles utmärkt, men för många andra gör det inte det.
 
Nu när jag kastats in i vuxenvärlden och snart får min första riktiga lön så kommer jag få känna på käftsmällen när man verkligen kommer få känna på hur dyrt det är. Har ju jäkla tur att jag har en sån engagerad mamma som har betalat min ridning i 13 långa år, jag har fått ridstövlar, ridbyxor, hjälmar osv.. är sjukt glad för det, för det KOSTAR! Men jag tycker ändå inte jag är bortskämd. Det finns dom som får MYCKET mer, dom dyra grejerna..
 
I hästvärlden så finns det nämligen många ungdomar som får SÅ MYCKET MER än vad jag någonsin kommer få. Dom som pekar på den där kingslandsjackan och minuter senare har den i en kasse i handen. Dom som vill ha en ny animo-kavaj för den färgen dom har nu inte matchar tävlings-setet. Dom som får en till häst för att den man har nu inte klarar tillräckligt höga klasser. Dom som själva inte betalar ett öre för att njuta av denna underbara sport.. deras päron har ju överviktiga plånböcker va?
 
En liten jag som lyckligt ovetande skruttade runt på Morris, utan att veta att även denna underbara stund, en gång i veckan, kostade lite pengar för mina föräldrar.
 
 
Det finns dessa ungdomar, samtidigt som det finns dom vars föräldrar som knappt klarar av att betala en ridlektion i veckan. Eller dom vars föräldrar inte har råd alls. 
 
Men bland dessa som har råd, så syns det verkligen. Det är status att ha dyra saker, fina hästar och snygg utrustning. Ju högre klasser tycker jag det desto mer ser det ut som en statussport. Alla som har den här lyxen med tjocka plånböcker behöver dock inte ha kunskap nog för att ens ha ett lillfinger med i ridsporten. I alla fall inte föräldrarna.. bara deras barn har en bra häst så är allt finfint.
 
Jag har stött på många som fått fin häst av pappa, tävlat lite.. tävlat mindre.. rider mindre.. bryr sig inte alls längre. Vill ut och resa ist. I många fall så är det föräldern som vill ha häst, att barnet ska tävla osv. Nu hittar jag inte på, utan det var så för en jag kände. Nämner ju inga namn, men man såg det komma. Det var inte hon som ville ha häst.
 
Nej, jag är inte bitter.. avundsjuk? Ja, självklart. Jag vill också ha en egen häst! Så himla surt när man själv inte har råd med en, och så är det nån lycklig sate som har en underbart fin häst som står i stallet.. fast ne, den personen orkar inte åka ut idag, kanske tar en fika med en polare ist? Ja men det låter bättre, har precis gjort nya naglar ändå, orkar inte förstöra dom. FÖR DET FINNS JU DOM SOM TÄNKER SÅ! Utan att överdriva.
 
 
Åh, fan vad jag längtar tills jag har en egen skönhet, som står i sin box som jag betalar för. Om jag äger den tillsammans med min mamma eller inte, spelar ingen roll. Jag kommer ändå försöka vara hos den så ofta jag kan. Längtar tills den dagen kommer, då jag kan börja söka efter min egna dröm.
 
Bild från i somras från Sofies lilla stall, som är nästan hennes egna. Lyx! :P
 
ps. Sofie är INTE bortskämd, hon har bara jäkla tur. Det är en gamal man som har stallet, som själv inte orkar, och hon har hållit hus där lääänge. Så nu är det i princip hennes, bara de att hon inte betalar. Bara sin utrustning och om det kommer inridningsprojekt (?) dit :) Ville bara tillägga så ingen skulle missuppfatta :) Fint litet stall på Gotland med fina hestar!

*Delete*

Hur svårt ska det vara att formulera sig? Sitter här och är sjukt irriterad.. sammanlagt har jag legat hemma 3 dagar, och påbörjat SÅHÄÄÄÄÄR många inlägg. Men det går ju åt helvete. Haha värt.
 
Ska klura vidare.. har ju så mycket i huvudet men får inte ut det. En rolig blogg har inte bara "dagens ridpass" inlägg, det vet väl alla? Suck. 
 
Jaja, skriver så fingrarna glöder.. måste bara sluta trycka delete.

godis för en kyss

Exet var så gosiposipussig idag.. kan ha något med godiset att göra, men han var på pusshumör, ibland blev de nästan hångel.. slämmig i ansiktet vart jag iaf ^^ knäpp! 
 
Masserade rumpan och sprayade på liniment (ett annat än de som är borta), satte på backontracksen och bara pysslade med honom. Sen gick jag ett bra tag med honom, så han fick röra på sig. Idag hade han faktiskt övertramp, så det var mycket bättre än igår :D
 
Stod sen och gosade lite mer. Han gör mig så himla glad den där<3

Oh the paaaaaain.

Tro det eller ej, men jag överlevde hela jobbdagen! Fast inte längre än så, har låst nacken och kan inte vrida den o mina ben värker. Hmm, kanske borde stannat hemma en dag till egentligen? Ne men lär ju märka det imorn va?
 
Har iaf myshästen idag igen, underbart. Mådde faktiskt mycket bättre (psykiskt mest) av att få komma ut till grisen. Fick tillbaka den där "livsviljan" man lätt förlorar när man knappt kunnat röra sig på 2 dagar. Och att han va riktigt gosis igår hjälpte ännu mer :D
 
Hoppas linimentet dykt upp nu, skrev nämligen på tavlan igår, halvt irriterad.. det har varit borta i en vecka nu.. Skrev typ Har någon "lånat" Exets liniment? Är inte så kul när ens saker försvinner //Marie Lät inte för drygt va? hehe..  Ne men får va sur eftersom han VERKLIGEN behöver sitt liniment just nu och jag har inte pengar att köpa nytt än! Dessutom var den inte ens närheten på halvtom -.- grr.
dör i soffan en stund, brb.

Alarmet ställt

Imorgon, kvart i 7, ringer alarmet. Jag SKA till jobbet!

Jag har aldrig varit bra på det här med att vara sjuk, att slappna av och ta det lugnt. Det är endast det faktum att jag inte kunnat röra mig som fått mig att ligga stilla..

Så morgondagen kommer vara fysiskt påfrestande och jag borde nog egentligen vara hemma en dag till, men jag orkar inte!

Detta faktum får mig även att fundera på om jag kanske borde sova egentligen.. Eller vad tror ni? ;)


soffliggandes med twilight på tvrutan

Mamma mockade åt Exet, asbra, hade nog aldrig orkat! Jag rörde lite på honom på banan ist för longera, hade tydligen inte så mkt kraft som jag trodde.. och det var ju kolmörkt vid corallen! Haha sämst.
 
Det är tur att han är så snäll, för jag hade knappt ett grepp över grimskaftet :P I början hade han knappt övertramp, liksom jäääääätte stel.. men det låg ngr bommar på banan så skrittade över dom så han skulle lyfta på benen ordentligt, och det hjälpte faktiskt. När vi var klara så var han mycket mjukare i baken, så det var bra :) 
 
Var helt slut efter, så nu ligger jag här i soffan medans twilight rullar på tv.. nu när man sett den så många ggr så ser man hur töntig den egentligen är, men gillar den ändå ^^

Mot finhästen

Ska snart iväg till Exet, när mamma kommer hem. Jag har inte stått upp längre än 2 timmar dom senaste 48 timmarna, så får se hur jag överlever ;) Mocka kommer vara tufft! Får kämpa på!
 
Exet får longeras i corallen idag, fick inget svar på hur han varit i benen i helgen så får väl se :) hoppas han inte här svullen/varm..

Horoskop

Sitter och läser olika horoskop, tycker det är riktigt intressant faktiskt. Har alltid varit lite fascinerad av horoskop, många är nästan lite läskigt sanna! Eller så är det inbillning, men känns inte riktigt så. Fast samtidigt så skulle jag aldrig följa horoskop maniskt. Typ om mitt horoskop sa "du som oxe passar inte med *stjärntecken*", sånt skulle jag trotsa säkert.
 
Brukar ni läsa horoskop och vad har ni för syn på det? Ser ni det som humbug eller tror ni det finns någon logisk sanning bakom det hela? 
Hehe det blir spännande att vakna imorgon ;)

Sjukling

Är hemma idag med, men imorgon bör jag vara frisk :) hoppas det iaf! Känns som det! Sov till 12 idag med, så jäkla skönt att få sova ut, behövde verkligen det. Mår mycket bättre nu, var säkert bara utsliten! 
 
Hade mysigaste drömmen, så vart lite bitter över att vakna. Den hade allt! Provridning av drömhästen, mys, det där som man aldrig gjort, beneath you beautiful, fjärilar i magen, skratt, leenden och ren jävla lycka. Den där personen och alla mina fina vänner. Den där dagen om 18 dagar. Åh vill bara tillbaka till drömmen!!
 
Men det var ändå ingen overkligdröm, för allt kan faktiskt ske! Endast framtiden och min beslutsamhet kan avgöra om den slår in eller inte. Sitter här med ett leende när jag tänker på det. Jag är ju en ganska envis människa.
 
 
Nu ska jag fortsätta slappa i soffan, fokusera på att bli frisk och dricka juice :D Ikväll åker jag ut till Ekeby och tar hand om Exet också. MYS!

En av mina favoriter

Kom över en gammal bild som jag fullkomligt älskar! Vill hitta min extrerna hårddisk, har så sjukt många bilder från gamla shoots som jag skulle vilja ha tillgång till.. men den e fett med borta! :(

On my mind.


Asså ne..

Fan ska det vara nödvändigt för? Trodde bara jag var utmattad igår, kraftlös.. men nu ligger jag här med feber och kan knappt röra mig. Fan!
 
Tycker det är så pinsamt att sjukanmäla sig, så imorse låg jag seriöst och övervägde att gå till jobbet iaf.. men med tanke på att jag knappt kan stå på fötterna så hade inte det funkat iaf! Haha. Nu ligger jag här med chailatte och datorn.. Kommer nog sova lite mer snart. 
 
Äsch, går och dör nu. Såg verkligen fram emot hopplektionen idag!
 

Fler bilder på snyggkillen


Godnatt!

Ska inte somna på soffan, så känner det är bäst att jag rör mig mot sängen :) Nightynight, dröm sött!

Känner mig lite levande igen

Voltaren och alvedon, ej rört mig från soffan och nu kan jag nästan sitta upp. Har inte orkat äta än, fattar ni hur slut jag är? Mer än slut, helt utmattad och totalt tömd på all den lilla energi som jag hade kvar. Sjukt.
 
Inatt ska jag lägga mig tidigt, sova innan 12 (!!!) så jag åtminstonde får 6 timmar sömn inatt. Vore ganska skönt :) Haha.. ne men jag lägger mig nog tillomen innan 11.. det vore stort för att va mig! 
 
Måndagsångest... någonting jag inte haft den jag tog studenten. Frågan är om jag klarar av ens att jobba imorn, håller tummarna för att jobba på skor, gillar verkligen det! Gillar skor, är grym på att packa och är snabb! Dom vinner mer på att ha mig där, än att ha mig någon annanstans :) 
 
Känner nu att jag är vrålhungrig.. MAT!
Vrålsnygga skor som kom in, min storlek också! Fasiken att vi inte får köpa någonting!

Total vinst!

Asså jag är såååååhäääär glad! Så jäkla bra vi var idag, jag och Mistel, tillsammans! 
 
Det här är mitt livs bästa resutlat någonsin, och det känns så sjukt bra! Nu när Mistel ska pensioneras från sthlmscupen, så känns det så bra att verkligen sluta på topp! Hon tog även hem silvret, coola tanten. Respekt till henne! 
 
Kändes lite halvdant på framridningen, hon sköt in rumpan konstant! Var sjukt jobbigt. Men jag la mina allra sista krafter på den här tävlingen, verkligen sista. Idag gav vi allt!
 
Inne på banan vart hon pigg, eller glad kanske? Haha så skönt när hon är så, verkligen på allerten. Och jag fick nog med rumpan på rakt spår större delen av tiden, full fokus på hennes form och vägarna, tänkte inte ens på sitsen.. men det behövdes uppenbarligen inte. 
 
Jag fick fyra 7or och en 8 på allmäna intryck, helt sjukt! Har aldrig fått så bra poäng förut! Och Mona (dommaren) kan vara riktigt hård.. men när man rider bra, då får man betalt för det. Vilket jag fick idag.
 
Laget vann med 70 poäng mot Nacka, hur grymt är inte det? Nu har vi 2 vinster och en förlust - awsm!
 
Nu ligger jag här, utan krafter alls.. dom tog verkligen slut. Efter hade jag ont i knän, axlar, rygg, höft.. till och med hela vägen ut till fingrarna. Feber har jag nu också. Bokstavligen talat tog jag mina sita krafter till det här! Men det var så värt! 
 
Teamwork<3

Snyggingen

Finner inga ord för hur mycket Exet betyder för mig, underbara lilla häst! Så mycket kärlek. Han gör mig lycklig! Fina underbara<3

Försökte fota en klok bild på nya täcket, men det gick inte så bra.. men vsst är det snyggt? Marin, ljusblått och beige. Mums!

FYFAN VA VI ÄR BRA!!!


Note 2 self

Hälsa ej på hundar när dom vita ridbyxorna är på!


Total teamwork

Så grym och så charmig, som vanligt :) bästa Mistel


Tagga!

Tanten är knoppad och fin, nu kör vi!!!!


Det ekar tomt.

Jag har inte suttit vid datorn sen i torsdags.. det har liksom verkligen inte funnits tid alls. Sämst visst? Har försökt fokusera på att sova på kvällarna, och har haft så jäkla mycket! Och bloggappen har inte funkat alls :(
 
I fredags var det ju halloweenkväll på blåkulla, någonting som jag inte bestämt mig för om det gick bra eller dåligt. Skrev ju här att jag skulle jobba, vilket var en myt... man vet ju faktiskt aldrig vem som läser här, och det skulle ju förstöra om dom visste att jag var på blåkulla men inte var med i cafet... Aja, skitsamma, barn är pain in the ASS. Dom kastade popcorn på mig, och innan dess fick jag typ syrebrist inne i förrådet där jag gömde mig. Ovärt.
 
Aaah, men idag (igår?) har det varit fullt också! Först ut till stallet och fixa hos Exet. Han var varken svullen eller varm (har tydligen varit det lite tillofrån i veckan) dock lite stel.. men han fick röra på sig idag, han kändes inge konstig så det var skönt :) Klickade några bilder på snyggingen som ni får se sen! 
 
Och efter stallet så vare dirr hem, färga håret, duscha, sminka mig och iväg till Fell. Var ju girlsnight (+ erik) out, första på länge, mys! 
 
Och that was that. Snabb uppdatering liksom, ni har inte missat så mycket ;) Nu ska jag sova, sthlmscup på Mistel imorn :DFörmodligen våran sista, vi ska äga skiten! 

Beneath your beautiful

I'll hold your hand and you'll, you'll jump right out
We'll be falling, falling
But that's okay
Cause I'll be right here
I just wanna love

Would you let me see beneath your beautiful
Would you let me see beneath your perfect


Kaos och lite till

känns som allt jag behöver hålla koll på bara rann ut genom örat eller nått... helt borta. Kom liksom på nu i skrivandes stund att mina nudlar står på diskbänken. Bra. 
 
Var us möte, massa som skulle fixas. Får typ panik också för att jag inte kunde rida lektion idag.. känns som att ridningen glider mellan fingrarna som sand. DET FÅR INTE HÄNDA!
 
Har så sjukt mycket att fixa och hålla koll på tills imorgon, allt ska vara perfekt! Men vill ni veta det tråkiga? Jag måste jobba imorgon. Så allt fix och stress, så får jag själv inte ens njuta av det. Dumt. Men det är som det är, och blir som det blir! Hoppas alla får en grym halloweenkväll på blåkulla imorn iav!
 
MEN - på lördag är det MIN dag. Då ska jag rida Exet på morgonen, för att sen åka in till stora staden, klä ut mig till "Lilla My - 15 år senare" och umgås med fina underbara vänner. Gos och skoj<3
 
Kommer vara död på söndag, tävling på förmiddagen osv, men så värt. Lördag kommer bli bäst.
Fina klänningen jag köpte idag.. Ignorera att jag ser skev ut!

Jobb

1,5 timme tills jag slutar! skönt!
 
åker till handen och köper klänningen (hoppas den finns) och sen hem, ocH dirr iväg till stallet. Jag rider inte idag tyvärr :( för två veckor sen frågade dom on vi skulle flytta fram över lovet, och då hade ju jag inte börjat jobba ännu :/ astråkigt!
 
men men, vad ska man göra? 
 
Juste, när jag kommer hem ska jag lägga upp en låt som är så jäkla bra! Blir typ varm i hela kroppen av att höra den ^^ håll utkik!

In desperate need of...

...en röd klänning! Ska vara utklädd till Lilla My på lördag.. men har INGEN röd klänningsliknande sak.. kaos. Har ju liksom aldrig rött på sig då det skär sig från mitt hår :s frågan är dock om jag ska springa och köpa den här med spets kostar bara 80kr.
 
Måste dock låna från mitt sparkonto då lönen inte promenerar in förrän om 25 dagar. Sucks!
Kan ju klä ut mig till en vuxen lilla my :D