Shoppingen

Är helt inlove i jackan! Satan vad jag längtar tills våren är helt påriktigt nu, så den får invigas :D 
Köpte även en asmysig tröja, men hittade ingen bild på den tyvärr. Ljusrosa gos! Den rosa tröjan är en riktigt träningströja, eller hur man ska säga. Jädrigt skön! Pink Floyd-tröjan dog jag för, ruskigt snygg!
 

Vila är viktigt!

Har ni någonsin hört uttrycket "Vila sig i form" förut? Det är ju sjukt hur sant det är egentligen!
 
Det är ofta man ser hur hästar får slita dag ut o dag in, med ryttare som inte förstår varför hästen inte bygger muskler som den ska och förväntas! Jag skäms lite över sånna ryttare, som inte inser hur mycket dom förstör för sig som ekipage.
 
Ni som gymmar och tränar seriöst, fotboll eller övrig sport, vet säkert hur otroligt viktigt det är att vila mellan hårda träningspass. Detta för att när musklerna ansträngs så bryts dom ner, för att sedan byggas upp igen. För att det ska funka så behöver musklerna vila och återhämta sig. Något som även gäller för hästarna. 
 
Musklernas vila, efter hård träning och ansträgning, ska pågå i ca 48 timmar. Vilket dock inte betyder att hästen måste stå en dag, utan vila kan även bestå utav en skrittur, promenad, longering/tömkörning eller lätt ridning. Det här är någon som ryttaren själv bör kunna känna av beroende på hur hårt ansträngd hästen blivit dagarna innan, och vad som varit ett hårt pass. Det gäller att känna sin häst, och märka när den tex har lite träningsvärk.
Det finns förvörvrigt ingen vettig ursäkt (enligt mig) till att inte låta hästen vila ibland!
 
Tränar man intensivt utan ordentlig vila så blir formtoppen då väldigt kort, och när hästen slutar prestera är det lätt att man vill träna mer för att det ska bli bättre. Hästens prestation blir då istället ännu sämre och kan tillslut drabbas av överträning. Vill man ha en lång och framgångsfull tävlingstermin bör man då istället ha en mer genomtänkt träning.
Tycker du att din häst börjar dala i formen, slarva i hoppningen eller i allmänhet inte känns som den brukar, så kan det vara värt att låta den vila. Det kan ju mycket möjligt vara så att den är trött, och har tappat motivationen. 
 
Jag tycker om att läsa för att lära mig, google is my friend som man säger ;) Det är kul att kolla upp vad dom stora ryttarna har för träningscheman och hur dom lägger upp det. Läsa hur man får en hållbar och stark häst. Något jag även tycker är viktigt är att lyssna på andra hästmänniskor, för man kan lära sig så otroligt mycket av det! Du kanske inte håller med alla, men man kan försöka förstå deras synesätt. Man kan inte veta allt, och man får inte vara rädd för att erkänna det för andra, att man faktiskt inte vet.

Utöver träning och vila så är ju hästens kost väldigt viktig att vara noga med.. något ämne jag dock inte tänker lägga mig in i, då jag själv inte är så väldigt bra på det! Där tex. frågar jag gärna andra om hjälp! :)
 
Det som jag har skrivit nu kanske inte alla hålla med om, men hästar är inte så olika från oss människor i alla lägen. DU skulle väl aldrig orka i längden att träna hårt varje dag, utan ordentlig återhämnting? 
 

En dag i visby

Haft en jädrigt bra dag, som efter stallskötsen bestod av bilfärd in till Visby. Startade där med att käka subway och fortsatte sen med lite shopping, helt okej sådär :)
 
Det blev ju en del shopping för min del, helt oplanerat! Men har man väl provat ett plagg så är det ju kört sen ^^ Köpte bla en skinnjacka på H&M för 400kr, riktigt kap för den är sjukt snygg! :) Köpte en tröja, kofta, 2 träningslinnen och en sport-bh. Lite det jag "behövde" liksom :))
 
Här är jackan! Den är sjukt mycket snyggare irl :) Bättre bilder kommer sen

Sorry!

Ber om ursäkt för alla instagrambilder! Har ju faktiskt med mig kameran hit, men varje gång vi åker till stallet så glömmer jag den! Bra jobbat liksom. Ska försöka få med mig den imorgon när vi drar till stallet, fota lite så ni får lite fräscha bilder här på bloggen (y)
 

Fjordmys

Åååh har varit o hälsat på världens finaste fjording idag, Meja! Shit vad jag saknat henne, goseponny :))
 
Förutom det fick vi även rida varsin fjording där på sindarve, dom ska sättas igång lite innan ridskolan startar där igen. Fick rida en liten tös som heter Balsa, riktigt fin och charmig! Pigg och glad liksom. Har verkligen saknat att rida fjording, så den är alltid najs att komma hit till Gotland, det blir alltid lite fjord här! 
 
Dom andra hästarna (Sofies dvs) fick vila idag, och snart är det dags att tjocka chips känner jag! Gymmet när jag kommer hem! Fan vad jag längtar :D
 
Hur har vädret varit i stockholm då? Här har det varit underbart! 
Åh vad hon är fin<33333 Lurviga knubb<3333

Det är vår!

Solen skiner, brillorna är på och det är 8+ i solen! Gryyyyymt!
 
Och Ellen faller sönder:

Ni har väl inte missat?

Ridskolans nya hemsida är uppe, med mina snygga fräscha bilder på hästarna och personalen. Det är najs, kolla in -> www.blakullagard.com 
 

Jag har det rätt bra

Igår reds två hästar, galopp på fjording (Grålle) uppe på en kulle. Sjukt mysigt! Solen var påväg ner, himlen var klarblå och fjordingen va go! Bara galoppera runt i det där underbara vädret, dör vad jag trivs här! Trodde dock jag skulle dö när han snubblade ;)
Sen så var det skritt på ridtravare (Donna), det var också mysigt, började dock mörkna då :)
 
Idag blev det först att köra travaren, som ni läste, och sen så var det lite skritt o trav på Grålle, mysigt.. men seeen, sen vare Donnas tur. En pigg Donna var det jag satt på ^^ Haha satanigatan va fort det gick i galoppen! Det var jädrigt kul, men jag hade NOLL koll! Hahaha
 
Men jag njuter av det här, njuter av gotland! Älskar verkligen att vara här och det är så underbart landskap att rida i, just love it!

Visby by night


Dagens upplevelse!

Sånt där man bara måste göra någon gång, det gjorde jag idag! Jag körde nämligen travhäst!!!
 
Lite livrädd var jag, men satan vilken känsla det var. Och snacka om att jag var mör i armarna efter, nu känner man verkligen hur lite muskler man EGENTLIGEN har. När jag kommer hem till trygga Stockholm blir de o kötta gymmet igen ;) Men det var kul faktiskt, dock ingen jag skulle kunna tänka mig o syssla med, men definivt en värd upplevelse! Sjukt kul att jag fick göra det (även om jag fick lite panik först när det bestämdes)
 
Det var förövrig ett jädrigt najs stall, ett sånt skulle jag inte ha ngt emot att ha! Riktigt fräscht o ljust, gillar när hästarna kan kolla ut sådär dessutom :)
 
Hästen som jag körde heter Dude Kemp och har sprungit in 1,5 miljon! Duktig pålle :)
 
Dude Kemp:

Gissa vad jag precis gjorde!!

Satfläsk va ballt!


Älskar detta!

Att rida på Gotland känns som lyx! Så sjukt fint och mysigt!


Fina mistel

Tanten leverer fortafarande, 22 år gammal. Ridskolehäst. Så sjukt cool och jag är så jävla imoponerad av henne! Ball.

Lite vårkänslor


Silvermedalj och lagvinst

Är såååå sjukt nöjd med min ritt idag, förutom ett litet snesteg som kostade mig guldet och en säker semifinal-plats! Stör mig på det, för det var så himla klantigt och onödigt!!!

Meeen, vi vet alltså inte ifall vi är vidare till semi eller inte! Vi har vunnit och förlorat mot Täby med endast 1poäng, och vi vet då inte hur dom avgör (båda har 10poäng var i gruppen)

Spännande och sjuuukt nervöst! Haha

Skriver en ordentlig utvärdering imorgon, nu sitter jag nämligen i bilen mot Gotlandsbåten! Astaggad :D


lördagskväll and I'm alone.

Packar, tvättar, viker kläder

Så ser min lördagskväll ut i princip, händer liksom inte mycket alls. Sitter mest o väntar på Felix som ska komma hit inatt, från ngn fest eller nått..! Första gången jag sover hemma på två veckor!! Haha. Tror jag saknat min egna säng lite i smyg, den har ingen Katlagrotta i mitten (internt.. ingen fattar) och den e så mjuk o skön! 
 
Har lite ångest över det här med att packa, vad behöver man? Vad ska jag ha med mig egentligen? En hel vecka liksom, är det mycket eller lite kläder man använder under tiden? :P det är svåååårt! Men kommer bli så jädra fint att fly till Gotland och till min kära fina underbara Sofie :D Längtat som en sate! Och vi kommer ha fullt upp troligen, mycket hästar är standard :) 

Släktkalas och natta hästar

Är så ruskigt trött, och längtar verkligen efter min säng just nu! Har varit o firat kusin+faster, massa folk osv. Undvek att hamna bland folk, för att slippa frågan "vad gör du på dagarna?" och diverse frågor om framtiden. Att svara att man ska/har starta upp sitt företag som hästfotograf duger inte alltid, och jag vet att vissa vuxna bemöter det med himlandes ögon och tysta dömanden. Jag har inget intresse över att sitta o försvara MIN dröm, jag ska inte heller behöva göra det.. Så jag håller mig undan istället. Det är min lösning på problemet!

Nu är vi påväg hem, ska sen åka och plocka in, mata o natta Malins hästar :) hon är nämligen i NY nu (fusk) och har det gött


Ridit ponnyhäst

Och det var kuuul! Duktig var hon också :)


Jobb, gym, jobb, årsmöte osv

Har suttit hela morgonen o redigerat bilderna från igår, är nu äntligen klar och snart ska jag dra till gymmet innan jag ska jobba på ridskolan. Ska hjälpa till på handikappridningen där, får hoppas det går bra :)
 
Har fortfarande träningsvärk som satan sen i onsdags, men det är najs! Kände verkligen i magen igår när jag red, det tog emot lite, men jag kämpade på iaf :P Red tanten Mistel, inför sthlms-cupen på söndag, och jag är så sjuuukt taggad! 
Mot slutet av lektionen började jag verkligen RIDA och inte fega pga att hon är gammal, grym känsla. Ska rida så som jag brukar göra, nu på söndag. Ska tänka på den där 70% ritten vi gjorde i höstas, och gå in på banan o kötta! Gött.
 
Nu blire o ruscha iväg mot gymmet, om jag ska hinna innan jobbet på ridskolan sen :)

Finaste


Fräsch

Är så lack på mig själv!! Tappade reflexskärmen på tåget, hur värdelös är man inte då? Gaaah! Bitter.

Fotojobbet idag gick iaf lika bra som det i måndags.. Fotade ridskolans storhästar + instruktörerna :) hästarna skötte sig fiint, och det gick snabbt, härligt när det är så!

Är påväg hem nu, ska äta, byta om och ladda in bilderna, sen tillbaka till ridskolan för dressyrlektion :)

Såhär fräsch är jag förresten när jag jobbar, bekvämt va? ;)


Trött.

Samma som igår så spenderades kvällen med dom två bästa ridtravarna.. dock ingenting jag skrev om igår, men whatev. 
 
Fokuserade på igångsättning och avsaktningar på Hero, i alla gångarter. Något som var väääldigt svårt för vår del i början, och H vart rätt sur ett tag, men när han släppt det så gick det väldigt bra! Jobbade på att få ett härligt sug frammåt, även fast han är stadig och går på så känns det inte alltid som han har Det alla gånger, förutom i sluten och dåååå jädrar hade han sug!
Var iaf sjukt nöjd när vi slutade, mycket beröm fick han. Skönt när man hoppar av sådär ruskigt nöjd!
 
Exet fick ta ett kort pass i ridhuset, på det tredelade bettet faktiskt. Var ett år sen typ jag red med de, men det gick bra :) Hade ingen ork i benen, men kämpade på iaf. Högergaloppen kändes awsm, men vänster har vi mycket kvar att jobba på. 
 
Men det blev en bra kväll i stallet, mysigt som satan, och riktigt skönt med tomt ridhus :) 

Köttig

Från ett grymt benpass på gymmet, till två dressyrpass på Ekeby! Jag kommer inte kunna gå imorgon iaf.. Love it!


Ndkslxnks lycka!!!


Det kommer bli så jädra bra!

Åhh vad jag längtar tills ridskolans hemsida blir klar, för det kommer bli så fräsch och snyggt med dom nya bilderna, och en helt ny sida! Jag har ju inte sett hemsidan så grundligt, men jag har ju suttit med bilderna framför näsan hela dagen i princip :P Kommer bli najs! 

Pillar lite på portfolio

Inte ens i närheten av klar, och random bilder just nu, men snart så :) Sen ska bilder in i vardera "kategori" osv

Miljoner tankar paserar på 17 meter

Jag måste bli starkare och kvickare på Zetra, och använda den där kombon för att hinna med när det är flera hinder på följd! Det funkar inte alls just nu..
 
När vi hoppade fram kändes det skitbra! Och första hindret gick oftast alltid bra, men sen ba pfjnöav pannkaka. Känner som att jag bara förstör för Z för han är så hinderklok men min skalle strular till det så totalt! Mellan två hinder, 17m avstånd, så hinner jag tänka på så sjukt mycket! Oftast får det mig att tveka, och hålla kvar, eller trycka av honom. 
 
Det sitter kvar så jädra hårt den där gången han sköt av mig, för då kom vi så rackarns fel och det gjorde så rackarns ont! Så jag vill verkligen inte komma fel, och jag är helt ärligt rädd ibland. Det blir liksom.. ibland slutar jag RIDA och ber för kung o fosterland att jag ska sitta kvar. Liksom en röst skriker i mig "DET HÄR GÅR ÅT HELVETE!!!!!" Och sen kommer "JAG KOMMER DÖÖÖÖÖÖÖ."
 
Lite så typ. Och ja, jag grabbar tag i manen ibland, i panik, när han hoppar av. 
 
Måste få fnurr på min egna ridning.. vill verkligen kunna rida Zetra bra för han är en sån härlig häst! Och det är jädrigt sant som Lotta sa idag "han är egentligen ingen flickhäst", och det känner jag ju. Men jag är samtidigt jävligt envis, och jävligt förälskad i den där hästen! 
 

Lite kvällsjobb

Har under dagen varit iväg till Blåkulla för att fota hästarna, idag hann vi med alla ponnysar och (förhoppningsvis) imorgon ska vi fota storhästarna. Måste säga att det gick riktigt bra, och alla hästarna vart snygga o fina! Vissa behövde bara en bild, medans andra inte alls ville visa sin bästa sida :P

Men FAN vad jag älskar att fota hästar!! Dock saknar jag att fota människor.. vilket jag dock får göra redan på onsdag, och kanske även på lördag. Love it :)

Ni får en sneakpeak! Bästa Nobile på bilden

Njutit

Min helg har varit så jäkla fin, även om jag inte alls gjort mycket alls. Bara njutit liksom, och mått så jädra bra! I lördags satte vi inte ens foten utanför huset och om de inte vore så att jag hade Exet igår så hade vi nog varit kvar inne hela den dagen också :P Men det är lite mys när det är så! 
 
Idag händer det lite grejer, och bloggen ligger lite på hyllan just nu. Eller den är snarare lågprioriterad.. satt ni vet liksom! 

Söndagskvällar i stallet ❤

Så lugnt o skönt i stallet på söndagskvällar!! Älskart!

Exet fick gå ett snabbpass i ridhuset, men vi jobbade på bra ändå :) svettig blev han iaf!! Går bara mer framåt o framåt just nu, högergaloppen funkar fint o i travet är han stundtals riktigt trevlig! Små steg är ändå steg, och just nu går dom i rätt riktning :)

Och att han är så fruktansvärt glad och vaken i blicken känns helt underbart! Det är ju drömmen liksom, en glad häst :)


Gjorde min kväll

Det här tyckte jag va lite gulligt liksom, finaste Exet fick leka lite inspiration ikväll. Snyggingen liksom :))


Om en vecka!

 


Frånvaro och lördagsmys

Efter gym och ridningen så blev det att dra in mot staden med Felix, va på ngt ställe o fick uppleva lite utav hans partyliv med hans polare (helt sjukt annorlunda musik) men de va kuuul :)

Idag har vi mest ba slappat och jag har inte orkat blogga helt enkelt :) nu kör vi lördagsmys, o sen pizzaaa!

Det är lite skönt med hästfria dagar ibland


brunch i min ensamhet

Mår inte bra magen och känner mig omotiverad, men har ätit, tyckt i mig alvedon och drar nog o köttar på gymmet snart för att tömma skallen lite..

V-day med bästa ❤


lite kaos.

Pga omständigheter så var Lotta tvungen o åka hem, jag vet ju såklart varför, men känner inte att det är något jag behöver skriva här.
 
Så vi fick rida fram själva, sen kom Monika och höll lektion istället för oss. Är faktiskt rätt nöjd, han var riktigt lugn och efter många ryggningar, skänkelvikningar osv började det kännas som att han kom igång bakifrån :) Fick ngr bra fattningar också osv. Det var en trevlig lektion ändå och jag är nöjd!
 
Nu ska jag stressa lite, Felix väntar på mig! Haft en så virrig och failad dag (förutom att de gick grymt o kötta på gymmet!) men är sjukt glad ändå :D Sånt gillar jag!

Dags att sätta igång!

Bra start på dagen när den bästa fixar frukost på sängen<3 sen sega lite hemma innan jag nu ska iväg till handen för att fixa stuff för att sen dra till gymmet och kötta lite innan dressyrlektionen ikväll! Astaggad! 
 
Tidigare år har jag varit anti alla<3dag rätt extremt, även om jag inte varit ensam.. Men känner verkligen att jag vill fira denna överskattade dag. Jag vill vara lite extra gullisnutti och pussigullgull faktiskt. Eller nej, inte så extremt kanske xD haha. Men göra någonting fint! (obs, behöver hjälp med hur man gör ngt fint!!!?) 
 
Så kärlek till er, och till alla! Jag hoppas ni får en fin dag, ensam eller ej :) Kram o kyss
Snuttiskruttgulle med världens tussigaste pojkfrisyr<3 (spär på med gullandet ordentligt här!!!)

Någon?



Virrpanna

Jag visste att det var onsdag idag, men ändå visste jag inte. Frasse skulle ju ridas idag, blev därmed inget gym :( Men det var kul att rida honom iaf! 
 
Frasse red jag med i Jackies storhäst-grupp, och upplevde faktiskt att han taggade ner lite när han var omringad utav storhästar ist för andra ponnysar. Kanske bara var inbillning, men lite kändes det som att han bromsa sig själv. Dom hade iaf bommar = taggad ponny, men ibland kändes han riktigt fin faktiskt. Jag är iaf jädrigt nöjd med passet, vet inte vad Jackie tyckte, men om jag jämför med tidigare gånger så var det stor skillnad. 
Dock fick väl tanterna lite andnöd när vi körde räser i galoppen (wrooooom) över en galoppbom, första varven. När jag hittade lite så vart de betydligt bättre :) Vi (jag) kämpade på iaf, försökte hålla ner tempot på honom, och styra samtidigt. Gick ju sådär ibland alltså ^^ Men är ändå nöjd!
 
Söt är han iaf ;)
 
 
Exet gick SÅHÄR bra idag! Protester, självklart! smitningar, ja! Men när han skärpte sig och jobbade var han så fin! Dog lite över hur mycket frammåt det går :D
Red barbacka även idag, för det kändes så bra igår! Började med lösgörande i skritten, där han gick o grymtade som en gris - någonting som är bra på honom. Sen i traven började han ju såklart lång, men med slit o tjong så vart de bättre, fick ihop honom liten bit i taget. Flyttade ut rumpan på volter, bytte varv och höll mig på böjda spår. Stälde och böjde, bad honom trampa på istället för att såsa med bakbenen. Rackarns att man aldrig har någon som kan filma när det går så bra!
Även galoppen gick bra, är riktigt nöjd med höger och vänster var helt ok. Lite snabb och tappade bakbenen bara ^^ Och han var så possitiv mot slutet! Helgosig efter, och jag var bara glad! :D

Hurbulle-onsdag

Tvättar, städar, diskar, fixar bilder, lyssnar på musik, kör ansiktsmask och bloggar. I myskläder. Snart gymmet och sen hästen. Idag köttar vi hurtbulle och onsdag. Woop.

Saknar


Så enkelt, släng skit o skyll på någon annan.

Det verkar vara så otroligt lätt att skylla ifrån sig, ge andra skulden och neka sina misstag. Jag snackar nu inte om att mjölken har tagit slut och man säger att brorsan drack upp den och därmed borde ringt o sagt det.. utan menar större grejer. 
 
Har ni någonsin varit med om att någon snackat skit om en, huggit en i ryggen - och sen fått höra att det var ens eget fel? Varför gör man ens så? Tror man på det själv liksom, att man VILL att någon ska snacka skit om en? Det känns ju urdumt. Det är nog lika dumt som uttrycket "Är man med i leken, får man leken tåla" när det gäller sånnahär grejer. Typ som, tex, har man en stor blogg får man räkna med dryga kommentarer och haters. Fast ne. Samma sak här, bara för att man lever, gör misstag och säger fel saker ibland (som en normalt fungerande människa).. då får man räkna med att få ord slängda bakom sin rygg, att folk snackar om det och  du nu har gått från att tappa ett ägg i backen, till att slakta 10 dussin kycklingar. 
 
Men.. det ska man väl ändå inte behöva vara beredd på? Jag tycker inte det känns helt okej. Det ÄR inte okej! Har man missuppfattat nånting, spridit sin version av en historia och fått någon att framstå som skit, och är fullt medveten om det... då får man fan man up och erkänna det, be om URSÄKT. Och har man råkat göra ett litet misstag ska man inte heller behöva vara rädd för att alla, nästa dag, ska veta om det.
we❤it
 
Har man spridit ett rykte, fått folk att se ner på någon eller betett sig riktigt illa - då ska man fan stå för det! Man ska inte snacka om saker man inte vet, det är lågt.. men i mina ögon är det ännu lägre att skylla ifrån sig, eller inte acceptera och erkänna sitt misstag! 
 
Det kommer slå tillbaka (alla har skellet i garderoben), oavsett om man tar på sig det skit man slängt runt sig, eller inte. Ja, man kommer få skit tillbaka om man erkänner och kliver fram, så enkelt är det. Men är man så jädra dum så får man ta det! Det enklaste man kan göra är väl att bara låta bli att slänga skit bakom folks ryggar? Eller? Jag vet inte.. kanske är jag helt borta?
 
 
Och OM du såååå måste berätta om någonting du hört från någon som hörde från den.. berätta det inte som om det vore fakta. Det du kan göra är att åtmindstonde säga "Jag hörde det bara i andrahand..." eller "jag vet inte ens om det är sant..."
För jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag avskyr skvaller. Det är lite kul att höra snask om andra människor, men jag tror definitivt inte på allt jag hör! Snacka inte skit helt enkelt!  
 

Stadig häst

Idag fick Exet leka cowboy-häst och valla kor ponny (!!!) Lilla skiten Izor kastade av Tessan, och siktade mot utgången.. dock hann jag reagera och ställde Exet där, som så snällt lydde och stod där medans Izor kom springandes rakt mot honom. Han försökte ta sig igenom bakom Exet, men man kan väl såklar vända hästen på en 5öring, placera hästen rakt mot sargkanten utan protest så att det fanns noll utrymme att smita emellan... och där efter ta tag i den lille skitponnyns tyglar (han blev lite chockad när vi lyckades blocka honom, så stod still ett tag i förundran) xP Tur att Exet är så sjukt stabil o snäll! Man blir ju lite stolt över honom ^^
 
Red barbacka i ridhuset anyway, och det kändes sjuuukt bra! Tror snö-pulsandet igår gjorde nytta påriktigt för han var riktigt trevlig att rida på idag :) Såklart käftar han emot när han tycker det är jobbigt, men ger ändå upp sen när jag trycker till lite extra med skänkeln. Är mer än nöjd med honom idag! :D Mot slutet tog jag tillbaka en del, jäääääättejobbigt sa han, men oh så bra det kändes ändå! Duktiga fina<3

Topphumör

Alltså ååh, är fett på bra humör! Hästen var bäst och det var så gött o gymma! Skriver om ridpasset snart! :D
 
obs. drivbild.. jag är ej särskillt spännis än ;) men snart hulken, brb bara.

Mot gymmet

Känner ett starkt behov till att gymma, det var typ över en vecka sen.. sjukt illa. Men idag jeklar. Kör nog inte fullt ut, är då rätt trött, men kötta kan man göra ändå! Beach13 here i come.
 

En fråga!

Valack, Sto eller Hingst? Vad gillar ni bäst?
 
Själv har jag en förkärlek till valacker, men det finns även vissa ston som får mig på fall.. men oftast så kärar jag ner mig i pojkhästar. Det är nog lite underligt egentligen, för vissa funkar liksom BARA med ston osv. Undrar hur de kommer sig :P
 
Men som sagt, vad har ni en förkärlek till? :)
Random bild på ursöta Krut i stallet

Fina pojkarna ❤

Exet fick gå ett halvt varv runt slingan, och han skötte sig kanon! Ville kontrollera efter lilla olyckan i söndag liksom. Riktigt fint gick han och fick jobba på då det ändå var lite snö, trots upptrampad stig :) Svettig med glatt ekipake kom tillbaka till stallet efter en göhärlig galopp!
 
Frasse jobbades till störst del i skritt idag, då han var så pass ovanligt lugn där. Travade såklart också, men tog ner han till skritt direkt när han blev för på och stressad. Testade att galoppera men gav snabbt upp det då han vart helt tokig, ville inte hetsa upp honom då han ända varit så pass lugn under passet. Alltså, lugn för att vara Frasse dvs :P 
 
Zetra reds på vanliga bettet idag, var ändå bara markarbete. Började stel och jobbig, nackdelen med att ngn rider hnm innan.. han tar sån tid på sig att ställa om sig mellan ryttare (om ngn fattar?). MEN galoppen kändes sjukt bra! :D Är väldigt nöjd även om han inte ville sammarbeta med ställning och böjning alls, för han lyssnade så bra i galoppen. Gick o ta tillbaka ibland och svänga (när jag red ordentligt dvs).. Dock blev jag sur på honom när han taggade på en RIKTIGT LÅG upphöjd bom, som om det vore ett hinder. Knashäst!

Usch fy och blä

mår illa igen, precis som igår efter att jag hade käkat. Vad händer?
 
Men Exet var sig själv i ridningen iaf, en aningen ofokusetad i början, och trotsig i stallgången.. Annars så var det ingenting - tur! :) Gick faktiskt väldigt bra idag tyckte jag, speciellt galoppen! Nu fortsätter vi kämpa så är vi nog snart tillbaka, hoppas vi slipper förhinder och buckliga uppförsbackar nu bara!
 
Nu blir det att chilla resten av kvällen, och hoppas på att illamåendet släpper! 

Checka av

När jag har vaknat till liv och mamma kollat klart på skidorna blir det att åka ut till Exet
 
Lena hade varit ute på promenad med en kompis idag, och kompisen red då Exet.. va nyvaken när hon ringde, men fattade som att Exet hade dragit i traven och i en skarp kurva (hon fick alltså inte alls stop på han) så flög hon tydligen av. Allt det här låter jättekonstigt, eftersom Exet inte är den som gör dumheter med flit, så förhoppningsvis blev han bara rädd för något!
Fast de låter också konstigt egentligen, för blir han rädd (ngt som sällan händer) så brukar det räcka med att ta tag i honom.. men det kanske är skillnad ifall det är någon på som han inte känner? Kaos iaf! 
 
Men jag ska iaf dit o checka av, ett snabbt dressyrpass i ridhuset för att kolla att han inte känns stapplig i kroppen + att han inte beter sig konstigt.. 

Spöke

Känner mig inte levande alls, är helt och hållet totalt död. Ont i hela kroppen och har till o från mått illa under dagen. Håret står åt alla håll o kanter, och jag tappade tydligen min ögonbrynspenna igår.. dvs att jag ser sjukt trött ut nu! Värt. 
 
Meeeen nu börjar det bli dags att rycka upp mig, nu när värktabletterna börjar verka! Ska in till stan ikväll igen, denna gång ska jag käka middag med bästie Felinda :) Asmysigt! Så halv 8 (aah, kommer få vara hungrig tills dess) har vi bord bokat på en thai-resturang. Kommer bli en finfin lugn lördag! :D
 

Mot Victoria!

Är nu påväg mot Vic, hoppas på en trevlig kväll! Det är ju fredag liksom, vad kan gå fel? :) heheh

Neh men kyss o klapp på rumpenstumpen hörrni!


Snutte ❤

Tyckte Exet gick väldigt bra idag, och han blev svettig! Kändes att han inte orkade ibland men är nöjd ändå :) har ju börjat galoppera, och höger är liksom helt ok nu från början, men vänster är typ katastrof x)

Får se ifall jag rider hnm i helgen, men lär väl göra det :)

Bjuder på en bild från när vi kom in i stallet, och jag inte hann få av tränset innan han ruskade på sig. Snodden hamna lite på sniskan tror jag ;) snutt va söt ❤


My love for you...


Längtar


Skavsår och träningsvärk

Skall man vara fin får man lida pin.. och ja, jag har väldigt ont i mina knäveck nu, efter stövlarna! Men de blir nog la bra sne ska ni se :)
 
Igår efter ridningen så fotade jag lite till ridskolans hemsida, vilket medförde att jag kom hem typ 1,5 timme senare än vanligt på tosdagar. Detta i sin tur medförde också att det blev hopp in i duschen och proppa i mig mat när jag kom hem.. sover ju oftast hos Felix nuförtiden, så vill lixom inte komma dit vid 11.. vilket jag ändå gjorde igår (y)
 
 
Och på dagens agenda står; Hälsa på Myrorna, Exet och träffa Vic. Och för att se till o inte somna på soffan (igen) så tror jag att jag går o smetar i lite färg i håret! Inte så överdrivet sexigt med utväxt och blekt va? ;)
 
Godmorgon!


Smörjt världens skitigaste träns

Tror vi har slarvat lite med smörjningen..? Tog iaf tag i det idag, så nu är dressyrtränset fräscht igen :)


Planer som går åt helaveta.

Hade tänkt blogga om gårdagens Tema Teori, lagt upp massa bilder osv.. men så blev det inte. Direkt när jag kom hem imorse så somnade jag, stenhårt. Sov i säkert 4 timmar! Visserligen var det galet skönt, men ovärt! 
 
Och nu har jag äntligen vaknat och ska iväg till Ekeby, vilket jag nog är för trött för egentligen, men måste man så måste man! Direkt efter de är de blåkulla som gäller. Aaah, suckar över mig själv. Planeringen ligger INTE på topp -.- 
 
Måste skärpa mig.

En helt annan häst!

Shit vilken skillnad det var att rida Frasse med babypelhamet! Det fick att verkligen mjukna i handen och rida med benen utan att han sköt iväg direkt!
Det var riktigt trevligt att rida honom idag :)
Så jobbade skänkelvikningar och flyttade ut rumpan på volter, mjuknade lite osv :))

Vänstergaloppen kändes aasbra! Gjorde lite fattningar där och försökte få honom på rumpan ist för att springa, och det gick bra! Sen kom högergaloppen... KAOS! Då va han sig själv igen! Sjukt störande..

Men överlag så är jag nöjd, jag va inte dyngsvettig efter passet, kunde njuta lite ibland lxm :P


Tema Teori ikväll

Ska rida Mistel på Tema Teorin ikväll, och jag är ganska nervös ja! Haha det är många anmälda, många man känner osv. Hehe känner pressen faktiskt, men kan inte göra mer än mitt bästa! Faktiskt. 

Men innan T.Tn så ska jag rida Frasse, idag med babypelhamet. Ska bli spännande att få se skillnaden, hoppas på att han inte är stressad idag! :) 

Glädje

Blev en sen kväll i stallet, eftersom jag hade 2 hästar :)

Började med Hero, invigde nya stövlarna på han osv.. Var svårt att rida ngr speciella övningar eller så, för det enda utrymmet som fans var en stor volt i princip, pga hoppträningen (som enlgt mig går allt för långt ner i ridhuset.. dom flyttar typ längre o längre ner).
Han började ofokuserad men mot slutet var han väldigt trevlig ändå tycker jag, fick kämpa lite men är ändå helt ok nöjd med ridpasset! Förutsättningarna var ju inte dom bästa :P

Är jädrigt nöjd med stövlarna btw! Assköna och sitter perfekt! Dom måste bara sjunka ner lite så det inte skaver i knävecket :)

Exet och jag busade på ridvolten, hade askul och han va verkligen glad! Det finns en liten del av volten där snön är lite djupare, där galopperade vi, och han sköt iväg, men inte på ett okontrollerat sätt :P fick asfin galopp efter det också! Red inte alls länge, men det var ju jobbigt för honom iaf, så lite svettig blev grisen trots allt! ^^

Satt o skrattade efter att han hade skjutit iväg på långsidorna, så himla söt. Fina underbara bästa häst<3


Mot stallet och två fina varmblod

Hero och Exet ska ridas idag! Kommer bli en seeeeen kväll, men värt det :) Min dag gick ruskigt mkt åt helvete runt 4, + att jag hade vaknat på fel sida... men det börjar vända. Nu är jag en glad Marie igen! :D

Hämtat mitt paket!

Och så blev min "lilla" kamera ännu mindre ;)

Mardrömmar

Usch har haft så konstiga drömmar inatt, och känner mig helknas just nu.. Måste äta och vakna till liv lite, komma igång med dagen lxm. Vill gymma, men behöver också städa rummet och plocka ner granen (vilket jag skulle gjort för flera veckor sen).. söka jobb osv. 
 
Men är inte alls på humör för någonting, allt på grund av dom där jävla drömmarna.

Måste hitta lite motivation.. kanske sätter på peppmusik på högsta volym? Äsch, jag vet inte. Igång måste jag komma iaf, kan inte sitta här invirad i en filt tills 7 ikväll!

När allt är nästan precis så som man vill ha det

Otroligt mycket hästar och ridning, gym, underbara vänner och en otroligt fin kille i mitt liv. Allting känns så jävla bra just nu, även om allt inte GÅR bra och andra saker o så strular. Enklaste sättet att förklara det är att säga att jag är lycklig! Och fan vad jag har förtjänat det. 
 
Vad saknar jag i mitt liv? Det viktigaste nu är jobb och körkort. Sen så skulle ett eget ställe och egen pållehest vara helt underbart :D 
 
Och jag är väl lite skadad när jag säger att det här gör mig rädd, nu när jag mår så jäkla bra. Är rädd för att det ska komma o ryckas ur händerna på mig. Det där att saker känns för bra för att vara sant.. så känns det! Blir så jävla rädd för att det inte är sant, att jag bara inbillar mig att det är bra. 
 
Men försöker njuta av det, suga in allt det här fina och bra. Vill alltid må såhär, tänk va värt livet skulle vara då! Får se till att leva i nuet liksom :)

3 ridpass

Hahahah va nära på att flyga av Loppan idag! Och tog lite tjockabomsprång när jag la till skänkeln i galoppen. Skäll fick och redigt och sen skötte hon sig xP Var sjukt fin mot slutet! Slappnade av, trampade på ordentligt osv i sista skritten påväg tillbaka till stallet! Även sista galoppen var sjuuukt fin, jag använde benen och fick ihop henne riktigt härligt, satt o njöt :D I traven lekte hon "Surikat" som Malin så fint kallar det :) Gillar att hon avslutade typ min varenda mening när jag skulle berätta hur det gått. Det blir väl så när man känner sin knashäst ordentligt :P
Trots lite små regn/snö (?) och kallt så var det en mysig uteritt! Loppan är så go, är egentligen mer en valack-person.. Verkar dock ha en grej för ston med namn på M (Morris, Meja, MP, Mistel.. haha) 
 
Frasse var spänd och stressad, men höll sig i skinnet ändå och sprang aldrig riktigt ifrån mig. Försökte jobba mycket skritt och lösgörande, det funkade dock inte lika bra! Satt liksom fast i vänstervarvet, extremt. Massa serpentiner, volter och skänkelvikningar, och endast yttepyttelite bättre. DET är jobbigt! 
Bild lånad från Sandra
 
Och sitst men inte minst idag var ju hopplektionen.. gick väl inte så överdrivet bra om jag får säga det själv. Antingen tänker jag för mycket, eller så tänker jag inte alls. Vet typ knappt vad jag håller på med, vill ha kontroll för annars blir jag osäker, men då stör jag för mycket. 
Skulle nog behöva hoppa någon annan häst någon gång, få känna på ett annat tänk o ridning än det jag får på Z. För självförtroendet ligger nere vid fotknölarna just nu. Jag gillar det inte alls.
Första rundan när det var lägre (lxm typ 60cm) så kändes det väldigt bra, men när det blev typ 70-80 så gick det åt helvete. I höstas efter lokalhoppningen kändes det som att jag skulle kunna tävla 1m, för det kändes sjukt bra då. Inte nu! 

snyggingar visst?


Rider liten Loppa


Hemma!

För första gången sen i fredags-morse är jag hemma, asskönt faktiskt!
 
Ska ut o rida Loppan snart (tror jag..?) och sen så är det Frasse och hopplektion på Blåkulla. Är sjukt trött men det blir nog en bra dag ändå :)
 
Juste, detta köpte jag på hööks i fredags! Gick på ca 2500kr (max) sammanlagt.. skönt med nya stövlar, mina är ju typ 10cm för korta, och så sjukt mjuka :P 

Sent ridpass

F's bil pajade halvvägs hem från stan, så kom ut till Ekeby preciiiis när dom fick kvällsmat! Tur eftersom han inte hade ngn färdig :P

Nu sitter jag på hästryggen - skrittpaus. Lite motionsträning idag :) så jäkla skönt att va ensam i ridhuset!


Bra start på dagen

Man säger ju att frukosten är dagens viktigaste mål.. Så att vakna av en smygandes F som kommer med pannkaksfrukost på sängen var ju inte alls helt fel :) bästa!

Ska in till stan nu för att hjälpa hnm köpa kläder, och det är ju så underbart väder!

Känner att det kommer bli en grym söndag


Tack!

Jobbade från halv 3 till halv 10, heeelt slut! 
Snälla Linnea fixade em-hö till Exet, och mamma kvällsmaten.. Sen nu när jag slutat så gick bästa Felix med på att köra förbi stallet på vägen hem så jag kunde mocka. Har bra fina människor runt mig! Tack för all hjälp idag när det blev så struligt!
 
Det gick iaf bra o jobba, glassmaskinen pajjade så vi fick äta hur mkt halvsmält glass vi ville :D haha.. men mycket var det, och jag är fortfarande uppe i varv! Ska försöka stressa ner lite, krypa ner i Fs säng och kolla några avsnitt suits.
 
Imorgon tar vi en välförtjänt sovmorgon :)

Dör så fin!

Vill ha den här i garderoben! Typ nu. Kommer från Nelly.com och kostar typ 400-500kr. Vill ha! 
//hon som aldrig använde klänningar förut

Jobb @ hovet

Om 2 timmar drar jag till tåget för att åka in till Hovet och jobba.. jag antar att det är hockey? Ska bli kul, var ett tag sen jag jobbade där nu, och sålänge saker inte strular (typ som att ölen blivit skakad och svämmar över när man öppnar dom.. eller när man spiller kaffe på sig själv) är det faktiskt riktigt kul :)
 
Hittad dock inte min jobbtröja.. panik! 
 
meeeeen.... Hoppas att det slutar tidigt idag, hockeyn alltså!..  för måste till Exet efter.. och ja, vill ju inte vara där vid 11 ikväll precis! Men vi får la se hur de blir, löser sig gör det nog iag :)
 

Det är sol och katten njuter


Loppan

Aaaah alltså det var ju så mysigt igår! Är det något jag saknar är det rediga uteritter! Ekeby har ju slingan, och stavs-slingan.. men jag vet verkligen inte om det finns några bra skogs-stigar o rida på. Det blir så tråkigt attbara rida runt runt runt liksom.
 
 
Men ja, Loppan! Hon va så glad o duktig, vi "hoppade" över en liten nedfallen gran och hon skuttade iväg i galopp efter den, skitsöt! Och alltid med sina yttepytte små öron spetsade ^^
Det roligaste var dock på en galoppsträcka, där det är många svängar.. där vet jag att Malin brukar öva galoppombyten, och det vet även Looisa. Så hon bytte glatt till höger galopp i första svängen, för den har hon ju lättare för. Då bytte jag tillbaka till vänster galopp i nästa sväng, för det var ju vänster jag hade fattat och i vänster skulle hon gå :P Och så höll vi på sådär, hon bytte och jag bytte tillbaka.. haha typ satt o skratta, det var ju inte dom vackraste bytena men kul vare iaf xP
 
Så otroligt mysig ponny häst (hahaha hon e så liten!!), tur för Malin att jag inte hade tid att kidnappa henne igår ;) 

-

Min mobil fuckar ur.. Tänkte göra ett blogginlägg men det hoppar när jag skriver och texten försvinner ibland!

Hade askul på uteritten med Loppan iaf, dömysigt och lite bus! Får berätta mer imorgon :P är påväg in till Heron för bio (ja, igen..) så är frånvarande resten av kvällen :) possposs


Rider ponnyhest


Mot stallet!


1 februari 2013

Och så var det en ny månad igen. Januari gick fort, väldigt fort! 
 
Sitter just nu i soffan här hemma, med solen i nacken och katten bakom mig som ligger och njuter :) Somnade när jag kom hem från F imorse (har ni läst den förut eller?), så missade bussen jag egentligen skulle med halv 11..  en sån där buss som bara går varannan timme. Tummen upp visst?
 
Idag ännu en fullspäckad dag, kan det vara så att jag älskar det? Mycket möjligt! 
Startar februari med att rida ut på ett fint litet sto i solen, hur underbart låter inte det? :D Ni har sett henne förut här i bloggen, lilla Looisa, Malins pålle! Ska typ rida henne när dom inte har tid/när jag har tid. Jag tycker ju om Loppan, så ska bli väldigt kul! :)
 
Nu är de dags att byta om och dra sig till bussen, denna får jag inte missa! Sånnafall får jag gå ut till Malins stall :P Inte precis vad jag är sugen på!
Efter en tur på Loppan blir det gymmet, möta mamma och åka till hööks och sen ut till Exet! Ska hitta en pannlampa så jag kan ut o springa med hnm på raksträckan på slingan! :)