Snart

Nästa måndag, då väcker jag bloggen från dess dvala. Dels för att jag saknar att blogga helt enkelt, och dels för att jag vet att det kommer finnas mycket fritid från och med då, eftersom min fina åker till thailand i 2 månader (hjärtesorg) och jag därmed kommer sova ensam/hemma varje natt. 
 
Så ni 30 läsare (är faktiskt chockad) som ännu klickar sig in varje dag, ni är guld värda! Håll ut i en vecka till, jag är snart tillbaka! 

Instagram

För att jag får lite ångest när bloggen står helt tom // enkel update.
 
1. Motivation / 2. Sån där bra-god frukost / 3. Nyköttad på gymmet / 4. Igår var det exakt 3 månader sen jag yttrade fler ord än endast "galgarna är slut" till Felix. Nu 3 månader senare har han gått från främling till det finaste jag har ♥ / 5. Och så fick jag ju blommor av han, gose! / 6. Upptäckte vilka jädra ryggmuskler jag har, endast tack vare ridningen!!! / 7. Äggröra imorse. Inte särskillt ovanligt i mitt liv, blir inte chockad över det jag lyckas med.

Grattis finaste ❤

Idag är inte vilken dag som helst, nej för idag fyller världens finaste häst år! Exet blir alltså hela 16 år, och det har firats med massa pussar och godis!

All kärlek till honom, min bästa vän och glädje ❤


Därför..

Är otroligt tacksam för att ni klickar in varje dag för att läsa det jag skriver.. Eller ja, jag antar att det är det ni gör..

Men just nu är det mycket. Saker som måste avslutas, saker som måste påbörjas och saker som ska behållas som det är. Riva upp gamla sår och göra mig av med mina demoner under sängen. Göra allt det här för att ta fram den starkaste versionen av mig som finnas!

Därför lägger jag bloggen på hyllan ett tag, under obestämd tid. Dock känner jag mig själv, och jag vet att inlägg kommer dyka upp här titt som tätt ändå.. Men så att ni vet! Min fokus komma ligga på allt det fina i mitt liv

Tillsvidare;
Peace out✌


Skitponny

Förra måndagen var han härlig att rida på, idag var han hemsk.. Trött svettig och irriterad!!


Dags att kötta!


Kärlek

Aldrig träffat någon så fin och omtänksam, som verkligen ställer upp utan att man ens behöver fråga. Som får mig att le när allt egentligen känns snett. Allt du gör för mig vill jag göra tusen gånger om! Tror inte ens du förtsår själv, tror inte någon förstår påriktigt. Du är det finaste jag har!
Tack för att du finns i mitt liv ♥

Äntligen

Så många år som jag har krigat om den där pokalen, att bli klubbmästare! Så många år som jag försökt, men inte lyckats. Aldrig kommit hela vägen fram, när det gått käpprätt åt helvete, eller när jag varit fåtal poäng eller sekunder ifrån. Den här gången var det min tur, jag och mistel klarade det! Helt sjukt vad glad jag är! 
 
Jag är klubbmästare i dressyr på ridskolehäst. Världens bästa Mistel, så sjukt tacksam för att jag får tävla henne och allt jag lärt mig tack vare henne! Finaste tanten, levererar ännu

Klubbmästare ✌


Borde och vill är olika saker

Sitter i vardagsrummet, och börjat kladda lite på en teckning.. Det som jag borde göra är att fixa tävlingskläderna inför imorgon, men jag orkar bara inte. Borde även sova snart, med tanke på hur lite jag sov inatt (3 timmar?) och hur mycket jag var igång igår.. vill ju ha maximal energi på tävlingen imorn!
 
Menne... jag sitter nog kvar här o ritar. Vill inte sova riktigt, hatar att sova själv. 

liten ♥ stor


Tagit fram kvinnan i mig!

Skulle vara skitsöt och laga mat till min fina Felix idag, verkligen vara sådär gosig och snäll... så går han och blir sjuk! Vad är det för stil liksom? ;) För dom som inte vet så avskyr jag att laga mat, och är heller inte så jättebra på det.. men idag tänkte jag verkligen anstränga mig! Dumt det kan bli :(
 
Istället så lagade jag mat till/med min storebror! Phadthai blev det, omnomnom! Vart jädrigt gott iaf :D Klart jag lyckas, jag är ju bäst!

När det inte finns någon tid

Igår jobbade jag på ridskolan från 07-15, red Frasse den där sista timmen och direkt efter det var det dressyrkurs på Mistel för Monica (ist för mamma).. var redigt trött efter det! Så mycket mat (kebabtallrik<3) för att få lite ork. Sen kvart i 6 så skulle jag hjälpa till på handikappridningen, vilket gick bra de också.. 
Stress hem, duscha o fixa sen in till stan med Felix, träffa Fell och resten av kvällen var naaaajs (y) Så glad att jag har så fina människor i mitt liv, ni är bäst<3
 
Är ruskigt trött idag med, åkte dirr till stallet, röck Mistels man och nu sitter jag här hemma. Ska laga mat snart, som en riktig kvinna! Ska bara ner till konsum o köpa 2 saker vi glömde. Ska laga phadthai btw! :D
 
Ooooch imorgon är det km-dressyr. Taggad!!!!'

Lunch<3


Jobb @ ridskolan

Jobbar istället för Lovisa på ridskolan idag, snacka om ovant arbete! Men det är kul o jobba med Sandra iaf :)
Just ni är de lite fika, sitter i solen (inomhus) o värmer mig! Asmysigt!


I extas

Kan inte fokusera på mycket mer annat än att vi gick till SEMIFINAL! Fattar ni? Vi är sämst 4a av alla 17 lagen i stockholmscupen. Ballt!
 
Och övriga delar av dagen har också varit sjukt bra! 
 
Började med en mysig uteritt på Loppan, som gick sjukt bra. Hon var pigg, men på ett sätt man kunde arbeta med! Riktigt kul, känns som att jag hittar mer och mer på henne. Det blir mindre och mindre surrikat-hals i traven och jag får ett härligt stöd i handen mer nu! Kul :) Hon var tom lite lång o låg när vi "travade av".. och det har jag aldrig ens varit i näreten av förut :))
Fick även en sjukt fin tack för hjälpen-present av Ann och Malin dessutom, snacka om glad jag blev när jag öppnade sadelkammaren! Tack vad ni är fina<3
 
Sen så var det Exets tur, och det kanske inte gick sådär superbra.. men jag har saknat honom så, och han var så mysig! Han är inte riktigt där han var för 2 veckor sen, men det bör komma tillbaka snabbt! Högergaloppen är dock väldigt fin just nu, man får glädja sig för det :)
 
Tusen pluspoäng för vädret idag. Hej solen, jag älskar dig!

Nyss red jag dressyrlektion på Zetra, det var 3 veckor sen jag red dressyr på han, så var lite nervös faktiskt.. Det var dessutom uppridning utav LA:1an idag, ett halvår senare liksom. FAN VAD VI HAR UTVECKLATS! 
Jag, först och främst, är starkare. I benen och magen, sitter rakt och stadigt.. SITTER ner i traven utan problem liksom. I höstas så sköt han mig ur sadeln i varenda steg. Ni som vet hur hårt jag kämpar förstår nog glädjen över det. Vi har lång väg kvar, det är lååååångt ifrån att faktiskt tävla ens LB.. men vi är påväg! Det känns förjävla bra alltså!

STOLPE IN!!!!

VI ÄR I SEMIFINAL!!!!!!
Sthlmscup-laget gick till semifinal! Jag är så glad så att jag spricker nästan, det är helt sjukt! Har gått här i 1,5 vecka och nojjat över det, men vi gick vidare. Fyfaaaaaaan va braaaa!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Äntligen är turen på våran sida! Fyfan va vi har kämpat och fyfan va vi är värda det!
 

You're weird, and I like you

För att det här är den finaste människan som finns, och jag är avundsjuk på mig sälv ♥ 

Inväntar våren

Nu är jag trött på denna vinterdesign, då jag väldigt starkt vill att våren ska vara här! Så så fort snön börjar försvinna ordentligt ska jag dra med någon go person som ska få fota lite fina bilder som ska användas till en ny vårig design! Då kommer det bli varmare färger här på bloggen. Längtar!

Startar dagen

Sitter här framför datorn, käkar gröt med banan, planerar dagen och känner på mig att det kommer bli en väldigt bra dag! Vaknade bredvid finaste människan, solen sken och allt kändes allmänt bra!
 
Jag har f.ö inte somnat i soffan en enda gång den här veckan, utan jag startar dagen direkt när jag kommer hem kl 8 på morgonen, äter en bra frukost och känner mig pigg! Börjar få bra vanor nu, det känns grymt :) Känner mig inte ens trött liksom, vilket måste tyda på att jag mår väldigt bra just nu! Har aldrig varit såhär morgonpigg förut!

Dagens planer ser ut såhär:
- Ut i skogen med Loppan, som är nyskodd och nyrakad = en pigg och förhoppningsvis rolig uteritt!
- Hem, käka lunch och byta ridkläder.
- Mot Ekeby och Exet, som ska kännas på lite i ridhuset. 
- Direkt till Blåkulla för en dressyrlektion och programridning (LA:1) på Zetra troligtvis.
  Hoppas det går bättre än sist! Haha.


Längesen


Fel allt kan bli

Jag AVSKYR när man planerat en dag sjuuukt nogrant, och så blir allt fel. Så är det ju alltid... men om jag inte planerar så är jag tidsoptimist istället och då blir allt också fel. Kaos. 
 
Planen var såhär:
09.19 - tåg/buss till Ekeby
4 timmar i stallet, rida två hästar
14.37 - buss/tåg hem från Ekeby
Duscha, äta och byta om
16.49 - tåget mot jobb @ Hovet
 
Istället blev det såhär:
09.19 - insåg att jag glömde busskortet, dvs bara o traska hem igen
10.19 - NU tåg/buss mot Ekeby
Endast 3 timmar i stallet, och en stissig häst som tog 40 min mer än det borde.. dvs jag hann bara rida 1 av 2 hästar.
14.01 - buss/tåg hem
äta, ducha och kolla jobbets hemsida. Se där att jobbförfrågan inte var bekräftad. Insåg att jag inte ska jobba idag. Värt stressen!
 
Nu sitter jag här rätt så jädra vilse! Vad gör jag nu då? 
 

Det faktum att jag inte alls ska jobba betyder alltså att jag hade kunnat rida Frasse idag, kanske tom erbjudit mig att rida Loppan.. och kunnat komma på US mötet, fast det ställdes iof in ändå. Hmpf.

Godmorgon

Jag har alltid varit dålig på att äta en ordentlig frukost, en macka eller glas mjölk kan det bli liksom.. eller ingen frukost alls. Vilket är illa eftersom frukosten är dagens viktigaste måltid! Men jag får motivation till att göra en ordentlig frukost om jag bestämmer att jag ska fota den.. låter det konstigt? 
 
Gjorde iaf en fruktsmoothie på äpple, banan, hallon och filmjölk idag :) med rostade mackor till. Omnomnom. Rosa frukost<3

Trött som en såndär som alltid sover

Dagen lider mot sitt slut, och här sitter jag i Felix säng med hans dator. Skriver lite för eran underhållning. och även lite för min egen skull. En vanlig tisdag, en godkänd tisdag..
 
och så orkar jag inte skriva sådär längre. Meeeen, ja! Har placerat röven här, dödstrött efter 1,5 ridpass! Sånt man får räkna med dock :)
 
Hero var inte så kul idag.. alltså, det var inte lika roligt att rida honom som det brukar, och han kändes trött. Jobbade inte särskillt mycket, utan blev väl mest lite motion för hans del. Red i 45min, bytte varv ofta, försökte få honom att vakna till lite men utan särskillda framgångar. Han sprang bara snabbt då ist. 
Ska rida honom imorgon också, så får se om det är bättre då, brukar ju vanligtvis alltid hoppa av honom nöjd :/
 
Exet red jag inte länge alls, vet inte hur mkt han har gått föregående vecka osv.. checkade av mest, kändes inte så jätte bra precis. Gosade dock mycket med honom.. tills han råkade nocka mig på läppen när han blev lite för ivrig med pussandet. Knäpphäst :P Har saknat honom väldigt mycket iaf!!



Bloggar från paddan

Sitter i bilen på g till stallet, leker med mammas iPad som hon gav sig själv i födelsedagspresent.. Ruuligt.

Skulle mest testa o ladda ner blogg.se appen, så ah, värdelöst inlägg (y)


När det känns sådär bra!

Haft askul med systeryster inne i stan. Vaccin och lunch blev istället till vaccin, chailatte, lunch och minishopping (tacka Gud för presentkort). Alltid lila mys med Felly :)

Nu är jag precis färdigköttad och påväg hem från gymmet, känns i armarna verkligen. Älskart!

Äta och fixa klart rummet står på tur nu, innan jag drar ut till stallet för att rida mina två favorit-varmblod :) saknat Exet som satan!


Mot staden

 Åker in till stan för att träffa Felinda, och är fullkomligt livrädd. Idag ska jag nämligen ta gardasil-sprutan nummer 2... Och jag är SJUKT nålrädd. Inte ok.
 
Men vi kommer belöna oss själva med lunch efter, så det bli väl bra iaf :) 
 
håll tummarna för att jag överlever!

Gårdagens 2 ridpass

Igår, förutom gymmet och ommöblering, så var det ridning på blåkulla som stod på schemat också
 
Först ut var Frasse, och helt ärligt var jag inte alls taggad på att rida honom. Hade ingen ork riktigt för en stressad och springig ponny då kände jag. Doch blev jag positivt överraskad redan från början av passet, när han skrittade LUGNT! Då fick jag lite hopp om ett bra ridpass på honom, och hoppet blev sanning! (eller hur man säger?)
Han var faktiskt riktigt lugnt och inte mycket stressad alls. Felinda var där och kollade lite, och även hon tyckte han såg lugn ut. Pigg var han ju, men inte alls sådär bita tag och flåsa runt i 180 knyck, utan han var riktigt trevlig att rida :) Fell filmade lite i galoppen också, så får se ifall hon skickar filmerna sen (y)
 
Jobbade lite böjda spår, växlade varv och försökte få igenom honom lite. Gick ändå ganska bra tycker jag. I galoppen jobbade jag på volt, eftersom han ändå var så pass lugn så ville jag inte riskera att han drog på på raksträckor. Efter första galoppen vart han lite spänd, men då tog jag ner till skritt och lugnade ner honom igen. Spändheten satt även kvarr i början av högergaloppen, men släppte faktiskt. 
 
Var riktigt nöjd med honom, och han fick massa klapp o godis! Var verkligen kul att rida honom igår :) Finponny!
 
Sen så var det hopplektion på Zetra för Lovisa (Lotta är bortrest).. och jag kan inte påstå att det kändes så bra. Han hade liksom inget sug mot hindrerna. Han var trevlig att sitta på, för han tog inte tag och drog på, men det kändes ändå inte helt hundra. Framtung och suglös liksom!
Hoppade fram på lite hinder på 60-70 kanske, kändes inte så bra, blev dåliga avstånd och fult. Sen en bana på 90cm, jag hade ont i magen och var sjukt nervös. Länge sen vi faktiskt hoppade "påriktigt" och jag har ju som tidigare sagt blivit höjdrädd.. sen att Angelica ramlade av precis innan jag skulle hoppa hjälpte INTE! xD
 
Finns film på rundan, och första hindret är så sjukt fult! Vi kom för nära, han stannar i luften och typ kliver på hindret! Jag slog i foten i bomstödet - men vi rev INGENTING! Helt stört! 
Hade fortfarande inget sug igenom banan, fick hoppa om dom två sista hindrena 2 gånger, och sista gången så kom det! Suget! Då kändes det bra! 
 
Avslutade alltså lektionen med en bra känsla, vilket förhoppningsvis kan höja mitt självförtroende lite! Zetra är iaf bäst, hoppas han är liiiite mer taggad tills nästa gång :) Dock behövs det bara lite! 
Hur snygg är han inte? *dör*

Nu så!

Nu är jag vaken, pigg, och bloggredo!
Igår var en bra dag, en mycket bra dag kanske tom. Eller nej, det kanske är att överdriva, men helt klart en godkänd dag! 
 
Började med att jag drog till gymmet på morgonen, och köttade ben och mag pass. Känns så bra att vara tillbaka, har ju saknat gymmet galet. Jag gillar att träna, få träningsvärk och sen se resultat! Det känns bra. 
 
Efter det drog jag hem, gjorde smoothie och började möblera om rummet lite. Slängde ut en (av fyra) garderob, som stod tom, och flyttade ut två hyllor istället. Är rätt nöjd med resultatet ändå, dock ser rummet ännu ut som ett bombnedslad, men mycket mer ska ut, och saker ska slängas. Nya hyllorna är dock fräscha och fina nu, sådär som jag vill ha dom.
Känns bra att ha ett rum jag kommer trivas i sen när jag kommer tvingas sova hemma i 2 månader sen (tillskillnad från nu när jag nästan aldrig sover hemma.. därav dålig bloggning). Man vill ju ändå trivas i sitt rum liksom :)

orkar inte

bloggen uppdateras inte dag, tar en kort semester tills imorgon :)

På båten

Nu sitter jag här, lämnar snart Gotland och fina Sofie! Skönt att komma hem men tråkigt att åka härifrån..

Vet inte hur många som påpekat att det blåser/ kommer gunga. Jotack jag vet! Men man har ju varit med om värre

Får höras om jag överlever färden hem! Kyss


Spånbad

 


dagens bästa

Vi var och hämtade spån till Sofies stall.. tror ni ens jag försökte låta bli att göra detta? IT'S SO FLUFFY!
Finns en film på det, tänker nog ta o bjuda på den om ni är snälla ;)

Underbart är kort

Haft det jädrigt bra här på Gotland denna vecka! Även om det kanske inte alls varit lika mycket ridning som förra våren. Det är på något vis avslappnande, typ helt andra rutiner, men i en lugn miljö. Lugn finns det ju inte mycket av där hemma, om vi säger så. Och det har varit fint o se hur vintern smält bort, njutit utav solen!
 
Men det ska ändå bli skönt o komma hem! Saknar Felix, hästarna jag rider hemma, gymmet, vännerna och allt annat som tillhör mitt vanliga liv. Tillskillnad från dom andra gångerna jag varit där så känner jag verkligen nu att jag har mycket att komma hem till, mycket jag saknar. Det är fint då! Vilken jädra tur jag har som har någon att sakna såhär
 
Imorgon klockan 4 går båten, innan dess ska jag och Sofie hjälpa till på en hästtävling inne i stan (?).. hoppas på att ha tid till att klicka lite bilder :) Vore kul att utöka portfolion ytterligare

Exakt ett år sen

Fyfan va härligt väder det var för ett år sen! Kom över en film från när jag var här förra våren, exakt samma vecka, och då var det VÅR! Så otroligt mysigt det var här då, flera uteritter om dagen i det där.
 
Nu längtar jag mest av allt efter rensopade gator, skott på träden och skinnjackan. Inge mera kallt o ruskigt tack!
 

Sofies hästar

Tog ju tag i att fota hästarna igår, tänkte slänga upp lite här :) Sofie har 5 hästar i sitt stall, och det rätt kul att alla är helt olika från varandra :)
 
Först ut är Grålle, en fjording hon har på foder från Sindarve, ridskolan där hon rider och jobbar på ibland. Honom har jag ridit 3 gånger denna vecka, pigg gammal gubbe, men väldigt fin också! :)


Sen så är det Ellen, en 29årig arab-dam. Så sjukt söt och charmig! Den här tanten stod i stallet när Sofie började vara där, så det är alltså inte heller hennes.. men i mina ögon är hon dock det iaf :) Ellen är väl mer eller mindre pensionerad nu


Och här har vi Donna, som är Sofies egna. En riktigt fin ridtravare på 24 (?) år. Pigg o glad, det är liksom väldigt kul att rida henne, även om hon vill springa fortare än vad man själv vill ;P Så otroligt charmig!


Wonder är en ridhäst som Sofie typ.. rider till? Hon är 6-7 nånting tror jag.. Haha har inte koll precis, men Sofie typ utbildar henne. Har liksom inte sett henne in action så mkt, men kan nog bli en riktigt fin häst :) Vet inte vad målet är med henne, men vet att dom ska börja hoppträna snart. Ska bli kul o se vad det blir av denna stora tjejen!


Kappi är en dösöt islandshäst och Sofie även där har på utbildning/inridning. Vet inte hur gammal men 6 kanske? Iaf sjuuukt söt o charmig, man smälter typ lite när man ser han!

Bilder!

Har fotat hästarna idag, så ni kommer få se sen :) Red även fjordingen Grålle medans Sofie var iväg o red hennes kompis häst, sen skrittades Donna och Wonder. Mysigt i solen (dock blåsigt idag!)
 
Känner ni hur våren är påväg eller? :D
 
Ikväll ska vi in till Visby, det blir ju kalas! Här dunkas hög peppmusik och alla är glada. Hepp på det!