Skogstur på isisar :)

Efter Ardre drog vi till Sofies kusiner och red islänningarna, var mysigt, och dom var pigga.. men dålig kondis dock :P Jag red strokkur och Sofie Askur :) haha jag var nära på att åka av i galoppen, han bockade lite, och sen så hoppade han åt sidan för en sten och hoppade nästan in i ett träd, lite läskigt men började lxm garva ändå xP Haha Strokkur har inge koll på läget alls!

 

sen hälsade vi på deras lamm :)
Och ännu en bildbomb :D
Strokkur
AskurYvette
Bara mass man!

Pusspuss

Dom bidde lite skitiga, så fick lxm smörja lite :)

Idag i Ardre

Idag åkte vi till Ardre och red på Lisas hästar :) Jag red ett sto som kallas Blue, Sofie red Kir och Lisa red Elton. Asmysigt var det, riktigt kul och underbart jäkla väder! Blue hade världens skönaste galopp, men i skritten så drog hon tyglarna ur handen på mig helatiden, väldigt hårt också, så fick tillslut rätt ont i ryggen.. och en ruskigt obekväm sadel på det är riktigt kul xP haha

 

Hästarna var piggeliner, ville galoppera lite i traven å så ^^ haha sen så skulle dom gå över en typ bäck som var suuuuuuperläskig (trots att dom brukar gå där typ) men Kir va tuff ;) haha

 

Här kommer bildbomb


Blue - hästen jag red :) Skitsöt
Sofie och Kir
Lisa och Elton
Hahahahhahaha så söta!
Nykläckt :) föddes inatt, helt färsk!
Hur är vädret på fastlandet då? :)

Idag har det inte hänt mycket

Tror vi sov till tolv idag, käkade toast till frukost och drog sen vid 2-3 ut till stallet för att mocka och fixa mat å de :) Haha har varit en rätt seg dag, men nu käkar vi godis och chips och kollar prodject runway, myyyys!

 

Imorgon ska vi åka till Ardre (inte för jag vet var det ligger haha) och typ rida ut på några hästar som typ Sofies kompis äger eller nåt ^^ haha.. Men det blir nog mys och jag fotar med mobilen och lägger upp sen :)

 

Har alla ett gott lov än så länge? Det har varit asbra väder lxm, tills idag... men vart en fin kväll tillslut.
Hahaha kan inte annat än älskar den här kvinnan! xD
MUMS!

Missa ridlektioner

Astråkigt att missa ridlektioner ju! Men fett värt att va på gotland :P
På söndag är det ju Stockholmscup, och vi ska vara på mälarhöjden kl5, vilket betyder att jag skulle kunna fota hoppningen på Enskede då. Asgött ju :D Är galet taggad på tävlingen på söndaaaag!

Uppdatera?

Funderar på att uppdatera bloggen... kanske ändra färger och byta lite bilder? Skulle kanske vilja göra den bredare, vad tror ni om de? Inläggen är 600 nu, så vore kanske kul att ha 700-800px? :)
Vad tycker ni?

Skrittritt ute - supermysigttttt!

Sofie red Ellen och jag Donna, barbacka :) Donna var lite knäpp på hemvägen, vill ställa sig lite, hoppade på stället och backade ner i dikena xP Tror det va för att vi fick stå och vänta på Ellen lite, otålig :) Två pigga hästar var det iaf!

 

Mår lite bättre nu, gör fortfarande satans ont när jag nyser!

Sjuk som fan

Haha jo men det är ju så typiskt att man ska bli sjuk.. Kan knappt prata och får ont när jag skrattar/hostar/pratar... Och för att inte tala om bär jag nyser. Gör sjukt ont i min hals!

Är i Sofies stall nu, hon mockar och jag tittar på :) ska skritta Donna och Ellen sen typ, mys i det här underbara vädret!


Mer nytt på fotobloggen

Klicka på bilden för att komma till bloggen

Hahaha Cetnear


Outfit - Orange

Allt från hööks förutom schabraket som är från Horse and Rider

2 osedda bilder

Såg dom här på Johannas blogg, har inte sett dom innan :P Den översta är från galoppökningen, det är iaf lite power i damen :)


Lite bilder från idag

Fan va glad jag är att min mobil har bra kamera.. skulle dö annars.
Min kamera ligger iaf tryggt hemma på min säng nu, irriterande dock. Mamma, posta den hit? ;)

Färdigpackad

Har packat klart och ska snart åka iväg till nynäs.. Har ont i ryggen och mår illa, låter det inte passande att sitta på en båt 3 timmar då? Haha

Min kamera kommer typ inte följa med till Gotland, orkar inte förklara varför, men är skitirriterande. Och tråkigt.
Lxm, vi kommer typ hälsa på lammbebisar och jag ville ju fota Sofies hästar och visa er!
Bleh :(

Men men, får överleva utan den då.. Tur att jag har bra mobilkamera iaf!

Önskar er alla ett härligt sportlov!


Årsmötets höjdpunkt

Så jädra söt vovve! Walter heter han, pluttipluttsöt! Haha

Skulle faktiskt kunna tänka mig en sån liten hund :P


Inte hunnit

Har knappt varit hemma idag, och kommer nog hem sent.. Så ber om ursäkt för min frånvaro... Det är ju så typiskt att jag inte hinner blogga när jag hade så många unika som kikade in igår :P
Får bättra mig, och blogga mycket från Gotland :) åker imorn!! Taggad!


Årsmöte

Vilka kommer till HbRF's årsmöte imorn? Jag ska dit, vore trevligt med sällskap i ens åldersgrupp där ^^

Annars får jag väl sitta och leka med kameran hela kvällen :P


Snabbis

Måste dra snaaaart..
Men red Exet barbacka idag, skrittade och travade lite, men red inte så länge då jag har sträckt vaden eller nått så gjorde skitont. Lotta hade mockat också vilket jag var otroooooligt tacksam för!!

 

Sover inne i stan inatt och imorn är det tjejdag + årsmöte på kvällen. Kommer bli kul typ :P Måste packa klart också eftersom jag åker på söndag :) yeyeyeye!!!

 

Skulle vilja sitta och fixa bilder nu, men det blir icke så :P haha.. Kanske bloggar från mobilen sen, vi får se ;)

Nytt på hästbloggen

Bilder på Milen och Mirakel ligger på ->fotobloggen<- så kolla in där :) Trots en uttråkad häst gick det väldigt bra! Hoppas Milen blir nöjd också :)
Vad tycker ni?

En av många favoriter

Sneakpeak

Har fotat Milen och Mirakel idag, här har ni ett smakprov :)

 


10 minuter bra..

Är skitnöjd med sista 10 minutrarna.. men innan des var det väldigt spänt och stelt, så är inte helt nöjd med dagens lektion. Men satt till större del och bara tänkte på min sits. Haha asså shit va ont det gör i vaden när jag har tårna rätt, snacka om att man byggt upp fel muskler.
Dino var väldigt spänd från början, och inte alls lika sammarbetsvillig som förra veckan.. men som vanligt var han fin i galoppen :)

 

Vi galopperade över två bommar, ett språng emellan, och sen så fortsätta i galopp i öppna. Riktigt rolig övning :) Sen så körde vi i trav, halva långsida öppna, en liten volt och resten av långsidan i sluta.. haha shit va svårt jag hade att koncentrera mig på övningen, just för att han inte ville sammarbeta och var så stel. Men i slutet funkade det ju :)

DinoFino denna torsdag med!


Man kan inte vara snygg när man är ful

Haha, vårsågoda ni kära läsare, här får ni er ett gott skratt som jag bjuder på.
hahahaha asså, dom som älskar typ 9gag eller liknande... ni måste ju hålla med om att det är likt ;)
Haha typ.. mops?
Hoppas det gjorde eran dag ;)

Respektlöst?

Igår när jag red i ridhuset så var det kanske 3-4 stycken till där inne. En som red lektion, och vi övriga.. när man rider lektion så har man typ rätt till halva ridhuset, och i mina ögon är det vårat ansvar (vi som inte rider lektion) att vara ur vägen när lektionsryttaren kommer dit.

 

 

Men igår var det någon som uppenbarligen inte hade koll, och lektionsryttaren och en annan krockade.. eller så sparkade ena hästen mot den andra.. såg inte vad som hände men den klingade till regält i ridhuset.
Detta var respektlöst nr1 - dressyrtanterna har seriöst INGEN koll. Dom skiter fullständigt i allting runtomkring dom och röjer på med sina jädra dressyrhästar som att dom äger stället.

 

Sen så kommer det respektlösa nr2.
Som ridskoleryttare har jag lärt mig en viktigt sak - händer det något så stannar alla! Någon åker av, hästar krockar, någon stegrar eller om någon häst blir rädd för något. Detta är för att inga fler olyckor ska hända, och hästarna i fråga inte ska stressa upp sig ännu mer. Det är en självklarhet för mig att stanna.

 

Men nu när dom här två hästarna krockade/sparkade mot varandra så är det en tant som fortsätter galoppera runt där som ingenting, i fullt ös. Fan asså, tänk om det hände något allvarligt? Så jäkla respektlöst.

 

 

Detta är vuxna människor jag pratar om. Det är liksom inte första gången som jag ser folk krocka i ridhuset, visst jag kanske inte alltid är 100% uppmärksam, men jag har aldrig krockat. Det finns seriöst vuxna ryttare som plöjer fram oavsett vad som är ivägen, och tycker att alla andra ska flytta sig, även mot unga tjejer och ponnyer. Så jäkla respeklösa!


Duktig häst

Red ju Exet idag, slapp mocka då Lotta också varit ute idag, riktigt skönt :)
Red kanske 40 minuter, jobbade väldigt mycket i skritten, skänkelvikningar, halter och efter ett tag rygga. Exet vågar ta för sig i skänkelvikningarna och kan korsa riktigt ordentligt :) måste påminna mig själv sen när han är igång att fortsätta jobba såhär mycket i skritt också, det är ju lätt att man glömmer skritten, den är ju också lika viktig.

Men han var väldigt fin och lydig idag :) han är så rolig, man sätter på inspänning och så vet han vad som gäller, den behöver inte ens va lite spänd ^^

När jag väntade på skjuts hem så stod jag och kammade hans man skitlänge, varför vet jag inte.. Men kammade tills den låg perfekt. Snacka om snygg man han får då! Och den låg kvar så heltiden jag var där sen... Kan säga att hans man aldrig ligger still annars xP


--

Asså förlåt.. har verkligen inte mycket att blogga om just nu. Känner mig helt enkelt inte alls bloggsugen eller kreativ alls.
Men ska till Exet ikväll, så kanske blir bättre då... Rider bara på lektionerna och typ 2 ggr i veckan på Exet just nu. Är så mycket just nu så hinner lxm inte ta Exet mer än så, nästa vecka så är jag dessutom på Gotland.. fast då kommer det hända mycket :)

Hoppas ni stannar trots min frånvaro. Puss.

Bilderna

Har fått bilderna från i söndags nu, så tänkte att ni ska få se lite :)
Är inte alls lika många bilder som förra helgen, men det gör inget.. Louise Persson har fotat.

Hörde att det var fettotisdag?

En av de få traditionerna som inte är överskattade. Semla<3


Brunt från Hööks

Haha jag gör typ bara saker från hööks, men det är så enkelt att hitta saker där, det är billigt och även snyggt :) Men här har ni en brunbeige outfit

Inga hästar idag...

Måste bra säga att jag älskar vädret, förutom att det är slask!

Ska till Blåkulla idag och hämta bilderna som lagts över på datorn där, från tävlingen i söndags.
Ska ha dagens enda lektion nu, och ikväll ska jag plugga, faktiskt :P

Nu äre psykologi som gäller - skoj (eller inte)


-

Vi hoppade på volt idag, och i slutet kändes det riktigt bra.. Dom två första omgångarna var han typ knäpp, men det beror nog på att det var så länge sen vi faktiskt hoppade hinder (även om det här var typ 50)..
När han hade hoppat av sig var han faktiskt riktigt fin och följsam, för att vara Zetra lxm ^^
Han var riktigt fin i traven på marken, gjorde skänkelvikningar lydigt och var mjuk :) lite springigare i galoppen...

Är nöjd ned lektionen i överlag


Gullefjumpen


 


Hoppning på Zetra idag

Vill hoppa idag! De senaste 5-7 gångerna har vi max haft bommar på sockerbitar, och det är faktiskt ruskigt tråkigt i längden... Börjar känna att Zetra också tycker det är ruskigt tråkigt, han har varit lite knäpp senaste 3 gångerna. Men hoppas på att Lotta bygger fram något lite högre idag, tävlingarna sätter ju ändå igång snart och då vill man ju vara redo.

 

Ni lär ju få veta ikväll vad vi gjorde :)

Vad ska man göra nu då?

Sitter i skolan och har slutat.. men vet inte vad jag ska hitta på nu. hade planerat att åka och hälsa på fell på UF mässan, men det är typ 4 timmar kvar tills det öppnar, och jag måste ju sånnafall stressa hem för att sedan åka till stallet.. så tar det imorn lxm när jag har 5 timmars håltimme :)

 

Känner för att åka hem och göra en toast. Hur gott?

 

Vad ska ni göra idag goingar?

Dag 40 – Så här bor jag och hästarna

Lånade bilder från Ekebys hemsida, för jag har inga egna bilder...
Här bor Exet iaf :)
Högra dörren på översta bilden..
Skulle kunna fixa bilder från själva stallet, innuti, om det vore intressant? :P

Nytt i menyn

Ska rida en egen någon gång hade jag tänkt, ska bara komma på vad jag vill ha :) Känns lite knas att ha en modesak på en hästblogg, men det är den som är snyggast av dom som fanns att välja mellan :P
Men ja, klicka där om ni vill följa mig på bloglovin!

Hemma

Är så nöjd med dagens tävling. Mistel skötte sig riktigt bra och jag skötte mig riktigt bra :) Vi gjorde ett kanonjobb tillsammans! Tror tyvärr inte det finns på film, vilket är otroligt tråkigt :( Skulle velat se det!
Louise ska ha fotat, så hoppas på bilder typ imorn :) Men jag vet inte riktigt hur det blir exakt...

 

 

Exet var lite stel, och sprang på när jag travade = pigg. Men han gjorde fina skänkelvikningar i skritten :) Nästa vecka ska jag nog ta på inspänningen, ha den spänd i skritten och släppa den när jag ska trava. För måste ju kunna jobba honom korrekt i skritten innan det är dags att jobba i traven :P

Åker till Ekeby nu

Åker för att rida Exet nu, är aldeles för trött egentligen, men vad ska man göra? Fixa mat, mocka och sen ett lugnt pass i ridhuset :) Hoppas det är tomt där, mycket skönare då

Dag 39 – Favorit outfit till hästen

Jag älskar Brons/bruna schabraket med dom matchande lindorna på honom, för den färgen matchar hans mule vilket är riktigt fint :) Jag har dock inget som matchar det..  tyvärr.

 

Men jag tror jag vet vad som kommer vara en favorit när det är tillräckligt varmt för att rida i t-shirt.. nämligen min gula :) Hittade en gul t-shirt som jag aldrig använt tidigare, passar kantbandet perfekt! Schabraket ser dock väldigt blekt ut på bilden, men det har samma färg som lindorna.
Vad tror ni mo att matcha det med mina höga bruna byxor? Jag tror det kan bli galet snygggt!

Wihooo

1 poäng bättre idag - med en strängare dommare :D näst bäst idag med, haha jädra Napasch! Haha
Är skitnöjd iaf, vi vann iaf. Grymt tjejer!

 


Duktig flicka!

Mistel skötte sig galant!
Inga travinslag i skritten och inget omslag i galoppen. yessss!

 


Fit 4 fight

Mistel e färdigknoppad och nu väntas bara att vi ska sadla och tränsa - wish ne luck


Instagram

Följ mig på instagram - mariekruger
Allmäna bilder från min vardag.. allt från helt random bilder, fina hästbilder och klockrena citat :) Jag är rätt flitig på att uppdatera där kan man väl säga ;)

Just fan..

Imorn är det Stockholmscup, hade totalt glömt bort det här för en sekund.. men så blir det när man är i skolan på en lördag. Haha.

 

Ne men känner mig inte just nu så supertaggad på att tävla imorn, kommer nog bli det imorn dock :) Drar dit halv 10 och börjar knoppa... vill ju så gärna fixa film till er, men det blir ju så svårt att få till.. Har ingen som kan filma, kommer inte ha tid imorn och Ekeby är ett så stort stall så man är aldrig ensam där. Haha tänk er mig stå där med en kamera på stativet och prata för mig själv.. snyggt!

 

Skulle iof kunna filma och spela in ljud sen på datorn, kan ju funka - måste bara minnas hur man gör... var lxm förra våren jag hade den kursen och lärde mig fixa ljud och lägga in på film. Det är ju bra att lära sig i skolan. Hmmm?

Har övat som fan på mina händer. Nu jävlar!

Dag 38 – En färg på hästar jag gillar

Jag har fått en kärlek för gråa hästar... det är så otroligt snyggt och dom sticker alltid ut lite. På tävlingar så kan man stirra sig blind på fuxar, bruna och mörkbruna hästar.. men kommer det in en grå häst så fångar den genast min uppmärksamhet.

 

Dino är ett bra exempel på det, han är ruskigt snygg (och han vet om det), han syns verkligen på tävlingarna :) Om jag sitter och önskebläddrar på hästnet har det på senaste tiden nästan bara varit gråa jag har klickat in mig på.. haha vet inte varför. Ett tag önskade jag att ha en mörkbrun, sen så fuxar (vilket jag fortfarande älskar grovt).

 

Dessutom så passa gråa hästar i princip alla färger.. Vit, rött, brunt, grönt, blå osv :P
Hittade en grå häst på hästnet som jag föll för, så otroligt snälla ögon och snygg kropp. Mamma?

 


Lånade bild från Lovisa.. fattar ni vad jag menar när jag säger SNYGG?

Upptagen tjej!

Har haft utställning idag, så har varit i skolan från 8 till nu... Är trött och hungrig, som fan..
Bloggar kanske när jag kommer hem, men har verkligen ingen lust. Ni överlever nog oavsett


Hästnet är farligt

Haha asså fan va jag hatar när man sitter och kollar hästar och så hittar man så många underbara, inte allt för dyra, snygga jädra hästar som man bara blir helt kär i... och så vet man att man aldrig kommer få åka och provrida den hästen iaf.. Haha så onödigt. Ska man kolla på hästar är det för att man ska köpa häst, vilket vi inte ska gör (än iaf... hehe)

 

Ne men fan, hittat en som jag mycket gärna skulle vilja provrida! Ge mig pengar nununu

Så jävla GLAD!

Biljetterna till Gotland är bokade!!! Fattar ni hur glad jag är? Om 9 dagar sitter jag på båten, underbart.
Boooohyaaaaaaah!


Dag 37 – En hästminne

Haha men ååh det skrev jag ju i förrgår. Är typ glad att den här listan snart är slut ;)

 

Måste säga att när jag var ute och red islänning med Sofie och jag skulle "hoppa" över en liiiiiiiiiiten kvist som låg på marken.. Islänningen jag red fattade inte att han skulle kliva 10 cm högre och slubblade som faaaan. Stod nästan på knäna där en stund..
När han sedan kom upp på alla fyra så skakade han av sig det och såg ut lite som *Dumdidum, det där hände inte alls nyss, neeeneee* hahaha vi dog av asgarv!

 

Jag visste att många islänningar inte kan hoppa (säger inte alla) men trodde iaf han skulle kunna lyfta fötterna lite.. knashäst xP

Snygga ridbyxor från HV Polo

Ja tack!
1499kr från Hööks


Dag 36 – Favorit ridklädesmärke

Kingsland har riktigt snygga kläder - MEN dom använder ju bara samma färger heeeela tiden, vilket jag tycker är tråkigt.

 

Men jag köper inte så mycket ridkläder till mig själv.. mest till hästen. Men jag måste hylla Jacson för det är dom första ridbyxorna som jag har klickat hem i min storlek och dom har passat PERFEKT!
För ibland, på vissa, så kan jag inte knäppa dom. På vissa så är dom istället för stora i midjan. Många sitter dåligt över rumpan.. Så brava till Jacson!

 

Förövrigt gillar jag Mountainhorse och Pikeur :)


Så underbar ponny!

Red ju Dino idag, och vi red barbacka. Riktigt kul, jag älskar ju att rida barbacka, för man känner alla hästens minsta rörelser under en :)

 

Det var lite stelt i början och så, som dom andra gångerna i princip, men sen så lossnade det.. när jag skärpte mig och blev stadigare i handen :) Ashärlig galopp har han! Satt och bara njöt 3/4 av lektionen, så bra kändes det :D Kunde sitta och bara tänka på mig själv, händerna och axlarna..
Vi red lite öppna, och sen galopp över en bom - det klarade han galant och var riktigt lugn. Han skötte sig verkligen superbra idag. I sluten behövde jag nästan bara tänka "öppna" och så fick vi till det super. Dinofino!

 

Haha det kliade på rumpan och hela låren efter x) skönt!

Två bilder på Dino från arkivet. Så snygg!

Rida Dinoponken idag


Gelpaddar

Jag köpte ju ljusgula lindor, som ni kanske minns, och det är ju kombinationslindor (fleece och elastisk). Dock är fleecen väldigt tunn, och jag känner att jag vill ha padd under om jag ska använda dom.. dock har jag så svårt för vanliga paddar, för det känns som att dom blir klumpiga, är oftast för stora och dom lägger sig ju inte "plant" runt benen.
Sen så läste jag någonsans om nån som hade gelpaddar, och blev väldigt intresserad, så nu har jag suttit och försökt hitta åsikter om dom... vilket jag typ inte gjort. Det enda jag hittade var detta:

 

"Jag tycker gelpaddarna är bra, det blir inte alls lika knöligt som med "vanliga" paddar. Dessutom är de lagom höga så man slipper vika och hålla på. Det känns som att de ger ett bra stöd och har dessutom små hål i sig som ventilerar."

 

Låter ju bra...
Någon som har egna erfarenheter av gelpaddar?

 


 

Dessa kostar typ 150kr/paret

Mammar du din häst?

Kom och tänka på en sak.. det är så många som mammar sin häst, och jag kan tycka det är lite störande i vissa fall. Det är okej när man kallas sin häst för bäbisen, men när någon säger "Ååååh, mammas bääääbis!", "Mammas lilla älskling" eller "Kom till mamma.."
Haha asså va?
Den dagen jag har egen häst så kommer jag aldrig kalla mig själv för mamma till den, för det är jag inte. Häste må vara din ögonsten, men seriöst.. varför kallar man sig själv för mamma?

 

Ni som vet att ni gör det. Kan ni förklara för mig? :P

Äntligen lite trav!

Idag så travade jag och Exet för första gången *lycklig*
Var iof bara en långsida i varsitt varv, men han hade riktigt fin trav den korta biten iaf. Drog inte alls upp huvudet och tog tag i bettet (som jag trodde han skulle göra... och som han kunde göra till och från i somras), utan sänkte huvudet och gick på i bra tempo. Tror att han faktiskt saknar att jobba :)


Dag 35 – En hästminne som betyder mycket för mig

När man har suttit på hästryggen i 12-13 år så hinner man samla på sig en del minnen, och många är ju så himla bra och härliga!

 

Men det är ett som är riktigt roligt som jag aldrig kommer glömma.

 

Jag skulle rida igen i Felindas hoppgrupp, och då kände vi varandra sen innan (var inte lika tighta då som idag). Båda älskade Willow, så vi stod i hans spilta och snackade och pussade på finaste ponnyn.
Den helgen skulle jag åka med min kusin till Leksand, med deras husvagn, och vi pratade lite om det å sånt.. Sen så, och jag vet inte riktigt hur vi kom dit, började vi sjunga med ful dialekt "För jag ska åka husvagn till Leksand, dumdumdidumdum..." och Bumpade rumporna mot Willows rumpa (Han var ju så liten så det var jämnhöjd)

 

Haha sen så fortsatte vi göra den varje gång vi träffades.. så länge Willow levde dvs..

 

Men det är ett gott minne<3


Fotoutställning

Min klass har en fotoutställning på lördag, och det vore grymt om så många som möjligt kunde komma!! Så tipsa vänner och familj och var på Fredrika Bremergymnasiet någon gång mellan 11 och 16 :)

Kan ju sneaka med att jag kommer ha en stooor hästbild med ;)


För framgångar kräver motgångar.

Asså jag är fortfarande så enormt glad över tävlingen i söndags!

 

I höstas, på klubbtävlingen på MP, så fick jag 69%.. Då kändes det så jäkla bra. Sen kom Stockholmscupen på Gladö och jag fick 52%, tog det inte för hårt då hästen inte fick mycket högre med andra ryttaren. Nästa tävling var KM på MP och Bandit. 53% på MP fick jag, och jag blev så besviken på mig själv att jag presterade så dåligt (kunde inte alls glädja mig åt mina 62% på Bandit).
När det sedan, följande helg, gick åt helvete på KM på Exet.. trots den underbara känslan på framridningen... så ville jag bara ge upp. Fattade inte ens varför jag försökte.

 

 

Men jag är inte en sån som ger upp i första taget. Jag skulle komma ur 50-träsket!
Satt och nötade in filmerna, kollade på allting jag gjort fel, på allt jag kunnat göra bättre. Jag red i huvudet helatiden, jag analyserade mig själv och min ridning. Jag letade upp det som förstörde för mig. Min sits först och främst.

 

Lotta har varit på min om min sits nu hela vintern, och jag har även bett andra påpeka om jag tex lutar mig frammåt, sänker händerna mm.. Och jag är påväg tillbaka.
När jag sen fick rida på Enskede med laget, så kändes det riktigt bra. Mitt slit hade givit resultatet 64% - men jag var fortfarande inte helt nöjd. Jag fick inte till serpentinerna, taktinslag i skritten och sen fattning. Så jag nötade in det ännu mer, analyserade och övade.

 

 

I söndags på Mistel fick jag till serpentinerna, och fattningarna. Kännslan av framgång är så underbar och jag kom hem med 67% i bagaget.
Men jag kommer nog aldrig bli helt nöjd, alltid kan jag göra någonting bättre. Mina händer SKA inte välta omkull. Mistel SKA inte få omslag i galoppen och vi SKA fixa ÄNNU MER power i Mellan traven/galoppen.
Haha asså det kanske inte är så friskt att sätta så höga krav på sig själv, men jag behöver det. Visst jag får prestationsångest, men jag kan kontrollera det och vända det till någonting bra.

 

Samtidigt som jag har såhär höga krav i själva ritten så har jag inte lika höga förväntningar på resultatet. Mitt mål i Söndags var 60%... domaren tyckte det var onödigt lågt mål. Och ja, det kan man kanske säga, om man inte vet hur krossad jag var i höstas. Men nu har jag höjt målen, över 64% ska vi klara!

 

Alla kommer någon gång hamna i botten. Frågan är bara, är du tillräckligt stark och envis för att ta dig upp igen? Eller ska du ligga där nere, tycka synd om dig själv, och hoppas på att tyngdlagen magiskt ska upphöra?


Svarte Petter

Kollade igenom massor med hästbilder (tänkte beställa bilder från fujifilm) och hittade dom här på Petter. Asså han är en riktigt fin häst, lite sladdrig, men ändå rolig att sitta på :) (Doch hade jag mina halaste ridbyxor på mig, och höll på att glida av sadeln ibland! Haha)

 

Han var med i söndags på Stockholmscupen, tycker han är riktigt duktig, även om Caren blev den som fick räknas bort (fattar ni hur glad jag är att det inte var jag som räknades bort den här gången också?). Om han hade mer muskler och lite längre ben skulle han se ut som en Frieser - det är det jag älskar mest med honom :P
Hahahahaha Felinda!!!! xD
Tjoho här står man på tå i byglarna.. snyggt ;)

Dag 34 – Tre saker jag ska göra innan detta år är slut

Och det där med att sätta mål och grejer, men vissa saker känner jag bara att det måste hända.

 

Jag SKA på Peace and Love! Och det kommer bli epic.
-
Sen så ska jag fixa ett jobb, i höst. Jag vet vad jag ska lägga pengarna på, tänkt mycket på det och pratat med mamma om det. Jag vet vad jag vill!
-
Och fanimig om jag inte tar körkort i år!!!! Ska försöka hitta en bra intensivkurs, och funderar starkt på om jag ska leta upp någon på Gotland. Det vore fett. Känner många där, och min morbrors svärföräldrar har dessutom en lägenhet inne i visby dom inte använder på sommaren - låna? ;) hehehe

Filmen på mistel

Tack Lelle som filmade :)

Fick några bilder när jag fick filmen också :)

Haha asså jag fattar inte. Jag tänkte verkligen på att få upp händerna och ha dom mer bärande... men endå ser det ut som att dom ligger på låret, fan xP Okej, tänka ännu mer på händerna på söndag!


dagens lektion

Tyckte dagens lektion var lite tråkig, fick inte Zetra så mjuk som han brukar bli mot slutet.. men red ju för en annan idag, för Lotta brukar man få värma upp lite själv vilket jag tycker är bättre.
Red mycket travbommar, och galoppbommar. Det gick väl bra typ, vet inte riktigt.

 

Är allmänt trött, så orkar inte analysera lektionen helt..
image description

Envis hästtjej

Är man dum så är man.. jag ger mig iväg till stallet, oavsett hur jag mådde imorse. Men jag sov iof 8 timmar sen och mår mycket bättre nu. Haha asså är man hästjej så är man.
Men det är markarbete på Zetra idag då.. för någon vikarie. Får se hur det går :)


Kärlek

3 ovisade bilder på finaste killen

Sömnlös natt

Sov två timmar inatt.. om inte mindre.. pga flera anledningar. När de var dags att göra mig iordning för skolan kände jag hur hela min kropp strejkade. Huvudet bankade, mådde illa och hade ont i hela kroppen, och när jag inte hittade mina migräntabletter någonstans så kände jag bara hur jag verkligen inte klarade av att gå till skolan. Hade bara en lektion idag dessutom..
Men iaf, när jag ringt och sjukanmält mig så däckade jag i sängen. Sov 8,5 timmar då, så mår betydligt mycket bättre nu :) Är fortfarande galet trött dock.

 

Hade tänkt fixa många bra inlägg till er idag, men eftersom jag sovit bort hela så blev det inte så ^^ Fixar kanske några nu, och kan ju göra massa tidsinställda till er goa, trogna läsare :)

Dag 33 – Någonting jag saknar väldigt mycket

Jag saknar att vara barn. Att inte förstå hur stort livet egentligen är. Att inte förstå vad krav, press och ångest är förnågot. Att bli överlycklig för att man ens får rida, och inte bry sig ett dugg om hur hästen går i form, eller hur konstiga avstånden blir mot hindret.

 

Jag saknar tiden då skola och läxor inte var så jätte allvarligt, då man tog varje dag som den kom. När man inte blev tvingan att tänka på framtiden, utan kunde ligga och drömma om att gifta sig med en prins, och äga massor med hästar och tävla på globen.

 

Jag saknar när jag kunde ändra mig stup i kvarten om vad jag skulle bli när jag blev stor. Prinsessa, byggarbetare, lastbilsförare, artist, frisör, fotograf, modell, konstnär, arkitekt. Allting låg framför ens fötter, det var bara att välja... trodde man. Ha!

 

Haha jag saknar att vara så naiv.

 

Men jag har behållt en liten bit från det där, som jag kommer hålla fast resten av mitt liv. Mitt liv ligger framför mina fötter. Det kommer aldrig tas ifrån mig - framtiden är fri! Ingenting kommer få mig att spika fast min framtid på väggen, för jag vägrar.

Bilderna

Mistel är så jäkla cool asså.
Hon kan se ut som en lunka-häst på lektioner och så, men när hon kommer in på banan växer hon. Hon må vara 21 år gammal, men inne på banan är hon snarare hälften så gammal. Man bara känner hur hela hon spruttlar av livsglädje, hon verkligen älskar det där! Det är ett sant nöje att tävla henne.
Mistel växte i mina ögon idag.

 

 

Nästa helg ska jag satsa ännu mer, då ska vi vara ännu bättre. För vi kan.

Älskar den här bilden - just för att hon verkligen inte ser ut som en 21årig tant på den. Så snygg!
Foto: Johanna Ahlström

 

Hoppas det var lugnt att jag redigerade dom lite.. och beskar dom så jag inte kom med på vissa... ibland så lyckas man ju se ruskigt ful ut asså xP

Många bilder

60 bilder på mig och Mistel ligger nu på min dator, men jag måste plugga nu så får inte röra dom än. Haha fan :) men om cirkus en timme (eller mindre) så lägger jag ut dom bästa, så håll utkik ;) Tack Johanna som fotade idag!
-
Bjuder på ett sk. smakprov ;)

Långt skrittpass

Är nyligen hemkommen från ekeby, har ridit ett skrittpass på 45 minuter i ridhuset med Exet, väl behövligt då jag bara hann rida en kvart igår (glömde kanske skriva om det :P minns inte.. men hann bara vara i stallet i 1 timme, jag var snabb!). Han var mycket sammarbetsvillig, även om jag lxm inte kunde jobba honom i någon speciellt form eller så, han har ju ändå vilat i mer än en månad.
Men skiftade mellan att göra skänkelvikningar, öppna och rygga, just för att mjuka upp honom. Vill få honom så mjuk som möjligt innan vi börjar trava. Att rygga på honom har faktiskt inte funkat så bra förut, men idag skötte han sig faktiskt. Ryggade rakt, kanske lite hastigt, men han lyssnade iaf :) Tror han lite har saknat att jobba ^^

 

Juste, provade mitt nya schabrak, som jag fick av Lovisa för att jag fotade henne förra helgen :) Tog det som "betalning" istället för cash men gjorde inte mig ngt :P Lovisa vann det nämligen på en hopptävling, det är ett dressyrschabrak.. och tror inte Lovisa ens har en dressyrsadel, så det blev ju bra :)
Snyggt äre iaf!


Fin tjej

Tror mistel kände sig riktigt snygg idag :) det är inte samma häst att sitta på som på lektionerna, hon växer på banan!

Åker till Ekeby snart, blir ridhuset med Exet, bloggar mer när jag kommer hem :)


Jaaaaa!

Vi vann :D fan va underbart!!!
Var två poäng ifrån Caroline som fick guldet, så näst bäst idag :D så jäkla underbart!
Är så glad nu assååååå! Lyckorus!
Mistel var så duktig, längtar tills nästa helg, då kör vi igen :D


Taggad

Imorgon är det ju stockholmscup, och jag är riktigt taggad! Mistel gick bra i måndags, ännu bättre i onsdags - så känner på mig att det kan gå riktigt bra imorgon :)
Är inte så höga krav på mig själv och mistel, det blir ju ändå bara 3dje gången jag rider henne (borträknat då jag hade henne på höjdhoppningen och hoppade 120 :P).. Mitt enda "mål" för imorgon är att INTE komma under 60% (!!!), sen så får vi ju hoppas att mistel inte gör som hon brukar - gå bättre med andra ryttaren.. förrädare ^^

 

 

Är det någon som har möjlighet att fota mig när jag rider? Kl 12 rider jag :)


Snuskigare träns får man leta efter

Fick skrubba med den "hårda" sidan på vissa ställen... asså usch va snuskigt det var.
Sidostycket före/efter

Lång dag

Det har varit en lång dag för min del, är sjukt slut nu!
Vaknade upp hos min pojkvänoch åkte sedan till vh halv 12.. så var på Blåkulla från kvart över 12 till typ... halv 4. Smörjde träns och sadel, och bytta pannband och tyglar. Plockade isär tränset, för det var så jäkla snuskigt (visar bilder sen). Det var nog år och dar sen någon plockade isär och smörjde det, var stenhårt att lossa allt.
Sen så flätade jag mistels man, + svans.. hon har riktigt tacksam man att knoppa :)

 

Tänkte på en sak idag när jag stod där och flätade. Förut såg det förtäskigt ut när jag knoppade... men då försökte jag få flätorna lika tjocka, men nu har jag lärt mig... DOM SKA VARA LIKA BREDA! Så tips till er som inte får till det... försökt tänk om :) Det spelar inte så stor roll om knopparna blir olika tjocka - så länge det är lika stort avstånd emellan dom. Är avstånden lika stort blir dom oftast väldigt jämna ändå.

 

Tänkte, om intresset finns, så kan jag fixa något inlägg till er som vill se hur jag knoppar :) För jag kan faktiskt säga att jag är väldigt bra på det ;) (om man du får säga så i landet svennebanan?)

Åh så mysigt det var.. me usch vad kallt!

Mysig uteritt med Exet idag då, han var stencool helatiden... tills 5 hundar helt plötsligt dök upp, då flög han i taket rakt upp i luftet. Fick vänta på att hon gått förbi med alla hundar. Efter det var han helspänd några minuter med sen släppte det :)
Frös typ ihjäl, mina ben blev knallröda! Usch, sommar kom nu!!!

 

Städade i skåpet och smörjde alla träns, nosgrimmor, och sånt.. duktiga lilla jag :) Ska smörja tränsen vi använder också, kanske på söndag, vi får se :) Sen tog jag hem alla mina lindor och schabrak för att tvätta, vill att allt ska vara rent när han väl är igångsatt ordentligt ^^

 

Ska åka in till stan vid 8 typish, sover hos Harry inatt. Imorgon ska jag till Blåkulla, fläta och smörja :) Någon mer som ska dit?




Nytt på fotobloggen, glöm inte kolla in där :) http://ettbenivarjehorn.blogg.se/foto

Dag 32 – Något jag vill göra just denna sekund

Vara ute och busa i snön med Exet, det är så galet sjukt fint väder idag!

 

Och det bästa är... att jag ska ut och busa i snön med Exet idag, wiie :D Ska bli riktigt mysigt! Vi ska börja jobba honom i skritten nu, men idag känner jag bara för att lulla runt slingan lite. Imorgon därimot så blir det ett pass i ridhuset för våran del :)
Det kliar i fingrar och ben och armar och näsa och allt efter att få börja jobba ordentligt, men gamla mannen behöver sin tid :)
Vinterhäst

Dagens ridpass

Inlägget försvann -.-
Men Dino gick bra idag! Han var lite stel och så i början, men efter galoppen (som är underbar på honom) så släppte det :) Han är rolig att sitta på den där ponken :)

 

Lotta hjälpte mig även mycket genom att påminna mig om att inte rulla fram axlarna som jag lätt gör.. och hon påpekade även min högerfot, vill gärna peta ut tårna, trots att jag vet om det själv så tänker jag inte så mycket, då jag försökter tänka mer på tex händerna. Men hon berättade att i längden kan det vara jätte dumt för höften, så ska försöka tänka mer på det :) Lotta är så bra, för hon påmminer en om ens "svagheter" men i en lagom mägnd, lxm vissa tränare öser allt på en gång...
image description

Vem får man sitta på idag då?

Det är ju dressyrlektion idag, och jag vet inte riktigt vem jag hoppas jag står uppskriven på. Vore asbra att rida Mistel för Eckers, men jag venne.. en paus vore ju kanske bra och så, men iof så rider vi mer "fritt" på Lottas lektioner, så det vore bra för att bygga upp en strategi tills på Söndag...
Men jag gillar att rida ponny, faktiskt. Synd att lilla söta MP inte går just nu, för tycker verkligen om att sitta på henne. Har aldrig klickat så bra med en ponny i dressyren förut, lilla fina ponny.

 

Vet att hon inte är så omtyckt bland många, men för mig är hon guld. Visst, hon sparkade mig så jag inte kunde gå ordentligt i flera dar, och hon kanske visar huggtänderna mot mig ibland med. Men jag ser igenom det där, hon kan vara så otroligt go. Fan att man ska vara så gammal.

Dag 31 – Bästa med att ha egen häst

Jag har ingen egen häst :( Så f*ck den här dagens fråga.

Det nya

Ljusgula lindor och håruppsättnings rosett :) gillar rosetten skarpt, den invigs på söndag..

Har letat efter Ljusgula lindor länge, och så hittade jag dessa för 120kr, yey :)


Dag 30 – Två saker som händer mig allt för ofta

Försover mig/snoosar för länge... Många stressiga mornar utan frukost för min del. Minns inte ens när jag senast vaknade så jag fick sitta och vänta på att gå till bussen. Det händer lxm inte i mitt liv. Morgon trött är nog inte ens rätt ord för mig - morgon koma snarare..

 

Glömmer bort att plugga...
Är så sjukt skoltrött, och jag försummar skolan och plugg med stallet och vänner (inte för att jag hinner träffa mina  vänner så ofta nu för tiden). Jag glömmer lätt bort saker jag måste göra i skolan, har nog samlat på mig en del saker nu som är försenade. Fattar inte vad problemet är.
En anledning till att jag inte kommer söka till högskola - jag klarar inte av att plugga. Jag har aldrig klarat av det. Och allt det där ger mig en sån extrem ångest. Bygger bara på mer och mer, vilket ger mig mer och mer ångest. Så fort jag sätter mig för att plugga så mår jag bara dåligt, känner mig dum i huvudet, och till råga på allt så har jag ingen aning om vad jag ens pluggar på.

 

Som till Exempel nu. Sitter och verkligen försöker, men jag var tvungen att ta en paus för jag fick en sån extrem migrän. Orkar knappt skriva här. Mår bara illa och mitt huvud kommer snart sprängas. Så nu har jag gett upp. Det är ingen idé att försöka efter att suttit i FYRA fucking timmar och har inte ens fått ihop en mening.

v. 6


Glöm inte

Glöm inte bort fotohemsidan, har lagt ut lite nya bilder :) Om det önskas kan jag lägga in en liten påminnelse på denna blogg om nytt där kommer upp :)
Nu är det mysiga vinterbilder du kan hitta där

Har inte tid

Måste verkligen plugga (trots huvudvärk och dåligt humör) så hinner inte blogga egentligen... Kändes skitbra idag på Mistel, taggar inför söndag :)
Imorgon får ni se vad jag köpte idag, för som sagt, jag har inte tid...
Hon är ju snygg den där Mistel!

Myser med den fina gula

Haha Frank var nog lite avis.. Kikade in i bilden ^^


200 kr fattigare

Jaa, vad har jag köpt nu då? Är iaf 200 kr fattigare, och nöjd med mina i köp :)
Ni får se när jag kommer hem!
Är påväg till blåkulla nu, ridpass på G


Dag 29 – En bild på mig och en kompis

Rätt så gammal.. typ 3 år kanske ^^ Muppen!

Dag 28 – Ett ridläger minne

Nemen åååh, jag som har så många bra minnen.. Både från Gannarve och Sindarve. Två ställen som är otroligt mysiga och har riktigt fina hästar. Man lär känna så underbara människor, vissa blir ny vänner man håller hårt i. Hela veckor man tillbringa genom att skratta och skapa minnen för livet. Så det blir otroligt svårt att välja ut något specifikt, verkligen.

 

Men någonting jag minns från Sindarve, som jag småfnittrar åt när jag kommer och tänka på det, är nog något jag aldrig glömmer.
Vid något mattillfälle så satt vi som vanligt och pratade högt och skrattade hysteriskt, och någon utbrister (tror det var Vic)
"Vilka magmuskler vi kommer få nu!"
Och lilla söta sofie skrattar innan hon tysnar och allting blir seriöst
"Får man magmuskler av att skratta?"
Alla fnittrar lite, och Vic svarar på Sofies fråga, även hon seriöst (riktigt riktigt seriöst... fast endå inte)
"Jo men det är såhär..."

 

Och så sa hon någonting mycket seriöst, och efter det bröt alla ut i hysteriskt skratt igen. Kan ju inte säga att jag minns allting exakt, men det var ju liksom närpå såhär :) Skojar om det än idag, när vi skrattar hysteriskt tillsammans. Haha.
Meja<3

Snygg i vinterkylan


Nytt i menyn

För er som uppskattar snygga bilder - på hästar!
Det blev för komplicerat med fotohemsida för hästbilderna.. så jag fick den geniala idén - En underblogg till 4ben med ENDAST mina hästbilder. Så tycker du min blogg är dötrist och skiter i hur mitt hästliv ser ut (hoppas dock ingen tycker det.. Haha) så kan du klicka dig in på den istället och bara se mina hästbilder.

 

Jag utbildar mig faktiskt till fotograf, och kan faktiskt med rätt kalla mig fotograf (Så jag är ingen såndär som fått en dyr kamera och därmet tror sig vara fotograf... men misstolka inte, man behöver inte utbildning.. bara det att det är för många som kallar sig fotografer) Ni kan alltså hitta bilder med kvalite!

Ni hittar länken till fotobloggen i menyn, eller så memorerar ni in adressen:
http://ettbenivarjehorn.blogg.se/foto
(Headern där är, fyi, bara tillfällig...)


@Blåkulla

Mamma skulle fixa något på blåkulla, så jag står och myser med världens goaste fjording.. Hon har mjuk rumpa :)
Meja tycker min mobil och mina nycklar är mycket intressanta! Haha


Hahaha ful.

Orkar fanimig inte prov nu... Men bjuder på en ful bild på Zorro :)


Dag 27 – Tre saker som finns i sadelkammaren

På Ekeby då...
Asså i Exets stall så är sadelkammaren, fikarummet och skåpen i samma "avdelning", men i själva rummet där sadlarna hänger så hänger även tränsen.
Men ja, kan väl säga sadlarna, tränset och skåpet med hjälmarna, stövlar och annat skoj :)

Trött i kropp och huvud

Haha shit vilken träningsverk jag kommer ha imorn! Verkligen tappat av att inte rida Exet känner jag :P Förut kunde jag rida 3 hästar/dag utan att få så mkt träningsverk (tex tävling på Blåkulla + Exet), men nu.. haha.
Och min höft har blivit stel av att inte rida varje dag, det är superbra för höften att skritta :)

 

Mamma filmade lite (men av någon anledning vill Zetra inte gå bra så fort hon tar fram kameran haha) och jag klipper ihop imorn. Nu måste jag plugga! Aaaah segt.

Två lyckade ridpass

Mistel var lite stel och stum i början, men väl efter galoppen så blev det mycket bättre! Mjuknare och fick ett "fylligare" steg, om någon fattar xP Vet inte hur jag ska förklara det.. men kändes bra iaf :) Johanna (ridläraren) tyckte det så väldigt bra ut mot slutet.
Måste bara komma ihåg att kolla upp och inte vrida om händerna...

 

 

Sen så var det dirr upp på Zetra, som inte hade blivit riden av Jackie idag, utan han var riktigt pigg och stark i börjaden, men jag jobbade på och han mjuknade.
Vi jobbade på studs på böjt svår, ganska svårt men Zetra har koll på fötterna :) Hade svårt att få ut honom, utan han drog inåt... vanligtvis brukar det va tvärtom. Men det gick bra ändå tyckte jag.
Mot slutet på volten där så tyckte han der var supertråkigt och jobbigt, så varje gång jag red förbi oxern som stod i mitten av ridhuset drog han arslet ditåt och tjurade. Tror fan de va för han vill hoppa! Superknasig.
När vi travade av var han ärligt underbart fin, bättre än på länge. Skönt efter förra veckan!

Sötisen


Dubbelpass

Åker snart till Blåkulla, det blir dubbelpass för min del idag :) kommer nog sova gott inatt.
Först ut är det dressyr på Mistel, och direkt efter (mamma fixar hästen) så ska jag hoppa Zetra (antar jag)... Kul, men kommet vara jobbigt


Lovisa och Grammis - Del 2

Foto: Jag

Dag 26 – Tre saker jag inte kan leva utan

Haha asså va? Den här har väl redan varit?
Stallet, Mobilen och Kameran. Simple as that!

Random bild, för att fylla ut.

Lovisa och Grammis - Del 1

Har varit på Blåkulla större delen av dagen idag, med Lovisa :)
Började med att fota Grammis i dörröppningen till ridhuset, han ville inte riktigt stå still, och eftersom vi bara var två så var det svårt att locka fram öronen på honom :P Haha, men några bra bilder fick jag till iaf. Sen red Lovisa, och jag fotade, dom bilderna kommer i ett annat inlägg :)
Vad tycker ni? Lyckades jag? :)
Foto: Jag

Sneak peak

Är på Blåkulla med Lovisa, vi busar lite :) Bjuder på ett smakprov från dagen

 


Dag 25 – En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna

Oj, den var svår. Kollar inte så mycket på film faktiskt..
Kanske typ Burlesque, den är sjukt jädra bra :D
Cristina är så jäkla vacker, och jag hade gåshud hela filmen, sjunger jädrigt bra gör hon! Aaaah, den e så bra! Vill se den nununu.

Knäpp Katt.


Äntligen!

Åh som jag längtat! Men idag satt jag äntligen på Exet igen, efter hans vila. Var supermysigt.

 

Började med att gå med honom för hand ett varv runt travbanan, där skötte han sig super :) Sen gick jag in i ridhuset, där det var tomt, och gick först ett varv med honom, innan jag hoppade upp. Han skötte sig faktiskt väldigt bra, spände sig några gånger bara, och när plogbilen åkte förbi (det dånade i hela ridhuset) så ställde han sig på bakbenen lite lätt och hoppade till, men då grymtade jag åt honom och han slutade direkt. Tror han glömde att jag satt på, men när han vart medveten om det igen så var han bara spänd, inge mer :)
Så fortsatte prata med honom, när plogbilen åkte förbi, och pratade med honom när han spände sig.. för att han skulle vara medveten om att jag var där uppe på hans rygg :)

 

Fick skjuts hem av Kristina sen, tack!

Hans grimma är trasig - därför är den inte knäppt. Det är inte jag som är slarvig.
Fullt seriös. Haha.

Hur jag retuscherade Snöbilderna på Malin

Fick ett "önske inlägg" från ridläraren jag hade på lägret 2008, på Gannarve - Lina. Hon undrade hur jag retuscherat bilderna ni fick se igår, och om jag kunde lägga ut före och efter bilder :) Och tänkte att jag lika gärna kan visa er.. inte för att det är så avanserad retusch :P

 

Före/efter
Jag fotar ALLTID i Neff (kallas även raw-filer), dvs största kvaliten som finns på kameran.
Det har inte bara med storleken att göra, utan en bild som misslyckas (mörk tex) i neff är betydligt mycket enklare att rädda är en misslyckad jpg, då kameran "översätter" själv i jpg. Man kan kanske kalla det att kameran lätt redigerar själv, om man fotar jpg.

 


Före/Efter

 

Jag börjar med att öppna bilden i ps, och om man fotat i neff så kommer man först in i Camera Raw - ett asbra program! Det är i prinsip det jag använt på dom här bilderna.

 

Börjar med att dra lite i exponeringen, vill ha ljusa bilder när det är snö :)
Sen så drar jag i fill light, detta ljusar upp tex skuggor. Använder den för att ljusa upp Malins ansikte
Blacks drar jag i för att inte få de svarta (tränset, jackan) att se grått ut. Ger lite power i bilden :)
Kontrast är ju rätt uppenbart.. Kontrast är snyggt! I en viss mängd.
Sist men inte minst Clarity - vet inte hur jag ska förklara vad det är.. mer markerade kanter typ..?

 

"Open image"
Det jag gör inne i ps är att lägga på skärpa. Bilden må va skarp, men när du lagt på skärpan... då jäklar är den skarp!

 

Inne på Unsharp mask så ska det vara radius:2,0 och Threshold:5 - dom ska man inte ändra på. Amounten bör inte vara mer än 199! Brukar köra minst 100.
Mängden du ska ha där beror på hur bra kvalite det är på bilden, och hur kornig den är. Nu använde jag rätt högt ISO när jag fotade (var lite mörkt) så ville bara ha 100. Ni lär se vad som är för mycket :)

 

Sists men inte minst så beskär jag bilden (om det behövs)
Finns ett jäkligt bra uttryck jag brukar gå efter "Är inte bilden tillräckligt bra, så har du inte gått tillräckligt nära" Vissa bilder ska ha mycket luft, men många blir snyggare när dom blir utfyllda. Det är något man får ha ett öga för, testa sig fram :)

 

 

Så, där har ni hur jag retuscherade bilderna igår :) Det må icke vara en fotoblogg detta, men jag vet hur många som läser min blogg som fotar mycket själva, och det är alltid kul att kunna retuschera fint :) Det viktigtaste tipset jag har - pröva er fram!
Lycka till :)

Dag 24 – En bild som inte är tagen i mitt stall

Gannarve, Gotland - sommaren 2008
Det är jag i rosa tröja och gröna foppa

Film på mig och Looisa

Ah, det blev ju rätt mörkt, som ni ser :) men den funkar iaf ^^


Bus med Malin - Del 2

Efter en promenad i hela hagen (vi hittade inte hästarna) så tog vi in Looisa. Putsade och klädde på henne lite fint å sånt där :) Klara med de så fotade jag dom två tillsammans, tills mina fingrar frös sönder, och sprang och hämtade tjocka vantar till mig. Begav oss sedan mot gärdet och där red Malin medans jag filmade lite, ska klippa ihop en film sen åt henne :P

 

Sen efter ett tag var det min tur att sitta upp på filuren. Det gick väl bra tror jag, kanske inte såg så snyggt ut, men det är ju lxm svårt att jobba ordentligt när man rider i hög snö, men till och från så skötte sig Fisen väldigt bra :)
Vågade även testa galoppera (hon har kastat av Malin rätt mkt i galoppen) och det gick faktiskt riktigt bra, försökte bara lite ta upp rumpan men tror inte hon orkade. Tror hon gick finare i galoppen, bara jag satte mig tillbaka :P
Kommer en film från när jag rider sen

 

Känns ju lxm att Looisa kan, bara hon vill.. och grejen är ju att hon inte alltid vill ^^ haha

Bus med Malin - Del 1

Kommer fler bilder när jag har ätit :) och även en video på när jag rider Looisa (den är dock lite mörk), om ni har tur ;) Skriver om dagen i nästa inlägg

Påväg hem

Haft de mysigt i kylan, måste nog amputera mina tår dock :)


Ändrade planer

Fan va snön förstör.
Är påväg hem till Malin nu, ska fota henne, och efter skulle jag ha åkt till Exet.. Men nu blir det inte så.
Mamma kan inte skjutsa mig och jag har inget annat sätt att ta mig ut (buss och mormor är uteslutet) så han va helt enkelt stå idag. Lite synd, för jag såg fram emot att rida honom...

Jaja, nu är det son det är. Kommer säkert inte kunna fota Malin heller med tanke på vädret, men vi får se.
Ni lär märka om det blir några bilder :)


njaaaneee....

Asså ne, jag passar inte på Dejavou, alls. Kändes som att det såg ut som om en nybörjare red honom. Inge kul alls. Plus den delen att jag hann sitta ner en långsida, innan min höft gjorde så jäkla ont. Hans steg är sjukt jäkla stora! Men iaf så fick jag rida lätt hela lektionen (inte galoppen såklart) för att det gjorde så ont.

 

Jag vet att Dejavou kan gå ruskigt fint, men vi klickade inte riktigt (typ inte alls). Så det blir inte honom jag har på stockholmscupen den 12de, utan förmodligen Mistel. Ska rida henne måndag kl 7 (innan hopplektionen), och onsdag kl 5, så vi får se hur det går :)
Fina gruppen! (minus mig och Felinda)

Dag 23 – En bild som är tagen på ett ridläger

Jackpot<3

Dejavou Rose

Fick mig en liten chock idag - ska rida Dejavou :P


Freeling blue

Påväg till blåkulla nu, dressyrlektion på G!
Känner att jag matchat så fint med beige/blå ridbyxor och blå tröja! Styleisch!


När man har tråkigt i skolan

Haha laddade ner ett spel "My horse".. Så jag har blitt me häst! Hahahahahaha asså vadå uttråkad?

Visst är hon fin min Kiwii? xP

Döm mig inte nu! Det är inte mitt fel att jag är skoltrött.


5 timmar i stallet

Är hemma nu, efter 5 timmar. Snacka om trött tjej!

 

Hero skötte sig bra, men hade inte alls samma känsla som förra veckan. Han var lite stel och fick inte med bakkärran helt, men han gjorde iaf som jag bad honom, vilket alltid är nått. Red väl en timme, med många skrittpauser. Jobbade som planerat serpentiner, men det var väldigt svårt då ridhuset var rätt fullt. Gjorde mitt bästa, och börjar nog få till det. :)

 

Exet var lite sur ett tag där i början... dom fodrade nämligen när jag stod och mockade, det tyckte inte han var okej alls :P haha. Tog ett tag att mocka också - såg ut som att det inte blivit gjort på en vecka nästan.. fattar inte hur han lyckas skita ner så mycket!
Borstade och tog sen på honom tränset, och lånade Maddes grimskaft med kedja på (Tack!), och traskade sedan ut. Var beredd på en hispig stark och pigg Exet, som jag blivit varnad för, men icke. Han skötte sig superbra (förutom få gånger då han tröttnade på min takt och gick på lite mer) och jag körde mycket med att "prooa" honom, om han lyssnade fick han belöning.

 

Promenerade i 40min - 1 varv på trav, bort till dom andra stallen och runt deras hagar, och sen in i ridhuset där det var tomt. I ridhuset så höll jag bara i grimskaftets ända, och lät det hänga helt slappt. Ville testa bara och se vad han gjorde.
Asså så söt! Gullen stannade när jag stannade, gick bredvid helatiden, gjorde samma krokiga svängar, volter mm. Så jäkla underbart när hästen följer efter varenda steg man gör! Fina hästskrälle<3
Filmade lite när han följde efter, men vet inte om det blev bra. Kanske lägger upp sen :)

På fredag skrittar jag nog från ryggen på honom. Längtar!

Jädra huvudvärk.

Har proppat i mig mat och huvudvärks tabletter, väntar bara på att tabletten ska verka, sen ska jag ut till Ekeby.
Rida Hero och skritta Exet + mocka till båda och mat till Hero.. Blir en lång kväll i stallet. Men jag klagar inte på det :) klagar bara på jädra huvudvärken!!


Dag 22 – En bild som är över 1 år gammal

Fotad i November 2010, av mig

Hjälp!

Vill köpa ett hårnät med rosett, då jag tycker det är snyggt och ett lätt sätt att fixa håret på tävling (dressyr) och jag har hittat två som jag gillar... Men frågan är nu:

 

Ska jag köpa BLÅ som matchar kavajen
eller
SVART som matchar hjälmen?

 

Vill ju inte att det ska skära sig mot hjälmen (som är svart) men det kan ju bli riktigt snygg med mörkblå till kavajen...
Det här är dom två jag hittat. Blå-Hööks 50kr / Svart-Lyckås 70kr

Vissa människor.

Tänker inte hänga ut någon eller så, men blev så irriterad så måste skriva av mig.

 

Klickar runt på bloggar, har inte mycket att göra, och så stöter jag på en blogg som skrivit om GHS-årets Lotterihäst... och människan sitter och skriver hur FUL hästen är. "Korta ben, lång kropp, hög manke, lågansatt hals, stort huvud,platt sluttande kors och bara helt konstig! Fy, den skulle jag inte vilja vinna!!"

 

Jag som utbildar mig till fotograf vet att mycket av det där beror på vissa saker som att hästen till Exempel står i uppförsbacke, vilket ger den ett sluttande intryck. Vet inte vart någonstans huvudet är stort.. Visst att han har lite korta ben och så... Men att kalla en häst FUL? Det är så fel.
Det är, i mina ögon, som att lägga ut en bild på en människa och sitta och berätta om alla "fula" drag. Otroligt fel.

 

Var tvungen att kommentera "Kan du seriöst sitta och skriva att en häst är ful?" och får tillbaka "Ja, det märker du väll?" - därför blev jag sjukt irriterad och var tvungen att skriva av mig. Fan. Vissa människor.

Årets kortaste månad

Inviger februari med att inte kunna sova.. Ingen höjdare när det är skola och skit.

Är verkligen så utless på skolan just nu, känns som att jag åker dit för att stirra in i väggen.
Jag har väggar hemma! Stirrar hellre på dom.

Har iaf något att se fram emot imorn, så hela dagen kommer inte vara värdelös..

Nu ska jag göra ett nytt försök att sova, myser ner mig i sängen med katten. Godnatt :)