Som en ojämn väg. Lite upp, lite ner.

Dressyrlektionen på Napasche var väldigt upp och ner. Som vanligt. Ena stunden gick han sååååå fint, andra så bara "blää, tänker inte lyssna på dig" typ som en jädra trotsig tonåring. Eeh suck. Men när han lyssnade på mig så gick det verkligen bra! Det är ju typ bara att hoppas att på sthlmscupen så har han ett sånt där tjusighästis-mode on! Menne ah. 
 
Har "provjobbat" som fritidsledare idag.. eller dvs fått lite instruktioner och så. Så ni som rider på blåkulla, from Måndag så är det jag som är fritidsledare där, då Lina slutar. Vill ni ha hjälp med något eller bara prata lite, tveka inte att hugga tag i mig :) Första veckan kommer jag vara där mån-fredag 16.00-19.00!
 
Men ja, har inte haft den bästa dagen, men ändå helt OK! Tror dock det kommer räddas av att jag ska hem till min Felix snart och fira han! Bästa killen :))) och såklart ge hans presenter, och hålla tummarna för att han gillar dom (det hoppas jag dock verkligen! Bäst för han!).. hehe.
 
Imorgon är det fredag folket!

förändringar

Knappt så att jag kan förstå själv förändringarna som har skett i mitt liv senaste månaden. Alltså det är ju egentligen sjukt mycket på en gång, och jag hinner knappt med. Mycket jobbigt, men såklart mycket kul! 
 
Liksom, månaden började med att jag fick jobb i ett stall, efter att inte ha jobbat fast alls sen årskiftet. Har ju haft småjobb här och där, men max ggn i veckan. Så att gå upp vid bestämda tider på morgonen, efter att ha vaknat av mig själv nästan varje dag. Det är jobbigt. Fick även besked om att jag kommer få ta över som fritidsledare på ridskolan, vilket betyder att jag from måndag har 2 jobb! Askul, men haha hur ska jag få ihop vardagen?
Och så började jag rida unghäst, något jag aldrig tidigare gjort. Eller ja,har ridit 5åring tidigare, men inte yngre. Vilket är riktigt kul! Alltså wow vilken häst, jag tycker verkligen hon är cool och väldigt fin. Speciell, ohja..  men fin! Henne kommer ni få se mycket av här på bloggen i framtiden btw! 
Det är lite annat som pågått också, bla så kommer jag inte rida Exet längre. Där, där har ni det, ni som undrat. Mitt beslut. Och mer än så orkar jag inte förklara atm. Dom som känner mig vet nog. 
 
Som ni kanske förstår är mitt liv lite snurrigt just nu, det blir så när hela ens vardag vänds upponer.. Jag hoppas att inte bloggen ska få lida allt för mycket av det. Jobbar ju trots allt med hästar och i stall, och mitt liv lär ju bara bestå utav hästar hästar hästar. Haha inte helt fel egentligen! Men när ska jag hinna fika med fina vänner? :P
 
Men jag lever ju faktiskt. Och mellan tårarna och dom jobbiga besluten så är jag faktiskt lycklig ibland. Ärligt lycklig. Jag har ju det rätt bra ändå, ett tak över huvudet, världens bästa kille och ett jobb där jag trivs. Så vem är jag att klaga egentligen?! :)

Grattis min fina <3

Idag fyller jordklotets finaste människa år, och jag har lovat att gratta honom på alla vis jag kan! Bloggen är inget undantag. 

Så Grattis Felix, min fina. Längtar tills du kommer hem ikväll så jag kan gratta dig ännu mera (och få äta tårta, hehe) :) älskar dig!





Psykiskt påfrestande

Jobbig dag, mitt huvud är på sniskan och jag orkar inte tänka egentligen. Har extrema tillitsvårigheter, förtroendesvårigheter kanske det heter? Anyways.. Av erfarenhet av dåliga människor så tror jag att alla som har lite hållhake på mig tänker utnyttja mig. För det har varit så, ärligt. Och det tär på mig, är så sjukt jobbigt att alltid tro det värsta om folk som kliver in i mitt liv.

Så jag har varit lite off road idag, omotiverad och irriterad. 

En skritt-tur i regnet på Tatzy (som btw var jätteduktig) och en halvbra kurs med valpen. Så ah Ne men visst.. Förutom mitt vrickade huvud och humör så hade nog dagen varit bra ändå!

Flum och inget vettigt här, men vissa har räknat ut en sak som skett och kan säkert förstå varför jag är lite upponer och att bloggen får lida! Ska krypa ner med min halvsjuka pojkvänn och äta glass nu, sånt kan rädda det mesta :) godnatt!

Typ sant



Det behövdes en uppdatering

Pga ett beslut jag tog idag, ett jobbigt ett, så kändes det bra att byta design idag. Ångest osv men så får det vara.. orkar inte förklara eller så alls, vissa förstår nog andra inte. Lär vara lite dystert här på bloggen. För att dra lite klyschor - Som man bäddar får man ligga och alla sagor har ett slut. Typ. 
 
Menne ah, vad tycker ni om nya designen? Visst är den så mycket höstigare? :)

Tur att man förändras.. Eller?

Haha tog bild till moppekortet, inte alls skev! Smart nog jämförde jag med mitt id-kort. Vet inte om jag är så nöjd över vad jag såg. Typ 14år på id-kortet.. jag är inte förvånad att folk knappt tror på att jag är över 18. Hello babyface? ;) Nä men det lär ju vara bra sen när man närmar sig 40!
Men aaaah ser ju helt sne ut.. och snyggt med utväxten, tur att bilden blir s/v sen!
Spetsigare haka och formade ögonbryn.. Större skillnad är det ju inte xP

Rida ponnihest

Så otroligt skönt när man hinner med bussen från jobbet! Är atm påväg till Looisa som jag ska rida idag och på fredag. Lite trim på banan osv. 

Utöver henne så har jag lite andra måsten idag. Bla ska jag in till centrum för att fixa körkortfoto så att jag kan uppdatera mitt moppekort. Skickar jag inte in skiten innan imorgon kommer jag inte längre ha något kort alls nämligen. Tjuhu! 

Men ja, sen lite andra saker som ska göras idag.. Sånt där jag knappt har koll på, menne aah det blir nog bra :) och juste, vill alla vara snälla att hålla tummarna för att jag ska slippa regnet idag så skulle jag bli tacksam :))


Alltså ååååh!!!

Zetra gick så jäkla bra idag :D vi har inte hoppat tsm på en hel månad! Om jag längtat eller?

Men han var så fin på marken, och lydig inpå hinder! Han brukar dra på och säga att han klarar det själv och vet bäst. Men idag väntade han på mig, men bjöd samtidigt och fick mig att känna mig så säker :) alltså känslan! 
2 hinder vart tokiga, men resten kändes bara så bra! 5,5an var klockren, trots att vi drar till höger. Det är ett problem vi haft länge, men jobbar på :) banan låg på 80-90cm ungefär, men idag kändes det som att 1m hade varit nemasproblemas :)

Nu ska jag gå och lägga mig, sjukt glad och nöjd, och drömma om hur fin Z var mot hinder! Åh, älskar framsteg!!

Hopplektion 28 oktober


There's nobody like you

"Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag"

Min kärlek alltså, shit vad jag älskar honom. Att någon kan tillföra sån lycka till en annans liv som han gör.

Vi fortsätter framåt

Ett skritt&trav-pass i ridhuset blev det med Tatzy idag, och hon var så duktig så :) Lite hispig i början, men mot slutet började hon verkligen släppa till, sänkte sig och tog stöd. Och jag känner verkligen hur det går bättre för varje gång. Sånt är ju alltid trevligt :) Dom höll på att fixa lite i ena hörnet av ridhuset, så höll mig på en stor volt/ liten fyrkant i ena änden.. unghästar är ju ändå lite opålitliga så ville inte riskera att hon skulle bli rädd där dom höll på och var. 
 
Jag vet att jag sagt att jag inte är en sto-människa.. men jag gillar Tatzy, verkligen! Hon kanske har lite smådamp i stallgången, och är en riktig humörshäst. Men hon känns trots sina tjurigheter så himla sammarbetsvillig vid stunder. Det finns liksom inga omöjliga stunder, det går att fjäska med sig henne och sammarbeta. Eller hur man ska säga :) 
Osäkert på vilka fler dagar jag rider henne, men ni lär ju märka :) 

Hopplektion ikväll förresten, om jag längtar!?!

Min livs första pumpa

Jag har aldrig gjort en halloweenpumpa tidigare! Men igår så satt jag och Felix och pysslade på varsin hela kvällen. Det var kul, och riktigt mysigt :) underskattat att bara sitta och pyssla med saker tillsammans.. man behöver inte ens konversera särskilt med varandra, det är mysigt med den andres närvaro bara :)

Men jag blev nöjd med min, snygging för att vara min första :)) tog inspiration från katten i Alice i underlandet! Inte så likt dock ^^

För den glömske

Den där dagen när man måste göra lite extra grejer som gör att man missar bussen med 20 min. Tjuhu.

 Men nu står jag här på jobbet och småfixar lite, ströar och höar (höhö) medans jag väntar på 2 bussen. Älskar att jobba där bussarna knappt går :) sarkasm btw. Körkort snart kanske?

Iaf, har haft problem med att komma ihåg att släcka efter mig. Men nu jävlar ska jag komma ihåg!!

Söndag

Nu ligger jag här, äntligen, i soffan. Ååh så skönt det är alltså! Har tvättat alla underkläder jag hittade i rummet, behövdes må jag säga! Jag är sån som inte tvättar förrän jag står där i fultrosorna. Haha. Om ens då? Nä, någon hemmafru kommer det aldrig bli av mig :)
Min rygg klagar dock lite, vilket är bra onajs. Att bara sitta stilla i soffan och sen hugger det helt plötsligt till, nej kom igen nu.. kan du inte bara vara snäll mot mig? Ryggfan.
 
Väntar på min karl, vi ska köpa pumpor och så, det är ju snart halloween. En mysig söndag helt enkelt, big like!

Men ah, Tatzy gick väldigt bra idag :)) Det går verkligen bättre gång för gång. Mycket jobb för att hon ska slappna av och lägga ner halsen, ta stöd och vara lugn i huvudet.. och ja, alltså det funkar ju verkligen lite bättre för varje gång! Så jag är så stolt över henne, duktiga lilla stumpan :)
Ska rida imorgon också, få hjälp av Sussie och så. Sen får vi se hur resten av veckan ser ut, men den blir nog bra! Massa jobb och massa ridning. Tummen upp för att inte ha något liv utöver det ;P

#såjäklafin

Alltså det gick så bra idag! Verkligen helt toknöjd med bebban :D skriver mer sen, traskar nu hemåt för att njuta av en söndag utan mera måsten!



Här trivs jag



Lillbebban

Det var bra att mamma fotade igår, ser ju rätt lätt att jag måste korta tyglarna och höja händerna.. tror dock höjden på handen kommer automatiskt bli bättre om jag kortar tyglarna. Har ju dock medvetet haft längre tyglar än vanligt, men som man ser på bilderna, det ser ju inte bra ut :) Men ville bara visa hur snygg Tatzy kan vara när hon släpper ner halsen från skyn, så strunta i mina händer, eller ben osv (skulle vara gött med en hoppsadel och kortare läder.. men snurrar redan och har på kortaste hålet ;P) 
 
Såklart visar jag gärna bara dom "fina" bilderna, för det är ju klart, man vill ju visa sina bästa sidor!? Dock så går jag emot det lite ändå, lever inte i en glammig bubbla. Sista ridbilden, ja så går hon åtminstonde hälften av passet. Det viktiga för mig är att hon faktiskt har dom där bra stunderna. Och sålänge som dom finns så gör det mig inte ett dugg att hon har huvudet i det blå ibland. Man får ju inte glömma att hon bara är en bebbe ^^
 
Men alltså, när hon slappnar av i halsen, mums! Snyggbebis är hon då!

Äkta

Att gå runt i ridhuset, helt ensamma, bara jag och Exet. Ingen som helst fysisk kontakt, men han går där bredvid mig, följer varenda steg. Huvudet sänkt och öronen frammåt, längst spåret, serpentiner eller liten volt. Där går han, bredvid mig. Behöver inte säga något till han, klappar bara på halsen, ger han en godis ibland för att berömma honom.
 
Det är det här man jobbar för, för att få den här kontakten, tilliten till sin häst. Känna hur den skulle göra allt för en. Det är kärlek och äkta jäkla vänskap. 
 
Fan vad jag älskar den där hästen!

I väntan på skjuts

Det regnar, och jag känner både bu och bä över det. Sitter hos Tatzy och väntar på att Felix ska hämta mig, bästa han!
 
Har haft Tatzy idag, men det blev inte så att jag red. Skulle ha gjort det, men flertal faktorer gjorde att vi tog en promenad istället. Tex att hon var arg (!!!) efter friseringen, och att det var smockfullt i ridhuset.. Och ja, ny i det här stallet så avskyr jag att känna mig ivägen. Hehe.
Men nu är hon fin iaf, lilla bebban.. För helt ärligt så såg hon ut som ett varmblod innan. (Inget ont mot varmblod, men det är så fult med lång otrimmad man!) Fick bråka lite för att få bort det värsta, sen småtimmade jag medans hon åt, vilket funkade bra! :)
 
Nu försöker jag mysa lite.. surpuppan är inte helt med på det, men är ändå nyfiken. Mulen i kameran!

Back in bussiness



Hej mitt i natten

Har precis sett världens konstigaste film.. alltså påriktigt helt störd!.. och det är väl egentligen dags att sova. Felix har typ redan somnat, men jag är nästan pigg? Avskyr det? Ville sova lääänge och vakna utvilad. Blir nog inte så..

Borde ju vara trött. Jobbat 3 timmar och ridit 2 hästar.. Även Exet fick sig ett pass på utevolten, som gick rätt bra. Han är ju inte igång ordentligt, och inte alls i form just nu, men han gick bra ändå :) är nöjd!

Nä men ska dra ett samtal till John Blund o se ifall han har tid att svänga förbi. Godnatt!
Kärlek till pappas gamla jeanskjorta!

När jag hamnar framför kameran

En av dessa bilder är grunden till min eventuella nya design. Nu när hösten är här kändes det rätt med en liten uppdatering :) Nya bilder och fräscht. Ska bli skönt och motiverande med en ny design, definitivt! Åh, har jag sagt förresten att jag älskar att ha rött hår?!

Pretty in pink

Halva fredagen avklarad, jobb till tolv och därefter ett pass på Tatzy ute på banan. Tummen upp för det!

Är väldigt nöjd med lilltjejen, även om hon var lite "seg"/dåligt framåt, så var hon ändå väldigt avslappnad vid tillfällen. Såklart fanns ju hennes giraffhals där, men hon sänkte sig flera gånger och gick så.. Varav mamma klickade bilder då, så haha finns mest bilder där hon är tjusig ^^ inte så fel med det dock. 

MEN jag har ju ingen dator, så ni får bara sneakpeek tills jag köpt nu laddsladd.. Vilket jag förhoppningsvis kan göra idag.

Visst var hon lite söt i rosa? Kan inte säga att det är den ultimata färgen på en brun häst.. Men ändå.. hur kan rosa gå fel på ett bebbesto? :)



Mer från fjärilshuset

Här är dom sista bilderna, lite ströbilder.. Den gå fågeln vart Felix bästis, så söta! Har även massa bilder från när vi hade gått därifrån, på mig och Felix mest. Får se om jag går igenom dom snart :) 

Två ridlektioner senare

Först ut idag red jag dressyrlektion på Napasche, och det gick upp och ner verkligen. Ena stunden så gick hans så fint och gjorde det jag ville, riktigt trevligt! Men.. ibland så ba "ääh fu. Varför ska jag lyssna på dig? Lättare att köra ut baken, gena i hörnen och kolla efter stjärnor!" Ah typ så.
Men i överlag så är jag nog nöjd med lektionen, för när han ändå gick bra, då gick det verkligen bra!

Efter det red jag Makur i mammas grupp, ist för henne. Haha alltså cred till Petra! Nä alltså det gick INTE bra.. Har väl inte mer än så att säga. Gick ju dock lite bra ändå sista 10min, men jag får ju sån ångest när det går åt helvete ;( men ah.. Speciell häst det där!


Gissa storleken

Red på denna lilla sötnosen idag, på jobbet. Första gången någon satt på hans rygg. Haha var lite spännande men han var riktigt duktig! Kände mig såklart STOR men det ser ju inte så farligt ut ändå? Det är tur att man är kort :) Någon som kan gissa hur stor/liten han är? :))

F.U.C.K

Min sladd till datorn är trasig.. tjuhu. Så det betyder att min dator kommer dö snart, och jag kommer inte kunna ladda den. Älska bärbart! 
 
Men ah, har jobbat från 8 till 3 idag, ena hästen skulle till kliniken idag, så jag fick hänga på där. Medans vi väntade och så gick vi en runda på lillhästen, och tror ni jag kunde hålla fingrarna i styr eller? Nä. Så ah, ett billigt men sååå fint rosa schabrak fick följa med mig hem :) Nu när man ändå ska börja rida sto liksom, måste ju passa på! hehe.
 
Hade lite planerat innan dressyrlektionen idag, men det gick i spat, när Doby gjorde illa sig. Han kom springandes (ute) runt ett hörn, och så smäller det till.. så jag vet inte om han sprang på något eller vad som hände, men han började gny och pipa så otroligt högt. Gick ju sönder innombords när jag hörde min lilla bebbe skrika sådär ;( Nu haltar han, men inte alls så mycket som i början.. så är det inte bättre imorgon så har vi tid hos veterinären. Bleh ;(
 
Men nu dör datorn snart. Visar bild på Schabraket och sen hörs vi från mobilen. Bye! 
Det här med svarta eller vita benlindor! :D

"Fortsätt simma, fortsätt simma, simma, simma."


Bra kväll!

Först en mysig men nyttig runda på travbanan, avslutat med en nöjd ryttare och svettig häst :) Så han fick röra på sig bra lilla Exet! Var inte helt fel det där, behövde en tur på honom, bästa killen! 
 
Efter det var det valpkurs som gällde, och Doby var riktigt duktig :) Vi tränade på att dom inte skulle dra i kopplet, och att dom skulle stanna när vi satte dom. Han är så smart min lilla bebbe. Blir så stolt! :D
 
Nu blir det chillmys med min Felix hemma här i soffan :)))

So spread your wings and fly

Nu är datorn hemma hos mig igen, och jag tänkte börja visa lite från fjärilshuset :) Kommer fler imorgon!

Back in the days

Våldgästade pappas dator tidigare och hittade lite gamla filmer och bilder.. Någon som vill se? Bla filmer på när jag hoppar Nobile och kanske ngn när jag rider Meja :) riktigt roligt och nostalgiskt!

Snygging i mörkret

Två ridpass idag, nu på kvällen var jag även ute hos Exet. Inget krävande eller jobbigt ridpass, bara en halvtimme (han är inte fullt igång än) i ridhuset runt runt runt. Det var ju hoppträning där samtidigt, så man har inte så stor arbetsyta. Därför passade det bra med något enkelt :) 

Fö måste jag säga att jag gillar reflex-lindorna från Biltema. Dom var dock helt elastiska, men köpte även med mig paddar som även dom var väldigt bra! Så ah, vissa av Biltemas hästprodukter får stora plus av mig!
"Bitch, I'm fabulous."

Saknar detta


Fint liten skrutta!

Red Tatzy efter jobbet, vilken var riktigt roligt :) idag var tredje gången jag satt på hennes rygg, kan säga att jag trivs där, även om det är ovant och så, såklart! Men en pigg liten tjej var hon minsann, så Sussie sa att jag skulle rida lite övergångar för att se om hon lyssnade på mig och för att hon inte skulle hinna börja fiffla med bettet och "slänga" med huvudet. Det gick bra :) mot slutet var hon riktigt trevlig, sög tag och blev lägre i nacken, såå ah.. Riktigt nöjd med henne :D 

Har henne fredag, lördag, söndag  också.. Hoppas på någon som vill följa med, kanske filma och fota. Skulle vara kul att ha en film att hänföra med om en månad :) 
Har ff ingen dator hemma hos mig, så mobilblogg tills den tar sig hit igen :)

Dagens fundering

Har jag två olika strumpor, eller har den ena bara blivit missfärgade i tvätten? Ingen vet.
f.ö jäkligt snygga strumpor med hästisar på och grejer.. status!

Nöjd och glad

Det gick bra idag, på träningen. Vissa stunder mjuknade Z och gick väldigt bra.. såklart vände det ibland och det blev kaos. Men idag väljer jag att bara se dom ljusa stunderna i ridpasset, för då njöt jag verkligen och var så nöjd över finingen :) 

Övningen idag bestod av en bom i varje hörn, först i trav och volt över varje, och sen låg och rulla över dom på en stor galoppvolt. Alltså Zetras högergalopp, dooog va fräsch han kändes där!! Bästa!

Men ja, sitter här och glad nu, påväg hem :) längtar efter att gosa ner mig med bästa killen

Just hold on


Måndag 20 oktober

Minns ni helvetesmåndagen förra veckan? Jag minns den, gott och väl. MEN - idag är en bra måndag, jag känner det! 
Gick bra på jobbet, nya rutiner som ska in och så, men hann ändå med bussen vid tolv :) och som plus på det så har jag räknat lite på min ekonomi och tackat ja till något som kommer påverka min framtid och även kommer vara riktigt kul! Avslöjar vid annat tillfälle :)

Nu är jag hemma, har lovat att städa lite.. kan väl passa på, har ju ändå ingen dator hemma hos mig, så inga bilder att fixa ;) och ikväll är det hoppträning, fina fina Zetra, längtar efter att sitta på hans rygg :D

Hoppas alla andras vecka också börjat bra!
Här var jag lycklig

Älskar stallets nya grepar!


Koi fiskarna @ fjärilshuset

Tar några bilder i taget, på tur står fjärilarna, fåglarna och sen hajarna :) Endast för att det inte ska bli en stor bomb med bilder. Så det här är Koi fiskarna, förmodligen det som var roligast att fota och vart ballas bilder av. Jag älskar hur det reflekteras i vattenytan, kaoset och färgerna! Säg gärna vad ni tycker! :D Ska jag sadla om till fiskfotograf istället kanske? ;)

En söndag som många andra

Går upp utan att alarmet väcker en, äter god frukost och klär sen på sig. Sådär lugnt och skönt!

Än sålänge idag har vi hunnit hämta Felix bil som varit på lagning, lämnat tillbaka stövlarna jag köpte förra veckan och är jättetrasiga.. Blev ett par jättefula från Jula ist :P 
Nu blir det att åka och köpa handledsstöd och sen hemåt!

Ska även rida Exet idag och fira Felix plastpappa idag, sen lite mer saker som står på dagens agenda :) 

Autumngirl

Bjuden på pasta-lunch och till fjärilshuset av min underbara pojkvän (läs också; bäst, finast, gosigast osvosv).. Var riktigt mysigt faktiskt, fotade såklart mycket, även lite bilder på mig och Felix ligger i kameran. Mycket bilder jag har lovat, men dom kommer, inom sinnom tid ;) 
Men jag gillade fjärilshuset, har aldrig varit där tidigare.. och fjärilar är ju så fina! Dock läskiga när dom flyger omkring, hehe. Fixar bilderna någongång, tillsvidare får ni lite egofeeling!

Snyggbebis

Fredagen var en passiv dag här på bloggen, dagen kändes grå och oinspirerad. Inte så kul att blogga om hur jag jobbat, somnat, fixat hos Exet och sen jobbat igen ;)

Men idag är en roligare dag, definitivt! Började dagen med att rida lilla Tatzy, ute på galoppslingan med en av ägarna :) var mysigt, solen framme och ja, riktigt härlig höst dag! Tatzy var över avslappnad och snygg i skritten, lite huvudet upp och så i traven och galoppen, men det kan jag leva med :) 

Från och med nu kommer Tatzy synas lite i bloggen, vilket jag själv ser fram emot så sjukt mycket! Hoppas ni tycker det ska bli lika kul som jag :)

Nu är jag på överraskningsäventyr med Felix, så hur min dag ser ut framöver vet jag faktiskt inte :) så spännande!
Bjuder på två bilder på snyggbebisen


Stelopererad?

Två timmar på hästryggen senare och jag sitter här, tvärslut. Värmde ju dessutom upp med en barbackatur på Exet, sådär lite lagom ^^

Nä men dressyrlektionerna gick bra ändå, hittar mer och mer på Napasche.. Tyvärr så förstör min kropp för mig just nu då den tror att den är 60 år gammal och stel. Svårt att rida mjukt och harmoniskt när det är så..
Men jag är nöjd med idag, Napasche gick bra och vissa stunder kändes det jääättebra, så det var ju kul :)

Längtar hem så att jag kan lägga mig raklång i sängen nu.. Funderar på att be Felix mata mig också så jag slipper röra mig. Hmm, låter som en plan!?

Hey what.



mycket

Igår var det ju valpkursen, som gick väldigt bra. Nya knep att använda på Doby när han blir knäpp och så.. skönt :) Han är ju dock väldigt ofokuserad min lilla valp, och busig! Var ju massa andra roliga hundar där som han bara viiiiille busa med :P
 
Nu har jag jobbat, och ska sen till Exet vid 3. Rida en stund på banan, förutsatt att det inte regnar.. och sen bär det av mot ridskolan. Dressyrlektion först, och sen har jag lyckats dubbelboka att rida ist för Lina, och USEK-möte. Haha men alltså va, hur lyckas jag? Min almanacka är dåligt uppdaterad, och jag klarar inte hålla koll på det annars. Blä och fy. 
 
Meeen, en powernap först kanske?

Mot valpkursen

Nu ska jag, lilla bus och mamma mot valpkursen. Haha sjukt nervös, vill ju briljera.. men jag får ju inte glömma bort att Doby bara är 4månader, jag har aldrig haft hund tidigare. Och ja, då ska man inte vara perfekt! :P Men det ska bli kul! :) 
Ska försöka fixa bilderna från när han fick busa med 2 hundar, i lördags.. så sjukt charmig! Bjuder på två sneakpeaks

Mysigt ridpass på Loppan

Det började spänt, grabbarna var ju i hagen precis bredvis ridbanan, och Looisa älskar ju att visa upp sig. Gav upp på att försöka få henne att fokusera på vad jag bad henne, så gick rätt snabbt in på att galoppera. Då gick det bättre och resten av passet gick jättebra :) Jobbade avsaktningar och igångsättningar mestadels, mycket galopp också.. det behöver tjockisen! Haha. 
Finns inte så mycket kul att berätta om passet egentligen.. Gjorde serpentiner med antingen halt eller skritt över medellinjen, och sen galoppvolt vid a och c och fortsatte direkt på serpentinerna igen. Körde även lite galoppbyten vilket gick väldigt bra, hon är duktig hon lilla loppan :) 
 
Avslutade passet på en lång och låg häst som hade härligt sug och tog stöd ordentligt. Älskar den känslan och hoppa av sådär riktigt nöjd :) 
 
Har jag sagt att jag gillar denna hästen skarpt?! 

Dagens två ridpass

Red först Looisa, som inte blivit riden på en vecka pga vaccinering och sjuk ryttare.. så det blev några glädjeskutt idag ^^ Älskar när hästar skuttar till sådär för att dom är glada, för då är det sällan man åker av :) Blev mycket galopp under ett kort men intensivt pass på banan. Hon var duktig, och riktigt fin i galoppen! Älskar att rida den hästen för när man gör rätt och samtidigt kompromissar bra så att hon är nöjd så kan hon gå riktigt fint :)
 
Exet gick också bra idag, han är stel, riktigt stel.. men vissa stunder kom jag åt bra och han gick rätt fint. Första galoppen idag sen han fick vila, och han kändes riktigt bra. Åh vad härligt det var att galoppera igen!! Saknat att rida hästen klokt :)) 
 
Nu ska jag krypa ner med min Felix och välkomna onsdagen!

Herr gulleskrutt

Tror inte det finns någon som älskar hundvalpar så som Zetra! Han blir helt lycklig när han ser små söta hundar ^^



Lokadressyren på ridskolan

Här kommer lite bilder från lokaldressyren som klubben höll i, i söndags. Eftersom det var så pass lugnt så gick jag runt och fotade lite samtidigt som jag var funktionär. Är speciellt nöjd med vissa bilder, och friesern älskar man ju bara. Mmhm ögongodis. Har dessutom massvis med bilder där Doby busar med 2 andra hundar, och även lite hästar i kvällsolen. Mysigt! :) Men får gå igenom dom senare..

Tisdag 15:e oktober

Om man känner sig uppskattad när man erbjudes skjuts av hästägaren när man ska rida deras pålle..? Eeh, ja.

Idag är en bättre dag :) jobbet flöt på, klar tidig så hann med 12bussen och därmed hann jag med att möta Sussie för en rundtur på stall Elvskogen. På lördag börjar jag rida Tatzy där, längtar :))

Nu ska jag bli upphämtad för att åka och rida Loppan, asskönt! Bussen går ju  inte så ofta så tack vare Ann kommer jag hinna med allt annat jag ska göra idag också :)

Så ja, den här tisdagen än ännu nådig mot mig :D


Som om det inte räckte

Hann iaf ut och mocka o longera  Exet innan helvetes dagen fortsatte..

Tror ni inte Zetras sko satt på halvsniskan, så att jag inte kunde hoppa han? Såklart. Hade längtat efter det så sjukt.. Men nä. Han var så galet fin i galoppen precis innan jag hörde att den satt löst. En halvtimme in på lektionen.
Så nästa ggn jag får hoppa hnm kommer det ha gått en hel månad sen jag hoppade honom senast. Wääh ;(

Och när jag lagom gjort mig redo för att gosa ner mig med Felix, fira 10månader.. Så ringer pappa o säger att vi måste åka med och hämta moppen nu.Tjuhu på den.

Men ÄNTLIGEN får jag lägga mig i sängen och gråta lite över den här dagen. Och med det säger jag godnatt! Snälla tisdag, var lite schysst mot mig.

Äter upp problemen.

Åh alltså jag hade ju planerat dagen så helvilt bra! Efter jobbet skulle jag ta mig till handen och fixa en sak, vara hemma lagom tills att Jackie skulle hoppa Tatzy, skulle så vilja se det! Men det hinner jag inte för jag hinner inte ta mig dit. Och sen efter det skulle jag direkt till Exet innan hopplektionen ikv..
 
Men när moppen går sönder försvåras allt. Lagade "problemet" tillfälligt men av ngn anledning dog den efter en stund iaf, och jag fick ta bussen hem. Så när man kommer hem 3h senare än vad man skulle så går HELA dagens planering åt helveta. 
Men Exet måste jag ta mig till på något sätt ändå, hur vet jag inte än. Och hopplektionen ska jag ändå rida såklart.. men usch ja. 
 
Så nu sitter jag här med vit choklad, munk och cola zero.. att tröstäta. Hehe.

Härliga måndag


Godmorgon

Även fast jag aldrick fick någon ordentlig helg, så är det skönt att vara tillbaka och jobba idag. Fick hjälp att släppa ut hästarna, så tror dagen kommer gå rätt fort :)
 
Efter jobbet får vi se vad som händer, men troligtvis består eftermiddagen utav häst, häst och häst :)

Funktionär

Lokaldressyr på klubben, säkerhetsansvarig.. Men det är såhäääär segt. Fotar ist, mkt roligare :))



Hjärtat





Cosmonova

En hektisk dag, med jobb på morgonen, byggnad utav säkerhetsavspärrning inför morgondagens lokaldressyr och sen mys med Felix efter det. Lyckades pajja hans grundplan, men vi gick på cosmonova ist, vilket var ballt! Något om rymden, blev trött i ögonen av att kolla, så har inte helkoll om vad det handlade om.. Men det är ngt fint med rymden och allt sånt. Satt och drömde mig bort om att jag vill ha en tröja med sån tryck, färgglad och snyyyggt!

Nu ska vi handla mat innan vi åker till Exet och tar hand om honom :) en promenad och så i mörkret tillsammans Finfint! Resten av kvällen spenderar jag med bara min kärlek :)
Snabbmat - trycka burgare på motorvägen.
Haha.. Fattar ni? Snabbmat. Haha. Sämst humor.

En lite bättre dag

Har haft en bra dag, om man jämför med dom senaste dagarna.. Solen har legat på, jobb 7 timmar sammanlagt, myyycket stall! Promenerade ju som sagt Felix på jobbet, det om något var mysigt. Det är verkligen höst, och när solen är framme så älskar jag hösten! 
 
Var hos fina Exet sen efter, åh vad den hästen är underbar! Mycket pussar och godis idag, då har vi en nöjd kille verkligen. Haha snutt vad den killen älskar godis ^^ Red lite på travbanan i skritt först, travade (!!) sen på banan. Första traven på nästan 3 veckor, som jag längtat! Men tror det har varit väldigt bra för han den här vilan ändå :) Han var steeel och långt, men mot slutet slappnade han av fint och började frusta, då var jag nöjd! Inte alls krävande eller länge red jag. Bara börjar lite smått. 
 
Och det är ju fredag! Dock inte helg för mig ännu, lovat att mocka+fixa mat på Ekhamra imorgon.. extra cash är ändå najs. Och så vill man visa sina bästa framfötter såhär i början :) Verkar dessutom som att jag får stanna kvar, vilket betyder - jag är inte arbetslös. Lovley! :D

Livskvalitét på jobbet

Promenad med söt kollega i eftermiddagssolen, omringad av gula, orangea och röda löv. Det är mer än underbart! Hösten är inte så tokig ändå.
Tycker det är lite roligt också, att jag har en Felix hemma och en på jobbet (hästen på bilden).. min är dock mysigare, men hästFelix rätt söt han med :))


Ingenting

Hela denna dag och hela gårdagen har jag kännt mig.. tom. Och likgiltig. Har inte kunnat tänka ordentligt, samtidigt som jag tänkt för mycket, och allt är fel nu. I huvudet alltså. Så jag har jobbat segt och gjort lite fel med vissa saker, inga stora fel men.. ah. 
 
Ridlektionen idag, nä alltså det gick ju inte så bra. Första halvtimmen var kaos och katastrov. Jag kunde verkligen inte rida idag, dålig. Napasche vart spänd och trippade fram ibland, drog upp huvudet och uschamig. efter ett tag skärpte jag mig dock faktiskt, så det gick bättre mot slutet. Men det var bara för att jag blev arg, inte på hästen alltså.. utan på mig själv. Rider nog bäst när jag är arg på mig själv, selfdestruction maybe, men det funkar. 
Måste lära mig slappna av, släppa kraven och rida ordentligt och ha tålamodet till att jobba hästen in i form. Är värdelös på det, det är den där jäkla prestationsångesten. Så ah, tack till alla er som förstört mig och fått mig att tro att jag är värdelös och därför måste bevisa mig själv helatiden så mycket att jag mår dåligt över det ist. Tack.
Men det är nya tag nästa vecka, ca 4 lektioner kvar innan sthlmscupen. Kötta.
 
Detär sånnahär dagar jag är som lyckligast över att jag har en sån underbart fantastisk människa i mitt liv. Felix kommer hem, kramar på mig hårt, låter mig välla över honom med det som finns i mitt huvud. Och sen gör han det som är det finaste någon kan göra för en annan.. han får mig att le, skratta. Och ingenting annat finns när han gör mig sådär bubblande lycklig. Jag önskar verkligen alla en sån kärlek, vänskap och lycka i sitt liv. Det är oslagbart!

"I samma stund så vet jag..."



Kanske tillbaka imorgon

Mycket i huvudet, skitarg och ledsen på samma gång. Går påriktigt sönder av allt som pågår i huvudet just nu, vill lägga mig o gråta. Spenaderade någon timme eller så på Exets rygg, ute på slingan, bland alla höstlöv. Det gjorde rätt mkt, min bästa vän och jag. Men jag är ff ledsen.
 
Så jag behöver idag, ikväll, att tänka och försöka få ihop mitt huvud igen. Beslutet jag inte vill ta men i princip redan tagit. Och ännu fler beslut som påverkar min framtid. Varför ska det vara så jäkla tungt?

Här sitter jag.



Sånt som får en att minnas

Är det ändå inte sjukt ballt ändå? Hur en lukt, låt eller bild kan väcka så många minnen och få en att känna så mkt.. Lukten utav vanilj, som får dig att tänka på den där personens parfym, låten som i dina öron berättar om ditt liv, eller som spelades under en viktig händelse i ditt liv, och nu får dig att tänka på den. Bilden på den där platsen, och plötslig minns du hur det blåser där, lukten av får och hur gräset kändes under dina fötter.
 
Minnen som får en att skratta, minnen som får en att gråta. Och oftast kommer allt oförberett. 
 
Just i skrivandes stund lyssnar jag på en låt som  får mig att tänka tillbaka, inga bra minnen för min del. Påminnelser om den värsta perioden utav mitt liv... Sånna stunder hatar man ju, men ändå.. Det är ju lite skönt att faktisk känna ngt.
 
Förra veckan spelades "Bed of roses" när jag stod och mockade på jobbet. Den låten och spån i en kombination fick mig att le så stort att mina kinder nästan spricker.. Den här filmen dyker upp i mitt huvud då. Här var jag lycklig.. Inte möjligtvis för att jag hoppade i spån, utan för att jag var på Gotland, hos en finfinfin vän. Ååh, saknaden som uppstår! Sånna minnen älskar jag! 

Upp upp och iväg

Kaos på jobbet, efter att ha promenerat storhästen så skulle jag ta ponnyn.. Varav storis blockar mig och jagar iväg ponnyn.. Det här höll på ett tag, fick dock tillslut tag i ponnyn. Dock när jag skulle gå så fick storhästen spunk och brallade runt i den där lilla leriga hagen. Vadå skiträdd att han ska dra upp sin gamla skada eller så?! Shit!
Så nä, stackars ponnyn fick ingen promenad idag. Om jag kände mig hjälplös, själv där i stallet? Måttligt.

Men nu är jag klar, framme i handen, ute på äventyr. Nya gummistövlar och nytt puder ska införskaffas.. Och jag ska hitta något onyttigt son jag snabbt kan trycka i mig. Hej hungrig.
Förklädd hästbrud direkt från jobbet. Fräääsch.

En bitter Marie bloggar inte

Kändes inte alls bra igår. Eller stundtals gick Z faktiskt väldigt bra, men stundtals älgar han bara på och lyssnade inte alls.. Så var irriterad på han.
Och Doby börjar trotsa, så att mitt humör inte var på topp igår kväll var kanske inte så konstigt.. Och bloggade därför inte..

Nu sitter jag på jobbet, klar 20min tidigare än vanligt.. Antingen har jag lärt mig rutinerna, eller så har jag glömt ngt? Hmm.
2 av hästarna ska promeneras också (ska sättas igång efter skador) men jag hittar ju inte här så vet inte än vart jag ska promenera ;( haha så bara o vänta på svar! 2 timmar tills bussen går också, härligt x)

Han var ju så himla fin förra veckan! Därför jag blir så arg/ledsen/besviken ;(

Lite småmysigt ändå!

4,5 timme i stallet senare.. Jobbar egentligen bara 3, men hade 1,5h tills bussen hemåt gick så städade nästan hela stallet. Är ju nästan allergisk mot stökiga och oorganiserade stall :P 
Och tackar en stor makt som fick mig att komma ihåg min mannafrutti XL idag! Lunch i stallgången, småstolt över hur duktig man varit, det är helt okej mysigt :))

Tjolahopp

Endast jag på bussen, en mindre kall höstmorgon. Nu blir det jobb i 3-4 timmar, finfint.
Kan tala om att det var rätt skönt att bussa ist för att åka moppe till jobbet!

Wääh äntligen!!!

Som jag har längtat, dom har uppdaterat appen igen, det går att ändra bloggstorlek! OCH det går att bestämma exakta måtten nu, inte bara hundratal.. Perfekt för min blogg som har 750px breda inlägg! :) nu är Marie glad!

Godnatt

Om 7 timmar är det dags att gå upp för en jobbdag.. Och det känns faktiskt jävligt bra! Inte det faktum att jag inte får sova till 11, som jag verkligen skulle vilja, utan det faktum att jag ska jobba. Har inte jobbat "påriktigt" sen slutet av december, lite strö här och där bara..
Men ja, imorgon ska jag jobba, och likaså alla andra vardagar. Härligt!

Nu ska jag bara lyckas somna och inte nervöst vakna varje timma som jag brukar när jag ska vakna i tid.. Sånt är inte kul 


Mästerkockarna!

När jag och Felix röjer i köket blir det ju världsklass! Cannelloni med spenat och Riccota, så sjukt gott vart det! :)
Nu fortsätter vi kvällen med glass och film, perfektion!

Ett bra avslut på en bra (men hård) vecka! Provridning, mysig uteritt på Exet och go kväll med min kärlek. Sådär som en söndag bör vara.

Imorgon taggar vi måndag, ny vecka.. stenhårt på jobbet, mycket hästar och försöka få bra med sömn! Känns bra!

Ridit liten bebishäst :D

Lilla Tatsy red jag idag, en tös på 3 år. Det är en ridlärare på ridskolans lille pålle, Tatsy, himla söt är hon! Men ja, red henne idag, vilket var en ny men rolig sak. Har aldrig ridit en så ung häst tidigare, vilket verkligen var kul! Kan avslöja att det var en provridning, och vad som händer utifrån det återstår att se. Allt beror på delar utav mitt liv som är lite oklart just nu. 
Men hon var verkligen trevlig och hade sköna gångarter! Sist jag såg henne hade hon haft mask och såg mer ut som en mager tvååring, nu har hon börjat se mer ut som en häst. En riktigt fin tjej! Imorgon ska hon hoppas för andra ggn av en person och jag hoppas på att jag kan komma dit och kolla, vore verkligen kul! :) 

Brb rida liten plutt

Denna lilla sak, som kanske någon känner igen, ska jag sitta på idag. Spännande! Haha fint jag gjorde bilden btw ^^

Snyggt!!

Dom har uppdaterat i ridhuset på Ekeby, äntligen har vi en sarg där! Och det blev så snyggt alltså! Shit vad det ser fräscht ut :) red där igår för första ggn

Denna lördag

Tävling på Roo Gård idag då, förlust med 7 ynka poäng.. Om jag är irriterad? Ja! Hade jag lyckats få fram hösten åtminstone liiite mer på banan, och lyckats fatta galopp på han i tid.. Så tror jag faktiskt att vi hade vunnit. Men det är ju en laginsats, så borde inte ta på mig det själv egentligen.. men så funkar jag!
Hästen jag red var iaf väldigt trevlig och jag tyckte om att sits på han.. på framridningen iaf. Som sagt tidigare dog han på banan och jag var HELT slut efter! Ni kan ju se filmen i inlägget nedan

Efter tävlingen red jag Hero åt Jenny, härligt återbesök uppe på hans rygg, han är verkligen trevlig att rida :) red inte så länge, men intensivt, så han blev ju svettig iaf :P 

Nu på kvällen har jag käkat på resturang med Felix, hans mamma och styvfar (eller vad man säger?).. Tog tid att få maten, men det var gott och mysigt iaf :) nu blir det film mys!

Sthlmscup 5/10 på Roo Gård

Hästen var såhääär fin på framridning, dog på banan och tog inte skänkeln.. därav ingen fattning på rätt ställe. Men jag gillade hästen iaf! 60% skrapade vi iaf ihop


Äntligen helg!

Jobb i ett stall ist för en vän, sen jobb på Ekhamra. Rida Loppan på banan för att rusha till Exet. Mocka och fixa mat där (Exet vaccinerades idag, så red inte).. och sen rush till ridskolan för att hjälpa till på handikappridningen. Så myyycket idag! 
 
Loppan var duktig idag, tyckte det var jobbigt, men duktig! Red henne ställd på rakt spår, oj vad svårt det var tyckte hon. Men när jag väl fick till det fick vi till det fint. Red även igenom programmet inför sthlmscupen imorgon, det tyckte hon tydligen inte om för hon vart trött och arg på mig ett tag xP Men fortsatte bara, är det inte jobbigt så är det inte rätt, eller?! ;) Men ja, iaf.. när vi travade av så var hon SÅHÄÄÄR fin, så snacka om att det lilla tjaffset vi hade där var värt det! 
 
Skönt att vara hemma nu, ska vila upp mig inför sthlmscupen imorgon.. är typ lite otaggad samt taggad. Är 1,5 timme dit vi ska, alltså hur hemskt långt? Bleh ;( Felix följer nog med imorn dock, så är nöjd!
Åh, alltså helg! Den kännslan! Har inte kännt så ordentligt sen december, men det är härligt :)

Att våga

"Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."
 
Går just nu och drömmer om någonting, om framtiden dels. Vad jag vill göra, syssla med och så. Jag vet ju redan, en sak är klar - fotograf. Jag tänker aldrig ge upp om det. Men det finns en till sak i livet som jag älskar att hålla på med, och det vet ni nog vad det är? Hästar.
 
Jag är inte personen som skulle klara av att ha ett jobb som bara är ett jobb. Vet av erfarenhet, att gå varje dag till jobbet där man känner sig som en robot, det mår jag dåligt av. Myrorna tex, hade jag jobbat längre än 2 månader, jag hade blivit en grå zombie. 
Nej, jag behöver ett jobb som jag är intressera av, brinner för. Jag vill att mitt jobb ska vara min passion! Och nu kommer några kanske sucka, att den lyxen är svår att få. Fast då kommer jag säga emot, för kämpar man för sin dröm så är det stor, iaf större, sannorlighet att den slår in. 
 
Men vad är det jag drömmer om då? Det tänker jag nog inte avslöja ännu.. men det innebär att våga söka till något som jag är osäker på att jag är kvalicerad för att komma in på. Men det kan även bero på att jag är osäker på mig själv och min kunskap, vart jag ligger i min ridning. Och resan mot det att jag ska söka kommer även betyda att jag måste kämpa och träna.. För jag VILL verkligen platsa där och komma in, så jag samlar på mig alla meriter jag kan just nu. Försöker iaf.
 
Är jag kryptisk så ber jag om ursäkt, men ni kommer få veta tids nog. Saker kan ju förändras och andra beslut kan tas, så håller det för mig själv ett tag framöver :) bjuder på en bild som liten ledtråd! 

En liten suprise-suprise

Det hade tydligen redan nått min tränare, att jag behöver en annan häst att rida in mig på ifall jag ska tävla. Så ah, ingen Calleponken idag, utan en annan häst vid namn Napasche. Nappe är en skäck-valack på 9 (?) år, stallets lilla indianhäst. Ridskolan har visserligen 6 skäckar, men Nappe har dom här söta små prickarna över ryggen och magen :)
 
Det gick väl helt ok idag, är inte helt nöjd.. men det var typ första ggn på 2 år som jag satt på hans rygg, och det här var tydligen andra ridlektionen han gick sen han sattes igång. Så ja, man kanske inte ska ha för höga krav.. 
 
Tror faktiskt att det kan bli väldigt bra med lite mer träning, för det var stunder där jag verkligen fick till det, men det var svårt. Ovant och så, han hade lite sin egna vilja vissa stunder. Skön och lätt att sitta på iaf, vilket är en fördel för mig att kunna slappna av, vilket jag verkligen behöver ibland!
Härlig galopp, det var de som gick bäst idag! Nästa gång ska jag försöka komma åt baken mer, då han satt otroligt mycket fast i ena tygel, vilket försvårar allting.. som nog dom flesta vet? Men ja, kämpar väl vidare nästa vecka! Är ju inte precis den som ger mig :)

Jobb och klättra med liten Loppa

3 timmars jobb och ett litet ridpass på Looisa avklarat! Finfinnemang! 
 
Klättrade lite med loppan, en sväng ute i skogen, endast i skritt. Travade sen en stund på banan och två korta fattningar, bara för att känna av efter igår. Känder riktigt bra och hon kändes vaktiskt mycket rakare och mer stöd. Trevligt minnsan! Jobbar på henne med mycket diagonala hjälper och understödjande innertygel, vilket jag iaf tycker funkar bra på henne.. 
Den hästen har stooor potential, om man tränar på ordentligt och får bort fläsket på na, då vet jag ju att hon kan vara riktigt härlig att sitta på :) Hoppas på att få rida henne mer efter denna veckas slut, då jag som sagt tidigare verkligen tycker om henne. Sto och allt :P Och hon står ju även påvägen hem från jobbet, typ perfekt!?
 
Ikväll, senare, så är det dressyrlektion för Eckers. Får se, lär ju få Calle, men behöver ju prata med min tränare och en annan tränare i stallet.. för tror tyvärr inte C kommer funka lagom tills sthlmscupen börjar. Och jag behöver ju en häst jag kan rida där! :/ Älskar ju att träna på C, men känns samtidigt så ovärt just nu, att sitta och nöta varje lektion på han. Rider ju gärna Z lite då och då också såfall! Only future can tell hur det blir med det här. 
Gammal bild från maj 2012, när jag bodde hemma hos Malin och red Loppan lite

Det är fint med komplimanger!

Har ni någonsin tänk på hur trevligt det är att få beröm och komplimanger? Såklart ni har, vem älskar inte lite bekräftelse liksom..?
Har ni någonsin blivit ledsen för att du bara får höra kritik? Såklart, för vem vill veta allt man gör fel, men inget man gör rätt..? 
Har ni någonsin tänkt något possitivt eller snällt om någon, men låtit bli att säga det? Dom flesta har nog det, ibland för att man inte vill smöra och ibland för att man inte tänker på att andra faktiskt vill höra det.
 
Det kan göra ens dag att få en ynka liten komplimang, kanske om ens hår eller kläder. Att få beröm, för ens ridning, för att ens häst börjar se fin ut eller för att man helt enkelt gjorde någonting bra. Man kanske inte alltid erkänner det, men det är ju så.. det måste ju vara något knas ifall man inte blir minsta glad för en komplimang.
Det här med att vissa säger att dom älskar kritik.. kan förstå samtidigt som jag inte förstår det. Man vill ju veta vad man gör fel för att kunna bättra sig samt utvecklas, men får man aldrig höra vad man gör RÄTT så lär man sig ju inte det. Gjorde du helt rätt när du tog det där tygeltaget tex, men inte får veta det, så kanske du inte gör det så mkt mer.. för att du inte förstod själv att det var superbra gjort! 
 
Jag ÄLSKAR att få beröm, blir lite blyg och tillbakadragen när jag får det.. skulle inte kalla mig själv för självgod precis. Och jag ÄLSKAR att berömma! För jag vet själv hur glad jag blir! 
Kritik klarar jag inte i alla grader, vänder taggarna utåt många gånger. Men det har med mitt "förflutna" att göra, att jag ser ner på mig själv så och inte tror på mig själv. Får jag kritik för något så blir jag dels arg på mig själv, eller tror att personen i fråga bara påpekar det för att trycka ner mig. Det är ett problem för mig, svär, det är inte kul! Men samtidigt beror det på hur personen påpekar ens fel också.. 
 
Men jag tycket att fler måste tänka sig för HUR dom kritiserar.. och tänka på att berömma sina medmänniskor. Det sprider glädje och är ju bra trevligt! :) Typ lite så tänker jag!

Totalt slut men oj vad jag älskar detta!

Hästlivet, det är ju för bra underbart. För mig spelar det ingen roll om jag står och mockar boxar, släppar vattenhinkar eller brottas med höbalen.. jag trivs i stallet och bland hästarna. Finns det någonstans man kan tänka ordentligt, andas ut eller bara finnas, så är det ju i stallet.
 
Idag har jag varit i fyra olika stall, flängt runt från 7 imorse tills 7 nu ikväll. 12 timmar häst blir det.
 
Börja med att jobba i ett stall där jag hoppade in för en vän, som inte kunde jobba själv idag.. dirrekt efter det så åkte jag till mitt jobb, åt lite lunch själv innan jag lunchade hästarna och fixade allt stallgöra. Gick rätt fort idag, då 2 hästisar var på kliniken och jag inte hade utsläppet. 
 
Klar på Ekhamra (stallet ligger där, så så får det heta) så vart det iväg mot Malins pålle Looisa, idag igen. Men idag så red vi på banan, istället för i skogen, och det gick väldigt bra! Ibland så ville hon inte riktigt lyssna på skänkeln och så, men det var ett helt ok stöd i tygeln idag och hon jobbade på. Skänkelvikningar och rakriktning låg fokusen på. Red även sista delen av passet utan stigbyglar, och mycket trevlig var hon att sitta ordentligt på.. och verkade gilla det hon med, kändes stadig och lugn :)
 
Efter Loppan blev det att åka och skritta Exet, på travbanan blev det idag. Gjorde skänkelvikningar lite tvärs och kors, låg och stel.. men ändå rätt sammarbetsvillig. Det gjorde mig glad, och förhoppningsvis så börjar jag rida som vanligt igen efter helgen. Skulle vara skönt, håll dock tummarna att han fortsätter kännas "normal" :)
 
Nu är jag äntligen hemma, hungrig och trött, men glad! Ska däcka i soffan i väntan på min Felix och mat en stund bara :)

Rider liten köttbulle

2 jobb avklarade och just nu sitter jag på häst nr.1, vilket är köttbullen Looisa :) lite trim på banan här, innan jag åker till stall nr.4 och rider häst nr.2
 
Hurtbulle

Helt totalt utslagen

Efter ca 6 häst&stall-timmar, så är jag nu helt utslagen och vrålhungrig. Dock återstår 2 stall-timmar, men mot Exet orkar jag nog inte röra mig förrän om ngr timmar.. återhämtnings time.
 
Först var det ju jobb som gällde :) Morgonfodra kraft, släppa ut hästarna och ge dom hö i hagen + fylla på vatten (lätt när slangen fryst under natten) är först på schemat. Sen så mocka 4 boxar, ev ströa, sopa, höa, kraft i krubba och hink (va dock slut så slapp göra det idag) och fylla på vatten i ponnyns box.. och sen em-hö i hagen. Det är typ så en dag där kommer se ut, om jag inte missat något. Det som tar mest tid är mockningen, har svårt för det där med spån.. poopet blir ju så tort så det smulas bara sönder. Hata! -.-
 
När jag slutat där så åkte jag direkt till Malins stall, som inte alls ligger långt ifrån, och red hennes ponnyhest Looisa. Jag gillar den hästen, även fast hon är så liten :) Loppan är ett sto på 10 år, och jag skulle chansa på att hon kanske är runt 155 i mankhöjd.. 
Speciell brutta det där, kan bli sjukt suuur, kan gå som en dröm, kan gå och vara rädd för det mesta eller bara vara cool. Idag var hon spänd, och det var mycket läskigt den där uteritten.. speciellt korna, som hon troligtvis ridit förbi mååånga gånger! :P Jobbade skänkelvikningar tvärs grusvägen, och kämpade i övrigt att hon skulle gå med rak hals.. ah men det gick ju bra. Inte. Men kämpade på iaf :) Och testade lite byten i galoppen, på en slingrig bra väg, vissa klockrena, vissa kaos. Är överlag nöjd med henne, hon gick väldigt mycket bättre i slutet iaf, mindre surrikat då.
Imorgon rider jag henne igen, då tänkte jag trimma på banan. Wish me luck!

Spanska ridskolan @ Globen Del2


Tack!!!

Blir så himla glad för all fin respons jag fått på mina bilder från i lördags, både här, instagram och irl! Betyder mycket för mig, verkligen! Fler bilder ska komma upp hör vid 12 någon gång, så ni som gillade dom får hålla utsikt!
 
Sånt där tycker jag verkligen om att fota, det blir mer konst än ridbilder, iaf majoriteten av bildena är inte bara ridbilder.. :) och lippizanarhästarna är så otroligt vackra!
 
Men tack så himla mycket alltså! :) 

@work