Känns bra!

Dressyrlektionen på Mistel kändes bra, hittade lite nya knappar och en annan känsla. Kombinerar jag det vi gjorde idag med hennes kärlek till att tävla kommer det gå skitbra! Ska lxm försöka kombinera sättet jag rider fram på tävlingar med det jag lärt mig idag och i torsdags. Få henne att ta stöd i ytter i högervarv, inte skjuta in rumpan i högergaloppen och ta tillbaka henne rätt i galoppen så hon inte skjuter iväg. Även få henne att ta längre steg.

Är så sjukt taggad!!! Mistel är duschad och fin nu också :)

Nu blir det att dra in till stan för att fira Valborg med fina vänner :) ha en fin kväll!


När man har världens bästa vän!

Felinda är snart påväg hit, för hon vet att jag behöver det.. även om man kanske svarar "nä det är lungt". Tur att man har vänner som henne! Skulle göra detsamma för henne tusen gånger ut, så det jämnar ju ut sig :) 
 
Men vi lär umgås lite genom denna tisdagsångest, innan jag ska iväg och rida ikv. Hoppas jag lyckas hålla fokusen igenom ridpasset ändå, det är ju rätt viktigt att jag får till det inför imorgon :)
 

Så sjukt stolt

Tidigare idag red jag ut med Jackie på Nikita, CL på Exet och själv red jag på Hedda.. var så sjukt kul att se Exet under en annan ryttare, har inte gjort det på typ ett år. Han är såååå fin, börjar verkligen se ut som en häst igen! Sjukt kul :) Tror CL tkt han kändes trevlig också, och hoppas hon inte ljög när hon sa att han såg fin ut sen när jag galopperade honom lite på volten :P hehe..
Blev så stolt så jag nästan sprack av glädje!!
Hedda var iaf jobbig på uteritten, men hon kan tydligen vara så. Red lite på volten sen för att sluta med bra känsla, och där gick det riktigt bra :) Mot sluten av passen börjar hon närma sig mer och mer någon slags övertramp i skritten. Härligt! 
 
Hopplektion på Zetra var det ju också nu på kvällen, upphöjda bommar och lydnadsövning. Gick riktigt bra, revanch efter förra veckan. Han lyssnade bra, sprang inte på och hängde med i svängarna. Trevligt trevligt! Det var bara bommen där mn bytte galopp över som var strul, jag red dålig väg och vi kom fel båda gångerna. Nöjd iaf!!
<3

Jag vill därför kan jag

Stod precis i mitt rum och drog på mig gymkläderna, slängde en snabb blick i spegeln och insåg en sak.. för typ första gången på riktigt länge är jag ganska nöjd med min kropp. Jag har alltid varit den tjejen som står och ser fel, så fort jag stått framför spegeln. Jag har hatat mig själv för att jag letat fel, men inte kunnat låta bli. 
 
Skillnaden sen jag började gymma är kanske inte radikala, men jag ser och känner mig mer fitt, och jag är så stolt över mig själv! Jag kämpar verkligen med att inte stoppa i mig skit nu, röra mig ordentligt.. för att verkligen kunna titta mig själv i spegeln och stolt tänka, fan vilken fitt brud! 
 
Jag är långt ifrån, men jag är närmre nu än vad jag var för 2 månader sen. Aldrig har jag tagit tag i det här, ofta haft tanken "borde nog gymma" i huvudet. Idag drar jag till gymmet med ett leende, "Fan va grym jag är som kämpar påriktigt!". 
 
Sån grym kännsla! Det bästa som finns måste vara att finna motivation och inspiration i sig själv.

Dåligt

Dog i soffan när jag väl kom hem igår. Eller ja, först åt jag och skypeade med Felix... men sen dog jag! Hade liksom tänk en pw och lite blogg där på kvällen, men det rann ut i sanden och blev ingenting av. Rackarns.

Har varit iväg och jobbat lite nu på morgonen, nu ska jag hem och äta en saftig lunch, innan jag drar vidare till gymmet. Min mage skriker efter mat just nu, så det är bara att lyda :)

Senare ska jag rida Hedds och Exet, blir en uteritt med någon av dom, sällskapa Jackie som precis flyttat till Ekeby. Blir fint i det här underbara vädret! :)


Kikat på världscuphoppningen

Har kollat svtplay på vägen till båtklubben, nu blir det fika med släkten.. Jag äter dock kvarg med hallonsmak, försöker ha lite karaktär iaf. OM det är svårt? Skojar inte när jag säger att det är kakor och tårtor på hela bordet! -.- men jag kämpar! :P


Ingen minns en tvåa..

Näe skämt o sido.. Var inte så nöjd, så förväntade mig verkligen ingen vinst idag. Hästen var jätteduktig men jag tappade fokusen idag. För mig funkar det inte när det inte är jag som rider hästen först, jag blir typ stressad då :/
Men Monica tkt det såg bra ut, så hoppas att om det går ännu bättre på onsdag, att jag får bra resultat!

Ska till båtklubben och fira pappa nu, mer uppdate om tävlingen sen!


Fabulous

Jobbtröjan på, kioskmongo mode: on!


Gym och jobb

Imorse var jag på gymmet och körde ett mage/rygg pass.. lackar på min kropp då vissa övningar är så jäkla svåra för mig eftersom min ryggrad är rätt sne. Har även knasiga muskler i ryggen eftersom jag ofta anstränger fel då jag är skev.. men men, kämpade på! 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, göra mat lite snabbt och sen bege mig mot globen. Ikväll jobbar jag på DreamHack i kiosken, i Annexet.. spännande. Servera svettiga nördar dricka och godis, kul! ;) hah
 
Bäst jag sätter fart iaf. Men ville hoppa in och säga att eftersom jag börjar kl 5 och slutar 1 så blir det inge mer blogg för min del idag :) 
 

Fokuserad och målmedveten

Snart är det dags för semifinal i stockholmscupen, och jag är så extremt taggad! Min fokus ska vara på topp, jag ska rida varenda steg och tänka varenda rörelse. Det här kan vara Mistels sista sthlmscup, för nu tror jag hon pensioneras ifrån det på riktigt.. tanten är ju hela 22 år nu! Men vi får väl se :)
 
Det jag ville säga egentligen är - man måste träna för att utvecklas! Man måste hitta sina fel i ridningen och nöta tills det sitter! Det är därför jag ska rida Mistel 3 gånger nu innan semifinalen, för jag tänker göra allt jag kan för laget liksom!
 
Men det är ju såhär också, hur ska man kunna utvecklas på tävlingsbanan om man aldrig tävlar? För det finns ju dom som sitter och nötar på träningar, sen tävlar dom en gång och förstår inte varför det inte gick på tävlingen. Sen sitter och fortsätter nöta på träningarna, men tävlar aldrig för att man inte tror att man är redo. Allt handlar ju om tajming på tävlingsbanan, rutin och kunskapen att hålla fokuset. Går du in på banan osäker, lite för nervös och ovan på tävlingsbanan.. då är det lätt att tappa fokusen! 
 
Och nä, klubbdressyr kanske inte är så kul.. pay&ride kanske inte heller är så kul. MEN - se det som träning. Träna på att tävla! Personligen så är jag med på klubbtävlingar så ofta jag kan, för jag vet att det behövs.. Det håller mig motiverad och sen när jag går in på banan på sthlmscupen så känner jag mig stensäker. Oavsett om hästen jag rider inte går 100%, för eftersom jag är trygg på banan, programmet och allt sånt, så kan jag fokusera mer på hästens form. Win!

Bra kväll i stallet!

Som sagt så började jag med en underbart mysig uteritt på Exet, barbacka. Han skötte sig jätte bra, det var några grejer som var lite otäcka, för dom har aldrig stått där förut så han blev lite chockad.. men i övrigt så var han fin :) Behövde den där mysiga uteritten, det är alltid en tankerensare, avslappnande liksom. Bästa Exet <3
 
Hedda var också väldigt fin idag. Red på utebanan, då tävlingen slutade precis när vi kom ut, tajming! Växlade mycket mellan trav o skritt, bytte varv och red volter. Skänkelvikningar och serpentiner med skritt på medellinjen. Bakbenen börjar hon använda mycket mer i skritten nu, det känns! Riktigt kul faktiskt, känns att det går frammåt :) Även traven känns väldigt trevlig, så börjar jobba henne mer i den nu. Kliar i hela kroppen efter första galoppen, men mer muskler och kondition måste hon få först tycker jag :) Vill absolut inte hetsa fram någonting, det vinner man ingenting på! Slow and steady wins the race, som man säger ;)
Bästa vän

Myspys uteritt

Kom precis tillbaka från en uteritt på Exet, och det är fortfarande ljust! Sjukt mysigt :) ska rida Hedda på travbanan nu, tävlingarna är fortfarande igång nämligen.. Hörs vidare när jag kommer hem!


Fredag!!

Har jobbat, och nu är jag hemma för stunden, käkat lite och ska byta om.. snart blir det en pw till stallet för att rida två pollar. Lär ju bli uteritt eftersom det är tävlingar på Ekeby just nu. Förhoppningsvis är dom slut tills jag ska rida Hedda, då jag inte vill rida ut henne själv första gången. Inga konstigheter egentligen.
 
Är ju sådär taggad på Fredag.. ska jobba på Globen imorgon så behöver vara pigg osv. Lär ju komma hem rätt sent också från stallet, så får chilla hemma säkert! Kanske köra lite ansiktsmask, polera klorna och sånt mys.. lite fokus på mig själv sådär :) Mys!
 

Dom andra två

Förutom dressyrlektionen så var jag ju även på Ekeby tidigare. Red Hedds på volten i ca 40 min, skritt o trav. Hon skötte sig väldigt fint idag, var mycket lugnare i traven än sist, lite stadigare :) I skritten var hon dock trippig med bakbenen, red över 2 markbommar för att hon skulle kliva på mer, och då gick det ganska bra ändå. Kämpar på för att hon ska slappna av och trampa på med bakbenen mer! 
 
Exet fick gå i rundcorallen, och som tidigare sagt så fick jag ju jaga runt honom lite. Haha travaren som inte ville trava! Mupphäst ^^ Men det gick bättre efter ett tag, det är som att han typ inte riktigt förstår varför han ska trava när jag står på marken. Vet inte riktigt hur han tänker dock.. om han ens gör det dvs ;) hehe
 
Innan det var jag på gymmet o köttade lite, fixade så att jag ska få ett nytt tränings-schema.. förhoppningsvis blir det bra så jag får lite ny motivation!! :)

semifinals trim på tanten

Idag var det dressyrträning som gällde, och det var Mistel som jag stod uppskriven på. På onsdag är det dags för semifinal på hemmaplan i sthlmscupen, och idag var det dags att trimma lite. Tyckte det gick bra, fick tänka till mycket och anstränga mig :) Var mycket fram på långsidan och tillbaka i hörnen, i alla gångarter. I galoppen var jag verkligen tvungen att fokusera, först så får hon inte skjuta ut rumpan på raksträckan när jag trycker tillbaka, sen så måste jag komma ihåg sitsen i hörnet, korta på ytter och få henne i uppförsbacke.. allt samtidigt!
Men jag är nöjd :)
 
På söndag är det klubbdressyr, ser det som träning. Monica dömmer, så då får vi se vad jag måste öva mer på. På tisdag rider jag henne i dressyrgruppen där, trimma som attans och verkligen hitta lösning på dom största problemen och på onsdag så köttar vi semifinal :D

Världens segaste

Bestämde för att köra lite i rund-corallen med Exet, vet dock inte vem som fick mest motion utav det - jag eller Exet? Haha alltså han är såååå seg, så fick jaga igång honom i början! Mupphäst ^^ men när jag sprang med honom (ca 2-3 meter innanför) så drog han på ändå..
Han lyssnar iaf när man ber han sakta av, alltid något :)


Duktig flicka

Skrittat av Hedds i solen, njuter massor! Hon gick super idag, nu är det Exets tur, vara aktivering ännu är obestämd :)


Läser på

Sitter just nu och läser runt lite, på olika träningsbloggar och sånt, för att lära mig mer och få inspiration. Jag hade tänkt börja köra på ordentligt nu, minska fettmassa för att få synligare och tydliga muskler. Det är väl ingen hets över att gå ner i vikt eller så, jag vet att jag inte är tjock eller något sånt.. utan det är mer för att det är så jädra snyggt när man kan se musklerna. Se hur vältränad man är. Jag vet att jag har mycket muskler, men dom SYNS inte på det sättet jag skulle önska! 
Så nu läser jag på lite, ska verkligen försöka vara seriös med det här nu, visa karaktär och fokusera! Det kommer bli bra det här :D KÄMPAKÄMPA!

Ska bli spännande o se ifall det gömmer sig ytterligare och tydligare rutor under det här ;)

Promenix

Exet gick ganska bra, och när det var Hedds tur fick jag migränanfall.. men bet ihop och går lite med henne nu. En av oss redheads är iaf pigg o glad! Heh


Dör typ

För första gången på 3,5 veckor fick jag idag SE Felix.. och ja jag blir helt fjompig o så, men shit vad jag saknar han! Vill kyssa människan som skapade skypes fötter (hatar fötter), så glad är jag för att skype finns! Satt här och log o rodnade som en liten skolflicka. Pinsamt nästan! 
Men det är lika jobbigt som alltid att lägga på, i närheten av omöjligt! Vill ha hem min Felix nununu!!! Får försöka överleva några veckor till dock.

Börjar däremot bli dags för mig o sätta igång här, dra till stallet, rida Hedds och Exet, sen försöka ta mig till gymmet. Ett seriöst pass idag! heh.. 

Bästa Felix<3 Värt att min skype har fått för sig att vara på danska dock.. 

Solfrukost

Sitter och käkar frukost hos Felly, på balkongen. Hur mysigt som helst!

Hon ska till jobbet och jag ska hem, öppna paket som kommit på posten (nyfiken!!!) och sen skypedate med min favorit :) längtar!


Bra försök ändå..

Haft en sjukt mysig dag med Felinda, och vi tänkte avsluta med gym tsm.. Haha alltså fail? Vi flummade mest, helt sjukt oseriösa! Sen stod vi och stirra oss själva i spegeln (det var ingen där), dansade lite och ja.. Var normalt onormala.

Men det var ju bra försök ändå :) hehe


En blivande bättre tisdag!

 
Skulle egentligen dragit till gymmet imorse, men min kropp sa typ sådhär: NEJ! Du är trött. Sov vidare i 3 timmar du! Och så blev det ;) Men nu ska jag duscha, klä på mig och sen dra in till stan för lite kvalitetshäng med Felly :) Sen kanske jag ska dra en repa förbi gymmet innan jag åker hem.. bara för att vara hurtig! hehe
 
Och såvida blogg-appen funkar eller inte, det lär ju märkas.. annars lär bloggen eka tom resten av dagen. Så kyss och goodbye till er!

2 bra idag iaf :)

Får nöja mig med att det gick bra i andra stallet på dom andra hästarna.. Idag var första gången på 2 månader (om inte mer?) som jag galopperade med Exet! :D Trodde det skulle bli fläng o släng bara, men han gick så otroligt bra med tanke på hur länge sen det var!! Vänster började såklart lite knackigt, men gick bättre sen. Är otroligt nöjd med finkillen :) Underbara häst, vad vi kämpar. Vad JAG kämpar för dig! Bästa vän 
 
Ooooch, sen så var det första traven på Hedds idag, fick en liten chock av hennes trav ^^ Exet är rätt stilla, trevlig o sitta på när han travar, men H har väldigt mkt större steg och rör på sig mycket. Men det kändes bra! Bättre takt, stadigare och lugnare så lär det bli skitbra! Bakbenen klev på lite mer i traven också :)
 
Har ingen av dom imorgon, men på onsdag så. Då kanske det blir uteritt om vädret tillåter, vore mys! Fortsätta jobba på att komma igång! :D Det är sånt här jag måste fokusera på, sånt som för mig glad och motiverad!!!
Johanna filmade traven lite, printscreen från filmen!

Sämst!

Är bara så arg och irriterad på mig själv, varför ska det vara så jäkla svårt att bara rida klokt? Sluta tveka så jäkla mycket och bara rida. Jag förstår inte!
 
Är så jäkla missnöjd med dagens lektion, men bara på mig själv. Hästen kan ju inte rå för att ryttaren är sämst liksom. Fick våra första stopp på hinder på jättelänge... jag förstår inte varför självförtroendet sjunker ner till fotknölarna sådär. Det blir helt svart och jag vet inte hur man rider. Känner inte hur vi kommer, nära eller långt ifrån. Känner inte vad jag måste göra, inte göra eller nått. Vet seriöst inte! 
 
Stackars Z som måste springa runt med mig där uppe på ryggen. En ofokuserad klantig fegis. 

Fotojobb

Nu när jag börjar komma igång ordentligt här, så tänkte jag bara göra lite reklam för mig själv här på bloggen. Söker du häst- barn- eller porträtt-fotograf? Fina bilder tillsammans med din häst, bilder från en träning eller kanske fota en tävling? Ditt val. Allt du behöver göra är att kontakta mig så bokar vi ett passande datum och diskuterar vad det är du vill föreviga med bilder!

 

Kontakt:
[email protected]
0707463434

1h foto, 5 bilder - 400kr + moms
1h foto, 10 bilder - 650kr + moms
(moms 25%)
Bildtillägg - 50kr/bild
Extra tid - 150kr/h

Jag tar betalt via faktura
Bilder levereras som högupplöst jpg


Min fina kompis

Foto: Nathalie Norgren

*rubrik här*

Hoppas blogg-appen fungerar imorgon, för lär inte vara hemma så jätte mkt.. troligtvis. Först jobbar jag mellam 7-12, sen får vi se ifall jag ska till Exet eller inte, får kolla det imorgonbitti. Oavsett kommer jag hitta på något, förutsatt att det är sol dvs :P 
Meeeeen, godnatt finingar! 

Slagsmålsklubben

Har gått o blivit beroende utav SMKs musik.. vet inte varför, blir typ allmänt pepp av dom. Just nu lyssnar jag mest på "Ovningskora" och kan typ inte inte dansa till den! Blir man lätt stressad dock av sånna här låtar ska man nog inte lyssna på den, men ja.. här har ni den iaf, låten som går på repeat just nu och som jag köttar till på gymmet! 
 

Två av alla mina fina vänner

Älskade Felinda och Petra, snyggbrudarna. Två vänner jag är så ruskigt glad över att ha i mitt liv! ♥

Moodswings

Idag snurrar humöret! 
 
Igårkväll var hemsk, kunde inte sova osv. Vaknade opepp, låg kvar några timmar i sängen.. sen när jag väl gick upp älskade jag livet, hoppade runt i huset och skuttade sen iväg till gymmet. Astaggad! Köttade på där som satan, och sen påväg hem så njöt jag verkligen av solen.. sen kom jag hem, blev sådär uschigt seg. Vill ju göra saker, men finner ingen motivation till det.. hmpf.
 
Måste göra NÅGOT nu, såhär kan vi inte ha det. Skärpning Marie!

Nyfiken

Något som jag faktiskt tror att alla någon gång har undrat är hur man själv ser ut i andras ögon, både utseendemässigt och ens personlighet. För ingen ser ju en person på samma sätt som någon annan, allt har ju lite o göra med hur väl man känner personen också kanske.. för enligt mig så tycker jag en person med härlig och bra personlighet blir finare i mina ögon. Hur många gånger har man inte svurit över en person man ogillar, och verkligen spottat ut hur ful och äcklig människan är?
 
Nej men samtidigt som jag skulle vilja veta hur folk ser mig, så vill jag ändå inte helt veta.. för alla kan ju inte tycka bra om mig! Så är det ju bara. Undrar lite ifall andra ser alla skavanker som jag ser, eller om dom tom ser fler än vad jag gör?!
 
Men lite såhär iaf.. hur uppfattas jag som för person genom bloggen? Eller ja, om min personlighet lyser igenom lite sådär ens..? Jag vet ju hur jag själv skulle beskriva mig, men tänk om det bara är en egenpåhittad myt? :) Jo men tror faktiskt jag vill höra, så shoot!
 

Mot gymmet

Det är sol, jag är på bra humör och nu ska jag dra iväg till gymmet. Köra ett tråkigt konditionspass (haha jag tycker verkligen det är tråkigt! Men nödvändigt dock) och sen hem igen. Måste städa här hemma, men vill ut ur huset först. 
 
Har inga hästar att rida idag, känns lite konstigt sådär, men rätt skönt ändå. Har gått igenom det förut, älskar att vara i stallet, men hästfria dagar kan vara rätt skönt också! Inga måsten, bara göra det man känner för typ :)
 
Ut och njut av solen nu, det är vår!

Finingen ♥

Foto: Nathalie Norgren

Fler bilder imorgon

Bjuder på en bild nu, fler kommer imorgonbitti :) Min fina kompis 
Foto: Nathalie Norgren

hemkommen

Har varit 5h i stallet, först fotades jag utav Knattis, lite halvflummigt sådär.. sen så fixade jag i stallet, mockning och mat till både X och Hedds. Sen så red jag Hedda på travbanan, var väldigt otaggad på att rida idag, så en liten promenad för Exets del och lite skritt för H. Precis lagom!
 
Ska kolla igenom bilderna från idag nu, se om det blev någon vettig och inte bara knasiga miner ;) heh
Sneakpeak från idag;

Film från hoppkursen på Flyer


En bättre fredag

Gårkvällen vände och jag blev på bra humör igen, sådär som det ska vara. Fina vänner och glatt humör, gosgosgos. Körde lite spel o sånt, lite gnuggis-tatueringar..haha riktigt kul!
 
Nu ska jag göra mig i ordning, fixa och dona, packa väskan. Idag kommer Knattis ut till Ekeby och fotar mig o Exet, så en vårig design kommer kanske upp här snart ifall det blir några bra bilder :) Det är ju så galet bra väder, inget bra fotoväder men njuter utav solen iaf! :)
 
Sen efter att hon fotat så ska jag iaf rida Hedda och Exet.. eller så får X longeras i corallen. Får se hur jag gör :) Iaf, kommer bli en mysig lördag i stallet! Film från igår kommer upp snart.
Hade en naken man i mitt glas, fin va? :)

Bitter

Har hemskt dåligt humör, saknar Felix sådär sjukt mycket och är så trött! Men ska försöka fläska fredag med mina vänner iaf! På med ett leende!

Vi hörs nog av imorgon, ni jag och bloggen!


Hoppkurs på Flyer

Skulle hoppat Z på hoppkursen idag, och var så sjukt taggad på det! Meeen han har tappat sko och har ont i tassen, så ah.. Fick byta till Fly, och det gick faktiskt riktigt bra... Förutom på ett hinder. Ni förstår om ni kollar bilden nedan ;)

Mer uppdate sen + film!


Goddag!

Flatbröd, ägg och te med kanel i. Mums <3


Välförtjänt

Efter den här långa aktiva dagen så ska jag trycka i mig mängder med mat nu! Är så galet hungrig, har ätit 1 skål youghurt, 1 knäckemacka och 2 bananer idag.. inte så ultimat när man ridit 4 hästar :P Så nu blir det tjockt mycket middag! höhö
 
Sen blir det sömn för min del alltså, laddar upp inför Fredag! :D

Dagens 4 ridpass

Först ut idag var Hedda, 40-50 min skritt i ridhuset. Var väl lite som dom tidigare gångerna, fast det går ju ändå bättre och bättre imo. Dock spänd idag, gnäggade helatiden, och pigg då hon stått inne hela dagen (skoddes + kaosväder). Nådde en punkt där hon tyckte jag var så jobbig, och så tråkig.. hon ville ju faktiskt trava sa hon tydligt.
Så hon började tjura och ville inte riktigt som jag, så vi kompromissade med en kort paus, och sen på't igen. Hon tyckte fortfarande inte det var helt okej, men den här gången skulle vi göra som jag ville. Med lite tjöt och mycket beröm när hon började lyssna så vände det och gick riktigt bra. Slutade när hon var avslappnad och frustade jättemycket :)
Bilder lånade från Malin
 
Exet reds barbacka i ridhuset i ca 30 min, bara fick röra på sig lite. Skulle ju egentligen longera men det var ju så taskigt väder! Är dock glad för det, för Exet gick sååå fint! :D Han var verkligen lugn och det kändes harmonisk! Otroligt trevlig.
X är ju otroligt tjock just nu, så sadeln ligger inte helt 100% bra, troligtvis därför han kändes så trevlig idag :) Lite mer barbacka tills magen är mindre!
 
Dressyrlektionen på Zetra var lite halvdann.. började bra, blev mindre bra i mitten och slutade väldigt bra! I vänstergaloppen får jag blackout när han drar på, och vi blir oense, jag tar tag i tygeln och han sänker ryggen.. måste tänka mer! I sista galoppen, höger, så kändes det  sjuukt bra! Där red jag ändå riktigt ordentligt :) Så satt av nöjd sen iaf! 
 
Sist ut idag var det ridlektion (red ist för mamma) på Flyer, som jag aldrig suttit på förut. Och dom skulle "hoppa" i den gruppen också, lite kul att hoppa ngn annan än stora Z :) Fly var iaf supertrevlig att rida på, drog upp huvudet ibland sådär, men kändes ändå rolig att rida på. Han hoppade väldigt mjukt och ärligt, skön galopp och var kul att rida en häst som inte blir stark och på i anridningen mot hinder :P
Skulle absolut kunna tänka mig att rida Flyer mer, tror han kan vara otroligt fin när man ridit sig in på honom lite mer :) Det där med att han är svårtrensad skulle jag dock kunna slippa ^^

En häst kvar!

Dressyrlektionen på Z var lite halvbra sådär, slutade iaf riktigt bra! :) trycka i mig ngt ätbart, sen upp på nästa bara!
"Hopp"lektion på Flyer är det, kul att testa på honom :)


Häst #1 och #2 ridna

Nu mot nästa stall!


Vila i frid Braveheart

Idag fick Little Braveheart från ridskolan somna in. Han har kämpat på så bra sen olyckan i boxen, men blev tyvärr aldrig bra. Nu slipper han ha ont längre ♥ Kommer vara tomt utan honom i privatstallet, hans lilla mule som tigger efter uppmärksamhet vid gallret och söta nyfikna ögon. Han har ju liksom alltid stått där när jag varit hos Z.. 
Tankarna går till Lovisa och Lotta idag! 

Vila i frid fina lilla Bravo, goa häst. Du kommer vara saknad 

Godmorgon

Bra start på dagen.


I väntan på sömn

Ligger i sängen (däckade inte i soffan idag iaf) och väntar på att alvedonen ska börja värka så jag slipper huvudvärken! Försöker planera morgondagen lite sålänge, är dock alldeles för ofokuserad just nu.. Lär bli gym, longera Exet, rida Hedda och sen 2 lektioner på ridskolan. Aktiv dag! :)

Önskar att jag slipper huvudvärk imorgon dock, annars kommer jag aldrig palla allt!


Lovisa & Braveheart


Fina varmblod

Efter gympasset åkte jag som sagt ut till Ekeby för att ta hand om pållarna. Båda reds, och är mycket nöjd med båda :) Duktiga varmblod!
 
Exet fick ridas fram på travbanan och sen trimmas lite på utebanan, det blev nog ca 1h sammanlagt. Han var lite tung och trög idag, men ändå ganska fin. Trevlig att sitta på liksom :) Jobbade inte på något speciellt sådär, lite skänkelvikningar, volter, halter osv. Han skötte sig iaf, och det är så kul! Bästa Exet<3
 
Hedda skrittades på långa tyglar runt travbanan och reds sen i ridhuset, fortsatte där vi var igår; att hon skulle trampa på med bakbenen och ta stöd. Måste säga att det gick mycket bättre idag, även om hon inte har något övertramp ens, men stor skillnad för att vara 4e gången jag rider henne nu tycker jag. Tror verkligen det kan bli något bra utav det här!
Hon började tycke det var jobbigt efter ett tag, det märktes.. då gav vi oss :) Det är ingen idé att tjaffsa och puscha henne för långt såhär i början. Jag känner henne inte, och hon är inte igång. Vi tar det lugnt lxm :)
 
Mamma filmade, men det är inget jag lägger upp ännu såfall :P Ni kan få ett printscreen iaf - Hedda in action.
Såhär ljust var det halv 8! Ooh vad jag älskart!

@Ekeby

Efter ett ordentligt armpass på gymmet så är jag nu i stallet, mocka 2 boxar och rida 2 hästar, has hur ska jag orka det? Grepen är tung! :P


Snyggingarna

Innan jag drar till gym och stall o allt sånt där, så slänger jag upp en bild från gårdagends plåtning med Petra och Felinda. Snygga vänner jag har visst? :)

Lite sliten bara

3 dagar i rad har jag gått upp sjukt tidigt, och hållt igång hela dagen.. inte ätit ordentligt eller bra.. och detta har slitit på mig som fan känner jag. Nu vaknade jag upp här i soffan, fortfarande så sjukt trött men lite mer redo att möta dagen.
 
Igårkväll red jag iaf både Exet och Hedda.
Exet reds på utevolten, som börjar bli ganska bra.. lerig dock, inte konstigt när det regnat så mycket! I traven så la jag 6 volter längst spåret, som bytte varv helatiden. Tänk er som 8volter fast i en kedja.. Aja, dom gick bra, han stretade inte emot eller någont sånt. Riktigt mjuk i munnen och bra frammåt! Är otroligt nöjd med honom, han var så duktig så :) Nästa vecka börjar jag nog jobba med galoppen! 
 
Hedda reds på samma vis på utevolten, dock i skritt endast dåra. Ville att hon ist för att ta korta steg, krulla ihop halsen och fiffla med bettet. Hon började ju spänd, men efter ett tag trampade hon faktiskt på lite mer bakifrån och tog lite stöd i bettet. Hon krullade ju såklart ihops sig ändå, men med lite mer spänst och utan att hålla på med bettet :)
 
Hedda heter egentligen Hedda Zet och är ett ridtravar-sto på 12 år som står i samma stall som Exet, som jag ska hjälpa till att sätta igång, då hon varit avställd ett tag. Det ska bli kul och en bra erfarenhet att sätta igång en häst man inte känner från början. Det är därför jag kallade det för "ett litet projekt" då det ändå inte är något man bara gör lite sådär :P 
Ska se ifall jag kan få någon att filma lite en gång i veckan eller så, så man sen kan klippa ihop filmerna.. vore inte det kul att se sen? :)
Ska bli spännande, fux-ston har ju ett rykte över sig ;)

Woops

Igårkväll la jag mig i soffan, la in alla bilder och började ladda upp dom bra på ps... och så var det med det. Slocknade stenhårt, vaknade upp halv två men somnade om otroligt fort igen.
Sov alltså i soffan hela natten, vilket betyder att bilderna inte riktigt ännu är klara, och att det aldrig blev något inlägg igår... Någonting jag dock tänker rätta till innan dagen startar på riktigt!

Tur att man vänt dygnet rätt, och vaknar halv 8! Längre dagar <3


snart!

Ska fixa bilderna från idag på Lollo, så hon kan välja! Sen bloggar jag, jobb går före bloggen nämligen :) Det är nog förståeligt va? 

Brb fotar


Oooh åka pendeltåg..

Mot staden för portfolioplåtning!


Back to school

Wääh, ja ni läste rätt! Ska till skolan nu.. Dock för att hälsa på, och vänta på Petra :) ska fota henne och Felly senare idag, lär bli mys!
Var länge sen jag hälsade på, blir alltid nervös av ngn anledning ^^

Plåtningen med Lollo gick jättebra! Supermysiga bilder, ni får se när hon bestämt vilka hon vill ha sen :)


Hjärtat slog några extra slag

Jag har fan världens finaste pojkvän! Utan att överdriva. Han har alltså skickat blombud, där bortifrån Thailand, för att det var exakt 4 månader sen vi första gången pratade med varandra ^^ Så jäkla gullig han är!!! Jag smälte totalt. Vi kan verkligen fjolla till det, han o jag, så underbart :)
 
Att något så litet kan bli så stor, så viktigt. Du är allt för mig Felix, tack! Älskar dig ♥

Markarbete och småtjurig häst

Idag var det hopplektion, med markarbete på schemat. Började jättebra, fortsatte i kaos.. inte nöjd alls. Var dock en väldigt svår övning för oss, då jag har så otroligt svårt att svänga honom i galoppen, om det är mindre än 10m u-sväng alltså. Men vi kämpade på, fick typ rätt galopp nästan alla gånger vilket faktiskt är någonting jag är nöjd med :) Han bytte tom till höger, win!
 
Efter sista rundan så blev det mycket arbete på marken, först lite i trav, sen tog jag ner i skritt och verkligen krävde saker från honom.. tror ni någon blev tjurig? ;) Tröck in bakbenen under sig, krullade ihop halsen och skuttade till... har dock blivit snabb på att reagera när han gör så, och kan motverka det rätt snabbt. Dock hittar han en annan utväg o skjuter ut rumpan ist. Men han gick fint sen :)
 
Är halvt nöjd, halvt onöjd med dagens lektion.. Men varje träning är ju givande ändå, på något vis! :P

Dammar av kameran

Har inte fotat så jätte mycket på sista tiden, det är så tråkigt att fota under övergången mellan vinter och vår.. ser bara tråkigt ut överallt! Men imorgon är det fotojobb och portfolioplåtning som gäller, ska bli fint :) På lördag ska jag dessutom stå framför kameran är det tänkt.. nya bilder! Grymt :)

Regn och rusk

Usch, hemska väder! Blir ju helt seg i kroppen o knoppen när det är såhär.
 
Men mjaa, har jobbat klart på ridskolan nu, jobbade på bra och hann med mycket innan jag slutade.. skönt för dom som jobbar efter lunch :P Hehe, började med att vi mötte en häst i stallgången som hade på något vis tagit sig loss. Sen så smet två ponnysar från hagen, så vi fick jaga lite.. trots detta så hann vi med mycket! Starkt :)
 
Nu ska jag troligtvis ta en snabb fräsch dusch, äta någonting och sen kanske jag rör mig mot gymmet innan hoppträningen ikväll. Haft en riktigt onyttig helg, så måste komma ikapp lite! hehe :)
Ny vecka, ny start och nya möjligheter

Godmorgon

Klockan är 10 i 7, dvs alldeles för tidigt, och jag är påväg till ridskolan. Jobbjobbjobb tills kl 12 :) imorgon tar fasiken sovmorgon!


Dags att sussa sängen

Ska plocka i disken, ta en snabb dusch och sen hoppa ner i sängen. Imorgon är ännu en tidig dag då jag ska jobba på ridskolan. Antar att det är Lotta jag jobbar istället för, gör mig absolut ingenting. Har sagt det förr, säger det igen - pengarna är värkligen välkomna! :)
 
Får se vad jag hittar på efter det, slutar ju redan vid 12 liksom :) Gymmet?
Har en skype-dejt bokad med min fina Felix kl 5 dessutom! Oooh vad jag längtar :D Fick snacka med honom idag också, saknat hans röst! Glad över att det finns så många sätt att kommunicera på trots att han är på andra sidan klotet :)
 
Sovgott mina kära små stalkers!

Lång dag i stallet

Har verklilgen haft en bra dag i stallet idag!
 
Började redan kl 8 idag, när Monica kom och hämtade mig här hemma. Det var dags för Billy att löshoppa igen, och jag följer ju med o hjälper till varje gång. Han skötte sig fint idag tyckte jag, om det inte blir dressyrhäst utav han så tror jag han kan bli en bra hopphäst ändå :)
 
Sen så var det tillbaka till Ekeby, där jag var sjuuuukt seg! Tog 1,5 timme innan jag mockade, stod i hagen och mös med Exet som njöt av att vara naken i solen :) gosehästen han är!
Fix o så i stallet, sen in med hästen, trimmade hovskägget och pysslade med honom. När han var fin så drog vi ut på en grymt skön uteritt i solen, som verkligen värmde idag, åååh vad undervärt att våren är här äntligen!!! Travade lite mer än senast idag, han tyckte det var jobbigt, konditionen är inte alls på topp alltså :P Tjock är han också.. haha knubb.
 
Sen så red jag Hedda, skritt 20 min runt travbanan. Vi har ju precis börjat med igångsättningen, så måste börja någonstans liksom :) Försökte få henne att ta stöd i tyglarna, och inte bara gå och fiffla med bettet. Till och från gick det ganska bra och hon skötte sig fint! Det här kan nog bli bra :)

2 hästar ridna

Har varit i stallet i 7 timmar, supermysigt! Sol och varmt, hej vår!
Ska röra mig hemåt, äta maaaat :D bloggar mer sen


Nakenfis

Exet fick gå ute utan täcke ett tag, och njuta av vårsolen som verkligen ligger på idag! Nöjd häst, la sig o rulla direkt, myspys :)


Löshoppning utav denna bebisen


Bugg på blogg.se appen?

Appen funkar inte för mig alls, går inte att öppna för det stängs bara ner igen. Blir så lack, testat ta bort den o ladda ner igen, flera gånger. Funkar inte. Därför har jag inte kunnat blogga alls!
 
Igår åkte jag iaf in till stan för att träffa min fina Felinda, en härligt utgång. Två glada och flummiga brudar, kan inte bli mycket bättre! Hade riktigt kul igår, och min träningsvärk i vaderna blev absolut inte bättre av att dansa baken av oss! ;) 
Vaknade upp hos Felinda, redigt trött men nöjd över en lyckad fredag med min bästa vän! 
 
Dagen har spenderats i soffan med fruktsallad, nutella, film och sen gick vi o köpte kebab! Sådär mysigt som man bara kan ha det. Återstående timmar av dagen spenderas nu i min egen soffa, sittandes på min rumpa, och väntar på en okej tid att gå o lägga sig. 9 känns lite för tidigt, typ antingen småbarn eller pensionärstid! Haha. 
 
Tack systeryster för en grym fredagskväll och lördagsmorgon <3

Ett ben i varje hörn

Såg den här bilden på fb, tänkte direkt ETT BEN I VARJE HÖRN!!! Och nej.. det är inte för att jag är egenkär, utan för att bilderna kommer från den boken :) Ni som inte har varit med från början har nog missat vart mitt bloggnamn kommer ifrån.. om någon är intresserad så kan jag dock visa er :)
Världens charmigaste bilder!

Lyckligast

Alltså kan fredag bli mycket bättre ens?
 
Börjar med att jag får skjuts från bussen till Ekeby, slapp gå, asskönt! Väl i stallet så är Exets box redan mockad, som tack för att jag mockade åt Malin igår. Så det var bara direkt på att rida Exet. Några varv på rundbanan, på en superfin häst. Kändes riktigt bra faktiskt :D
Efter det så provred jag (skrittade bara) en häst som jag troligtvis ska hjälpa till o sätta igång, eftersom hästen har stått i 3 månader. Skitkul, kan kalla det ett projekt nästan.. men kan berätta mer om det på söndag! Sen städade jag skåpet, och fick skjuts tillbaka till vh, slapp gå + slapp åka buss. Underbart! 
 
Möttes dock av en grå Zetra på Blåkulla, men med lite slit var det borta och det var dags för hoppkurs. Tyckte det gick ganska bra ändå, är inte 100% nöjd, men ändå ett godkänt pass :) Kom inte åt honom så som jag brukar, så han var väl lite stel och bråkig stundtals. 
 
Nu har jag färgat håret, käkat hemmagjord phadthai och... SNACKAT MED FELIX PÅ SKYPE!! Alltså shit vad jag har saknat hans röst, svårt att erkänna såhär.. men jag var nära på att börja gråta. Åååh världens finaste, vad jag saknar honom! <3 Hemskt var det att lägga på när det var dags att skölja ur hårfärgen :(
 
Och på allt det där ska jag nu/snart in till stan för att träffa min underbart fina kåmpis Felinda. Seriöst, kan en fredag bli bättre än så? Svårt o toppa! 
 
GLAD MARIE! :D
Hans halsband<3

Överallt förutom hemma.

Från nu (kl 9) tills halv 5- 5 kommer inte jag vara hemma. Kommer hålla till i stallen, plus massa onödig busfärd som bara tar tid.. men man får leva med det! Dyker kanske upp lite mobilblogg under dagen, annars lär det stå tomt här :) Kyss o Kram.

Planerar morgondagen

Ligger i sängen med musik i lurarna och tänkte få ihop morgondagen lite. Händer mycket imorgon, bl.a så lär jag rida 3 hästar.. hur ska det gå egentligen med min hemska träningsvärk? xP
Ser fram emot imorgon, känner på mig att det kommer bli en grym dag! :D avslutar den dessutom med utgång och förhoppningsvis många fina vänner runt mig! Så som det ska va!

Men nu ska jag sussa sött, upp tidigt imorn om jag ska hinna med allt :)


Njae alltså.. ne.

Är rätt missnöjd med dagens dressyrlektion, kunde typ inte rida. Vissa stunder visste jag inte vad jag gjorde, eller hur jag skulle göra. Liksom, nollad i skallen. Vet inte hur det såg ut heller, fick inte Zetra att lyssna för skänkeln eller på tygeltagen.. 
Nä vet inte alltså, kändes inte bra alls. Kan inte riktigt sätta tummen på't heller, varför liksom. Gick väl som det brukar egentligen, men av ngn anledning hade jag nog högre förväntningar idag. Det är ju sämst ifall man ska behöva gå in med superlåga förväntingar.. vill ha lite framgång nu!
 
Ahja, bara på't igen nästa vecka!

Mysig uteritt & snabblunch

Exet skötte sig superfint ute idag, stadig och trygg, trots rådjur, maskiner och nedfällda träd överallt.
Underbart med sol dessutom!!

Nu är jag påväg mot Blåkulla, köpte lite ätbart på vägen, dör av hunger :P


Mot Exet

Ska iväg till Ekeby snart, pyssla lite med Exet och en liten uteritt. Får se hur långt jag hinner rida honom, då jag ksa iväg på dressyrträning sen! Men lär hinna rätt mkt om jag är där i 3 timmar ^^ Ska mocka åt en annan häst i stallet också, så det är bra med lite extra tid!
 
Längtar verkligen till dressyrträningen ikv också! Ska bli skitfint, speciellt när man slipper massa småkluttar överallt som man är rädd o rida över :P haha

Säger godnatt

Jaja, klockan är bara elva.. men jag börjar närma mig 20, dvs lastgammal. När man är gammal får man lägga sig tidigt, så jag börjar öva redan nu!

Nä men skämt å sido, var helt slut efter cirkelträningen idag, det var ingen barnlek! Så nu tänkte jag slockna i sängen, och förhoppningsvis vakna pigg :)

Kramar o kyssar, sov gott!


Lika öppen som en låst bok.

Man läser bloggar om människor som är öppna som en bok, och man läser bloggar som bara är ytliga. Vissa har många åsikter, många håller det helt för sig själv. Jag tror jag är lite i mitten, mot det ytliga hållet. Det finns så mycket som ni läsare inte har någon aning om, som ingen har någon aning om! 
 
Jag skulle vilja öppna mig lite faktiskt, kunna dela med mig och få andra att förstå. Dock så är jag så överdrivet medveten om att folk dömmer, läser fel och stämplar folk. Detta är någonting jag riktigt har klarat av tidigare, men jag vet inte, känner mig starkare nu än jag gjort på väldigt länge.
 
I höstas började jag stänga av, av en personlig anledning vart det för mycket och jag drog ofta på masken. Den där jädra masken för att slippa prata om det man känner, för att slippa frågan "hur mår du egentligen?".. ibland lös det ju självklart igenom, men lyckades nog klara mig undan dom flesta frågorna. Man lär sig efter ett tag. 
När jag stänger av så lever jag livet, utan att leva det. Njuter inte riktigt av det. Tar dumma och impulsiva beslut som blir väldigt fel i slutet och ja.. det blir fel. Men jag kämpade på för att klara mig genom dagarna.
 
 
Jag kände mig dessutom väldigt ensam. Sen sommaren 2009 har jag liksom alltid "fått kärlek" eller hur man ska säga. Har aldrig varit 100% singel sedan dess, och ja, man blir van med uppmärksamheten och att bara ha någon. I mars förra året dog det slut och jag blev som sagt ensam. Ett tag ville jag ha det så, övertalade mig själv  att jag faktiskt ville vara singel, trots att jag innerst inne vet att jag behöver den där närheten. Vill ju klara mig själv dock ockdå! 
 
Men 10 månad utav ensamhet, endast ytliga ragg på krogen liksom, vad vinner man på det egentligen? Eller ja, man har ju några roliga minnen med sig nu, sånna där dumheter man skrattar åt nu, men ändå. Hehe.. 
 
I slutet av oktober började jag på myrorna, det hjälpte inte riktigt med hur jag mådde, men ett jobb var bra. Men det där att stå en hel dag, och göra samma sak, i en tråkig miljö utan att prata med folk så mycket alls. Ja, det var tröttsamt och faktiskt lite depprimerande. Samtidigt höll massvis med grejer på o rasera.
I samma veva som allt det här höll på, så fick jag upp ögonen för han som då bara kallades för "mitt ögongodis på jobbet".. lite motiverande att faktiskt orka jobba, för det var najs o spana in liksom.. haha! 
 
Det där ögongodiset kallar jag nu istället för min pojkvän. Aldrig att jag hade tänkt att det skulle bli så, när vi väl började snacka så var det lite mer tänkt som en av alla ytliga ragg, och ja, F hade väl nog lite samma tankebana. En snygg kille, det är alltid najs att få uppmärksamhet från :P 
 
När jag hade gett upp, tänkte att jag skulle väl få vara ensam och må dåligt ett tag.. det var då jag började snacka sjukt mycket med F.. han som det visade sig att jag hade väldigt mycket gemensamt med, som var lika störd som jag var och dessutom var den gulligaste och mest omtänksamma kille jag någonsin träffat.
 
Allting vände där!
 
Jag är så inte samma person längre, jag är så sjukt mycket gladare, någonting jag tror och hoppas på skiner igenom i livet och även här på bloggen! Det är mycket som sitter kvar från föregående år, men shit vad han har hjälpt mig! Shit vad jag är glad att jag fick träffa den här fina människan. Lite töntigt det låter kanske, men jag tror fan lite på ödet, för allting som har hänt har ändå lett mig hit, till honom. Haha usch va sliskigt det låter, men så känner jag! :) Är ju såklart riktigt glad också för att jag har så underbara vänner som stått ut med mig under hösten osv :P 
 
Och om någon ens läste det här vet jag inte, det är inte så viktigt egentligen, för det var så skönt att skriva ut faktiskt. Ni som faktiskt läste har fått en liten glimt utav det som finns i den låsta boken om mitt liv. En ytterst liten glimt ;)
 

High on life


Håller tummarna

Har suttit och sökt lite jobb under dagen, så får hoppas att något nappar :)
 
Ska käka och röra mig mot gymmet snart, skulle egentligen gymma med Malin vid 5 med det blir inte så.. så drar dit tidigare ist. Lite kondition och lite armar/axlar idag blir nog fint! Sen får vi se vad som händer resten av kvällen, om jag sitter hemma o ruttnar eller drar någonstans. Det skulle ju inte helt sitta fel! Träffa ngn go vän eller så..

Levande väckarklocka

Låg i sängen och halvsnoozade, njöt av en lugn och skön morgon... tills Ruffs kom in i rummet och ville ligga i min säng. 

Visst, en kissekatt bredvid sig är alltid mysigt kan man ju tycka, men Ruffs är lite speciell. Eftersom han nu är 19 år gammal, så har han blivit döv (och senil troligtvis). Han har alltid varit mycket pratig av sig, sagt till när han kommer in, när han vill ha mat och när han bara vill ha allmän uppmärksamhet. Dock åstakommer det faktum att han är döv 2 problem nu...
1. Han har blivit ruskigt högljudd, troligtvis för att han inte hör hur högt han skriker själv.
2. Han hör inte när man svarar honom, så han skriker ju länge, tills han ser att man ser honom. 

Så ni kan ju tänka er, när jag lite trött halvsov och en viss grå katt sätter sig nedanför sängen och skriker flera gånger, väldigt högt. Godmorgon liksom! 


Att straffa ponnyn.

Din ponny blir rädd för ett plank, du vänder tvärt, drar ett rapp med spöt på rumpan och gör en liten volt, ny anridning mot hindret. Ponnyn vill inte hoppa planket, tycker det är obehagligt, du drar ytterligare rapp, först några på bogen, vänder tvärt igen och en ytterligare liten volt för att försöka igen. Några fler rapp på rumpan, kör på med skänklarna och precis innan hindret rappar du till med spöt på bogen. Ponnyn hoppar i ren panik.
Efter den avslutade ritten så travar du ut häster ur ridhuset. Förbannad. Du är arg på din ponny, den är ju helt jävla värdelös, bara dum. Du straffar den för det, men när ingen ser såklart.
Låter det här rätt?
 
Nej såklart inte, varför ska ponnyn straffas för att den är tycker ett hinder är obehagligt? Det låter ju helt galet, fått höra många sånna här historier, och även sett med egna ögon. Så ska det inte gå till!! Ungar som sitter och håller hårt i hästens munn, samtidigt som dom sporrar på. Dubbla signaler? Grov jämförelse - tänk dig att vara fastbunden totalt, samtidigt som någon håller ett vapen mot dig och vill tvinga dig att springa. Hur låter det? Trevligt visst?!
 
Hästar är djur, levande varelser, dom känner saker. Rädsla är en av dom känslorna. Dom kan lätt bli osäkra, skrämda och flyktinstinkten dra till. Helt naturligt för en häst. Aah, ne juste så var det ju inte, den är bara dum och ska straffas.
 
 
Sen är det ju så att dom har egen vilja, och när hästen helt enkelt inte känner för att tex hoppa alls så kan det väl lite ses som att den dummar sig. En häst som jag faktiskt skulle kalla dum är gamle Silver som jag red mycket på yngre dar.. när hon stannade på hinder så var det inte bara det att hon stannade. Hon visste precis hur hon skulle göra för att få ryttaren att hamna på halsen, och när ryttaren väl var där så var det ner med huvudet tills ryttaren var av. Detta gjorde hon måååånga gånger, med måååånga ryttare. Fast egentligen var inte ens hon dum, hon var bara smart! Haha.
 
Det jag vill säga är att jag tycker det är så hemskt tråkigt med ungar som tappar humöret på sina ponnysar, eller som är lärda att sitta och dra i munnen och trycka sporrarna i sidorna samtidigt. I det sistnämna tycker jag faktiskt synd om ungen också, som har fått lära sig att man ska rida så. Hur går det ens till?
Och att så många bara står och ser på?
 
Var snälla mot era ponnysar, dom kämpar igenom mycket för er skull! :)

Underbara kompis ♥


Fällningstider 💔

Haha ett drag över ryggen, tror ni någon fäller mycket eller?


Dags att åka till min fina vän

Snart ska jag traska iväg till tåget för att ta mig till vh där jag blir upp-plockad av Jenny. Skönt när man känner många som står på samma gård så man kan få skjuts :) Päronen kommer inte hem förrän sent, och jag vill inte komma till stallet vid typ.. 9 xP
Men det ska bli mys, ska pyssla massor med honom, skrapa av lite vinterpäls (höhö) och sen får vi se vad vi hittar på. Lär bli några varv runt rundbanan tror jag, chilla lite lxm.. med min bästa vän ♥

Fastnade på huvudet


I väntan på tåget

Väldigt kul har jag. Fast typ inte egentligen...


Mustaschig✌👨


Kickar igång tisdagen


Details


Att få vakna på rätt sida

Det läskiga var ju då att jag drömde att han skrivit redan inatt, när jag vaknade första gången (runt 3 ngn gång)..

Om du kikar in här sen F, som du tänkte, så ska jag bara tillägga att jag saknar dig helt extremt, hatar att somna och vakna utan dig. Du är det finaste jag har och jag älskar dig så sjukt! Världens bästa kille.

 

hehe tror dock bara Felix riktigt förstår de sista i tweeten ^^

 


Så sjukt nöjd!

För första gången på ett år hoppade jag Zetra med ett vanligt tränsbett, och han drog inte ifrån mig en enda gång. Det var inga höga hinder idag, utan vi hoppade studs, men det gick så järdra bra! Är helt sjukt glad nu, det går frammåt igen! :D
 
Övningen idag var studs på medellinjen. Började med ett hinder och ökade sen till 3, 4 och sist 5 hinder. Sista gången, på 5, så kom vi dessutom rakt över alla hinder (!!!) något som vi inte alls brukar klara av, utan han brukar glida till höger. Jag red verkligen bra idag, och Zetra skötte sig så fint. Galet härligt :D
 
Nu ska det fortsätta såhär, sen förhoppningsvis så kommer jag kunna hoppa en hel bana på honom på vanligt 3-delat tränsbett :) Nu när han är lydigare, bättre på marken och jag dessutom är starkare fysiskt och psykiskt. Jag känner mig inte alls rädd just nu på honom, något som ni säkert vet att jag gjort ett tag?! 
 
Glaaaaaad :)))

Todays me


Bilder från lokaltävlingen lör-söndag


Jobbat på ridskolan

Är påväg hem från ridskolan, har jobbat ist för Lotta. Slitsamt men värt, behöver pengarna! :)
En sån där vanlig ovanlig måndag. Jobba, in till Handen, gymma med Malin och sen hoppträning ikv 👍 fint!


Quickie

Bloggandet har bestått av ett minimum (noll) idag, för jag har varit funktionär på ponnylokala på klubben idag. Låååång och seg dag, är helt slut! Och imorgon är det bara att ta sig upp samma tid (halv 7) för att jobba på ridskolan tills kl 12.
 
Har lite bilder, ska kolla igenom och kanske slänga upp ett par. Är typ på dåligt humör, lackar på folk.. folk på tävlingar. Folk som inte har något hästvett, eller vett i huvudtaget. Hmmpf. Menne aaah, ska först krypa ihop under några filtar och få upp värmen i fossingarna igen. Tjing sålänge!
 
Såhär farlig är jag just nu. Mucka inte.

Ah men godnatt då!

Imorgon ska vi vara i stallet kl 7 redan, är galet otaggad på det, men det är bara o acceptera. Måste gå och lägga mig direkt nu, för vet att jag sover sämst om nätterna så begöver alla timmar jag kan få. Det är de där att sova själv, har inte ens gått en vecka och jag står inte ut! Usch hatar det här. 

Lokalhoppningen

På framhoppningen var han ruskigt bockig, liten djävul i han där. Fick fnurr på det sen och det kändes väldigt bra på hinder. Inne på banan bockade han inte alls dock, så det var skönt :)

Jag är jädrigt nöjd med rundan, även om det blev 5 heltokiga språng, och endast 3 bra. Han hoppade fräscht, var liksom med i benen och ganska bra tempo ändå. Jag bara skrattade åt honom när jag gick ut, helt knasiga språng alltså xD

På 6an rev vi, och jag vet ju exakt varför. Ungefär såhär var det:
Z - Åh, det här hindret ska vi hoppa *taggar mot blå/vita oxern, åt fel håll*
Jag - Nej Zetra det ska vi inte alls.
Z - Jooho det tror jag visst!
Jag fick iaf min vilja igen om och lyckades styra honom mot det gröna hindret, lite för sent dock. Det faktum att han oftast alltid drar lite till höger hjälpte inte till precis :P Men det var inte han som rev, utan det var min fot som drämdes in i hinderstödet.. Om jag har ont nu? Måttligt.

Men ja, är sjukt nöjd. Höjdrädslan fanns inte alls där idag, och hade lätt kunnat tänka mig o starta 1m idag. Ingenting jag gjorde dock, får ta det nästa tävling :)




Snyggingen👇


Jag överlevde!

Haha världshistoriens roligaste runda! Men jag är sjukt nöjd, rev ett hinder med foten (han drog till höger), men han kändes fräsch :)) försökte få av mig på framhoppningen, knashästen!
Haha ni ska få se film här sen ^^


Hej jag spyr snart

Aaah jag är nervös.


Fredagsunderhållning

Med sällskap utav katten och äpple, gurka o morötter som snacks så har jag spenderat min fredag i soffan framför Scream 4. Jag vet inte, har svårt för sånnahär filmer egentligen, lackar bara på alla som gör allt man inte ska göra när en mördare går lös. Hmmpf. Men det var väl helt ok som fredagsunderhållning.
 
Hatar förresten den där scream-masken. Den ser så förvånad ut x) Nu fick jag förövrig tvångstankar om att den kommer dyka upp i mitt fönster snart. Tror jag sätter på en komedi innan jag går och lägger mig!
 
Måste dock sussa sängen snart, om jag ska orka imorgon. Lär ju slockna så fort huvudet når kudden, även om jag inte känner mig så trött. VAD HÄNDER??? KLOCKAN ÄR JU INTE ENS TOLV! Börjar jag bli gammal? uschamig.
 
Ah menne... det va la allt jag hade o skriva. Det här med att avsluta inlägg är inte min grej.

Sånt som ska fixas

Vet inte hur jag kan vara såhär trött, sitter i soffan, invirad i en filt.. gör ingen nytta alls. Men såhär är det; Mina tävlingskläder måste tvättas, kavajen strykas och jag måste få mat i magen (grinig och bits). MEN JAG ORKAR INTE. Någon som vill leka slav?
 
Hehe nä inte så, men måste ta tag i allt så jag kan slänga mig i sängen sen. Otroligt skönt dock att jag inte måste gå upp tidigt imorgon, då det är en em-tävling. Sjuuukt behagligt, då jag kan knoppa, putsa och fixa honom så extremt tjusigt utan att stressa imorgon :) Lär vara i stallet 11, och klassen startar inte förrän 3. Chill! 
 
Någon som ska till oss på blåkulla i helgen? Häst/ponny? :)

Hoppkursen

Så med hög smärta i armbågen red då jag hoppkurs på herr Zetra. Det gick rätt bra dock, han var lydig och lugn, väldigt skönt! Han blev dock irriterad idag igen, nu fattade jag dock inte varför, då jag hade halvlånga tyglar och bara tröck fram hnm i skritt. Han började studsa och reste sig sen... Jag hade ff slappa tyglar. Knashäst!

Känns bra inför morgondagen ändå! :)


Hur ska detta gå

Förmodligen överansträngde jag ngn muskel igår, för jag har så sjukt ont i arbmågen! Har jag den böjd så går det bra, men när jag rätar ut den så gör det ont på insidan. Ska smörja in och hoppas på det bästa.. måste vara pigg o hel nu, för kl 3 så är det hoppkurs för Jackie. Spännande! 
 
Övrigt ikväll då? Hjälpa till med handikappridningen på ridskolan och fixa allting inför tävlingen imorgon. Blir inte en social och go fredag inte! 
Taggad häst

Huvudvärk och kreativ rubrik.

Är hemma från dressyrlektionen på Zetra, som var minst sagt speciell, då vi var ihopslagna med ponny-dressyrgruppen... som består av bla b-ponnysar!!! Hahah Z var helt i chock i början, dom var så smååå! Lite läskigt var det faktiskt också, även om man hade koll på dom så var dom ju överallt xP
 
Är kanske inte så nöjd med lektionen, men den var ändå rätt givande. Fick hålla tillbaka honom hela lektionen, för att inte behöva byta plats konstant.. märktes att Z blev trött på det ett tag. Red mer än halva lektionen utan läder, aj! Om jag har ont i benen nu? Något sånt ja. 
 
Han fick en knäpp dessutom i galoppen och började skutta lite, tror han blev irriterad lite sådär bara. Jag satt utan stigbyglar, insåg det snabbt och famlade efter manen (som jag dessutom trimmat och nu var 3-5cm kortare).. han skärpte sig snabbt dock. Tack du store för det! :P
 
Ska pilla i mig lite piller (höhö) mot huvudvärken jag haft halva dagen, och kasta mig i säng. Har varit igång i 14,5 timme nu. Trött o sliten! 

Älskade lillkatten


Billionair löshoppning

Klockan 8 imorse ringde telefonen "F*CK" var det jag tänke.. Halv 8 skulle jag gå upp, för att vara klar när Monica kom. Idag var det nämligen dags för löshoppning med Billy, tur dock att jag var snabb upp! 
Det är kul att följa med och löshoppa Billy, han är så charmig o go, lillkillen. Gick dessutom väldigt bra idag tyckte jag, med lastning och hoppning. Det är så kul med unghästar när man ser deras utveckling såhär! Hoppas på att kunna följa med på 3årstestet, jag tror han kan få väldigt bra poäng :)

Efter löshoppningen så tog jag hand om Exet, tog en 20mins promenad i solen med honom, sjukt mysigt! Fick sen skjuts till tungelsta så jag kunde ta mig hem. Sitter nu i soffan med frukost på bordet, kikar runt lite på datorn (drömmer mig bort på hästnet) och halvsneglar på tvn. 

 

Halvvärt inlägg. Bjuder på en fin frukostbild och en film på Billy som kompensation.

Billionair

2010
E. Zuidenwind ue. Bayron
Ägare: Monica Holmqvist & Thomas Thid


Solpromenad med min fina vän


Trött vildkatt

Det är utmattande att leva som vildkatt i 4 dagar, tussen bara sover ^^

Sälen 20-24/3

Lite kamerabilder från resan till sälen med finFelix.. fotade inte så mycket, var ju mest i backarna på dagen liksom :) men bjuder på dom jag har. Var som sagt en riktigt mysig vecka!


Lillkatten är hemma igen ♥

Shit vad jag har haft ont i magen över detta, vi bor ju liksom precis vid tågspåret och vi har förlorat många katter pga det. Vad jag har saknat lillbebis här hemma, o va orolig jag har varit! Alla i familjen.
 
Blir så glad över alla som har delat på fb och hållt ögonen öppna, tack vare det fick jag halv 8 ett meddelande på fb om vart han troligtvis fanns. Dom som skrev hade haft en liten beige katt inne hos dom flera gånger, som bråkade med deras katter. Så underbart att så många bryr sig om en sån grej! TACK!
 

Fortfarande inte kommit hem..

Aramis är fortfarande borta, börjar bli riktigt orolig! Han har aldrig varit borta såhär länge, är sjukt rädd för att någonting har hänt. Lillbebisen, saknar honom här hemma! Zorro saknar honom också, går runt och petar på leksakerna och kryper in i papperskassar, han vill ju busa med lillebror.
 
Någon som bor runt krigslida/mulsta/stav eller någon annanstans i Tungelsta eller Vh tom som sett/hört något???

@ the gym


Tummen upp för träningsvärk!

Låg o drog mig imorse i sängen ett tag, kom o tänka på att jag inte kände av någon träningsvärk sen gårdagen, och blev såklart lite bitter över det. Sen skulle jag ju göra frukost och bara ta ned en skål från hyllan, tji fick jag liksom! Träningsvärk hade jag visst, bra mycket också. Fiiiint :D
 
Och för att fira det så tar jag en tripp till gymmet och kör ett benpass. Ska även till Exet ikväll, mysa lite med honom, finkillen! Bra onsdag

Frukost

Naturell youghurt, 1 äpple, kanel och kokosflingor. Mums! Chansade lite när jag hade på kanel, men det vart sjuuukt gott alltså. Det här lär jag äta oftare till frukost :)


Your arms around me worth more than a kingdom

They offered the world just to have what we got, but I found the world in you.
I found the world in you.



Karaktär

Hemma från gymmet, armarna skakar och jag hade väldigt svårt att tvätta håret då det var tungt att lyfta armarna så högt. Älskart! Det betyder att det blev ett lyckat armpass :D
Från och med nu kommer jag även ha nolltolerans på godis, chips o övrigt snask. Bli av med onödig fettmassa och framhäva musklerna mer. Snyggt!  
 
Nu blir det att klä på sig och åka in till stan för lite kvalitéshäng med Felly! :)

Humor ♥

Hahahahahhaha *andas* hahaha... haha. hah. Hehe. Hehehe... Heh.
Jag älskar att det fortfarande finns människor med humor<3

Trött i sinnet

Vanligtvis om man känner sig lite sliten så kan man ju säga att man är trött i kropp och sinnet, men så kan det verkligen inte vara för min del idag! Jag har sånna myror i kroppen, vill till gymmet och kötta några varv, vill rida och vill göra allt... ändå sitter jag här i soffan och stirrar in i skärmen.
 
Kl 1 vaknade jag idag,trots att jag la mig tidigt igår... för det fanns ingen motivation i mig till att gå upp. Sov riktigt dåligt och drömde riktigt skumt och vaknade helatiden, det var verkligen sådär störda drömmar.. och ingen F att krypa närmre varje gång jag vaknade. 
 
Men dags att kicka igång dagen nu! Frukost i magen, sen får jag se vad som finns på veckans Att göra-lista.. städa rummet sen dra till gymmet låter ju mest lockande ;)
 
Juste!!! Igår skickade jag min första faktura någonsin, känns jävligt bra! Företaget är på G!
 

Södertörn - del 2


Södertörn - del 1


Bilder från pay&ride:en

Knashästen är snygg iaf!!! Trots vildhästmanen och björnpälsen :)
Felix är inte så inne i det här hästlivet än tror jag, så vart bara 2,5 bilder på själva sprången.. men han va söt ändå som fotade! 

Laddar om inför Lokalhoppningen på lördag (hemmaplan), startar även där 90cm.. någon som ska dit?
Tycker ni jag ser för stor ut för Zetra? (obs! Sarkasm) ;)

Någon som sett Aramis?


We're sexy and we know it!


Rullar hemåt

Nu är tävlingen klar, laget fick 8 fel, så det gick inte så superbra kanske.. meeen ah. Dom red duktigt iaf :) har massvis med fina bilder, lär försöka fixa dom ikväll, eller imorn.


Pay&Jumpen 30/3

I fredags var det pay&jump på ridskolan,och jag var med på Zetra, 90cm. Och det gick ju inte då bra...
 
Började ju inte så bra när han blev rädd för en barnvagn utanför stallet, blev skitspänd och stor. Sen fortsatte det efter att jag suttit upp, då han svängde och trampade, så han nästan tröck in en tjej i sargen. Sen ville han inte gå in på framhoppningen osv. 
Men iaf, spänd och trotsig, gick dock fint på marken tills han började bocka.. Alltså skräcken jag kände då, ville inte åka av så som förra våren! Tog för mkt i han, det vet jag själv, men va typ dödsrädd. Dock så hoppade han fint, men han bockade efter (kolla filmen)
 
Inne på banan hoppade han också härdigt finformen han va stark och bråkig i början. Valde att lägga volter efter hindrena då han drog efter hinder, som satan! Tror det var bra, för annars hade varsomhelst kunnat hända! han blev lugnare mot hindrena sen, men efter så gjorde jag ändå volter, för det är buckligt och halt i nya ridhuset. Mamma missade sista hindret på film, det som kändes bäst..
Är onöjt-nöjd, hoppas han hoppar lika fint nästa helg men är lite coolare :P
Mer bilder kommer sen

Bilder från Sälen

Förrförra veckan så åkte jag med Felix och hans familj till Sälen, Lindvallen. 5 dagar med min kärlek var härligt mys innan han nu åkte till Thailand..
 
Tänkte att jag bjuder på lite bilder därifrån :) Var en superfin vecka med snowboards-åkning, skidåkning, bowling, standup, middag på restaurang och riktigt mycket mys med min Felix! Hade sån sjuk tur med vädret och är så ruskigt glad att jag fick följa med <3
 
 
 

Snyggingar


På språng!

Sitter i bilen med Petra och styr mot Södertörn för hopptävling, allsvenskan. Lär bli uppdatering under dagen då jag har med mammas padda, fint va?

Heja lite på HbRF-laget nu!


Välkommen tillbaka Marie!

Så, nu är jag här, tillbaka och återfunnen! Hur härligt är inte det? 
Saknar seriöst o blogga men det har varit en skön paus, har hunnit med mig själv och har varit mycket med min Felix! Ni ska få lite snabb uppdate om vad som hänt senaste tiden, iaf senaste 2 veckorna :) Gott va? 
 
Igår var jag iväg till Arlanda för att vinka av min fina, fysatan va tungt det var! Har sovit med han i princip varje natt sen i början av Januari, 3 månader alltså. Och nu kommer jag inte få träffa honom på 2 månader, helt jädra sjukt! Han som får mig o le, gör mig hel och är min lika bra halva. 2 månader! Usch. 
 
Idag är jag iväg på tävling, som support och fotograf. Det är allsvenskan div1, håll alla tummar o tår för våra brudar! :) Har massvis med filmer, bilder och övrigt strunt som kommer upp under dagen, håll utkik!
 
Ska även ändra designen rätt ordentligt här, men det får bli ikväll alt. imorgon! :)