Nu är vi här!

Tillbaka på Ekeby, äntligen! Flytten gick såå jäkla bra, inge strul att lasta och packade ihop allt + häst på en halvtimme typ! Skönt :)
Tatzy är kolugn även nu. Hälsat på grannen, testrullat boxen och mumsat i sig det hö hon fick. Verkar nöjd, och det är jag med :) verkligen skönt att vara här igen, mitt andra hem.

Uppdrag till mig själv

Jag ska, från och med på måndag, försöka ha med mig kameran varje dag. Jag är alldeles för dålig på att använda min dyraste ägodel. Jag menar, hur ska jag kunna utvecklas om jag ALDRIG fotar? Skäms Marie! 
Så ja, på måndag och frammåt ska jag försöka fota varje dag, och därmed försöka lägga ut minst 1-2 bilder om dagen. Det är ju dock inte alltid jag har datorn med mig (min rygg skulle totalt pajja då. Kamera + dator i väskan = svintungt!) så det där med att lägga upp bilder ofta är inget fast löfte. Men ska försöka! 
 
Skulle det vara roligt med lite fler bilder här? Fräscha och inte instabilder liksom, som det är sååå bra kvalitet på ;) För vill ni se mina instabilder så lär ni ju följa mig där, och inte här. Visst? Ah btw, påtal om det - mariekruger@instagram !!
 
Kan ju även försöka köra lite TBTs (throwback thursdays) här på bloggen också, där jag letar upp lite gamla bilder som jag gillar, berättar när dom fotades och något minne från den gången. För att få igång bloggen ordentligt och göra det roligt att klicka in här! :) 
 
Låter det bra? :)

smittsam glädje

Det är en riktig liten glädjekick att hjälpa till på handikappridningarna, tjejerna som är med är så uppriktigt glada över att få komma varannan vecka och åka lite häst. Alltid stora leenden och krama hästarna. Ena tjejen hoppade i princip fram till mig idag, kramade och sa att hon hade saknat mig. Och man blir verkligen glad av sånt! Hon kanske inte minns mitt namn (det gör hon alltid) men hon säger jämt hur fint halsband jag har. Jag är tjejen med fina halsbandet med hjärta på! Så go alltså! 
En av dom sitter bara och skrattar hela ridpasset igenom och den älsta av dom ler helatiden, även när hon inte förstår någonting, bara ler. Jag hjälper henne varje gång, går bredvid och så, då hon nästan alltid har döva medhjälpare med sig, och man behöver vara på henne lite extra så hon är fokuserad. Men hon får ALLTID beröm när hon gör något bra, gör tummen upp, klappar hästen på halsen och säger att dom är duktiga - och hela hon lyser upp av det. 
 
Deras glädje över något så litet som att åka häst är verkligen smittande! Trots tjatet och upprepningarna, att jag bara lunkar runt där bredvid hästen. Blir glad av dom! Härligt är det.
 
Nu sitter jag på Ekhamra och väntar på Felix. Jobbdagen är slut och jag bara läääängtar hem efter en säng och lite OITNB, klockrent fredagskvälls mys skulle det vara! Är inte trött ännu idag heller.. hehe kan ju vara tack vare redbullen (oops, idag igen?) osv. Allt för att inte somna här i stallet. Vore oskönt!

"Människor är vackra"

Goa Jossan har en fototävling på sin blogg där man kan vinna en värdecheck hos Kamda.se för 200kr, så tänkte lite, tja varför inte? Så det här är jag, med i tävlingen! Och om jag vann skulle jag troligtvis köpa DEN HÄR kameraremmen och DEN HÄR blixt diffusorn! 
 
Den här bilden togs i somras på mitt första dop-fotojobb, så den är lite extra speciellt just på grund av det. Det är verkligen en äkta ögonblicksbild (shit vad jag äskar ögonblicksbilder!), där varken motivet eller jag var beredda på att det skulle bli en bild utav den där stunden. Utan mamman stod bara där med sin dotter, skulle pigga upp henne så hon skulle vara glad när det var dags att fota familjebilderna, lekte lite med henne. Och i just den stunden hade jag fixat klart inställningarna på kameran, kollade runt vart jag hade dom som skulle vara med på bild.. det såg bara så allmänt mysigt ut. Alina, som barnet heter, skrattade och var riktigt glad medan hennes mamma busade med henne. Går ju inte att låta bli att fota då! Men inte förräns efteråt när jag gick igenom bilderna så såg jag faktiskt bilden som förevigade den stunden, och det var ju ett riktigt guldkorn.
 
Det jag älskar med den här bilden är att den är så äkta. Inga stela tillgjorda leenden, utan bara lyckliga mamman med sitt glada barn. Och att Alina kollar rakt in i kameran, och ler sådär som bara barn kan. Åh!
Tur att man får vara lite egenkär ibland, för jag är verkligen så stolt över den här bilden, och mig själv som fotograf. Det är sånnahär bilder som får en att inse att "Fan, jag kan ju det här."

store herr snygg

Ehm, för att hålla uppdateringen lite igång:
 
Red Zetra igår på dressyrlektionen. Måste först säga att jag saknar Eckers, hon är hårdare mot en, fast säger inte allt för mycket på en gång. Vilket passar mig, om någon bara tjatar lite, fast helatiden.. så blir jag förvirrad och typ arg. Sen så att jag hade huvudvärk hjälpte nog inte.
 
Men jag är ändå nöjd med Zetra. Inte med mig själv då.. men han var fin och försökte, även om jag skickade fel signaler och aldeles för många på en gång. Duktiga killen! Funderar på, bara för skojs skull, att vara med på klubbdressyren nästa helg. På Zetra dvs. Haha hade ju varit kul, speciellt nu när han ändå är såpass lugn. Men risken är ju stor att det går åt helvete! Tur att jag ändå inte är ute efter att plocka rosett ifall jag är med på honom.. det är mer en kul grej liksom, om ni fattar?
 
Anyways, han var duktig igår bubbisen! Tycker väldigt mycket om den där hästen<3
Aaah juste, hittade den här gamla bilden på Z från februari 2011, nyfyllda 7 år typ. Skrutt vad han är fin, även då! Inte lika bitig som nu kanske, men snygg snygg snygg! (Lovisa som rider, är från tiden då hon tränade och tävlade (?) Zetra)

Lite sällskap

Ponnyn står på box några dagar, så jag slipper stå helt själv i stallet och pilla.. Lite skönt faktiskt, blir så långtråkigt annars!

Ang bloggandet igår..! Hade migrän från helvetet och la mig under täcket, tröck i mig alvedon osv, och somnade. Hemskt, hyperventilerar och grät lite, så ont hade jag! Tur Felix tog hand om mig<3

Han är rätt söt förresten, min jobbkollega, visst?

You all can see, she's dancing in darkness.

Oldies are goldies.
Modell: Felinda Wennerberg
juni 2011

Känner ni igen henne?

Jag, för 2,5 år sen. Brunhårig. Helt sjukt att kolla tillabaka, typ liksom.. är det där jag? Brunhårig? Det är ju nästan så att jag glömt bort det faktum att jag inte egentligen är rödhårig (min utväxt påminner mig dock).. Måste säga att jag inte alls ser särskillt glad ut på bilderna, men jaja. Mittbena också, ett projekt för mig att få till, jäkla virvel i pannan! Haha. Hittade dom här bilderna igår, gillar dom lite ändå. Helt fult är det ju inte med min riktiga hårfärg ändå tycker jag :) Men jag håller mig till rött ett bra tag till!

Hästledig

Eller ja, jag ska ju rida idag, men jag ska inte till Tatz! Vilket är lite skönt, då jag har massa stuff på datorn som måste fixas, och kläder att tvätta.
T vilar nämligen idag, hon gick så himla bra tis-ons, då tänkte tt hon förtjänar att vila idag :) imorgon ska jag försöka longera henne, förutsatt att det inte är någon i ridhuset, sen rider Teresia henne på lördag innan flytten. 

Tror att det blir precis lagom! Söndag till onsdag kommer jag bara promenera henne runt området på Ekeby, så hon får landa i lugn och ro. Visa henne ridhuset, utebanan, travbanan,corallen, gå runt lite på gården osv.. och om jag får sällskap så promenera ett varv runt slingan. Troligtvis longera jag henne på onsdag också, vi får se! 

Håller på att tänka ut en plan också. Hon ska ju få vintervila snart, men jag vill hinna rida henne en del på Ekeby innan dess. Så får se om jag sätter vilan där efter jul någon gång.. Lite oklart ännu såklart, men det kommer nog bli bra!

Lever ännu!

Det kan vara tack vare redbullen jag drack tidigare.. men det kan vara det faktum att mamma körde mig till Ekhamra för utsläppet. Imorgon är det buss dit som gäller, ingen lyx här inte. Men jag ska väl vara glad att jag slipper gå! ;) skulle nog ta några timmar.. typ framme lagom tills jag börjar på morgonen. Haha.
 
Nu sitter jag här, i min säng (åh vad jag längtar efter min säng), ganska pigg. Helt otroligt! Och ja, väntar på kebabrullen min älskade Felix tar med sig hem. Om jag har något emot dagar då han inte känner för att stå och laga mat efter jobbet? Nja, inte mycket. Kebabrulle<3
 
Hahhaha alltså ni skulle vara här just nu förresten. Hunden har tuppjuck. Springer fram och tillbaka i hela huset med sitt pip-ben i munnen. Springer och piper jättemycket, och gruffar i svängarna. Nä han är nog inte helt normal min lilla vove! xD
Åh kolla skillnaden. Herr Knubbis var han verkligen som liten! ^^

Fyra hektiska dagar

Jag kommer vara helt död när den här jobbveckan tar slut.. Vilket är på lördag em. 

Från idag tills fredag har jag insläppet på jobbet (Ekhamra) + mina vanliga timmar där och som fritidsledare. Vilket innebär att jag kommer gå hemifrån 8 på morgonen, och komma hem vid 9.. För där emellan jobben så har jag även Tatzy. Men det är gött med extra cash, så jag klagar inte så. Kommer bara vara trött trött trött.
Sen jobbar jag även i stallet på lördag också. Allt detta extra eftersom chefen ska operera sig idag, såklart man stället upp!

Så eh, om jag är lite oaktiv, oroa er inte! Jag är troligtvis bara lite död såfall.

Saknad

Idag är en såndär dag. Såndär när jag saknar honom så att det gör ont. Fast han är ju så nära, men samtidigt så himla långt bort. Idag är en sån dag där jag hade behövt borra in näsan bakom hans öra, luta kinden mot hans hals och bara känna värmen. Medan han står och tuggar hö i sitt eget lugn. Bara han och jag.
Du saknas i mitt liv bästa vän. Älskar dig. Alltid.

Var en smakis



Det blev tokigt!

2 inlägg som aldrig publicerades igår, skrev, men dom existerar inte! Och det är skumt.

Wellwell, finns ju inte så mkt att ta ikapp! Zetra var kung igår, hoppade 1.15 för första ggn tillsammans igår, ooh alltså lycka! Grymt språng också! Ni kan se i filmen som ligger i inlägget under :)

Idag har jag gråtit och hyperventilerat. Jävla trädfällare  gjorde så jag missade bussen. Ingen dag då jag klarar sånna bakslag, alls. Fick iaf skjuts till jobbet sen, men vart sen och fick stressa. Usch, hatdag.

Men Tatzy gick bra iaf :) sjukt tjafsig i början med huvudet, men mot slutet, åh stödet hon tog då! Fina lilla bebban :) skäll fick hon dock några gånger, ordentligt. För hon var ruskigt dum när jag stod på marken, tjurig bak och vägrade stå stilla. Sånt tar jag inte, när hon bara är dum, och inte osäker.

Nu är det jobb på ridskolan tills 7, längtar hem helt galet! 

Hopplektion 25/11

Weeh sista hindret låg på 1.15!! Nytt rekord för oss!


Nu är det kallt

Imorse fick jag stå och hacka is från hästarnas vattentunnor.. Inget konstigt egentligen, förutom det faktum att det var typ 3-4cm tjockt. Och där skulle jag stoppa i handen för att plocka ur alla dom största isbitarna. Tjuhu! 

Sitter just nu på tåget mot handen, med mössa på. Bor typ i min mössa nu känns det som. Ja alltså det är kanske dels pga den hemska utväxten jag har i håret just nu, men mycket pga att det är så kallt! Burr. 

På agendan idag återstår fritidsledar-jobb och hopplektion! Igen Tatzy idag trots första dagen som min foderhäst. Får fira det tillsammans imorgon istället :)


Klubbhoppningen 17/11

Inga kommentarer.


Efterlängtade datum

25 november Imorgon blir Tatzy min foderhäst!! (och löning, mums!)
30 november Tatzy och jag flyttar till Ekeby!!!! Längtar verkligen tillbaka.
12-15 december Jag och Felix flyr landet tillsammans, en tripp till London blir det. Kommer blir underbart! Första gången utomlands för mig, och firandet utav att det var ett år sen vi träffades. 
24 december Säger sig själv va? Julafton!!
31 december Nyårsafton! Vet inte alls vad jag ska göra då, men jag längtar! Det här året har blivit så bra, vill bara se vad 2014 har att erbjuda!! 

utvilad men trött

igår var en riktig glidardag. Käkade fukost i sängen, framför serie. Vi har börjat kolla på "Orange is the new Black", vilket är en serie jag verkligen rekomenderar. Vi har stenhårt fastnat för den, även om den har sina äckligt osmickrande scener. Så ej för känsliga människor, och kanske inte för dom som tappar matlusten lätt! ;) 
Men ja, frukost i sängen, pannkakslunch i sängen (var superdupergott), och sen mot kvällen åkte vi mot Heron City för biomys och middag. Så asiatisk buffe där, naturgodis inne på bion och Hunger Games - catching fire. GRYMT BRA FILM! Älskar det faktum att man ALDRIG är beredd på vad som kommer hända! Iaf inte jag, då jag inte läst böckerna. Hehe. 
 
Så ja, en väldigt lyckad chill&mys-dag måste jag säga. Är inte ett dugg missnöjd över att jag tackade nej till allt annat :) 
 
Idag fick jag dessutom också sova tills kl 11, och fick tom frukost på sängen av min alldeles för snälla och underbara gosepojkvänn. Ja, det är okej att skryta om sånt! Aaah jag är så nöjd, avslappnad och utvilad just nu!  Men sjukt trött ändå, så efter middag och lite tv-tittande är det nog dags att dra sig och ladda inför måndag och jobb!
Toodels

Stockholmscup mot Enskede RS, bortamatch

Ballaste hästen red jag, första gången på dressyrbanan, tidigare hopphäst som gått upp till 130. Ca 175 i mankhöjd, MYCKET power . Synd dock att han var så stor, svår att kidnappa då! ;) men vad jag föll för den! Cred till Enskede som har så fina hästar!

Laget förlorade dock med 40p. men jag tror ändå alla är väldigt nöjda med sina ritter. Speciellt jag då, som kammade hem silvermedaljen (igen) idag på våra 65,86% :) 
Lite tokigheter blev det väl i programmet, speciellt första fattningen, haha. Alltså kolla filmen! Helt okej fattning, sen ba studstuds, knasknas, och sen vidare lite chill. Skön häst det där, ingen förstod riktigt vad som hände, allra minst jag xP men verkligen, otroooligt fin och jag är glad att jag valde den där hästen! 
Stod ju mellan han och Zero, som jag red sist vi va där. Ni kanske minns? Hur kär jag blev i den där Zero, också otroligt fin och snygg valack, och jag dreglade lite när enskedes ryttare körde igenom programmet. Så lite beslutsångest blev det, dock knäpp som jag är - ÄLSKAR STORA HÄSTAR! Och Nicorro som jag nu red var ju snäppet större än Zero. Hehe. Det är okej att vara lite knasig!

 

Men jag ångrar inte mitt val, verkligen en härlig upplevelse att sitta på den hästens rygg. Och galoppen då! Skulle kunna rulla på i evigheter, och bara njuta. Sån känsla ska man ha när man hoppar av hästen! 


Gångarter 6/12
Framåtbjudning 7/14
Lösgjordhet 6,5/13
Ryttarens sits och hållning 6,5/19,5
Korrektheten i uppvisningen 7/14
"Mjukt ridet på flott häst. Vänd mer för ytterhjälperna för bättre bärighet & form. Lycka till!"

Här ligger vi



Dösnyggt

Något jag fallit för är tröjor och jackor med stora texter längst med ena armen. En tjocktröja med en snygg väst ovanpå. Alltså, det kanske låter lite b, men jag älskar det! Dock är den här från kingsland kanske inte den glammigaste, men det är precis sådär jag menar med texten. Extra snyggt är det med marinblå tröja, vit text och brun dunväst m fluffluva. Mums. Tomten?

Biff

Zetra har utvecklats lite kroppmässigt ändå sen jag började rida honom för två år sen. Och han är ännu snyggare i kroppen nu. Gamla bilden är tagen 23 december 2011, och nya är tagen nu i september. Aah han är bitig alltså, snygg häst! 

<3



Inge fel på framåtbjudningen

Efter en dags vila och en dag med promenad så kan jag tala om att Tatzy var extremt glad på livet! ;) nä men alltså hon var piiiigg, men samtidig väldigt fin mellan varven. Det är ju roligt med taggade hästar!
Lite extra var det ju också pga att det stod ett hinder mitt i ridhuset. Tror nog hon vill bli en hoppehäst när hon blir stor, hon sög lite mot hindret och spetsade öronen. Gaah snart måste jag hoppa henne alltså, längtar så! Men vill ju ha Sussie eller kanske Jackie med, då det bara vore SÅHÄR puckat att hoppa henne själv första gången!! Och jag är inte helt dum :)

Förresten, vet ni vad klockan är? Jaaaa! 4a timmar till helg. UNDERBART. Avslutar med det och ett stort leende -> :D


Förändring

Det märks på mig att jag har sänkt mina krav, ingen hets eller prestationsångest på samma grad. Blir glad för det lilla.

Igår red jag ju dressyrlektion på Zetra, och jag är faktiskt nöjd! Det gick kanske inte så bra egentligen, men lektionen hade sina stunder och det var verkligen kul att dressyra på Z igen! Nånting har hänt och han har blivit finare verkligen, lugnare framförallt.. Blir såklart ff sur när han tycker man vill ha för mycket av honom, men ändå!

Åh bästa häst!

Inte ett dugg missnöjd!

Änligen, för första gången på denna termin, så ska jag rida Zetra i dressyren! Wuhu

Jag har ju bara suttit och trimmat in mig på hästar. Först Calle som ändå inte funkade på dressyrbanan, och nu Napasche. Men nu jäklar! Har ingen sthlmscup-match hemma förrän januari, så nu hoppas jag på att få tid till att rida Zetra oftare. Älskar ju den där hästen!

Snabb uppdate japp


Det är mysigt med höst

Casper tyckte att nu när hösten är här så var det lite fel att vara blond. Det passar helt enkelt inte in, och därför passade han på att färga håret mörkare. I en gråbrun ton. Tur att det inte är permanent färg, för tror inte hans matte kommer gilla hans makeover särskillt mycket!

Skriver om mugg

Wääh, 1,5h tills jag slutar.. har svårt att komma på uppgifter till mig själv. Just nu sitter jag och skriver en informationslapp till skötarna ang mugg på hästarna och om hur viktigt det är att visitera hästarna noga. Det är ju lätt att dom som jobbar i stallet missar något ben eller häst när det är så många hästar att kolla. Händer ju liksom! Så det är tur att vi har så duktiga ungar som pysslar med hästisarna här :) 
Det är ju inte kul med mugg alltså, man vill inte att det utvecklas till en värre inflammation!
 
Efter 8 någon gång kommer Felix och hemtar upp mig (lyx) så blir det hemmåååååt. Som varje dag visserligen, men aah det är så skönt att komma hem och bara.. dö i soffan typ. 
 
Vet ni vad jag VERKLIGEN längtar efter? Alltså när jag säger så kanske man gissar på: Måndag, då Tatzy blir min foderhäst.. eller den 1a december då vi flyttar tillbaka till Ekeby.. eller kanske den 12e dec när jag och Felix flyr utomlands över helgen.
Fast så är det inte! Det jag VEEEEERKLIGEN längtar efter just nu är lördag. Och vad händer då tänker ni!? Eeh alltså ja, absolut ingenting! JAG HAR SOVMORGON HELA DAGEN OM JAG VILL! *lycka*
 
Det är lite sjukt när man måste planera in att inte göra någonting. Men så har jag gjort, tackat nej till ALLA förfrågningar om lördag. Gött. Ses inte då! ;)

När man är för snabb

Ändå sen i måndags har allt gått mycket snabbare för mig. Till bussen, från bussen och på jobbet. Tror jag har tryckt ihop 3h arbete till 2h&15min, utan att jag ens stressat.
En teori är att jag äntligen kan röra mig! Mina minikorta steg jag tar (typ två steg när Felix tar ett) har kanske blivit lite längre nu när jag kan röra mig ordentligt. Tacka Gud för kiropraktorer!

Men med ett jobb över snart så blir det hem och äta!! Alltså ni som får lunch redan vid 12 varje dag, underskatta inte! Igår åt jag lunch vid 4, och jag som är ett monster när jag är hungrig. Haha då får man passa sig ;)

Ah ni förstår nog, jag rider inte idag och därför hinner jag hem emellan, äta och jobba lite på datorn! Det är helt okej chill faktiskt, man måste ju hinna andas också!!

Älskar frostiga morgnar btw.. eller ja, om man skippar kylan dvs ;)

Hopplektion 18/11

Övningens fokus låg på lydnad. Därav halten där på första hindret, vet att det lite ser ut som han vägrar.. haha tror nog inte Z någonsin vägrat på sådär lågt!
Men han var så duktig, och svängarna på sista rundan är jag verkligen stolt över! Och så börjar han bli så himla fin på marken också, mellan omgångarna red jag ordentligt och fokuserade på att han skulle lyssna på mig. Fina killen!


23 dagar kvar #längtar




Revanch

När jag hoppade upp på Z låg självförtroendet kvar på marken där jag stod innan. Så lågt. 

Efter i söndags så mådde jag inte särskillt bra, den där prestationsångesten och påsmygande rädslan. Så det kändes såklart inte alls bra inför igår! MEN det gick jäkligt bra alltså!!! Wiih!

Vi red en lydnadsövning, dom skulle vänta på oss fram till hindret och sen svänga osv. Hindrena låg visserligen bara på 40cm, men igår var det inte höjden som spelade roll. Sista två rundorna skulle vi svänga, omhoppning som man kan kalla det. Och så låg det en bom, som man antingen svängde utanför eller innanför. 
Jag vet inte vart jävlarannaman kom ifrån, men jag svängde innanför.. Och vi klarade det jäkligt bra! Stoooolt! Förhoppningsvis filmade mamma!

Nu - jobb 3h

Tre ovisade

för ett tag sen var det lokaldressyr på Ekeby, och jag hade som tur var kameran med mig.. även om det blev lite stressigt då jag skulle iväg senare, så fick jag lite bilder ändå. Har ju dock glömt bort dom, men bjuder på 3st nu :) Långt ifrån mina bästa, men jaja

Knakelibrak

Awyääh! När man äntligen tar tag i att ringa kiropraktorn.. Och man får tid direkt! Den känslan. Ska bli SÅ HIMLA SKÖNT!!!

Dock så fick jag tid 15.00, vilket betyder att jag inte hinner till ridskolan i tid för att jobba, men vissa smällar får man ta! Jobbar ikapp det någon annan dag istället :)

Har btw sånt flyt idag att jag nästan glömde att det är måndag. Rätt skönt egentligen, mmh. 
Funderar också lite på ifall jag ska lägga upp filmen från igår ens.. Är inte helt stolt över den ritten. Men jag har ju fina bloggläsare med förståelse (har det verkat som ändå) så det är nog lugnt iof. Ah, den kommer nog upp ikv!

Behöver dessa!

Går atm runt med handledsstöd större delen av dygnet.. sånnadär med en skena i, pga mitt problem. Har inte testat rida med dom, men dom är typ inte så smidiga.. Behöver dom som mest när jag rider dock! Så dom här handskarna "perfect hand" från PS of Sweden skulle ju typ vara perfekta, då dom har en inbyggd skena på insidan. Synd bara att dom kostar 700kr ;(

Tur han hoppar allt

Jag har nog inga kommentarer egentligen om idag, gick ut från banan och tårarna kom direkt. En felfri runda, men det gick åt helvete alltså!
Pga ett problem jag har så klarar jag inte att hålla tag i tyglarna när Zetra drar eller jag försöker bromsa, dom bara glider ur handen. Som om ingenting.

Men det kändes som han bara sprang, och inga bra språng på framhoppningen alls! Så jag valde att hoppa 80 ist.. typ tur det, för jag hade aldrig klarat 90, dom skarpaste svängarna kom vi in i hög fart och jag med halvlånga tyglar. Kaos.

Och ja, det var läskigt! Hade det inte varit så att jag litar fullt på att Z hoppar allt så skulle jag aldrig ens rida mot hindrena!! Usch.

Och jag blir så rädd, rädd för att "mitt problem" kommer göra så att jag inte kan rida alls på ett tag. Hemsk tanke!

Äntligen hemma så jag kan vila. Usch påfrestande dag.


ÄCKELNERVÖS

Alltså hjälp!!!! En snäv vänstersväng, nej vänta.. Två tom. Idag är nog dagen jag dör! Mmh det är kul att hoppa.

Nej, vänstersvängar är inte våran starka sida, at all. Så nu får alla hålla tummarna för oss!

Äntligen påväg hem!

Har varit på Botkyrka ridskola hela eftermiddagen, och är ju helt galet trött nu!

På Elvskogen redan vi halv 10 för att rida ut med Lina på en pigg Tatzy, men hon gick SÅÅ fint i traven *stolt*

På Botkyrka så var det stockholmscup, jag fick rida en söt liten fux med namnet Glenn. Han var väldigt fin, inte min "typ" kanske, men trevlig! Vi red ihop 62% tillsammans och därmed silvermedaljen, tyvärr så förlorade vi idag.. rätt hårt. Typ 40p. så den sved en del! Men jag är faktiskt rätt nöjd med min insats för laget ändå :) en guldmedalj snart skulle sitta bra dock ;)

Sen stannade jag kvar för att hjälpa ponnylaget, som var så duktiga! Det är väldigt lärorikt att stå bredvid faktiskt. Tjejerna förlorade inte med alls lika mycket, och dom rider så trevligt! Duktiga! 

Nu blir det hem och ladda om inför en klubbhoppning på Zetra imorgon! Tagga!

Hästlukt

Att gosa ner näsan bakom ett fluffigt hästöra, känna lukten av häst, då älskar jag det! Eller den, lukten alltså.

Men när man sitter där på bussen, påväg hem från stallet, med västen man inte hunnit tvätta på ett tag, alltså då stinker man ju! Eller om man går förbi ett stall, jag vill ibland hålla för näsan. Det luktar bara skit då. 

Just nu är jag en förklädd hästtjej! Vanliga kläder, men fyfan, gott luktar jag inte. Spånstall luktar väl värst av alla, så ja, mysigt luktar jag efter jobbet varje dag! 

Tur att jobb nr.2 också är i ett stall!
Nu emellan så har jag hämtat passet, kikat runt lite och fixat lite grejer. Skönt ibland att hinna göra saker mellan jobben.. Sen när Tatzy står hos "mig" så kommer jag inte varje dag vara hos henne mellan jobben, utan ibland på kvällarna. Dels för att hon förlorar hagtid och dels för att det är ju inte bra att stressa mellan ställen sådär! Typ :)

Tror jag har en bra plan över hur jag ska få ihop allt! Fast ja, nu spårade inlägget lite mycket åt fel håll. Det jag ville få fram, typ - jag luktar illa.

Två ridpass, mycket power

Back in the days satt jag vid datorn hela dagarna, då bar bloggen bättre. Nu sitter jag kanske vid datorn 1-2 dagar i veckan. Det märks nog? Mobilbloggande känns så omotiverade. Men jag älskar ju att blogga ändå, faktiskt. Och med Tatzy och allt så tror jag ändå att jag kommer igång igen snart! 
För visst kommer det bli roligare när jag har häst varje dag, och att sen följa våran utveckling.

Anyways.. Red på ridskolan igår, dressyrlektion och ist för mamma i hennes grupp. Första var på Morris, aka studsbollen. Alltså det är så mycket POWER i den där hästen! Så sjukt cool, och har bog aldrig suttit på en häst med så mkt luft i stegen. Problemet är bara att han höjer halsen och krullar ihop sig, så det jobbade jag mycket med; att han skulle ta stöd, slappna av och sänka sig. Skritten och galoppen är jag väldigt nöjd med, bara traven som är sådär att han blir upphetsad!
Fatta om man lyckas samla ALL den där powern bakifrån och framåt, och inte bara uppupp som han mer är :P då!

Sen "hoppade" jag Golita. Alltså det var nog inte ens 50cm, men ja.. Stoor häst! Han är väl typ 175 eller nåt (älskar att sitta på stora hästar!), och gammal, 20+ typ.. Han var ball, inget speciellt dock, men kan tänka mig för några år sen, nu är han väldigt stel imo, men inte så konstigt :) red på en rak linje på medellinjen, två "hinder" med 3 galoppsprång emellan, hade lite svårt första då jag är så van med Zetra och det här var så annorlunda, men sen gick det bra och jag vart väldigt nöjd! :)

Eh ja, men satan trött var jag efter! Fick iaf komma hem till nästan färdig middag och en myskväll framför mig!

Lilla Goliat, gammelman!

Myser


Åh hej dagen!

Alltså det är torsdag! Och inte vilken torsdag som helst, utan torsdag den 14e! :D för många betyder det inget, för mig betyder det allt. 11 månader sen jag träffade min kärlek, och idag känner jag mig sådär spritt språngande lycklig!
Vaknade bredvid min gosetrötta, som sa att han skulle ha fixat frukost på sängen om inte jag hade varit uppe snabbare än honom, och sen gav mig rosa rosor. Finare kille är nog svårt att hitta! 

Nu sitter jag på bussen, på G till jobbet, solen lyser och den här dagens känns sådär allmänt att det kommer bli bra :) 

Godmorgon!

Glaaaad

Jag har bommat med Tatzy för första gången :D inte hennes första ggn, utan våran. Var kul, och hon var så duktig!

Först var det lite tjurigheter, hon villevilleville väldigt mycket mer än jag, trippig och så när hon inte fick som hon ville så vart hon sur xP lite bock och skutt, men hon skärpte sig efter att jag grymtade åt henne!

Skrittade först över bommarna, sen travade, och hon var så fräsch efter alltså, och i galoppen med. Släppte till och var så go! Älskart :D 

Längtar tills första gången vi hoppar!

Lite rodeo en tisdagsförmiddag? Visst!

Idag tyckte Tatzy att vi skulle träna på MIN balans.. Istället för hennes. Och ja, tur nog var den redan rätt bra, för jag slapp tugga grus!

En spänd liten bebba i ett plåtridhus när det regnar och någon står o mockar vägg i vägg (dom har uteboxar där).. Tja då kan man få sig en svängom, haha. Stegra, dra ner huvudet, skjuta rygg, sparka, skutta, hoppa upp med frambenen igen. Ingenting gjorde hon av dumhet, men det var lite spännande minst sagt! :) 

När hon lugnat ner sig så gick hon faktiskt väldigt bra, så när hon väl slappnade av och vågade gå på spåret ett helt varv så var jag nöjd! Och jag tror även T var det.. Så ingen galopp idag. Men det gör inget, imorgon kanske jag rider henne på bommar för första ggn. Kanske! Hoppas :)) 

Med lite skit under naglarna och no calories

Påväg mot stall nummer 2, av dagens 3. En sån här stressig och regnruskig dag så måste man verkligen plocka ut småsaker att se fram emot och som får en att tänka "det är värt det!"

Lön - alltid en bra morot. Cash is king som man säger.. För många av dom roligaste aktiviteterna kostar ju pengar, tråkigt nog.

En resa - aah äntligen, en liten semester, ska njuta och koppla av så mycket! Kommer bli gött. Sånna tankar är ju mer än positiva och verkligen får en att ta sig genom dagen!

Någon stor förändring - det är ju ofta kul med lite nytt i livet. Kanske en flytt, häst eller att drömma stort med personen man älskar. Jag vet inte, men jag längtar så efter flytten med Tatzy, kommer bli bäst!!

Helg - rätt så obvious, älskar helg, längtar alltid. Tävling, fest eller chill. Aldrig fel!

Vad tänker ni på för att ta er igen sånnahär dagar? 


Han är ball





Hopplektion 11/11


Skjut mig på alla vis utom långsamt

Alltså jag är SÅ jäkla trött. Det sliter på en att aldrig hinna vila ut ordentligt, och jag som inte är van att jobba så pass mycket. Ahja tänker ni, stackars lilla Marie. Men det är jobbigt, och svär, lyckas jag inte få körkort snart så kommer jag gå in i väggen. Haha! 
 
Men nu har jag jobbat 3h, och ska klara hoppa 1h nu.. haha hur ska jag ens orka? Hoppas på att kunna lägga mig tidigt så jag åtminstonde får typ 9h sömn, skönt. Men aaah, typ så. Ska ut och fixa Zetra nu och drömma om en varm säng. 
 
Tatzy har jag hand om imorgon, onsdag, torsdag och lördag.

Busiga fluffisar

Har ju glömt visa dessa, åh så himla goa! Och min lille herr fluff, lycklig hund har ni här, när han får busa finns inget annat. Och jag blir ju helt lycklig av att se min lillkille såhär, gosis! ^^
Passa er, han är farlig! ;)

Onödiga faktan

♥ För några veckor sen åt jag nästan bara kaviar&ost-mackor.. alltså, till frukost och mellis. Typ besatt. Har ofta sånadär matperioder när jag är fast för något speciellt. Flatbröd med ost är jag fortfarande heltokig, och i våras åt jag typ äggröra konstant.
 
♥ Jag får panik när min dag är helt oplanerad, och har mycket att göra. Då kommer stressen och ibland gråtattacker, för ingenting går ju bra när man är stressad! Anledningen till att jag är helt manisk med att planera är nog pga att jag inte har körkort, och måste få alla bussar och tåg att gå ihop med tiden jag har.
 
♥ Min almanacka har lite olika fläckar på sig. Tex youghurt, fruktsallad-saft och lite vanligt stallsmuts. Finns säkert choklad och pennkladd på den också. Mmh, frääääsch!
 
♥ Felix har fått mig att börja lyssna på hardstyle.. det trodde jag aldrig han skulle lyckas med när vi träffades, men han har inte ens gjort det medvetet!.. tror jag?! ;)
 
♥ Jag har aldrig någonsin smakat kaffe. Jag klarar inte lukten, så kan därför inte ens smaka! 

Vinst och silvermedalj

Stockholmscup idag, mot Väsby på hemmaplan. Laget vann och jag fick silver, så ska ju vara sjukt nöjd! :P 

Men ja, jag är ju väldigt sådär att jag aldrig är helt nöjd.. alltså, småsaker hit och dit som jag suckar över, stör mig på. Men i överlag så gick det ändå väldigt bra. Inte sådär perfekt som min och Mistels tid, då kunde jag verkligen hoppa av nöjd. Men ja alltså, är väl helt okej ändå..

Film kommer upp någon dag i veckan, ska försöka hinna imorgon! Långa dagar atm, kommer hem trött och sliten, working hard for the money. Har suttit och jobbat 3h nu på kvällen dessutom, gjort lite fritidsledar-stuff. Flera timmar framför en data skärm. Alltså egentligen, nej tack. Hur orkar folk? 

Och helgen gick ju allt för fort. Wääh ;(
Kan inte 1a december komma snart? Och sen den 12e? Längtar så mycket alltsåååå
Mistel alltså, hon är guld!
DEN känslan! Att gå till final, stå där och ta emot silvermedaljen. Nästbäst i stockholm. Ballt!

Levererar inte särskilt

Dålig blogg, fyfy.

Men igår var jag en väldigt upptagen kvinna (haha) som levde loppan! Först en mysig uteritt på en pigg bebba, och sen Älvsjömässan med Felix :) lite nervöst innan o så, träffa hans pappa för första ggn!

Kom hem rätt sent osv. Och nu idag är det dags för Stockholmscup.. Så uppdateringen lär inte vara så bra idag heller.. Tyvärr. Men vi hörs ikväll ni fina!


Det gick neråt men sen upp igen

Usch vad allt vände där vid 6.. Allt hade flutit på och så men kändes bara så att alla bara klagade och var sura. 
Men nu sitter jag här och har precis käkat phadthai, så är mycket nöjdare nu! Kanske blanda någon drink och sen gosa ner med film tror jag :)

Tur att det vände, är seg, men inte bitter längre.. Och det duger åt mig :) hoppas alla haft en bra dag och får en bra helg!


Thank God it's Friday!

Sjukt bra start på dagen! Hann duscha, och chillade iväg till bussen med en energidryck i handen. Jobbade på bra och drog in till handen för att fixa pass. Snaaart åker jag utomlands för första ggn i mitt liv! Längtar :D

Nu är jag påväg mot ridskolan, jobba där i ca 3 timmar och försöka hinna iväg och hämta moppekortet.. Innan kvällen fortsätter med fredagsmys! 

Är på sådär himla bra humör, tackar solen för det! Och chailatten jag precis svepte ;)
Och såklart gör det här mig så jäkla glad! Älskar att ha något att se fram emot! :D

Tre hästisar och en bra torsdag senare

Först ut idag var Tatzy, och det var planerat att longera.. Men när jag såg att en häst flyttat in på utebanan, och ridhuset var upptaget, så vart det en liten promenad istället. Men det är ju också viktigt, att jobba på så att hon följer mig, stannar när jag gör osv. Hon var väldigt duktig och lydig, lite spänd på saker och ting, men sånt får man ju vara beredd på! 
Har inte Tatzy igen förrän på lördag, men då ska jag rida iaf :) Hon lär vara pigg! 
 
Sen var det dressyrlektion på Napasche, och jag är väldigt nöjd, fler bra stunder än dåliga tycker jag.. även fast han totalt ignorerar mina skänklar ibland ;P
Red även Morris i gruppen efter, istället för mamma. Han är rolig att rida, men vill inte påstå att det gick så bra idag ^^ Han sänkte sig lite mot slutet iaf! 
 
Men ah, äsch.. sovdags är det ju. Imorgon dansar vi oss igenom fredagen och sen är det helg. Kung!

Tacksam





Tjong i medaljongen

Dom flesta trofasta läsarna här har nog förstått att jag ska ta Tatzy på foder (om inte så vet ni nu) och jag har känt sen början att jag vill stå på Ekeby. Där trivs jag, och det finns så många träningsmöjligheter! Och främst så gillar jag verkligen folket där!

Uppsägningstiden där Tatzy står nu är dock två månader, vilket innebär en flytt vid årsskiftet. Inte det roligaste att köra transport ifall vintern VERKLIGEN har kommit då.

MEN - dom har en som vill flytta in där T står nu, vilket innebär.. dududum.. Att jag kommer få flytta henne till Ekeby redan vid månadsskiftet! Wääh jg är så glaaaad :D alltså ingen förstår nog hur jag längtar!

Som mamma säger, man flyttar inte på en oxe.. Och efter minst tre år på Ekeby, det är där jag känner mig som hemma. Det är min frizon! åh så underbart!

Tror verkligen det här kommer bli SÅ bra!

Hello good news

Alltså lyckan efter ett litet telefonsamtal! Om en månad händer det grejer och jag är såhäääär glad! Dubbelcheck ska göras imorgon men ska inte vara några problem. Gaah vad bra det känns :) ni lär få veta imorgon :D tillsvidare är jag lite sneaky!


Fröken trött

3h jobb på ridskolan och sen valpkurs på det. Tränade inkallning och stanna kvar, duktig liten kille han är :) nästa gång är sista gången dessutom! 

Påväg hem nu, ska laga mat och lite så.. Typ slänga mig i soffan. Har typ nästan feber, men två jobbadagar kvar, kämpakämpa! 

Det är btw ganska kul som fritidsledare, har inte kommit in i det ännu, men det blir nog bra när jag är varm i kläderna :)


Ridit bebban

Visst är det kul med höst och lera? Eller nja. Tatzy hade dragit av sig en sko, som tur var så funkade det att rida iaf :)

Och hon var så duktig idag! Eller ja, skiträdd för en sak som stod i hörnet, och pigg.. Men trots det var hon ändå "med mig" om ni fattar? Och i galoppen sänkte hon sig lite för typ första ggn med mig :) så jag är glaad! Hennes högervarv är dock märkbart bättre än vänster!
Bästa lilla bebban, belönade henne mad morötter och så innan hon fick gå ut igen :)

Ännu en jobbdag

Lite mysigt väder ändå, dystert, men mysigt! Dock ser jag inte fram emot att komma in i stallet.. Alla täcken lär ju vaa dungsura! ;(

Girlfriend of the year

Slutade jobba vid 7, åkte och handlade och ställde mig sen att laga mat i 1,5h till min fina pojkvän, som kom hem precis lagom tills jag vart klar! Är så bra alltså :)
Pannbiffar, bakad sötpotatis med fetamix och lök i gräddsås. Alltså MUMs! Är så stolt över mig själv!

Jag är verkligen värdelös i köket, har inte känsla för det,en jag lyckades och det vart gott :) en lyckad överraskning till min andra halva!

Såklart vart det efterrätt också! Panacotta med färska hallon och vit choklad :)


Inge rida häst idag

Längtar tills jag har en hestis att ta hand om varje dag, även om det kanske blir stressigt ibland. För idag när jag sitter såhär och inser att jag inte kommer rida förrän imorgon så blir man ju lite deppig i kroppen. Jag älskar ju hästar och att rida! 
Imorgon kommer jag dock rida, Tatzy och jag ska ta oss en tur, troligtvis i ridhuset. Ska bli kul, Jackie hade ridit dressyr på henne idag och hon hade varit fin, big like! Torsdag blir det longering för henne och sen rider jag troligtvis på lördag igen :) På torsdag är det även dressyrlektion och sen stockholmscup på söndag (nervös!!!) så det blir ju ändå mycket ridning.. 
 
Men det kan väl aldrig bli för mycket? ;) hehe

Ord är makt

Det är ju coolt, men samtidigt helt sjukt. Något som är så själklart i våra liv, kan påverka så hårt. Ord. 
 
Med ord kan man övertala, hylla, neka, krossa och förklara. Med ord har du faktiskt makten att förstöra någons liv, hårda och kränkande ord. Alla klarar inte av att hantera vissa ord som kommer emot en, ibland kan det bli för mycket. På grund av ord kan människor bli psykiskt mobbade, kan vara så att ingen väljer att säga någonting alls till en, eller bara säga det där som man aldrig vill höra.
Det är många som tar sitt eget liv pågrund av mobbning, av att folk varje dag kallar en saker, säger ord som sårar, skadar. Och dessa människor som använder dessa hårda ord inser nog aldrig riktigt att dom har på ett vis makten över en annans liv. Sjukt egentligen.
 
Men samtidigt, fina ord, det kan göra hela ens dag. Beröm och komplimanger. Snälla värmande ord, ord som visar omtanke och respekt. Det är ballt, hur några sammansatta ord kan sätta ett enormt leende på någons läppar, lyfta upp hela ens dag. Och det borde vara mer sånt. Alltså tänk såhär - med ord har du makten att få någon att må så himla dåligt, men med ord har du även makten att få någon att må bra. Jag röstar iaf för att använda den makten vi har att få folk att le, må bra. 
 
För hur fint vore det inte om alla bara kunde sprida lite glada ord mer än hårda, och på så sätt sprida glädje. Åh, kanske inte möjligt att leva i en fluffig bubbla helatiden, men tänk vad underbart det skulle vara med fler lyckliga människor! Jobba hårt för det folket, säg något snällt till någon idag, som ni inte brukar komplimera vanligtvis. Det kan betyda mycket mer än vad ni tror! 

Euforiskt

Alltså lektionen idag!! Jag är SÅHÄÄÄÄR stolt över mig och Zetra!

Fick kämpa på ordentligt, men mot slutet, åh vad FIN han var då, verkligen helt sjukt perfekt! Bästa hästen!

Jobbade först med att öka och minska i skritt och trav, och sen rulla i galopp på volt med två bommar på varsin sida, jämna galoppsprång och så. Vänstergaloppen, alltså åh!

Sen så var den en linje med två upphöjda bommar, där Zetra i sin "normala" galopp låg på 5 språng, jag skulle dock få ihop han till 6 språng, vilket var svårt men vi klarade det :) för dom som inte vet så är Z väldigt svår att reglera mellan 2 hinder på raken :P
Och sen!!! Skulle vi få in ett till galoppsprång. Alltså 7 där Z gärna gick på 5... OCH VI KLARADE DET! Svär att vi aldrig klarat det tidigare och jag är så stolt! 

Och Zetra var så snygg idag och gick så bra! Alltså bästa hästen!! 

Mitt hjärta blöder

När en viktig del av en försvinner ur ens liv, alltså det finns inget rätt sätt att hantera sånt på! Man tänker ju att det bara är att gå vidare, fylla tomrummet med något annat som kommer komma att vara viktigt för en. Men det finns alltid där, det där som betydde så mycket för en, som inte är en del av ens liv längre. Det gör ont att tänka på, och mitt omedvetna sätt att försvara mig är att stänga av. Alla känslor och alla minnen, så gott jag kan,och det funkar faktiskt. Tills det brister. Då kommer det tårar, helt ärligt. Och jag blottar mig själv så hårt när jag säger så, men ja jag har gråtit över det här, trots att det var mitt beslut. 

Just nu är jobben och Tatzy mina distraktioner. Eftersom dom kom så lägligt, typ samtidigt. Även hunden och Felix hjälper mig, Felix är min klippa. Är så tacksam för allt det fina i mitt liv och jag tänker inte slå ner mig själv för hårt på det här. Tar ett djupt andetag och ser just nu på mitt liv som en helt ny start. Allt är nytt och då tänker även jag vara ny. Stark.

Är tacksam för det fina som förgyllde mitt liv så många år, och kommer förbli tacksam. Trots ett jobbigt slut. Jag tänker bara minnas allt det bra, för det får mig att le. Och jag vill vara en lycklig person!


Ingenting är längre som det en gång var. Förlåt. 
Tack för våran tid fina vän <3

En start på veckan?

Alltså vet att många hatar måndagar, av anledningen att helgen är slut och det är dags att åka till jobbet och slita. Usch. 
Men jag hatar nog inte måndagar på det sättet ändå.. Trivs ju på mitt jobb, det är bra! Men måndagar är kaos där! Speciellt idag!

Ingenting är som jag lämnade det. Dyngsura täcken och inga höpåsar gjorda! Vilket innebär att jag måste akuthitta reservtäcken och göra dubbelt så många påsar. Stress stress. Hinner jag med bussen hem så?Nepp, 20 över 12 var jag klar, och bussen går som tidigare sagt 12 eller 2.  

Så ah, hem snabbt, äta lunch (döhungrig) och ruscha till stallet. Idag var ju första dagen som fritidsledare. Eller ja, jag jobbar atm, men lite segt såhär innan jag kommit igång. Öppnat fiket och så (komkom och fika med mig)..

När jag slutar vid 7 så är det dags att fixa Z inför en hopplektion, eller markarbete är det ju idag. Hoppas på en fin och lydig kille :)

Men ah, jobbig start på min vecka vart det iaf.. det jag ville säga egentligen bara :))

Stackars blogg

Varför blev det såhär? Ingen uppdatering alls! 

Igår var det blåbärshoppning på ridskolan, hoppade 90cm på Zetra! Han var fin och jag är jättenöjd :)
Åkte sen och longerade Tatzy, gick dock inte alls bra. Hon ville INTE.. Men vi fick hjälp av en i stallet så allt gick tillslut!

Idag red jag Tatzy, och inga bråkigheter alls, utan bara en jätteduktig bebba! Lite trött, men det förstår jag :) jobbade på att få henne gå rakt längst väggen, högervarvet är typ inga problem, men oj vad jag fick jobba i vänstervarvet ^^ 

Ikv var det mysig middag hos Felix, lite efterskottsfirande. Asgod mat och tårta :)) 


Blåbärshoppningen 90cm

En väldigt storhoppande Zetra i lördags, men han kändes fin! Även om det blev stressigt och att JAG inte hann värma upp ordentligt, varav jag var stel, syns det? ;) men jag är så nöjd med kille, trångt och vingligt mellan 1 & 2, annars bra!


När en dörr stängs, öppnas en annan.



Tröttmössa

Igår var en jobbig dag, jobb, 2 ridpass och sen medhjälpare på handikappridningen.. När jag kom hem och hade ätit så somnade jag, sjukt sliten men nöjd över helg. 

Looisa fick galoppera mycket, så hon blev svettig! Riktigt duktig :)
Tatzy var kaos, alltså verkligen jobbig! Det är ju spännande men unghäst. Stog lite och sparkade, jobbigt! Men jag vet inte, kanske brunstig, eller om sadeln klämmer (red i en annan).. Vi får se, ska longera henne idag och se hur hon sköter sig

Idag är det blåbärshoppning på klubben , såklart hoppar jag Zetra :)

Hej November

Ny månad, igen. Hallå, vart tok oktober egentligen vägen? Hann knappt med att reagera! 

Men vad händer nu då? Första sthlmscup-matchen på hemmaplan bästa helg, avtal ska skrivas på (haha den ni!) och jag börjar jobba som fritidsledare på måndag. Gött! Pass ska fixas och jag ska checka in bästa sidan att fakturera utan företag (lagt min tanke att starta eget på hyllan, tills jag vet hur mkt jag får in /år)

Jag startar iaf upp månaden med en effektiv jobbdag, två hästar som ska ridas och sist ut att vara medhjälpare på handikappridningen på ridskolan. Ikväll vill jag verkligen bara krypa ner och mysa :)