Testar en ny header

Gillar verkligen den här runda designen som många börjat med, så jag testade göra en själv :P Tror inte den blir kvar, ska göra en höstigare design så fort jag har nya bilder... Men den här får väl stanna så länge antar jag. Vad tycker ni?

Det är alltid kul när man läser sånt här :D

Exets ägare skrev detta idag - http://sportryttarn.blogg.se/

 

Från http://lifeabouthorses.blogg.se/

 

 

Något som lyser upp vardagen lxm :)

Skitlyckad ridlektion idag! :D

Idag fick man sig en ordentlig chock när man läste vilken häst man skulle ha... Zetra! Fan va glad jag blev, har verkligen velat testa honom :D Han var något större än Exet, men såg tydligen inte så liten ut på honom, vilket var skönt :)
Vi hade bommar, och det gick skitbra! Iaf mycket bättre än va jag färväntade mig:P
I börjar var han väldigt spänd, och gick och drog mulen i taket (haha), men sen började jag hitta lite knappar och han mjuknade verkligen. Kändes riktigt skönt! Försökte vara så mjuk som möjligt, och det märktes när jag lyckades mjukna för då slappnade han av :) Blev kär i den här hästen! Kändes verkligen som att det klickade, och att jag hamnat på en häst jag kan fortsätta med. Härlig känsla<3

 

Övningen:
Reds i vänstervarv, tror ni fattar den själv?
Jag red i trav över den upphöjda bommen, för att jag ska lära känna honom mer. Skulle egentligen vara galopp där... Men jag galopperade inte alls idag, förutom efter den upphöjda. Men det var rätt skönt att bara fokusera på traven och skritten :) Skitbra övning, man var verkligen tvungen att tänka hela tiden! Och eftersom vi bara var två så behövde vi inte krocka :P

 

Snyggingen Zetra<3
Foto: Jag

HÖST!

Det är liksom höst, och superfint i allén vid Ekeby, så nu undrar jag... Någon som vill fota mig i höstmyset med Exet?
Bild från Google

Idag är det hopplektion som gäller

Ikväll är det hopplektion, ska bli spännande att se vem man får :) Behöver ju inte hoppa ponny längre (inga fler tävlingar för mig) så hoppas typ jag får en storhäst, det vore kul :)

 

 

Det översta bilden är hoppgruppen för 2 år sen...
Den understa har jag redigerat för att visa vilka som är kvar i gruppen...
Skillnad?

20. Mina favoritmärken inom ridsporten

Tänkte leta upp bilder på lite av deras produkter, me jag är för trött just nu... så ni får en kort lista:

 

- Gold Medal
- Kingsland
- Schockemöhle
- Scapa

 

Ja, dem jag kommer på just nu ^

Ibland måste man bjuda av sig själv


O... M... G!

Besökarna ligger vanligtvist runt 30-40... Dubbelt upp idag, kan man lugnt säga :D

Hoppas många kom för att stanna!


Värmer upp inför vintern...

... med några kalla bilder på världens bästa<3
Hahaha det fina täcket!
Tror han fick ett nytt brunt vintertäcke
strax efter att dem här bilderna togs..
Och det här är nog slängt nu - Trasigt

En till tävling - när man inte har annat att göra på kvällen :) Men gratis är gott! Så nu håller alla tummarna!

Länk till tävlingen


Snygga schabrak från Emmishopen

 


Bara för att man aldrig vinner :D hihi

Länk till tävlingen


19. Vad jag brukar göra när jag inte är i stallet

Vad jag kommer på att jag gör:
- Ritar
- Sitter vid datorn
- Bloggar
- Fotar
- Är men kompisar eller pojkvännen
- "Pluggar"
- Segar

 

Det är typ det ^^

Min Prinsessa<3

Snygg i vinter

Länge sen jag gjorde dressyroutfit, och nu börjar det dessutom bli vinter... så ja, här har ni :) Blev en "Olika nyanser av blått"

Satt och kollade...

...på ponnysanning.com
*WTF, MIN BILD????*
Hahaha, hade glömt att jag skickade in bilden på mig och Exet till deras höstbilder-grej... Tyckte det var konstigt att jag hade så många besökare utan att jag ens länkat på fb ^^ Glad blev man :D
Tack Sofia och Joanna!

Hängig katt... eller bara trött?


Bommar stod på schemat idag

Idag skulle jag rida bommar, vilket jag gjorde, och snacka om att det var en svettig häst som kom in i stallet efter 45 minuter!
Hade 3 galoppbommar på öppna delen av volten, och en upphöjd bom på ena kortsidan. Började med att skritta honom över bommarna, och fortsatte sen med travarbete. När han började mjukna travade jag över bommarna, och i början var det lite klumpigt. Efter ett par försök så började vi få till det och han slutade snubbla över, vilket var skönt :)
Tog sedan några travsprång på upphöjda, vilket inte funkade så bra till en början. Han stressade mot det och verkade se det som ett 2meters hinder. Så jag var mest fokuserad på att få honom att tänka och lugna ner sig. Det gick bättre efter ett tag, och han hoppade mycket lugnare. När det funkade tog jag upphöjda i galopp, och han var hyfsat lugn, men hoppade långt ändå. Men det var smidiga språng, så det gjorde ingenting :)
I helheten var han duktig idag, då han lyssnade och väntade på mig, och jag kunde sätta mig tillbaka. Duktig häst<3
Efter passet plockade jag undan och sköljde av honom, sen tog vi en promenad runt travbanan :) Det var mysigt! Och efter att gjort i ordning mat, sopat och de så var det dags att åka hem... och nu är man ju något trött!

 


Perfektion

Gotland


Vi är vackra.


Det blev inge bloggande idag. Sorry.

Är hos min älskade Fell. Imorgon blir det bus!

Det är svårt att inte drömma


?

Önskeinlägg?
Något speciellt ni vill att jag ska skriva om?
Fantasi-brist!

Bandiluffsen

Red Bandit idag, vilket var lite ironiskt då jag i veckan tänkte *Fan, skulle vilja testa hur Bandit går just nu egentligen!* och så får jag honom. Lite kul faktiskt :P
Anledningen att jag fick Bandit idag var för att han igår hade kastat av en unge, och i överlag inte har gått så bra (som jag fattade det har han varit stark och pigg), så det var typ tänkt att jag skulle rida igenom honom lite. Hade inget emot detta, då jag gillar Bandit (ibland) :P
Första 45 minuterna var inge kul! Han var lång, stel och stark. Fick till bra takt i traven, men det var verkligen inte samma häst jag brukade rida förut. Bandit var förut übermysig i dressyren, och det var han knappast nu.
Men sen, efter 45 minuters dragkamp... så lossnade det. HELT! Så bra som han gick den sista kvarten har han ALDIRG gått förut! Fattar ni hur skönt det var? Han blev helt mjuk i munnen och höjde nacken, utan att dra fram mulen en enda gång - jag bara satt och njöt!
Vi red öppna på långsidan, och det klarade han galant. Underbart! Önskar att någon hade filmat/fotat...

 

Erbjöd mig att rida honom ibland, vissa lektioner, för det är uppenbart att han behöver det. Och eftersom jag har ridit honom väldigt mycket förut, och vet vad han egentligen kan (och vet hur man kan hitta det läget) så är det ju bra om han skulle få gå med mig ibland... Och jag kanske lät lite självgod där, men det är inte meningen. Om ni tycker jag har fel, snälla säg till.

 


Gamla bilder...

Do you think it's easy?


Försenad!

Ska egentligen vara på Usek möte för 5 minuter sen, men mamma gjorde oss försenade... Så sitter nu och väntar på att hon ska bli klar så vi kan åka!

 

Vi ska prata om hemligheterna som sker på lördag tror jag, så vore ju bra om jag var där liksom. Men ja, dem andra får väll uppdate'a mig :)

 

Dressyrlektion idag efter mötet, wish me luck!

Foto: Louise Persson

Nobile 9

Jag saknar att hoppa Nobile, han var en häst som jag verkligen kände att jag passade på i hoppningen, trots att han har korta steg. Jag har alltid fått sitta på tunga/sega/starka/långa hästar, men det är inte sånna hästar jag VILL rida (förutom Meja, hon är underbarast oavsett). Jag vill inte bara sitta och driva, och trycka på, det är inge kul. Jag vill rida en häst som är lätt i foten, och inte bara släpar benen bakom sig, för jag orkar seriöst inte rida sånna hästar längre.
Visst, jag KAN rida sånna hästar, jag klarar av det. Men jag VILL inte! Det har verkligen blivit för mycket av den varan för mig, och jag har tröttna. Så nu när jag ska (borde) gå upp på storhäst så önskar jag att jag slipper den sortens hästar!
Fett taggade på hopplektion!

Chilltur runt slingan

Vi skrittade mest, travade lite.. inga krav eller så. Det var mysigt :) Exet var pigg dock och ville springa, men icke, idag tog vi det lugnt. Måste ju finnas sånna dagar också.

Hemligheter

Sitter och funderar, och söker, och önskar... Men jag tänker inte berätta om vad som är i mitt huvud, för jag vet att det kan bli prat men ingen värkstad. Men jag önskar! Och jag vill!

Uteritt

Ikväll blir det att åka ut till Exet, tänkte rida ut slingan, så han får lite vila idag :P Imorgon tänkte Lotta nämligen köra galopparbete, så han förtjänar att ta det lugnt :)

Dagens ridpass

Idag blev det lite mer lösgörande arbete, med mer skänkelvikningar än igår. Han var superfin! Började med skritt/trav i ridhuset, för att värma upp. När jag ridit fram gick jag ut på utebanan, eftersom det blev så många där inne (hopplektion). Han var superfin! Känns verkligen otroligt bra just nu :D
Galoppen kändes också super! (Vänstern tog några försök innan vi hittade den)
Övning 1 gjorde jag skänkelvikningen från volten till mitten av kortsidan istället för på långsidan. Det kändes bättre :) Efter några gånger i skritt gjorde jag i trav och han var superfin :D

 

Övning 2 gjorde jag i trav på långsidan och skritt i s.v. Lite svårare med skänkelvikning på böjt spår, men det funkade helt okej :)

beige/brunt

Såg att hööks fått in nya schabrak, så gjorde en outfit till det beiga från Gold Medal. Matchande luva finns på chevalridsport, från Schockemöhle.

Pretty in pink!


Blått

Jag matchade kanske inte så snyggt till hästen, men jaja :P Exet var faschionable iaf! :D

Lösgörande arbete

Red lösgörande arbete med Exet idag, i ridhuset. Det gick riktigt bra faktiskt :) Gjorde två övningar jag hittade på Hippson.se, och dom funkade riktigt bra
1.2.
Övning 1:
Som ni ser så gör man en volt i mitten av långsidan, och rider därifrån en "omvänd halvt igenom", och sedan tillbaka och gör en ny volt.
Började i skritt och fortsatte sedan i trav. Lite stel i början, men mjuknade sedan riktigt bra

 

Övning 2:
Skänkelvikning på långsidan.
Gjorde detta när jag var nöjd med första övningen (växlade sedan mellan båda). Gjorde inte hela långsidan, som på bilden, utan bara mellan 2 bokstäver för att det inte skulle bli för jobbigt. Detta gjorde jag i skritt, och han korsade riktigt fint med benen, både fram och bak :) Det är skönt med speglar i ridhuset, så man kan se det med egna ögon, då jag har lite svårt att känna vad han gör med baken.

 

När jag skulle fatta galopp funkade det inte alls, och efter några meningslösa försök som bara slutade med kaos och snabba, slarviga fötter så styrde jag oss ut till banan. Där fick jag en skitfin fattning på första försöket, och han höll den riktigt fint.
I vänster var han trögstartad, och det tog 5-7 försök innan jag fick en bra fattning, men när jag fick till det så gick det så jävla bra! Trots att det gick lite fort så hade han sånt flyt i vänstergaloppen! Härligt med framsteg :D

18. Dessa sporter har jag utövat/testat

I ca 2-3 år spelade jag innebandy, tror det var mellan 4an och 7an, eller nått sånt. Jag var väl mest lagets slagpåse tror jag.. Fick alla hårda skott på mig, blev knuffad och skadad.. fast av motståndarna dvs. Jag var ju inte så stor, så flög ju som en liten vante om någon större tacklade mig. Kommer ihåg en brud som tacklade mig, och jag hamnade på knä och gled... SATAN vilket brännmärke jag fick på knät! Fast jag spelade sluten av matchen sen, när jag suttit med is ett tag. Om jag minns rätt gjorde jag ett mål också.
Men mot slutet tyckte jag inte det var kul alls längre, då laget varje träning ville köra "träningsmatcher", men det jag ville göra var att öva teknik, skott och sånt... fast de sa jag ju aldrig såklart.

 

Sen så valde jag att satsa på ridningen, och slutade köra innebandy helt. Tror det var då jag började i hoppgruppen. Ångrar verkligen inte att jag valde ridningen!

The dreamteam!

Vi slutade på 13de plats, av 31 lag - Snyggt kämpat!

v. 43

Det blir mycket Exet denna vecka, men ingen hopplektion :)

Får se om Fell vill följa med på Söndag och hjälpa mig, de vore braaa!


Filmen

 


Filmen är på g!

Äntligen har migränen släppt, så jag orkade göra i ordning filmen från idag :) (Dock får du vänta Emma, för när den är färdiguppladdad ska jag sooova!)... Det var rätt så mörkt i ridhuset, så sucka inte om det är kass kvalite, men tror ni överlever ändå?

 

Imorgon dyker ett nytt veckoschema upp, men tänkte först kolla upp lite olika övningar man kan rida, så bestämmer jag efter det :) Söndagen är redan bestämd, men ni får vänta och se vad det blir ;)

Dagens tävling 23/10

Ska man skriva om dagen då?
Allsvenska Finalen Div.2, som dem flesta kanske fattat?
Allt flöt på ordentligt på morgonen, klara i tid och allt, ingen stress. Superskönt!
Väl på Sorunda så gick vi banan, och sen så lastade vi ut MP och klädder på henne. Var dock lite snabba, så fick skritta väldigt länge, vilket var väldigt jobbigt. Utebanan var ju något tung också... Men ah, tillslut fick jag komma in på framhoppning.
Det var två LC+5 klasser idag

 

Framhoppning, Förklassen:
Fick lite knasiga språng på räcket, men superbra på oxern, och hon var hyfsat framåt för skänkeln. Kändes riktigt bra efter sista hindret jag tog innan jag gick ut, smidigt över hindret och jag hade bra sits där.
Banan, Förklassen:
Stängde av helt och lyssnade inte på skänkeln. På 4an vägrade hon 2 gånger, sen satte jag mig ner ordentligt och hon hoppade sen. På 6an vägrade hon igen, men jag orkade verkligen inte rida där, var verkligen helt slut. Det var surt att vi vägrade ut oss, men orkade inte ens hoppa ett hinder på vägen ut...

 

Framhoppning, Lagklassen:
Riktigt frammåt, hoppade riktigt bra och hon vågade ta för sig ordentligt. Kändes sjukt bra helt enkelt!
Banan, Lagklassen:
Första hindret - skitbra. Andra hindret - skitbra. Tredje hindret - vägring vägring vägring - utesluten. FAN VAD JAG RED! Och jag red helatiden. Jag red bra och var skitfokuserad! Men jag fattar inte varför hon stannade för, hon hade verkligen ingen anledning att göra det.... Aah, det sög hårt iaf.
Såhär taggad var jag...
Såhär otaggad var hon
Ni älskar mitt fäjs!

Allsvenska Div.2 Finalen #2


Allsvenska Div.2 Finalen


18. Vad jag har för djur

Zorro
Min älskade snygging på 10 år
En riktigt fisförnäm sak, som endast vill ha det bästa... mitt fel att han är så :D
Vackrast i världen, älskar honom över allt annat! Pluttis<3
Tom Ruffs
Våran gamling på 17 år
En riktig kämpe! Fightades med vildkatter och grävlingar på yngre dar, idag ligger han mest och sover i min säng. Döv, trött och senil, men han kämpar på!
Aramis
Vårat monster på 1,5 år
Han är dum och har inte respekt för dom stora katterna alls, han vill nämligen busa ständigt... Inte lika söt idag som när bilden togs, men fortfarande gullig ändå (ibland) :P Han är verkligen husets bebis!

Malin - En äkta stallbrutta!

Jag gillar Malins stil, det är klart man mockar i 15cm klackarna! Riktig klass dära :D
Min Mupp, du är cool! Hoppas de e lugnt att jag snodde bilden från fb? Hihi
UPDATE:
Sorry, my bad x)

Skulle så vilja ha, men det är sluuuut!


Jag och Felinda skrattade iaf!


Exet i sitt essé

Exet på en tävling förra sommaren, tror jag tävlade 60-70, och vann en av dom :D
Är han inte snygg?

Så fult så det blir coolt!

Satt och kollade på "Begagnade hästprylar" på fb, hittade det här... höhöhö... vad säger ni?

MP Girl

Hihihihihi :D
Konstapel Klang fotade oss liiiite
Glad häst!

Tidsinställt inlägg

Jag antar att jag just nu är på Blåkulla och sliter arslet av mig för att göra MP fin... Knoppar, borstar och allt sånt där nödvändigt man måste göra innan en tävling.
MP's man är ju ryckt nu, så förhoppningsvis så är det lättare att knoppa nu än förra Allsvenskan, men man vet aldrig... Tar med mig kameran och fotar henne, så ni får se hur fin hon blir :)
Imorgon får alla hålla tummarna för mig och laget, för vi ska kicka PonnyRumpa med alla andra! Aaaahyäääh!


Inavel - därför är han som han är

Igår blev det lite "släktforskning", om man nu kan kalla det så. Emelie (varmblod.devote.se) skrev till mig på fb, och det visade sig att hon satt och höll på med samma sak just då, så hon skickade några bra sidor till mig :) En av dom sidorna visade hur mycket inavel travare har i sin stamtavla, och Exet hade en del han också...
De med samma färg är samma häst, hur sjuk? Klicka på bild för större.
Exets Farfars-far, men även Morfars-farfar
Farmors-farfar, och morfars morfar


Sådan fader, Sådan son... eller?

Exet ser lite längre ut, och har inte riktigt lika långa öron.. men båda är iaf vita på bakfötterna och manen ligger ju åt samma håll :P
(Exet är väldigt ljus på den här bilden, på vintern är han nästan svart)

17. En favoritbild på mig & Hästen

Bästaste<3

Solnedgång påväg till stallet

Även om det är förjävla segt att gå 20 min från bussen till stallet så måste jag erkänna att det kan vara riktigt fint ibland när man går där. Kallt vare dock!


Jag gillar att googla

Googlade lite om Exet och hans pappa Lindy's Crown
- Lindy's föddes 17 år och en dag innan jag föddes (höhö)
- Exet har 1665 halvsyskon... hur sjukt? Varav 1348 är svenskfödda.
- Lindy's fick maximalt betäcka "bara" 150 sto/år.
- Lindy's var den snabbaste travaren någonsin som fyraåring 1980 med segertiden 1.11,4a.
- Lindy's vann 13 av 41 starter och tjänade 1.574.905 kronor.
- Lindy's blev 25 år gammal, avlivades 2001.
- Exets helsyskon:

- Lindy's Crown:



Ekeby

Klicka på bilden för större
Röd - slinga
Ljusblå - Utebanan
Mörkblå - Travbanan
Gul - Ridhuset
Grön - Exets stall

Ute-tur i nya sadeln

Blev uteritt idag, och test av nya sadeln som var SJUKT SKÖN!
Red hela slingan i trav och skritt, lät honom springa lite och stod själv i lätt sits större delen av slingan. Så blev träning för mig också. Han verka tycka det var skönt att sträcka på sig lite, men lät honom inte springa okontrollerat fort, då det snabbt blev mörkt och han har inte mycket koll på sina fötter ibland.
Efter slingan så gick jag in på utevolten och galopperade. Det gick riktigt bra mot slutet, lite pigg, men lyssnade bra endå :) Känner hur vänstergaloppen är påväg, då han hittar tillbaka efter att han tappar bakbenen, om man trycker på lite. Växlade mellan lätt sits och att sitta lite tyngre bakåt, men kan inte riktigt bestämma mig vilket som funkar bäst. Så får testa göra så fler gånger och se vad som funkar bäst, då det är bra att veta sen när man börjar hoppa honom.. :P
Nya sadeln, en Prestige Versailles D. Supersnygg och superskön!

Ny kategori - Bloppis

Håller på att rensa i förrådet, och därför kommer det dyka upp lite "mini Bloppisar" här. Mejla eller kommentera vid intresse
[email protected]
1. Ridskor Jacson Wear;
st 36
30kr
Saknar "flärpen" på högra skon

 

1. Ridskor Jacson Wear;
st 36
50kr + ev. frakt
Saknar "flärpen" på högra skon

 

 

2. Ridstövlar Mountain Horse;
st 37 Junior, höjd (från insidan) ca 37 cm, omkrets ca 32cm (resår på)
50kr
Fräscha, fungerande dragkedjor
2. Ridstövlar Mountain Horse;
st 37 Junior, höjd (från insidan) ca 37 cm, omkrets ca 32cm (resår på)
150kr + ev. frakt
Fräscha, fungerande dragkedjor

Den där känslan!

Skrev aldrig om dressyrlektionen igår.. men det gick bra :) Mot slutet gick det jääääävligt bra! Jag fick kämpa som en idiot, men det gav resultat! Satan va härligt fint hon kändes :)
Vet inte hur det såg ut, men tror Lotta tyckte det såg bra ut. Jag red verkligen då, i varje steg, och hon kämpade också, varje steg. Härligt!
Hoppas jag får rida henne fram tills KM, för tänkte haffa henne och starta LB:2. Om någon annan snor henne så kommer jag inte ha någon att rida, vilket vore tråkigt då det är min sista ponny-dressyr. Så hoppas hon är ledig!

 

Ska snart åka till Exet, och det blir att rida ut. Ska testa rida i nya sadeln och se hur den känns :)

Tävlingsoutfit - vanilla/red


16. Hästens och min utveckling

När jag provred Exet så ville han galoppera i traven, och slängtrav när jag försökte galoppera honom. Men han var så charmig, så bestämde mig för att försöka bli medryttare på honom ändå :) Trodde verkligen inte jag skulle bli kvar så länge, men nu har jag ridit honom i över 2 år :P
Vi har verkligen haft upp och nergångar under dessa år. I början gick det inte rida honom ordentligt typ, han var väldigt stark och bråkig i munnen, och galoppen var bara att glömma.
Jag tror jag började hitta dom "riktiga" knapparna på Exet förra året, då jag red honom väldigt mycket under vintern. Nu går han superfint i traven, och börjar komma i galoppen :)

 

Skulle velat haft en film från när jag provade honom :P

Imponerande!

Ska man ta och lära Exet detta eller? ;P
Fast det är ju iof tillräckligt svårt när man sitter PÅ hästen ^^

I'm so sorry dudes!

Insåg att jag inte bloggade alls igår, vilket jag inte tänkte på. Men det blir så när jag inte sover hemma, vilket sker typ 2 ggr/veckan. Men ska försöka tänka på att blogga på dagen då istället, så att jag inte tappar mina trogna besökare :)

He do what he do, when he wants to...

Sov inte hemma igår, så kunde inte blogga då...
Men ah, det gick väl sådär att rida, han lyssnade inte helt och var stark igen. Galoppen funkade knappt, men sen orkade jag inte trängas i ridhuset och gick ut till banan istället, och då gick han mycket bättre. Galopperade även där ute och då gick han många gånger bättre :) Orkade hålla igång flera varv, till och med i vänster.
Det var ganska halt dock, men det var nästan bra, för då måste han hålla koll på fötterna och kan inte springa för fort. Han kan lxm galoppera... när han vill...

Idag är det dressyr på Blåkulla. Får se vem man får, med tanke på att jag har bytt väldigt mycket mellan Marco och MP på sistonde. Skriver om hur det gick och vem jag red, när jag kommer hem ikväll :)

Idag med Exet

Någon som missade att det spöregnade idag? Det gjorde inte jag kan jag lugnt säga! Hej förkylning.
Idag så var det meningen att rida lätt dressyr, vilket det uppenbarligen inte blev, då det ångade som fan om honom efter :P
Men ja, red i ridhuset idag då, som planerat. Vad jag glömt var att det är hoppning på tisdagar, så han var lite pigg och stark. Kändes att han ville hoppa, så det är tur att Lotta köpt hoppsadeln nu (yeeey :D). Ska testa den på fredag när jag rider ut :)
Men tillbaka till passet - jobbade mycket galoppfattningar, och det gick sådär. Men det var inte hemskt, så :P Han är svår att rida i ridhuset iaf, så orkade inte bråka...
Lite långa tyglar

Man kan inte alltid ligga på topp


Bommar

Idag var det hopplektion, men vi hade endast bommar eftersom det var tävling igår, och har varit väldigt mycket tävlingar den här månaden.. så dom ska få vila lite inför söndag.

 

Men ja, det var inge kul att rida idag heller. Iaf inte i traven... Hon dör i traven, och jag orkar verkligen inte rida henne då. I galoppen gick det dock bättre, när vi skulle byta galopp över bommen. Men det är ändå inte så kul, eftersom jag verkligen känner mig för lång för henne.
I dressyren tycker jag inte det spelar någon roll, för då kommer jag om henne bättre. Men i hoppningen så är det inge kul. Hoppas jag får börja hoppa större hästar nu efter allsvenskan.

 

Her verkligen en svacka i hoppningen.. Men hoppas det blir bättre när jag kommer upp på storhäst, och när jag får börja hoppa Exet.

Travövningen:

Halft igenom över bommarna, skänkelvikning efter till långsidan


Galoppövningen:

Galopp rakt över galoppen, byta galopp och varv över bommen, som en kantig åtta.



Blåkullaryttare - titta hit!

Vill du vara med i vår fototävling och få chansen att få din bild publicerad i HBRFs Kalender för 2012

Skicka din bild till [email protected] (max 3 bilder per person) Du kan också lämna/skicka bilderna på en cd-skiva till HBRF Blåkulla Gård 137 41 V-H och märk cd:n med ditt namn och e-postadress

Vi kommer sen under vecka 44-46 lägga ut de 20 bästa bilderna här på facebook samt i Cafe Blåkulla. Du kan antingen rösta genom att klicka gilla på FB eller lägga en lapp med din röst i Caféet

De 10 bilder som får mest gilla går vidare, juryn kommer också välja ut två favvorit bilder bland de övriga 10

Tänk på att bilderna måste vara av bra kvalitet och högupplösta (ju fler pixlar dessto bättre) samt vara i liggande format för att kunna tryckas i kalendern

Juryn består av styrelsen, fritidsledarna och förra årets kalenderfotograf (Det är jag)

OBS! Tävlingen är endast öppen för medlemmar i föreningen HBRF
HBRF förbehåller sig rätten att fritt använda de bilder som trycks upp i kalendern. 
Övriga bilder kan tas bort från facebook efter avslutad tävling om så önskas

V. 42


Frågor till er läsare

Det är väldigt mycket bilder och väldigt lite text, men är det så det ska vara? Eller ska jag skriva mer? För själv brukar jag inte läsa långa texter...
Och outfit's har det inte blivit många av, men det får vi fixa :) Några önskefärger?

Fler bilder från Jennys blogg

Hoppa kan hon ju iaf!
Och hindret är 85, men det ser extremt litet ut
Vägring 5m framför hindret
Och innan travhoppet!

Besökare rullar in som de ska, de går bra nu.

När jag har 100 besökare blir det en till frågestund!


Hett tips

Det här är Victoria, och hon är bra. Bäst till och med.
Victoria är min fru, syster och bästavän. Snygg är hon också.

 

Det jag ville säga var att hon har en blogg, en cool sådan, som ni borde titta in på :)
http://victoriakallstrom.devote.se/

 

Och för er som ridit/rider på skutan, så hade hon Nisse (Fandango) hos sig ett år förut. Han var söööt :P

Svar från frågestund

Emelie:
Har Exet startat på travet nån gång eller har han varit ridhäst hela tiden? Hur långt har ni kommit med honom? Kan han galopp, osv. Kram!
Om jag minns rätt så har Exet bara gått ett provlopp, men att han inte funkade där. Sen så har Lotta haft honom sen hösten 2006 (?), men vet inte om han var ridhäst innan dess. Men han har helt säkert varit ridhäst sen han var 9 iaf :)
Jag har ridit Exet i över 2 år nu, och jag känner att vi har kommit riktigt långt under den tiden. Hans galopp börjar bli riktigt fin, så det är mest musklerna som saknas, och han kan gå i fin form om han vill :)

 

Danielle:
Vad tycker du om det nya licenssystemet som kommer komma? :)
Jag är inte så påläst  ang. det där... vet bara att nya häst/ponny licens grejen är bra, eftersom annars registreras hästen flera gånger vilket orsakar kaos i systemet.
Men om man tycker det är för dyrt med licenser kanske man inte borde tävla.. eller så låter man bli att köpa massa dyra saker istället. Tycker det är onödigt att bli så sura över att dem ändrar i systemet, jag tycker man får ta och suck-it-up! :P

 

Ellen:
Hur blev du en sån bra fotograf jag menar vart började du?? :) hoppas du förstår frågan
Det började när jag fick min första mobilkamera, fortsatte när jag fick min första digitalkamera och sen sökte jag till medieprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet, där jag har lärt mig otroligt mycket under de åren som gått :)
Jag vill verkligen bli fotograf, och jag kämpar för att utvecklas helatiden... Så övning och vilja skulle kunna vara det korta svaret :)

 

Emma:
vilket är ditt favorit schabrak? :)
Lätt det här -> gröna hoppschabraket <- som jag tidigare lagt upp i önske outfit's :)
Om du menar märken så gillar jag Schockemöhles schabrak väldigt mycket :) Scapa har också väldigt fina schabrak

 

Malin
Vilken är din favorit outfit? :)
Den gröna och den beige/grå/svarta (som ingen annan tycker om) :P

 

Malin:
Vilka hästbloggar läser du? :)
teambergkvist.blogg.se - sportryttarn.blogg.se - livparidskola.blogg.se - varmblod.blogg.se
Sen randomläser jag några ibland, men inga fler som jag läser ofta :P

Hon har ju iaf öronen frammåt helatiden...

Foto: Louise Persson

Designa själv

Emelie inspirerade mig, och nu tänker jag plocka fram mina syslöjds-skills. Fick ju faktiskt mvg, så nu får jag fan ta och visa vad jag kan. Så nu har jag designat ett schabrak i ps, som jag ska sy :D
Vad tycker ni?

Filmen

Jag ser på videon att jag inte har någon balans i överkroppen när hon landar, men det kan bero på att jag egentligen är för stor... för jag är verkligen för stor för att hoppa c-ponny, vilket förstör sitsen något tror jag. Men ja, helt rak i höften var jag ju ändå inte på alla hinder idag - framsteg :D

Mys om fötterna

Hur mysigt skulle det inte vara att få ha dessa på fötterna i vinter? Till och från stallet liksom! Om man impregnerar dom så funkar dom skitbra som vinterskor, och imo så är dom snygga också!
Heritage boots HV Polo
1079:- från Charlies.nu

15. Mina ridskor/stövlar

Supreme Highrider - Mountain Horse
Sjukt sköna och mjuka, och snygga.. tyvärr så förlorar typ alla MH's stövlar färgen på insidan, och dom har sjunkit ihop rätt mycket (trots att jag alltid har "ballongerna" i) så jag får skavsår när jag går.. men ah, med tanke på att de var de enda som passade när jag provade stövlar, och att de faktiskt någonting mellan 3-4000, så får jag inte klaga :P

Djävulshindret!

Såg dom här bilderna på Jennys blogg, så lånade dom.. Ska fråga om hon fick några fler bilder på oss :) Ehm, det här hindret är det vi vägrade på 2ggr, men andra gången vi kom på det så hoppade hon bra tkr jag
(Ignorera att mina knän flyger på översta bilden, det blev skitkonstigt på det hindret för jag trodde inte hon skulle hoppa... det blev nämligen ett stillastående språng)

Dagens tävling

Ja, idag var det ju Pay&Jump på Blåkulla, och det gick ju... inte så bra.

 

På framhoppningen fick vi några riktigt fina språng, hon var riktigt pigg (dock lite stark och vinglig), och det kändes bra :)

 

Inne på banan sen blev hon sjukt tittig, och var otroligt vinglig. Fortfarande stark, men ingen framåtbjudning, det kändes verkligen som att hon stängde av helt. På 2a hindret fick vi två stopp och innan 3an så blev jag tvungen att göra volt då hon började fjanta sig för ett annat hinder. Så man skulle kunna säga 3 vägringar, men vi fick ju hoppa klart. Resten av banan gick helt okej, hon tvekade mycket och hoppade stillastående (hoppade tom en oxer från trav), men hon hoppade iaf :) Jag är rätt nöjd iaf, för över hindrerna kändes hon fin, för hon är smidig som en katt!

Men hon var mindre stirrig på Mälarhöjden, så hoppas på det bästa inför nästa söndag :)

Foto: Nathalie BJ

Har man världens snällaste medryttarhäst eller?

Såg den här på Lottas fb, gulliiiiiigt!

-

Jag hittade gaaaaaaammla bilder jag ska ta till skolan och scanna in, superfina ^^ Ni får se så fort dom finns på datorn :P

Tagga tagga!

Börjar bli riktigt taggad inför tävlingen imorn, hoppas verkligen det går bra.. Ni får hålla tummarna för mig och MP! Hoppas det finns någon som fotar, och att mamma kan filma :) Lägger självklar upp här sen om det blir något

Lite nervös är jag också, såklart. Därför får ni hålla tummarna extra mycket!


14. Min drömponny/häst

Om jag fick skräddarsy en egen häst skulle den vara...
Vallack
Svart/mörkbrun, med helsvarta ben och bläs
Lätt i foten och mjuk i munnen, med ett sjukt svävmoment i galoppen
Älska att hoppa, och lyssna bra i galoppen
men ändå lite dampig, då det inte är kul med för enkel häst
och världens mysigaste

 

... typ såhär :P

Nu finns det en header

Vad tycker ni?
Bättre? Sämre?

Om det inte syns, tryck på f5

Dags för sängen - jobb imorgon!

Innan dejten med kudden - borde jag göra en header, eller ska jag behålla bloggen "stilren"?
Funderar om den ser tråkig ut utan header, men jag vet inte :P hur upplever ni det?

Hett tips

En tjej jag känner, Emelie (typ.. en kompis kompis, om ni fattar?), är så sjukt duktig! Hon gör saker till sin häst själv, vilket jag tycker är imponerande! Det är inte alla hästägare som gör sånt :) Tror hon tar beställningar, men jag vet inte säkert.
Men kolla in hennes blogg tycker jag -> varmblod.devote.se <- där kan ni läsa om henne och hennes Ridtravare Poncho :)


Ni glömmer väl inte?

Frågestunden är fortfarande öppen, men såg att den försvunnit från första sida.. så lägger upp det igen :) Passa på nu hörrni!
Det behöver inte handla om bara ridningen/stallet mm, fråga det ni känner för bara :)

Bästa vän, kärlek till dig!

Det går inte att beskriva kärleken till dig Exet, du är så jävla bäst!
Över 2 år har det gått nu sen jag började rida dig - Time of my life! Du har gett mig så mycket, alltid funnits där som en tyst liten knasboll. Älskar dig så mycket, världens vackraste kille<3
När du spetsade öronen och gick fram till mig i hagen, bara av en liten vissling.. och alla de gånger du gör ditt bästa oavsett hur trött du är. Bäst är det enda ord jag får fram just nu. Bäst Bäst Bäst! Är så glad att jag inte hittade någon annan medryttarhäst innan dig!

 

Blir nästan tårögd när jag tänker på hur mycket du betyder för mig. Så jävla mycket kärlek till dig!
Tack tack tack Malin för att du fotade mig och finaste<3

Du är lycka för mig

 

 

 

Jag rider aldrig utan hjälm annars, men det var lite för att vi skulle fota som jag inte tog med den. Men ja, rid INTE utan hjälm! Det är ingenting jag uppmuntrar

Det går bra nu!

Jag och Malin började att fota på Allén och sen lite på åkern. När vi var klara där gick vi och hämtade sadeln och jag red lite på utebanan. Han var redan framskrittad då, så började med korta tyglar direkt, och i början var han lite bråkig, vilket jag väntade mig. Men sen i traven var han så sjukt fin!

 

Han hade lugn trav och bråkade knappt med huvudet, det var otroligt roligt att rida honom idag :) Och sen när jag satte mig ner för att jobba så blev det bara bättre :) En stund i högervarvet var jag tvungen att fråga Malin om han var påväg att skita, men icke, det var bara han som lyfte på bakbenen ordentligt. Kände verkligen skillnaden, vilket var kul. Ska bara komma ihåg vad jag gjorde, tills nästa gång.
Red inte så länge, eftersom vi vill vara lite försiktiga nu efter vurpan, men det räckte den tiden jag red :P

Tusen tack Malin för att du ställde upp och fotade idag<3

Den Excellenta Charmören

Jag har aldrig varit med om en mer svårfotad häst xP
När Malin höll i honom så gick han mot mig, och när jag höll honom skulle han bara puffas, knasboll<3 Men jag älskar hesten iaf, han är finast<3
Han var så fin i sina röda lindor också :D
Kommer bilder på oss två tillsammans snart :) Är han inte världens sötaste?

Dagens outfit

Exet gick så fint idag! Trots att han inte blivit riden så mycket sen i Söndags (han och Lotta vurpade, så han har fått vila).. Men berättar mer om dagens ridpass senare :) Just nu kollar jag igenom bilderna från idag
Schabra - Schockemöhle
Lindor - Scapa

 

För dom som inte ser så har schabraken en röd kant

-

Jag har ingen outfit just nu, men tipsa gärna om färger och hemsidor :)

 

Och glöm inte frågestunden!

Tävlingskavaj

Skulle vilja ha en snygg, formsydd, tävlingskavaj.
Den här är enligt mig skitsnygg! 2.595:- från Spooks.se

Jag... Saknar... GOTLAND!

Jag saknar Gotland som fan! Både själva ön och min kära kära Rulltårta som heter Gotland här hemma i sthlm. Fast egentligen heter hon Sofie, och det är hon som stickar upp huvudet bakom rumpan på bilder här under ^^ hihi knas.

 

Måste åka och hälsa på henne snart! Alla små pållar i hennes stall också!

13. Mina styrkor inom ridning

Jag har en ganska bra sits tycker jag, och så har jag benmuskler... Hmm, det är svårt att räkna upp sina styrkor utan att låta självgod... men försöker...
Jag ger inte upp. Bra balans (det får man av att rida mycket barbacka på en travare ;P), tål väldigt mycket (bli avkastad, sitta på en spetsig rygg, starka hästar mm)..
Ah, det kommer jag på just nu

Dressyrlektion på MP

Det kändes helt okej idag, och MP hade faktiskt framåtbjudning till och från. Iof var hon lite bråkig i munnen, men hellre det än seg och mjuk.
Vi övade "öppna" och trots att MP är rätt ung förstod hon det riktigt bra, speciellt vänster varv. I höger var det lite svårare, men det kan berott på att min axel började krångla så spände mig lite då. Men i övrigt gick det riktigt bra och det var skönt inför söndag.

 

Är för övrigt nervös inför söndag! Men det är lite bra, eftersom jag blir mer fokuserad då... jobbigt bara om jag blir FÖR nervös, för då andas jag inte... men det går nog bra.

Foto: Louise Persson

Längtar!

Längtar så tills i vår, då det är tänkt att Lotta och ja ska sätt igång och tävla på Exet! Jag har inte hoppat honom så mycket egentligen, men vet att han kan om han vill. Han hoppar även bättre när det blir lite högre, annars slarvar han och nästan springer över hindrena :P
Lotta ska prova ut ny hoppsadel om typ 2 veckor eller nått, så vi får se hur det blir då.. Blir spännande att se hur det kommer gå nu i framtiden, han har ju blivit så fin i dressyren :)
Glöm inte bort frågestunden ;D

Igår..

Igår hade jag Exet, men orkade inte blogga när jag kom hem.

 

Började med att jag missade bussen eftersom bussen från handen blev fast i kö, så fick sitta och vänta en timme på nästa buss, vilket inte var så kul.
Väl i stallet så borstade jag honom, och slängde på honom ett schabrak med täckeshjord (Red barbacka, men orkade inte smutsa ner byxorna) och ländtäcket. Skrittade bara två varv på travbanan, och några varp på utevolten. Det var meningen att jag skulle rida ut på slingan, men det hann bli så mörkt, så sket i det.
Tänkte även smörja Exets utrustning, men hann inte det heller, just pga att jag missade bussen. Så får göra det någon annan dag.

Idag är det dressyr på Blåkulla, blir intressant och se vem man får. Jag chansar på Marco


Exet har faktiskt lekt modell förut


Vintage

Två söta hästar jag stötte på under en fotopromenad i våras.. hittade precis bilderna

-

Jag har ingenting att blogga om.. än. Ska till Exet senare idag, så då blir det ändå lite uppdatering. Men just nu sitter jag bara och uppdaterar min mejl varje minut.

Dubbelupp!

Besökarna dubblades på bara en dag! Hur sjukt?
Från 29 till 56

Domdomdiduuuuum!

Fick en överraskning när jag kollade statistiken:
Och ni minns vad jag lovade?
Så passa på att ställa frågor nu. Ni får fråga precis vad ni vill - Så kör hårt nu!
Har inget "slutdatum", men säger till när frågestunden stänger.
Kommentera din fråga här på min blogg :)
(pinsamt om jag inte får några frågor nu... hehe)

Världens finaste. PUNKT.

Förlåt för alla mobilbilder, men orkar aldrig ta med kameran till stallet...


På fredag så klickar det!

På fredag följer Malin med till stallet, så då ska hon fota mig och Exet tsm, och hålla i Exet när jag fotar honom. Det ska bli kul! :)

 

Ska först fota honom utan sadel, på allén och på ängen bredvid allén. Sen så drar vi tillbaka till stallet och hämtar sadel, så får hon fota oss när jag rider. Det blir super!
Jag hoppas det går bra eftersom jag har ju, som tidigare sagt, inga bilder på oss. Men oavsett om det går bra eller inte så borde det ju bli åtminstone någon bild (om vädret är på våran sida!)
Malin och sin häst Lovisa "Fisen"

12. Mina svagheter inom ridning

Det går väldigt bra i dressyren just nu, och hoppningens svagheter skrev jag ju igår (sitsen över hindret, blicken, andningen mm) så vet inte vad jag ska säga om mina svagheter. Behöver mer kondition, men det hör nästan till andningen, och jag skulle vilja ha mer muskler... men egentligen har jag redan det, men mer muskler skulle inte sitta fel ändå.

 

Skulle däremot vilja hitta tillbaka till dom bra vägarna, inom dressyren, som var min starkaste sida förut. Och sen så tror jag att jag sitter rätt snett ibland, men det kan jag inte göra någonting åt då jag är sne i ryggen och höften.
Juste, jag svankar ibland! Vilket inte är så snyggt, men jag tror jag började göra det pga min rygg, och sen så har jag fått dom musklerna och nu har jag försökt jobba bort det under ett års tid. Jag vet inte hur det går, men får inga kommentarer om min sits längre av Eckers, så det borde väl vara bra?

 

Det var svårt att komma på svagheter tycker jag... vad tycker ni?

Servus och Nina

Fler besökare=Frågestund

Jag ska vara sådär nördig och ha en frågestund - när jag når över 40 besökare... vilket bara är 10st kvar, såååå nu ser vi till att fler hittar hit :)
Om ni nu är intresserade av frågestund?

Grym hästfotograf!

Den här tjejen är sjukt duktig på att fota hästar - så det är ett hett tips att kolla in ifall ni är intresserade av fina bilder på hästar. Men jag tycker mest om hennes häst bilder bara... Klicka på bilder för att komma till hemsidan.

 

Några exempelbilder:


Sämsta känslan idag.

Idag var det inge kul att rida, alls!
MP hade ingen framåtbjudning, och efter 15 minuter var jag helt slut i benen, det var inget kul. Jag som var så taggad att tänka på blicken, sitsen, mm... det gick ju åt helvete.

 

Vi skulle först hoppa studs, och komma i trav. Antingen gick det i slowmo eller så vart de stressigt, och mitt självförtroende låg i botten. Det gick inte alls på trav-studsen, var verkligen inte kul.

 

I slutet gjorde Lotta dock en oxer av sockerbitarna, och jag fick välja mellan att hoppa det eller att trava av, eftersom Lotta också såg att hon inte hade framåtbjudning. Men jag ville komma på oxern ändå, eftersom det var i galopp, och jag ville inte ha med den kassa känslan tills på söndag.
Känns hur mycket mer framåt hon är i galoppen, hon lyfter på fötterna ordentligt, och språnget kändes bra. Det var skönt, men vet inte hur sitsen var på sista dock, men det sket jag fullständigt i!

Bara lite tankar och funderingar

Idag är det då hopplektion på Blåkulla, och jag är rätt så 100% säker på att jag får MP. Dock är frågan om vi får hoppa eller om det bara blir bommar, eftersom det har varit Skogslotten i helgen. Håller tummarna för hoppning, för jag börjar bli sjukt nervös inför söndag! Jag ska debutera 85 med c-ponny! Visst visst, 5cm skillnad, men ändå! Är ju bara andra gången jag tävlar MP i hoppning.
Får tänka på att det bara är Pay&Jump, vilket inte är någon "riktig" tävling...

 

Detta ska jag tänka på:
- Inte luta mig för mycket framåt mellan hindrerna
- Vara lätt i baken
- Andningen! In genom näsan, ut genom munnen osv.
- Inte försöka hjälpa henne för mycket, dvs störa.
- Vet inte vad jag gör, men jag skjuter fram höften väldigt mycket över hindret, och har rätt raka ben, ska försöka att inte göra det.
- Blicken. Över hindret, inte ner i hindret

Det syns inte så bra, men om ni jämför vart jag har rumpan och vart lovisa har så är det rätt så stor skillnad :P Iof så rider vi två helt olika hästar, Dino är större och längre än MP, och hoppar högre... men känns ändå som att jag borde vara lite mer "längst med" hästen, istället för "tvärs över". Vet inte hur jag ska förklara, men ni ser kanske själva?
Det är vad jag tycker och tror iaf, ang min hopp sits. Har jag fel så rätta mig gärna!

Schabrak QHP Mallorca

Är helt kär i det här schabraket!
Helt lagom udda, men med diskreta färger. Det är bara synd att sadeln är ivägen för det mesta mönstret... Men sjukt snyggt ändå! Ge mig!
Finns på Horse and Rider

 

 

Update:
Många har dissat det här schabraket, men jag säger bara - Be open minded!
Tänk att det kommer vara en sadel på... klickbar bild. Det är udda, och tydligen provoserande, och ingen verkar gilla det. Vilket typ gör så att jag gillar det mer! :P

Ljusblått

Lindorna ser nästan vita ut, men det är dom inte
Det här är dessutom en rätt gammal outfit, har jag för mig.. iaf från i slutet av sommaren

Pussmule


11. En häst som är grymt konstig men som jag älskar ändå

Lillskruttan Meja, mitt UFO, min Kossa, min fina fina prinsessa<3

Speciell häst, som jag tyckt om sen hon först kom till Blåkulla för 5 år sen. Då kunde hon knappt hoppa, utan hon var en dammsugare med klumpfot som gärna sprang vart hon ville. Men vi utvecklades tillsammans och hon är en ängel att hoppa nu - gör verkligen allt för att komma runt banan. Hon räddar situationen när avståndet blir fel, och tar i allt hon har. Hon är helt enkelt bäst.

 

Men hon är även helt konstig i huvudet. Står och slickar hela min hand, och tar in mina fingrar under läppen på henne, för att stå och suga på dom. Knasfia.

Och när man kliar henne så drar hon först huvudet så långt ner hon kan, sen börjar hon klia tillbaka, för att hon tycker det är så skönt. Det går inte att inte älska den här hästen! Saknar att rida henne, verkligen. Rider inte fjording alls längre, vilket jag tkr är lite tråkigt. Skönt för mina axlar dock.


Frågar igen...

Någon som är intresserad av länkbyte?
Mejla en bild till mig (minns 300px bred), så skickar jag en till dig. Det blir en WinWin situation. Ni får mina besökare, jag får era. Kan det bli bättre? Enkelt är det också! :)
Mejla till - [email protected]

V. 41

Exet blir vaccinerad på tisdag, så ska bara skritta honom på onsdag.
Men ska putsa extra på honom, och hans utrustning istället :)

Ridlägret man aldrig glömmer!

Fan vad jag saknar lägret, och folket från lägret!
Gotland<3
Sindarve<3
Minnen<3

Beige, Grå och Svart

Jag ÄLSKAR schabraket! På något konstigt sätt, för det är riktigt konstigt, men så coolt!

Lovisa & Dino


Inget intresserande bloggande.

Har ingenting speciellt att blogga om, då jag inte har ridit den här helgen, så det blir förmodligen bara lite bilder, kanske en outfit... och så ska jag försöka göra klart Lovisas film :D

Way to go Blåkulla!

I helgen har det varit Blåkulla vs. Skogslotten, på hemmaplan.
Våra tjejer var superduktiga och nu står Bucklan hemma hos oss! Grymt jobbat!

 


 


 

Här är en bild från mitt första, av 3 år, i laget. År 2006


Ett ben i varje hörn

Några kanske undrar varför min blogg heter som den gör. Och den kan jag enkelt besvara med att "Ett ben i varje hörn" är en bok jag haft sen jag var liten. Den är inte lång, men charmig.
Man måste läsa den för att fatta, men jag fotade några sidor ur boken ändå :)

-

Barbacka tur till Mormor och Morfar i våras
Shit vilken smal hals han hade då!

Det är sjukt hur något så litet, kan komma att betyda så mycket, på så kort tid.

Vi har hittat ägarna till Liten, och ska åka och lämna henne idag. Kommer sakna att ha henne hemma hos mig, som fan!

10. En vanlig dag för mig

Det beror på vilken dag i veckan... Men vardagarna brukar gå ut på_
- vakna, gå till skolan
- Åka hem, byta om
- Åka till stallet
- Rida, fixa och grejer
- Åka hem

 

Spännande dagar va?


Söt häst

Exet i sitt förra stall, under vintern



9. Mitt värsta tävlingsminne

Skogslotten, mitt första år, hemmatävlingen.
KONSUM VILLE INTE GALOPPERA I DRESSYREN!
Den tävlingen förföljer mig, skämdes så mycket, tror jag grät. Shit vad jobbigt det var. I mitt huvud så skrattade alla åt mig... Fick panik där på banan.
Det jobbigaste är att Julia har det på film, och hon säger hela tiden att hon ska lägga upp den. Som tur är har hon inte gjort det, men om hon gör det så dör jag. Fan vad jag vill glömma den där tävlingen!

Film från dressyrlektionen


Idag med Exet

Idag hade jag Exet igen, men det blev inte så att Madde fotade pga bussdumheter.

 

Men jag red i ridhuset, i ca 45 minuter, och han kändes riktigt fin i traven. I slutet hade han så sjukt trevlig trav, önskar att han hade haft sån hela passet! Galoppen gick inte så bra i vänster, höger vart helt okej tillslut.

 

Orkar inte skriva helt exakt allt. Men ja, det gick bra, han va duktig!

Såhär fin var Exet idag

Mina nya lindor och nya schabraket Lotta har köpt, från Schockemöhle.
Skulle vara så fint med röda lindor till det där schabraket, men dom har Lotta hemma på tvätt :) Får testa det vinröda schabraket någon gång (likadant som den på bilden) med hennes matchande lindor - Supersnyggt!

8. Mitt bästa tävlingsminne

Jag hade precis tävlat Meja, och var påväg in med hennne, skitnöjd med min runda. Tror det var en km-hoppning (?), 80cm. Klappade jätte mycket och var så stolt över skruttan.
Halvvägs in i stallet så kom Victoria springades och ropandes bakom mig och jag fattade ingenting. Sen så ropar hon "MARIE, Du ska in på prisutdelning!!!!!". Snacka om att jag blev chockad!
Kommer inte ihåg om det var så att jag vann, men jag har ett svagt minne av att det var så.


Men glömmer aldrig det, snacka om chock!

Liten

Jag ska snart åka till vh för att möta upp Madde, som ska fota oss idag. Ska bli kul att få bilder på fina killen och oss tillsammans!
Mormor skjutsar, så slipper tänka på bussar och annat jobbigt som att GÅ i 20 minuter. Det är det sämsta med Ekeby, det är rätt långt från bussen.
På tal om det tänkte jag göra en "utvärdering" om Ekeby, där Ekeby står. Lite plus och minussidor, bilder hur stallet ser ut och lite annat gott. Om det är något ni är intresserade av? :)

 

Jag har nyligen varit ute i lekstugan och städat. Och varför kan man undra sig?
Jo, för det bor en lite kanin där just nu. En liten grå bebiskanin.
En bekant fångade in den på sin morfars trädgård, efter att den sprungit runt där i några dagar. Så Leila ringde och jag erbjöd mig att ta den så länge. Och jag hoppas "så länge" blir väldigt länge!
Här är Liten
Den (vet inte om de är en kille elr tjej.. tror tjej) får heta Liten sålänge. Vill inte fästa mig för mycket vid den, ifall (gud förbjude) någon helt plötsligt kommer och vill ha tillbaka den..
Men visst är den sjuuukt söt?!

7. Vad som finns i min ryktlåda

- Ryktborste
- Ryktskrapa
- Ryktsten
- Hovkrats
- Pannborste
- Snoddar
- Kam
- Extra handskar
- Glansspray
- Svanmp
- Läderbalsam
- Piggborste
- Rotborste
- Plastpåse


Vet inte vad mer jag har... det är det här jag kommer ihåg.

Dressyrlektion 6/10

Idag red jag Marco Boy, och det gick faktiskt helt okej. Han är ju inte så gammal (5 år?) så har inte för höga förväntningar när jag rider honom. Übersöt ponny som kan gå riktigt fint. Älskar hans trav, men den kan bli lite för snabb och han har inte så mycket motstånd i munnen (vill ha lite motstånd så att det känns stadigt). Dessutom funkar inte galoppfattningarna på honom än, utan han springer gärna in i galoppen. Men efter ett halvt varv på volten hinner man få ihop en riktigt mysig galopp.
Vi skulle rida på ett "ruter ess" mönster, med raka hästar. Det var ganska svårt då han försvann ut, men några gånger fick vi till det.

 

Mitt under lektionerna blev det lite kaos. Jag kom på spåret, skulle fatta galopp, och samtidigt kommer Felinda på MP på volten i galopp. Jag hann inte reagera på att hon kom så nära, och att det faktiskt var MP hon satt på. Så jag ock Marco fick oss en lätt spark. Som tur är var vi för långt bort och det var inte så mycket kraft i kicken. Vet detta då MP träffade min fot och det gjorde inte ont, även om det kändes att hon träffat där.

 

Mamma filmade lite, tills kameran dog, så lägger ut det imorgon. Tror hon till och med fick med kicken på film...
Anmälde mig på MP till pay&jumpen den 16/10. Det är lite förberedelse inför Allsvenska finalen, så ska hoppa 85 (finalen går i LC+5), och jag tror det är så att jag debuterar 85 då :) Eller så har jag redan gjort det med Nobile, men han är D-ponny, så det är ändå inte samma sak.
Hoppas någon är där och fotar den 16de :D

Till Sofie - Rosa tävlingsoutfit

Sofie ville se en rosa tävlingsoutfit, och här är en :) Inget jag skulle ha på en tävling, då tycker sånna här färger passar bättre på ponnytävlingar... Men för Sofies skull iaf, det är ändå inte allt för mycket :D

Emma Bergkvist och Fritz


Min och Exets första dressyrtävling

Stäng av ljudet innan, då det är något brusigt.
Hittade en video på Lottas blogg från när jag tävlade Exet i dressyr. Kan säga att det inte gick så bra, galoppen funkade inte och han var stark. Men till mitt försvar så hade han stått nästan hela veckan, så det var inte så konstigt. Och ja, jag är hård i handen, flera har redan kommenterat det.
Skulle va kul att tävla honom snart igen, ska kolla upp när det är dressyrtävling på blåkulla nästa gång, och prata med Lotta såklart :) Vore kul att tävla honom nu när han går så fint.

Gårdagen med Exet

I går red jag exet, och det blev ett pass på ca 40-50 minuter.
Började rida i ridhuset, i trav och skritt, mycket på böjda spår för att mjuka upp honom. Han kändes väldigt fin, bara lite bråkig i huvudet i början. Något seg i skritten var han dock. Men det var skönt att han lyssnade i traven, då ridhuset var fullt av hinder.
Träffade på Jenny med Hero i ridhuset, var väldigt länge sen man såg henne, men tydligen har hon flyttat tillbaka till Ekeby nu :) För er som undrar så är Hero Exets bästa kompis

 

När jag pratat klart med Jenny var ridhuset fullt, och jag valde att rida på volten istället. Och eftersom bommar redan låg framme red jag bommar igår, istället för fredag.
Red över en bom, som låg på medellinjen, i galoppen. I höger varv var han superfin, och även om han kom fel och tappade bakbenen så fixade han det efter :)
Men han var superduktig!
Kom sedan på 4 travbommar som låg på kvartslinjen, och det var rätt långt avstånd, så ökade när jag red in på linjen, och kortade honom väldigt mycket på långsidan. Även där var han superduktig, kom fel några gånger pga mig bara.

 

Men är så stolt över killen, han har börjat bli så fin nu!
Vet inte hur lång tid det är tills Lotta kan åka och prova ny hoppsadel, men jag hoppas det är snart :) Är så taggad på att börja träna hoppning med honom!

Grön tävlingsoutfit

Tänkte göra några tävlingsoutfit i lite annorlunda färger. Alla har typ Marin, Rött, brunt eller grått... men jag skulle vilja sticka ut på tävlingsplatsen.
Tips på coola färger?


Inget bloggande om dagens ridpass.... just nu.

jag orkar inte blogga just nu, måste sätta mig och råplugga innan jag lägger mig.
Men gör det imorgon, eller lite senare, vi får se.

6. Min favoritgren i ridningen

Min absoluta favoritgren i ridningen är utan tvekan hoppning. Jag gillar dressyr också, och rider det mest, men det är lite för segt. Speciellt på tävlingarna. Men det är bra för hoppningen att rida dressyr, så oavsett om jag inte hade gillat det så hade jag ju ridit det ändå.
Men ja, hoppning. Speciellt när man har den där speciella känslan med sig! Tyvärr så känns det som att jag är lite i en svacka i hoppningen just nu. Jag rider slarvigt och ofokuserat. Men jag försöker bättra mig!
Därimot går det mycket mycket bättre i dressyren, vilket inte hänger ihop i mitt huvud. Men ah, hoppas att det går bättre i hoppningen snart.

Något felfokuserad bild... med det finns inte så många på mig när jag hoppar :/

Ändrade planer på fredag?

På fredag följer kanske Madde (från min klass) med ut och fotar Exet och mig. Då blir det inte bommar som jag tänkte, men det kan jag ta någon annan gång. Har knappt några bilder på oss, så frågade Madde om hon ville ställa upp, eftersom jag gillar hennes bilder som hon fotade nyligen på en annan häst. Ni kan spana in dom på hennes fotoblogg - http://madelenejohansson.wordpress.com/

 

Vill nog ha bilder på Exet utan sadel och så, som en av dom bilderna på Maddes blogg, och lite  bilder på när jag rider :) Det enda problemet är väl att jag kommer se mongo ut, men jag får anstränga mig för att se något normal ut.

-

Min blogg har funnits i 10 dagar nu.
45 inlägg.
Besökrekord på 32 unika (än så länge)

 

Det går bra för mig!

Det där med ras-rasism.

Ikväll ska jag rida exet igen, och då blir det förhoppningsvis i ridhuset, om det inte blir för mycket folk där inne. Jag tycker inte om att rida i ridhuset när det är mycket, för han lyssnar inte, och jag spänner mig. Det är jobbigt att stå i ett stall där det till större del är dressyrtanter (det är ca 5 olika stall på anläggningen). Grejen är väl inte den att jag är orolig hur dom tycker att jag rider, utan jag vet att det finns så många ras-rasister, och så fort de ser frysmärkningen ser de ner på en.

 

Tycker det är fel att det är så. Förutom att Exet har fyrtaktig galopp så är han precis som vilken annan häst, han kan tom gå i bättre form än många andra storhästar jag har stött på under mina år. Men endå så ser folk ner på att han är travare. Det är samma sak med fjordingar. Jag har liksom vunnit över privathästar med Meja, flera gånger, men det spelar ingen roll.
Jag hör allt för ofta på ridskolan "Jag vill inte rida fjording! Jag hatar fjordingar" och andra dumma kommentarer. Men som hästmänniska, kan man verkligen hata en ras? Okej, jag förstår om man ogillar en viss häst, för att man tycker att den är dum eller så, men att hata en hel ras? Dra alla över en kam?
Exet är världens underbaraste ridtravare, Meja är världens underbaraste fjording. Jag skiter fullständigt i om dom är frysmärkta, gula och tjocka eller vad som helst!
Så nu tycker jag att alla få skärpa sig, och sluta upp med ras-rasismen! Annars är ni inte värda att kalla er hästmänniskor!

Länkar

Tänkte att om det finns någon som vill byta länkar så har jag precis fattat hur man gör...
Lånade Emmas blogg som test, men den kan ju få sitta kvar där :)
Men om ni vill byta länkar är det bara att skicka en bild, så skickar jag en till dig. Så hamnar du under min menyradhär till höger ---->

Lite bilder från helgen

Finaste MP<3


5. Det här äter min häst varje dag

Jag vet faktiskt inte vad Exet äter just nu, har inte koll på sånt efterom jag inte haft honom på helgen på länge... På Ekeby fixar man nämligen maten själv på helgerna, och eftersom jag har börjat jobba och tävla så blir det inte mycket Exet på helgerna.
Vet att han äter müsli och Kraft Energi (?) just nu, och att han äter ca 8kg hö/dag, mer vet jag inte :P men tycker inte det är så viktigt för mig att veta, så länge jag inte har honom på helgerna. Räcker med att Lotta har koll på det :)

Wihuuu


Dressyr i mörkret

Började att rida fram i skritt på utebanan, i båda varven. Gjorde lite skänkelvikningar, halter mm. och fortsatte sedan i trav på en stor 8-volt. Gjorde många avsaktningar, och lite skänkelvikningar i trav. Han var pigg, på ett bra sätt, stadig och mjuk. Riktigt härlig att rida idag var han :)

 

Galoppen gick inte riktigt lika bra som traven, i början. Efter ett tag släppte det och han fick med sig bakbenen mer. Jag måste tänka på att inte luta mig framåt och "släppa" tyglarna i galoppen, för i bakhuvudet vill jag att det ska vara lätt för honom, men det blir bara svårare då. När jag fick ner rumpan och blev stadig i handen kändes det hur mycket mer han jobbade. Det är skönt när man känner sån skillnad.
Måste även tänka mer på blicken, då jag har en tendens att titta ner på hans huvud lite för ofta. Men när man väl lägger märke till att man gör sånt kan man börja jobba med det :)

 

Det var mörkt när jag kom ut på banan, men som tur var så var det tänt. Vart riktigt coola skuggor :)
Innan jag red så städade jag skåpet lite. Rullade ihop lindor, sopade ur smutset och vek ihop lite grejer. Nu ser det fint ut igen :)

Brunt och beige - hoppoutfit

Jacka - Eguiline, Cheval Ridsport
Ridbyxor - CRW, Hööks

 

Shabrak - Schokemöhle, Cheval Ridsport
Huva - Schokemöhle, Cheval Ridsport
Boots - Schokemöhle, Cheval Ridsport
Ländtäcke - Showmaster, Hööks
Benskydd - Equi-guard, Hööks

FINAAAAAAAAL!!!!!!

VI GICK VIDARE! Det är helt sjukt! VI ÄR VIDARE TILL FINAL!
FAN VA BRA VI ÄR TJEJER!


V. 40

Ingen hoppträning denna måndag, eftersom vi tävlade i Lördags..

Filmen


4. Mina livsmål med min häst

Jag har ju ingen häst...
Men mina livsmål är att köpa en egen häst, som jag kan tävla i hoppning och dressyr med. Har inga höga krav i vilka klasser jag ska tävla egentligen, förutom i dressyren då jag minst vill tävla L:B. I hoppningen vill jag självklart klassa upp mig så mycket det går, men det tar man som det kommer :)

Pretty in pink!

Var hon inte söt idag?
Man måste ju visa att hon är tjej :)

 

Hon är verkligen den mest lättlastade hästen jag någonsin stött på tror jag! Exet tvekar inte heller, fast han har inge koll på sina ben, men hon gick rakt och fint. Så duktig!

Det är så synd att jag måste sluta rida ponny i vinter, nu när ridskolan hittat den här goingen! Men vi har KM-dressyren, Klubbhoppningen och FÖRHOPPNINGSVIS Allsvenska finalen kvar (vi vet inte förrän imorgon). Då kör vi håååårt!

Röda rosetten i svansen är för att hon ibland kan kicka i galoppen, mot andra hästar eller bara random. Så det var skönt att ha den där, ifall att. Dock så skiter folk i sånt, så det fanns ju alltid någon upp i rumpan på en.

3. Mina mål med min häst

Ff inte min häst, men medryttarhästen:

 

- Bygga upp galoppen så han kan hålla den i ett lugnt tempo, utan att tappa bakbenen.
- Träna dressyr för tränare (vilket jag kan göra när jag vill, men vågar inte xP)
- Tävla dressyr på klubbnivå, och om det funkar bra, lokalnivå.
- Tävla hoppning på lokalnivå, även fixa ett Div.3 lag med några andra.

Div.2 hoppning på Mälarhöjden

Idag var det ju tävling på Mälarhöjden, Allsvenska Div.2 Hoppningen.
Har varit en riktigt rolig dag, något seg, men härlig :) Vi hade bästa Lovisa som Coach, vilket hon gjorde superbra! Cred till dig!

 

Första klassen:
Det blev en felfri runda, men jag red slarvigt och jag hade tur att MP är snäll. Red verkligen inte för att vinna (inte ens för placering), men det slutade på en 9:de plats iaf, vilket är helt okej :)
I omhoppningen iaf så red jag inge fint, men hoppade nästan stillastående på första, är glad att jag lyckades trycka över henne trots allt.
Var helt slut efter ritten (om någon vill veta blev de så hårt att jag spydde, men det behöver ni inte veta om ni inte vill), men vi kämpade riktigt hårt verkligen!

 

Andra klassen (lagklassen):
Hon var väldigt mycket piggare, men mycket tittigare också. Hoppade super fram tills att vi kom helt cp på 5:te hindret, fick ett riktigt konstigt språng. Efter det tappade jag fokus och blev helt förvirrad, insåg sen att vi skulle till 6:an och då blev det kaos. Någonting hände, antar att jag inte red ordentligt, och sen gick det inte. Men det var förmodligen mitt fel, ska sitta och kolla på filmen fler gånger.
Stoppen var riktigt synd, eftersom hon kändes så fin!


 

Filmen kommer upp imorgon, internet är elakt!