Saknade älskade kaniner<3

10 månader utan er i mitt liv.
Bilderna är tagna för exakt två år sen. Mina fina små älsklingar.

Analyserar

Sitter och kollar på filmen från i söndags om och om igen, kollar vad jag gjorde fel, vad jag gjorde bra, det viktigaste jag måste jobba på - och i allmänhet bara tänker på hur jag ska bli bättre!

Imorgon ska jag rida Hero. Fördelen med att INTE rida för tränare ibland är att man kan sitta i sin egen bubbla och känna efter hur man rider. Känner ibland att instruktörer kan störa ens fokus.
Men imorn är det sitsen (fortfarande) och serpentiner jag ska nöta in i hjärnan! Även halter men det är inte det viktigaste i nuläget.. Ska verkligen fokusera imorn!


Fan va jag ska nöta och jobba inför nästa dressyrtävling! Ska verkligen känna en skillnad!

Kommer aldrig sluta kämpa för att utvecklas. Kommer alltid vilja förbättra.


Dag 21 – En bild jag tagit som betyder någonting

TRE bilder blev det...
Mina två finaste vänner i världen<3 Älskade Felinda och Exet

Aj

Asså Shit, va glad jag är att jag är hästfri idag, har så sjukt ont i kroppen!

Sträckte typ ngn muskel lite i vänsterbenet igår, så där gör det ont när jag går. Och nu gör det ont hela vägen från höften till vaden, det liksom strålar längst hela benet. Värst när jag sitter, men när jag går så har jag typ ingen kraft i benet.. lite läskigt faktiskt


Vilken vecka är det?


Hahahaha

Var tvungen att dela med mig av denna - det är sååå min katt! Haha.


Lugnat ner mig lite nu..

Usch, va så sur när jag kom hem. Verkligen besviken på dagens pass :/
Men jag har lugnat mig lite, och jag tror på nått sätt Z förstod ut trött jag blev på honom där mot slutet. Han tjaffsade lite påväg in i stallet, men när jag sa till honom att han absolut inte fick gå till maten förrän jag var klar så stod han faktiskt still. Han stod och puffade på mig med mulen och stod helt still till och med när jag var klar. Då stod han bara och luktade på mig lite.

 

Fick såklart dåligt samvete över att jag vart så sur, så stog och klappade på honom ett tag. Vill ju ändå att han ska tycka om mig :P
Svettig Z efter idag...

Dag 20 – Bästa ridpassed 2011

Det kanske inte är ett "pass", men sista tävlingen på Nobile. Allt bara klickade! På framhoppningen fick jag en sån där aha-upplevelse, man bara fattar helt enkelt.
Hela banan var så klockren och jag var så otroligt stolt över Nobile. Va nära på att börja gråta när jag red ut, för jag var så glad! Men samtidigt otroligt ledsen - jag skulle inte få tävla bilen mer. Men känslan den dagen var obeskrivbar! Var så glad! Så stolt över bilen :)
Har inte så många bra bilder på mig och Nobile, men gillar den här från en ponnycup förra året, han var inte så knubbis då nämligen ^^ Finis<3
Minns inte vem som fotat

Två tjurskallar

Z var riktigt konstig idag.
Ena stunden kändes han sjukt jäkla bra (!) och helt plötsligt så var han damp. Han började tvära i traven, verkligen asmycket, och när jag gjorde halt så började han backa, trots att jag verkligen gjorde allt för att få fram honom. Han blev stark och lyssnade inte för ytterskänkeln.. Börjar fundera om man borde testa sporrar på honom, för ibland känns han helt skänkeldöv.

 

Det var inge kul att rida idag, blev riktigt trött på honom där mot slutet. Så vi var två tjurskallar som red omkring i ridhuset.
Hoppar det går bättre nästa vecka.

Z hälsar till er bloggläsare :)


Hopplektion nästa!

Älskar hur stort mitt huvud ser it min mössa x)


Hoppsan

Vila i frid, jeansridbyxorna<3


Varför?

Varför har man så man ska begranska bilderna innan dom publiceras? Jag förstår verkligen inte det.. Jag gjorde så när jag hade ngn länktävling, men skulle aldrig ha det nu. Är inte orolig för dryga kommentarer, och om det kommer en så säger det mer om den personen än om mig.
Jag skulle inte heller ta bort dryga kommentarer, känns bara töntigt, eftersom jag inte tar åt mig av dom. Alltså... eftersom jag inte tar åt mig så kan dom ju lika gärna ligga där och visa vilka idioter det finns som vill trycka ner folk.
Och om det finns en kommentar man inte vill ska finnas på bloggen så går den ju att ta bort..?!

 

Men till saken. Varför har man modererad blogg?


Dag 19 – Min favorit affär

Älskar faktiskt Hööks, har dock aldrig varit i själva affären, men dom har väldigt bra grejer :)

Bilder på Ponnycup laget

Fotade ju som sagt när mitt goa gamla ponnylag tävlade, för dom red efter oss. Kan säga att jag verkligen saknar att tävla ponny, men storhäst är faktiskt kul också :)
Iof är det bara Emma, CajsaLisa, Felinda och Johanna kvar från när jag var med i laget (om jag minns rätt?) så några nya nu. Men känner ju alla från laget ändå :)
Cajsalisa Bäcklin-Neines
Johanna Ahlström
Tove Prohorenko
Emma klang
-
© Marie Krüger

Filmen på Trinity - Sthlmscupen

Jag ser självklar småfelen i ritten, saker som går att förbättra, ingen är perfekt :)

 

Men lxm, här kommer jag, 18 år och tävlar med äldre tjejer. Knappt tävlat storhäst i dressyr, tredje gången jag rider LB. Hoppar upp på en häst jag aldrig ridit och får 64,8%... Det förtjänar lite cred va? ;) höhö

 

Ne men serpentiner ska övas... och nästa tävling ska jag stanna upp innan jag startar och ta ett djuuupt jädra andetag, rensa huvudet lite snabbt, och säga till mig sjäv "Jag är bäst!"


Svängt eller rakt?

Jag har sjukt svårt för raka pannband.. Dom sticker liksom ut och är inte alls smickrande för hästens huvud. Svängda därimot ligger ju därimot mer längst pannan och ger ett smäckrare uttryck.
Hiss till svängda!!!
Bilder lånade från hööks hemsida

Laget


Sara, Jag, Therese, Caroline och Caren

Caroline Andresson

Therese Larsson - tog silvret idag :)

Sara Larsson

 

Såg inte så mycket av deras ritter, då jag var rätt koncentrerad på mig själv. Men det är duktiga tjejor dedär :) Hästen som Caroline red var sjukt med lik Chivas på Blåkulla, kroppen och färgen. Betyder det att Chivas är femenin? ;)

Stockholmscup på Enskede

Som jag sagt så förlorade vi idag, men det var ruskigt nära asså! Hade varit härlig med en vinnst, men alla i vårt lag red riktigt bra och det var riktigt jämt!

 

Jag red ett übermysigt sto som heter Trinity. Hon var stadig i huvudet och taktet, och riktigt bekväm att sitta på i allmänhet.
Framridningen kändes riktigt bra, men av någon anledning blev jag galet nervös när jag gick in på banan, och spände mig lite. Slarvade lite i serpentinerna, fick travinslag på skrittökningen (hon började bajsa och tappade takten totalt, så jag försökte fixa det, men gick inte så bra), och sen fattning, tidigt avbrott i högergaloppen. MEN! I överlag är jag super nöjd :)
Slutade på 64,83% och fick till och med bättre än andra ryttaren (hahaha 1 poäng mer, men det blundar vi för ^^)

 

Kan ju även säga att jag fixade sitsen idag! Skönt att vara tillbaka på banan :)

Hahahahaha asså vad gör jag?

Foto: Malin Roos
Tack Malin för att du följde med och fotade idag :)
Tänkte lägga upp lite bilder på Sara, Therese och Caroline också, från mitt lag :) Fotade även när Ponnylaget red, så ni får nog se liiiite bilder därifrån också :)

Förlust :(

Vi förlorade med 2 sketna poäng, men jag är nöjd :)
Bilder kommer ikväll, när jag kommit hem.


Redo!

Nu har jag lagt fram mina tävlingskläder, och ska nu sätta mig och läsa igenom programmet en gång. Jag är en såndär som bara behöver läsa igenom det en gång innan tävling (om jag har ridit programmet förut), för jag glömmer i princip aldrig bort program. Dock så måste jag uppdatera eftersom jag rider så olika program varje gång :P Sålänge hästen inte bråkar på banan så rider jag inte fel (syftar då på KM på Exet, han bråkade supermycket så glömde volten på kortsidan. LC:1 red jag då).

 

 

Är faktiskt inte så nervös när det gäller dressyrtävlingar längre. Det är värre med hopptävlingar, av någon anledning. Fast det kan ju bero på att hoppning så är det verkligen upp till mig hur det går, men i dressyr så ska man imponera en domare, och jag har lxm vant mig med att domare är olika. Vissa är sjukt orättvisa medans andra är riktigt schyssta.
Hoppas det är en schysst dommare imorgon, och ingen orättvis jäkel :)

Dag 18 – En sak jag gör varje dag

Bloggar

 

Haha nej men seriöst, den är nog den mest intressanta saken jag gör exakt varje dag.
Jag är inte i skolan eller stallet varje dag. Jag träffar inte kompisar varje dag. Mina dagar är helt och hållet olika (förutom att vakna och äta), men någonting jag gör varje dag är att gå in på denna blogg och dela med mig av min dag, berätta om mina åsikter ang saker, och visar er snygga outfits.

 

Bloggar dock inte endast för erat nöje, utan att skriva ner ridpass och annat är ett superbra sätt att analysera hur det gick, vad som var bra och inte. Sen så har jag det lättåtkomligt så jag kan kolla hur det gick på den tävlingen, det ridpasset, hur hästen betedde sig förra vecka mm :) Som en dagbok jag delar med mig av. Superbra!

Tråkig dag.

Haha så bra jag är. Vaknar första gången halv 10, rätt normal tid. Nu är klockan snart 3 och jag ligger kvar i sängen, hur friskt?

Idag ska jag iaf inte till något stall, utan det är en hemma dag som gäller. Men jag ska plugga LB:1an, plocka fram tävlingskläder och putsa stövlar.
Sen vore det bra om jag pluggar och städar mitt rum, men lat som man är...

Imorgon ska jag iaf till Enskede med Sthlmscup laget, håller tummarna för att få rida :)


Mannen i mitt liv

Världens snyggaste katt ligger just nu och vrålkurrar imorn säng, gulle :)

Zorro är faktiskt en väldigt stilig katt, har hört det från många :) ni måste väl ändå hålla med? ;)

Han är min lilla fis<3


SÖKES!

Jag håller på att fiffla ihop något busit, som skulle kunna bli fett. Det involverar en häst, en brutta och en kamera! Men det finns ett problem... jag behöver en pälsjacka, en vit.
Så nu vänder jag mig mot er läsare och frågar - är det någon som har en? Behöver inte vara äkta päls eller nått, men en vit snygg fluffig jacka :)

 

Kommentera om du har någon att låna ut :)

Hahahahaha uttråkad.

Va lite uttråkad, så drog med mig Exet till öknen och red lite.. inga konstigheter.


Dag 17 – Vad jag vill bli när jag blir stor

Haha vaf*n? Bara massa frågor jag inte kan svara på? Inte okej ^^

 

Nej men det lutar ju mot fotograf just nu, eller till och börja med assistent. Jag VÄGRAR hamna på typ konsum, eller i ett kontor. Aldrig i livet! Måste få röra på mig.

 

Haha men ah ne, det här är ju så svårt för mig att prata om då jag inte vill spika min framtid. Men skulle va näjs att jobba som Fotograf :)

 

Jag och min fina kamera Melvin.. har dock "växt ur" den, ska inskaffa mig en ny när jag har pengar till det.. hoppas på mycket cash i studentpresenter :)

Tyvärr... men nee..

Vill ju inte sitta och dissa saker, då jag vet att många tycker om olika produkter. Men ville dela med mig av mina åsikter.
Min kompis Malin la upp ett nytt träns från Hööks på sin blogg, men jag måste tyvärr säga nej till det. Jag har jätte svårt för rundsydda träns faktiskt, och jag vet att många älskar dom, men ne.. jag kan bara inte det.
Dessutom kändes tränset så plottrigt på nackstycket, såg osmidigt ut. Fast jag vet att det är bättre för hästen när nosgrimman ligger över nackstycket. Men det här var inte snyggt.

 

Tränset såg dessutom tanigt och klent ut på sidorna och pannan, och så BAM kommer fetaste nosgrimman. Nej, det blev fel i mina ögon. Är jag ensam om att tycka så?
Om ny tycker det är snyggt finns det på Hööks för 659kr

Önske outfits - Gul

Var ett tag sen nu, men Hööks har fått massor med nytt så här kommer en ny outfit :)
Kanske dyker upp en till snart, håll utkik!
Shabraket, Handskarna, stigbyglarna, Pannbandet, ridbyxorna och hjälmen kommer från hööks

Vem tävlar Du mot?

Tänkte skriva lite om en sak ang tävlingar och resultat.

 

När jag tävlar så tävlar jag faktiskt inte mot alla andra ekipage i klassen. Jag tävlar mot mig själv.

 

Det är en sak som jag tycker är extremt viktigt som många verkar glömma. Många får prestationsångest och blir inte alls nöjd om dom inte blir placerade. Visst, det är asballt att vinna, eller att ens bli placerad. Det erkänner jag. Men jag förväntar mig aldrig en vinst, för den enda jag tävlar mot är mig själv.

 

För varje tävling vill jag slå mitt förra resultat, men jag känner ingen press över att jag ska slå alla andras resultat. Därimot blir jag nervös, för det är ju ändå väldigt många som kollar på en, och en tävling är för mig även ett tillfälle att visa upp vad jag kan och hur jag utvecklas.. så det är klart man vill rida bra för att folk ska se hur duktig man är :)

 

Men att vara lite nervös är faktiskt bra enligt mig, då skärper man sig och är medveten om att man faktiskt ska bli bedömd. Fast att vara nervös kanske inte funkar enligt vissa, för vissa stänger bara av då.
Jag stänger inte av när jag är nervös, dock kan jag må illa om jag blir FÖR nervös.

 

Men det jag ville skriva var att jag tycker att man ska sluta tävla mot alla andra och tävla mot sig själv. För behöver du verkligen bevisa att du är bättre än alla andra? Eller vill du bevisa för dig själv att du utvecklats?

 

Nu snackar jag inte om lagtävlingar, då gör jag allt för att hjälpa laget vinna, vill inte svika laget :)



Bilder från Hufvusta 2011
Foto: Jag

Dagens kännsla var oslagbar!

Asså åååh vad jag älskar att rida MP! Sitter upp och känner mig hemma, det klickar lxm.
Dagens lektion var verkligen en Ego-Boost för mig!

 

Egentligen, i lilla landet lagom, kan man ju inte skriva som jag gjorde förut ("gick SÅ JÄVLA BRA"), och det är ju speciellt förbjudet med versaler. Men nu bryter jag mot alla regler och delar med mig om hur nöjd jag (och min ridlärare) var efter lektionen.
Sitter upp på MP, som jag inte ridit sen i höstas, och jag ba känner på mig att det kommer gå bra. Och så gör det de! aaah!
Visst, jag kanske inte fixade skänkelvikningarna första gångerna, men det gjorde ingenting eftersom det vara var första gångerna. Och visst, hon kanske kan rusa lite i galoppfattningarna, men hon bockar aldrig med mig länge i fattningarna och det är så sjukt underbar! Vi har verkligen hittat varandra. Underbart!

 

Och sitsen var absolut inge problem på henne, hon är så bekväm att rida på. Fick massa beröm från Lotta, sa till henne att jag verkligen jobbat på sitsen och fick tillbaka "jaa, såg väldigt trevligt ut!" Fattar ni känslan eller?

 

Kärlek till MP!
Om hon hade varit 20 cm större bara. Fan att jag är för gammal! Iof så tyckte inte Lotta att jag såg för stor ut, skönt!
Men kanske startar henne utom tävlan några gånger i vår :) Vore verkligen kul. Jag tävlar ändå bara mot mig själv :)


Foto: Louise Persson (?)

Finisen!

Red MP idag och det gick SÅ JÄVLA BRA! Haha berättar mer när jag kommer hem :)


Åker till blåkulla snart

Får se vem man får sitta på idag då. Uppdaterar när jag är där :)

Idag ska jag inte frysa!


Dag 16 – Mitt mål med hästen 2012

Haha ni minns säkert att jag inte sätte mål, skrev ett inlägg om det för ett tag sen. Så den här blev ju svår.

 

Men jag kan ju skriva vad jag jobbar på just nu..

 

Just nu så jobbar jag stenhårt med min sits, för det har jag tappat. Men jag försöker fixa den, och det blir ju svårt när man suttit och byggt upp muskler till det sättet man suttit på. Men jag jobbar på det :)
Försökte hitta en bra bild, men har inga nya... så en printscreen får funka.
Det ska ju vara axel-höft-häl egentligen, men jag har rumpan för långt bak i sadeln och skjuter fram foten lite.. rött är alltså hur jag sitter och grönt är hur det borde vara. Ni fattar va? :)

Längtar!


Det där med att mocka

Exet är en riktig skitgris! Ha bajsar över hela boxen och kissar väldigt mycket också.. och jag är så överextremt noga när jag mockar, så brukar ta ett tag för mig. Haha.
Idag var det riktigt snuskigt, så tog bort väldigt mycket, och fyllde på nytt torv. Kände mig duktig :)

 

Men ah, trots att jag är övernoga så tycker jag verkligen inte om att mocka. Får så ont i axlarna och ryggen av det... Men ah, Exet fick en fin box iaf :)

Idag på Ekeby

Jämfört med idag så gick Hero bara ok igår! Haha :P
Ne men seriöst, kändes sjuuukt med bra iaf, det är kul att jag hittat knapparna på honom så pass bra på bara 3 gånger. Han är riktigt rolig att rida.

 

Red en timme idag, började med att skritta en kvart innan jag började trava och skrittade mycket emellan, och en stund i slutet :)
Gjorde samma sak som igår, bara det att jag krävde lite mer idag. Gick lättare att sitta ner också :) När jag skrittade så tänkte jag bara på sitset, tror jag fick till det efter ett tag, det jobbiga är att komma ihåg att fortsätta sitta så :) Vet inte riktigt vad jag ska säga mer..

 

Juste, kom till ridhuset och det var TOMT, till och med släckt... klockan 5. Haha galet skönt vare :) Dock kom det fler mot slutet

 

 

Hos Exet sen så mockade jag och borstade honom, sen strechade jag honom lite, vill inte att han ska så och bli stel.
Körde även targeting igen, han e så duktig :) Han luktar ju lixom på allt som man håller fram, så tycker det är mer match att han ska slicka på locket.. och nu gör han det så gärna ^^ Gulle.
Får se om någon följer med till stallet någon gång snart så det kan filma :) Hinner nog öva lite mer tills dess. Haha.
Sen fodrade jag ju såklart.


På bussen

Smart som jag är har jag tagit på mig låga converse idag, är inte van med detta vinterkandskap.
Så med tights och dåliga skor ska jag snart ta mig till Ekeby. 20 minuter tar det att gå, men först har jag en bussresa framför mig.

Är riktigt taggad på att rida Hero, speciellt nu när kiropraktorn lossat min höft..

Fick svar på varför jag tappat min sits så. Haha kan ni tänka ett hur det är att rida med en låst höft? Det är mycket svårt att få tjusig sits då :)
Men nu är jag loss i hela kroppen (kan säga att Bergström fick ta i ordentligt! För att få loss vänster, small till när Han fick loss det och gjorde till och med ont)

Nu blir det att stretcha efter ridpassen i framtiden :)


Dag 15 – Mina favorit dagar på året

Oj.. jag vet inte.

 

Påsken och alla hjärtans dag är överskattade. Midsommar har blivit tråkigt (älskade det förut) och julafton blev en besvikelse i år (lxm ingen julkännsla alls).

 

Jag gillar väl att fylla år, i guess.
och Halloween! Halloween är INTE överskattat! Det är epic.

 

Jag gillar även alla dagar då lov börjar. Lov är underbart, oavsett hur korta dom är :)
Bjuder på en härlig bild från ett ridläger sommarlovet 2007 :)
Hehe det är jag längst till höger - vann avslutningshoppningen på Faisca. Fina tjocka ponny<3

Kiropraktorn

Är påväg till kiropraktorn nu.. Ska bli galet sköööönt!!!! Få loss höften så jag kan sitta ordentligt, och känna att stigbyglarna faktiskt är ljämna :P haha


Hero skötte sig gallant!

Jenny varnade för att Hero kunde vara lite nervig, han hade varit det igår nämligen. Men idag skötte han sig gallant, blev inte ens rädd när snö rasade :) Dock så blev han spänd i hela kroppen två gånger, en häst red på bommar och den va lite galen. Men han flög inte iväg vilket var en enorm lättnad :)

 

Red i ca 45 minuter, började i skritt och jobbade och när han kändes bra där så travade jag. Bytte varv mycket och gjorde lite avsaktningar, igångsättningar och halter. Kändes mycket bättre än förra gången.
I galoppen så kändes höger mycket bättre än vänster, fast vänster kändes iof också bra ^^
Efter ett tag i traven så testade jag att sitta ner. Hero har lite "kantig" trav (eller vad man kallar det), och är lite svår att komma ner på och sitta bra på.. så släppte stigbyglarna (tog chansen, då han inte varit nervig dittills) och det blev mycket bättre då.
Vet inte vad andra tycker, men jag känner mig så begränsad av stigbyglar! Kan ha bero på mina stela knän och göra. haha.


Travade och skrittade sen av, lät honom länga halsen ordentligt där :)

 

Efter att jag fixat allt till Hero så gick jag till Exet stall och fodrade, trots att jag egentligen inte gjort det. Missuppfattade Lotta igår nämligen :P Men ah, mockade till Exet också. Hann inte göra så mycket mer, då jag fick lite bråttom hem. Men imorgon ska Exet få all min uppmärksamhet :) Ska fortsätta med targetingen också, skulle va kul att få det filmat, men det är ju lite svårt då jag alltid åker dit själv :P

*suck*

Trodde det var IDAG jag skulle kvällsfodra, men icke. Det är ju imorgon, och så fodrade jag idag.. men får väl göra imorgon också. SUCK säger jag bara -.-

 

Skriver snart om dagens ridning, men kan avslöja att jag är riktigt nöjd!

Hektisk kväll för min del

Har kanske glömt att säga att jag ska rida Hero idag och imorgon? Har glömt lägga upp min veckoplanering, har gjort den men har inte tänkt tillräckligt långt till att lägga upp den ^^

 

Men iaf. Idag slutar jag halv 5, och kommer vänta på mamma så hon kan skjutsa ut mig till Ekeby. Ska börja med att mocka och fixa maten till Hero, sen ska jag rida honom. Vet inte än vad jag ska göra, men typ känna lite på honom och försöka hitta honom lite :) Sen beror det ju på hur mycket folk det är i ridhuset, vadjag kan göra.

 

När jag är klar med Hero ska jag stressa till Exets stall, kvällsfodra där och sen mocka åt Exet. Lotta har kvällsfodringen egentligen, men hon bad mig ta den. Så jag får väl stressa lite.. Mamma skulle komma och hjälpa mig också.
Det är faktiskt första gången jag tar ett "pass" på Ekeby. Men kvällsfodring kan ju inte vara så svårt.
Hero

Dag 14 – Tio saker jag gillar att göra

Eftersom jag är sjukt trött ska jag försöka undvika att skriva "sova" på alla 10 punkter. Haha.
Och det blir ingen väl utförd, med fina bilder och förklaring varför heller, just för att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Hur normalt är det halv 12 på dagen?

 


1. Rida
2. Fota
3. Äta glass
4. Shoppa
5. Pyssla i stallet
6. Rita
7. Var men kompisar
8. Kolla på Vampire Diarys
9. SOVA
10. Äta mat

 

Thats it folks.
Bevis på att jag kan le på serösa bilder :)

Är det något ni vill se mer av i bloggen?

Bara att säga till :) Öppen för förslag!

Hopplektion 23/1

Har lite blandade kännslor om hur det gick idag..

 

Det gick bra på marken innan vi började hoppa, kändes väldigt bra faktiskt. Men sen så började vi hoppa och det blev spänt. Får verkligen inte till rätt galopp efter hindret... fast iof tycker jag övningen är riktigt svår, då det inte är det lättaste att byta galopp när hindret i princip är på ett rakt språk, och man måste koncentrera sig för att ens lyckas hoppa snett över hindret.

 

Ah, sen hoppa vi raksträcka, de gick väl sådär.. Men jag vet inte, gick kanske bättre mot slutet.
Haha asså jag vet inte vad Zetra har emot att svänga höger efter en raksträcka. Fick höger galopp och försökte verkligen svänga till höger, men ne, han svänger till vänster ändå. Skum.
Hoppas det känns bättre nästa gång!


Det här ska vi göra idag


Dag 13 – En gammal häst bild

Hahaha kan ni fatta att jag har ridit lilla Morris? Shit va liten man har varit!
Där var jag nästan lite lång för henne, men eftersom jag var så taning som liten så gick ju det endå :) Vill va så liten igen! Ååååh, vill rida shettis igeeen!
Va kanske 7-8 här skulle jag tro

Studentskiva

Har 8 biljetter till eftersläppet till min skiva, någon som vill komma? Biljetterna kostar runt 120kr/st, och man måste vara 18 år.
Måste verkligen bli av med biljetterna!


stallkompisar


Dag 12 – En bild från när jag var liten


Underbara lilla häst

Malin hittade den här gamla bilden på mig och fina Morris. Älskade<3

Mysig uteritt i snön

Haha asså My! Störd häst.
Vi testade sätta på graman, för hon går gärna med huvudet upp och och håller på, så tänkte vi att vi skulle undvika det. Men ne, det ville inte My. Så fort jag ens rörde gramanen stannade hon och vägrade gå frammåt vad jag än gjorde xP Damp
Så vi sket i det och travade bara på. Fick rätt bra takt till och från ändå.

 

Vi pratade om att någon gång sätta på tideman, och vara på volten och inte ge oss förän hon går frammåt med den spänd, utan att stanna alls. För hon måste ju lära sig den där bestämda damen :P
Va skönt med skidbyxorna på! Slapp bli dyngsur om benen

En bild av många

Vill ni se mer? Har många bilder från idag nämligen


Tävlingssugen!

Assååå, vad jag vill tävla. Hoppning OCH dressyr! Verkligen sjukt sugen på att tävlingarna sätter igång ordentligt. Vill hoppa Zetra igen, för det gick så sjukt bra på tävlingen den 23december. Och jag vill rida ett dressyrprogram, känna av hur jag ligger till i dressyren. Att bli bedömd och bli uppväckt, inse att jag har saker att förbättra.. men även få belöning för sitt slit och arbete. Tycker ju självklart bäst om belöning. Haha.

 

Fast det som suger med dressyr är vissa dommare. För vissa är rättvisa, medans andra kan vara sjukt orättvisa och snåla. Finns till och med dommare som nedbedömmer för att dom inte gillar hästen. Tycker om dom rättvisa, men inte FÖR snälla.. tycker det är bra när dom klarar av att vara både och :)
Men iaf, tävla vill jag!


Fler bilder

HAHAHHA katten skulle dricka! Hur skön som helst!


Bildbomb från idag

Gick upp till lillstallet som ligger 5-10 minuter från mig, och sälskapade Julia :) Fotade massor när hon tränade Fizz, så bjuder på en bildbomb (Julia, det är bara att ta bilderna)

 

De va rätt mörkt, så att bilderna är korniga, och lite suddiga, får ni leva med. Är rätt nöjd ändå :)

Är och hälsar på Julia och småhästarna


Dag 11 – Två saker jag inte skulle klara mig utan

Stallet.
Det är terapi för mig, och jag skulle nog bryta samman om jag inte fick åka ut till stallet och stänga av allting för ett tag. Ne men ah, shit skulle kollapsa utan stallet. Vännerna, hästarna, ridningen. Jag kanske skojar och säger att jag inte har nått liv, att jag bara är i stallet varje dag. Men stallet ÄR mitt liv!
Min mobil - Kamera, smsa, ringa, spel, internet, miniräknare, anteckningar, kalender osv osv. Allt man behöver i en smart liten mojjäng. Haha.

På min anslagstavla

Vadå hästtjej?
"knappen" på Fanny var något jag köpte på blåkulla, och toffsen är faktiskt från Willow. Stora bilden är på silver, kom 3a på en km-dressyrhoppning med henne :)

 


Inget kul idag

Idag blir det i inte mycket blogg, för det händer ingenting kul att skriva om.
Igår var jag på tjejmiddag, hade sjukt kul, men allt onyttigt jag fick i mig resulterade i migrän... Så har inte orkat göra något än. Ska snart med mamma och handla, mormor och morfar kommer hit på middag ikväll, så... Ah :P
Imorgon ska jag iaf rida! Med Malin :) skoj skoj! Och då blir det bilder :)


Rensar bland länkarna

Jag tar bort alla bildlänkar till de som jag inte känner. Så om din bildlänk är borta är det bara att ta bort min :)
Vill bara länka till bloggar vars person/personer jag känner.

Hopplektion 16/1

Min kära vän Nathalie påpekade att jag glömt ladda upp filmen. Ooups (a) men ni får den här... inte så mkt hopp dock.

Ungefär vid 3.10 ser ni hur sur han blev där i slutet, när jag ville jobba. Han ville inte, och det gjorde han tydligt för sig ^^


Dag 10 – Fem bilder från ett minne 2011

Det var inte ens meningen att jag skulle rida den där dagen (som ni kanske ser?), utan jag skulle bara fota Felinda och Exet.. men han var lång som en giraff på bilderna, och det såg inte bra ut, så jag fick hoppa upp och rida igenom honom lite, så  han skulle bli mjuk och se snygg ut på bilderna :) Felinda fotade mig när jag red då.
Han var så fin i somras!
Favoritbilden!!!
-

Hästfoto

Jag har fixat en sida med mina hästbilder :) Den är inte klar och jag har inte kollat igenom mina hästbilder än, och vissa där är bara temporära. Men ni får kolla in!
http://ettbenivarjehorn.weebly.com/

Liten

Den här lilla saken har jag och min bror precis jagat och slängt ut. Jäkla katt asså!
De va ju inte enkelt om jag säger så. Fick hålla på ett tag för den gömde sig under soffan i köket.

Sur.

Det är kul att känna sig välkommen..

halva bra

Gick inte lika bra idag som förra vecka, han var mycket mycket piggar. Men galoppen var jag supernöjd med, han är sjukt duktig i galoppn och bär sig själv.

 

Jag tror inte jag har insett vilka problem jag fått med sisten. När jag sätter mig tillbaka åker skänkeln fram, när jag drat tillbaka skänkeln åker överlivet fram. Jag tror det har med min höft att göra, att jag är så stel och har sånna problem med höften (bland annat) så blir det låst och jag hittar inte läget där jag sitter tillbaka och får tillbaka skänklarna.

 

Så kiropraktorn ska bokar för att lossa höften. Det brukar vara skitsvårt, han brukar få ta i mycket. Höften gör även mina ben ojämna så lädrerna känns alltid konstiga.

 

Men iaf, Dino gick inte så bra i början, men efter att vi hade galopperat (som kändes riktigt bra) så började det bli bättre. Kan bero på att han var så pigg :P I slutet kändes det väldigt bra, förutom min sits. Men det kommer ju ta ett tag att jobba den rätt.

 


Är nöjd iaf, med halva lektionen :) Så underbar galopp har han!


Kung dynamit


Dag 09 – Två dagar jag längtar efter

STUDENTEEEEEEEEEEEEN! WOOP WOOP!
.
Dagen jag åker iväg till Peace & Love. Det kommer bli mer epic i år! aaaahyes!


Mysigt!

Stötte på den här bilden på mig och Exet. Tyckte den var så mysig.. Vill ha sommar!


Big Hero

Red ju som sagt Jenny Pitkänens häst idag, Hero. Jag var lite nervös, men samtidigt väldigt taggad. Stålsatte mig för att sitta på en ridtravare, och tänkte att jag ska rida som på Exet. Men ack så fel jag hade.
Hero och Exet är som natt och dag, och jag blev riktigt possitivt överraskad faktiskt. Hero är inte alls som andra ridtravare jag ridit, han var riktigt mjuk i munnen och drog inte alls. Det jag lände som var travare med honom var att jag hade liite svårt att hitta takten och att han ibland tappade rumpan (men hey, så kan "vanliga" hästar också vara).
Men det kändes riktigt bra faktiskt, var roligt att rida honom :)

 

Bytte varv mycket, gjorde volter och kollade att han lyssnade. Var mjuk och bekväm, försvann ibland in med rumpan i volten, så försökte parera det. Gick rätt bra efter ett tag.
Galoppen var väl helt okej också, första gången jag red honom så förväntade mig inte mycket. Var lite i otakt och så, han är ju stel i vänster bak, så kändes smått konstigt i vänster varvet :P Höger galoppen gick lite fortare än vänster, men kändes som mer flyt där ändå :)

 

Och så va han lite nervig, så flög iväg 2 gånger för att han blev rädd. Försökte bocka men han kan inte det tydligen ^^ Som tur var har jag bra balans, så det var inga problem :P

Ingen rubrik

Gick riktigt bra att rida, men skriver mer om det när jag kommer hem :)

Just nu myser jag med Exet, håller honom sysselsatt genom att testa targeting, han e naturbegåvning ^^ fick en godis när han slickade på locket, vilket han mycket gärna gjorde :P

Har även busat med ena hunden i stallet, ska visa video sen. Ursöt!


Dag 08 – Någon jag saknar

Det finns många jag saknar, för många. Djur som människor. Finns många jag saknar som inte längre vandrar på denna jord, men även folk som jag inte längre träffar, eller bor för långt bort. Det är svårt att välja någon specifik.

 

Men jag känner endå att jag inte vill skriva ett dystert inlägg, så jag tänker skriva om en person som jag inte kan träffa så ofta på grund av att hon bor 3 timmar bort, på en ö vid namn Gotland (om du läser detta vet du redan vem du är).
Tjejen jag pratar om är en sjukt go person, som man inte har haft en tråkig stund med. Skrattar så mycket när jag träffar henne, så att jag får världens magrutor. Haha.
Vi lärde känna varandra på ett ridläger för 2,5 år sen, och hållt hyfsad kontakt sen dess. Fast kanske inte ens hyfsad, den va rätt dålig ett tag. Kontakten asså. Sen så, rätt så impulsivt, så bokade jag resa till Gotland och bodde hos henne några dagar. Roooolig jävla vecka!
Sen så har hon även hälsat på mig och kontakten är ju sjukt mycket bättre sen min impulsivresa :P

 

Men nu är det ett halvår sen vi sågs, och jag saknar min goa gotlänning, Sofie Jonasson, så mycket! Och jag vet att hon har det lite jobbigt i sitt stall där på Gotland just nu, så jag vill bara säga att jag tänker på dig, och hoppas att allt blir bra!

 

Och Sofie, om 7 veckor bör du hålla utkik vid horisonten, för om det går som jag vill så kommer jag stå där på båten, luta mig mot relingen, håret fladdrandes omkring mig och med armarna rakt ut (som i titanic).


Taggad!

Ska rida imorn, på Hero (Jennys häst) :) Ska bli riktigt roligt faktiskt, kul att rida en annan ridtravare och känna lite hur det känns. Hero är ju riktigt fin också, så ska bli spännande :P
Han har lite överskottsenergi tydligen, så det blir ju bra för det har jag med ^^ haha.

Ska försöka mobilblogga, men kan inte lova något :) godnatt


Exet är uttråkad

Åkte och mockade och pussade på Exet idag.
Märks att han är uttråkad, stod och puffade mig med mulen i ansiktet helatiden. Han brukar göra så, men eftersom han var så ivrig och uttråkad råkade han få tag i min kind. Det gjorde inte ont och jag fick skälla på honom, men tror inte det var med flit.
Sen så stod boxen halvöppen, för jag skulle göra något lite snabbt. Tittar bort en sekund och helt plötsligt springer han ut ur boxen. Han kom inte så långt, men endå, han gör ALDRIG så :o Snacka om uttråkad häst! :P
image description

Darius

Blev frågad av någon anonym om att lägga in bild och text om Darius...

 

Första gången jag red Darius var precis när han kommit, han var väldigt duktig i dressyren, dock lite trög för skänkeln.

 

Man jag red egentligen inte Darius så mycket, vad jag minns, utan gången på hufvusta var bara för att jag inte hade någon annan. Så hoppade honom några gånger innan, och sen hann jag ha honom i dressyren litegrann.
Darius hade ju sina små problem, som tex att han ibland frös till och lyssnade inte alls, eller att han var lite seg. Men jag tyckte ändå han var duktig när han försökte, och att han frös till hände faktiskt inte mig så mycket, då jag var väldigt noga med att han inte fick tappa tempot.
Han hoppade väldigt bra, när man fick igång honom ordentligt :)

 

Mer än så minns jag faktiskt inte om Darius. Men han var en charmig häst, söt också.
Tyvärr så vandrar han inte på denna jord längre. Rip.

Dag 07 – Tio sanningar om mig

Det här är svårt!
1. Jag har hoppat 110 med fjording, Meja närmare bestämt. Det var rätt så mäktigt, att flyga över sådär tillsammans. Aaaah, vill tillbaka till det ögonblicket!

 

2. Första gången jag satt på en häst var jag skiträdd. Den hästen var några år senare min absoluta favorit. Morris<3

 

3. Sommaren -08 blev jag ormbiten. Fick hämtas av sjöräddningen (var ute med båten), köras med ambulans och ligga över natten på sjukhus. Sen kunde jag inte gå på en vecka..
Det värsta av allt var den jäkla saken dom satte i mitt armveck, äckligt obehagligt!

 

4. Jag har tävlat lokaldressyr på Bandit, och alla mammorna på framridningen var sjukt sura på mig.. för Bandit slutade aldrig gnägga. Typ som att jag kunde göra mycket åt saken?
Men jag var ändå väldigt nöjd med ritten, trots att han inte var så fokuserad.

 

5. Min första tävling på en Blåkulla häst, utanför Blåkulla, var på Hufvusta på Darius. Jag kom över 2 hinder på banan. Stopp - hopp - stopp - hopp - stopp.

 

6. Jag saknar att rida Nobile, speciellt i hoppningen. Fina häst.

 

7. När jag provred Exet försökte han galoppera i traven, och sprang bara slarvtrav när jag försökte galoppera. Ändå blev jag medryttare på honom, men jag hade aldrig trott att jag skulle vara det i 2,5 år. Haha.

 

8. Jag har hela mitt liv haft sjukt dåligt självförtroende, av olika anledningar. Det har till störst del haft med mitt utseende att göra. Men på senaste tiden har det blivit bättre, och jag kan faktiskt gå ut och känna mig snygg.
Självförtroendet har även påverkat min ridning, jag har inte trott på mig själv. Men som sagt börjar det bli bättre :)

 

9. Jag skulle någon gång i livet vilja ge en häst som många gett upp hoppet om i ridningen, en ny chans. Skulle vilja rädda ett såkallat hopplöst fall. För jag tror på att man kan lära gamla hundar sitta. Jag tycker att alla är värda att visa vad dom går för.
Om jag fick chanset att göra det skulle jag göra allt för att bygga upp tillit, förtroende och självförtroende med den hästen. Och bygga upp den så den nådde sin absolut högsta kapacitet :)

 

10. Jag har varit på läger på Gotland 3 gånger, dock 3 olika läger. Det är sjukt kul, träffa nya kompisar och skapa underbara minnen. Och även 2 gånger om dagen, uteritter i Gotlands härliga skogar. Älskart!

Starkt Roffe!


Nöjd ryttare

Idag var en bra lektion tyckte jag. iaf början och slutet :)
Började rida på serpentiner och volter, bara, för att mjuka upp dom i sidorna. Zetra kändes riktigt fin, och det var bekvämt att sitta på honom. I galoppen sen var han riktigt stadig, lugn och lyssnade bra. Fick några riktigt bra fattningar (har haft problem med att han springer in i galoppen), kändes sjukt bra att vi utvecklas så :)

 

Sen när vi började på bommarna blev han starkare, han ser en upphöjd bom som ett stort hinder, knas häst. Meningen med övningen var att byta galopp över bommen... det gick ju... bra. Haha. Ne faktiskt, gick riktigt dåligt , kanske 2 gånger fick jag rätt galopp xD det ska övas på.

 

Efter bommarna red vi lite dressyr, och trots att han blev sur och trött skötte han sig fint :) Så var nöjd efter dagens lektion :)
Han va så sjukt mysig idag! Frustade när jag kom, puffade mig på armen, fluffade med mulen i ansiktet och la mulen i mitt knä. Gullig häst! Går ju inte att göra annat än smälta!

Zetra hälsar


Snart @ my way hem.

Att man kan vara så skoltrött. Usch usch. Men om 10 minuter så slutar jag för dagen, och då ska jag hem (!) och vänta på att klockan ska bli 18.45, så jag kan åka till stallet.
Tyvärr så tror jag att det snöar (lär väl märka det när jag kommer ut. Klassrummet har inga fönster ut) och det tar en kvart att gå från bussen hem till mig. Inte nog med det så måste jag sitta på en buss i en halvtimme innan jag ska gå så länge. Det är kul att åka hem -.- Fast skönt att komma hem. Hmm..

 

Är lite för trött och hungrig för att skriva ett klokt och logiskt inlägg, så ni får vara nöjda med det lilla ni får :) Varsågoda.

v. 2

Sen så ser det också ut så att jag ska rida på onsdag med, men kan berätta mer om det senare :)
Fredag är det födelsedagsfirande av fin vän och på lördag så är det blankt. Men det dyker säkert upp någonting.

Dag 06 – Fem sidor som jag är inne ofta på

Sidor antar jag hemsidor, och inte bloggar...
Fast det visste ni redan va? ;)
.
Ingen stor chock det här heller?
.
Hemsidan där jag lägger upp alla filmer ni får se :)
.
Och så kollar jag mailen såklart :)
.
Mest när jag har tråkigt..

---

Känns som att bloggen är supertråkig nu när jag inte rider så mycket. Men kan inte göra så mycket åt saken... Någon som har en häst att låna ut? Har rid-abstinest.

 

Iof är det hoppning imorn :) det ser jag fram emot.

When you see it, you'll shit bricks.

Det är inte alla som har ett hästhuvud på sitt klassfoto

Tävlingstermin 2012 - HbRF

Blå - Klubbtävlingar
Svart - Externa lagtävlingar
Röd - Lokaltävlingar hemma
Det är lite trögt fram till april, men sen ser det ut att vara mycket :) Gillart! Massa maskerader också - woop woop!

Ännu en seg, ohändelserik, dag.

Jag fattar inte hur man kan ha så tråkigt.
Och hur man kan lyckas somna halv 6, och vakna halv 4. Yey. Lycka till att vakna till skolan imorn.

 

Det är inte så att jag sitter uppe så länge, gick och la mig runt 2.. men sen kan jag inte sova. Kan verkligen inte somna! Börjar starkt fundera på typ sömntabletter, men det finns ju risk att jag inte skulle vakna upp i tid på morgonen, nu när skolan börjat :s
Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här, det är ju ett rätt stort problem. Somna när det ljusnar och vakna när det mörknar.

 

Funderar seriöst på att, om jag inte lyckats somna runt 5 inatt så stannar jag vaken tills jag ska åka till skolan. Kommer vara sjukt trött, men eftersom jag har fullt schå hela dagen så kommer jag inte få somna och därmed vara trött som satan när jag kommer hem efter ridningen. Då borde jag däcka.
Det är dock rätt dumt att försöka, men vi får se.

Äventyr på en Ärta

Ni minns att jag skulle skriva om en rolig historia om Gunillas hästar?

 

Jag och mamma var och hälsade på hos henne, och så skulle vi ut och rida på hennes hästar. Eller ah, mamma red Aska, Gunilla cyklade, och jag blev uppslängd på hennes bponny Ärtan. Det här var då 4-5 år sen, då Ärtan var runt 3 år  (tror hon skulle fylla 3), och inte mycket inriden ^^ Men hon var van att följa med som handhäst, så det faktum att jag inte kunde styra var inget problem... trodde vi.
Påväg hem såg Ärtan 3 andra hästar, som var otroligt intressanta enligt henne. Och i korsningen där vi var så ville inte hon gå till vänster, med mamma, Gunilla och Aska.. utan hon ville hälsa på dom andra hästarna. Så där sitter jag, på en oinriden 3årig liten b-ponny, och försökte få henne att lyssna medans hon lunkade iväg till dom andra, främmande hästarna.

 

Så vad jag fick göra var att ropa på Gunilla, så fick hon hoppa av cykeln och springa och hämta mig ^^ Fattar ni hur pinsamt det var?
Sen gick det iaf väldigt bra, galopperade till och med lite. Men ah, det var ett lite roligt äventyr. Haha.
Ärtan
Aska
Har ridit henne också, ett år tidigare. Det var lite coolt att sitta på en Cirkustränad, westernriden, islänning. Blev dock lite rädd när Gunilla varnade mig för att skänkla för långt bak, då hon är tränad för att stegra ^^ haha.

 

Bilder lånade från Gunilla

Dag 05 – En person som betyder mycket för mig

Bästa vän, finaste syster.
Felinda Wennerberg.
Vet inte hur jag ska överleva när du åker och pluggar i London, för jag vet att du kommer göra det. Tror inte jag har märkt att du varit så säker över något som det här. Och även om jag säger att jag verkligen inte vill att du åker dit, så kommer jag slå dig om du bangar ur.
Vill inte leva ett liv utan dig, du är så jävla bra. Kan prata om ALLT med dig, skulle nog förskrumpna med mina hemligheter om inte du fanns. Vi är så lika, trots tusen olikheter.

 

Jag har inte tillräckligt stort ordförråd för att förklara hur mycket du betyder för mig, och hur mycket jag älskar dig. Syster.
Foto: Jag

Måste ju testa

Äntligen har Blogg.se uppdaterat sin app.. Så nu ska det gå att välja storlek på bilder. Tack!

Testar med en bild jag bara ritade lite för att jag hade tråkigt, inget seriöst :P


Följ mig på Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Vilka är ni?

Dom senaste 5 dagarna har jag haft stadigt med besökare, runt 80st. Och det finns ju dom som jag vet följer min blogg, men jag har ingen aning vilka alla andra är.

 

Så nu undrar jag... Vem är du? Och varför följer du min blogg? :)

Kommentera gärna, och berätta.
(Har du egen blogg, skriv med den. Behöver mer bloggar att läsa ^^)

 



Haha än så länge är det 30 40 pers som ignorerat att svara på den enkla frågan. Illa ;)


Bloggtips

Vill du läsa en blogg om ett anorlunda, ridbart djur? Då har jag ett bloggtips till dig!

 

Min mammas kompis, Gunilla, har nämligen två kameler hemma på sin gård, hur coolt? Lillebror och Kalle heter dom, ni har säkert sett Kalle i reklamen till postkodsmiljonären, eller från bilder på premiären av filmen Hamilton.

 

Iaf, i sin blogg skriver hon om träningen av dessa två magnifika djur, och deras kändisäventyr. Riktigt rolig och annorlunda läsning :) Förutom Kalle och Lillebror så har hon 2 hästar. Islänningen Aska och ponnyn Ärtan :) Ska berätta en rolig historia om dom senare :)

 

Klicka er nu in och läs lite :)
http://kamelaventyret.blogg.se/
Och hästbloggen
http://kamelaventyret.blogg.se/deandradjuren/

3 bilder från i sommras

Haha Exet ser ut som en ponny bredvid Göte

Storm.

Jag ligger fortfarande kvar i sängen, trots att klockan är 3. Men har ingen lust att göra någonting idag, så ligger bara och lyssnar på hur det blåser.

Är det en ny storm som ska namnges eller är det bara småvindar som låter värre när man är inomhus?
Om den ska namnges tyckerjag den ska heta... Willhelmina.

Hehe.


Dag 04 – 4 bilder som gör mig glad

Varje bild säger sitt.

I mina ögon är du perfekt


---

 

Jag var inte där, men det att han är tåbruten och att han är halt hör inte ihop, vad jag förstod det som. Han sprutades för att han var öm i kotorna.
Dom böjde honom och sprang i stallgången, och vet. hade då sett att han var öm där och dom bestämde för att spruta.

 

Men jag ska inte uttala mig för mycket om detta, då jag inte var där. Min information kommer bara från det Lotta sagt :)

Ett bättre svar kanske? Från Lotta, som har mer koll på läget :)

Uppdate om Exet

Veterinären var ju ute idag, och läste nyss på Lottas blogg, lite mer exakt om dagen..

 

Hovarna måste värkas ner ordentligt, han har bruten tå linje (vet inte vad det är, men ngt om att hans framben inte är raka), öm i framkotorna och blev sprutad där med Antiinflamatoriskt. Tänderna hade även lite vassa kanter och tandsten.

 

Hehe, låter sjukt mycket.. men det har inte märkts av förän innan jul att något va fel.

 

som lotta skrev:
"jag är glad att jag gjorde den för exet är ingen ungdom längre och hade det blivit värre än bara ömma kotor så vet man ju inte hur bra han hade kunnat komma tillbaka om han blivit stående flera månader med värre skador."

Exets fotingar. Det är ju ingenting jag tänkt på det där med att han har bruten tå linje, har har ju lxm alltid sett ut så när jag kännt honom iaf, så det har inte varit konstigt i mina ögon :o



Måste tillägga en sak...

... ang inlägget om mål och framtiden.

 

Folk som sätter höga mål och når dom, är sjukt imponerande enligt mig, även om jag inte sätter sånna mål själv. Att klara av att utföra det man verkligen vill är något jag ser upp till. Ville bara tillägga det :)

 

Vill också tillägga en sak till - att jag har ett mål i livet. Det är ett otydligt mål, men någonting jag vill. Jag vill kännas till, jag vill att folk ska veta mitt namn och veta precis vad jag gör. Det spelar inte någon roll av vilken anledning, ridningen, bloggen, foto, kanske till och med designa ridsaker. Det spelar ingen roll vad.
Jag vill att folk ska veta mitt namn, veta vem jag är.

Dag 03 – bloggar jag läser varje dag

Haha har ju nyss skrivit om det :)
Inlägget

Det där med mål och framtiden

Jag vet att det finns många där ute som vet precis hur dom vill att deras framtid ska se ut. Dom har en rak väg, som dom tänker följa dag ut och dag in, tills dom når sina stora mål.

 

Jag därimot har ingen rak väg. Längre fram är det dimma, och runt omkring mig finns det stigar, korsningar och distraherande moment. Men jag vill inte ha en rak väg.
Jag vill fritt, utan att svika något mål, kunna välja någon av stigarna, eller svänga av vid korsningen. Jag bryr mig inte om framtiden, för det är idag jag lever.
Jag kan inte fastställa att jag kommer vandra på jorden om ett halvår, så varför ska jag bestämma vad som händer efter gymnasiet?
Jag kan inte fastställa att jag kommer rida kvar på Exet om några månader, så varför ska jag sätta upp Mål över vad jag vill göra då?
Jag kan inte fastställa att jag kommer vilja jobba som fotograf om ett halvår, så varför söka till det enda högskolan jag har behörighet till, som tar in 16st varannat år, och som dessutom kostar?

 

Nu tänker jag söka till högskolan iaf, bara för att visa att jag kan, om jag vill.

 

Det här kanske låter sjukt enligt vissa. En tjej utan mål, det låter säkert som att jag inte bryr mig, som att jag bara flyter med. Men det funkar för mig, det får mig att kämpa varje dag med det jag tycker om just nu, det jag vill göra just nu. Jag behöver inte känna pressen, och ångesten, över framtiden. Det finns lagom med press och ångest ändå.

 

Framtiden kommer när den kommer, men idag är redan här.


Jag ville bara dela med mig av det här, och det blir även en förklaring varför ni inte kommer hitta något inlägg som heter "Mål 2012" här i bloggen.

Jag kanske skriver någon gång t.ex "jag VILL starta fler dressyrtävlingar med Exet" eller "Jag VILL komma långt i hoppningen med Zetra"... men det är inga mål, det är något jag VILL göra för att det skulle vara kul. Det skulle göra mig lycklig om jag fick dom chanserna. Men inga mål och förhoppningar. Nej.

Tycker ni jag är konstig som inte sätter upp några mål? Eller känner ni igen er?


2 Veckors vila

Fick precis ett sms från Lotta om hur det gått med Exet.
Hans tänder är raspade och kotorna i fram är sprutade, så det blir ingen ridning på två veckor nu :( Jag kommer tappa sjukt med muskler nu om jag bara ska rida 2 gånger i veckan i 2 veckor, eftersom jag är van att rida ca 5 ggr i veckan.
Haha, kanske borde plocka fram gymkortet medans han står? ^^
Lotta och Exet, Pay&Jump på Ekeby

Petra visar hur man INTE ska göra

Som dom äldre ungdomarna i stallet känner vi, jag och Petra, att vi ska visa hur man INTE ska göra. Detta är hur man INTE ska stå och borsta hästar. Så vi fotade det för att visa hur man INTE gör. Hehe. True story.

Dressyrlektion på Dino - film

obs. Filmen är första kvarten av passet. Hade inte riktigt hittat knapparna ännu där, men han går helt okej endå. Gick sjukt mycket bättre sen.

 


Vi har alla varit små

Ser man att det är jag? :)
Min första tävlingsoutfit
.
I ettan, redan då kände jag Malin :)
.
Mammas ungdomsväns schettis. Perfekt sits, helt enligt läroboken!

Underbart dressyrpass! (+ en bildbomb)

Guuud va kul det var att rida Dino! Shit va mysig ha var!
Han är ju inte enkel, men han var ändå sammarbetsvillig när man hittade knapparna, och galoppen var galet bekväm! Länge sen jag kunde sitta och rida och mest tänka på mig själv, utan att oroa mig för hur hästen går. Dino är så ärlig i formen också, när man jobbar ordentligt :) Riktigt trevlig!
Något jag märkte idag (och som även Lotta påpekade), när jag skulle tänka på mig själv, var att jag trycker ner hälarna för mycket, har benen lite för långt fram och sätter mig inte ner ordentligt. Det har blivit en ovana av att rida hästar som jag vill vara lätt på, typ som man gör när man rider unghästar, lutar sig fram. Jag sitter ner, men man har ingen tyngd i sadeln.

 


Vill mycket mycket mycket mycket gärna rida Dino mer! Skulle vara super för mitt självförtroende och min sits :)

 


Amigo ville testa på hur det är att vara skäck. Riktigt bra lyckades han med att förvandla sig själv :P

Supersnygga Lord Dino. Kungen.

Passade på att hälsa på världsfina Zetra. Delade några ömsesidiga pussar. (Hans pussar var mer som ett torv och slem-hav i ansiktet. Men mysigt ändå)

Tjockisen Janson i egen hög person


Och sist men inte minst - Felinda. Som fick låna till sig ridskor, sporrar, hjälm, spö och handskart. Rosa, Rosa, Lila - sense of style!

Ang en kommentar

Jag vet mycket väl hur han stavas.. har ridit honom i 2,5 år nu, och det är inte precis som att jag inte har koll på det.
Har dock inte sett det förän du kommenterade att dom har stavat fel. När vi lämnade in grimman för brodyr så skrev vi vad det skulle stå (Excellent Charm), så det är lillhästen i Stav som har gjort fel. Nu när jag vet det ska jag mejla och kolla om det går att få fixat.
Grimman

Dino Dynamit

Sist jag red Dino var när han kom till blåkulla, dvs typ 6 år sen.. Då var han smått galen ^^ Så det här blir spännande!

 


Dag 02 – Min favorit bok/böcker

Twilight, vad ska man säga, bäst?!
2 av Stephen Kings böcker, älskar dom! Går inte att beskriva, men är spännande som fan och jag läste ut dom snabbt. Gud va bra dom är! Har dock tappat bort Liseys berättelse

Dag 01 – En nytagen bild på mig och min häst

Jag har ju ingen egen häst... så bjuder bilder på min älskade älskade medryttarhäst, och på världens bästa Zetra som jag hoppar på ridskolan :)


En ny lista

För att jag kan!


Dag 01 – En nytagen bild på mig och min häst
Dag 02 – Min favorit bok/böcker
Dag 03 – bloggar jag läser varje dag
Dag 04 – 4 bilder som gör mig glad
Dag 05 – En person som betyder mycket för mig
Dag 06 – Fem sidor som jag är inne ofta på
Dag 07 – Tio sanningar om mig
Dag 08 – Någon jag saknar
Dag 09 – Två dagar jag längtar efter
Dag 10 – Fem bilder från ett minne 2011
Dag 11 – Två saker jag inte skulle klara mig utan
Dag 12 – En bild från när jag var liten
Dag 13 – En gammal häst bild
Dag 14 – Tio saker jag gillar att göra
Dag 15 – Mina favorit dagar på året
Dag 16 – Mitt mål med hästen 2012
Dag 17 – Vad jag vill bli när jag blir stor
Dag 18 – En sak jag gör varje dag
Dag 19 – Min favorit affär
Dag 20 – Bästa ridpassed 2011
Dag 21 – En bild jag tagit som betyder någonting
Dag 22 – En bild som är över 1 år gammal
Dag 23 – En bild som är tagen på ett ridläger
Dag 24 – En bild som inte är tagen i mitt stall
Dag 25 – En film jag kan se hur många gånger som helst utan att tröttna
Dag 26 – Tre saker jag inte kan leva utan
Dag 27 – Tre saker som finns i sadelkammaren
Dag 28 – Ett ridläger minne
Dag 29 – En bild på mig och en kompis
Dag 30 – Två saker som händer mig allt för ofta
Dag 31 – Bästa med att ha egen häst
Dag 32 – Något jag vill göra just denna sekund
Dag 33 – Någonting jag saknar väldigt mycket
Dag 34 – Tre saker jag ska göra innan detta år är slut
Dag 35 – En hästminne som betyder mycket för mig
Dag 36 – Favorit ridklädesmärke
Dag 37 – En häst minne
Dag 38 – En färg på hästar jag gillar
Dag 39 – Favorit outfit till hästen
Dag 40 – Så här bor jag och hästarna

Exets julklapp

Gud va kul det var att äntligen sitta på Exets rygg igen!
Red i ca 20 minuter, skrittade mycket och red några varv i trav. Tror han tyckte det var kul, för han gick med öronen frammåt (förutom när vissa red förbi). Hoppas verkligen han han är frisk och vi får sätta igång honom igen direkt :) Ååååh vill rida ordentligt!
Fotade Exets lilla julklapp också, en grimma med hans namn broderat på. Tyckte han blev söt ^^ Hoppas Lotta gilla den.

Pappa påväg hem, han får leka taxi åt mig.

Ska snart iväg till världens finaste, och rida honom, för första gångenpå länge! Längtar!

 

Tänkte bara sitta och jobba på min sits, då han inte ska ridas hårt. Ska speciellt tänka på händerna, då jag har fått en dålig vana att välta dom, och sänka dom för mycket... det ska jobbas bort!

 

Bilden är rätt gammal, men här har jag för långa tyglar, vält hand och händerna på låren.. fint (y)

Trött

Kaos att vakna halv 3... tur att för mig att jag inte hade någon skola idag. Men snacka om att schabba bort hela dagen -.-
Vet inte hur jag ska ta mig till Exet, men att åka ut själv kan man ju glömma, nu är det mörkt.

Glömde skryta lite i måndags

Nytt besökrekord (a) hehe
Och det verkar som att många har stannat. Det gillar vi :)

Printscreens


Hoppträning 9/1-12

Kolla från 3.20 om ni inte orkar se hela filmen.. där kommer flygturen :D

Jag älskar att han fortsatte galoppera, och att jag ändå tog mig upp! Zetra är ganska storriden, så ni kan ju tänka er ^^ Ser ni hur jag flyger över hindert? Nästan coolt!

Tror att det är pga av nästan avramlingen jag har så sjukt ont i armarna. haha.


Sista språnget, efter flygturen, kändes superbra :) Det gjorde även många andra också. Fan va bra det känns med Zetra!

 


Nästan avramlingen kom med :D

Laddar upp filmen just nu, den kommer snart :D

Inte mycket kvar!!!

Imorgon ska jag sy fast kantbandet och "ryggen". Det blev i svart, för jag kände verkligen när jag var på tyggrottan att... svart ska det va! Ni ser ju att det är lite svart i det gråa tyget, så passar sjukt bra :) Ska eventuellt göra en till sak, men ska nåla fast det för att se hur det blir :)
Gaaaah vad det här är kul (förutom när man gör fel och måste sprätta -.-) Slarvade lite i sömmarna, där sadeln ändå ska sitta, för dom syns inte och det gör inte så mycket om dom är lite snea :P hehe
Måste ånga tyget också, det är lite skrynkligt :)

Hästbloggarna jag läser

Det var rätt länge sen jag skrev om vilka bloggar jag läser, och det har verkligen ändrats sen dess :) Så jag tänkte bjuda på vilka bloggar jag läser. Klicka på länken för att se vems det är

 

DEN HÄR bloggen drivs av en sjukt härlig tjej som gett mig intrycket av att hon är ärlig, öppen och sig själv. Hon skriver bra och är galet inspirerande och trots att hon bara är 16 år så är hon en förebild för många, även mig. Bra blogg, fina bilder, fina hästar.

 

DEN HÄR bloggen drivs av mina vänner, lite dålig uppdatering ibland, men tycker ändå om att läsa den. Bra tipps om du vill läsa en blanding av hästar, hundar och kaniner. Men det är fokus på hästar :)

 

DEN HÄR bloggen är en skvallerblogg, och jag läser den inte så mycket längre iof, för den har blivit sämre. Men när jag inte har något att göra så klickar jag mig in där. Dom uppdaterar ofta.

 

DEN HÄR bloggen läser jag för jag gillar tjejen som driver den, och hon inspirerar mig med jobbet hon har gjort med sin ridtravare.

 

Sen är det inte så många fler jag följer, inte som jag kommer på nu. Men här har ni ändå 4 stycken :) Vilken är den bästa hästbloggen enligt er?

Ingenting

Idag ska jag icke handskas med hästar, och kommer därmed inte ha så mycket att skriva om, men för mina älskade läsares skull tänkte jag hitta på någonting :) ska även fortsätta på schabraket, vill bli klar med första sidan!
Imorgon tänkte jag ta Exet, har dock inte pratat med Lotta än, så det är bäst att göra ^^ tänkte rida lite lätt, barbacka. Vi ska rida dom här dagarna innan vet. kommer , eftersom han vilat så länge.. Låter kanske elakt, men om det vore så att han har ont så är det dumt att han vilat bort det och att det då inte kommer synas när vet kommer, och då blir friskförklarad och istället får gå och ha ont när vi sätter igång honom.,
Ni fattar vad jag menar?

Snart klar med första sidan!


"Så fan heller"

Idag var en spännande lektion ^^ minst sagt.

 

Det gick väldigt bra idag, (förutom vissa hinder) och han lyssnade rätt bra tyckte jag :) Va dessutom nära på att åka av, ruskigt nära. Kom på ett hinder, lev lite fel men kände hela Zetra ladda inför ett längre språng, och jag försökte hjälpa honom. I sista sekund ångrar han sig och tar ett extra språng. Rakt upp, rakt ner.

 

Det är otroligt hur mycket man hinner tänka när man är påväg av.
*Shit, jag kommer flyga*
*Kanske bäst om jag släpper taget, kommer aldrig kunna sitta kvar*
*Så fan heller, Zetra är STOR!*
*Jag tror jag klarar det. Är fan som Malin Baryard!*

 

Haha, lite kul ^^
Vill ni veta det pissiga? Våran kamera har damp och filmar inte allt. Självklart fick mamma inte med det på film -.- Jävla skitkamera!

 

Tog dom två sista sprången igen, och sista språnget vart superbra! Kändes sjukt jäkla bra :)

Mysfisen

 

 

 


Imorgon ska jag fokusera!

Nytt besökrekord, men jag har ingenting att blogga om. Det är så man behåller läsare. Eller? ^^

Ne men ah... Är sjukt taggad på hopplektion imorn! Förra veckan var det markarbete, vilket betyder hoppning imorn! Det gick så bra på tävlingen 23dje December, så vi får se om känslan sitter kvar.
Framridningen ska jag minnas känslan från förra veckan, då han hade sådär bekvämt låg form och inte drog upp nacken och krulla ihop sig för att slippa jobba på riktigt. Så vill jag känna igen innan jag börjar hoppa. När vi väl börjar hoppa måste jag komma ihåg att våga sätta mig tillbaka, ta tag i honom, och hinna bli klar innan hindret.

Sen så även små saker med min sits. Blicken upp, följa med mjukt över hindret osv osv. Något som är viktigt med Zetra, ang sitsen, är att inte låta honom skjuta ur en ur sadeln, annars är det stor risk att flyga av.. Det vill jag inte :P Han kan hoppa lite med ryggen, om han kommer fel, och om jag inte är med på det så hamnar jag 2 meter ovanför sadeln ^^ haha

Ska fråga om mamma kan filma, hoppas det :)


Inte glad på Hööks.

Under mellandagsrean så klickade mamma hem ett svart, übersnyggt, achenträns. Tänkte att jag skulle ha det på Zetra, då hans inte är det snyggaste och dels för att jag varje gång inte orkar byta tyglar och sånt på honom (det är i prinsip omöjligt, sjukt stelt!).
Men när paketet kommer står det på lappen att tränset är SLUT! Hur fan kan man beställa något som är slut? Det borde inte vara möjligt! Fattar ni hur besviken jag blev?
Funderar på att skriva ett mejl till Hööks och fråga hur det gått till, för jag vill ju verkligen ha tränset. Inte okej.

 

Någon annan som råkat ut för det här av att handla på mellandagsrean?

Här var svaret

Kristina Warg länkade till min blogg, eftersom hon lånat en bild. Jag gillar sånna, som länkar och inte bara tar :)

 

Hoppas några besökare stannar, för det vore kul med fler som läser min blogg :) Så får jag mer bloggsug dessutom ^^

Hur gick det här till?

Vart kommer alla besökare från?
Gillart!

Allting inhandlat!

Har köpt allting till mitt schabra, skulle gärna sätta mig och sy på det nu, men jag ska iväg till min pojkvän och sova där, så att sy blir inte av.. Men imorgon så är jag ledig, så då tänker jag sätta mig och fortsätta :) Det kommer bli epic!

 

Imorgon är det även hopplektion på Blåkulla, är verkligen taggad!

Promenad runt slingan - bildbomb

Idag så skrittade jag halva slingan med Exet, gick med honom till hands och han skötte sig riktigt bra första halvan :) Nästan lite seg.. Sen på hemvägen blev han såklart starkare, men det va inga problem tyckte jag :P Var mysigt att gå med honom, och det var inte så kallt då jag fick röra på mig rätt mycket ^^ Men det var halt, så det är tur att Exet är lydig och inte springer iväg :) Halkade några gångert dock..

 

Skrittade med Therese, som är ny i stallet (rider även på Blåkulla), hon red sin foderhäst Izor. Riktigt söt liten sak :)
Exets flickvän Lady tyckte min mössa var mycket intressant
Nya ponnyn i stallet, Izor. Och Therese Nolkrantz

Imorgonens planer

Runt 11 (om jag vaknar) så ska jag och mamma åka till tyggrottan imorgon, så att jag kan fortsätta på schabraket :)
Sen ska jag till Exet efter det och på kvällen åker jag till stan och sover där hos min pojk. Blir kanske inte mkt bloggande, men ni lär märka :)

Oh yes I am!

Som Elivra gissade så har jag börjat sy ett schabrak :) Ska någon dag dra till tyggrottan och köpa vadd och kantband (vill gärna göra det imorn!), så att jag kan göra klart det :P
Trots att jag knappt sytt sen syslöjden i 9an (ca 3 år sen) så blir det sjukt bra! Man ser inte ens sömmen på den gråa :) Fett nöjd!
Tror det kommer bli sjukt jäkla snyggt! Ser fram emot att göra klart det :)

Ändrade lite

Gav Zetra tillbaka sina öron, ser lite bättre ut :) Gjorde det sent igår, vilket kanske inte var det smartaste, men ah ^^ Blev bättre!

Guess what I'm doing


Äntligen!

Veterinären kommer ut nästa fredag. Satan så skönt, och alla håller tummarna för att Exet är frisk och mår bra, så vi kan sätta igång honom igen :) Vill verkligen ridaaaa!
Beroende vilken tid så hade jag tänkt vara med, för det är ju bra om både jag och Lotta är där :)

Kärlek till mina katter

Saknas bild på Aramis, men han va inte hemma ^^
Dom älskar mig, de vet jag! HAHAHAHA

Film från dressyrlektionen

 


Mysiga vinterbilder på Malin m. hästarna

Foto: Jag

Överkurs för plutten

Hade som sagt Marco idag, en riktigt mysig ponny! Han är extremt söt också, när man sitter på honom så ser man en buske av man, och två öron som sticker ut ^^

 

Marco är bara 6 år, men riktigt duktig för sin ålder. Vi gjorde lite saker som enligt Lotta var överkurs för honom, men han gjorde det utan att klaga, och gjorde sitt bästa :) En sak med Marco är att han är lite "sladdrig" och kan springa in i galoppen om man inte är ordentligt med fattningen. Men det är saker man kan blunda för när han är så lydig annars och kan få till riktigt härlig form när man hittar rätt takt på honom
Han kommer bli en bra ponny den där, om han får gå ordentliga lektioner och inte för mycket barnlektioner :)

 


Mamma filmade lite, lägger upp det sen när jag klippt ihop :)



Det blir Marco Boy idag

 

 


---

Ska iväg till Blåkulla, på dressyrlektion. Undar vem jag får :) Uppdaterar om det sen, med mobilen.. bye.

Snälla Gina, sälj dom på nätet också!


Gör det själv

Jag och Malin blev helt kära i en tröja från Kingsland, iaf designen. Men vi ville inte lägga ut 700 spänn, så istället la vi ut 200 och fick TVÅ liknande tröjor! Hur bra?
Tänkte visa hur vi gjorde :) Vi blev riktigt nöjda med resultatet!

Kingslands tröja


1. Köp två långärmade tröjor. OBS - Viktigt att det är samma storlek, och gärna samma modell, då armarna måste vara lika stora.

 

2. Sprätta upp ena armen, på vardera tröja. Tänk på att ta samma arm på båda tröjorna.

 

3. Nåla ihop den vita ärmen på den svarta tröjan, och vise versa. Var noga och kontrollera så att det är rätt (så att inte ärmen är ut&in när du är klar)

 

4. Sy!

 


5. Klar!


 

Om man vill kan man även lämna in tröjan för att brodera in ett eget märke på armen :) Något vi funderar på att göra.

Mobilbloggar lite

 

Från Lotta:
"skriv upp lite vad du tycker vi ska träna på och försöka uppnå med exet detta år. för detta år så kommer du få va med och bestämma en hel del om hans träning. =)"
Det ska jag göra :) Är riktigt taggad inför våren och har redan börjat tänka rätt mycket på hans igångsättning, sen när vet. har kollat på honom :)
Har en känsla av att det kommer bli ett mycket bra år!

 

 


---

Ska dra iväg till stan och kommer nog inte kunna blogga så mycket, kanske slänger in något mobilblogg-inlägg om ni har tur :)
Tills dess får ni ha det så bra

Hopplektionen i måndags

Något konstigt hände så filmen blev helt avlång :s men aah.. det ser skumt ut, men ni ser lite iaf


Jag och Malin har bus på gång

Vi ska leka imorn och ha en syjunta! HAhahahahha..
Det kommer lxm lite ha med ridning att göra, och ni kommer väl märka när vi är klara! Är sjukt taggad iaf, tror det kommer bli riktigt bra :)

Det bästa med att ha en blogg

 

 

Bland det första man läser när man gått upp, snacka om att bli glad! Super gullig kommentar, tack så mycket :)

 

Har kämpat rätt så mycket för att utvecklats så som jag gjort det här året, och jag känner verkligen en sjuk skillnad från förra året :) Märker det när jag sätter mig på dom hästar jag brukade rida förut. Vad härligt att någon annan har sett det :) (Vet dock inte vem du är, för är sjukt dålig på namn^^)

 

Ang Exet så står det på pappret att han är 165, men jag tror inte han är riktigt så stor.. Men runt 160 iaf :)
Han är ett Varmblod, Ridtravare för att vara mer exakt.. Fast jag har faktiskt fått frågor om han har Arab i sig, och det är många som inte tror att han är travare när dom ser honom ^^

Mitt 2011 i hästväg (varning för mycket långt inlägg)

9 Januari
Årets första Ponnycups match, på hemmaplan mot Botkyrka.
Jag red Bandit den matchen, och fick med mig silvret hem. Jag minns inte vilken procent jag fick, men jag minns att jag inte var helt nöjd. Men ett silver är ett silver, och det kan man inte klaga på :)

 

23 Januari
Skulle varit med på min andra Ponnycup match för 2011, även denna på hemmaplan, mot Gladö.
Tyvärr blev jag ruskigt sjuk och hann aldrig bli tillräckligt frisk för att vara med. Jag försökte övertala mamma, men med 40 graders feber hade jag ingen kraft i kroppen. Den matchen fick jag hoppa över, istället så fick jag peppa mina lagkamrater.

 

13 Februari
Ponnycup match på bortaplan, mot Hufvusta.
Jag fick rida en underbart söt liten 6åring vid namn Dragonite. Minns att jag blev kär i hästen, ville ta med honom hem :) Tror det var första gången han var med i ponnycupen, men han skötte sig riktigt bra. Ingen medalj fick jag den gången, men var nöjd med ritten ändå.

 

6 Mars

Sista ponnycups matchen, på hemmaplan mot Hufvusta.

Jag red av någon anledning Silver Dream, tror det var för att ingen annan häst fanns tillgänglig. Det gick inte bra, men jag förväntade mig ingenting. Silver är ett sto med stort S, en envis dam med ruskigt humör. Det var inte så kul att avsluta min Ponnycup tid på henne, men hade inte så stort val, utan fick göra det bästa av situationen.

 

13 Mars

Red en Blåbärsdressyr på Dionne, LC:2, endast för att jag inte hade någon annan häst att starta, då jag ständigt bytte häst på lektionerna. Det hade gått bra lektionerna innan, men det gick kasst på "tävlingen" iaf. Hon praktiskt taget rusade igenom programmet :P

 

25 Mars

Exet flyttar från Jursta till Stav, medans vi väntar på att få plats på Ekeby. Vi trivdes helt enkelt inte på Jursta, av olika anledningar jag inte tänker ta upp.

Man märkte direkt när vi kom ifrån Jursta att Exet var gladare. Han gnäggade och sprang till mig när jag hämtade honom i hagen, och han var riktigt positiv.

 

27 Mars

Första dressyrtävlingen på Exet, LC:2

Han hade knappt gått på hela veckan, och det funkade inte i galoppen. Men förövrigt var jag riktigt nöjd med Exet, han var så duktig i travprogrammet, för att vara andra gången han tävlats i dressyr. Riktigt snygg var han också! Tror jag fick över 50% iaf :)

 

 

10 April

Klubbhoppning på Blåkulla. Bandit 70 och Meja 80

Slutade på en 4de plats med Bandit och vann med min vackra prinsessa :) Det var en otroligt lyckad tävlingsdag, och jag var superstolt över världens bästa fjordingar<3

 

18 April

Var med på min första hoppträning med Exet, och det gick galet till :) Men han gjorde sitt bästa och jag var supernöjd för att vara första gången jag var med på en lektion med honom.

 

20-23 April

Åkte till Gotland för att hälsa på min goa kompis Sofie. Hade superkul och ångrade grovt att jag inte var där längre.

Red ca 2ggr om dagen när jag var där :) Sofie tar hand om 2 hästar som en gammal man äger, har en egen och då red hon också en annan tjejs häst då hon var bortrest. Jag red 1ggn var på hästarna hon tar hand om, och 2 gånger på hennes Donna. Stallet hon står i är i princip som hennes egna stall :)

Vi åkte även till hennes kusiner och lullade runt i skogen på 2 av deras islänningar. SJUKT mysigt! Och extremt roligt.

 

1 Maj

Lokalhoppning på Blåkulla

Tävlade Meja L:D+5 och L:C, och hon var klockren som vanligt. Dock ingen placering, men jag blir aldrig missnöjd när jag rider Meja :)

Exet flyttade även till Ekeby, där han fortfarande står.

 

12 Maj

Jag fyllde 18 år, vilket firades med min 3 närmsta vänner. Inget galet, men riktigt kul!

 

22 Maj

KM-hoppning på Meja.

Hoppade bara 70, då en annan tjej också ville starta henne. Fick 4 fel, tror det var en rivning bara, men om jag minns rätt var hon sjukt trött när jag tog över henne (tror inte tjejen innan mig tänkte på att hon skulle gå två gånger, så det var inte mycket energi kvar i henne)

Vi lasttränade även Meja och Bråka, för att förbereda oss inför ridskolemästerskapen på Gladö. Meja var lite problem, men Bråka var i princip omöjlig.



29 Maj

Ridskolemästerskapen, ponny, på Gladö.

Var ruskigt nervös, men med Meja kände jag mig säker. Hon var lite svårlastad, med gick ändå på.

Väl på tävlingsplatsen regnade det och vi blev dyngsura. Ingen toppendag för utetävlingar. Meja var iaf super på framhoppningen, verkligen underbar! Men när vi kom till banan så slog något slint. Hon är inte riktigt van med utebana på det där sättet, och jag tror hon blev chockad. Hon frös verkligen fast precis innan startlinjen. Jag fick över henne över 2 hinder, och var nära på att spy efter pga att jag kämpat så hårt.

Andra rundan var samma sak, och även då hade hon vart perfekt på framhoppningen. Den rundan kom jag iaf över 3 hinder ^^

Min fina prinsessa skulle behöva lite världsvana, synd att jag är 18 nu och inte längre kan hjälpa henne med det. Om jag skulle få skulle jag gärna rida henne utom tävlan på bortaplan, för att hon ska utvecklas ännu mer.

Älskar den här bilden!


Under en månad under sommaren red jag inte alls, då jag var ute med båten.


4 September

Lokalhoppning på Blåkulla

Sista gången jag skulle få tävla Nobile, och enligt Lotta så skulle han inte gå dom höjderna mer.. fast han gör det typ iaf (?!). Fick bara hoppa L:D då han har rätt känsliga ben och vi vågade inte riskera något.

Men på framridningen verkligen HITTADE jag honom ordentligt, sen jag började hopppa honom. Helt otrolig kännsla. Hela banan sen bara flöt på och allting kändes så underbart perfekt. Grät nästan när jag gick ut från banan för att jag var så lycklig, och samtidigt så ledsen för att det var vår sista tävling tillsammans. Fina häst!

Eftersom det bara var clear round, så kom jag hem med en rosett iaf :)

 

10 September

Eftersom jag blev för gammal för Ponnycupen fick jag istället hoppa upp till Sthlmscupen, och red en "tränings tävling" på Svarte Petter, för Monica Holmqvist.

Gick ganska bra, Petter är en maffig häst, dock väldigt sladdrig ^^ Och hade en väldigt hal sadel, och jag hade mina halaste ridbyxor på mig!

 

25 September

Första tävlingen på MP Girl. En klubbressyr, jag red LC:2. Med 69% drog jag hem guldet, och jag var så sjukt nöjd med ritten!

Efter tävlingen blev jag sparkad rakt på låret av MP, extrem smärta!

 

Samma dag startade jag även den här bloggen :)

 

1 Oktober

Divition 2 hoppning på Mälarhöjden. Jag åkte dit med MP, och det blev första gången jag tävlade hoppning med henne.

Första rundan var felfri, kom på 9de plats av 16, vilket jag tycker är sjukt bra jobbat av mig då jag satt på en ridskolehäst jag hoppat 3 gånger :P Dock spydde jag efter den rundan, då jag kämpade så sjukt hårt! (+ att jag endast ätit en youghurt på morgonen)

Andra rundan vägrade vi ut oss på typ 6e hindret, vilket inte var kul.. men jag var nöjd med dagen iaf :)

Laget kom 11 av 17, kanske inget att skryta med, men vi var där med 4 ridskolehästar, så förväntningarna var inte så höga :P Trots resultaten gick vi vidare till final

 

16 Oktober

Pay & Jump på Blåkulla, min andra tävling på MP. Tvingades gå upp på 85 direkt för att testa inför Div 2 finalen, men vi var inte redo för det. Fick 2 stopp och valde att göra en volt på ett ställe.. men när hon hoppade så hoppade hon högt!

 

23 Oktober

Divition 2 hoppningen, finalen - L:C+5

MP var helt underbar på framhoppningen, sjukt duktig! När vi kom in på banan stängde hon av helt och vi vägrade ut oss på 6an första rundan.

Andra rundan vägrade vi ut oss på 3dje hindret. Hennes nerver svek oss, och detta vet jag då jag red så in i helvete och verkligen gjorde allt jag kunde.

Själva laget slutade på 13 plats av 30 lag. Riktigt duktigt av oss!



29 Oktober

USEK höll tillsammans med en fritidsledare i halloweenkvällen på Blåkulla, och vi gjorde ett riktigt bra jobb enligt mig :) Jag och Felinda var döda ryttare

 

30 Oktober

Fick min höstbild publicerad på Ponnysanning, vilket fick besökarna att stiga liiite

 

5 November

Min första (och enda än så länge) Sthlms match, på Gladö. Det gick inte bra, men jag gillade verkligen hästen. Spotlight "Pricken", var lite speciellt och svår. Jag började hitta honom mot slutet av framridningen, men eftersom jag red sist och var tvungen att skritta utomhus ganska länge så blev han stel igen. Så det gick inte så bra :/

Fick 52%

 

6 November

Vann SIHS biljetter från Dressyrmupparna, och länkningen gav mig ett besöksrekord på 157 pers.

 

 

20 November

KM-Dressyr på Blåkulla

Red LC:2 på Bandit. Han skötte sig fint och vi fick 62,5%, vilket är riktigt bra :) Domaren var imponerad att jag fick så mycket på en fjording.

Med MP Girl, LB:1, så fick jag bara 53,4%. Vilket man kanske kan tycka är okej, men jag var så missnöjd! Galoppen var skit osv osv.

 

25-26 November

Stockholm International Horse Show med Felinda, riktigt roligt!


28 November till 11 December

Fick leka ägare till Exet, då Lotta var utomlands. Något jag inte hade ngt emot, var supermysigt och en nytig upplevelse.

 

4 December

KM-Dressyr på Ekeby, med Exet.

Superbra framridning men ingen strålande ritt. Fick 44%, tror det är mitt sämsta resultat på länge.. men jag kom ändå inte sist, utan näst sist. Det är ju alltid nått :P

 

11 December

Det var en luciashow på Blåkulla, och vi i min hoppgrupp drog ihopp ett litet "nummer".. maskeradhoppning. Jag var utklädd till hattmakaren från Alice i Underlandet, och red på Meja.

Det gick ut på att vara snyggast utklädd, och ha två rundor med så lika tid som möjligt. Jag vann båda :) Hela läktarn reste på sig (det var så dom röstade) när man skulle rösta på mig. Och då var hela läktarn fullsatt, vilket var extremt mäktigt!

 

23 December

Årets sista tävling, hemmaplan, och min första tävling på Zetra.

Två felfria rundor, och jag var supernöjd! Nu taggar jag inför i vår, och hoppas på att jag och Zetra har en lång framtid framför oss. Jag har verkligen hopp om den där hästen, och jag hoppas att vi kan gå långt tillsammans! Att jag får chansen att gå långt med honom!

 


-

Funderar på om jag ska dra ihop en årsresurme, men jag minns inte allt som hände i våras.. men kanske kan leta upp min gamla almenacka ^^ Kommer nog ta ett tag att knåpa ihop, men ni lär märka när den kommer upp. Håll utkik.

Lite bilder från igår


Superduktig

Zetra kändes superfin idag, även om det inte gick så bra över bommarna. Han kändes låg, mjuk och bekväm idag, istället för att dra upp nacken och krulla ihop sig. Härlig känsla :) När vi red galoppbommarna så vart det lite svårare, då han antingen sprang på för mkt, eller så kortade han för mycket, inget emellan ^^

Mamma har filmat lite, så lägger upp imorn :)

 

Går bättre gång för gång, har verkligen klickat med honom :) gillar Zetra skarpt!


Mys med den finaste

 

 


Kass mottagning

Inlägget nedan skulle ha publicerats för 45min sen, men jag har ingen täckning på Ekeby, och därmed så kommer jag inte kunna mobilblogga därifrån...

Är påväg mot blåkulla nu, och är inte ute och går med Exet, vilket förra inlägget fick det att framstå som :P


Just nu

 

 


Ladidaaaa

Funderar på att fylla ut bloggen med liiite vardagsprat, då jag inte alltid har något att blogga om, och det blir ju lite tråkigt :/
Är sliten efter nyår, även om jag inte festade eller något sånt, men har ont i hela kroppen och migrän som fan. Borde man få det av att vara med 3pers och käka, spela och vara utomhus? ^^

 

Ska snart åka ut till Exet, och sen ska jag direkt till Blåkulla för hopplektion. Ska bli skönt, känns som det var evigheter sen! Antar att jag kommer rida Zetra, längtar! :) Efter att det kändes så bra på blåbärshoppningen så hoppas jag känslan sitter kvar!
Ne men måste kila...

Pyssla med plutten

Imorgon ska jag ut till Exet, första ggn på typ 2 veckor nu.. ska pyssla ordentligt med honom :) Verkligen rykta honom tills han blänker! (Det gör han dock alltid.. hehe)

 

Ska sen gå en promenad med honom, om det är bra väder dvs. Fotar givetvist och lägger upp sen :)
finaste Meja<3