Kvällens

Åh vad Zetra var fin idag! Lydig och inte alls sådär lång och stark som han ibland kan vara.. nä men det kändes verkligen bra, bäst på marken, men några riktigt fina språng också :) Studs på 4 hinder först, inga problem för Z. Sen en kort bana, han hoppade bra, jag klantade mig på ett hinder dock :P Men det kändes riktigt bra, kul!
 
Saknar Zetra, när jag nu inte längre rider honom på torsdagar. Älskade hesten! 

Hopplektion 30sept

Fegade på första, men satan vad han hoppade på sista! ^^


Spanska ridskolan @ Globen

Copyright på alla bilder

Första dagen och ett glatt humör

Känns bra det här, mysigt litet stall och fina hästar. Med lite rutin så kommer det ju bli enklare, för nu så gick det inte särskillt snabbt för mig :P Och det här med att mocka spån, hos någon som är väldigt pedantiskt, det är SVÅRT! Haha.. men det är bra med människor som är så noga med sina hästar! 
Sen får man se hur länge jag kommer jobba om dagarna, lär ju bli snabbare med tiden, idag tog det ca 4 timmar för allt jag gjorde :) men som sagt, med rutin och lite mer koll lär det ju gå snabbare!
 
Nu är jag hemma, sitter i soffan, lite död. Ska trycka i mig lunch, fixa lite bilder och sen måste jag ringa skatteverket. Uuusch, hatar att ringa om sånt x( 
 
Och juste, ikväll är det ju hopplektion också! Längtar :D
Tjejorna på jobbet

Vill ni se mer?

Bilderna från Globen igår, vill ni se mer? Har riktigt många bra som jag skulle kunna visa! Kan ju inte annat än älska dom, helt underbart härligt det var att fota dessa asballa hästar! :) Helt kär i denna bild nedan! Ser ut som en staty nästan, alltså ljuset!

Happy girrrrl

Tävlingen gick på helt ärligt åt helveta. Alltså, ah det var typ riktigt pinsamt! 
 
LC:2 - Riktigt fin på framridningen och collecting.. inne på banan bara.. POFF. Så dog han! Alltså, han ville inte ens galoppera, var helt kaos! Och en ostabil häst som går i slowmo blir ju inte precis stadigare. Sa någon surrikathals? Och juste, han gnäggade så galet mycket inne i ridhuset! ;(
Nej usch, inge kul alls! 56% fick jag här.
 
LB:1 - valde att starta denna klass också, trots hur sämst det gick.. denna gång med sporrar så jag hade chans att få fram han. Och det gick ändå ganska ok, ingen spejsad form eller så, men ok.. liksom. Och så kommer första galoppen, han fattar, det går rätt bra.. så gnäggar en häst ute. Tvärnit och kaos. Fick tillslut fram han och avslutade programmet på en giraff. Så ah. 54% fick jag.
Pinsamt minst sagt.
 
MEN, när jag trodde att dage n var förstörd.. så åkte jag på "jobbintervju" i det där stallet. Och vet ni?!?! Jag ska provjobba dom närmsta två veckorna! :D Alltså ååh, hur glad som hellst nu! Räddade min dag så totalt galet. Jätte trevliga människor som äger stallet, och söta hästar :) 
En mysig kvällspromenad, laga middag med pojkvännen och sen mysa ner sig med efterrätt och film.. snacka om totaltvist. En BRA söndag blev det ju tillslut! :D
En ful men åh så glad Marie!

Knoppas och klar!




Sneak a peek

Tror egentligen inte man fick fota med sån kamera jag har idag, men det dom sa var faktiskt bara att det var förbjudet att filma och fotografera med blixt.. och jag använder ju aldrig blixt (a) Bjuder på fyra bilder från idag, lite nu direkt. Sjukt ballt var det, lite långtråkigt, men ballt! Jag har ju så svårt att sitta still, så var svårt för mig.. men ah, älskade detta med vita hästar i strålkastarljus, man ba muuums!
Kommer fler bilder när jag har tid, tills dess får ni avnjuta dessa :) 
Och kom ihåg, copyright på ALLA mina bilder! 

Dog dödhets-döden

Fast lever nog fortfarande ändå, litegranna.
 
Mår inte alls bra idag, kom hem vid 10 kanske, dog i sängen och vaknade sen vid halv 2. Usch vad dåligt jag mådde! Är bättre nu, tog mig ut till Exet för att mocka och fixa mat, men klarade inte mer än så! Haha skulle borsta i karleden, när jag ställde mig upp blev allt svart. Det är äckligt!
 
Blir nog nån alvedon, massa vatten och sen fräscha upp mig för att överleva kvällen på Globen. Någon som har redbull eller alternativ energidricka på sig, och vill springa hit med det till mig? Tack!
Undebara hästen, längtar tills på måndag!

In my opinion.

Det är ofta vi som ryttare hamnar i situationer där vi måste "försvara" oss själva och våran sport. Men ofta så målar man upp ridsporten som farlig och brutal. Eller jämför det med en helt annan sport, som tex fotboll. Har lite den här bilden som säger "You play fotball? Lol, that's cute." i bakhuvudet. Såg den på typ 3 hela stället imorse, och tycker verkligen inte om den! Första tanken var väl, "aah rätt!", men nä.. nu när jag tänk lite.
 
Jag tycker det är tråkigt att höra att det finns hästrädda människor, som verkligen är rädda, och inte bara respektfulla. För det är ju egentligen väldigt underbara, personliga och härliga djur. Mycket egen vilja, men med lite tid blir dom våra tillitfulla vänner och lagkamrater. 
 
Hur mycket härligare skulle inte ridsporten framstå som ifall man istället för avramlingar, sparkar osv.. berättade om hur värt det är, att hålla på med hästar. Hur otroligt ball sport det är, adrenalinkickarna, endorfinrushen man får när allt bara funkar. Känslan av kontroll och teamwork. Ett dressyrpass, när man sitter där uppe och njuter, men samtidigt kämpar röven av sig. Ett hoppass, där man bara flyger över hindrena. Eller bara ut och springa fortfort, den känslan!
Jag personligen vill ju folk att förstå allt det härliga, anledningarna till att jag älskar denna sport!
 
 
Att ridsporten är en utav dom farligaste sporterna, det må vara bevisat.. Men inte särskilt nödvändigt att veta såvida man inte sysslar med eller är intresserad av att börja syssla med den sporten. Dock otroligt viktigt för oss som sysslar med ridsport att vara medveten om riskerna, man måste vara försiktig ändå!
Det är ju trots allt stora flyktdjur vi har att göra med!
 
Men vore det inte trevligt, att istället för att ryttare ses som bittra människor, och ridsporten ses som brutal.. Att vi kan vara lite gladare, trots onödig eller hård kritik.. Och försöka få folk inse att det egentligen är en härlig sport! Och tänka lite på att man kanske bör behandla andra som man själv vill bli behandlad.. Även om "dom andra" inte är i den mognadsgraden ännu..
 
Flummigt, men ni fattar!
 
Och juste! Tänk på att bara för att man spelar fotboll, innebandy, basket osv.. så betyder det inte att dom inte kämpar, tränar och sliter för att utvecklas, precis som vi. Ger blod svett och tårar, det gör man när man brinner för sin sport. Oavsett sport.

Arg!

Skrev ett låångt, bra inlägg! Och så kraschar appen. Vadå buggfix? Bullshit.
Ska äta frukost och sätta mig framför datorn istället, bli mindre arg innan också. Tyckte det var ngt viktigt att ta upp, hade en mening kvar. Fan ta bloggappen!

Bjuder på en mindre arg bild från imorse. Sovsällskapet<3

Snabbt

Ligger under täcket och gömmer mig för mig själv, går inge bra alls...

Två ridlektioner, Calle gick väldigt bra idag, känns bra inför söndag! Och Morris gick också bra, gillar verkligen den hästen, riktigt härlig! Svår, svag och dåligt utbildad, men härlig!

Ska fortsätta gömma mig! Hoppas på en bättre dag imorgon, idag har varit kaos i princip.  

Charmgosse


Mysigt mys

Putsa noga, fota lite bilder i stallgången med nya grimman, godis och pusskalas och sen en promenad i mörkret i 40min. Så sjukt mysigt var det! Stod och kramade på Exets rumpa länge och bara njöt!

Nu blir det att krypa ner i sängen med Felix och imorgon tar jag sovmorgon! 

Perfekt avslut på en perfekt dag :)

men wohoo!

Jag vet att man inte ska ropa hej förrän man kommit över bron.. men jag är så jäkla stolt över mig själv just nu! Ringde på ett jobb precis, som jag verkligen tyckte verkade intressant och som något jag vill göra. Det tar emot att ringa eller söka jobb för mig, tycker det är jobbigt och svårt. 
Att prata i telefon med någon man inte känner, försöka säga rätt saker osv, det tycker jag är så otroligt svårt. Mitt hjärta slår seriöst i 180 innan och under samtalet, jag svettas som en gris, vid tillfällen läspar jag (svårt ord för någon som läspar) och blir kokhet i ansiktet. Vet inte varför, men det blir så. Oavsett om jag ska boka tantläkar eller frisörtid, tycker det är jobbigt. Samma sak händer på intervjuer.. 
 
MEN, jag ringde, för att jag verkligen ville. Med tankarna, du har ingen chans, någon har redan fått jobbet eller ring och varit mer intressant osv osv, i bakhuvudet. Haha känner mig så töntig nu i efterhand, men ja, några kanske förstår mig? Rädslan för att få ett nej och vara otillräcklig. 
 
Och nu kära vänner vill jag berätta... att lilla jag ska på jobbintervju på lördag i ett litet stall, och det känns förjäkla bra! Hur det går återstår att se, men det är en bit på vägen! Idag är en BRA dag! 
 
Nu ska jag åka och krama sönder Exet :)
Typ lite såhär såg jag ut när jag la på.. fast mer hoppandes och tjoandes :)

Well hello you

Idag, en onsdag i mitt liv. Jobbat på under morgonen och för ngr timmar sedan var jag på jobbintervju, sådär lagom nöjd över det! Ska även ringa på ett jobb som jag vill ha, som jag kanske inte fullt uppfyller kraven för, men verkligen vill ha. Ska ta modet till mig!
 
Stallet efter det, mys och promenad med Exet, lite städ i skåpet och så. Idag är en sån dag då jag bara vill stå i boxen och burra in näsan i hans fluffiga päls.. För att jag är glad! Älskar sånna dagar!
 
Och juste, tog typ 25 försök för att få till en bra bild för att visa att min tröja har samma färg som mitt hår. Freakin' fabulous.

Det är en sån dag

Jag borde ta en längre promenad med valpen, men vädret är så olockande.
Jag borde åka ut till Exet, men jag lär skjuta upp det tills ikväll. 
Jag borde städa rummet, men jag kommer inte orka ta tag i det.
Jag borde söka jobb, men motivationen ligger på noll.
 
Jag borde inte gräva ner huvudet i kudden, men jag gör det ändå.
Jag borde inte äta choklad istället för lunch, men choklad är så gott.
Jag borde inte klaga så mycket, men det är en sån dag.
Lite såhär känner jag mig.. fast mindre hårig.

Att ha något att längta efter

Det är tisdag, början av veckan liksom, jag jag längtar så sjukt tills helgen. Men det blir nog lite så, när höstrusket kommer. Har man ingenting att se fram emot så tappar man nog motivationen rätt ordentligt, och man blir sådär seg och anti. Seg är jag visserligen ändå, men jag är allt förutom anti!
 
På fredag jobbar jag på kvällen, och efter det ska vi ev fira en go person som fyller år. Har inte riktigt umgåtts med människor på senaste, har inte funnits tid, ork eller lust. Men det här kommer nog bli ordentligt kul!
 
Lördagen består utav att ta hand om Exet, innan jag, mamma och mormor åker in mot Globen för att kolla på spanska ridskolan. Alltså åh, det ska bli ballt! Om kameran följer med? Självklart!
 
Sen på söndag är det dags för klubbdressyr, och det ska minnst sagt bli spännande! Ska starta Calle, LC:2, för att se ifall det ens kommer funka inför sthlmscupen.. frågade en tjej i hoppgruppen som känner han sen tidigare, och hon trodde inte att han hade startat dressyr förut, så ah.. ska bli kul o se hur det går xP Om det går väldigt bra så tror jag det blir en efteranmälning till LB:1 också, förutsatt att det bara är jag som tävlar han på söndag :)
 
Finns det något speciellt som ni längtar efter den här helgen, som får er att överleva veckan? :)
Inte riktigt såhär fräsch just nu x|

Godnatt

Markarbete och så idag, stum, stark och stundvis lång häst.. men samtidigt väldigt fin vissa stunder. Är nöjd ändå :) och var på riktigt bra humör idag också, kändes i hela mig.. typ kunde knappt vara tyst! Haha

Men ja, är nöjd och så över idag :) nu blir det sängen och sova, lääänge. Älska sovmorgon!

Sträckning eller träningsvärk?

Påväg mot hoppträning, funderar lite hur de ska funka.. kan nämligen knappt gå xP har ont i vaden, som fa-aan! Antagligen något från igår, men blir spännande minst sagt, lär ju dö under lektionen.. Men det är bara att kriga sig igenom. Visst?

Men ska bli kul, rider för en "vikarie" idag.. då vet man aldrig hur det går :)

Han är glädje ♥


Bilder från tävlingen

80cm
 
90cm (inställningarna råkade ändras, så fick ljusa upp dom myyycket)
Tycker många bilder visar hur han krigar när vi kommer fel.. hoppa kan han iaf den där hästen! :)

I paketet

Kom ju, om någon minns, 2a i sharpmans instagram tävling för ngr veckor sen.. askul verkligen! Fick presentkort/rabattkod på 250kr, vilket jag shoppade upp förra veckan! Trodde jag skulle få paketet på typ onsdag, men idag rullade det in ett sms som sa att det var redo att hämtas! Toppenbra! 
 
Det blev iaf en korallfärgad nylångrimma med matchande grimskaft, Hästgodis, hundgodis/denta stick, ny nummerlapp och 3 st höpåstar. Tyvärr så blev det fel färg på höpåsarna, dom ska va ceriserosa, och som ni ser så är dom här snarare lila. Får se ifall det går att ordna, eller om dom som jobbar på sharpman är något färgblinda.
Påsarna är tänkta till att ha tex på tävling, att ha schabrak, kläder, stövlar och dyl i. Eller som förvaring, lägga schabrak i, dom är perfekt storlek för det! Någon gång i framtiden kanske det blir höpåsar, men än sålänge behöver jag inte det :) Men åh, vill ha rosa!!!

Pakeeeet! :D


Tävlingen

Satfläsk vad bra Zetra hoppade idag, svårsvängd, men hoppade riktigt fint! Mestadelen utav sprången var riktigt härliga!
 
80cm
Spänd och lite så på framhoppning med så otroligt fin på hinder. Sjuukt pigg inne på banan sen med hoppade ändå fint! Kom heltokigt mot 4an, varje gång typ! xP Men jag kände såhär - fuck it, vi satsar!.. och Z var otroligt ball och trygg att sitta på där. Bästa killen.
Mot sista hindret i omhoppningen så vart det tokigt, jag tappade spöt och fokuset, sängde men kom heltokigt mot hindret, typ rakt mot bomstödet.. i filmen ser det ut som att vi bara rider förbi, men allt är skillnad från när man ser från läktaren och när man sitter på hästen. 
 
På en millisekund hann jag se hur fel jag hade styrt, gjorde så gott jag kunde för att räta till, men det gick inte riktigt på korta biten. Jag tänkte en millisekund att vi skulle hoppa det men snett, men det hade aldrig funkat egentligen.. vilket Z, tur nog, kände och styrde undan.. för vi "vägrade" inte för att han var dum, eller jag fegade. Vi "vägrade" för att det blev så himla fel! Men sånt händer :) Var skitnöjd ändå!
 
90cm
Lite tokigt hit o dit, men Z hoppar så bra! Höjden är inget problem alls för honom, det märker man! Nu gäller det bara att jag hinner med och att vi kan svänga ordentligt.. för det var väääldigt långa vägar ;) Men eftersom jag var den enda felfria av 3 så vann jag klassen, och jag är SÅHÄR stolt! 
 
Ni måste nästan scrolla ner och kolla filmen, och svängarna mot det grå-rosa hindret. haha fysatan vad han var snäll där, och rätt stolt över mig som vågade trots att vi kom så fel! Några kanske vet, att jag blev rädd förra våren när jag åkte av.. och därmed ofta har fegat mot hindrena. Men jag känner att jag växt lite ändå, jag vågar mer idag! Nöjd över mig själv :)
 
Bilder kommer imorgon! 

<3


Klubbhoppning 22/9 80-90cm

Min första felfria A0:A0 på 90 idag, och en gulblå rosett, woop!


Istället för att sova

Ligger sömnlös.. Så har underhållit mig själv med att göra en bild rosa så jag kan ha den som bakgrund och därefter få en rosa design, typ. Men jag ska upp om 7 timmar så sömn vore ju klokt! Om ändå min Felix skulle vara här :( sova själv </3

Kämpa Hedda!

Fyfan, Hedda hade kolikkänningar imorse och nu ska hon buköppnas. Sitter och håller alla tummar o tår jag kan, fina tjejen, nu får du klara det här! Tänker på Malin, hennes ägare, kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara.. inte veta ifall man får träffa sin häst igen eller inte. Vill inte ens föreställa det! Åh allts lilla stumpan, kämpa så man får gosa med dig igen, det måste ju gå bra det här. Det måste det! Dumt var det att läsa om buköppningar, men jag ville typ förstå. Hoppas med hela mitt hjärta att vi får ses igen tjejen!

Förberedelser

Kavajen är stykt, ridbyxor, tävlingströja, överdrags-kläder, schabrak osv är framtaget... och allt som återstår nu är väl att hoppa in i duschen en snabbis. Känner mig sådär febrig igen, men hoppas på att en dusch ska lösa det problemet så jag förhoppningsvis är pigg tills morgondagen. Det lär behövas! 
 
Och ni tänker någon kanske såhär; varför kavaj på en klubbhoppning? Jo, för att jag aldrig kommer få använda min VRÅLSNYGGA tävlingskavaj annars! Haha, alltså jag älskar den verkligen. Till störst del för att den inte har slitsar i ryggslutet, utan för att den har typ, veck eller invikningar.. vet inte riktigt hur jag ska förklara, men kan kanske visa bra bild sen..
 
Här är iaf lite av outfiten, dadam! Brukar ju ha mitt gröna eller turkosa schabrak, men tänkte inviga detta svarta. Känna mig som en riktig storhäst-ryttare ;)
Min tävlingströja är nog dock den fulaste någonsin, men tyvärr den enda jag kan ha so far utan att jag går ut från banan med känslan av att inte få ngn luft. Vadå tjockhalsad? Har tappat luften och spytt några gånger pågrund av tidigare tävlings-skjortor, för att dom blir för tighta. Obehagligt as hell!

And yes, I'm still alive..

.. om än så endast lite down och på dåligt humör. Hur kan man ha en bra dag, fast ändå ha humöret nere vid fotknölarna? 
 
Har varit hos fina Exet, skrittade en sväng. Har nog bestämt mig för att låta honom vila en vecka eller så, ladda om och sen försöka ta oss upp ur svackan igen. Självklart kommer han dock promeneras och longeras av mig medans han vilar.. Tror båta skulle behöva en omstart, med ny energi och fokus. 
 
Efter stallet åkte jag och Felix in till centrum, köpte frozen youghurt och bytte presenten jag fick av han förra helgen. Fick en ring med matchande örhängen, men ringen var för liten, så vi skulle byta den. Dock fanns den inte i större storlek, så fick välja en annan.. men den jag har nu är också så sjuuukt fin! Blingar helt otroligt i solen :)
 
Efter lite mat lämnade han av mig hemma och nu sitter jag här själv.. extremt uttråkad. Ska börja plocka fram mina tävlingskläder, se till så att allt är rent osv. Är så sjukt taggad tills imorn! 
Även om det är en printscreen så älskar jag den här bilden! Balla fina häst! 

Jobbigt verkligen!


Allså usch.

Det gick INTE bra idag. Alltså verkligen inte! Hade det inte varit för att jag hade bestämt för att testa graman på även han idag så hade det gått änu mer åt hellskotta. Lång som fan, stark och ostadig. Fick knappt fram honom heller. Ville typ hoppa av, gömma mig i en buske och gråta. Ja, så kändes det typ. 
 
Men jag gav upp banan efter att ha försökt i en halvtimme, tog ett varv på travbanan ist. Där bjöd han åtminstonde framåt lite och fick ihop han mer, men fortfarande förjävligt stark och jobbig. Usch. 
 
Nu är jag hemma igen, ska äta och maybe göra en muggmuffin, för att försöka få mig själv på humör igen.. Att ha taskigt humör och hjälpa till på handikappridningen går inte hand i hand! Jag behöver mitt tålamod för att jobba där! Iof är dom rätt charmiga och glada, så det kanske smittar av sig. Hoppas på det! 
Fina äskade vän, jag förstår inte varför våra svackor måste vara så stora.

Kul häst!

Som tur var så hade han bara rullat sig på ena sidan.. Men har man bråttom så är ena sidan en sida för mycket! -.-

Effektivitet i stallet

Tänkte dela med mig utav lite simpla tips så att man snabbare kan utföra alla stallsysslor och därmed få mer tid till hästen och annat kul. Jag är ju lite av en självutnämnd expert på att vara snabb i stallet! ;)
  • Ha en ordentlig rutin som du håller fast vid. Detta gör så man har mer koll på vad som måste göras, och ger en ett ordentligt flyt.Jag tex börjar ALLTID med att mocka, hämta utrustning och sen borsta + sadla hästen.

  • Att mocka snabbt men noga är väl något man mest får lära sig, men något man kan försöka ha koll på är vart hästen vanligtvis lämnar sina högar. Det jobbigaste är när någon pratar med en samtidigt som man mockar, men man får helt enkelt köra multitasking och prata + mocka samtidigt!

  • När du sen ska hämta all utrustning. Tänk efter ordentligt så att du får med dig allt. För mig som står i ett låååångt stall, och med hästen längst bort från sadelkammaren, så är det extra skönt att slippa gå flera gånger. Så tränset på axeln, hjälm med hanskar/sporrar/bett/benskydden i, vid armvecket och sen sadeln på höften. Det är ett enkelt sätt att bära sadeln på, med bakvalvet upp mot armhålan och ena handen håller i framvalvet. Funkar perfekt när man måste ta två sadlar!

  • Ha koll på dina borstar. Bara för att man är snabb betyder det inte att man är slarvig! Jag kör alltid rotborste, ryktborste och dammborste. Piggborste till man och svans och sen hovarna. Ansiktet bortstar jag av med dammborsten. Allt går i ett svep och Exet är en av dom blankaste hästarna jag vet! 

  • Sen är det bara på med utrustningen och ut o rid! 

  • Tillbaka från ridningen så släpper jag oftast in hästen direkt i boxen, och tar av sadel + träns där, ev utanför precis innan jag släpper in honom. Det sparar krångel att sätta på grimma och ställa upp honom. Borstar sen av inne i boxen.

  • Tar av utrustningen i ordningen: Träns, benskydd/lindor, sadel.. och sen ut och iväg mot sadelkammaren.
Sen har man resten av tiden att putsa, pussa på och mysa med sin häst, perfekt! Eller om man har bråttom hem, som man ibland har. Då är det inte helt fel att vara snabb med allting runtom :) 

Filmer från gårdagens ridlektioner


Meningslöst scrollande

Nu är jag i sånt där mode att jag bara klickar in mig på de bloggar jag brukar läsa.. och scrollar, utan att läsa i princip. Tror jag gått in ca 3 gånger på varje blogg. Haha, vet knappt vad jag gör själv! Ögonen är ju trotsallt halvslutna och jag skulle kunna somna nu.
 
Men det ska jag ju såklart inte, för har lite att stå i idag. Exet ska ridas och ev Hedda också (ifall jag hinner) och sen ska jag även till blåkulla för att hjälpa till på handikapp-ridningen, som vanligt varannan fredag! Problemet är dock lite att jag inte har någon moppe idag. Felix missade tåget så lånade ut den för att han skulle slippa bli sen. Best girlfriend of the year!?
 
Filmerna ska upp också, men glömde ta dom från mammas telefon igår, så får se hur det blir med det! Roligaste är nog hopplektionen på Morris, haha studsboll ^^
Lite bra med höst ändå.. mysvästen på i stallet!

Att rida med ett leende

Två ridpass idag, två riktigt lyckade och roliga lektioner! Första på Calle och andra på Morris, som även han är en av dom nya hästarna. 
 
Calle hade Lotta bestämt att vi skulle testa graman på, för att han skulle bli stadigare och därefter lugnare. Sagt och gjort, graman på och för mig debuten. Har aldrig tidigare ridit med graman, men någon gång måste man ju lära sig!
Och satfläsk vilken förbättring, som natt och dag, en helt annan häst. Redan från början var han stadig, lugn och typ.. kände sig trygg. Eftersom han inte behövde stressa upp sig i början så byggde det grunden för resten utav lektionen. Och det var så kul att rida, när man kunde göra saker, skänkelvikningarna gick sjukt och jag kunde verkligen arbeta påriktigt!!
 
Planen nu är att jag ska rida med graman dom närmsta gångerna, och efter hand lätta på den, sen ta bort den efter halva passet och förhoppningsvis rida utan sen. Tanken är väl lite att han ska typ "lära sig" när jag sitter uppe på ryggen och ev därmed känna sig lugn och trygg. Tror det kommer bli bra, lagom tills sthlmscupens första hemma-match. Håll tummarna för att det funkar för oss :)
Printscreens från en kort film från idag, publicerar imorgon!
 
Dagens andra lektion var i mammas grupp, red istället för henne idag, och "hoppning" stod på schemat. Red som sagt Morris, och herrejäklar vilken rolig häst! Speciell, kan kanske inte mycket och är rätt svag i gångarterna, men shiiit va kul det var att rida honom. En riktigt studsboll, och ordentligt glad på hinder, hoppade mjukt och trevligt. Han blir ju väldigt studsig, och snabb, men tyckte inte det var något problem ändå. Hade ju kul!
 
Sa i måndags, att trots att jag suttit på speciella Zetra i två år, så skulle jag nog inte ens våga rida Morris.. men så blev det visst, och jag ångrar att jag sa det. Knashäst på hög nivå! Gillar knasiga hästar.
Finns film på den lektionen också, publicerar det samtidigt som Calle-filmen! :) 

Hopplektionen 16/9 film


Wow

Alltså ridlektionen idag, satan va bra det gick! Berättar mer sen! Gaah

Felinda is my savior

Har varit på sådär väldigt dåligt humör idag, vaknade upp på helt fel sida osv. Felinda räddade mig totalt, gick in på hennes blogg och läste hur man gör Brownies i mugg, på typ max 5 min! Wääh, snacka om livräddare! 
Man gör som på bilden nedan (kan ta smält smör ist för olja), ställer muggen i micron 60-80 min på full effekt och voilá, där hade man sig en brownie.
 
Tänkte bara föra det här vidare, till alla andra bittra människor där ute. Tror fan det här räddade min dag! Nu ska jag iväg till stallet! :)
OBS. Låt den svalna lite först.. det gjorde tyvärr inte jag.. aj. 

Fotojobbet 7:e september

Leila och Fredrick gifte sig den 7:e september, samtidigt så döptes deras son Edwin. Jag var där för att föreviga. Det här är några av bilderna som dom beställde nu, sen får vi se ifall dom beställer fler i framtiden. Några av mina absoluta favoriter kom tyvärr inte med bland dom beställda, men ni kanske får se dom någon gång i framtiden ändå!

Min portfolio är även under uppdatering, bla barn och ekipage-porträtt har uppdaterats än sålänge, men lite gamla bilder finns kvar. Vill ni se lite fler utav mina bilder så hittar ni dom HÄR! :)
Haha, brudgummen fick inte av sig sin ring efter, så kunde tyvärr bara fota brudens *pinsamt*

Det är ett yrke, inte bara en hobby.

Synd att man inte får säga vad man tycker utan att vara dum i huvudet, för sånnafall skulle jag säga att jag inte förstår varför man kallar sig för fotograf för att man har ett intresse och fick en systemkamera av snälla föräldrarna. Fast nu sa jag det, oops.
 
Att vara fotograf är, i mina ögon, ett yrke. Det innebär så mycket mer än att klicka kort med sin lilla fina systemkamera. Det handlar om teknik och kunskap att kunna ta bra bilder och även att kunna efterarbeta dom. Och det är stor skillnad på hobbyfotograf och fotograf. Tycker att det är askul att många finner fotograferandet roligt, ser det underbara i det och så, men det kliar i fingrarna när man kallar sig fotograf typ bara för att man fotar? 
 
Jag slet och jobbade på i 3 år i skolan, fick mvg i alla 3 fotokurser och verkligen kämpade för att utvecklas. För att kunna göra det jag brann för.. Hade inga kundkaper innan, endast lekt med min lilla digitalkamera, men jag hade turen att delar av min släkt + föräldrar gav mig min första systemkamera i julklapp mitt första år på gymnasiet (sjukt tacksam).. men jag vågade inte ens kalla mig själv fotograf förren långt in på mitt tredje år. Nästan inte förrän jag tog studenten. Varför? För att jag ville bli tagen på allvar och vara helt säker på vad jag höll på med, ha kunskap nog att kunna leverera grymma bilder. Ville även ha en BRA kamera att arbeta med, en kamera som jag sen betalade med mina körkortspengar!
Innan jag började få fotojobb och insåg att jag kan vad jag gör, så var det ju egentligen bara drömmar om att jobba som fotograf. Vilket jag idag gör, även om jag inte är där jag vill vara storleksmässigt ännu.
 
Det jag säger är dock inte att man måste ha en utbildning för att bli fotograf, det finns ju naturbegåvningar liksom.. haha. Och det här kommer ju misstolkas, men mina största konkurrenter är dom som fotar gratis på hobbynivå, för vi är så snåla i Sverige att man hellre tar ngt gratis halvbra än betalar för kvalité.
 
Men ja, jag stör mig rätt ofta på det här, och kunde inte riktigt vara tyst längre. Sen får väl andra se på min åsikt om detta som man vill, hålla med eller som sagt ovan, tycka jag är dum i huvudet. Och brava till alla som älskar att fotografera men är medvetna själva att det är på hobbynivå, och därefter kallar sig själv för det! Er tycker jag om! 
Smygfotad in action, på bröllop/dopet den 7e september.

Godmorgon

Efter att ha klivit upp kl. 6 två morgnar i rad, när man är van att gå upp vid 11.. Så känner jag mig nu lite sliten. Vill bra somna om men kan ändå inte :(
 
Idag ska bilder fixas, valpen och jag ska träna in en ny grej och sen så väntar två ridlektioner ikväll. Dressyrlektionen och så ska jag rida ist för mamma, och deras grupp har hoppning, kul! Får se vem jag får, inte Zetra iaf då han är upptagen :) spännande!
 
Har inte Exet idag, klagar dock inte då vädret är tråkigt och vi inte har tillgång till ridhuset just nu.. Menne aah, nu blir det upp för frukost innan denna torsdag får sätta igång! Tjingeling.
Nyvaken och sliten Marie, hejhej.

Man-trimm

Det är kul att pyssla med hästar, trimma ben och man, öronen och svansen. Frasse var mitt senaste offer, igår faktiskt.. Kände mig lite ringrostig, men han blev rätt snygg ändå, såg ju ändå ut som en vildponny innan :P
 
Brukar ni klippa med sax eller använda ryck-kniv när ni style:ar manen?

jobb, storstädning och lindad hand.

Äntligen hemma! Har hållt igång sedan 6 imorse, idag igen. Jobbat och slitit, ridit räjserponnyn Frasse, promenerat Exet och städat vid hans box. Riktigt hurtig känner jag mig! :)
 
Lyckades dock klämma handen, och har så jävulens ont just nu. Frasse, som vanligtvis står så snällt, fick för sig att han skulle springa ut från boxen idag. Det var en glipa på kanske 30cm, alltså inte mkt alls, men där skulle han igenom. Så för att stoppa honom satte jag ut armen framför, men han plöjde på och min arm flög iväg och handen daskades in boxdörren för att sedan klämmas där. Fysataaaan vad det gjorde ont! Tänk er att slå i armbågen, så.. fast 10ggr värre.
Var ju livrädd för en sekund att jag brutit ngt, men tror faktiskt det är lugnt! Har ff ont och har lindat in handen för stöd, men det är bättre nu, lite.
Var dock kul att rida Frasse igen, gillar den ponnyn även om han är lite speciell :) 
 
Vid halv 1 var jag på Ekeby, mockade och tog sen in Exet för att putsa på han ordentligt. Riktigt mysigt var det :) promenerade sen i 30 min, då min hand inte kändes helt ok att rida med efter att ha jobbat på trots den. Men gjorde inte så mkt, tog tiden till att skura ena boxväggen + dörren och rensa i ryktväskan och ta bort lite från krokarna. Kändes bra att få det gjort :) Ska fortsätta med skåpet på fredag tror jag..
 
Nu är jag iaf äntligen hemma, ska vila och äta.. och fixa bilder. Imorgon är det sovmorgon som gäller! :D
Hihi, ful han kan vara ibland! Skev kompis.

Att tala är silver, men tiga är guld. Eller?

Sitter och funderar just nu, med lite feber och mycket tankar i huvudet. Har stött på flera saker idag som jag vill påpeka att det inte är helt rätt, saker som har med hästar att göra. Men rädslan för att framstå som en såndär vetallt:are som man hatar, får en att hålla tyst och hoppas att dom kanske upptäcker det själv. 
 
Jag är långt ifrån proffs, men jag har ändå rätt så god vetskap om hur viss utrustning ska sitta osv. Så när man ser typ nosgrimmor sitta fel, grimmor sitta för hårt och täcken ha alldeles för lösa spännen.. man vill ju bara säga det, men man låter ibland ändå bli. Det kanske är skillnad ifall man inte har något filter och säger allt man tänker på, men jag har ett filter.
 
Men som ordspråket i rubriken.. ibland kan man ju tycka att det stämmer, men samtidigt så får man lite dåligt samvete, för det påverkar ju faktiskt hästen vid tillfällen. Det är ett jobbigt dilemma på något vis.. för man vill ju verkligen säga något, men sen tänker man hur man själv skulle reagera ifall någon skulle kommenterar ens hästhållning. Inte alltid så kul när någon påpekar ens fel.
 
Eller ja, allt beror väl lirw på hur man säger det, och vad det handlar om.. kanske.. men ändå. Alltså, förstår ni vad jag försöker säga ens? Hur skulle ni agera om ni såg något sånt här.. småfel? Skulle ni påpeka det eller hoppas att hästägaren ska märka det själv/ lära sig hur det ska vara?
En rätt passande bild ändå.. då jag här spänt nosgrimman utanpå bettet, istället för innanför. Ingen fara skedd dock, då det lossnade av sig själv när jag tog i tygeln :P

Nu tror jag ändå hösten är här

Tog mig gott om tid hos Exet idag, trimmade ben och man med saxen lite. Borstade honom sådär ren och bara gosade in ansiket i hans blanka och numera lite fluffiga päls. Åh, han är ju den gosigaste finaste hästen som finns <3
 
Vi motionerade på travbanan, då ridhuset ska få en sarg (ÄNTLIGEN) och ridbanan var plaskig som satan.. så det blev travbanan :) Han var väldigt pigg och lång, men han galopperade fint idag, speciellt i höger. Två HELA varv klarade han, nytt rekord awyeah! Så jag var nöjd med honom :) 
 
Hann precis in innan det började ösa ner, snacka om tur där! Eller ja, tur för Exet.. jag skulle ju åka moppe strax  efter. Haha.. nej men seriöst, regnet kan vi väl skippa i höst? 
Förra hösten, längtar lite tills dom här varma mysiga färgerna kommer tillbaka!

Bestämt mig!

Har bestämt vad jag vill köpa för presentkortet, blev hela 8 prylar, och det enda jag måste betala från egen ficka är 59kr vilket är frakten.. har dock inte mitt kort på mig, ligger i Felix plånbok, så får vänta med att köpa tills ikväll :) Fina smågrejer blir det, visar sen när dom kommit hem.. Längtar!
Tyvärr så fanns inte kindkedjetunneln kvar, ville ha den mest :/
 
Säger såhär bara; Ceriserosa, Limegrönt och gottgott. Tror inte ens ni kan gissa.. förutom gottgott, rätt obvious?! ;)
HAhaha alltså bilden..

Välförtjänta chill-timmar framför mig!

Efter sammanlagt 8 timmar i stallmiljö så har jag nu placerat min rumpa i soffan. Äntligen! Kroppen har jobbat emot mig, ryggen, axeln och höften har krånglat lite till och från. Inte ok när man ska mocka x antal boxarn osv, haha. 
 
Ska trycka i mig mat, måla naglarna (endast för att jag hittade ett oanvänt nagelack.. och för att jag är uttråkad), kanske plocka fram teori-boken och läsa (ah men som om).. försöka tvätta lite osv. Vet själv att jag inte kommer ta tag i allt jag behöver, lär somna i soffan när som. Hej trött! Men lite ska man väl hinna med... efter att jag chillat lite här, och inte gjort något! 
 
Har lite hjärnspöken idag, så är skönt att inte göra något mer ansträngande. Det värsta man kan göra när hjärnan sätter igång är att sova själv, eller stå och jobba med musik i öronen. Då kan alla dom dummaste bilderna, scenarion och tankar komma och riva sönder i huvudet. Usch!

Godmorgon

Är så galet jädra trött, varit uppe i 4 timmar nu. Blää.
 
Hann aldrig skriva ngt igår, om hoppleltionen. Gick ändå rätt bra, men är inte helnöjd. Var lite tvek i skallen, pigg häst, osvängbar vissa stunder och fel galopp. Men ibland så hoppade han riktigt bra, så jag är nöjd! Hann räddade även mig när jag red dåligt, så är glad på han :) har fortfarande inte bestämt höjd, men tror det lutar mot 80-90 och ev stryka 90 ifall det inte går bra alls..
 
Men ja, film kommer ikväll, dom ligger på mammas telefon :)

Slappar ja

Sova till tolv och sen inte göra något vettigt alls. En måndag i mitt liv. Eller ja, fixar min portfolio och har klippt klorna på Doby samt trimmat hans väldigt håriga tassar :P Sötaste är lite kittlig på baktassarna och tyckte inte alls om när jag klippte där.. men nu är dom runda istället för toffsiga :)

Ikväll är det hopplektion, och är såhäääär taggad! Ska även bestämma vilken höjd som jag ska hoppa på söndag (söndag!!!) på klubbhoppningen. Längtar, då ska tävlings-outfiten på! 

Haha, och det här inlägget har tagit typ 2 timmar att skriva. Bra marie, bra. Fokusen är avstängd!

Dressyr eller Hoppning?

Jag är den tjejen som vill kalla mig själv för allround-ryttare, trots att jag tycker själv att det låter som en nybörjare. Men det är väl det man är när man älskar hoppning och dressyr lika mycket. 
 
Det är något speciellt att flyga över hindrena tillsammans med en häst, få till dom där perfekta sprången och våga. För det är ju inte alltid riskfritt det där med hoppning. Så många gånger som man åkt av, hästen bockat till efter hindret, tvärnitat innan eller kraschat rakt i. Min rygg är förstörd utav hoppningen, eller ja, pga en viss gammal Silver som jag hoppade förut. Hon stannade väl i princip alltid, lurades, och när man väl låg där på halsen, nästan kommit upp igen.. så drog hon ner huvudet. Krasch brak bom. 
Men dom bästa stunderna i livet har varit på hästryggen, över ett hinder. Känslan av att flyga över ett hinder tillsammans. När jag hoppade höjd med Meja, bästa Meja, och vi hoppade 120 tillsammans. Den gången då jag hoppade studs på Zetra, utan händer. När jag fick hoppa underbara Loppan efter att jag åkte av Zetra förra våren. Dom stunderna, dom gör det ju så värt det, trots alla smällar man tar.
Att ta sig igenom en hel bana, även om man kanske petat ett hinder eller två, och känna sig vrålnöjd, men helt slut. Klappa ordentligt på hästen och berömma honom, som ett tack för att han ställer upp. 
 
Men dressyren, att sitta på hästryggen och känna att man har kontroll, kan dansa runt där på banan. Känna varenda liten rörelse som hästen gör, det är ballt. Att känna hur hästen mjuknar, jobbar igenom ryggen och verkligen går fram för skänkeln. Svettas ihjäl för att varenda muskel jobbar, träningsvärken efter ett ordentligt pass. Att sitta och njuta där uppe, harmoniskt, samtidigt som man kämpar på för glatta livet. Dansa runt på banan, alla ögon på en. Någon som bedömmer en. Hård kritik ibland, men även otroligt bra vissa gånger. Att få en 8a på en liten del av programmet, veta själv att, fan det där gjorde jag ju grymt bra!
Och man är så stenfokuserad, när man är där inne på banan. Det finns ingenting annat, förutom jag, hästen, och det där programmet man nu under dom närmsta minuterna ska dansa igenom. Små missar, men fokusen är där, skärper till sig och sätter det där momentet man haft problem med. Göra sista halten, hälsa, slappna av och höra applåderna. Sjunka ihop och klappa hästen, nöjd eller inte. För man har kämpat oavsett.
 
Att etablera sig på endast ett utav det här, det är otänkbart för mig. Jag behöver inte tävla höga klasser, sålänge jag får göra mitt på banan och få gå ut nöjd. Det är ridningen jag brinner för, både dressyr och hoppning. Och hästarna, underbara djur! 
 
Vad älskar ni? Hoppning, dressyr.. eller är ni som jag och vill ha det bästa från båda världar? 

Dålig kväll

Ingen bra kväll, nej. 
 
Ah som sagt tidigare, regn och ruskt, hemska hemska höstvädret har nu kommit. Ridpasset från helvetet, typ. Okej överdrivet, men kändes nästan så ett tag. Började väl bra och allt, men sen när vi skulle börja jobba var det både bu och blä. Han var stel, lång och helt totalt ovillig. När Exet är på det humöret är det i princip ingen idé att tjata fram något. Går han med öronen bakåt så är han missnöjd, och han gör övningarna väldigt ovilligt. Vanligtvis brukar han ju spetsa öronen, eller ha dom avslappnat åt sidorna.
 
Så jag gav upp efter en halvtimme, med det hemska vädret och den knorrande magen så ville jag bara hem. Exet var nog rätt nöjd över det också, för då fick han också äta.. 
 
Dock är det hemskt att äta när man är sådär hungrig.. tog på tok för mycket mat och ligger nu i sängen och mår illa. Jag som tänkt knapra lite godis, men det går ju inte (Eller?... nej.) Väntar på och längtar hem min Felix just nu, vill krypa ner och sova typ nununu och vakna upp i en ny vecka. 
Haha, finn ett fel!

Buhu för regn.

Men det är väl bara att sätta sig på moppen och trotsa det? Lär ju vurpa och dö alt bli sjuk.. för kommer ju bli dyngsur! Wääh vill inte. Måste ju dock verkligen, hästen har ingen mat och boxen är troligtvis full av bajs. Haha vissa dagar är ju inte alls kul, det här med häst. Tur att man älskar det trots alla jobbiga dagar!
 
Eftersom Exet vilade igår så måste han ridas idag, ja, trimm i ridhuset är väl det enda alternativet också. Vill ju busa på travbanan, är en sån dag när jag vill ha kul juuu! 
 
Tycker inte riktigt om att rida i ridhuset ännu. Exet tycker det är trångt där inne, det märks. Han blir mycket spändare, och närtill hopplös när andra hästar är där inne. Inte att han blir orolig, men spänd och ofokuserad. Även jag tycker det är trångt, och jobbigt när andra är där inne.
 
Det finns dom som inte respekterar att andra rider där samtidigt, och plöjer fram. Det finns dom som inte är uppmärksamma alls.. tex när jag galopperade Exet på volt i vänstervarvet (som är sjukt svårt i ridhuset, går fort och jag kan inte göra mindre volt än vad som är den största). Galopperar alltid längst bort i ridhuset när det är så, långt ridhus... och endast en ryttare till där i ridhuset.. MÅSTE MAN KOMMA I TRAV DÄR JAG SITTER PÅ VOLT OCH GALOPPERAR, SÅ JAG MÅSTE SAKTA AV, VARENDA VARV. Fick inte ens rida två hela varv, i galopp, för att hon kom där varenda gång.. jag menar, måste man det när ridhuset är typ 90m långt? Ah lackar på sånt. 
 
Därför tycker jag inte om att rida i ridhuset.. det går inte att rida så som man skulle behöva. Ibland känns det som att man är den enda som stannar för andra. Visserligen finns det vettiga ryttare, men många respektlösa. 

Vilken dag!

Haha alltså kaos blandat med lycka idag!
 
Knappt sovit, går upp way to sent, och åker tillslut till stallet. Glömmer mobilen och sen får jag soppatorsk halvvägs. Den var kul! Så eftersom jag fick gå sista biten hann jag nästan ingenting i stallet förutom sysslorna. Ja kaos.
 
Men sen så vart allt bra, mysmiddag och bio med min fina, sådär mysigt som man verkligen får till det när man firar 9månader tillsammans. Han hade bokat och bestämt hela kvällen och skulle överraska mig, söt :) jag är dock sämst och lyckas förstöra delar genom att lista ut :P Såg iaf Känn ingen sorg, fyfaaaaan va bra!!!! Alltså åh, underbara Håkan<3
 
Nu iaf blir det hem, hämta hunden sen sova hos Felix. Skönt att inte sova hemma hos mig ibland :) godnatt på er!

Mysfredag

Ligger i sängen och kollar på Harry Potter med Felix, käkad god middag, äppelpaj och nu trycker vi ben&jerry :) tjockisar!

Exet gick bra idag, red halva slingan och fortsatte sen på travbanan. Han kändes fräsch idag, red barbacka. Han var lydig och trevlig, lite pigg men inte mer än han brukar på travbanan :) är iaf väääldigt nöjd!

Nu ska vi mysa vidare, kyss på er!

Vila i frid vackra vita ♥

Idag fick Sofies fina Ellen springa vidare till dom evigt gröna ängarna. Tänker på dom ikväll, kommer vara tomt på Gotland utan fina Ellenpellen där! 

Top notch



Hjälp?

Är det någon som listat ut ifall det går att ändra bildstorleken när man laddar upp en bild via blogg.se-appen? Vill inte att bloggen ska blir ful för att man bara har tillgång till mobilen, och därmed bara kan ladda upp bilder på 600px (?).. Och jag orkar inte heller vara den som mailar och frågar blogg.se, för det är det säkert flera som redan gjort!

Orolig natt

Har inte sovit värst bra, valpen har typ inte mått så bra och kräkts hela natten.. men nu är han pigg och glad igen,  så det är skönt! Men iaf, jag har vaknat helatiden, reagerat på minsta ljud och haft sten koll på honom genom natten. Så nu är jag helt sjukt sliten och med påsar under ögonen. Diss på det.
 
Ska iväg till handen på ärenden innan jag åker till Exet ikv. Hade aldrig honom igår, Lotta åkte ut, vilket i sig var skönt.. hade aldrig orkat 3 ridpass på raken igår! Haha. Idag ska han ridas ordentligt igen, som i onsdags fast lite "mildare", håller kanske inte på i en hel timme osv. 
 
Och juste, är lite allmänt nervös över allt idag. Fredag den 13e, not good at all. Ska man kanske räkna hur mycket otur man råkar ut för idag? Eller vem försöker jag lura, det där är ju bara ett sägen. Eller?
Är lite egenkär och älskar bilden, även om jag ser lite ledsen ut. Är inte ledsen, lovar :)

När envisheten lönar sig

Red dubbelpass på ridskolan idag, båda på Calle. Alltså två timmar uppe på hästryggen, för två olika instruktörer. Det var minst sagt jobbigt, men oj så lärorikt! Och dom där två timmarna, ja, dom behövdes! 
 
Första timmer var väl mer eller mindre katastrof, han var på och spänd. Inte ALLS med mig. Var mest bara jobbigt och fick honom väl att arbeta några fåtal steg till och från. Eller det kanske inte var så hemskt som jag kände, men ni vet kanske mig och min prestationsångest? 
 
Iaf, sjukt onöjd efter första timmen, otaggad på den andra. MEN, jag laddade om! 
 
Andra timmen gick så sjukt bra, när jag började rida ordentligt. Han gick verkligen såhäääääär fint vissa stunder, otroligt trevlig att sitta på. Halter och öppna, få igenom böjningen och sluta på böjt spår. Där kändes han helt otrolig härlig att sitta på, efter mycket slit, och vissa stunder komm jag verkligen åt honom, kunda sitta stadigt och han jobbade bra med ryggen. 
 
Ska försöka komma ihåg hur jag red tills nästa torsdag, men det är svårt när man har en hel vecka emellan. Längtar tills jag har en egen häst, så man kan trimma varje dag, träna ordentligt och tävla. Det är inte riktigt samma sak med Exet, även om vi tränar på. 

Så nu är lilla jag på BRA humör!! Nästnästa helg är det dressyrtävling som gäller, tagg på det! 

Tack ridsporten för kroppen du gett mig!

Jag har gymmat en gång sen 1a juni, inte haft någon koll på vad jag ätit eller någonting.. ändå ser min kropp fittare ut än innan. Men vad har jag gjort i sommar..? Jag har ridit, rätt mycket, men har inte tänkt på det som träning. Magmusklerna börjar synas nu, har ju ordentligt med muskler där under. 
 
Jag är sån som inte ser sånt på mig själv, vanligtvis. Men idag när jag skulle klä på mig och hamnade framför spegeln var det svårt att missa. Typ, damn girl, you look good. Haha, och folk som inte tycker att ridning är en sport, att man bara åker häst. Denna kroppen byggdes ju inte precis av att glida runt! ;) 
 
Haha men alltså, skulle jag börja äta nyttigare, minska kroppens fett%, tror det skulle säga BAM om mig då! Man kanske ska bli lite hurtigare?! Beach14 liksom ;) Skämt åsido, tänkte blotta mig lite nu, för att jag är stolt! Jag har ju faktiskt rätt snygg kropp! 

Känslan

Gårdagens dressyrpass på X började så himla dåligt, han gick knappt fram alls! varken i skritt eller trav.. Så till slut släppte jag kraven för en stund och galopperade på honom några varv, ordentligt. DET var kul, och sen släppte det! :)
 
Han var stel och så, gjorde serpentiner och skänkelvikningar, släppte allt eftersom och efter ett tag var han verkligen trevlig att sitta på! Var ett tag sen jag fick den där känslan uppe på hans rygg, har inte riktigt varit dom bästa passen senaste månaden.. Men igår, där kändes han fin! Härligt var det :)
 
Åkte sen hem till Felix, med hunden, för att Fs gudfar var och hälsade på. Var där tills rätt sent ändå, så därför var det lite avsaknad av uppdatering här :) Doby skötte sig hyfsat bra ändå, så det var skönt!
 
Idag ska Exet få gå lite lugnare, eftersom han jobbade på så bra igår! Fortfarande dressyr, men inte alls lika hårt :)

Favoriter ♥


Så sant som det är sagt

Min lilla groda är nog världens sötaste hund.. iaf om man lyssnar på dom som sagt det till mig :) och på min åsikt såklart. Minnst ni vad jag sa när han kom hem till oss? Att han var HOPPLÖS att försöka fota.. tar tillbaka, mattes lilla modell. Alltså åh, så söt så man får ögondiabetes :D 
 
Hundar har så uttrycksfulla ögon också, samma som att fota barn. Ögonen <3
Till er som själv har hundar eller vill fota hundar, tips - allt ligger i blicken! Fokusen ska ligga på ögonen, det gäller väl visserligen på allt imo. Utöver det så gäller det att vara snabb och fånga dom sötaste ögonblick :)

Måste ju testa!

Så här skriver jag ett inlägg lite, i nyfikenhetens hetta. Och lägger upp en random bild från instagram o så.. Snyggt spindelnät, big love på sånt! Ska man dra sig upp samma tid imorgon för att fota kanske? Frestande tanke! Just nu iaf, inte lika mycket imorgon kanske.
 
ps. Någon som listat ut ifall man kan ändra bildstorleken i appen, om man vill ha tex 700px eller kanske bara 400px?

Hiss till bloggappen!

Jisses vilken förändring på appen, syggt och enkelt det blev nu! Hoppas bara den funkar som den ska, besvikelse annars! Nu kommer det bli lättare att vara aktiv på bloggen även om man inte har en dator i närheten. Grejt! :)

besluts-hjälp!

Kom ju tvåa i sharpmans instagramtävling, vann ett presentkort/rabattkod på 250kr.. kan dock INTE bestämma mig vad jag vill ha nuuu! Haha sjukt svårt! Tror det står mellan det här vita schabraket eller ett svart regn-skrittäcke. Tar jag skrittäcket kan jag även köpa ett kindkedjeskydd, som jag personligen tycker känns bättre än ludd. Och det vore ju inte helt fel.. men jag har inget snyggt vitt schabrak heller. Hm, det är en tuff en det här! Jag och min beslutsångest! ^^
 
 
Dom här är det som det står emellan just nu, från scharpman

Uppe med tuppen

Har redan varit vaken i 4 timmar nu, pigg då och pigg nu.. Hur nu det funkar. Hmm.

Jobbjobb tills 12 sen hem och käka lunch (powernap på det också?) innan jag åker och rider Exet.

Har inte mer att göra idag, städa typ :P Exet ska iaf dressyras ordentligt idag, igår motionerades han bara, då båda var i princip lika trötta när jag väl kom ut dit :P

Ahjuste, såhär fint bar det imorse, halv 7, hemma hos mig. Supermysigt!


Älska spontanköp

Som åtminstone någon gissade på så kom jag hem med ridbyxor.. Jeanridbyxor! Åh kärlek, har velat ha sen mina gamla gick sönder för ngt år sen, det är ju så snyggt.

Dom här kommer jag bo i, uppe på hästryggen. Dels för att mina andra helskodda är trasiga, ena har ingen dragkedja och dom andra har stora hål i skrevet.. Och dels för att dom var så otroligt sköna att rida i! :)

Stort plus för snygga fickor på rumpan!


Dagens ridlektion

Red Calle på ridlektionen, för Monica dåra. Gick sådär, började trög som en geleklump. Gick inte fram alls för skänkeln, fick sen ett spö i handen, och då direkt gick han på.. utan att jag behövde använda det. Så det var skönt, slippa skänkla mig igenom hela lektionen. 
 
Vart bättre ett tag, spändare ett tag. Galoppen var typ katastrof under övningen men efter när vi skulle jobba själva sista minutrarna gick det bättre, när jag bara behövde koncentrera mig på hästen och inte en övning också. 
 
Tycker i allmänhet bättre om att rida för Lotta, hon känner mig och min ridning bättre, och lär ut på ett sätt som passar mig bättre. Alla rider ju olika med olika tektnik, och det är svårt att rida på ett speciellt sätt ifall man är helt van med en annan teknik. 
 
Men nu laddar vi om inför torsdag, tänker inte så mkt mer på det här passet, även om jag är helt ok nöjd. Det kommer bli en totalomställning på tosdag, först en timme för Lotta, sen en till timme direkt för Monica. Haha, en riktigt utmaning där!

Spontanköp

Något jag verkligen behövde men inte alls tänkt köpa på ett tag. Gissa vad!?


Upp upp och iväg

Ska klä på mig och åka iväg, har lite ärenden innan jag ska till ridskolan. Rider ist för Lina idag, lite extra träning denna vecka. Big like! Hoppas på att få Calle, gillar verkligen den hästen, och hittar ju mer knappar för varje gång.. sånt är härligt! 
 
Efter det åker jag ut till Exet, hoppas dock inte det blir för sent, då jag måste iväg tiiiidigt imorgon! typ, halv 7, usch. Får se ifall jag orkar ett dressyrpass efter ridlektionen, annars motioneras han bara på travbanan. Tänkte även föröka ta med mig kameran, och fota dimman som är på kvällarna. Det är ju så otroligt fint!!
 
Men ja, uppdaterar här sen :)
Zorro är bra nöjd när inte valpen är hemma, och även jag tycker faktiskt att det är lite skönt ;)

Hopplektion 9/9

Idag var det markarbete, och första 20 minuterna satt jag på en älg.. eller ja, det kändes så iaf. Zetra var inte riktigt där jag var, utan mer i sina egna tankar. Upp med huvudet och framframfram.. ja lite så kändes det som. Men oj vad mycket bättre det blev sen när vi började på bommarna. 
 
Först så red vi på tre travbommar varav den andra och tredje var upphöjda på varsin sida, så dom fick lyfta på fötterna. Efter ett tag höjdes bommarna upp och dom fick lyfta lite mer. Efter det blev det travbom mot kryss innan krysset blev ett litet räcke. 
 
Började i kaos men sen lyssnade han bra och började kliva på bra, kändes trevlig och så :) Hoppade fint dom sista två sprången i galopp, det är ju mycket roligare att hoppa i galopp ^^ 
 
Har även anmält mig till klubbhoppningen nästa helg, på Zetra ofc. Har inte bestämt höjd ännu, men ska känna efter nästa måndag vad det blir för höjder.. skulle ju vara kul med 80-90 :) 

Jobbar på't

Skulle publiceras vid fyra.
Sitter på mammas jobb nu, varit här för att fixa lite med att starta upp en enskild firma för att kunna börja jobba påriktigt med fotandet. Kommer bli kul att få igång det, göra ordentlig reklam osv. Få massvis med kunder och bara jobba med kameran i handen. Det är så jag vill ha det! 
 
Men det kommer ju såklart vara jobbigt i början, det lär det ju vara. Men jag SKA göra det här, och göra det grymt bra! Taggad! Allting ska gå min väg, livet kommer vara grymt och jag ska älska varje sekund av det. Jag orkar inga fler motgångar så jag tänker ignorera dom, bort med er!
När allt är miserabelt flyger en ensam drake
Högt över koppartaken, mellanmjölk och handeldvapen

Random fakta om mig

Jag...

... målar aldrig naglarna, förutom när jag åker tåg/buss. För det går ju inte att göra något så tråkigt tråkigare.

... kan inte "topsa" öronen utan att hosta. Försökt, omöjligt.

... kollar sällan i min almanacka, men kan inte leva utan en. Har jag fått skriva ner saker i den en gång brukar jag sällan glömma bort det!

... lyssnar just nu på Daniel Adams Ray. Älskar när man hittar gammal musik man brukade älska, många minnen kommer ofta fram då.

... har extrem prestationsångest när det gäller allt. Oavsett ifall jag är stensäker på att jag klarar det, eller är ny på det. Träningar, tävlingar, fotojobb och valpkursen. Vill vara "bäst" eller jäkligt bra, alltid. Blir arg på mig själv ifall jag inte levererar som tänkt, detta förstör ibland, men kan också vara jäkligt boostande.

... äter ingenting som kommer från havet.

... ville blir allt när jag var liten. Snickare, modell, frisör, veterinär, artist, flygvärdinna och fotograf. Höll fast i en dröm iaf! :)

... är en helt annan Marie än den som existerade för 3 år sen. Livserfarenheterna jag haft so far har sett till så det skett, är dock glad för det, är inte samma rädda tyda lilla mus idag som då! :)

... har så många idéer i huvudet, men är för ofokuserad och lat ibland för att genomföra.


Andra plats :D


Lever lite

Fick sovmorgon imorse, bästa killen lät mig sova och mamma tog valpen till jobbet. Behövdes, var totalt död, stannade uppe till 1 inatt för att fixa bilder.. att stirra på en skärm i typ 4 timmar var inte så härligt..
 
Men helgen är slut och nu vaknar bloggen från dess helg-dvala igen, igår stod det ju tom helt tomt här :) Men måndag, och nej, jag hatar inte måndagar (just nu). Ska ev ta mig till tyresö nu, fixa en sak osv på mammas jobb.. Och sen ikväll är det hopplektion, wiie :D 
 
Nej, men ska man klä på sig? klockan är ju bara 2 (a)
Älska mina röda fingrar.. måste nog ha handskarna på när jag tvättar ur färgen i framtiden xP

Fluffy love

Älskade Doby, du må få damp ibland, men jag tycker om dig ändå! Lilla grodan, kärlek till dig!

Dagens fotojobb avklarat!

Är nu påväg hem, med 470 nya bilder i kameran att gå igenom. Är nogr väldigt nöjd med idag, återstår ju dock att se sen. Haha tänk om alla bilder är kaos egentligen, när dom kommer in i datorn? xP näää, lär ju inte hända.

Men ja, inga hästar idag, vill ha hela dagen till att fixa bilderna och kunna levera snabbt. Gillar att jobba så! :)

Och juste, den självklara chailatten för att belöna mig själv efter. Aah, låt oss göra det till tradition!


Wonderwoman?

Igår, efter att jag hade jobbat som medhjälpare på handikappridningen, så blev det att åka direkt till Ekeby. Hann aldrig dit innan pga att vi var iväg med hunden, så fick bli efter istället. Och eftersom jag ändå skulle dit vid 8 så tog jag även kvällsfodringen från Exets ägare..

Och jag bet inte hur det gick till, men på 1h o 20min hann jag:
Fodra 20 hästar,
Mocka Exets box,
Borsta och sadla Exet,
och rida ett 45min dressyrpass.

Jag är inte heller den som slarvar, varken med mockning eller borstning. Så jag vet het ärligt inte hur jag lyckades.. Mitt enda svar på det måste vara att jag är någon slags superkvinna!


Stolt matte

Inte så hästrelaterat, men nu är Doby vaccinerad och han har skött sig så otroligt bra än så länge :) det enda var när dom skulle sticka in nålen så röck han till och allt hamnade i pälsen ist.. Klanthund :P

Och jag blir ju så stolt att jag spricker när folk som går förbi kommenterar hur söt han är, flera som sagt att han är världens sötaste hund.. vilket han är (helt opartisk) haha :)

Nu ligger han snällt bredvid och väntar på att mamma ska komma ut så jag kan gå in i port73 och köpa hårfärg. Här får man turas om ordentligt!


*längtar*

16 dagar kvar tills terminens första tävling, 2 hopplektioner innan dess. Åh vad jag vill in på banan och kötta, leverera och gå ut nöjda, med Z. Längtar!


Jag och min kamera

Imorgon ska jag göra det som jag gör bäst - fota. Är så otroligt taggad på det, då det är kombinerat bröllop och dop, så ska bli spännande. Det betyder att jag ska fota mitt första bröllop imorgon :)) Ska komma ihåg att försöka fixa något handleds-stöd, då objektivet jag ff har till låns är stort och tungt, plus min kamera som är galet tung. Senast när jag fotade Alina så hade jag så galet ont där efteråt. Ajaj!
 
Men det ska bli kul! Och har även fått mail från en person som vill ha bilder på sin bebismage, tillsammans med sin häst och dotter. Får se om det blir av (känns så), hoppas för det tror jag kan bli ett riktigt roligt fotojobb :)
 
Och nöjda kunder föder ett gott rykte, så nu ska jag se till att verkligen leverera! :)
Den här söta ungen är det som ska döpas imorgon, och hans föräldrar som ska gifta sig. Mysigt!

Dubbel woop

Åh det kändes så bra idag, så sjukt nöjd! 
Började passet på en lång, stel och stum häst.. var ju ingen höjdare att sitta på precis. Eller ja, kul att rida, men det gick ju inte bra för fem öre. Men men, kämpade på och trögade igenom övningarna som idag bestod utav skänkelvikning med omställda ("fel") hästar och även i slutet rättställda. Det gick seeegt i skänkelvikningarna och det jag ville gick inte helt fram, vilked medförde att jag blev lite stressad och därmed slarvig i övningen. När vi sen red med rättställda hästar gick det bättre, dock inte bra, men bättre. Sista så fick jag nog nästan till det ändå xP
 
Men galoppen idag var SÅHÄÄÄÄÄR mycket bättre, lugnare och stadigare. Trots att det bara är 3dje gången på han så känner jag verkligen att jag hittar mer och mer. Sånt är kul :) 
 
Iaf, en halvtimme in på passen så var han så galet fin, verkligen sjukt trevlig att sitta på var han. Ååh där vill man ju bara sitta och rida runt helatiden! ^^ sen vart han och jag såklart lite trötta, men overall så är jag riktigt nöjd med idag och längtar redan tills nästa pass tillsammans :)

Dressyrlektion på snyggo


Skillnad på rädsla och respekt.

Det finns hästmänniskor (om jag ens vill kalla dom det) som inte ser skillnaden på rädsla eller respekt. Alltså inte hos människan, utan hos djuren vi umgås med flera timmar i veckan. Hos hästen. 
Folk som inte FÖRSTÅR skillnade mellan rädsla och respekt. Dom vill att hästen ska respektera dom, men själva respekterar dom inte hästen, och när dom kräver respekt så är hästen i sig egentligen livrädd. Det gör ont i mig, dom där uppspärrade ögonen och uppblåsta näsborrarna, hur man ser att hästen bara vill där ifrån.
 
För några år sen var jag med om något som gör mig mörkrädd.
Det var en vuxen kvinna och en häst som inte ens var hennes egna. Hästen är lite speciell, bufflig och har inte alltid koll på vad h*n gör då h*n är väldigt spänd utav sig. Jag stod med en annan häst bredvid, tillsammans med en kompis, och mittemot stod även en till vuxen. Alla bevittnade händelsen och såg hur fel kvinnan hanterade den. 
 
Hästen var lite extra tåig idag, och när hon stod och borsta så kastade h*n sig åt sidan. Jag vet inte om det bara blev så att hästen tröck upp henne mot boxväggen eller om h*n också råkade kliva på hennes fot.. men whatev, sekunden senare började hon skrika på hästen, slå och putta. Slog mot hästens ansikte med borsten och gormade om att "Du gör minsann inte så mot MIG!", riktigt högt! 
 
Och jag som stod bredvid, med endast en vägg och ett galler emellan. Det var ruskigt obehagligt att se, panikuppspärrade ögon, intryckt i hörnet, såg så oerhört rädd. Och denna bestraffining för att han lite spänt hade hoppat in i henne. Jag var i chock med fick ändå ut (skrek ut?) att det räcker, att h*n är livrädd. Det var pinsamt, att bli tillsagt av en unge, så muttrandes om hur synd det var och ajjäklar vad ont i foten det gjorde, så gick hon därifrån. 
 
 
Sånt här är ju rätt sjukt, alltså, visst.. du gjorde illa dig. Men stå fan inte och gorma, boxa och slå på hästen för det. Hon tyckte att hästen hade agerat respektlöst, hon sa det själv.. men vad gjorde hon själv? Tror man att man får mer respekt från hästen ifall man slår den gång på gång? Jag ser i sånna situationer bara en rädd häst som inte vågar göra något annat.
 
Att en häst blir rädd och kastar sig åt sida, reagerar på sina naturliga flyktinstinkter. Har den gjort det av respektlöshet? Att en häst ser mat och drar sig dit, gör den det för att den är respektlös och förtjänar en smäll? 
Jag skulle aldrig slå Exet för att han försöker sno åt sig mat, jag petar på han, eller säger till med skarp röst.. men mer än så behövs oftast inte. Jag skulle aldrig slå Zetra dom gånger han blir sur över sadelgjorden och vänder sig emot med huggtändern. Händer dock inte så ofta, men om han gör så är det tillsägning och puttar undan hans huvud. Mer än så har aldrig behövts. 
Ingen av dessa hästar är min egna, men det spelar ingen roll ifall hästen är i sin ägo eller inte. Vill man ha respekt från detta stora maffiga djur, så bör man även visa lite respekt och tänka på hur man rättar sina hästar och sägervad som är fel.

En torsdag som alla andra

Frukost intagen, och även c-vitamin och järntabletten. Nu håller vi tummarna för piggare dagar!
 
Idag står två ridpass på agendan. Först en liten uteritt på Exet i solen, och sen direkt till ridskolan för ett dressyrpass. Längtar efter det :) Ska verkligen jobba med att tänka på min sits och händer, vara bestämd men lugn i ridningen. Förra gången fick jag ju en liten chock när jag fattade galopp på Catch, men nu ska jag vara mer noga i fattningen, ta tillbaka ordentligt och inte låta honom springa iväg sådär.. förutsatt att jag får honom igen dvs :P 
 
Åker mot Ekeby om cirkus en timme, innan dess ska Doby badas. Imorgon är det veterinären som gäller, och jag vill inte åka dit med en valp som 2 dagar innan orsdakade ett saft-bad över hela sig själv! Klantskalle! Haha :p

Sa jag höst?

Tar tillbaka det där om att det är höst nu.. Drog på mig tränings byxorna och en tunn magtröja, och drog ut på en pw. Svettades som en gris! Inte för att jag hade högt tempo och köttade på, utan för att solen låg på som satan. Ååh älskar det! Sommaren har ännu lite kvar att leverera!

Oense

Jag vill göra saker, gå på en powerwalk och aktivera mig.
Min kropp vill inte det däremot. Huvudet bultar, ryggen knakar och gör ont så fort jag sitter/ligger lite fel och kroppen vill inte bjuda på någon energi alls. 
 
Ibland undrar jag om jag verkligen bara är 20? Ser 50åringar som är piggare och fräschare än mig. Illa. 
 
Men jag ska börja med att koka lita ägg, och äta en ordentlig frukost. Förhoppningsvis får jag upp lite energi i kroppen som jag sen kan göra slut på. Och lägga till voltaren-kräm på ryggen och en alvedon på det, sen fit for fight va? Haha sakerna man ska behöva göra för att kunna gå på en simpel promenad. Rätt skrattretande! :)
 
Ikväll blir det ett dressyrpass på Exet iaf, det längtar jag efter! Dålig kropp eller inte, vi ska in på banan och trimma idag! Fina bästa han, är så glad över att han kändes bra igår! 

Felinda

Här är första bilderna från dagens plåtning med Felinda. Har inte hunnit gå igenom resten, men gör det imorgon, så ni får hålla utkik då! :) Kolla också in Felindas blogg, där har en av dom här bilderna hamnat redan!

Exets augusti

Blev lite oplanerad vila nu den här månaden, på grund av olika orsaker.. Men det har ändå gått väldigt bra tycker jag, är nöjd med Exet och hans uteckling!

Han var dessutom mycket piggare och mer sig själv idag, ni kan nog tänka er lättnadens suck!?


Ett ben åt vardera håll

Haha alltså vadå fulaste tekniken någonsin?


Vad är poängen?

Folk som sitter på sina bloggar och skriver inlägg efter inlägg, som endast är ute efter att trycka på nerver och provocera. Skriver riktigt hårda och ibland väldigt elaka inlägg, som många bara tänker "DAFUQ?" över. Vissa hurrar såklart också, men dom flesta kommentarerna består av irriterade läsare som inte fattar hur personen bakom bloggen kan vara så hård. 
 
Men det är väl just det, att dom får kommentarer. Att folk reagerar.. men är det ens kul att få kommentarer från folk som säger att man verkar vara vrickad i skallen? Eller skiter man i vad som ens står där, utan bara jäkligt nöjd över att man fick kommentarerna i sig. 
 
Det finns ju snygg provokation, och så finns det ful. Den fula är så obvious, man ser rakt igenom texten, den bara skriker "SE MIG! LÄS MIN BLOGG OCH KOMMENTERA! HATA MIG OM NI VILL BARA NI LÄSER MIG BLOGG!!!" Oftast tycker jag att dom som leker kaxigast med starkast åsikter, att dom bygger upp den ytan för att dölja sin egna osäkerhet. 
 
Snygg provokation i mina ögon är rätt ödmjuk ändå. Visar sina egna starka åsikter, kanske drar upp lite känsliga ämnen.. men ändå har respekt för andras åsikter. Just det - RESPEKT. Ååh alltså jag skulle aldrig ens tänka mig klicka in på en blogg som skriker respektlöshet. Aldrig. Pinsamt med folk som tror man får en stor bra blogg på det viset.
 
Dock är nog det pinsamaste när man påriktigt skriver ut på bloggen, att jag är bara här för att provocera. Sånna människor tar jag inte på allvar. Då vet man ju, att den personen inte ens är påriktigt, utan bara desperat efter uppmärksamhet.

Brb somnar lite

Jo, järntabletterna måste börja tas igen. Ligger i sängen, sekunder från sömn. Men icke, jag måste åka till stallet typ.. nu?! Har fotat felinda, pillat lite på hennes desigt och inte så mycket mer. Vi drog en sväng förbi en pizzeria och tröck i oss varsin kebabtallrik, hehe mums! 
 
Ska kolla igenom bilderna imorgon tror jag, eller senare ikväll. Beror ju på hur trött jag är när jag kommer hem. Men ni får ett sneakpeak!

Packar kameraväskan

Tänkte försöka få med mig allt, har en tensens att glömma diverse minnerskort eller batterier. Haha och ja, då är det rätt meningslöst att fota. Minst sagt.
 
Ska hoppa i lite vettiga kläder.. dvs inte mina ljusrosa fleece-mjukisar jag har på nu. Och ja, fräscha upp mig lite innan jag drar och hämtar upp Fell i västerhaninge för att hitta en bra plats att fota på. Har en tanke men vet inte ens om man FÅR vara där, så ja. Vi kanske får leka rebeller (a) 
 
Men ja, tisdag idag då. Ska rida älskade Exet ikväll, längtar efter honom och hoppas på lite flyt! Annars, förutom portfolioplåtningen nu då, så händer nog ingenting speciellt idag. Sådär rolig vardags-dag :) haha

Så nöjd att jag spricker

Hopplektionen på Zetra då, hoppade bla en liten bana. Jag hade kontroll, jag red bra och jag hoppade av nöjd! Stoltheten är på topp, både över mig själv och Z! 
 
Efter framridning och framhoppning så hoppade vi två kryss på en 8a, han var väldigt lugn inpå hindret, lyssnade bra och kändes allmänt trevlig. Jag dock fick blackout efter att varit så koncentrerad på att hålla den bra galoppen innan hindret, så jag kom inte alls ihåg hur jag skulle göra för få igenom ett byte över hindret. Det har aldrig varit min starka sida heller.. 
 
Sen så vart det en liten bana, som ni ser i inlägget nedan. Åh det gick så bra!! Första hindret första rundan så visste inte riktigt någon av oss vad vi gjorde, så det blev ett knasigt språng där. Men resten kändes bra, bra flyt och stadigt liksom.
Andra rundan så höjdes det lite, och den rundan var verkligen klockren. Kändes helt sjukt bra! Kom helt tokigt på krysset, hann knapp med.. men jag hoppade iaf! Gamla Marie hade tvekat, lagt volt osv, men jag tänkte att fuck it, vi satsar! Och det gick ju bra trots att vi kom snett ;) Och alltså ja, typ wääh vad nöjd jag var! :))
 
Haha men ja som ni kanske fattar, toknöjd! Nytt kapittel, jag och Zetra. Hoppas det fortsätter såhär bra, då jäklar! Känns helt sjukt bra inför hösten efter idag :) Bästa hästen!

Alltså BAM!

Dagens hopplektion, en sak att säga bara - toknöjd!!! Uppdaterar mer snart, filmen har ni fått redan! Zetra alltså, den hästen! Kärlek.


Hopplektion 2/9

 


Latast på klotet

Jag ligger i sängen, pillar på datorn och bryr mig inte särskilt mycket om någonting. Med min gris Felix vann på grönan! Och Doby ligger nedanför och sover. Trötta jävlar är vi här hemma iaf.

Ska rota fram något att äta (ngn snodde min lasange) och få lite energi!


Bästa sommaren so far.

Det är som man säger, september är här och sommaren är slut. Det märks rätt ordentligt när man sitter invirad i täcket och hör regnet smattra mot fönstret. Inte mycket känner man för att göra sånna här dagar, förutom att sitta här, och pilla på datorn. Dricka lite te och mysa ner sig. 
 
Jag har iaf haft en väldigt bra sommar, trots att vädret inte riktigt varit med oss och den där bruna vackra färgen man brukar få knappt dök upp i år. Men jag har älskat livet trots det och jag har njutit av min absoluta favoritårstid! 
----------------------------
 
Jag gick in i JUNI med en sån enorm trötthet i kroppen, som senare visade sig vara järnbrist. Detta jorde allting i min vardag jobbigt och jag slutade gymma samt drog ner på hästarna. Det fanns helt enkelt inte ork att rida varje dag, ibland 2ggr om dagen. Startade även månaden med att stöta på en blottare påväg hem till stallet, en händelse som var mer än jobbig och blev polisanmäld.
 
Men det var trots det mycket ridning! Bla träning inför, och stockholmscup-finalen, som ägde rum på Enskede den 9juni. Så jäkla roligt att vi gick till final, dock tog vi inte hem guldet, men så stolta ändå! Aldrig trodde vi nog att vi skulle vinna i våran grupp ens. Riktigt kul!
Den stora och otroligt balla valacken jag red, Zero. Tillsammans red vi ihop 64,83%, LB:2.
 
Månaden fortsatte och bestod utav att putsa på felix båt, umgås så mycket som möjligt med F och även stallet. Åkte även ner till Norrköping med Felinda och hennes familj, för att fira Gustafs student. En rolig utekväll i norrpan var inte helt fel och en mysig dag på stan där dagen efter. Riktigt kul!
 
Några dagar senare, när båten var sjösatt osv, så åkte jag och Felix iväg med den, för att fira midsommar där jag firat sen jag föddes. Grönskär. 8 timmars båttur dit, och en så sjukt mysig helg med min kärlek. Åkte till en ö själva på söndagen och hade det så himla bra där. Med promenad i skogen och kameran i högsta hugg, hela helgen. Perfektion.
 
Två dagar efter vi kommit hem från midsommarfirandet till sjöss så drog vi iväg till norrköping igen, jag, Felinda och Felix.. för att spendera 6 sjuka dagar på Bråvalla Festival. Där avslutade vi juni-månad. Dansandes i leran till grymma band, och extrem lycka. Tyvärr kunde jag inte njuta av vistelsen där fullt ut då min järnbrist vid tillfällen fick mig att känna mig så trött och må så otroligt dåligt.. så jag orkade helt enkelt inte och mitt humör sjönk till botten ibland. Men det var trots det en grym vecka och jag fick äntligen se Green Day live! Lycka!
 
 
Och så kom JULI. Jag började käka järntabletter, och började äntligen orka göra saker. Exet sattes igång efter 2 veckors vila och kändes fräschare än någonsin, den glädjen jag kände då är obeskrivlig. Tidigare har det behövts flera veckor för att få tillbaka honom efter vila, denna gång vilade han sig i form istället! 
 
Gjorde även roliga saker med min fina kärlek, Felix. Så som se på vip-bio, och gratis-bio, bara mysa han och jag. Men livet var inte bara mys och glamor, utan även hardwork på Felix tomt, där vi kämpade med att lägga om plattorna. Duktiga var vi ( men mest Felix) ;)
Att gå ut och känna sig pigg och fräsch, den känslan alltså! Den hade jag saknat regält
 
Och så kom dagen varje liten flicka längtar efter.. nej, det var inte så att Felix friade (haha).. utan vi åkte och kollade på hundvalp! En kaxig liten rackare som vi bestämde skulle bli vår! Och man dog ju söthetsdöden över denna lilla busen :)
 
Exet bara fortsatte visa hur fin han har blivit, och utvecklades enormt under denna månad. Riktigt kul var det att rida honom! Även Hedda fick börja sättas igång, och jag (tillsammans med Lotta) vaktade henne 2 veckor. Så jag passade på att dra en uteritt tillsammans med Felix på Exet. Mina två favoriter!
 
Den 12e blev jag även fotad utav Nathalie, duktiga hon! Jag och Exet drog fram våra vackraste poser och det blev några riktigt fina bilder med. Åkte även ut en sväng med Felix och båten den helgen, och hade det sådär allmänt bra! 
Tack vare att jag fick lite nya fräscha bilder så fick även bloggen en ny fräsch design. Den ni ser på bloggen just nu :) 
 
Fotade Petra i hagen tillsammans med några ridskolehästar och hälsade även på lille valpen, som jag bestämde skulle heta Doby. Passar honom så perfekt!
I samma veva fick Exet skav utav tränset och det kändes som ett slag i ansiktet. Men på med ludd och vi var back on track sen. 
 
När Felix sen åkte iväg i 2 veckor så smet jag ut på sjön i några dagar. Otroligt skönt var det, men saknade min kärlek och Exet. Som tur var kunde jag prata i telefon med F nästan varje dag och duktiga CL tog även hand om Exet åt mig! Kom hem lagom tills månaden tog slut och hälsade på min blivande lilla valp :)
 
 
Sist ut var ju då AUGUSTI, en riktigt bra månad! Eftersom det var så nyligen drar jag det bara lite snabbt :)
Åkte ut till ägnö där Felix var och jobbade som kökschef på ett seglarläger, stannade där över natten. Jobbade sen dagen efter det som servitris på en bekants mosters bröllop, roligt att få använda sina kunskaper om att servera lite! 
Dock så pajjade min rygg regält där, och jag klarade inte riktigt av att rida. Det var verkligen hemskt, högg till helatiden och hästarna skrittades bara. Jag klarade inte mer. Det gav sig lite efter några dagar (och verktabletter) så jag klarade av att rida lite mer i taget. 
 
Några hemmafester hos Felix polare, firandet utav systeryster och sen äntligen kom valpen hem, den 11 augusti för att vara Exakt. Vilken valplycka det var, och mycket tidningspapper som gick åt! :P haha 
 
Och sen så hände det inte mycket på vardagarna där, då jag hade valpen och allt. Ridskolan satte igång, Exet fortsatte brilljera, jag och Felix firade ett halvår tillsammans och så. Jag fick äntligen en jobbintervju, dock tyvärr inte jobbet. Den 17e spenderades hela dagen hemma hos Felix, firande utav hans mor. Och jag med extrem tandvärk. Detta gjorde att jag några dagar senare fick möta en av mina största rädslor - tandläkaren ;(  
 
Allt annat var väl ca en vecka sen.. men ja, jag fotade ett dop, det roligaste jag gjort.. och fick rida ridskolans nya snygging - Catch High, som jag förhoppningsvis kommer få rida mer :) 
 
 
Och det var väl det. Nu sitter jag här, undrar om inlägget ens var värt det, om det var förlångt.. men inser snabbt att, jo men jo, det var lätt värt det. Inte för er möjligtvis, men för mig. För jag har skapat en del riktigt bra minnen nu över sommaren, sånna som jag aldrig kommer glömma. Som jag är så sjukt tacksam för och glad över. Nu går vi in i en ny årstid, med leende på läpparna!

Jag, Felinda och min kamera

Imorgon är dagen som jag har längtat efter i mindre än en vecka nu (haha).. Jag och Fell ska nämligen dra en såndär redig photoshoot, sådär som vi lite då och då gjorde back in the days. Det är så jäkla kul, och jag ser fram emot det! Flasma runt lite blandat med stenseriöst och grymma bilder! Har lite idéer och så, ska bolla lite med Fell och se till så att kläder, make och hår klatchar stenhårt till vad jag vill få fram! :)
 
Här är bilder från ett shoot vi gjorde januari 2012, till en utställning klassen hade på skolan. Temat var "Ur fokus" och jag tolkade det på mitt sätt.. Dom här bilderna nedan är inte riktigt retuscherade på samma vis (hittar inte orginalen) men jag älskar dom. Ska även försöka leta fram bilderna från när jag virade in stackars Felinda i en strumpbyxa och tvingade henna stirra rakt in i en lampa ;) 

Det bästa med Exet

Som ni nog redan förstått.. så älskar jag Exet så sjukt mycket. Min fina bästa vän och underbara medryttarhäst. Sedan 4 år nu har vi hållt ihop, och det känns helt sjukt vad länge. Längre än vad många hinner ha sin häst/ponny innan dom byter upp sig. Så ni kan ju tänka er hur viktig han är för mig? 
 
Och han har ju så många fina egenskaper.. som att han är så possitiv till arbete, går med öronen framåt och verkligen försöker. Att han är så lugn och lydig, typ som efter passen när jag tar av honom all utrustning i stallgången, utan att sätta fast honom, och han står så snällt och väntar på att få komma in i boxen. Visst att han nyper till sig lite hö, men säger jag till honom så låter han dom mesta gångerna bli! Eller det faktum att han älskar att pussas, ibland lite för mycket vid fel tillfällen ;)
 
Men det bästa egentskapen med Exet är att han verkligen gör allt för en. Han är inte rädd för mycket, men skulle det vara så att han faktiskt tycker något är otäckt, då behöver man bara be honom snällt någon gång till.. så ställer han upp. Som när vi gick upp på pallarna som stod framme på gården, för dom som western-tränade lite. Han tyckte det var så konstigt, men eftersom jag bad honom gå upp på dom, så gjorde han det. 
 
Och det märks att han litar på mig som hans ryttare, och aldrig skulle göra mig illa med flit. Väldigt försiktig och mån om att jag sitter uppe på hans rygg. Den gången efter 2månaders vilan när han sattes igång och plogmaskinen åkte förbi. DÅ vart den superpigga lilla skrutten väldigt spänd, och rädd. Han ställde sig i panik, men när jag snabbt påminde honom om att jag satt där så slutade han, fortfarande spänd.. men stilla. Och jag kände verkligen hur han stod där, stilla, för min skull. Hade han fått välja hade han galopperat ut från ridhuset asap :P
 
Han har ett hjärta av guld den där hästen, verkligen! Måste ju tillägga att han är så snyggast också! (helt opartisk åsikt!) hehe :D

Det luktar ny vecka

Och ny månad, inte för att glömma! Hej september, vad har du att erbjuda? 
 
Ja, helgen är slut, vilket innebär att bloggen vaknar till liv åter igen. Anledningen till min frånvaro här över helgerna? Jag vill helt enkelt inte. Felix jobbar 11-20 på vardagarna, vilket innebär att jag får träffa honom över nätterna. Vilket i sig innebär lite film på kvällen, sova och sen hinna kramas lite på mornarna. Dumma tider! Så jag vill vara med honom så mycket som jag kan, vilket inte är helt oförståeligt tror jag!
 
Men idag då? Jag tar nog inte Exet, utan han får väl troligtvis vila helt idag. Drog en promenad igår, han var inte riktigt helt med i spelet och körde några tvärnitar. Ville inte alls gå med mig.. Men på tisdag rids han så att jag ska checka, antingen kommer han vara sådär slö igen, eller så kommer han vara superpigg efter 3 dagars chillande. Men det återstår att se, hoppas på superpigg! :P
 
Dock så vilar inte jag från hästarna, ikväll är det ju hopplektion och jag längtar! Det lär bara vara markarbete, men ändå. Älskar ju stallet, att träna och utvecklas :)
Längtar efter denna vackra<3

Igår, idag osv

Åh, det var så mysigt igår på grönan, åkte lite, spelade rätt mycket och åt mat. Jag och min kärlek, när det är som bäst! :)

Idag är man trött, kom hem bra sent.. Men det var bara att tröga sig upp ur sängen för att åka och lämna Felix bil på lagning och så.. sen blir det hemåt i guess

Och senare så ska jag rida Exet och Hedda (om jag minns rätt).. Funderar dock på att låta Exet vila helt idag, bara en promenad. Han känns ju inte på topp som sagt!