God mat och grymt sällskap

Och nu blir det film!


Inte så liten

Haha vad dom växer, dom små! Doby har verkligen blivit stor sen sist, men åh så mysig. Fluffig och glad, verkligen menniskokära valpar det där, det gillar jag! Kommer dock bli svårt att få Doby att vila, han verkar typ lika envis som jag, busa jämnt även om han e trött! :P

Om 11 dagar hämtar vi hem honom, längtar helt sjukt mkt! Valde verkligen rätt valp, han kommer bli BALL!!
Tycker det är kul att familjen behåller en valp, så eftersom vi känner dom så kommer vi ju få träffa Dobys syrra ibland.. se skillnaderna på dom :)

Längtar!

https://cdn1.cdnme.se/3015423/7-3/pic_51f93c7fddf2b32a2c995e9a.jpg" class="image">


Buhu

Och så slog regnet till idag iaf. Jag som verkligen trodde på att Sverige kunde bjuda på lite sol åtminstonde en hel dag. Men nääh, det gick då inte. 
 
Jag och Exet han iaf precis rida klart innan det värsta regnet kom, det som var medan jag red var bara lite svalkande. Fick köra moppe hem i regn också, den är inte helt rolig, men bättre än att gå 20 min till bussen ;) Skönt att ha moppen nu verkligen, känner mig så mycket mer fri! Fattar ni vad jag menar? 
 
Exet fick iaf gå ett 50 min dressyrpass på utebanan, dock lite på travbanan också medans dom harvade banan. Han var PIGG och lite på spänn.. det verkade även hästarna i hagarna vara, kanske oväder på gång?
Men X skötte sig bra, är stolt över honom, trots att han var lite olydig idag kanske. Han var iaf mjuk i kroppen, så det var skönt, rörde sig bra! Och skavet var inget problem alls, vet varför det uppkom, en oturligt nog lite för långt fram placerad sadelgjord. Sånna missar som händer första ggn man tar hand om en häst. Men nu vet jag själv att jag måste vara noga med att säga sånna saker (sa nog allt annat förutom sånt gällande gjorden ;)) 
 
Är nöjd med dagens dressyrpass, ska försöka ta mig ut till lille herr Doby nu, lär ju ta moppen.. iaf om det ska regna såhär! Ah vi får se hur det blir, måste ju hälsa på han iaf :) lillkillen!
Buhu för regn!

Exets juli

Har denna månaden börjat med att skriva i en kalender, varje pass. Det är väldigt bra att gå tillbaka till tycker jag, en snabb överblick liksom :) Dom vita luckorna är dom dagarna som han har vilat, vissa gånger med mening.. andra gånger inte med mening. Men ja, sånt här gillar jag, tycket det är skönt att ha! :)

Snart ska vi börja med markarbete, och därefter hoppa. Oh vad jag längtar :D Kommer bli kul!

Hej saknade vän


Godmorgon onsdag!

Aah, känner ni det inte i luften? Hur bra den här dagen kommer bli! 
 
Det är sol, åh älskade sol, jag har saknat dig. Snart ska jag ut på en lång pw och suga in alla värmande strålar. Underbart. På dagens schema står även att rida Exet, och hälsa på Doby. Myyys. Och sen ikväll åker jag in till staden för att käka middag med en fin vän, som inte ville käka middag själv ikväll. Klart man ställer upp ;)
 
Det bästa av allt på hela dagen kommer ändå vara den oslagbara känslan av att vakna upp av sig själv, pigg, och mötas av en blå himmel utanför fönstret. Det gillar jag!
 
Hoppas att fler än jag också vaknade på helt rätt sida idag :) Kyss på er! 
Sorry för överdrivet glad :)

Funderingar/ skav

Vet inte riktigt hur jag ska göra nu, Exet har ju fått ytterligare ett skav, nu under sadelgjorden. Det jag funderar på är dock ifall det kan bero på att hans hud kommit ikläm under och skavt, för dom ser lite annorlunda ut.. jag brukar alltid "lyfta och dra fram" frambenen så att huden ligger slätt under gjorden osv. Detta var något jag glömde berätta för CL, så inte hennes fel såklart! :) Men ja, får han mer skav så får det bli typ b-vitamin och protein, tror jag. Eller hur det nu är..
Vill inte att han ska få skav när man rider, sätta ludd på allt, och rida barbacka jämnt. Kul!

Köp Dobys bror!

Dobys brorsa verkar inte ha någon ägare ännu, supergosig kille, hade varit våran ifall mamma hade fått bestämma.. nu gjorde jag dock det och den stora fluffbollen blev vår :P
Dom är leveransklara om ca 8 dagar, tuffa glada valpar är dom :) slå till?!


Svensk sommar

Nej, det här funkar inte. Vilket varmt land kan man fly till för 100kr och inget pass? Orkar inte med mer regn.

Lite bilder från båten


Tillbaka på fastlandet

Nu är jag hemma, rätt skönt faktiskt. Ska städa mitt rum lite, förbereda lite, om 11 dagar kommer valpen hem :) Längtar! 
 
Och rota fram någon mat, haha mission impossible? Kanske. Chips har jag ifal, får leva på det, inte helt fel :) Dock så får det sluta regna så att jag kan få dra ut på en PW. Längtar efter det! Har fått lite promenader nu i veckan, det är ju så skönt! 
 
Åh, insåg precis att jag får sova i en riktig säng inatt! Lovely!
Kommer dock sakna det här. Glidare. Läsa bok och åka båt, supermysigt! 

Tidsfördriv

Vänta på färjan är kul, jättekul!
Så här sitter jag och tar egobilder, tjillivipp på den. Men den kommer om 40 minuter, hur många egobilder hinner man ta under den tiden? Värt o testa nästan.

Ahjuste, ändrade planer blev det så jag åker hem idag. Är ändå inge sol här :)


Drömmarna

Föreställ dig en händelse i ditt liv, en jobbig händelse, om har lämnat djupa ärr. Psykiska ärr. Någonting som fått dig ur balans och har hemsökt dig länge. Det är det förflutna, och en stor del utav dig har kommit över det, gått vidare. Men det kommer alltid finnas där, du kommer aldrig glömma helt. Även om du nästan aldrig tänker på det längre. 
 
Här kommer det där förflutna, återspelar sig, fast i en dröm. Men det är ändå inte samma historia, det är del 2. Det där som egentligen aldrig hände. I den här delen har du en andra chans.. men inte att göra saker bra. Nej, här har du en chans att säga ifrån, stå upp för dig själv. Vara stark. Säga allt det där du aldrig sa, som du sedan dess önskat att du hade sagt. 
 
Du har kontrollen.
 
Du sätter ner foten, säger nej. Eller så talar du om hur fel dom har, hur den personen sårat dig. Att dennes chans för förlåtelse är förbi, men att du ändå inte tänker förakta den. För den personen är inte ens värt ditt hat. Talar om för den personen att den hade din chans, du gav den helt öppet och fritt, men denne tog den inte. Synd. 
 
Det känns bra, riktigt bra. Och sen vaknar du upp, ur drömmen, känner dig som en vinnare. I alla fall ett tag..
 
När känslan utav vinst lägger sig så gör det istället ont och du inser att, nej, jag sa aldrig det där. Du stod aldrig upp för dig själv, sa aldrig ifrån. Du inser att det du visste var så fel, det lät du hända, pågå. Nu ligger du istället bara vaken i sängen, tänker på allt det där som har lämnat spår, plågar dig själv. 
       -------------
3 av 5 nätter här på båten har bestått utav sånna drömmar. Scenarion från dom 4 senaste åren har dragits upp. Det har varit jobbigt. Att jag dessutom vaknat upp utan min Felix nära, har varit värre. Alla andra känslor har inte räckt, utan då har jag kännt mig så otroligt ensam också. Dessa drömmar har hemsökt mig tidigare.
 
Allt jag känner i nuläget är att jag aldrig mer tänker låta någon trampa mig på tårna sådär. Aldrig mer tänker jag trycka ner mig själv genom att tyst lyssna på skit jag får kastat på mig. Jag vet att jag är mer värd än så. Och jag önskar så att det inte vore försent att sätta ner foten idag och säga nej, det var inte jag som var falsk. Det var du. 
Jag får aldrig mer glömma vem jag är, och vad jag är.. stark.

Busunge

Man kanske ska sadla om, och bli barnfotograf istället? Jag måste ju bara säga att barns ögon på bild, när man får till den där skärpan. Klockers. Fast man kanske.. barn- och häst- fotogograf. Go kombo! 
 
Det här är iaf lilla Edwin, bekantas unge, dom som vi åker båt med. Fotade honom för 8 månader sen också, då han endast var en vecka (?) gammal. Tiden går fort! 

I brist på bloggar

Har gått igenom min blogglista.. så har inget mer att läsa. I brist på det så läser jag lite på köpahund.se's hemsida, för 10e gången. Man kan aldrig vara för förberedd, visst? ;)

Är det någon där ute som känner, wow, det här är min chans att få Marie att börja läsa min sjukt grymma blogg - så shoot! Jag ber på bara knän!
Annars får ni även gärna lämna tips på andras grymma bloggr, ifall ni inte har en egen ;)


Mottagning äntligen

Det har inte precis varit bästa vädret här ute på sjön, kunnat sola två gånger kanske. Men jag har sovit ut, och det har varit skönt!

På onsdag morgon åker jag hem, hem till Exet, längtar efter ett ridpass på honom. Sen på torsdag åker jag ut för att hälsa på min fina Felix, där han är som kökschef på ett seglarläger. Som jag saknar honom!! Åh! Är dock bara där över natten, ska "jobba" på lördagen osv

Och om två veckor hämtar vi hem den lilla, shit vad jag längtar!! :)

I övrigt är nog det mesta bra, har hemska drömmar, sånna som river upp gamla sår. Får mina ord sagda, vaknar upp som en vinnare, inser sen att jag faktiskt aldrig stod upp för mig själv i verkligheten. Det gör ont påriktigt!


Vackra Petra #2

 

Märkeshets

Hästsporten är dyr, förutom att äga en häst så lensar även utrustningen plånboken. Både hästarnas och ryttarnas plagg kan kosta över tusenlappen. Ett par ridbyxor kan kosta 1500kr. Det förutsatt att man måste ha märkesgrejer..

Om jag hade haft pengarna kanske jag skulle köpa ett pas kingsland-ridbyxor.. eller något snyggt från något annat märke. Men jag känner inget behov av att äga massvis med dyra märkesprylar, jag är nöjd sålänge det är snyggt.. och är det billigt också? Bingo! Jag köper då hellre många saker än dyra faktiskt.

Men i vissa delar utav ridsporten är det rätt stor märkeshets. Tror det syns mest bland ponnyekipagen faktiskt, eller ja, jag tycker iaf det verkar så. Kanske lite bortskämda barn som ska ha det absolut bästa (dyraste) till sig och sin ponny. Lite rädda för vad andra ska tycka ifall man INTE har märkesprylar? Det snurrar ju runt lite osäkerhet bland yngre, grupptryck osvosv. Jag personligen har slutat bry mig om vad andra tycker, mer och mer, ju äldre jag blir. Det kanske är så för många? 

La märke till det här när jag var på Gotland i våras, och fotade lite på en tävling där vi skulle "hjälpa" några ryttare med att hålla häst osv. MYCKET märkesgrejer på ponnysarna, och dess ryttare. Ojoj säger jag bara, haha sånt ser man inte på en lokalhoppning här hemma, inte i den mängden! Tror tom jag nämnde det för Sofie, minns inte vad hon svarade dock.. men jag tror hon bekräftade att det är lite märkeshets som pågår på ön.

Men jag kan förstå det dock, en ö liksom, alla hästmänniskor verkar känna varandra/ känna till varandra. Lätt att det snackas då, och man vill ju visa sig från sin snyggaste sida. Många som tittar, många som känner till och många som pratar. Tissel tassel, inte vill man väl att någon ska säga något illa om en? 

Frågan är dock.. är det värt att köpa ett schabrak för priset som du kan få två andra schabrak för? Eller den tävlingskavajen som faktiskt inte är så väldigt mycket snyggare än den billigare? Jag personligen tycker inte det! 

Favorit-ridbyxorna, billiga crw från hööks. Perfekta!

Vackra Petra

 
 

Läskigt

Skulle ligga på Sandhamn men fick inte plats, låg inatt på ön bredvid. Läskigt sånt här, hörde inte smällen, helekoptrar eller nått.. Men men, ingen dog iaf. Skönt det!


Hästporträtt/ fototips - del 2

... fortsättning.
 
Nu när vi har helkroppsbilderna avcheckade så vidare till huvudbilderna. Här är det dock lite knepigt, då alla hästar har olika kroppar och därmed funkar bäst i olika vinklar. Vissa funkar på alla sätt och vis, medans andra lätt kan se skeva ut. 
 
Ska försöka förklara med bilder istället. Tex dom här bilderna på Moonlight nedan. Hon är en b-ponny, med litet huvud och kort hals. Att ställa henne med mycket kropp synlig, gav henne en stor rumpa, och en ännu kortare hals.. men av att flytta in bakdelen endast en liten bit gör att hon ser så mycket mer proportionelig ut. Håller ni inte med?
Storhästar är lite mer förlåtande på det viset att dom har lite mer kropp. Mer hals och lite "ståtligare". Jag hade lätt kunnat ställa Mistel lite mer rakt på den här bilden, och hon hade ändå sett snygg ut. Det jag gillar med större hästar är att när dom spänner upp sig lite får så kommer huvudet är mycket högre än manken. Det ger en luftigare känsla!
 
Stående porträttbilder är något som jag tycker är så galet snyggt... när man gör det rätt. Bilderna nedan är två nästan likadana bilder.. med en skillnad. Den ena är otroligt mycket bättre komponerad än den andra. Gissa vilken!?
Nu hoppas jag ni valde den vänstra, då det är den jag menade ;) Goliat (v.b) ser ståtlig och snygg ut, men det är inte det som GÖR bilden. Han tittar åt vänster, men inte helt. Har mycket luft framför näsan, så det inte känns som att han är påväg ut ur bilden, och har lite tuft bakom nacken. Men samtidigt känns bilden väldigt kompakt, alla delar sitter där dom ska utan att det är för trångt eller spacie.
 
Chivas dock (h.b).. den bilden är ju inte alls lika bra. Jag tycker nästan det ser ut som att han inte får plats. Han ansikte är i direkt profil, får varken plats med luft framför eller bakom huvudet här. Hade jag istället tagit ett-två steg till vänster hade den bilden varit mer lik den vänstra. 
 
Det är också en sak som är viktigt när man fotar hästar, att man måste vara flexibel. Det är inte alltid hästarna gör som man vill, står där man ber dom eller sammarbetar alls. Om hästen då bestämt sig för att inte sammarbeta med dig.. då får du sammarbeta med den!
 
Det finns många fler sätt och vinklar man kan fota en häst på, men nu har jag delat med mig lite utav vad jag tycker är viktiga grunder. Hoppas ni uppskatat det! :)
 
Och mitt sista tips - öva! Våga exprimentera, testa olika platser att fota på, kolla runt på lite hästbilder, få inspiration. Glöm aldrig bort hur viktigt det är med bildkomposition, det kan förstöra eller försköna en hel bild.
 
Lycka till! 

Exet idag

Så jädra skönt att någon har hand om honom, bästa CL! Sadeye på att han fått ett till skav dock :(


Dimma


Hästporträtt/ fototips

Det här men att fota porträttbilder på hästar är faktiskt svårare än man kan tro.. om man vill ha riktigt lyckade bilder dvs. Det är lätt att trycka en bild när hästen tar fram öronen. Fast är en bild fin för att du ler på bilden, trots att den ocharmigt är fotad underifrån? 
Lite så är det med att fota hästar också! Bara för att hästen spetsar öronen blir bilden automatiskt inte bra, det handlar mycket om vinklar och hur man placerar kroppen.

Därför tänkte jag ge er lite tips som ni kan tänka på när ni ska ut och fota fina porträttbilder på era hästar, då jag vet att det finns några fotointresserade läsare här på bloggen :)
 
Första tipset jag har är att ladda ner appen Horse-piano, vet inte om det finns för annat än iphone dock. Jag använder den och tycker att den funkar riktigt bra, många hästar besvarar med spetsade öron och nyfikna blickar. Perfekt! 
Dock så bryr sig inte alla hästar.. tex Exet. Därför brukar jag även ta med en liten burk med tex havre i, eller en plastpåse att prassla med. Funkar inte mobilt hästgnägg brukar godis definitivt locka dom lite :)
 
Bestäm sedan för plats, jag gillar att fota med mjuka färger i bakgrunden. Att ha bakrunden långt bort är smickrande, då den blir mer oskarp och ens fokus hamnar automatiskt på hästen. Brukar undvika massa onödigt plotter i bakgrunden, så som ett staket från en hage eller kanske ett ridhus. Ibland går det dock inte att välja bakgrund så fritt, då får man jobba med det man har! Här hade jag tur, dimma och snö, great kombo!
 
Nu till att placera hästen. Det här är VIKTIGT!!! Jag brukar börja med helkroppsbilder. No1 som jag tänker på, som är absolut förbjudet... att ställa hästen i nedförbacke. Det finns väl inget ocharmigare än att det ser ut som att hästen är överbyggd bak? Det tycker inte jag iaf. Det behöver inte ens vara mycket lutning på "backen" för att hästen ska se skev ut. Finns det ingen plan yta så ställ hästen i lite uppförsbacke istället.
Exet är lite överbyggd bak, men det syns inte på den här bilden nedan. 
Har man en lugn och lydig häst så rekomenderar jag även att försöka få sen att stå jämnt med frambenen och ena bakbenet längre bak än det andra!
 
Fortsättning kommer imorgon...

En klockren random bild

När jag följde med Monica till treårstestet i nyköping så fotade jag lite runt om kring utöver just hennes unghäst. Klickade då en bild som jag just då bara tänkte vart en bra bild med skönt ljus och färger.. När den kom upp på datorn sen så upptäckte jag dock något som jag personligen tycker var rätt roligt.
Ni får ju dock avgöra det själva, jag är ju ganska lättroad

tidsinställda

Fram tills på måndag har ni lite inlägg att vänta er iaf, som sagt, bloggen står inte tom ;)

Godmorgon folket

Gud, jag vet inte om min hjärna i smyg säger till mig att sömn är överskattat. Inatt sov jag 3 timmar, max! Skulle egentligen gått upp halv 6, men vaknade klockan 6.. vilket gav mig 40 min att duscha, torka håret, dra på kläder, fixa macka och sminka mig. Stress. 
 
Nu sitter jag på båten iaf, hann med en tidigare, ooh alltså ni förstår nog inte lyckan! Är framme 11.20 ist för 12.20, och den här är 30min snabbare än den andra jag hade planerat att ta. Ska bli skönt att komma fram! Har dessutom en plats med uttag, plus att det finns wifi på båten. Så mycket win!
 
Sitter och skriver ihop lite tidsinställda till er kära, lite gamla bilder, fototips och övriga inlägg. Försöker kika in här med lite live mobil-uppdate också, om jag lyckas :) Kram på er!
 
Ps. alltså dör över att jag är så nervös att missa när jag ska gå av båten. katastrof det skulle bli! Är över 2 timmar tills jag ska vara framme, sitter ändå och har koll på vart vi är helatiden xP 

Minisemester för mig, men inte för bloggen!

Bara för att jag åker iväg betyder det inte att bloggen står helt tom. Har än sålänge tidsinställt 2 inlägg, som ni fotointresserade troligen kommer vilja kika in! Får se ifall jag hinner med några fler, åker ju trots allt onödigt tidigt imorgon, så måste sova väldigt snart (för en timme sen dvs). 
Har ju dock inte packat klart än, såklart :) Det är då typiskt mig att vara ute i så god tid! Hepp på den.

Åh, kommer sakna Exet så mycket! Fina bästa vän<3

Som en stolt mamma på dansuppvisningen!

Ååh alltså den där hästen, han är otroligt han! Så jädra fin han börjar bli, underbara Exet. 

Jag red fram honom först, kände på honom. Han var pigg men kändes väldigt fin idag ändå :) Skrittade travade och galopperade, så att CL fick se lite från marken. Sa även lite saker hon skulle tänka på när hon gjorde vissa saker. 

Sen var det CL's tur, och ja.. haha jag tror båda var lite förvirrade. Hon för att hon är ovan med honom, och han för att inte alls förstod vad hon ville xP Såg lite kul ut om jag ska vara ärlig! Men sen började dom få till det ändå, han ÄR svår och det är inte att hoppa upp och tro att han automatiskt ska gå som han gör med mig. Man måste hitta ett läge där han känner sig bekväm, annars kan han bli spänd, men man får absolut inte sluta rida när man kommer dit. Åka häst på Exet är inte ens en möjlighet :P

Men CL gjorde det bra för att vara första gången, och även galoppen lyckades hon få till. Vart så otroligt stolt över vart han är nu.. att någon ny ryttare kan sitta på honom, och GALOPPERA! Gaaah, vet inte ens om jag kan få er att förstå hur lycklig jag var där och då! 
 
Känns tryggt att lämna Exet i CL's händer i en vecka, att kunna åka iväg utan dåligt samvete :) Tiptop! 

Sånt man blir glad av


Bakat

4 timmars sömn, är ändå sjukt pigg! Är hos Malin, har plockat blåbär och gjort paj.. Sjuuuukt god, älskar paj!

Ska vid 3 iväg och handla lite innan jag möter upp CL, uppgraderar sen om hur det "provningen" går :)


Like a warm summerbreeze

Att ligga i sängen, sömnlös.. det är inte alls bra. Det är då hjärnspökerna oftast kommer. Ville inte det, speciellt inte inatt, när jag är själv. Datorn blev min räddning, och underbara bilder på vackra Petra. Blev glad, hade mest i huvudet - fyfan vad bra jag är! För jag är en jädrigt bra fotograf, det vet jag. Trots att jag tvivlar på mig själv ibland. Men det kanske bara är mänskligt?
 
Jag har så många fler vackra bilder på Petra och hästarna. Fick till så härligt ljus, trots att det växlade så mycket.. Visar gärna fler ifall ni vill se? Dessa tre i s/v tänker jag dock visa oavsett. Älskar dom.
"Livet är i färg, men blir verkligare i svartvitt."

Jag <3 Järntabletter

Klockan är halv tolv och mina ögonlock känns inte ens tunga! Det är så underbart att vara pigg igen :D

Har jobbat klart och är påväg hem, äntligen. Men det var skönt att jobba idag, ingen stress eller något sånt, rätt chill.. bra kunder!

Fick även träffa bästa Sofie, va typ ett halvår sen! Hittade varandra på toaletten, så där stod vi och kramades ^^ var tyvärr tvungen att springa tillbaka till kiosken sen.

Längtar hem till sängen.. olängtar dock till att sova själv :(


Jobb

Åker in mot Globen för att jobba i kiosken, Rihanna som spelar ikväll, man kan ju hoppas en dörr står på glänt så vi kan få höra lite där ute också :)

Är lagom stressad inför onsdag nu.. Har så mycket att fixa och så lite tid att göra det på!
Imorgon då? Upp tidiiiigt för att hinna tvätta lite innan jag åker och träffar Malin, efter att jag träffat henne ska jag hämta mina sista saker hos Felix + min tvätt som mormor tvättar idag. Och kolla ut en bra resväska..
Sen hem innan jag åker och hämtar upp CL vid 4-5 och vidare mot stallet. Går förhoppningsvis snabbt där, för sen måste jag hem och tvätta det sista och packa!

På onsdag åker jag med båten 8.30 från stan.. taggad på att sitta på den i 3,5 timme. Woop.

Men just nu ligger fokus på jobb... Och att hinna med sista tåget hem. Stress!


Godmorgon?

Dags att vakna kanske?
Ligger hemma hos Felix, utan Felix. Han har åkt iväg för att vara ledare på ett seglarläger.. i TVÅ veckor. Snyft och suck. Kommer ju sakna honom något sjukt!!

Därför flyr jag fastlandet på onsdag, behöver en liten semester från Stockholm. Och allt som finns här. Tror jag..?

Igår reds Exet i ridhuset iaf, red första 10min med spö för att börja vänja in, och det gick förvånansvärt bra! Men jag släppte det innan framrids-galoppen, det skulle inte ha funkat. Han blir superspänd. Inge kul!
Red på vanliga raka bettet, ojojoj vad fin han börjar bli! Skänkelvikningar i trav och allt. Klapp och beröm!

Tänkte även på, under passet, vad jag ska be CL att tänka på. Få med bogen i högerbågar, öva avsaktningar och stabilitet i trav på rakt spår. Även massa skänkelvikningar och mycket lösgörande!
Hur gör ni när någon vaktar hösten? Får dom ett strikt schema eller ber ni dom bara "rida lite"? :) vore kul att veta, kanske få lite tips!?

Hedda reds också, hetsiga lilla sto. Men hon skötte sig ändå.. Tråkigt säger hon att det här är, dödstråkigt. Hon vill springa massor!!


Dressyrtrim

Åker snart till hästarna, skönt att komma ut på kvällen en såhär varm dag!

Idag blir det vårat sista ordentliga dressyrpass innan jag åker iväg i över en vecka. På onsdag blir det båtsemester med familjen, och 7 dagar framöver. Ska bli supermysigt, men kommer såklart sakna stallet!
Medans jag är borta så kommer troligtvis CL rida honom, för vill att han hålls igång ändå, trots att jag inte kan rida. Hon är superduktig och har sett henne på X förut, så känns bra :) bara galoppen som oroar mig, är inte lätt när man inte är ridtravar-van :P

Men nu ska jag ut, och rida igenom honom ordentligt! Är riktigt taggad :)


Kärlek till nya skalet!


Trivs här


Mot stranden!


Myser för mig själv

Lite chips, bildfix och "Water for elephants" på tv. Allt som saknas nu är min pojke! Vill att han ska komma hem
 
 
 
 
 
 
 
 

A baby horse


"Jävla hästnörd."

När jag gick i mellanstadiet så var klassen uppdelade i typ.. två. Ni känner nog igen det här, "töntarna" och dom "coola". Det var så det såg ut och så som man kategoriserades i stort sett. Visste inte alla i ens ålder vem man var så tillhörde man definitivt inte dom "coola".
Det fanns ju bl.a. pluggnördar, spelnördar och ja.. hästnördar. Ni kan väl gissa vad jag kategoriserades som?

Mitt fritidsintresse blev på något vis en förbannelse. Jag var höstnörd, och det var det. Helt sjukt egentligen att det fanns folk som gjorde att jag skämdes över det jag älskade att göra. Dom jag umgicks med var dom andra hästtjejerna i klassen. Minns en gång speciellt när några gick bakom oss, minns inte vad dom sa, men hästnördar var ett av dom orden. Och skratt. Sagt för att håna oss.

Ska det vara så? Att man ska skämmas för att man rider, att man kategoriseras som hästnörd för att man älskar djuren, sporten? Det är fel.

 

Idag är jag stolt "hästnörd", står för min kärlek till denna balla sport! 

Jag vet inte hur saker har förändrats, ifall ridning fortfarande anses som töntigt bland dom yngre som det gjordes på "min tid". Jag hoppas verkligen inte det, då alla har rätten att syssla med sina intressen i så stora mängder man vill.. Utan att kategoriseras som nörd. Utan att det man brinner för vänds emot en och används för att trycka ner en.

Oavsett om man gillar fotboll, innebandy, golf, ridning eller om ens största intresse är att sitta framför spegeln och avguda sig själv.. haha. Men kan inte omgivningen typ acceptera det och vara glada åt varandra lite istället? Jag menar, såvida ens intresse inte går ut på att skada varandra dvs ;)

 

Jag tycker det är jäkligt kul att se folk som verkligen brinner för det dom gör. Som kämpar dag ut och dag in, eloge till alla er! 


20 juli 2013

Lång dag.. har det iaf kännts som.
 
Åkte in mot handen med Felix imorse, svängde förbi en loppis som visade sig vara värdelös.. jag brukar dock älska loppisar, men den här var bara.. liten. Drog en chailatte i centrum och köpte ett nytt skal för 20kr, mitt hade gått sönder, igen :P
 
Efter det blev det hem innan jag skjutsade F till tåget innan jag åkte vidare till stallet :) Båda hästarna reds barbacka idag, Exet på slingan, var riktigt mysigt och han kändes fräsch! Hedda var mycket lugnare idag och vi travade lite. Skönt att hon håller sig i schack trots att man märker att hon vill springaspringaspringa :P haha
 
Just nu sitter jag hemma och kollar på bilderna, väntar på att Felix ska komma hem. Längtar! :D

Psykiskt omöjligt!

Att sitta på moppen och åka förbi ett sto med hennes föl, som står i en mysig skogsglänta.. och minnas att kameran ligger i väskan. Att inte stanna var inget alternativ ens! Det kliade i fingrarna!

Vill ni se mer?


Uppochner

Tog paus från bloggandet igårkväll, allt jag hade i huvudet var Exets skav och att jag verkligen verkligen inte riktigt klarar av bakslag just nu.
Så skumt ställe att få skav på dock tycker jag, har aldrig varit med om det tidigare. Någon som vet hur det ens funkar att han fick skav där??

Är iaf på bättre humör igen, och ska släpa mig upp och åka iväg, hoppas på att helgen vänder och blir bättre!


Dålig kombo

Hedda är överpigg och hungrig. Jag är på ruskigt dåligt humör. Min stubin är kort.

Det är stor risk att den här promenaden slutar i skrik och tårar. Bäst jag åker hem snart...


Men aj! :(

Slängde en snabb blick mot huvudet och såg något rött. Paniken som uppstår. Trodde ju såklart han gått sönder i munnen, men såg sen att det röda var högre upp.. Fattade inte vart det kom ifrån, innan jag tog tag i tygeln lite, sidostycket har på något vis skavt upp där. Alltså usch!

Så nu blir det lite ompysslande istället för ett dressyrpass. Får se imorgon om jag hittar något träns som jag kan ha för att skritta honom.

Det här var inte alls vad vi behövde! :(


Exets kroppsutveckling

Första bilden är från juni 2012, den andra är från april i år och sista nu från juli. Ser ni skillnaden så som jag gör? :)

Skulle vilja ha april-rumpan på hans juli-kropp. Den var rund och go den!


Slitigt

Har jobbat på uteplatsen med Felix idag, typ 2 timmar höll vi på. Från 3 rader till det här (bilden). Hard work work!

Lite lunch och fika sen så drar jag till hästarna, ska nog ta tag och putsa lite saker och så idag.. Välbehövligt :)


Lille herr Doby


Sneakpeaks


Doby

Har hälsat på valpen idag, och jag har även bestämt mig med namnet! Doby heter han, jag gillar det jättemkt! :) och jäklar vad han har växt sen sist vi var där. Han kommer nog bli stor och fluffig!
Bombar med bilder sen, nu är det bio med min kärlek som gäller :)


mariekruger@instagram


wopsiedoo

Godmorgon ni söta läsare. Ser ni något nytt? :) Bytte header lite såhär på morgonen, hade ju faktiskt iaf 2 läsare som tkt jag skulle byta.. precis som jag själv tyckte. Så den blev det! Snyggt va?
 
Ligger fortfarande i sängen dock, men ska snart upp och fräscha till mig. Vid 12 ska jag möta goa Petra och sen traskar vi mot ridskolan. Vi ska nämligen hälsa på våra två mycket saknade kompisar, Bill och Bull. Eller ja, Makur och Zetra that is! :) Makur fyller dessutom år idag, lillkillen blir 7 tror jag? Anyway, drar med mig kameran ofc!
 
Sen ska vi även hälsa på lille valpisen, när jag ändå har vägarna förbi, mysigt :D Felix kommer nog också dit innan han och jag sen åker vidare in till stan för att försöka fixa biljetter till gratisbio. Så det blir lite mys sådär en torsdag!
 
Det passar även riktigt bra att jag inte rider idag, då mina armar just nu avlider. Haha ;P

Träningsvärk och stallhjälp

Har så sjukt ont i armarna idag, efter träningen igår. Älskart! Och plus det så har vi lyft betongplattor idag till uteplatsen här. Kämpa kämpa, ont kommer jag ha!

Men var inte så pigg på stallet sen, ordentligt trött. Bästa Felix följde dock med mig och hjälpte till! Borstade hästarna medan jag mockade och hämtade grejer. Sen promenerade han Hedds när jag red Exet :)

Exet reda bara en halvtimme, han var lite trött efter igår, men kämpade på trots det :) red med vanliga bettet, första gången efter igångsläpp och han gick riktigt bra! Duktiga killen :)

Red sen Hedda, och travade lite idag med. Sjuukt mkt piggare än igår :P Felix fick skritta av Exet, duktiga pojkar :))


Han är ju bäst!

Min egenutbildade hästskötare, han är bra han! :)


Byta header igen?

Nu när jag har nya bilder funderar jag på att byta bilder i headern, har lekt lite i photoshop. Ska jag behålla den jag har eller byta till den nya? :) Jag tror jag vet vilken jag tycker bäst om, men vill höra era åsikter! :)

Mina stallrutiner

Alla hästmänniskor har olika rutiner när man kommer till stallet, och jag tänkte dela med mig utav mina. Gör inte allting exakt samma sak varje gång, men vissa sysslor måste jag ta i en speciell ordning :) 
Om vi säger en lördag, då är det lite mer att göra, och om jag har två hästar;
 
Det första jag gör, om jag kommer ut innan insläpp, är att kolla tavlan. Ifall det står något viktigt där, hålla sig lite uppdaterad. Det innan jag mockar båda boxarna, det gör vi varje dag.

På helger fixar vi även maten själva, så jag lägger in em-maten (om det är innan insläpp)  i boxen och fixar kvälls, morgon och em-maten till söndagen. När alla stallsysslor är klara hämtar jag in första hästen. Oftast Exet först :) Ser ALLTID till att han får dricka innan vi går in, iaf nu på sommaren är jag supernoga med det. Borstar honom blank och myser med honom innan det är dags att sätta på utrustningen och rida.

Efter passet, om klockan nästan är 4 eller över så får han gå in i boxen och äta upp sin em-mat. Borstar honom där inne. När han är klar brukar Hedda ha blivit intagen redan, så tar ut henne i gången rätt snabbt för att hon inte ska hinna äta upp all mat. Vill inte rida efter att hon tryckt i sig allt, dessutom så har hon lite mat kvar sen när hon  kommer in igen :)
 
Sist skriver jag i almanackan vad för pass Exet har gått, så att man kan ha en enkel överblick när man planerar. När allt är klart så brukar jag gosa lite med Exet innan det är dags att åka hem igen :) 
 
Det varierar såklart beroende på tid jag är ute och hur snabb jag måste vara. På vardagar är det själklart mindre sysslor att utföra, då man slipper fixa maten :)
 

"Fågeeeel! Fågel kom hiiiit!"

Hittade precis en bild jag hade glömt bort. Åh vad vi var nöjda över att lilla pippin kom så nära oss! Söt :)

Helt totalt död!

Nu har Felix plågan mig på gymmet, shit va skönt att komma tillbaka, men satan vad jag har tappat! Mina armar är helt bortdomnade nu, riktigt dåligt med muskler nu. Men jag ska tillbaka och ännu längre, än där jag var i slutet av maj :)

Men en bra dag iaf! Roligt kondispass på Exet och Hedda fick trava lite. Hon va riktigt lugn och trevlig, trodde hon skulle explodera ^^ men det var mysigt i stallet :)

Nu har jag stoppat i mig hemmagjorda burgare och snart blir det hemmagjort mjukglass, MUMS!!!


Yep.


Svettig

Det blev ett konditionspass istället, riktigt kul är det och Exet vart tom svettig! Han brukar sällan bli det, men nu är han dyngsur :) det betyder att det blev lyckat och nu ska han in och få käka en välförtjänt måltid.
Hedda kvar sen åker jag hemåt innan gymmet!


Brummar iväg

Ska snart ner och sätta baken på moppen och köra iväg till stallet. Två hästar ska ridas, Exet och Hedda. Ett dressyrpass på X och sen ska nog Hedds börja travas lite den här veckan (om jag minns rätt!) Spännande :) Ska försöka skynda mig dit för längtar ut till fina fina Exet! 
 
Sen så blir det även att åka och gymma med Felix, ska bli sjukt kul då jag inte gymmat på en månad minst. Med min järnbrist och det där så orkade jag helt enkelt inte. Men nu, nu är jag tillbaka på banan. Länge sen jag kände mig såhär pigg och fräsch. Igår tex, innan jag började med järntabletterna hade jag aldrig orkad en hel eftermiddag i stan utan att känna min halvdöd. Tror verkligen det syns på mig hur mycket bättre jag mår nu!
 
Underbart att klara av att vakna på morgonen, och inte behöva 5 timmar innan man ens känner sig lite vaken. Nu har jag massa överskottsenergi också. Åker och gör av mig med den nu! Puss sålänge :)

Movie-mys!

Har ägnat kvällen till att kolla på film med Felinda. Såg LOL, en film jag trodde skulle vara värdelös, men var egentligen riktigt bra! Miley var så snygg när hon hade långt hår också

Snart ska min prince charming komma på sin vita springare (Felix kommer med bilen) och hämtar upp mig :) då blir det hem och mysa där ist!


Kärlek till chailatte


Ögongodis

Min sits har jag inga kommentarer om ens, längtar tills ridskolan sätter igång så att Lotta kan tjata på en lite. Omkullvälta händer och ibland nere på låren? Kom igen. Bättre än så kan jag! Men strunta i mig, kolla vilken snygg kille det här är då :D

Middag i stan

Är snart i stan, ska käka middag med Felinda och gå runt lite. Lagom sådär en måndag :)
Har inte gjort något annat vettigt idag, men det är rätt skönt det också! Har iaf fixat sista bilderna från i fredags, så dom dyker upp senare ikväll :)

Imorgon ska två hästar ridas och jag ska damma av gymkläderna. Längtar!


Heart of gold

Tack Nathalie som ställer upp och fotar! Supersnällt :) Uppskattas verkligen! 

Glöm inte!


Excellent Charm <3

Åh, alltså den här bilden. Jag dör vad han är fiiiin! Jag tror nog det här är den BÄSTA helkropps-bilden som finns på honom. Han brukar se ganska tråkig ut på bild ibland, inte den kamerakåtaste, men på den här - mums! En riktigt snygg kille har vi här! 
Han saknar lite muskler här o var, har tappat lite nu över sommaren, men är påväg tillbaka verkligen. Bara längtar ut till stallet, att rida honom, klappa på honom efter passet och sen ösa med beröm. Så mycket kärlek till den där hästen, så ni anar inte ens. Är så stolt över mig själv också, som har kämpat såhär länge. Är stolt över honom som kämpar med mig. Min bästa vän<3
 
Har fler bilder påväg, dom ska bara dra en runda i ps först :)

Levt båtlife

Äntligen hemma efter en helg på båten. Har haft det sjukt mysigt, myckey sol och grill till middag, aldrig fel!

Nu blir det omladdning inför nästa vecka. Fick en smäll i huvudet av bommen, så ska lägga mig i soffan, äta mat och sen troligtvis gosa ner mig framför en film med Felix. Förhoppningsvis försvinner huvudvärken jag känner nu!


12 juli 2013

Idag har jag och Exet lekt fotogeniska.. Vi var dock inte så duktiga på det, men Nathalie lyckades bog faktiskt fånga oss på bild där vi inte såg heltokiga ut :P duktiga hon!

Red sen också, rackarns vad fin han börjar bli, bästa hästen :)

Jag är just nu påväg ut till båten, med Felix. Ska bli mysigt att komma ut lite över helgen! Ska tom försöka bada, det måste ju göras :P även om jag dör på kuppen.

Bilder får ni när jag kommer hem, tills dess bjuder jag på ett smakprov på två tokmörtar. Ha en fin helg!


Moppebrud

Har hämtat min moppe nu och den funkar!!! :D woop! Så imorgon kan jag ta mig själv till stallet, utan skjuts, skönt som fan.

Har haft en riktigt rastlös torsdagskväll, men vi kom sen på att vi ville baka lite.. Så det började vi med klockan 11. Mums! Haha, men nä nu blir det sova.


Mysig uteritt

Drog med Felix på en uteritt, han på Exet och jag på Hedda. Perfekt då Hedda endast skrittas just nu, Exet hade en chill-dag och Felix inte är så duktig (än! ;) )
Var riktigt mysigt, bortsett från flygfän dvs! Och när Hedda trodde att en blomma var ett spöke. Annars skötte sig båda hästarna fint, blir så stolt över Exet, att han är så snäll och stadig (borträknat flug-irritationer) när nya sitter på! Duktiga killen :) Felix var såklart riktigt duktig han med!


Dåligt väder- trött

Kall och trött, osugen på att blogga. Ett riktigt bra ridpass på Exet vart det iaf idag! 30min dressyr och 15min kondition, duktig kille är han :)

Nu ska jag släpa upp mig till sängen efter att ha mellanlandat i soffan. Godnatt alla fina!


Hänger med den fina


Puppylove

Längtar tills nästa vecka, då ska jag åka och hälsa på min lilla bebis :D Har nog bestämt namn också, ska suga lite på det tills när jag hälsar på. Åååh visst är han fin?! Hoppas han får ha kvar den lilla ljusa tussen på svanstippen när han är stor!

Träningsvärk

Uschamig vad jag är i dålig form just nu! 45min dressyrpass och här går jag och ojar mig över träningsvärk. Skärpning. Ska hitta tillbaka till gymmet, för såhär kan vi inte ha det! Saknar dessutom att gymma, hamnade dock i en svacka och har inte riktigt tagit mig tillbaka dit ännu. Dåligt.
Lär försöka damma av gymkläderna någon gång i veckan nu, när det passar sig. 
 
Idag ska Exet och Hedda ridas. Är dock lite klyven över om jag är sugen på en uppföljare utav gårdagens dressyrpass, eller konditionsträning. Eller kanske 50/50? Det återstår att se, oavsett så längtar jag till stallet!! :)

Bra avslut på en bra dag

Ett lyckat ridpass på 45 min, på utebanan blev ett fint avslut på en bra dag. Stolt över Exet, han går verkligen superfint just nu, även om det märks att han tycker det är jobbigt ibland. Han säger liksom emot lite, men har trots det väldigt possitiv inställning. 
Jobbade lite lösgörande idag, olika vägar och moment. Stor volt, liten volt, ställa ut, ställa in. Skänkelvikningar och bågar. Blev inte mycket skrittarbete idag då Exet bara lackade på flugorna när vi skrittade, så det gick inte att jobba honom då iaf, så skrittade bara på långa tyglar i mitten av passen några minuter, lät honom pusta lite. 
Galoppen funkade även idag superfint, åh är så glad att han inte tappat allt under den här kort-vilan han fick. Otroligt glad för det :D
 
Skrittade också Hedda en stund. Kommer göra det varje gång jag rider Exet, de närmsta två veckorna. Inte så mycket att skriva om dock, men tåls att tilläggas! 
 
Är även så sjukt nöjd över mig själv.. som valde att åka ut sent till stallet för att rida. Höll på att svettas ihjäl trots att jag red klockan 9. Ibland tänker man rätt bra ändå!

Lika sexig som alltid!

Såhär snygg kan man vara när man åker till stallet en sen tisdag!
XL tröja, mjukisbyxor och flippflopps i st 42... Rawr.


Produktiva tisdagen

Ni vet när man vaknar upp och bara känner i hela kroppen att man vill ta tag i saker? Så kände jag imorse. Har hunnit med riktigt mycket idag, så jädra skönt!

Började med att ta disken innan frukost, och efter så dammsög jag och vattnade blommorna. Mejlade ang jobb och sen fortsatte vi på gården, kommit jädrigt lågt, riktigt duktiga! :) Nu ska vi laga middag, sen ska jag ut till hästarna. Kommer bli en sen kväll i stallet, men skönt eftersom det varit svinvarmt! :P

Och så plus det så har vi tingat valpisen idag :D Och jag har eventuellt kommit på ett bra namn. Oh happy day! 

Det här har vi sysslat med. Felix har tagit bort gamla plattor, vi har tagit bort allt ogräs (precis klara med det på bilden) och planat ut allt med grus. Latmaskar? Inte ett dugg! 


4 veckor kvar! Längtar!

Och så blev man med valp :D Barndomsdröm som går i uppfyllelse!! Lilla valpisarna vi kollade på igår, idag bestämde jag mig, den lilla kaxiga och knasiga.. den är nu våran! Och om fyra veckor får vi hem han :D

Helt sjukt! Längtar så att jag går sönder :))) nu måste jag bara komma på ett bra namn. Beslutsångesten som uppstår!


Beslut

Åh, att vara en person med beslutsångest är inte lätt. Dock tror jag att egentligen vet rätt starkt vad jag vill ha, men tänker för mycket på för och nackdelar. Eller kan man tänka för mycket egentligen? Övertänker typ. 
 
Just nu har jag rätt mycket beslut att ta, rätt avgörande också. Få ihop saker, pengar, liv, hästar osv. Jag vill så starkt tro att allt löser sig, jag har alltid varit rätt optimistisk på det viset. Det löser sig alltid. Är bara lite orolig över en sak.. tänk om jag har fel? Tänk om det inte blir bra i slutändan? hmm. 
Men man får dock mest ont i magen av att tänka sådär, fram och tillbaka. Rätt ångestfyllt att tänka på pengar just nu och så, håller tummarna för att allt löser sig. Vill verkligen det!
 
Tills imorgon har jag två beslut att ta, rätt avgörande beslut. Förstår ni ångesten som uppstår när man har svårt att ta endast ett beslut. Haha, kommer få ligga och grubbla mycket inatt, sömn? Naah, överskattat. 

Dör söthetsdöden


Räddare i nöden

Det är tur att vi inte hade mycket planerat idag, Felix styvfarmor (blir det tror jag?) hade ramla och vi har hjälpt/ hållit koll på henne hela förmiddagen. Därför har jag inte heller bloggat.

Bloggar ikväll


Får man sova nu?

Sov länge, segade efter frukost och sen drog vi ut och jobbade på tomten, jag och Felix. Vill inte känna att jag snyltar här hemma hos honom, så försöker hjälpa till med sysslor och så. Litegrann iaf, lätta samvetet lite :)

Men jag dog efter pausen och har varit rätt seg sen dess.. Frågan är nu, är det okej att sova innan klockan ens är 11? För mig känns det sjukt tidigt :P

Typ såhär trött


Thorn of a rose

Nyduschad med snygga slapptröjan på. Nu rockar vi söndagskväll!


Hey you! Yeah you.. beautiful bastard.


Hard working woman


Som ogräs

För 3 månader sen klippte jag av mitt långa fina superslitna hår. Shit vad jag saknat det, passar bäst i långt hår, så är det bara. När jag klippte mig så vart håret dessutom väldigt...rakt. Jag har alltid annars haft uppklippt rätt mycket, vantrivdes rätt mycket i det! Dock lät jag det vara, tänkte att jag skulle väll vänja mig. Men nä, jag gjorde ju aldrig det, för det är inte jag! 
 
I början av juni klippte jag upp det själv, så att det såg naturligt ut. Trots att jag klippte rätt mycket då så är det några cm längre nu än för 3 månader sen. Älskar att mitt hår växer fort! :D

En söndag

Vaknade sent idag, helt seg i hela kroppen och med huvudvärk. Fått i mig mat och järntabletten och sitter nu som en potatissäck i soffan. Hua jag vill verkligen inte göra någonting vettigt idag! Kan gott sitta här hela dagen, inte fel alls.
 
Kan ju sitta här på min bakdel och leta jobb tex, det är ju ändå vettigt. Blogga lite och kika runt liksom. Fast nää, måste ju göra någon slags fysisk aktivitet också! Såhär kan vi inte ha det, latMarie liksom? Hah
 
Vad gör ni en söndag som denna?

Ponnykärlek

Har insett en sak.. är det någonting jag saknar så är det att rida ponny. För det är ju så sjukt kul verkligen! Jag gillar verkligen att rida storhästar, men ponnysar är i en klass för sig. Det är något speciellt med dom.
 
Skulle jag få chansen att rida en go d-ponny nu skulle jag troligtvis inte tacka nej! Fram tills jag har hittat jobb har jag ju liksom mycket tid till övers, då jag mest sitter hemma. Och med moppen snart lagad kommer transporten till och från stallet bli så galet mycket enklare! 

Sååå... Ingen som råkar ha en ponny som vill bli lite aktiverad till övers? :D Skulle vara så underbart roligt att strutta runt på en liten buse igen!!

Uteritt

Åh, det blev en supermysig uteritt med Madde och Ludde. Exet vart riktigt glad också, när han vaknade till så gick han med spetsade öron helatiden! Glad kille verkligen :) Var kul att rida ut tillsammans med någon också, annars brukar det bli mycket själv, vilket också är rätt najs ändå. Blev mycket skritt, lite trav och lite galopp. Haha alltså Exet blev så glad övar att få köra på ordentligt på galoppsträckan, lillgrisen ^^
 
Skrittade sen Hedda, Malin bad mig ta henne idag. Det är dock inte så superkul att skritta en halvtimme, men ska det göras så ska det! Var mest jobbigt då det blåste och hon skuttade till lite, vill ju inte att hon råkar trampa på sig själv! Annars var det kul att rida henne igen, äntligen :)

Hemmafru?

Blev chockad över mig själv när jag i bilen hem från stallet sa "jag kan ju börja med maten medan du jobbar klart!".. För dom som inte vet så är jag värdelös på att laga mat, OCH rädd för ugnen. Men sagt är sagt och här står jag o steker köttfärs, like a boss.

Var supermysigt i stallet förövrigt, med det tar vi senare.. Vill ju inte bränna maten! :)


Godmorgon

Piller till frukost, mums! Har börjat käka järntabletter nu, så hoppas att jag blir piggare snart :) Vet dock inte hur lång tid det tar innan man börjar känna av det. Tar järnet tillsammans med c-vitamin brustablett för att slippa biverkningar, vilket funkat so far iaf! Otroligt skönt

Ska starta dagen och sen ta mig ut till stallet. En uteritt står på schemat idag :)

 

Juste, btw, filmen igår var inte alls så bra som jag hade hoppats på. Hade väl förväntat mig lite mer, sista halvan utav filmen var mest bam booom fight paow kabom shizlaaam. Haha bra beskrivning, men den var låååång och första halvan var rätt seg. Ah ne jag vet inte, dom andra tyckte nog den var lite bättre än vad jag gjorde :P


Dagens utmaning

Och så var man påväg in till stan idag igen, bio idag igen. Haha woops! Meddragen till att se Man of steel, hoppas även den är bra! Ska se den med Felix och hans polare, lär ju bli najs :) tur också att jag har F som verkar tycka om att skämma bort mig, lyx!

Men eftersom det blev stressigt så försöker jag nu sminka mig i bilen. Det är inte alltid så lätt inte!


wow

Alltså, vad är det här för häst och vad har dom gjort utav Exet? Haha nä men skämt åsido, shit vad han är fräsch för att inte blivit riden på 2 veckor! Han gick ju liksom såhääär bra!!!

Red iof bara en halvtimme, eftersom att han faktiskt har stått och inte är igång. Tänkte öka på tiden mer nästa vecka. Bytte varv mycket och fokuserade på att få med bogen i bågarna, gick förvånansvärt bra. Kände även av galoppen idag i båda varven, men bara lite. Alltså gaah va han gick fint där. Dör typ massvis sådär :D

Det känns otroligt bra det här alltså


För ett år sen

Kommer ni ihåg när jag, för exakt ett år sen, provred en stor hannoveranar-kille här i haninge? Som jag ev skulle ta på halvfoder om allt funkade bra. Jag gillade ju hästen jättemycket, han var otroligt go och välriden. Riktigt rolig häst, och det hade varit kul att ha honom på foder verkligen. Tyvärr pga olika andleningar blev det inte av (håller dom för mig själv) och valacken blev aldrig min foderhäst. 
I vintras var han till salu, och man kan inte låta bli att tänka.. hur hade mitt liv sett ut idag ifall jag hade tagit honom på foder, om allt hade funkat? Hade jag varit häst ägare nu, eller hade jag fortsatt ha honom på foder? Kanske hade vi inte funkat alls ihop eller kanske vi hade varit ute och tävlat massor nu? Man kan ju inte låta bli att undra! 
 
Undrar vart han hamnade sen.. hoppas han gör någon glad hästmänniska riktigt lycklig! Kanske ändå inte var menat att jag skulle ha honom :)

Kvack kvack

Vi fick några närgågna kompisar när vi var ute med båten för att tag sen, jag och Felix. Rätt söta, och såklart var jag framme med kameran. Chockerande va?

Summergirl


wzap?

Sitter i bilen med Felix pålägg in mot staden nu, ska bli riktigt mysigt!! kameran är med så den kanske får leka lite. Ha en fin torsdagskväll alla ni, glöm inte att det behöver inte vara helg för att lyxa till det lite extra :) kyss o kram!


Favorithästen är inte ens egendom

Något jag märker på ridskolan är hur ryttare får mordiska blickar när någon annan rider "ens häst". Med det menar jag då hästen som man har som standardhäst/ favorithäst. Oavsett hur duktig ryttare som sitter på så rider den typ värdelöst, för i huvudet vill man vara den enda som klarar av att rida hästen bra. 
 
Fast så ska det ju inte vara väl? Tycker jag. Man äger inte en ridskolehäst och kan inte bestämma vilka som får rida den. Flera pass i veckan, flera olika ryttare, alla rider olika. Det är klart att alla inte rider lika bra som andra, men att göra bittra miner för att någon annan ridit den hästen man brukar? Är man tjurig över det kan man nog behålla det för sig själv tycker jag. 
 
Jag kan erkänna, en person som jag tycker illa om vill jag liksom inte gärna se sitta och rida på Z liksom. Men det är ju för att jag personligen inte tycker om den personen, och att jag tycker väldigt mycket om Z. Dock kan jag inte styra det, utan bara acceptera. Annars tycker jag det är sjukt kul att se andra rida honom, det är lärorikt och bra intressant hur andra löser hans svårigheter. Tycker om att diskutera med andra som ridit honom också, det bekräftar ofta saker som jag slår ner på mig själv för att det går åt helvete, och får mig att inse att det inte bara är mig det är fel på. 
 
Och jag är mer än medveten om hur många det är som tycker om honom precis så som jag gör (även om jag älskar honom mest!! haha nää skämta bah) och jag tycker det är kul att det är fler som ser vilken go häst det är. Men samma med honom som med alla andra hästar och ponnysar i stallet så tror och tänker vissa ryttare att dom är dom enda som bryr sig om den hästen. Det märks! Inte alla, det vet ni att jag inte menar, men många.
 
Fick en fråga för ett tag sen, här på bloggen, som jag har tänkt på lite fram och tillbaka. "Skulle du köpa Zetra om du fick chansen?" Åh alltså det hade varit en dröm, världens finaste kille, tänk att få kalla Zetra för min egen. Sen slog det mig att.. shit, han betyder så mycket för många.. och jag kan ju inte ta in alla som medryttare? Haha det hade inte funkat xP 

Åh, vad försöker jag få fram egentligen? Så dålig på att formulera mig, men det jag vill säga är nog att man faktiskt inte får glömma bort att en ridskolehäst är mångas favorit och lilla ögonsten. Var lite glada istället för att det är fler som tycker om din favorithäst, det måste ju ändå bara betyda hur grym den är!? Så tänker jag iaf! :) 

Zetra är en underbar häst och min kompis, lika så är han andra glada hästbrudars kärlek. Vet tex att min granne tycker om honom riktigt mycket också, det blir jag glad av :) Han har ju så underbar personlighet den där stora killen. Puss på han!

Still into you

Hayley Williams är så jädra crazy, alltså hennes röst. Har nog hört den här låten förut, men shit vad jag fastnade för den när dom spelade på Bråvalla. Helt galet vad man dör över Hayley! Lyssna på låten, den är helt sjukt grym. Wäääh Paramore <3

Myskväll planerad

Idag har jag ingen ridning på schemat, utan det är väl mestadels städning och tvätt som ska fixas nu. Sen ikväll så väntar en myskväll inne i stan med min kärlek. Middag och vip-bio, The Lone Ranger ska vi se, tror den är riktigt bra! Men det återstår att se :) Den hade iaf premiär igår, kul att se en film direkt efter att den släppts. 
 
Älskar när man tar sig tiden att mysa till det lite extra med varandra, klä upp sig lite kanske och anstränga sig. Sånt uppskattas från min sida!

Checkar ut

Ska försöka få sömn i mig, trots att jag inte känner att sleep-mode är på gång! F har redan somnat bredvid mig, så får väl krypa in närmre honom och hoppas på att jag slocknar snart jag med. Om bara min förbannade rygg ville sluta värka, skulle göra hela grejen lättare.

Ni som har sleep-mode på, sov gott och dröm sött. Godnatt på er


Vackra varmblodet

Åh jag kan inte stirra mig mätt på den här hästen, han är så jädra fin! Världens snällaste ögon har han ju dessutom. Kärlek till honom<3

Hedda hälsar också! Hon börjar förresten sättas igång nu, och from måndag så har jag och Lotta hand om henne i 2 veckor. Så henne kommer ni få se mer utav igen här på bloggen. Kul va?! :)

Ignorera stolsitsen jag får när jag rider barbacka dock.

Vilat sig i form?

Idag red jag Exet, första gången på över en vecka.. och innan den gången hade han stått i ca 4 dagar. Så ah, jag hade ju då inga förväntningar alls idag. Men han var ju faktiskt riktigt fräsch, kändes pigg och sammarbetsvillig. Jag däremot har just nu en oexisterande kondition, så jag orkade inte rida länge alls. Magmusklerna klagade och det flåsades en del. Tur att han inte behöver ridas så länge/ hårt ännu. Haha
 
Ah som sagt, han kändes fin, verkligen! Red mest volter i trav och skritt, bytte varv ofta, gjorde några överstrykningar osv. Dom vart dock mindre lyckade med det var mest för att känna efter :) Fina Felix fotade lite också, så ska se om det blev några där man inte ser ut som en skräcködla på sin älg. Haha nä men skämt o sido, lär ju lägga upp några här senare. Håll utkik!
 
Den här blev iaf charmig, det måste ni ändå medge! :D

Dammsugare

Eller ja, havresugare? När Marie spiller ut hälften av maten så får man äta direkt från stallgången. Funkar det också! (obs. jag satte bara på grimman snabbt för han vägrade att gå ut ur boxen utan den.. därmed är inte grimman stängd! Insåg nu att det var lite slarvigt)


Sommarsaknad

Klickade in på videofy av en anledning, och kikade lite på en film från terminens sista dressyrlektion, på Zetra. Saknar honom, känns konstigt att inte ha ridit honom på flera veckor. Storkillen. Längtar tills terminen sätter igång igen, att få kämpa sig igenom dressyrlektionerna och jobba på att utvecklas i hoppningen. Förutsatt att jag får fortsätta rida honom dvs, vilket jag verkligen hoppas!! Älskar den där hästen något så sjukt. 
 
Själklart hoppas jag samtidigt att jag får testa på lite andra hästar, i både dressyr och hoppning. Det är ju så sjukt givande att rida en häst som är raka motsatsen till vad man är van med! Och så jädra kul när man lyckas hitta knappar på en häst man inte känner :) 
 
Åh, kan det inte bara vara augusti snart? Måste nog åka till Blåkulla och hälsa på Z lite, saknar honom! 
Alltså det här ridpasset, det kändes så sjuuuukt bra! 

Kära kropp, vill du vara vänlig o sammarbeta?

Som den tjej man är så har man ju den där förbannelsen som dom flesta känner till. Just nu ligger jag raklång i soffan med en kudde i svanken, en filt uppdragen till öronen och kramar en kudde. Varierar denna ställning med att krypa ihop som ett spädbarn med ett kramptag runt min kramkudde. Sånna här dagar hatar jag att vara tjej. Ont i ryggen, ont i magen och illamående. Usch. Brukar dock inte må såhär pass dåligt.
 
Det är tur att man sånnahär dagar har en Felix som gör alla sysslor medan man själv ligger och klagar, OCH frågar ifall man behöver något. Han är bra han! Ska nog få honom att gå och hämta en glass ur frysen sen åt mig :) heheh
Saknar mitt långa hår!

Ev. träningschema för Exet

Konceptet är då att samtidigt som Exet ska komma i form, bygga muskler och bli fin igen, så ska han få ta det lugnt i sommar. Det är varmare, dom är ute längre och dom flesta blir ju i allmänhet lite tröttare. 
 
Så 4 dagar i veckan så rids han ordentligt. Nu i början blir det (innan han är igång mer) 3 dressyrpass och 1 bompass. Inte så länge nu, men ridpassen kommer förlängas efter tids och så. När han väl kommer igång så blir det 2 dressyrpass, 1 bompass och 1 hoppass. 
 
Typ såhär kanske en vecka kan komma och se ut:
Måndag - Uteritt/ travbanan i skritt och trav
Tisdag - Hoppa
Onsdag - Dressyr
Torsdag - Longering/ tömkörning/ långpromenad
Fredag - Bomma
Lördag - Stavsrundan i skritt (massvis med backar) eller vanlig uteritt
Söndag - Dressyr

Det här är bara en tanke nu, kommer jag på något upplägg som jag tycker känns bättre så är det ju bara att ändra. Men jag personligen tycker det är mer motiverande att ha ett ordentligt schema att gå efter, och lättare att planera resten av veckan efter det :)
 
Hur är ni? Tycker ni också om att planera såhär, eller går ni mer på känn?

Iallafall inte sömnlös

Det blev ingen ridning idag, ens att åka till stallet. "Ska bra blunda några minuter" tänkte jag, jo hej geni, vaknade precis upp ordentligt. Tur att boxen redan blivit mockat (hoppas jag iaf, jobbigt annar. haha) så att jag slipper leva med ångest nu. Hade inte kunnat åka till honom nu liksom, klockan är över 12.
 
Men imorgon, fredag och lördag ska jag ut till honom, och rida. Om det behövs lär jag hoppa in fler dagar, det återstår att se :) Hoppas med att få till en solig uteritt imorgon. Håll tummarna för vädret med mig!
Hur ska jag kunna sova nu då?
 
Och en charmig bild på en dagen-efter-festival- Marie. Redbull sånna dagar<3

Time for some Excellent Charm

Åker till snyggkillen snart. Ja, sådär sent igen.. Så fick det bli, ska mest mysa lite, han har haft en minisemester så ska sättas igång igen. Har en rock-solid plan på hur vi ska gå till väga, eller ja, en tanke som jag tror kan bli super! Berättar mer om det senare, om hela upplägget och den eventuella fasta veckoplaneringen. Det går iaf ut på att han ska komma igång ordentligt, samtidigt som har får sommarvila. Ni kommer förstå sen :)

skogsmys i skärgården


Nya designen klar!

Vad tycker ni om den nya? Plain and simple typ :)

"Love is all you need?"

Ta 20min från eran dag och kolla in den här filmen. Snälla!

w.i.p


Egentid

Felix är iväg och käkar med polare. Själv så sitter jag hemma hos honom själv, käkar chips, dricker cola, kollar tv och gör en ny design till bloggen. har det rätt bra ändå, men skadar inte ifall han kommer hem snart :)
Ska försöka fixa några bilder som ska upp här på bloggen också!


Älskade kissekatter

Jag må vara partisk när jag skriver detta, men Zorro är bannemig en av dom finaste katterna jag sett. Hans knallgula ögon, svarta päls och den fina vita pricken han har på bröstet. Alltså åh vad jag saknar min fina kille, det är nog den enda nackdelen jag kan komma på som är negativt med att vara hos Felix så mkt att jag nästan bor här (det och att jag saknar mina garderober.. höhö)

Har haft Zorro sen han föddes, vilket var några dagar innan julafton -00. Det var Sotis sista överlevande kull. 3 gossar som vi där döpte till 1an, 2an och 3an. 1an sålde vi, han var snygg, svart med vita tecken. 2an och 3an blev kvar, Felix (också svart med vita) och Zorro. Felix dog tyvärr av tåget, och det blev Zorro kvar. Dock vart han folkskygg tråkigt nog. Tog lång tid innan man ens fick plocka upp honom innomhus, inte länge sen heller vi fick börja plocka upp honom utomhus. Men jag tvångsgosade honom, något som faktiskt funkade, tvingade honom inse att det är mysigt med närhet liksom. Jag blev därmed den första han litade på, och har på det viset blivit min katt. MIN älskade lilla kissenisse. Shit vad jag älskar honom! 12,5 år tillsammans<3

Lilla Aramis har vi haft sen den 18 juni -10, så 3 år nu. Världens muppigaste lite monsterkatt. Han är lite speciell, och snabb. Går typ inte att fånga honom utomhus, det är inte att han är skygg.. mest har knäppa idéer för sig.. Men när han känner för det (och endast då) så är han världens gosigaste lille kille :) Fortfarande ungkatt i mina ögon, han är så liten i både huvud och kropp jämfört med Zorro :P