Oinspirerad

Har massor med inlägg i utkast, men känner mig lite oinspirerad.. bla fototips, men har inga bilder till dom, det ska fixas! Har ni några fototips ni vill ha med,  andra åsiktsinlägg eller vad som helst - som vanligt, säg bara till!

Hästfri dag.. hur funkar det?

Det känns lite konstigt sånnahär dagar när man inte har någon häst att rida. Samtidigt lite skönt. 
 
8 imorse satte jag mig på tåget mot Älvsjö, jobbintervju var det som gällde. Tror faktiskt det gick ganska bra, var bara glad och trevlig, så som jag KAN vara om jag vill. Tyckte dock det var svårt att säga tre dåliga egenskaper.. men ja, vi får se. Dom skulle höra av sig om 1-2 veckor. 
 
När jag kom hem från intervjun sov jag ett tag, innan jag åkte och träffade Malin en stund. Vi hinner ju inte ses så ofta nu för tiden, sjukt tråkigt. Men man får ta vara på den lilla tiden man får ihop :)
 
Pizza och chips blev det ikväll. Ville ut och träffa kompisar, men typ ingen är ledig, så hemmakväll blev det. Sådär småsegt... 


Otagg

Känner inte precis motivation till att gå upp och fixa mig å hålla på när det regnar utanför. Sånna här mornar är det ju så jäkla mysigt att ligga under täcket! Men men, jobbintervju kl 9, suck it up! Typ.


YEYEYEYEYEYEEEEY!

ÅÅÅÅÅH, Gissa vem som kommer till STHLM nästa vecka (troligtvis)!!!?!?!?!!!!!!!!! :D:D:D
Euforisk.

Min absoluta favorit Gotlänning! Mysis<3

Vi ska komma dit!

"Det här kommer bli bra!".. det sa Lotta till mig under större delen av passet. Jag vet inte om hon säger det för att jag inte ska ge upp, eller om hon verkligen tror det. Oavsett så spelar det ingen roll, för jag har en possitiv kännsla över det här. Med lite tid ska vi nog få till det. 
 
Jag hade sjukt ont i axeln, passet igenom. Såg sen att jag är helt sne och att min högeraxel är frammåtskjuten, eller hur man ska förklara. Och när Zetra blir stark och jag verkligen måste sitta tillbaka så spänns det till i axeln. 
 
Men det gick ändå ganska bra idag, jag var fokuserad och bestämd större delen av tiden, men pga axeln fungerade det inte att fokusera när han blev som... trotsigast. Han säger ju ifrån, och blir lite motsträvig när han inte håller med mig som ryttare över vad vi ska göra. Men jag gjorde mitt bästa för att sitta emot i sadeln, och inte låta honom få som han vill!
 
Galoppen kändes bra, där kan jag sätta mig tillbaka mer.. sitta ner liksom. Men vi har inte kommit till det stadiet där jag kan sitta ner i traven och jobba. Han är inte tillräckligt mjuk och stadig än. Och sadeln suger (hamnar påriktigt i stolsits)
 
Mitt mål tillsammans med Zetra är att hitta en stadig form och att han ska bli lydig för hand och skänkel. Vill kunna sitta i traven utan att han skjuter mig ur sadeln. Och slutligen, vilket jag skrivit redan, så vill jag kuna starta åtminstonde ett LC program med godkända poäng. 

Taggad på att hoppa!

På lördag tänkte jag rida bommar på fina lilla Exet, det är dags nu :) Är så sjukt hoppsugen, och jag tror nog att Exet också är det.. Vill försöka bomma någon mer gång nästa vecka och sen kanske skutta något kryss nästa helg. Skulle vara kul :)
 
Om jag känner skrutten rätt så kommer han bli sjuukt taggad på krysset, även om det kommer vara lågt! :) Måste komma på vilket bett dock som kommer funka bäst, vill inte att han ska bli knäpp och springa ifrån mig :P 
 
Någon annan från Ekeby som ska bomma i helgen?
Bild från förra sommaren.. då var han smått övertaggad. Minst sagt.

Kasst travarbete..

Helt slut, kom hem halv 11 från stallet idag. Sprang och letade efter ena säkerhetsspännet till lindorna, som är spårlöst försvunnet. Sjukt irriterande.
 
Fick kämpa med Exet idag, rätt mycket. Tillslut gav han upp och blev lättare u munnen, gick och smaskade på bettet istället för att bita tag i det. Skrittade och travade fram, sen började jag jobba ordentligt i skritten. Överdrivna skänkelvikningar, korta sträckor, på spåret. Såg till att han korsade ordentligt. Samma som vi gjorde i torsdags på dressyrlektionen, Lotta beskrev det som gymnastik för hästarna. Det hjälpte faktiskt och han blev mycket mjukare efter några sånna. 
 
traven kändes dock inte bra, där var han bara stark. Fåtal ögonblick mjuknade han, men inte många. Så idag var faktiskt galoppen bättre än traven. Haha, det händer inte ofta ^^ 
Bild från igår

Mot stallet

Ska till Exet nu, ett lite mer krävande pass väntar honom! Är sjukt trött egentligen, men det är sånt man lär sig att ignorera som hästmänniska tror jag... Iaf så priorieterar jag hästen före mig själv. Tror att det finns fler som gör så? Man måste göra vad som göras måste.
 
Sålänge så slänger jag upp lite random bilder på min almanacka jag köpte igår. Ja - det är överdrivet med FEM pennor i olika färger. Men det är mitt system för att snabbt se skillnad på vad som ska göras för dagen. Jobb har en färg, hästarna har en annan osv.. är jag konstig?


Självbedömning

Imorgon är det dressyrlektion igen, och Lotta bad oss att tänka ut sånt vi är bra på, och sånt vi är mindre bra på. Vi ska även sätta ett mål för oss själva, personligen och tillsammans med hästen.
 
Jag tycker det är jätte svårt att bedömma sig själv, speciellt eftersom jag är en sån som kan sitta och leta fel. Ni kan ju tänka er hur många punkter av "mindre bra" jag har kommit på. Haha. Lotta vet ju redan, så hon har ju redan bestämt våra bra och mindre bra. Tänk om jag ba "Näe men jag är typ bra på..." och så håller hon inte med? Det blir ju typ pinsamt då.. hehe.
 
Något jag kommer lägga på dåliga listan är att jag börjat luta mig frammåt i lättridningen, och att vissa tygeltag går rakt upp istället för mot magen. Detta beror troligtvis pga att jag lutar mig frammåt. Men mer fokus på sitsen! Sen så om jag verkligen fokuserar så kan jag har väldigt bra sits.. dock är det någonting jag ofta glömmer bort. Men ja... har jätte svårt med att komma på vad jag är bra på. 
 
Ett mål med hästen (som nu är Zetra) är att jag vill starta ett dressyrprogram med godkända poäng. Jag vet att det är en lång bit kvar, men jag ska kämpa på! Ett personligt mål är också att jag ska få pli på min sits! Den ska inte bara vara bra när jag koncentrerar mig utan helatiden. 
 
Hur skulle NI bedömma er själva? Kan ni komma på en bra och en dålig sak med eran ridning? Eller har ni det lika svårt som jag? ^^
 


Stalldjur

Lite bilder på stallhunden Uffe och stallkatten Missan.. bara för att liksom.

Uffe trodde sig hitta någonting.. så han blev i princip omöjlig att fota. Hade huvudet konstant i hålet.

Arg?

Lungt pass

Idag fick Exet gå ett lugnt pass, ville bara känna lite på honom. Förutom att han va stark som satan (vilat i två dar.. förväntade mig det) så kändes han endå mjuk och så :) Galoppen kändes väldigt bra i högervarvet, pigg men inte okontrollerbar, även vänster funkade helt ok. Red mest bara runt, försökte få honom att slappna av osv, gå korrekt i kroppen och följa med med bogarna.
 
Felinda fick trava och skritta av honom, stackarn har ju hästabstinens ^^ Tror hon blev rätt glad iaf
 
Imorgon får han gå ett liiite hårdare pass, försöka få honom att fokusera :) 

Identity

Det är helt ohästrelaterade bilder.. men slänger upp dom iaf, gillar dom skarpt! Det är då självporträtt, men MYCKET photoshop ligger bakom dom. Så ah, det är inte mycket Marie kvar i dom.. men har man en fotoidé utan någon modell får man göra det bästa av sitiuationen!


Kavajen åkte på

Fortfarande sjukt nervös


Rekrytering

Nyduschad, mat i magen och snart påklädd. Känns nästan konstigt att göra sig redo för någonting annat än stallet.. Men samtidigt lite bra. Det blir ju lite långtråkigt att endast vara i stallet, även om jag älskar det. 
 
Men ja, ska på en rekryteringsgrej till ett jobb. Kioskerna i globen närmare bestämt. Får se hur det går.. hoppas ju på det bästa! Förlitar mig på min charm och envishet ;)
 
Är dock jävligt nervös, har aldrig varit på någon rekryteringsgrej förut.. helt ärligt vet jag ju inte hur man gör. Jag är ju rökt om dom vill ha ett cv på papper, för det har inte jag tänkt på ens. haha.. börjar bra!

 
Och är det inte perfekt tajming att börja må sjukt illa nu? Självklart.

Finn ett fel

Det syns när nybörjare har varit i farten ;)

Markarbete

Tyckte det gick väldigt bra idag, det var dock inte samma känsla som förra hopplektionen, men nära på :) Idag hade han gått ett till pass, dock var det 2 timmar imellan, så han var inte alls uppvärmt på samma vis.
 
Tog ett tag innan jag hittade, men väl tills vi började rida på bommarna började han kännas riktigt fin. Han LYFTE på fötterna över bommarna! Ordentligt. Sjuuukt kul, då han brukar snubbla vanligtvis (därmed klumpfot).. men ne, idag skötte han sig ovanligt bra :) 
Vi red på travbommar, på bågar, 3 bommar i varje "kombo" eller hur man ska säga :) Någon gång gick det liiite fort men annars lyssnade han så bra!
 
Sen skulle vi galoppera på upphöjda bommar. Första två gångerna red vi bara på en, som på volt, sen red vi båda i rad. Då blev han lite övertaggad, och körde på ordentligt. Fick galoppera av ordentligt efter och då blev han sjuktligt fin. Eller jag tyckte det iaf. Kunde tom sitta ner i traven efter det och jobba. Det går mot rätt väg!
 
Mamma har inte riktigt förtsått det där med att fota än.. jag ställde ju in den så det bara var att klicka, men det vart tydligen inte så många klick... speciellt inte när det gick som bäst xP

Jag måste verkligen räta upp mig och komma upp med blicken.. men jag jobbar på det!

Och så in med tårna!
Trött häst<3

Min fina vän Excellent Charm


Söt kuse


Bommar med klumpfot

Hopplektion snart, rider Zetra såklart. Mamma ska försöka fota, så får vi se huruvida hon lyckas eller inte :) finns massa bilder från promenaden med Exet jag ska lägga upp också :) håll tummarna för att klumpfot kan lyfta på fötterna idag!


Jag har listat ut det..

Jag vet varför jag inte vaknar. Även om jag går och lägger mig i hyffsad tid, somnar osv.. så spelar det ingen roll. Jag vet inte hur många gånger jag har vaknat inatt, och sen legat och vridit mig. Jag sover helt enkelt inte hela natten, det blir aldrig den där djupa sömnen som får en så utvilad.. förrän på morgonen. 
Jag vaknade 9 imorse, var helt okej pigg tills jag la huvudet på kudden igen. Jag somnade om direkt, och har legat helt utslagen fram tills klockan 1. Det måste verkligen bli ändring på det! 
 
Sen så håller jag på att bli sjuk, IGEN. Får jag bli frisk någon gång? Tror det är pga regnet igår, vart svinkall.. Haha igår satt jag och snörvlade som en tok innan jag gick och la mig :P
 
Ska trycka i mig något att äta, fräscha upp mig lite, åka till handen och köpa almanacka.. sen blir det nog direkt till Exet :) Han ska få sig en långpromenad idag, eftersom dom kan få träningsvärk av massagen :)
 

Te och film

Det finns inte mycket vettigare att göra idag.. Idag är en riktig ful dag. Oduschad, oborstat hår, mjukisbyxor och random löstsittande tröja. Man kan ju inte alltid vara snygg :)
 
Ska hälla upp en ny kopp te, kanske göra en toast eller lite soppa.. mumma! 
 
Försöker komma på vad jag har att göra.. förutom att leta jobb. Känns som att det finns något, men kommer inte på vad :P Hade tänkt åka och köpa en ny almanacka, men nja, ut i detta vädret? Skippar det! 

Hemskt väder och bus i hagen

Var i stallet 3 timmar innan Exet skulle få massage, för att jag skulle få skjuts, tur var väl det! Det började spöregna! 
 
Det var inte heller något hit att hämta honom i hagen, det var rätt läskigt faktiskt. Anton och Araghorn busade runt som fan, hoppade och skuttade, sparkade bakut och slog med frambenen... RUNT EXET! Hur var det tänkt att jag skulle få tag i honom liksom? Jag bara stod och tänkte "Snart blir han sparkad!" det var verkligen nära många gånger. Det var även läskigt då dom inte helt brydde sig om vart jag stod. Fick i princip skrika på dom när dom sprang mot mitt håll!
 
Exet såg lite halvt orolig ut, men tillslut lyckades Anton trigga igång Exet så han flög runt som en ekorre med eld i baken. haha. Det ser så roligt ut för Exet KAN INTE bocka xD gulle.. fast jag var ju sjukt sur på hästarna just då, för det SPÖREGNADE. Usch. Fick dock in E precis innan himlen öppnade sig helt och det började braka och ha sig. 
 
Thomas kom sen iaf, han sa att det var en stor skillnad sen förra gången, vilket var riktigt kul att höra då jag verkligen kämpat med att han ska gå korrekt och bli mjuk i kroppen. Det är en lång väg kvar, men nu har jag iaf fått bekräftat att vi är påväg mot rätt håll :) 
 
Frågade även hur han ska linimentas och bokade även en ny tid om 5 veckor :)
Här kom Thomas åt någonting som gjorde lite ont.. annars står han med vrålspetsade öron i princip :) Även om det gör ont och han vill snirkla sig undan så står han och spetsar öronen :)

Vill ha-outfit

Allt förutom sadeln och vita tröjan kommer från Hööks. Västen är 2die4. Sen gillar jag outfiten för man kan verkligen välja mellan blå, bruna eller vita lindor. Tycker egentligen inte om brun sadel/träns men det funkade typ bäst till outfiten :)
 
Vad tycker ni?

Tävlar hos Stockholmsjenna

Ni hittar tävlingen HÄR

*ingen rubrik*

Ursäktar min frånvaro, men har helt enkelt inte varit hemma och ja, då blir det så!
 
Red Exet idag, och det kändes riktigt bra! Började på halva slingan, där jag T.O.M galopperade utan att han sprang ifrån mig! Fokusen låg idag på att det skulle vara MITT tempo, och han fick anpassa sig! Duktigt var han! För dom som inte vet har jag inte "vågat" galoppera på slingan eftersom jag inte litar på att han lyssnar på mig.. så det kändes riktigt bra att vi kunde galoppera kontrollerat där. Han vart dock liiite stark mot slutet. 
 
Avslutade inne i ridhuset, även där lyssnade han på mig och höll ett lugnt tempo. Självklart tappade han fokus efter ett tag men då gjorde jag saker för hålla honom sysselsatt. Kändes riktigt bra iaf! Galoppen också!
 
Imorgon får Exet massage, så då får han vila :) Tar nog en liten promenad med honom innan, vi får se.. Det beror på vilken tid jag är där

Finns igen tid

Bloggen kommer stå tom idag, åker och jobbar nu och ska träffa folk direkt efter.. Så ja.. Men på twitter kommer det uppdateras flitigt!


Inte alls samma känsla

Red Zetra idag, terminens första dressyrlektion idag. Jag ska ju bara rida med pelhamet i hoppningen, men när han blev som han blev i galoppen idag.. på tredelade - jag har ingen chans. Han är ju en väldigt bestämd herre, och om det inte riktigt funkar för honom KAN han bli sur. Han ville iaf inte som jag i galoppen, drog upp huvudet och tågade på. 
 
Men ah, det gick inte ens i närheten så bra som i måndags.. dock tror jag att det kommer gå bättre med tiden. Det svåra med honom är att det typ tar en timme för honom att "värma upp". I början sprang han ju med nästan raka bakben, det gjorde han inte i slutet. 
 
Iaf, till och från gick det ändå ganska bra. Som Lotta sa, vi ska nog få pli på han. Jag skulle vilja kunna starta dressyr på Z, LC:2an dåra :P Men vi får se hur det går med det... Oavsett så måste han gå mer avanserade lektioner, även om dom duktiga (som han borde gå med för att utvecklas som bäst) inte vill rida honom. Det är synd. Han behöver det verkligen!
 
Men ja.. kommer förmodligen ha Zetra som "grundhäst" och sen förhoppningsvis byta lite också :) Såvida det inte är en häst man får bestämma över hela träningen och utvecklingen så.. så vill jag inte sitta på en och samma.. fattar ni vad jag menar? :P
 
Hoppas det går bättre nästa gång!

Jobbar

Spyr på ballonger just nu. Mina stackars fingrar... Iaf, ingen uppdatering förrän ikväll


Följ mig på twitter

Har börjat twittra igen, får se hur länge det håller i sig. Ni kan ända följa mig där under dagarna. Det som inte dyker upp här, eller innan det gör det :) Små detaljerna från mitt liv.
@LookingWicked
 
Glöm inte att ni även kan följa mig på instagram @mariekruger

Jobbat

Nattklubben firar 6år i helgen, så jag är här och hjälper till att dekorera.. Dvs att jag har suttit och knutit typ 500 ballonger och satt upp dom... Tror jag har ont i fingrarna eller? Men fint blev det iaf! :)


Om det bara fortsätter i den här riktningen

Exet gick väldigt bra idag, självklart stark, men han lyssnade ändå ganska bra och försökte. I skritten ser det  säkert ut som att han har noll framåtbjudning, men jag känner verkligen att det är så att han försöker göra rätt istället. Han hinner helt enkelt inte om han går mer frammåt, snabb i huvudet är han då inte :P Men häldre att han går rätt men långsamt, än att han springer på, visst?
 
Fokusen fanns inte riktigt där lika bra som igår, men red på det vanliga tredelade, så kan vara därför. Dock i galoppen var han såååå duktigt! Jag sa till Malin "var beredd på att skratta" då jag inte galopperat mycket alls nu, eftersom han inte varit igång helt och jag vill helt enkelt kunna krypa innan vi kan gå. MEN - han var riktigt lugn! Malin sa att hon inte sett honom galoppera så lugnt förut, och jag måste hålla med om att det kändes otroligt bra! 
 
Det var skönt att ha någon på marken som kunde säga hur det såg ut :) 
 
Nu fortsätter vi jobba! Om det får fortsätta gå frammåt bara... Inga mer motgångar!
 

Nyfiken

Asså jag är fortfarande så himla nyfiken vilka det är som orkar klicka sig in på min blogg varje dag.. och varför?
 
Personligen, dom bloggar jag läser, är antingen dom stora bloggarna.. dom som tipsar och inspirerar, där man lär sig saker av att läsa. Jag läser även kompisars bloggar, man vill veta lite extra om deras vardag, nyfiken sådär.. eller så läser jag bloggar för att jag inte alls tycker om människan och bara vill stalka lite. Handen på hjärtat - jag gör så. Varför kan man inte låta bli att vilja veta massor av människor man inte vill veta av? x) Sjukt konstigt egentligen. Visst?
 
Men seriöst... varför läser just DU min blogg?


Kent


Copycats?

Något jag tycker är svårt när man har är en blogg är att vara "nyskapande". Åsiktsinläggen har man sett flera gånger, dom är bara omformulerade med olika åsikter om ämnet. Jag säger inte att man härmar andras åsikter, men man har sett dom. Man har läst dom. 
 
Sen så finns det ju dom bloggar som väldigt odiskret blir "inspirerade" av andra bloggar. Nu snackar jag ju om hästbloggar, då jag inte läser några andra. Det går trender i bloggvärlden. Eller är det verkligen trender? Ibland känns det verkligen som att dom som sitter framför datorn bara är riktiga copycats.
 
Trender som This or That, Bildminnen i mängder, Månads-utvärdering osv osv. Visst, alla har väl rätten att blogga om vad dom vill, men ibland blir det för obvious. Någon av dom större hästbloggarna har gjort ett inlägg, ett bra inlägg (då menar jag inte åsiktsinlägg), som man tycker om. Jag kan förstå om man vill göra ett sånt inlägg själv, jag känner också så ibland.. men när ett väldigt liknande inlägg dyker upp 2 timmar senare. Nä, det blir bara konstigt och nästan lite skrattretande.
 
Skoja inte att jag var sugen på att leta upp gamla hästbilder när jag såg Linn Olsson lägga upp sina bildminnen, men jag gjorde inte det. Varför? Jo, för jag vill inte att min blogg ska bli en minikopia av en stor blogg. Hur egen är man då?
 
Jag har så många inlägg jag velat göra, som ligger i utkast.. men dom har inte publicerats. Någon annan har oftast (någon dag, några timmar) hunnit före mig med ett väldigt likt. Haha det kanske låter töntigt, men jag publicerar inte mitt inlägg då... det skulle ju komma upp efter. Jag skulle vara copycaten. 
Konstigt inlägg, men ni fattar vad jag menar kanske?
 
Haha, det är inte lätt att vara nyskapande bloggare idag :) Men jag gör mitt bästa för att inte vara en Copycat! Min blogg kanske inte är den roligaste, men den är iaf min.

Bra känsla

Exet var väldigt fokuserad passet igenom. Lite för koncentrerad kanske då han i skritten inte gick fram ordentligt, det var liksom en fot framför den andra nästan ^^ men att han gjorde  
 
Testade ett nytt bett idag. Eller ah, nytt för mig.. ett tvådelat med kopparringar på, eller hur man ska säga. Det kändes faktiskt väldigt bra, förutom att det gnisslade xP hmm, vad gör jag för att fixa det? Ah, kanske blir bättre ju mer det används :)
 
I traven kunde jag hålla igång läääänge utan att han stack iväg, hur underbart var inte det då? Fortsätter det i den här takten kommer han nog snart vara tillbaka där han var i våras.. hoppas jag! Inspänningen är min bästa vän just nu :)
 
Skulle vilja köra bommar imorn, men man får ju inte onsdagar.. så får se vad jag hittar på
 

För det regnar här i sthlm idag...

Men tanke på vädret tänkte jag att 5 bilder från i söndags kunde passa bra.. Kent tar med sig regnet dit dom åker! Var så sjukt coolt ljus när jag fotade dom här! Ja, ni ser väl själva? :)

10 mycket nödvändiga saker att veta om mig.

1. När jag var mindre, och åkte bil igenom tunnlar, så kunde inte jag se skillnad på ifall vi åkte i uppförs eller nedförsbacke.
 
2. När jag umgås med Victoria kan inte jag gå på toa utan att hon börjar sjunga. Vi kallar det kisslåten... "Marie hon sitter och kissar. Kissar ut sin cola..." Det är extra charmigt när hon har gitarren i närheten. Det är inte alla som har en egen kisslåt.
 
3. Jag kan äta paprika som godis.. och burk-annanas. 
 
4. Jag äter ingenting som kommer från havet.. först och främst så SER det alltid äckligt ut! Jag äter rätt mycket med ögonen, så om det ser äckligt ut har jag svårt att smaka.
 
5. Mjölk är endast gott (riktigt gott) om man dricker det direkt från kartongen eller om det blandas med oboy/ i te... lugn dock familjen, jag dricker bara från kartongen om det är det sista... och när jag bodde själv dom där 2 veckorna. Mums.

6. Om jag ska lägga ut en bild på mig när jag är barbent så retuscherar jag alltid mina knän. Jag har en grop på vardera knä som jag tycker får dom att se så knubbiga ut.. hatar dom. Knän är fula!
Ja, ni ser ju mina knubb-knän
 
7. När jag var liten var jag sjuuukt rädd för tomtebloss. Jag var så avundsjuk på dom som vågade hålla i dom, det var hemskt på nyår då mina kusiner och bröder sprang runt med sånna. Anledningen var att jag trodde jag skulle bränna sönder mina händer. Den rädslan är dock borta nu :)

8. Jag kan låtsas att jag har bra självförtroende.. men så är inte fallet. Jag har prestationsånges, dålig självsyn och blir sällan nöjd med saker. Hittar oftast fel. Det är både något negativt och possitivt - ger mig viljan att alltid bli lite bättre, men man mår ju inte så bra av det i längden...
 
9. Jag är ingen morgonmänniska.. försöker man väcka mig en dag när jag absolut inte känner mig vaken så kan man ha oturen att träffa ett monster. Jag kan vara hemskt grinig.
 
10. Jag har fobi för fötter. Dom är fula, luktar ofta väldigt äckligt och ja.. är äckliga helt enkelt.
 
Nu vet ni 10 onödiga faktan om mig... visst var dom intressanta? ;)

Sällskap av katten

Kan inte sova.. det är tur att man har sin fina lilla kissekatt som ligger bredvid och kurrar. Perfekt sällskap! Antar att jag får fortsätta ligga här och vänta på John Blund. Någon kommer vara sliten imorgon.. speciellt med tanke på att mamma ska skjutsa ut mig till Exet imorgonbitti, typ halv 8. Otroligt härligt va?
 
Min fining<3

Exet idag

Glömde nästan berätta om Exet.. 
 
Sjukt mycket bättre det gått nu när jag börjat med inspänningen. Hann dock inte rida speciellt länge, jobbade mest i skritt. I traven så orkade han inte gå lugnt OCH hålla fokusen för länge, så jag travade 10-20 meter, skrittade 10 och fortsatte så. Det gick väldigt bra tyckte jag :) Imorgon ska jag försöka vakna i tid så jag kan rida längre ^^
 
Kommer fortsätta rida med inspänningen ett tag framöver, han behöver det :)

Fasiken vilken känsla!

Snacka om GRYM start på terminen!! Zetra gick SÅHÄÄÄÄÄÄR bra! 
 
Han gick en lektion innan, vilket var perfekt då han efter en timme är lagom uppvärmd.. haha låter konstigt, men det är verkligen så! Red med babypelhamet idag - första lektionen, hoppa studs (lågt). Kände inte för att ta den fighten med, vanligt bett. MEN.... Det var INGEN fight! Fattar ni känslan? 

Aaaah, satan va fin han va. Verkligen så att jag trivdes att rida på honom, ville inte att ridlektionen skulle ta slut! 
 
Han var rund och mjuk och LYSSNADE på mig! Satan. Sådär fint har han inte gått förut med mig, inte ens dom bästa gångerna. I slutet så lyckades vi till och med hoppa hela studsen (4 hinder) rakt också, och rakt efter.
 
Jag tror not att mitt förtroende för Zetra kan byggas upp igen. Sakta med säkert.. om det fortsätter såhär!

:)


Som en Zombie

En lite för lång sovmorgon, känns att jag sovit för lite den här helgen.. Sliten tjej?
 
Så ja, medans alla hade höstterminens första skoldag så låg jag utslagen i sängen. Av någon anledning skulle jag nästan vilja byta lite. Om sanningen ska fram så saknar jag skolan. Inte lektionerna, utan folket där, dom flesta lärarna... och fotostudion. 
 
... Och nu vet jag inte hur jag ska få ihop resten av dagen. Ska rida Exet idag OCH så är det första ridlektionen på Blåkulla för terminen. Den börjar 8 (om jag minns rätt?), och då måste jag vara i stallet 7... och klockan är snart 4. Kaos. Hur tar jag mig till Ekeby lxm? Cykeln är ju paj.
 

Det finns inga ord

Mäktigt. Underbart. Ren lycka.
 
Fan vad jag mår bra! Är så trött att jag inte ens vet om jag är vaken eller inte, men var bara tvungen att berätta. Det var så underbart. Och när dom började spela "Utan dina andetag" så tror jag mitt hjärta stannade lite. Det var den låten som fick mig att börja lyssna på kent. Det är den låten som är, och alltid kommer vara min absoluta favorit. Och det var magiskt. Sen avslutet "Mannen i den vita hatten" med en extra vers i slutet.  Fyfan vad dom är bra! Asså jag dog lite (mycket).
 
Harry - jag kan inte tacka nog för det här! Lätt den bästa presenten jag någonsin fått. Tacktacktack!

Har över 400 bilder från ikväll, tänkte lägga upp några här, men inte just nu.. bjuder bara på ett litet smakprov. Asså åååh vad grymt det var! 

lycklig.

Det gör ingenting att jag har ont. Det gör inget att oturen svämmar över idag... Jag ska se KENT ikväll!!! Så det gör ingenting. Bästa födelsedags/studentpresenten någonsin!!!!!!

Sista dagen med Hero

Idag var ju sista dagen jag red Hero, Jenny kommer hem imorgon bitti nämligen.. Både lite skönt och tråkigt :P Nu hinner jag ju fokusera mer på Exet, men det är ju samtidigt väldigt roligt att rida Hero!
 
Både han och jag var så sjukt sega idag, svettiga innan vi ens kommit ut ur stallet. Snacka om kvavt. Det var tur att jag ändå hade planerat ett lugnt pass liksom :) Haha asså shit va sega vi va, tur nog började det blåsa lite sen så blev svalare och han började piggna till lite. Inte jag dock. Sliten?
 
Kändes att jag jobbat mycket med avsaktningar igår, för idag var han jätteduktig (eller jag? Kanske båda.. hah) Han fick gå lång och låg, lite fram, lite tillbaka. Galoppfattningarna kändes också väldigt bra.. om man då räknar bort det faktum att vi båda var småsega i förmodligen både kropp och huvudet :P
 
Jag hoppas verkligen att Jenny tycker att jag skött mig med hans ridning när hon varit borta.. så att det inte är någon stor skillnad från när hon åkte. Jag har gjort mitt bästa iaf, och personligen tycker jag att han känts riktigt trevlig hela veckan :) 
 
Tror att någon viss svart häst kommer bli överlycklig när Jenny hämtar honom i hagen imorn :P *Äntligen slipper jag hon den konstiga rödtotten!*

aj.

Cyklar hem, känner att styret är lite löst men tror inte det är något problem. Skarp kurva, nedförsbacke och BAM.
 
Styret vred sig 90 grader i kurvanm ner i backen flyger jag och självklart landar jag på den sidan där min mobil ligger. Har tryckt i mig värktabletter nu, för att överleva resten av dagen. Sjukt skönt vare verkligen. Vet inte ens hur jag landade, men har sträckt mig och har ont i höften.. FAN. 
 
Det måste ju seriöst varit någon som sabbat cykeln.. för så mycket ska styret inte kunna vrida sig om "skruven" bara är lite lös? Är så jävla lack iaf. Någon högre makt vill inte att jag ska ha mobil, jag svär!

Jävla motvind.

Varför är det ALLTID motvind när jag cyklar?


Godmorgon/förmiddag

Är vaken nu, försov mig någonting. Inte så konstigt med tanke på att jag sov 3 timmar igår natt och kom hem halv 5 inatt med.
 
Det gick i alla fall väldigt bra att jobba.. dock så var det inte kul. Jag skulle stå i rökbåstet (i TRE timmar) för att vakta så att ingen tog in dricka eller lät för mycket. Asså jag mådde så illa i slutet. Rökförgiftad nu förmodligen... Gjorde dock mitt jobb bra, det var bara en som lyckades smuggla in dricka på hela kvällen. Tror det beror på att jag var trevlig, till skillnad från dom stora manliga vakterna som bara är robusta och bestämda :P
 
Det är rätt många som snackar med en iaf när man jobbar där.. speciellt fulla killar. Haha snacka om konstiga komplimanger man fick! "Du är för söt för att vara vakt!" osv.. Underhållning på jobbet :)
 
Nu ska jag skynda mig ut till Hero, har sjukt bråttom idag!

1 timme kvar

Snart får jag åka hem och sova! Kommer vara rökförgiftad sen... Får iaf ha en cool radio!


Jobbar inatt

Från 00.00 till 03.00 jobbar jag inatt. Det är på nattklubben där jag jobbade lite i höstas i garderoben. Idag ska jag jobba som partypooper och säga åt folk att inte ta med sig dricka ut till utomhus-hänget. Hoppas att det är glatt folk där idag, som inte blir tjuriga över det :) 
 
Lite extra cash till plånboken, inte helt fel! Förhoppningsvis kommer jag få jobba där lite mer, iaf tills jag hittat ett jobb
 
Detta betyder - inge mer blogg för mig ikväll, måste göra mig iordning nu!
 

Gårdagens och dagens ridpass

IGÅR
Jag var sjuuukt stressad, så att försöka få Hero att slappna av i regnpisket och åskmullret var inte det lättaste. Jag försökte dock, till och från gick det bättre. Helt ärligt kommer jag knappt ihåg vad jag gjorde, eftersom jag var så stressad.. men jag minns att jag 'jobbade' på raka spår utan väggen bland annat. Volter och serpentiner. Haha värdelös utvärdering, men han gick inte så jätte hårt, då jag ville sluta när det kändes som bäst och han var som allra mest avslappnad. Travade sen av på travbanan. 
 
Exet hann jag verkligen inte rida. Han hade blötlera på ryggen, och där ville jag inte lägga en sadel! Hade liksom inte heller tiden att vänts på att han skulle torka. Så han fick vila. Men han njöt av att bara bli borsta och pysslad med :)
Fint va? Ignorera att han inte har några muskler på rumpan längre.. den e fuuuul just nu!
 

IDAG
Exet skrittade jag hela slingan, med inspänningen. Gjorde skänkelvikningar över 'vägen', halter, tempoväxlingar osv. När jag kommit av slingan och gick in på travbanan började han frusta, var riktigt avslappnad och lyssnade bra. Travade sen på banan och det kändes helt okej. Han var stark men inte jobbig. Gick liksom i ett helt ok lugnt tempo så var nöjd :) Mycket beröm fick han!
 
Hero jobbade jag på utebanan, ashärligt väder var det. Varmt men blåste endå lite så det var riktigt behaglit! Idag fokuserade jag på igångsättningar och avsakntningar, i alla gångarter. I början så var han bara stark i avsaktningarn, det gick inte alls bra. Igångsättningarna funkade dock fint :) Galoppfattningarna kändes riktigt bra idag, till och från dom andra dagarna så har fattningarna varit ganska sega, om man säger så. Idag hade han riktigt ärlig framåtbjuding :) 
Avsaktningarna började JAG hitta sen, det är ju liksom så när man inte känner hästen ordentligt. Men jag började hitta ordentligt hur jag skulle göra för att det skulle bli bra och då funkade det. Hero kände ju bara att jag inte hade koll, så vem kan klandra honom att det gick ganska dåligt i början? ^^ 
 
Imorgon blir det nog ett lite lättare pass för honom, då passet idag verkligen var jobbigt för oss båda :) Exet har jag inte imorgon, då jag inte hinner. Han får antagligen vila igen.. eller ah, jag vet ju inte :P
Fina ridtravarna<3

Prioritering

Min mage skriker efter mat.... så först det - sen massa bloggande! Lovar :)

---

Utvärdering osv kommer imorgon, nu ska jag njuta av denna fredagen! Godnatt i förskott :)


T.G.I.F

Det blir en random utgång med tjejerna (plus några jag inte känner) ikväll. Så jäkla skönt med fredag! Inte för att jag märker av det, som är ledig varje dag just nu.. utan mer för att då är alla fina vänner lediga! Eller dvs, dom får helg. Så min fredag tillbringas nu med finfina människor. Kan det bli bättre?
 
På med partyblåsan och iväg då. Tur att man köpte den "lilla svarta" förra veckan, nu när man inte har tid att stå flera timmar framför spegeln och prova kläder :) Ha en göskön fredagskväll!

Det ÖSER ner!

Snacka om att ha tur, precis när jag och Hero kom in i ridhuset öppnade sig himlen! Hoppas det bara är övergående, för det här är inte kul!


Mot stallet!

Hittade min försvunna favorit-tröja<3


Har jag blivit galen?

Sitter i soffan och kollar runt lite på datorn, mailen, bloggar, fb osv, innan jag går och sätter på mig ridkläderna. Inga konstigheter.. men helt plötsligt i min ögonvrå ser det ut som att någon springer förbi utanför fönstret, på baksidan. Kollar snabbt dit, ingen där. Tänker inte mer på det.
 
Nu precis såg det ut som, i ögonvrån, att någon gjorde en volt i luften på samma ställe. Absolut ingen där.
 
Sitter och funderar på om någon retas med mig, om det är en fågel eller om jag helt enkelt blivit galet. Kanske börjar hallucinera av cocillanan? Hmm. Mysteriskt. 
 

 
Mysteriet är löst! Det är reflektioner från tv'n i fönstret! Jag är inte galen! :D (bara lite...)

Frukost

Kämpar emot viljan att äta bröd.. Jag älskar bröd, det är sjukt gott, men jag mår inte bra av det.. Så frukost för mig har senaste dagarna bestått av äggröra, paprika och te. Asgott! Idag stod även hostmedicin och juice (för att skölja ner skiten) på menyn :P Mums.

 


Mys i hagen

Från i tisdags, när jag hämtade & lämnade Hero i sin sommarhage.. Det var lite svårt att fota hästarna, dom stod mest med näsan i gräset. Men som fotograf måste man ha tålamod, vilket jag hade och några mysiga bilder klickades :) Sista 5 bilderna är från när jag lämnade Hero, då hade det hunnit bli lite mörkt, därav är kvalitén inte lika bra :)

Några sekunder var allt som behövdes

Om jag ska vara ärlig så har min motivation att rida ordentliga dressyrpass på Exet försvunnit, sakta men säkert. Motgångarna och känslan av att ständigt få börja om är boven i detta fall. Men idag fick jag en gnutta hopp och vilja tillbaka.
 
Jag satte på inspänningen idag. Exet fattar automatiskt vad det är som gäller när den är på - inte leka giraff! Det underlättar så enormt för mig när den är på. Svårt att förklara, men gör ett kort försök.
Istället för att kämpa med att få in och upp huvudet/halsen, så kan jag (med gummisnodden på) fokusera mer på att få upp. Skitkass förklaring, men Exet var iaf 1meter kortare idag än igår. Giraffen tog semester. 
 
SEN... när jag satt och travade på olika böjda spår, stora och små volter, så helt plötsligt.. slutade han bråka emot, slappnade av, och gick så jäääävla fint! Går inte förklara, men det var ren lycka för mig. Blev typ chockad, berömde med rösten och klappade honom på halsen ordentligt. Dock orkade han inte hålla den formen länge alls, men det behövdes inte.
 
Några sekunder var allt som behövdes för att ge tillbaka hoppet att det finns där någonstans. Hoppet som får mig att fortsätta orka kämpa med honom. 

Behöver fräscha bilder till bloggen!!
 

Det var skrittdag för Hero idag, ingenting jag känner behöver utvärderas värst mycket :P Satt iaf och koncentrerade mig på att inte peta ut tårna. Det är superbra att sitta och nöta sitsen när man bara skrittar, det är lättare att koncentrera sig på den då. Ett tips till er som behöver jobba på sitsen, men har svårt att tänka på den när ni jobbar i trav/galopp :) Det tar ju ett tag att bygga om musklerna, men det är bara att nöta och nöta.. jag jobbar på det!

hehe.. Tror jag väntar ett tag

Redo att gå till tåget, öppnar dörren och vad möts jag av? Jo, en vägg av vatten. I princip. Det ÖSER ner! Stackars hästarna som är ute... :s Det skulle inte regna idag, var dessutom sol imorse när jag vaknade första gången, så ingen av hästarna har täcke på sig..
 
Dock tänker jag inte ge mig ut i spöregnet, jag har knappt varit frisk någonting sen jag kom hem från Borlänge. Jag börjar bli av med hostan nu.. jag tänker inte bli sjuk igen! Får helt enkelt vänta ett tag.
 
Idag skulle det inte sitta fel med körkort.

Attans

Kom på att min cykel är kvar i stallet, eftersom mamma hämtade mig igår.. Skulle egentligen åkt med mamma till bussen imorse, men mådde inte så bra så drog täcket över huvudet och somnade om :)
 
Hostan har lagt sig regält, jag ska trycka i mig mat.. sen blir det väl till att sätta sig på bussen till stallet. Antar att det blir ännu en sen kväll i stallet

Ibland får man till det

Satt och rotade igenom lite gamla bilder, landade på denna charmiga bilden som klickades när jag tävlade Looisa i våras. Haha jag dog lite! Visst är vi otroligt FINA?
 
Fick en stor längtan tills tävlingarna startar på klubben i höst, av att titta på bilderna från den tävlingen!
Top Model nästa?

Väntar på att cocillana gör sitt jobb

Tog precis en shot cocillana (höhö.. det är ju lillördag. Fattar ni?) och väntar just nu på att den ska verka åtminstone litegranna.. för det är hemskt att ligga i sängen 20miljonertimmar tills man får ett så långt uppehåll mellan hostattackerna att man ens hinner somna lite. 
 
Det är nu jag vill höra "aah, stackarn. Krya på dig!"...... inte? okej. Ne jag får väl nöja mig med att jag tycker synd om mig själv :) Haha

Blogg.se dampar igen

Ser bloggen kostig ut - uppdatera ca 5-10 gånger så brukar den bli normal igen.
GAAAH VAD IRRITERANDE!

Lång, Låg & Lösgörande

Det var det som stod på schemat idag för Hero - lång, låg och lösgörande.
 
Han kändes lite seg i kroppen, men det var varmt och vi jobbade hårt igår, så det var inte så konstigt :) I skrittet ville han mest krulla ihop sig i början, så fort jag kortade tygeln. Fick kämpa lite men tillslut började han "suga tag i" bettet eller kanske snarare ta för sig och trampa på. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det blev bättre iaf. I traven var det dock inget problem, där jobbade han väldigt bra i en lägre form. Dock var han inte riktigt med mig när jag försökte leda in bogen i högervolterna idag :/
 
 
Exet kändes normal i rumpenstumpen idag iaf, men stark och jävlig var han! Fick verkligen kämpa och tjaffsa med honom.. tillslut (efter typ en timme.. kanske inte med kändes som det iaf) så började han släppa LITE. 
 
Imorgon är det skrittdag för Hero, vilket ger mig möjligheten att jobba röven av Exet. Bäst lillgrisen passar sig imorn, no mercy ;)
Tror nog Hero bjuder på den här bilden x)

Hostan tar kol på mig


Sädesslag


Big Hero & hängläppen


Vaken!

Låg och drog mig i sängen två timmar, men behövde ändå inte gå upp förrän senast 9, vilket jag gjorde. Är sjukt trött, med tanke på att det är 5 timmar tidigare än jag brukar och jag somnade vid 4 för att jag var för nervös för att sova :P
 
Idag är det någon slags jobbintervju som gäller. Jobbet på Grindtorp fick jag inte, men hon som äger Grindtorp hade tipsat mig till Linda på Elvskogen. 
 
Det är dit jag ska nu. "Någon slags jobbintervju" menas med att jag inte riktigt vet vad jag ska göra där.. Vet inte ens hur jag bör vara klädd, det var mest bara "Kan du vara på Elvskogen 10 imorgon så kan vi träffas och prata" eller nått sånt xP 
 
MEN JAG ÄR FETT NERVÖS. Nu cyklar jag iväg. Håll tummarna!

Varför sover jag inte?

Vill retuschera alla bilder jag klickade i hagen.. Men klockan är halv 3 så det är ingen bra idé. Vanligtvis skulle jag nog suttit och gjort det nu, men inatt MÅSTE jag verkligen sova. Imorgon får jag senast gå upp halv 9, för jag ska nämligen iväg.... Men mer om det imorgon, jag känner nämligen att John Blund är i närheten (äntligen)


Snart startar ridskolan!

Snacka om att jag längtar efter att rida lektion! Speciellt dressyrlektionerna!
 
Jag hoppas "sommarvilan" har gjort sin nytta, så att jag och Zetra kan bli kompisar igen. Jag antar att jag kommer rida honom iaf... Vi får se, men det blir spännande, ett nytt försök nästan :) 
 
Dressyrlektionerna saknar jag mest, det har gått så bra senaste tiden så det är ju självklart kul! Spännande att se vem/vilka jag kommer få rida, och om våran nya tid ens funkar.. kan ju bli lite svårt att rida kl 5 på en vardag, men hoppas det funkar för då kommer vi troligtvis få rida storhäst oftare, och kan ändå rida för Eckers :)
 
Jag håller tummarna lite för att MP är fräsch och kommer gå lektion... och självklart att jag ska få rida henne ibland. Hehe. Saknar lilltjejen<3

På måndag börjar det! Längtar.

Sen kväll i stallet

Kom precis hem från stallet, det blev jätte sent, men jag stressade inte heller :) 
 
Började med att hämta Hero i hagen (passade på att fota lite, lägger upp bilder sen) och han är fortfarande lite misstänksam, men följde med bättre idag. Stannade inte alls lika många gånger ^^
 
Red ett hårt pass idag, och han kändes superfin! Gjorde några av de övningarna som Jenny föreslagit, tempoväxlingar, serpentiner och volter. Många galoppfattningar också, fick kämpa lite i högervarvet (gick bättre mot slutet) men i vänster var det inget problem
 
Delade upp passet i två, halva värmde jag mest upp, ville att han skulle lyssna fram och tillbaka. Lyssna i allmänhet på mig och mina hjälpter. Efter en lång skrittpaus började jag kräva mer från honom, försökte sitta ner i traven - det hade gått bra om det inte vore för sadeln :P Den va då inte bekväm att sitta i, hamnade på bakvalvet... I alla fall, han kändes riktigt fin. Red "flugan" i skritt, sen trav och växlade sen med galopp vissa gånger på själva volten. 
Haha jag suger på utvärderingar... men sammanfattat - det kändes väldigt bra idag och det är riktigt kul att rida Hero. Så skönt att komma in i stallet och vara nöjd med sig själv och hästen :)
 
Avslutade iaf passet med att trava och skritta av på travbanan
 
Gammal bild

Exet fick skrittas idag, han blev barfota idag så ville kolla att han inte ömmade. Det gjorde han inte :) Fick hjälpa 2 unghästar som draghjälp, dom ville inte gå frammåt så skrittade halva slingan med dom till deras hage. Det blev en trevlig liten uteritt :)
Imorgon ska jag försöka rida ett ordentligt ridpass!
 

Matchande strumpor är överskattat


Måste hitta viljan igen

Jag orkar inte vakna på morgonen, jag orkar knappt blogga, jag drar mig för att åka till stallet. Liksom, jag orkar knappt åka till stallet.
 
Jag vill bara hitta viljan igen, jag vill vara taggad på att göra saker, se fram emot något. När stället där jag brukar må som bäst inte ens lockar, då är det något fel. Jag vet inte vad det beror på, kanske för att det inte har gått så bra senaste tiden. Otur och skit som man inte orkar med. 
 
Fasiken, jag måste verkligen ta mig själv i kragen nu! Imorgon får jag inte vakna såhär sent!

Misstänksam

"Vem är du och varför ska jag ens följa med dig?" Det var ungefär reaktionen jag fick när jag hämtade Hero, han var väldigt tveksam och stannade till några gånger :P Tillslut följde han med snällt
 
Eftersom jag inte ridit Hero på ett tag som passade jag på att känna på honom lite, första passet liksom. Efter att jag skrittat fram med långa tyglar så fick jag fokusera på att få honom att slappna av och lyssna på mig. Det tog faktiskt ett tag, men tillslut gick det bättre. 
 
Han kändes iaf superfin, stor skillnad från sist tycker jag :) Som önskat "jobbade" jag mer i högervarvet då det är hans svagare sida, men bytte såklart varv ofta. Vad kan jag säga? Han lyssnade bra, framåt och tillbaka, gjorde volter i olika storlekar och försökte så gott jag kunde att få med bogarna :) Kände på galoppen också, som också kändes riktigt bra, han håller formen fint i galoppen! Väldigt annorlunda från att galoppera på Exet ^^
 
Kaosig och konstig utvärdering... haha det blir nog bättre imorgon ;P
 
Exet fick gå i rundcorallen idag, ville kolla från marken hur han gick, eftersom jag fortfarande inte tycker det känns helt rätt i bakkärran.. Han haltar absolut inte, men det ser konstigt ut.. som att han inte böjer bakbenen, utan bara pendlar. Jag vet inte, sjukt svårt att förklara! Men han verkar inte ha ont iaf, och han är inte varm.. Får känna efter nästa gång jag rider :)

downmood

orkar helt enkelt inte blogga ikväll..

Det är vi som är v.i.p

I denna stund, när detta inlägg publiceras på bloggen, så står vi utanför artistentrén till Grönan. Ja, ni läste rätt, vi tar bakvägen in. Lilla Felinda har nämligen vunnit V.I.P-biljetter till Olly Murs som spelar på sommarkrysset ikväll, hur gott är inte det? Tror vi kommer ha en grym kväll, annars gör vi det till en grym kväll! haha
 
Någon som ska se Olly ikväll? Han är ju liksom G.R.Y.M!
 

Från söndag bloggar jag som vanligt

Är kvar hos Felinda, imorgon ska vi göra någonting riktigt kul (kommer upp tidsinställt som avslöjar vad) som följs av något nästan lika kul.. fast på något sätt sorgligt kanske? Det är en persons sista kväll i Stockholm och det blir något slags "byebye"-utgång. Får se hur det slutar :)
 
På söndag dock, då åker jag hem! Hem till MIN säng, hem till katten och hem till Exet. Honom ska jag till redan på söndag, det blir en formcheck då, se hur han känns i kroppen efter förra lördagen då han inte kändes fräsch. Från och med måndag så ska jag rida Hero också, då Jenny åker till Rodhos (?) i en vecka :) Inte aaaalls avundsjuk på det *host* 
 
Eftersom jag då kommer rida Hero varje dag, och Exet så mycket som Lotta vill att jag tar honom, så blir det mycket bloggande :) De gillas va?
Finaste ridtravarna? Jo men det tycker jag!

Rea=farligt

Hade lite lösa pengar i plånboken, och vi råkade gå in på h&m idag... hehe. Två klänningar som det var rea på följde med mig hem. Hoppsan liksom :) Dom är i alla fall sjukt snygga! Har inte kamerasladden så fotade direkt från kameran :) 
Det var egentligen inte meningen att köpa den svarta med "rosetten", men den var så söt! :)
Hahaha asså jag köper ALDRIG (!) klänningar, känner mig så feminin nu ^^ 

Jag har fått träffa på lägenhetsspöket

Haha jag och Fell låg i soffan och kollade på tv (som vi har gjort heeeela dagen... liggsår?) och helt plötsligt hör vi ett oidentifierat ljud från andra halvan av lägenheten. Det visade sig vara duschen, det droppade rätt regält från den, trots att den var helt avstängd och ingen har använt den sen 11 imorse. 
 
När vi hittade ljudkällan och stod där i badrummet och såg det droppa så slutade det helt. Haha hur spookey? 
 
Det var tydligen deras spöke dom har här i lägenheten. Det brukar tydligen skrämmas med vattnet och välta blomkrukor. Hmm, vågar jag verkligen sova här en natt till?
Kanske är ett snällt spöke? Hoppas det!

Chillerillar

Ligger i soffan helt slut :) chips och cola till frukost, lagom mums! Och snart lasagnen som är kvar från igår ^^ ibland får man ha sånna här sega dagar, absolut inte göra någonting :)


Ni kan vara lugna Marie lever!

Hon är bara frånvarande eftersom jag har kidnappat henne denna veckan! 
//Felinda

Firande av lilla Fell

Idag är det storfirande av vår nyblivna 18åring :) kommer bli askul! 
 
Vad tycker ni om bilderna? Hoppas ni vill se lite mer, för har ett inlägg med bilder till som ska upp :) Och så har jag kameran här så ska försöka klicka lite bilder nu under kvällen :) Vi får se.. 
 
Vet inte när jag ska rida nästa gång btw, har inte hört något om när jag ska ta Exet, så det kommer nog vara lite dött på hästfronten här. Men jag får försöka underhålla er på något annat sätt ;) 

Ponny Sm, 4 augusti - del 3

C-ponny prisutdelningen och D-ponny klassen
 
COPYRIGHT

Ponny Sm, 4 augusti - del 2

C-Ponnyklassen. Prisutdelningen från C, och lite från D-ponny kommer imorgon
 
COPYRIGHT

Regnet ville inte att jag skulle hem

Vart fast hos Felinda. Låg och skrattade hysteriskt åt en kille på youtube med helt mentalt roliga klipp! Trodde jag skulle kissa på mig ett tag :) Men ja, regnet gjorde så jag ville inte gå ut, och därmed inte satt på tåget förrän halv 12. Men hemma är jag nu, trött men lever! 
 
Imorgon ska jag fika (eller göra annat kul) med Malin. Vi har massor att prata om :) haha. Det orginella tjejsnacket. Mums.
 
I övrigt så har jag inte mycket att säga :) Haha. Eller jo, flyttar hem till Felinda tills lördag (?) så det blir ju myspys! Kommer säkert gå varandra på nerverna tillslut. Eller så kastar hon ut mig för att jag nyper henne för mycket. Ja, något sånt kommer nog hända :)
 
Godnatt och fett med puss.

RS Mustang Cup, 4 augusti - del 1

B- och C-ponny kommer här :) Ikväll kommer C- och D-ponny från SM klassen (dvs, om jag inte kommer hem supersent) Åker och firar Fell nu, kommer troligtvis inte uppdatera något under dagen :) Ha det fint i solen!
 
COPYRIGHT

Grattis lillasyster!

Äntligen är du 18! Fina lilla Felinda :) fan va kul vi ska ha på onsdag, vara sådär galna som bara vi kan va? :D haha det kommer bli epic. Och imorn (idag) kommer jag och käkar tårta. Oki? Puss påre :)


Ponny Sm, 4 augusti - del 1

Har legat med extreeeem huvudvärk hela dagen, därför har jag unvikt att sitta vid datorn. Är inne på min 3dje migräntablett sen igårkväll.. det är inte bra alls.
 
Men nu kommer första bilderna från Runsten igår, b-ponnyryttarna i sm-klassen:) pga huvudet så åkte jag aldrig dit idag, ville verkligen fota finalen! Riktigt surt :/
 
COPYRIGHT

Bästa platsen på jorden


Det kändes inte rätt

Haha det märks att mina failbilder kom upp på ponnysanning.. men erkänn, dom är roligare än någon ponny som lägger örat på sned. Visst? ;)
 
Kom nyligen hem från Exet. Fan vad jag behövde ett riktigt ridpass, jobba och bara fokusera på honom. Stänga ute allt annat. Alla tankar... Så blev det dock inte.
 
Hade lagt fram 3 bommar på volt, och 4 på rakt spår. Hämtade Exet och började skritta. Redan där kändes det inte som det skulle där i bakvagnen på honom, men eftersom han nyligen fått massage för att lossa bak så blir ju jag såklart osäker. Det svåra med Exet är dessutom att han så gärna inte visar när han har lite ont.. pucko.
Testade ta tyglarna för att känna om han bara slarv-släpade på bakbenen i lathet, men kändes fortfarande inte rätt, han kändes verkligen inte fräsch. Det konstiga var att jag inte såg någonting från marken, och han var inte varm. Hmm.
 
Bara för att jag så behövde ett ordentligt ridpass. Ah, Lotta tar honom imorn iaf, så får hon kolla. Fan, han får inte vara halt igen. Jag orkar inte mer uppförsbackar just nu. Det är tungt nog.
Snälla fina, va inte halt!<333

Sneakpeaks och en snabb uppdate

Är hemma nu för en stund, ska snart bege mig mot Exet. Var tänkt bommar idag, men får se hur det blir med det. Klockan är ju rätt mycket :)
 
Har varit på Runsten sen 9 imorse, och fotat hela dagen. Kunde dock inte stanna hella d-ponny/sm-klassen, och missade därmed storhästklassen. Men förhoppningsvis är jag där hela dagen imorgon, så kommer fota galet då :)
 
Ni får 2 random bilder nu. Resten kommer jag sätta mig och fixa när jag kommer hem :) Har lånat Malins objektiv, kanske inte högsta kvaliten av det, men helt klart bra nog :) Taggade på att få se mer?
 
Copyright.

Mot Runsten

Väntar på Sanna som ska plocka upp mig, så sitter nu i Tungelsta med äcklig yoghurt och svettas som en gris. Tur att jag har shorts med mig! Är taggad på att fota!


Shopping och snabbis till stallet

Har försökt mobilblogga.. men ne, det gick då inte.
 
Har varit med Fell i stan som personlig shopping-rådgivare, har dock inte mått så bra så har gått och letat efter "pojkvänns-bänken" i dom flesta affärerna ^^ Förutom inne på Top Shop, där inne gick jag bananer och ville köpa allt. Har dock inte råd. Men gah vad snyggt allt var! Monki har också mycket jag ville prova :)  
 
Mamma hämtade sen upp mig vid tåget så åkte vi till Exet för att mocka, och smörja in hans svans. Den  är så torr så jag undrar hur lång tid det tar tills han inte har någon hud kvar där (han flagnar).. stackarn :( 

Ordningen återställd

Är för en gångs skull vaken innan 9 (hade för ont i huvudet för att sova, men det är orelevant). Ligger i soffan med finaste katten. Saknat Zorro som fan, varit utan min älsklig i en månad nu.. Men nu är ordningen återställd :) finingen!


Tråkig blogg..

Just nu består den ju bara av korta texter om dagens ridpass, och klagomål över feber eller att jag sover så mycket. Pinsamt. Det är verkligen inte såhär jag vill att min blogg ska vara, jag skäms verkligen! Att jag tappat 40 läsare är ju något jag får skylla mig själv för. Hmm..
 
Egentligen har jag så mycket jag vill skriva om. Jag har ett inlägg i utkast som jag vill publicera, ett rätt "naket" inlägg. Men jag känner ingen mening om jag ändå inte har några som läser.
 
Jag ska dock skärpa mig. Bättre bloggande, roligare inlägg och mer jag. Känns som att riktiga Marie inte når igenom på bloggen. Det är ju liksom kul att följa en blogg och få känslan av att man nästan känner personen bakom den. Jag tror inte jag lyckas med det. Måste verkligen försöka mer! Självklart är önskemål välkomna, typ om ni vill läsa om något speciellt?
 

Prestigelös motionering

Både jag och Exet var sega idag. Jag är ju fortfarande sjuk, egentligen.. så det blev rundbanan idag, helt prestigelöst :)
 
Men har var jätteduktig ändå tyckte jag, lyssnade bra. Galopperade lite, höger gick han jätte fint i. Visst, det gick kanske fort, men det är skillnad på fort och okontrollerat :) Eftersom jag hade kontrollen så lät jag honom rulla på, han skulle tycka det var kul och orka hålla galoppen - vilket han gjorde!
I vänster så fick jag dock inte till en enda bra fattning, och jag hade verkligen inte kraften att bråka med honom. Så efter lite halvdan galopp gjorde jag en fattning i höger för att sluta med bra känsla..
 
Imorgon får Exet vila tror jag :) 

Familjen hemma

Och även sötkatterna.. Haha det är tur att som (iaf inte Aramis) har problem med att åka bil ;)


Vänt på dygnet

Vaknar 2 och går och lägger mig 2. Är alltså bara vaken 12 timmar om dagen... hur sjukt är inte det? Snacka om slöseri. Därmed mina otroligt sena inlägg (ja, klockan är lxm över 12)
 
Blev en mysig uteritt idag för mig och Exet. Som Thomas sa så ska vi inte, om vi hittar någon ny knapp som får honom att gå mer som han bör göra, tjata ut det. Inte nu i början speciellt. Så en stadig uteritt kändes som att det skulle sitta bra efter gårdagens dressyrpass.
 
Han var pigg och glad, jobbade riktigt bra i stora uppförsbacken, klev på osv istället för att plöja sig upp. Ska iväg till stavs-slingan någon dag och jobba honom så i dom backarna.. Finfina muskler han kommer få om vi gör så minst 1gg i vecka :)
 
En av backarna runt Stav, ganska lång och brant ja!

Underbart!

Det gick såååå bra idag! Asså gah vad duktigt han var! 
 
Visst visst, att han är stel i början är ju standard nästan, men när jag kom åt honom. Vilken kille! Han jobbade verkligen idag, blev tung stundtals, men jag fattar att han inte orkar och vill smita undan ibland. Galoppen också, speciellt höger! 
 
Det är dom här ridpassen man lever på. Det är dagar som denna som får en att käpa! Fina fina häst<3
 
Avslutade denna sjukt bra dagen med en promenad hem i mörkret. Det var sjukt mysigt, månen var stor och allt som hördes var syrsorna. Går och lägger mig på topphumör ikväll!