På bussen

 

Jag och fell sitter på bussen till Norrköping nu, det är riktigt fint väder och jag hoppas det håller sig!
Gott nytt år alla läsare :)

 

 


*Ingen rubrik*

Hahaha jag har träningsvärk i rumpan! Illa :P

 

Imorn är det nyår, och jag kommer vara i Norrköping över natten, så det blir nog inget bloggande. såvida jag inte kör något tidsinställt, och det vore ju inte omöjligt ;P ni får helt enkelt hålla utkik!

Lyckad dressyrlektion

 

Dillon var väldigt fin idag, lugn och så :) enda problemet var när vi skulle göra skänkelvikning eller nått så vart han bråkig och ville inte samarbeta riktigt.
Är i överlag riktigt nöjd idag, jobbade bra och som Lotta sa "det var ju nästan som att han gick i form" hehe.
Det var iaf en svettig häst som jag ställde in i boxen, så jag måste ju ha fått honom att anstränga sig iaf ^^

 

 


?

Är det någon som vet om man kan lägga upp bilder som 600px ist för 400 via blogg.se appen?


---

 

 


Ska rida denna glada kuse

 

 


Dressyrlektion idag

Är taggad på dressyrlektion, var en vecka sen jag red nu :/ Skulle vilja ha Zetra, men spelar inte så stor roll, så länge jag får en rolig häst :P

 


Nu funkar iphonen, var beredd på mobilbloggning nu ;)

 

 


Imorgon

Kommer knappt vara hemma imorgon, ska vara med fina Felinda hela dagen, och sova där. Så räkna inte med bloggande, men ni kanske har tur ;P
Förhoppningsvis (håller tummarna!) så kommer mitt kort imorgon, så då kommer jag kunna börja använda iphonen. Om det inte kommer imorn blir jag nog galen.

Ni får en bild på Felinda och Konken.

---

Måste jag verkligen behöva förklara vad jag menade igår ang det med loggor?
Det jag ville få fram var INTE att jag tyckte regeln var rätt, och jag menade INTE att jag tyckte det var fel att folk reagerar.

 

Det jag tycker är FEL är när tjejer i min ålder, sitter och skriver med versaler, och slänger in svordommar som varannat ord, på sin sketna jäkla blogg! Tjejer som beter sig som små snorungar och är bara allmänt dumma! För tror ni seriöst det är arga ungars bloggar som kommer få srf att ändra sig?

 

Jag har också saker som jag inte kommer få använda om regeln går igenom, men inte gråter jag över det.

 

Om ni tycker jag har fel så kan ni gott tycka det. Men då är det ni som säger att ni tycker om att läsa aggressiva inlägg konstant om exakt samma sak.

Fixa och trixa

Har städat i mitt rum idag, och även hängt upp alla mina rosetter (alla som går att hänga upp iaf, har fler som är trasiga). Blev rätt nöjd, men tycker det är lite lite... dags att samla på mig fler :)
Rosetterna hänger nu på min dörr, tycker det är en bra placering. Tycker inte om när dom hänger synligt för det ser så plottrigt ut i mitt rum, men dörren har jag i princip alltid stängd, så dom syns inte såvida jag inte vill visa upp dom ;P

 

Har ni era rosetter upphängda?

Finbesök

Fick finbesök här hemma nyligen :) Julia, Malin och Hollywood kom och hälsade på när dom var ute och körde. Holly är sjuuuuukt jäkla söt, man dör typ lite ^^ Han är en Amerikansk miniatyrhäst (?), som Julia utbildar :)
Va dock tvungen att springa in sen igen, då pappa ringde och bad mig hitta något, dessutom var det kallt :P

Alla älskar mellandagsrea! :D


Duktiga Malin

Ni var så duktiga idag, fortsätt käpa och lycka till på nästa lektion :)

 

Vi pratade även lite igår, i förbifarten, att rida varandras pållar. Dvs jag på Looisa, och Malin testa Exet... dock så blir inte det förän Exet har kommit igång igen, vilket jag hoppas blir snart :) Skulle vara kul att testa Looisa, för hon är en otroligt fin häst, och för att känna skillnaden emot ett år sen.
Sen så är det ju faktiskt kul att se någon annan rida ens häst (även om Exet inte är min, men ni fattar) för att se vad man kan jobba på och sånt :) Skulle vara riktigt kul faktiskt.
Julia sa även att hon skulle vilja testa sitta på Exet. Det är kul att man har duktiga ryttar-kompisar :P

-

Veckoplaneringarna ligger i ide, nu under julen. Tror jag drar igång med det efter årsskiftet :)

En sak ni inte visste?

 

När jag var liten (7 kanske, red ett år på blåkulla innan) så red jag på en shettis-ridskola 5 minuter från mig. Linda and the ministars heter det.
Jag red där i ca 2 år tror jag, och sen började jag rida lite på Blåkulla samtidigt. Efter ett tag så började jag bli för stor (fast jag var iof väldigt liten på den tiden), och började även satsa mer på ridningen, så började istället rida helt på blåkulla. Då i vanlig grupp OCH galoppgrupp.

 

Ministars är en liten ridskola med shettisar, där man rider barbacka varenda lektion. Ni har säkert hört talas om Linda? :) Världens snällaste människa iaf!

 

Min älskade favorit var Morris (som det visade sig senare var pippihästen som skrämde skiten ut mig på dagis), hon var en liten vit shettis med en svart prick på bogen. Det var inte så många som tyckte om henne, men jag var helt kär i den ponnyn. Hon kastade av mig 6 gånger på en lektion, och allt jag gorde var att skratta åt det.

 

Jag älskar fortfarande Morris, hon var liksom min start i ridningen, och min första riktiga favorithäst. Därför har jag så dåligt samvete över att jag inte hälsar på henne längre, trots att hon är så nära. Men eftersom det tar sån tid mellan gångerna mår jag så dåligt, för tänk om jag skulle komma dit och hon inte längre skulle finnas kvar? Jag skulle inte klara det.

 

Fast jag har ju min kära vän Julia som är där i princip varje dag, så kan ju prata med henne, och hälsa på när hon är där, det är ju roligare :)

 

 


Saknar Morris<3 Älskade lilla vita plutt!

En tävlingsoutfit i blått och brunt


?

Tänkte dra ihop en hel tävlingsoutfit, som iaf jag skulle kunna tänka mig. Skulle ni gilla det? ;P Var ett tag sen nu

Sluta gråta!

Men herregud, sluta gråta över TRs nya regel!
Det fattar ni väll själva att  det inte kommer gå igenom? Dom kommer ju helt klart få backning, och få ändra på nya regeln. Gillar speciellt ungar som sitter och gnäller över det? Nejnejnej, nu får ni fanimig hålla käften. Orkar inte längre stöta på aggressiva inlägg som tex "AVGÅ SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET ERA JÄVLA INKOMPETENTA JÄVLAR OCH GÖR NÅT RÄTT I STÄLLET" Vad är det för taskig inställning?
(Tog citat från random blogg)

Nej, jag orkar inte mer, håll bara käften. Tror ni aggressiva inlägg på eran lilla blogg gör någon skillnad? Det enda vettiga ni kan göra är att skriva kloka och väl utformade mejl, om ens det kommer hjälpa.
Just nu får ni SUCK IT UP, och lösa situationen sålänge. För jag är trött på gnället.

 

(Måste även tillföra att regeln endast gäller inne på banan! Så oroa er inte för täcken och transportskydd... såvida ni inte brukar rida med det på, under själva tävlingsmomentet.)





Saknar Exet lite

Känns som att det var evigheter jag var hos Exet, fast var inte ens en vecka sen... känner mig lite dålig över det, men kan trösta mig med att det faktiskt varit jul. Hoppas det inte är något fel på honom, lilla plutten<3
Men om det är så att det är någonting knas som gör så att han bör vila från ridningen, då har jag nog en plan för vad vi kan hitta på för att hålla honom sysselsatt. Men det beror ju helt på vad veterinären säger när hon kommer sen (vet inte när det blir, får se när Lotta har ringt)

 

 

Världens finaste<3

Det var storm inatt..

Malin var duktig idag, jag fotade lite, får se om hon lägger upp något sen :)
Nu ska jag snart åka till farmor, och käka julmat och mycket god chokladpudding! Mums.

 

Btw, någon som drabbats av stormen?

Med mrjs

Idag har jag inte kunnat blogga, har varit på bio med mina goa vänner Malin och Julia, kollade på New years eve - rekomenderar den!
Imorgon ska jag följa med Malin när hon har privatlektion på sin Looisa, fotar kanske lite med hennes kamera(?) så ni får kanske se lite imorn :) Alla håller tummarna för att Malin sitter kvar! :D hihi
Kommer inte vara i stallet förrän torsdag tror jag.. såvida jag inte har tid att åka ut och mysa lite med Exet dvs. Han har ju fått julvila, då han känns konstig och Lotta ska ta ut veterinär  och kolla om något är fel. Hoppas finisen är hel!

Kommer vara smått dåligt med uppdatering, men ni alla överlever det :) Ni har ju varit med om det förut. Hehe.

Julklappar

Fick schabraket jag önskade, dock blev jag lite besviken då färgen var mycket mörkare än på hemsidan.. vilket jag tycker är dåligt. Men det är snyggt iaf :)

 

Sen fick jag även bl.a 2 mössor, vantar, skydd till iphonen, halsduk, 2 första säsongerna av vampire diary (!!) minns inte på rak arm vad mer jag fick, vart mest mjuka paket för mig i år..

 


Vad fick ni i julklapp?


Julhälsning

Klart katten ska matcha mig... han fick fina halsbandet i julklapp :) snygga vi är


Svar


 

Lite efter frågestunden, och vem är du?
I hoppningen skulle jag utan tvekan välja Meja. Hon är min plutt som jag ridit i princip från när hon kom (senaste åren har jag bara tävlat henne, men inte ridit på lektion) och hon har gått sjukt långt sen hon kom. Har maxat 110 med henne, på höjdhoppning.Hon är min ängel, räddar mig i situationer där jag klantar till det. Litar till 200% på henne, och jag tror att hon litar på mig. Meja är en häst som är så sjukt duktig, men behöver även en ryttare som litar på henne, och vågar rida henne :)

 

MP är ju smidig som en katt i hoppningen, och hon hoppar ju högt över. Men när jag tävlade henne så svek hennes nerver och hon stängde av inne på banan. Detta kan dock ha varit pga att jag tvingades klassa upp oss så fort (första tävlingen 70&80, andra och tredje 85).

 

Nu får jag ju dock inte längre tävla någon av dom, då jag är 18...

God jul allihopa


Svar från frågestunden

Julia:
När kommer bilder från maskeradhoppnmingen? ;O
Några har jag redan lagt ut, men har inte haft tid att kolla igenom alla än :) Ha tålamod min vän!

Elvira:
vad heter din medryttarponny, hur gammal är han?? vad heter han??
Han är en storhäst, och heter Excellent Charm, men kallas för Exet (Eller ibland Grisen, Skrutten, Chexet, Charmpojken, Korven mm)
I vår så blir han 15 år, tror det är den 13 Mars eller så :)

Sofie:
NÄR KOMMER DU TILL GOTLAND OCH HÄLSAR PÅ MIG?!?!?!?!?!?! :) :) :) :) :) :*
Jag kommer i vår! Sväääär! :D
Måste ju hälsa på min favoritgotlänning, och hennes söta små skrutthästar! Kommer vara tomt utan Cetnear :(<3

V. Cetnear, Ellen och Sofie bakom C.
H. Sofie och en lammunge på hennes kusiners gård. Sjukt söta!


Felinda:
vrf e du så bäst?
Det bara blev så, kan inte riktigt rå för det ;)
Vad är det högsta du hoppat med en pålle? (då gills inte ditt och Zetras 2 meter hopp över hinder ;))
På ponny så är det högsta 110, vilket jag hoppade med Meja :) Och på storhäst är det 120, som jag hoppade med Mistel.. första och enda gången jag ridit henne. Hehe.
Vilken känd hästblogg tycker du minst om? (haha nu bliru tvungen att besöka dem )
Jag tycker faktiskt att Dressyrmupparnas är lite tråkig, men det är även endast den jag brukar kolla in på, av dom stora. Ponnysanning har jag börjat irritera mig på nu dessutom.. efter deras 3 texter om hästars liv dom lagt upp. (Alla tre texter får hästars liv att framstå som meningslösa.
Vad tycker du om att ha en sleepover me pillowfight på jullovet? (jag vet att du vill!!) sleepover MED phad thai ofc!
Vem vill inte? Bara om du är med på munkätartävling!
Vilket är ditt mest awsm hästrelaterat minne med mig?
Hmm... den var svår. Det var väldigt mysigt när vi fotade i somras med Exet, och du va duktigt :) Men det absolut bästa är nog husvagnsdansen vi gjorde med Willow. Glömmer aldrig! Synd att det inte finns på film :(
Vad tänker du på när jag säger "Apelsinen"?
Hahahahahha, Mr. Oranges grekiska farmor KRUSTA!

Felinda och Exet från plåtningen i sommras

Malin
Har du invigt ditt Br schabrak? :)
Japp, nu har jag det :)

 

Johanna:
Hur många läsare har du per dag?
Det pendlar mellan 50 och 80, beror också lite på hur aktiv jag varit :)
Vill du köpa Exet?
Älskar hästen mer än annat, så jag skulle inte ha något emot att ha honom som min egen ;P
Vill du köpa Zetra?
Om jag skulle få, då absolut!
Har du ridit Brave?
Faktiskt inte, men skulle vilja testa honom då han verkar vara riktigt fin, och har mycket kapacitet
Har du ridit Chivas?
Aah, faktiskt, en gång. På en privatlektion, för att jag inte kunde rida Nobile. Det gick sådär, han är inte helt min typ av häst, men tror det skulle gå bättre idag än vad det gjorde då:)
Hoppning/dressyr?
Älskar hoppning, mer spänning och fart.. men dressyren gillar jag också mycket, dels för att det är nyttigt och dels känslan när man har full kontroll över varenda steg som hästen gör. Men om jag var tvungen att välja skulle jag välja hoppning!
Exet/Zetra?
Elak fråga! Haha.. Ne men Exet är ju lxm min älskade plutt, och jag har ju ridit honom i 2 år nu, så man hinner ju skapa ett extremt stakrt band under sån tid. Men jag och Zetra har verkligen klickat under den här korta tiden, och älskar den hästen väldigt mycket också :) Skulle aldrig kunna välja.
MP/Bandit?
MP faktiskt, underbar att rida dressyr på! Även om Bandit kan riktigt bra han med :)
Märkes/inte märkes?
Det som är snyggt, hehe
Kingsland/GG?
Oj... ehm, vet inte så mkt vad GG har för produkter (nollkollarn), så kingsland
Mössa/pannband?
Vet inte riktigt om du menar mig eller hästen, men om du menar mig så säger jag nog mössa :)
Väst/inte väst?
I dressyren rider jag aldrig med väst, tycker den är ivägen och man blir klumpig. I hoppningen använder väst på Blåkulla, men har ingen på Ekeby, så hoppar inte Exet med väst (lite dåligt, men det blir så)

Filmen

 


Bilder från idag

Jag har ont i hela kroppen, har säkert feber och mitt huvud ska sprängas.. frågan är om det är för att jag ridit rätt hårt 2 dagar i rad, hoppas bara inte jag blivit sjuk!
Foto: Jennifer Johannson

Super Zetra!

Han va såååå duktig idag, och jag var också väldigt duktig idag :)
2 felfria rundor, första gången jag tävlar honom, sjukt nöjd! Hoppade 80 och 90, andra rundan såg tydligen bättre ut än första, själv så minns jag inte riktigt ^^ Ska kolla och fixa filmen sen, men just nu är jag lite stressad (ska till stan och hämta ut biobiljetter, och lämna julklapp till min pöjk)

 

Får se om ni kan få några bilder sen, min granne fotade mig efter iaf, så vi får se om hon skickar dom idag eller när det blir.

 

Skriver mer om själva tävlingen när jag kommer hem :)
(dålig mobilbild!)

You know what to do!



Dressyrlektion på Zetra

Vad kul att ni gillar nya headern :)

 

Idag red jag Zetra på dressyrlektionen. Det bar en liten chock, men fick sedan veta att det var för att rida igenom honom tills imorgon.
Han var väldigt stum i munnen ena stunden, och andra stunden släppte han bettet helt.. så det var väldigt svårt. Efter mycket om och men började jag hitta honom, och fick honom att jobba, men det tyckte inte han om. Zetra ville gärna smita undan, och drog ut rumpan en meter utåt. När jag reglerade honom så han gick på voltspåret igen så funkade det ett tag, sen tog han IN rumpan en meter. Så han körde slalom! Knashäst.

 

I slutet jobbade han på väldigt bra, men han blev sur när vi gjorde öppna i vänster, körde rumpan åt helt fel håll, och när jag parerade honom så han gjorde öppna igen sparkade han bakfotet i väggen och skakade huvudet upp och ner. Bara för att komma undan. Så jag gjorde halt och lät honom lugna sig lite, och sen funkade det igen :)

 

Är i allmänhet nöjd, för jag kämpade på, och han gjorde sitt bästa ibland. Hade inte så höga förväntningar, så kunde lxm inte bli missnöjd ^^


Nytt

Vad tycker ni? Knåpade ihop en ny header lite snabbt.. tycker den ser lite tom ut, men ville bara byta. vad tycker ni?

 

Den gamla

Den nya


Det kommer vara tomt här imorn

Imorgon kommer jag inte blogga förän jag kommer hem fråd ridningen på kvällen, jag ska nämligen praktisera från 8.30 imorn, och kommer till och med behöva dra tidigare för att hinna till ridningen (ska egentligen sluta 8, men måste dra runt 6 för att hinna)
Kanske drar i hopp ett tidsinställt inlägg, men får se om jag orkar. Borde lxm sova med tanke på att jag ska upp 5.45 imorn. Yey.

 

Men iaf, har ju glömt veckoplaneringen denna vecka, men tror dom flesta vet att imorgon är det dressyrträning för min del :) Hoppas jag får MP, för hon gick så sjukligt bra förra gången!
Man måste bjuda på sig själv då och då.

Uschnej.

Sånna här dagar undrar man varför man försöker. Jag sliter arslet av mig för att utvecklas med Exet, och så rider man en dag och INGENTING fungerar. Han lyssnade inte, tog bara tag i bettet och sprang i sin takt och han var stel, trots allt lösgörande arbete jag försökte med.
Hade bestämt mig för innan att inte sluta förän jag var nöjd, men jag blev aldrig nöjd, för det gick åt helvete med allt. Så jag gav upp, orkade verkligen inte.

 

Jag kanske inte borde ha så höga krav jag har. Kanske borde inse att han faktiskt är travare. Men samtidigt så vet jag vad han kan. Men det känns som att han inte vill, och det är inge kul när han gör allt för att slippa jobba.
Det kanske är bra att jag inte kommer hinna rida honom så mycket nu i jul, jag kanske behöver en kort paus. Det kan faktiskt vara bra ibland, som i somras tex. Efter sommare kändes det skitbra i ridningen.

 

Är säkert bara självförtroendet som tryter, men jag vill så mycket, och jag har så höga krav på mig själv. När det inte funkar så orkar jag bara inte.

 


Kanske kort och gott kan säga att det gick åt helvete idag?

Jag älskar dig, konstiga hästskrälle, men ibland går du mig verkligen på nerverna...

Hästiga julklappar?

Jag har faktiskt bara önskat mig en sak (eller två egentligen) i hästväg i år. Och det är det gröna schabraket med matchande luva, som jag har suktat efter så länge nu. Jag tror faktiskt jag kan ha turen och få det, då mamma också gillar det :) Vi får se helt enkelt.

Egentligen, något jag inte längre skriver på min önskelista (vilket jag gjorde när jag var liten) är ju en egen häst. Men det är ju klart att man absolut inte skulle bli ledsen om man fick det i julklapp ;) Hehe.

Har ni önskat er någonting speciellt inom hästämnet?

 


Smajlie :)

Idag har jag inte kunnat blogga, för jag har inte varit hemma.. är fortfarande inte hemma iof :) Ligger just nu i pöjkens säng, men hans bärbara, medans han leker nörd med sina kompisar (spelar dvs).. Och innan jag kom hit jobbade jag i 8 timmar. Extremt jobbigt.
Iaf, var inte det jag skulle skriva egentligen. Ville bara ge er en anledning till varför jag inte bloggat idag. Hehe.

Tänkte skriva att igår så köpte jag en liten julklapp till Exet, men ni får dock inte se förän efter julafton, då det blir lite som en julklapp till Lotta också :)

Och imorgon tänkte jag ta Exet, hans ben mår bra och Lotta har ridit den här veckan. Skönt att det inte var någonting, han hade säkert bara trampat lite snett eller nått :) Tänkte att jag skulle fortsätta lite på det Lotta gjorde idag, lösgörande. Han behöver det verkligen, och det brukar ge bra resultat. Känner att jag vill rida "Flugan" igen, om ni minns den? (Bild nedanför) Den funkade bra på honom!

Ska även ta hem mitt silvriga pannband, då jag vill ha det på Zetra på fredag, och jag kommer inte hinna åka ut på torsdag. Så Exet får ha sitt guldiga, men jag tror han överlever ;)

Haha minen! Och att jag har ut armbågarna. Annars gillar jag bilden, det faktum att det finns bilder då det inte ser ut som att jag sitter och håller skithårt helatiden, utan att jag faktiskt kan släppa tyglarna lite ibland, och han bär upp sig själv bra. Han kan om han vill :)

"Flugan"


Film från hopplektionen

 


It´s gonna take some time but I know you´re worth fighting for!

Ni minns att jag skulle hoppa Zetra med martingal idag? Det gjorde jag iaf, och det gick... hahaha vet inte vilket ord jag ska använda xP

 

Han blir väldigt stum i munnen, och är lite svår att reglera. Idag hoppade han ruskigt stort, och jag flög högt. Riktigt högt! Haha asså ni kommer säkert se sen i filmen. Lotta fattar inte att jag fortfarande vill starta honom på fredag, men som jag sa... Jag är inte mycket rädd om livet xP

 

Vi hoppade iaf en bana på 7 hinder, varav hindrerna låg på runt 90 idag (kändes högre.. kan vart för att han hoppade sjukt högt) Lite läskigt dock efter ett hinder då han snubblade till, trodde vi skulle gå omkull och det var inget kul. I mitt huvud spelades Meja-krachen upp, och jag vill inte vara med om det igen.
Trots att han var stark, så gick han väldigt bra ändå :) Är nöjd, och jag känner mig säker med honom, han räddar mig när vi kommer helt fel, och hoppar allt! Det finns så mycket kapacitet i den hästen, och jag är redo att kämpa tills det kommer fram. Han kan, och båda vill.

 

Det här känns bra!

 



Julkort från extramatte

Som alla andra år har vi fått Julkort från Ruffs Extramatte, och i år var det lite speciellt... ni ser hörapparaten på Ruffs va?

Plutthäst!

Hoppträning ikväll på den här söta grisen! Och vi ska hopp bana, sjukt kul :D Hoppa med martingal idag då, hoppas det går bra! Mamma ska filma (hoppas jag) så ni får se ikväll :)

Överfina Zetra<3


Zetra på egna äventyr

Tror dom flesta fattat att vi körde en plåtning tillsammans. Hon med sin häst Grammis, och jag med Zetra :)

 

Började med att plåta Lovisa och Grammis, det gick dock inte så bra, då Grammis inte ville stå still och alla moln gjorde det extremt svårt med inställningarna. Fick några bra bilder ändå tror jag (håll utkik på Lovisas blogg efter bilder på henne)

 

Sen var det min tur att ställas framför kameran, och jag fixade Zetra så han skulle se lite tjusig ut iaf. Väl klar så började vi traska mot samma ställe som jag fotade Lovisa på, vad vi inte räknat med var att alla valacker började galoppera mot vårt håll när dom såg oss... Katastrof.
Zetra vände fort som fan och jag kände att det inte var någon idé att försöka hålla emot, då jag tror det skulle gjort honom mer stressad. Dessutom har man inte mycket att säga till om, då han är rätt stor :P Som tur var sprang han tillbaka till stallet, och även om han fortfarande var lite stressad så såg han rätt nöjd ut när han stod och käkade upp sin mat ^^

 

Men det är lite läskigt när det händer, att dom drar, för man har ju inte så mycket att säga till om.


Iaf, vi fotade på utebanan sen, för säkerhetens skull... Tack super för idag Lovisa<3

The best thing

 


Exet has a new Lady friend

Såg idag i stallet att Exet fått en flickvän - Lady. Hon är också en travare och ska gå i samma hage som Exet :) Väldigt söt är hon också. Var tvungen att fota henne och visa er Exets brutta

Tömkörning i snön

Jag hade planerat att promenera med Exet idag, då han var varm i foten och kändes inte helt fräsch i fredags. Igår vilade han och idag kände jag inte alls att han varm i foten, vilket var skönt :)
När jag skulle hämta mitt Charlie-täcke i skåpet stötte jag på tömkörnings-jorden, och jag insåg en sak... jag har aldrig tömkört pollen! Så ni kan ju gissa vad jag bestämde mig för att göra? Hehe

 

Så jag borstade av honom, och slängde på allting och begav mig sen ut i "snöstormen". Fast storm var det inte riktigt, utan det var riktigt mysigt faktiskt (det tyckte inte Exet dock!). Gick först ett varv runt travbanan, och sen gick jag in på utebanan där jag gick på serpentiner och en åtta. Han blev väldigt fin i högervarv efter ett tag, mjuk och gick på bra. I vänster var han lite stretigare men släppte liiite efter ett tag :)

 

Ska senare berätta om allt som hände med Lovisa...

Sneakapeak

Tror ni kan gissa nu vad vi har gjort :) Fler bilder kommer upp ikväll!

Vad händer imorn då tror ni? ;)

Förutom att jag ska till Exet och promenera med honom, så ska jag och Lovisa hitta på bus imorgon, men bara för att vara hemlighetsfull så ska jag inte avslöja det ännu, utan ni får se imorgon kväll vad vi gjort. Ska bli kul iaf, och hoppas på bra resultat, för om det blir något bra av det här så blir det lite nytt på bloggen.

 

Haha vad mysterisk man ska vara nu då, men ni lär förstå imorgon :)

Så klockan 10 imorgon ska jag träffa Lovisa på Blåkulla. Får se ifall jag åker hem imellan Blåkulla och Ekeby, och hinner blogga. Annars kanske jag lånar mammas mobil för det :)

 

Glöm inte bort frågestunden!


Överfina Zetra<3


Kom igen!

Men kom igen, frågestunder är för er! Nu vill jag se kommentarer rulla in!
Go for it

Mycket kort ridpass...

Exet kändes inte helt fräsch idag när jag började trava, kändes helt konstig.. Så jag hoppade av, och han var lite varm i höger bak. Hoppas inte han är halt eller nått, för det vore otroligt tråkigt :/

 

Lotta ska kolla imorgon hur han är då

 

Ska ta Exet på söndag också, och så händer det mer på Söndag men det avslöjar jag sen. Nu måste jag dra, byyye


-

Det regnar :( och jag ska snart åka till Ekeby.. inte så kul. Dock väntar jag nog lite till innan jag åker

 

sover inte hemma idag, så kommer inte hinna blogga tror jag. Ni får vänta tills imorn :)

En av mina första hopptävlingar

På Chippen, supermysig ponny som tyvärr inte lever längre. Mamma hittade en bild idag :) Vist var han fin med gröna tofsar i håret? Och Jag med utstäppt hår

MP Girl

Hade MP på dressyrlektionen, vilket var lite kul :) Gick superbra idag, hon gick verkligen fint i slutet! Hade sug i stegen, gick verkligen på ordentligt och var runt och fin i halsen. Lotta sa att jag jag rider henne väldigt bra. Kul att höra!
Kändes som en liten revanch att hon gick så bra idag, eftersom känslan efter KM är kvar i mitt huvud. Det var inte så kul då.

 

Vi gjorde skänkelvikningar, och skänkelvikningar med förvänd ställning (eller vad man kan kalla det). Jobbade mycket med att få fram henne, då hon kan vara lite seg och släpa fötterna efter sig. Men idag fixade vi det bra, och jag kände att min sits var även bra :)

 

Dock får jag sjukt ont i höften av att rida henne. Tror det kan bero på att jag verkligen sätter mig ner och rider med sitsen... vilket i själva verket är bra, men det gör ruskigt ont ^^
Bild från våran första hopptävling tillsammans, på mälarhöjden

Bilder på mig från Julshowen

Bjuder på fler bilder någon annan gång :) Då på de andra också!
Foto: Louise & Lelle (?)

Lite prat

Idag är det dressyrlektion, känns som att det var evigheter sen. Hade Fritz förra gången, och det gick faktiskt rätt bra, men som jag tidigare sagt så passar inte vi tillsammans. Men jag kommer inte börja gråta om jag får honom igen precis.

 

Lotta frågade dock vad jag tyckte om honom, och jag sa då att jag inte kände att vi passade ihop, så vi får se...
Vet någon om det är sista dressyrlektionen idag? Eller om vi har den 22a också? Vore bra att veta! :P

 

8 dagar kvar till julafton!


-

Din vilja är min lag :) Fixar det så fort jag kan! Nu är klockan halv 2, så nu är det sängen som kallar. Godnatt Folket.

Första tävlingen på Zetra

Den 23/12 är det Blåbärshoppning på Blåkulla, och jag planerar att vara med på Zetra :) Ska bli riktigt kul!
Så nästa lektion ska jag testa hoppa honom med martingal. Jag har nämligen hoppat honom på tidermantygel, då det är vad Lotta har velat att jag har på honom. Han blir väldigt hög och stark ibland (kanske syns på filmerna?)
Men som alla vet så får man inte tävla med tideman, så nästa gång då vi ska hoppa bana på lektionen så testar vi martingal och ser hur det går :)

 

Gillar verkligen Zetra! Om jag fick skulle jag inte tveka på att köpa honom! :) ...Lotta? ;)


sötis!


Vem var det som sa att travare inte kan?

Malin skickade en film på coola ridtravare... Visade sig att en av dom var Exets halvbror.
Hur fin?!

Jag spånar på något bra

Mina dagar består av sömn, praktik, mat... och väldigt lite blogg. Jag har inte varit hos Exet denna vecka, men jag vilar och vill bli frisk. Jag har inte heller någon fantasi, vilket inte är så kul för er tror jag.
Jag kommer inte rida förän imorn, så ska spåna på ett bra intressant inlägg, eller så föreslår ni vad ni vill läsa :)

Om 9 dagar kommer Julias far hem från USA, och förhoppningsvis en iphone 4s med sig till mig. Har betalat den helt själv, så jag är ingen såndär bortskämd som får allt man pekar på. Det blir som en julklapp till mig själv, vilket jag tycker jag har förtjänat :)

 

Det jag skulle säga med det här - Iphone=Blogg App=Mer bloggande :) Hur bra?


Hopplektion 12/12

 


Videofy bråkar med mig...

... så filmen kommer inte nu, som jag tänkt -.- fuck.

Sorry.

Jag har försummat (heter det så?) bloggen. Det har inte varit med flit, men jag har verkligen haft fullt upp i mitt lilla huvud, och dessutom så har jag inte alls mått bra den här veckan som varit. Mår fortfarande inte bra, men tänker inte gå närmre in på det.

 

Igår var det iaf hopplektion, och vi hade typ upphöjda bommar, studs. Ska försöka rita banan sen :)
Zetra skötte sig faktiskt väldigt bra, fick rätt galopp nästan varje gång efter. Dock är han så sjukt svår att svänga, och han lyssnar knappt för ytterskänkel, vilket är lite jobbigt. Det blir nästan så att man får kasta runt honom, vilket inte ser så bra ut.

 

Mamma filmade lite med hennes telefon, så får se ifall jag klipper ihop något.. Håll utkik! :D
Printscreen av finlen, här ser ni lite av "banan"

Misslyckad

Red Exet barbacka idag igen, och det gick åt helvet. Total katastorf.
Orkade inte rida så länge då helgen tagit kål på mig.

 

Hehe en rolig sak hände när jag skulle hoppa upp. Tänkte hoppa upp från "verandan" som är utanför stallet. Den är väl 20-40cm högre upp från marken. Så jag ställde honom bredvid för att jag skulle hoppa upp... helt plötsligt står Exet på verandan med framfötterna, och bara tittar på mig xP Typ... "Jahapp... nu då?" :P Knasboll<3

 

Sen när jag skulle hoppa upp tog jag i lite för mycket, så flög över. Mamma stod dubbelvikt av skratt! Inte kul! Gjorde illa mig :(

Filmen från Maskeradhoppningen

Ni kommer säkert få bilder någon gång i veckan :)


Och vinnaren är....

Bilden är dålig, men bjuder på en annan när jag kommer hem :) Var typ tusen som kom fram och ville fota mig ^^
Jag vann iaf både hoppningen och maskeradtävlingen, sjukt kul :D Berättar mer senare, ska till Ekeby och rida Exet nu. Ska rida barbacka idag igen, för jag orkar inte konka på sadeln ^^

Barbacka

Red Exet barbacka idag, och det var tyvärr rätt längesen. Han var lite bråkig i traven, men kändes superfin i galoppen! Var lugn och tänkte var han satte fötterna, och när jag tänkte på att ordentligt jobba honom så kändes det helt super! Shit va bra det kändes :)
Så det gjorde inte så mycket att han bråkade lite i traven :P hehe.. Ska rida mer barbacka från och med nu, man får mer kontakt med hästen. Red nästan bara barbacka förut, förra hösten.. det var dock för att jag inte hade tillgång till dressyrsadeln ^^

En till gammal bild

bara för att jag inte har något riktigt bloggsug just nu

KLAR!

Min "huvudbonad" till söndag är KLAR! Fattar ni hur glad jag är? Och det blev sjukt bra förövrigt :D Nu har jag.... typ 3 saker kvar... Ett "skärp", en sak till Mejan nosgrimma, och Mejas huvudbonad :D kommer bli så EPIC.

 

Juste, jag tror jag har glömt säga att det är Meja jag ska rida på söndag, fattar ni hur taggad jag är?!!! Blir typ våran sista "tävling" Sorligt men sant :( Håll tummarna för mig, och rösta på min utklädnad :D hihihi

Trestenas Sir Antique

Jag red Sirre väldigt mycket i hoppgruppen i början, när jag slutade rida honom så kunde jag ha benen runt hans mage (med sadeln på). Han var mycket speciell, och ibland kunde man flyga lite när man red honom, och han kunde få för sig att stanna mitt i en studs och så :P
Gillade Sirre skarpt! Han va så underbart söt!
Mamma hittade lite gamla bilder, och ni får ignorera hur jsg såg ut!

sry

Har varit superdålig på att blogga, men det är pga av att jag är fullt upptagen med maskeradoutfiten. Så kommer vara dålig uppdate.

 

Red iaf Fritz, och det gick bättre än förra gången. Började hitta honom mot slutet. Dock är han ändå inte min typ av häst... även om jag hittar honom och det går bra.

 


Nu ska jag sova, ska på Idol-genrepet imorgon :D

Hackamore

Tyckte det funkade bra med hack, jobbade inte honom i form eller sånt, men han lyssnade bra. Vågade tom galoppera och det funkade utan att han drog :D Tänkte fortsätta rida med hacket till och från, för hans munns skull :)

 

Imorgon har jag inte Exet, då jag inte vet när jag kommer hem, så han får vila imorn. På fredag ska madde rida honom, hoppas det går bra :)
Måste ta mig själv till Dressyrträningen imorn, blir lite jobbigt... men det löser sig nog. Undrar vem man får imorn....

Världens fulaste schabrak - halva klar!

OBS - Till Julshowen!

Maskeradhoppning

Fick precis veta att jag inte har någon praktik idag, och det är försen att åka till skolan och "hälsa på".. Så nu sitter jag och stirrar in i väggen.
Funderar på att jag ska forsätta med min maskeradoutfit, så jag har den klar. Jag känner på mig att den viktigaste delen av outfiten kommer vara jobbigast att göra, och den kommer nog vara jobbig att ha på sig.

Det jobbiga med att vara jag är att allt ska vara så perfekt! Man vill ju vara mest Epic :P höhö

 

Kan någon gissa vad jag kommer vara?

Någon som har?

Söker en trenchcoat till maskeradhoppningen på söndag, tänkte om någon har en?
En sånhär liknande:

Det här skulle jag....

... kunna tänka mig göra i framtiden:
Designa ridkläder, schabrak, pannband, mm.
Tycker det är sjukt roligt att sitta och leka med färger, se vad man får fram. Om det skiter sig i fotobranchen (vilket jag inte tror det kommer göra) så tänker jag nog satsa på det här :P skulle va så sjukt kul!

Försenat inlägg

Insåg nu att jag aldrig skrev om hur det gick igår - men fastnade framför symaskinen när jag kom hem...

 

Exet var fin i början, men blev hetsig i slutet. Vet inte riktigt vad som hände, men han slutade lyssna, så jag bestämde mig för att avsluta där. När Exet blir så är han inge rolig att rida, och det är knappt någon idé alls att försöka.
Innan han blev hetsig så gjorde vi skänkelvikningar och lite öppna. Fattade några korta galoppfattningar, som gick ganska bra... Efter det blev han hetsig.

 

Idag ska jag testa hackamore, får se hur det går. Tänkte att jag måste testa och om det funkar ska han få vila från bettet ibland (Jag har inte vågat testa Exet på hack än, då han är så stark ibland.. men just nu så känner jag att det är dags att försöka)


storhoppare

Tror man skulle flyga lite om man satt på denna hästens rygg! Smått cool!


För pengar växer ju inte på träd...

Just nu känner jag, extremt, att jag vill ha en egen häst! Jag vill kunna bestämma träningen själv, och utväcklas med en häst hela vägen. På ridskolan går inte det, medryttarhäst är inte heller samma sak. Jag gillar att planera ut träningar, och hur jag ska göra för att nå ett visst mål.

 

Tror dom flesta fattar vad jag menar?

 

Nu är det så att det kostar, och pengarväxer tyvärr inte på träd. Sen att jag inte vill ha vilken häst som hällst... Jag vill inte ha en färdig häst, för vad är det för kul med det? Jag vill ha en häst, med kapacitet, och jag vill jobba för att få fram det bästa som finns i hästen. Jag skulle inte bry mig om den hade små olater, då det är något att jobba bort.

 


Snälla Tomten, kan jag få en häst i julklapp?

Snö

Nu har första snön kommit här i Stockholm, och alla jublar. Visst det är lite skönt att hösten har tagit slut äntligen, men jag vill verkligen inte ha så mycket snö som förra året! Kunde inte ta mig ut till stallet vissa dagar, vilket gjorde allt superjobbigt. Max 3dm snö för min del!

?

Skulle ni vara intresserade av en frågestund?

v. 49

Min praktik har börjat och jag vet inte om jag kan ta Exet på torsdag och Fredag, men vi får se.. Funderar även på att testa Hackamore på Exet i veckan, så han får slippa bettet lite. Ska dock skippa galoppen då ;)


Hopplektion 5/12

Vi fick några ruskigt dåliga språng, och mamma filmade inte bästa rundan. Men idag fokuserade jag mest på att han inte skulle rusa innan hindret (gjorde mitt bästa efter hindret). Sista rundan (som mamma inte filmade) så tyckte jag att jag hade riktigt bra kontroll på honom, och fick rätt galopp efter varje hinder.


Tror att detta kommer bli skitbra när kontakten mellan oss blir starkare, jag är liksom fortfarande ny på honom :) Han har dessutom mycket kvar att lära sig, och han är dessutom bara 7, såååå :) Kör hårt på detta!

 


Fina Zetraplutten

Kändes riktigt bra idag :D Ska fixa filmen, berättar mer om lektionen när den är klar! Nu ska jag äta paj :)

Blanka tips!

Har du en förkärlek för lackade träns, men inte har råd med ett? Då vet jag det perfekta tipset!

 

För ett tag sen, innan en tävling då jag putsade tränset, kom Jackie (en ridlärare på ridskolan) och berättade hur dressyr ryttare gör för att få glansiga nosgrimmor. Jag förde sedan denna information vidare till Malin och hon vågade testa det... och det funkade :) Hennes träns ser nu nästan ut som ett lackat träns.

 

Tipset är då - Hårspray!

 

Ett lackat träns (vet inte vilket märke)

 

Malins träns, innan:

 

Malins träns, efter:

Sjukt bra resultat enligt, bara tack vare hårspray!
Vet dock inte om det blir kladdigt efter, men tror faktiskt inte det. Dock tror jag man får göra om det när man putsat tränset... Malin?



Malin:
"haha, jag la många tunna lager som jag lät torka mellan sprejningarna och då blev det inte kladdigt :)
Ja, man måste göra om de varje gång man putsat tränset. Om det regnar kommer tränset dock bli kladdigt... inte så kul kanske"

Jag grät lite innombords

Hittade det här perfekta schabraket (!) på globen, dock var det slut när jag hade pengar *snyft*
Det är från Charlies, märket HV Polo, och kostar 599:- (på globen 400:- )

Såhär fult kunde det vara till och från.

Den ökade traven (fick galoppinslag)
Vänstergaloppen

Vänstergaloppen (nu förstår jag varför Åsa frågade hur fan jag ens vågade galoppera honom ^^)

Inridning på medellinjen

 

Det ser ut som att jag är superhård i handen, försökte verkligen att inte vara det, men han drog så jäkligt ibland... Han ville bara springa ifrån mig och bettet, verkligen inge kul.

Exet har en kopia på Ekeby

Idag när jag skrittade av Exet så skådade jag en häst, SOM VAR SÅ SJUKLIGT LIK EXET!
Mörkbrun med ljusare mule.
Stjärn i pannan som formade ett C (eller halvmåne om man så vill).
Två vita bakfötter.
Övre halvan av manen till vänster, undre halvan till höger.

 

Hahaha de va lite sjukt tkt jag :P

Grattis Hanna

Det var Hanna i mitt stall som förövrigt vann bland Juniorerna idag på KM, så grattis till dig :) Såg faktiskt inte hela ritten, då jag red fram när hon red programmet, men Gazazza såg fin ut av det jag såg iaf!

Foto: Malin

Filmen

Red fel efter serpentinerna (haha seriöst, rider ALDRIG fel annars!) och gjorde volt en på fel kortsida. Kaos.


Bilderna

Ni får se failbilder sen... för att ni inte ska tro att jag bara sitter och klagar trots att det gick bra. Failbilderna är riktigt FAIL! hahaha ni kommer fatta sen.
Foto: Malin

MRJS

Mina kompisars blogg, tycker ni ska kolla in den!

 

Julia är dålig på att uppdatera (höhö) och Malin har varit sjuk så hon har inte ridit på en vecka... men annars är den mkt läsvärd :) Klicka på bild för att komma till bloggen

Både Malin och Julia har jag känd väldigt länge (väldigt!). Malin har sina 2 hästar hemma, Looisa och Super MY, hon rider också på ridskola 1ggn/vecka. Satsar på dressyren men har dock inte kommit igång med tävlandet ät, men tror att det kommer bli super när hon börjar våga tävla mer ^^
Julia rider för tillfället inte (?), men skulle nog kalla henne hoppryttare :P Just nu utbildar hon därimot en Amerikans miniatyrhäst, Hollywood. Hon skriver även en del om sina kanin-hopptävlingar hon är med på :)

 

Det finns lite av allt på den bloggen, så kör hårt och besök! :D

Varför kan dom inte dömma framridningen?

Usch usch och usch!

 

Han var SÅ SJUKT FIN på framridningen, verkligen riktigt fin! Galoppen var liiite snabbt, men absolut inga problem, fick till och med till TVÅ varv i vänster. Och från började hade jag inga förväntningar, men när det gick så bra på framridning kunde jag ju inte låta bli att tro att jag hade en chans, så förhoppningar på bra poäng fick jag allt.

 

Så fort vi kom in på banan så kände jag hur hela han blev en annan häst. Han blev spänd och stark, och ni vet väl hur svårt det är att fokusera när det blir så?
Jag försökte verkligen lugna honom men nej, han har uppenbarligen inga tävlingsnerver. Fattar verkligen inte vad han tyckte det var för skillnad på att komma in på banan, då framridningen också var i ridhuset (fast längst ner).

 

Han tryckte in mig i väggen, så sporren gick sönter (!) han lyssnade inte alls på mig, och jag försökte så gott jag kunde... slutade med 44%, hur sämst?
Malin fotade iaf, Jenny också tror jag.. och mamma filmade, så ni får väl se något sen. Just nu ska jag försöka släppa det här och satsa på nästa gång. Det var trots allt bara våran andra gång vi tävlade dressyr (och hans 3dje gång?)

Bus i stallet

i TVÅ timmar satt jag och gjorde ingenting i stallet. Päronen är på glöggfest och jag kunde inte komma hem. Eftersom det spöregnade så ville jag inte gå till bussen... så jag stannade i väntan på att nån skulle komma dit som jag kunde åka med till vh. Det kom aldrig någon (inte ens kvällsfodrarna, när jag tänker efter... hoppas hästarna fick mat idag) och jag väntade i två timmar... Pappa fick hämta mig sen.

 


När jag väntade i stallet så busade jag och Exet lite, hehe. Han tyckte jag va konstig.


----

ASSÅ JAG ÄR SÅ SJUKT OTAGGAD! Som tur är kommer Malin, trots sin lunginflamation, och hejjar på mig imorgon.. Hon ska fota mig också, så det blir bilder :) Mamma filmar också

 

Ska plugga banan nu, sen plocka fram alla grejer tills imorn. 8.30 åker jag till stallet, samling 9.00, första start 10.00 och jag rider sist av alla - 11.22... Så börjar rida runt 11.00 kanske. Om någon har vägarna förbi så kanske ni vill komma och kolla? Eller nä, gör inte det, då slipper jag skämma ut mig!

Bild från första dressyrtävlingen tillsammans (och enda än så länge)

Sämsta...

Är inte så taggad på tävlingen längre...

 

Det gick INTE bra idag! Han var stark, spänd och stel. Och jag blev stressad för det... Detta va ju pga av att det var storm ute, och i Ekebys ridhus låter en storm som en orkan. Så antar att det kan ha berott på det.
Var taggad på att visa upp hur fin han blivit, men icke. Fick inte ens ett helt varv galopp idag, i höger varv! Han exploderade in i vänsterfattningarna och lyssnade inte alls. Gick utåtställd och allt. Han var inte sig själv, och jag kunde inte rida som jag brukar.
Kändes som att ridlektionen var waste of money, då jag inte lärde mig någoning jag inte visste och brukar göra på Exet. 250 spänn för att sitta en halvtimme på en överspänd häst och det går åt helvete. kul.

 

Har iaf ett nytt bett, och håller tummarna för att vädret och hästen sköter sig imorgon!

Tredelat

Behövde ett tredelat bett idag, och hann inte låna från någon, så vi åkte förbi och köpte ett på lillhästen idag. Gick på 140:-

1kg choklad skulle sitta bra...

Ah, antar att ni fattar själva att jag är med och tävlar om choklad...

-

Skrittade idag mest, och travade korta intervaller på ridbanan.. han var lite lång, men mjuk i sidorna. Hinner inte skriva mer idag, uppdaterar imorgon efter att jag ridit för Monica. Wish me luck!

Min fina fina hoppgrupp<3

Mamma filmade lite i måndags, då vi hade lydnadsövning. Klippte ihop en liten film, bara för att vi är så coola... Vet inte vad jag älskar mest, att vi svansar efter Lotta eller det Petra gjorde med armarna medans Fell red ^^


ridlektion på StegrarN

Hade dillon i dressyrgruppen, var inte inte så super taggad... men gjorde det bästa av situationen. Trivs inte riktigt på Dillon, så det är därför.
Han var stressig och spänd, så vi bestämde att sätta på gummisnodd, för det är onödigt för mig att sitta och bråka med honom och att han ska gå och använda fel muskler. Han försökte dra ifrån gummisnodden, men blev lugnare efter ett tag och skärpte sig. I lag gick det väl bra, men som sagt, jag trivs inte på Dillon.

 

Höhö och så stegrade han i slutet, när han blev sur över att jag krävde för mycket, enligt honom... Det sjuka är att det knapp kändes att han reste sig, för han är så sjukt balanserad när han gör det, och han reste sig riktigt högt endå. Han fick skäll efter och gjorde inte det igen, som tur är.
Måste dock säga att det är rätt skön känsla i magen när hästen gör det


Exet hjärta Pringles

Stod och käkade pringels i stallet och Exet började tigga som fan, så han fick smaka lite, och det var mycket uppskattat! Sjukt söt ^^


Bommar med Jenny och Hero

Jag ska inte säga att det gick bra idag, för det gjorde det inte, men jag är enda nöjd :P Han var ruskigt stark i början och drog på galoppbommarna, men i slutet var det mycket bättre, så jag nöjde mig där :) Jenny hjälpte mig med vad jag skulle göra när han drog, och jag tyckte det funkade bra. Skönt att rida med någon som själv har travare, och som även ridit Exet mycket själv.

 

Vi hade 4 travbommar, och 3 upphöjda galoppbommar. Började lätt på travbommarna, han blev stark redan på dom. Sen så galopperade vi lite, hon började med g-bommarna och efter ett tag testade jag. Haha asså första och andra gången så drog han sjukt, och när jag försökte få tag i honom efter galopperade han typ rakt upp och jag flög upp ur sadelt och dunsade sen ner i den igen xP Tror det såg rätt roligt ut...

 

Det är inspirerande att se Jenny och se hur långt hon och Hero kommit, superduktiga!
Så sjukt söta är dom! Stod och pussades lite (dock tyckte Exet det var lite obehagligt när Hero nosade honom under magen ^^)