Någon?

Någon som har ett 12,5cm tredelat bett att låna mig?

Gult är Fint

Exet är ju då snygg i allt, men tyckte han passade riktigt bra i gult!

 

Han var väldigt stark idag, och inte alls  lika fin som igår.. ändå kändes han helt ok. Galoppen funkade också ok, det går frammåt helatiden. Dock så kändes han lite osäker i stegen (låter konstigt, vet inte hur jag ska förklara) och han snubblade lite ibland, men det var första gången på länge jag vågade testa utan lindor i ridhuset pga av att han inte funkat så bra där inne... så är nöjd med dagens ridpass för jag förväntade mig inte att det skulle gå så bra :)
Ska börja växla med och utan lindor även i ridhuset nu :)

 

Imorgon blir det bommar!


MH=Modern Horse?

Var det någon annan än jag som var i Annexet under SIHS och såg montern med Modern Horse? Jag skulle nog inte ha tänkt så mycket på det om jag inte sett loggan på schabraken. Det stod nämligen MH (som ni ser på bilden under) och direkt när jag såg det tänkte jag *Åh, Mountain Horse, najs!* Det var ju dock inte Mountain Horse...

 

Direkt när jag såg MH tänkte jag Mountain Horse, och jag vet att jag inte var ensam om det. Är det ett fult knep Modern Horse tagit till för att få uppmärksamhet eller tänkte dom inte så långt?
Loggan kanske inte är så jätte lik kanske... Men jag tänker ändå på Mountain Horse.

Svar på kommentar

Det blir svårt att svara på kommentarer om personen som skrev det inte har någon blogg, och man vill ändå svara så....
Om du läser så skrev jag utan skydd eller lindor, och detta gäller bara just nu i ridhuset, då vi två tillsammans haft problem där inne med galoppen. Med skydd funkar det, men senast när jag testade utan någonting alls så funkade galoppen endast några steg innan han totalt tappade bakbenen... Därför har jag låtit bli att testa det igen tills nu då hans muskler börjat komma tillbaka ordentligt (vilket jag också skrev) :P

stödlös?

Idag ska jag öva galopp i ridhuset, och kommer förhoppningsvis ut dit tidigt så det inte är så mycket folk. Det speciella med idag är att jag ska rida utan lindor, så ska bli spännande om han ens kan galoppera i huvud taget...
Senast jag red utan skydd/lindor så gick det inte alls, fick känslan av att han inte trodde han hade något stöd i bakbenen. Nu har han dock mer muskler där, så det kanske funkar. Hoppas det gör det.

 

Fick veta igår nämligen att vi inte får ha lindor på KM Dressyren på ekeby (Vilket jag tycker är lite overdrive då jag bara ska rida LC:1, och det är inte ens en stor tävling...) Så nu blev det inte bara galoppen jag måste öva på, utan jag måste öva galoppen utan det extra stödet. Kan bli svårt.

Lite smått ändringar i planeringen

Det var ju planerat att jag ska rida bommar på torsdag, vad som är nytt är att jag kanske ska rida med Jenny (stockholmsjenna) då hon också ska rida bommar på torsdag :) Skönt att slippa rida själv!

 

För dom som inte redan vet (dock känner dom fleste till henne) så har Jenny också en ridtravare, Hero, som Exet stod med innan vi flyttade till Jursta förra sommaren. Nu står hon också på Ekeby igen, dock i ett annat stall :)

dressyrhest@horsemail.com

Han var så duktig idag! Dressyrhesten<3

 

Red många volter, båda varven. Han var något stel och pigg i början, men blev mycket bättre efter ett tag. När jag satte mig ner i traven och verkligen tröck på, men samtidigt samlade ihop honom så gick han så otroligt bra! Vill ha den kännslan på söndag igen, shit asså.
Han kändes sjukt bra idag, jag jobbade ordentligt mellan hand och skänkel, dock satt jag och kolla ner på hans nacke. Hehe.
Galoppen kändes riktigt lugn i höger varv, flera varv. I vänster fick jag ett helt varv ordentlig galopp! Stolt! Det går verkligen framåt :D

 

Han har aldrig under våra två år tillsammans varit i sån här bra dressyrform. Det var kanske 2 veckor sen jag började jobba galoppen i ridhuset, då kunde vi tillsammans knappt galoppera ett halvt varv högergalopp där inne utan att han tappade bakbenen. Idag flera varv :D Vänstern är, och har alltid varit trögare att jobba, men även den går frammåt :)
Han blev så snygg i silverpannbandet! Hoppas inte Lotta har något emot att jag har det på, annars ere ju lxm bara att byta tbx ^^

Prova det nya

Tänkte ta med täcket idag till Exet, och prova det på. Dock lyckades jag inte vakna innan mamma åkte imorse och det var för stor för att släpa till skolan. Blir nämligen hämtad när jag slutar och får skjuts ut direkt... Dock så fick jag med lindorna och pannbandet :) Så det ska provas idag, har även med mig Bob, så bilder får ni ikväll :D
Kommer bli supersnyggt!

Matcha mera!

Något jag tycker är urgulligt, om man har hund med sig till stallet, är att matcha ridtäcket med hundens täcke :) Man ba "aaaaw"
Om jag hade haft hund skulle iaf jag matcha!

Övningen

1. Travbommar
2. Mjuk v-sväng mot mycket lågt kryss
3. Rund högersväng mot mycket lågt kryss
4. Mjuk v-sväng mot upphöjd bom
5. Rund  vänstersväng mot upphöjd bom
6. Skarp v-sväng mot låga krysset
7. Rund stor vänstersväng mot upphöjd bom
8. Rakt mot upphöjd bom
Han blev stark efter 6an andra omgången, annars kändes det riktigt bra :)

Bommar med Zetriz

Vi hade upphöjda bommar idag, och det gick väl bra tyckte jag :P Han var pigg och stark så till och från kanske de inte såg så snyggt ut. Mamma filmade idag igen, så ska klippa ihop sen :) Kanske blir imorn dock!?

 

Tänkte knåpa ihop själva övningen snart också, det var en lydnadsövning som vi hoppade två gånger. Andra gången gick det MYCKET bättre! Iaf första halvan ^^

 


Fotade lite med BoB (Lilla rosa kameran) i stallet, och snygga bilder blev det!
Så sjukt söt! Stod och sov mot boxväggen, gölle!

Kära bloggläsare...

... JAG ÄLSKAR ER!
Så jävla goa och kommenterar så fint! Kärlek till er.

Fin kväll


Att vägra inse att man är sjuk.

Vore jag en klok person skulle jag säga till mig själv "Nej Marie, du får absolut inte rida idag! Du ska åka hem, dricka 100 muggar te med honung och sova! Sen när du har sovit ska du dricka mer te, hostmedicin och sen ska du sova mer. Punkt."
Nu är inte jag en klok person, och trots att hostan inte har blivit bättre för 5 öre så åker jag till Blåkulla ikväll för att rida hopplektion. Jag vägrar erkänna för mig själv att jag är för sjuk.

 

Jag är lxm den bruden som åkte ut till Exet med 40 graders feber, och försökte rida så länge jag kunde sitta rakt. Jag är den bruden som var med på förra årets julshow, när jag hade sån ryggskott att jag knappt kunde hoppa upp på Silver MED pall, trots att jag käkat muskelavslappnande hela veckan. Jag är den bruden som lirkar in tyglarna i handen, då mitt pekfinger låst sig och jag inte kan räta ut det.
Jag är den bruden som rider trots att det är det sista jag borde göra. Något seriöst fel i huvudet är det på mig. Jag kanske bara är för envis?

Felinda och Fritz

Mamma filmade när Felinda hoppade Fritz i måndags, och Fell ville att jag skulle fixa en film till henne. Det här är då första gången hon rider honom... skitduktiga<3


silhouette


Säkerhetsväst och kavaj

Om man är under 18 så får man inte tävla hoppning utan säkerhetsväst, och om man då vill se snygg ut i kavaj så dyker det upp ett problem. Västen utanpå, eller innanför kavajen?

 


Jag själv skulle aldrig försöka kränga på mig kavajen utanför västen, det skulle dessutom aldrig funka. Om man vill köra på västen innanför så måste man typ ha 2 storlekar för stor kavaj. Sen tycker jag personligen att det ser riktigt konstigt ut med västen innanför kavajen. Tycker man ser klumpigt och opropotioneligt ut, då det inte syns att man faktiskt har väst på sig.

 

Västen utanpå, visst, snygga kavajen syns inte.. men det är lättare, knapparna har ingen risk att flyga av och man ser på nått sätt mer propotionerlig ut. Jag tycker det är det snyggaste - västen utanpå!
Hur gör ni?
Har ni västen utanpå, eller innanför kavajen?

Absoluta favoritrasen

Finns nog inge snyggare eller ståtligare än en Frieser. Har alltid älskat dom, sen jag första gången såg en bild på en, i en hästtidning. Så sjuuuukt vackra!
När jag var liten, och red hos Linda på shettisarna, så hade Linda en frieser. Vill minnas att han hette Nappe Duppe kallades han (Dupont - Tack Emelie :P), och jag verkligen var helt kär i den hästen. Brukade alltid stå och klappa på honom, han var världens mysigaste. Kommer ihåg att det också var något fel på honom, minns inte om det var hans ben eller nått, men tror inte han gick och rida iaf.

 


Skulle ge allt för att få äga en frieser, dock är inte dom byggda för hoppning. Men om jag en dag är rik och har råd med 2 hästar, då jäklar ska jag ha en!


Film från Juni 2008 - LC:2 på Wilma

Den andra filmen på mig och Wilma


SIHS Bildbomb

Foto: Jag

v. 48

Exet får vila imorgon och Madde mockar, eftersom jag slutar sent på Måndag och har hopplektion på kvällen, på Blåkulla :) Får se hur det blir på torsdag, vet inte än om jag måste vara i skolan nämligen.


Blev kär i en fux

Såg den här fuxen några gånger i Globen nu i helgen, är helt kär i den!
Sjukt snygg häst!
Vet inte riktigt vad den heter, vet dock att den är svensk :P Cavat BTB
Foto: Jag

Det bästa med globen

Schabrak, BR, 300kr
Luva, BR, 150kr
Svängt stasspannband, Börjes, 150kr
Grå benlindor, Börjes, 100kr
Fleecetäcke, Charlies, 150kr
Helskodda ridbyxor, Horselife, 650kr

 

Detta fick följa med hem, efter 3 dagar på globen.
Köpte ett par rutiga ridbyxor på Börjes men lämnade tillbaka dom efter att ha provat dom.. rätt storlek, men det såg på nått sätt ut som jag hade en kort svans gömd... inte så snyggt xP


Globen horseshow

Jag har inte varit hemma sen i fredags morse, därmed inget bloggande.. ber om ursäkt för det :P

Ska kolla igenom helgens bilder och även försöka fota allt jag köpt :) Håll utkik!

Film från Maj 2008 - LC:1 på Wilma

Wilma är en häst jag red väldigt mycket på den tiden, hon stod på Blåkulla, men togs tyvärr bort för ett tag sen. Tror hon aldrig blev frisk i benen... Sjukt maffig häst var hon, jag kunde dock inte rida så bra -08, vilket ni kanske kan se ^^

 

Kommer en till video på mig och Wilma snart, från samma år.


Dillon

Hade Dillon idag på dressyrlektionen, och det är faktiskt bara 3dje gången jag rider honom.
Inte min typ av häst... Han är så smal, känns inte som man har någonting under sig och framför sig. Men han kan mycket, dock var han trotsig och kändes lite *jag kan, vet dock inte om jag vill.. kanske, lite, näääääää* Men det gick bra till och från, definitivt bättre i slutet. Jobbade mkt galopp och fick några riktigt bra fattningar, men han blev väldigt taggad och drog mkt i början.

 

Gillar hästar som man känner att man har under, framför och bakom sig... Dillon va tyvärr lite lite häst för mig. Som sagt, fin häst, men ingenting för mig :)

 

Bilden är från när Petra tävlade honom på Mälarhöjden

 


Kommentarer som gör en glad

Altid kul när man får sånna här kommentarer om filmerna man lägger ut, tack ni kära läsare<3

Bilder från KM

Tack Louise för bilderna :)

Skulle höjt händerna och haft längre stigbyglar....

Glad hest

Red barbacka idag, det var mysigt. Krävde inte så mycket av honom, ville bara inte att han skulle dra fram mulen och springa för fort... men han skötte sig riktigt bra ändå :) Mysig hest<3

 


Han skulle absolut inte se glad ut när jag drog fram kameran xP

Dreads

När jag kom till stallet i måndags såg jag att Zetra satsat på en ny look, nämligen dreads.

Jag tyckte dock inte han passade så bra i det...


Testar bloggappen på mammas mobil

Bild från sista tävlingen på Nobile. Fina häst<3

 


-

Tänkte ju rida ut idag, glömde dock bort att det blir mörkt så jäkla snabbt... men skrittar nog några varv runt travbanan och travar lite på utebanan, mer ska han inte behöva göra idag tycker jag :) Så halvt vila för Exets del...
-
Måste börja planera lite inför nästa och nästnästa vecka, då Lotta åker bort. Madde ska hjälpa till dom dagar jag inte kan, så slipper va överstressad om att åka ut. Rider ju på blåkulla 2 dagar i veckan också, så då blir det ju lite tight :P

Hopplektion 21/11 - Filmen

 


Hoppning

Hahaha la upp fel film, ngt fail. Men den riktiga e påväg upp nu :)


Har varit och ridit Exet, och det blev så att vi hoppade.
Ställde upp en oxer på långsidan och ett räcke i mitten (snett igenom från vänster varv). Började hoppa räcket väldigt lågt, höjde set lite när det gick bra. Han var väldigt stark och tog tag innan hindrerna, vilket var rätt jobbigt, men försökte göra mitt bästa för att lugna honom. Galoppen funkade riktigt bra helatiden iaf :)
På oxern fick vi mkt bättre språng än på räcket. Började rätt lågt på det också, men under passets gång höjde jag lite, vet dock inte vad vi slutade på. Trots att han va stark och pigg skötte han sig ändå rätt bra tycker jag... trött häst som kom in i stallet sen :P

 

Måste dra, kommer inte kunna blogga mer ikväll troligen...

v. 47

Vi får se vad jag hittar på för kul idag. Ska strax åka ut dit, men har inte bestämt mig.

Men vi märker nog vad det blir :)


Ändrade planer ang SIHS...

JAG SKA PÅ GLOBEN PÅ LÖRDAG OCKSÅ :D Fell hade en biljett över, och eftersom jag bjuder henne bjuder hon mig ^^ Sen ska jag gå på Annexet med mamma på söndag också.

 

Kommer bli E to the P to the I to the C hihihi

Hopplektion 21/11

Idag var det hopplektion och vi hoppade bana :) Gick kanske inte helt super bra, fick några otroligt konstiga språng, men det var roligt! Det är alltid så spännande att rida Zetra ^^ Märks att han tycker det är kul också!

 

Första gången hoppade vi bara 1an, i båda varven, sen började vi hoppa bana på hinder 1 till 4, efter det hoppade vi alla. Ni fattar skissen va? :)
Lägger upp en film snart

Wiie

Tidig julklapp
Nu blir det mer nya bilder på bloggen :D

Filmerna


Ser ni hur arg jag är när jag hälsar och går av banan?

-


Inga bilder ännu

Har inte pratat med Lollo än, så inga bilder. Men ni får definitivt se dom när jag har dom :)
Printscreens från filmen
Lite låga händer, woopsi...

Mamma ska filma hopplektionen ikväll

Så vi får hoppas det går bra :)
En fråga till er läsare - hur tycker ni ang musik i videosarna? Ska man skippa det om de bara är träningar eller gör det filmen lite roligare?

Vinnaren i "Finn 5 fel"

Det var 5 stycken som letade och hittade alla 5 Felen, men tyvärr så var den bara en som kunde vinna - och det var slumpen som fick avgöra vinnaren.
Slumpen valden Malin, Grattis :) Klicka på bilden för att komma till hennes blogg

Rätt svar var, som många listade ut:
- Ringen på nosgrimman
- Halva käkremmen
- Exets vänstra öra
- Min högra hand
- Min ficka på västen

Summertime @Gotland

Bilder som skänker mig värme i denna kylan

-

Det finns ingenting som kan kallas perfekt, ändå strävar alla efter det. Även jag. Och viljan att nå stjärnorna gör så jag sätter skyhöga krav på mig själv. Och att kämpa som en idiot för att nå stjärnorna, men aldrig når högre än till trätopparna, ger mig en sån sjuk prestationsångest.

 

Jag har varit sjuk i över en vecka snart, min hosta ger sig inte, men jag vilar aldrig. Inte en enda dag sen jag började hosta har jag bestämt mig för att bara ligga hemma, dricka te med honung och ta det lugnt. Nej istället så är jag i stallet varje dag och sliter ut mig själv. Allt i kampen för att nå lite högre.

 

Prestationsångesten blir större ju äldre jag blir. Ju äldre jag är, desto duktigare borde jag vara. Förväntas jag vara. Saknar den tiden man bara fick vara...

Flummritt med Malin

hihihi vi e coola :D


<3

Jag är fortfarande på dåligt humör efter dagens tävling, men efter några timmar hos Exet så mådde jag faktiskt lite bättre.
Började med att fixa mat till Exet, hade helt glömt att jag skulle göra det. Som tur var kom jag strax efter att dom släppt in, + att han fått lite hö av hon som hade em. så han slapp stå hungrig :) Mockade och städa skåpet lite, sen stod jag och putsade på Exet ett tag.

 

Myste lite med han också, kliade lite så han fick sådär ryck i huvudet för han tkt de va så skönt ^^ Sen så slemmade han mig i hela ansiktet. Vet inte om det är hans sätt att visa kärlek, men han lxm öppnar läpparna och drar ihop dom över ansiktet på mig. Fast det är iof mysigare än den gången för ett tag sen då han gick all in och slickade mig över hela ansiktet. Lagom mysigt!
Den hästen är galet med bäst! Kärlek till Exet<3

hihi, såhär kan de se ut ^^

 

Kände inte för att rida så seriöst idag, dels pga mitt humör och dels för att han gått rätt mycket i veckan. Skrittade och travade mest runt på volter i olika storlekar. Eftersom jag inte krävde så mycket gick han ju inte så fint som han kan, men endå helt okej :)

Liten häst, Liten Julia, Liten Marie

Julia - äre Vilja? Hittade bilderna igår :)
(Feel free to steal them Julia ;P)

Det är tydligen Melony fick jag veta... vem ere som heter vilja då? :o

FREDAG FREDAG FREDAG!

Detta ska jag leta efter på Globen:

1. Tävlingsoutfit hopp (Schabrak + luva)

2. Nya chaps (och nya ridskor?)

3. Gula lindor

+  Andra billiga roliga saker man kan behöva/vill ha

 


Filmerna

Har kollat igenom filmerna och laddar säkert upp dom imorn...
-
På Bandit kändes det bättre än vad det såg ut, och på MP såg det bättre ut (förutom galoppen) än vad det kändes. Konstigt egentligen.

Finn 5 fel

Såg att Malin gjort en "finn 5 fel" och jag kände för att göra desamma. Tog favoritbilden på mig och Exet, fixade lite och vips - 5 saker har försvunnit på den högra bilden, och nu är det upp till er att lista ut vad som saknas :)

 

Vinnaren får en länkning (kan tyvärr inte erbjuda er mer ;P). Om ni är fler som gissar rätt så lottar jag ut vinnaren :D Kör hårt!

Klicka på dom små, för större bilder


 

 

Kommentera svaret - jag godkänner alla kommentarer när tävlingen är över :)


Sämsta.

Orkar egentligen inte skriva om dagens tävling.

 

Bandit skötte sig väldigt bra (förutom att han gnäggade mitt i programmet), fick 62,5% och slutade på 4de plats. Så där var jag rätt nöjd. Domaren sa att jag ska vara supernöjd med dom poängen, med en fjording.

 

Men MP. Asså nej, verkligen nej. Vill egentligen inte ens säga procenten, men det blev iaf 53,4%. Så sjukt besviken, jag kan bättre, MP kan bättre. Var bara så arg och besviken efter. Red så jävla dåligt!
-

Världens bästa Faisca<3
Tror Lelle och Louise fotade mig idag, så hoppas på att få bilder idag eller imorn... och att alla inte ser förjävliga ut xP

Ridläger 2008 - Jackpot

Stäng av ljudet innan

 


3-4 år sen

Hihi asså shit, har hittat massor av gamla bilder på min hårddisk! Asså jag döööör!
Ni kommer få se rätt många gamla bilder framöver (+3 gamla filmer)
-
Galet söt schettis, vars jag inte kommer ihåg namnet på just nu... men minns att han va riktigt cool, typ en nordsvensk i miniformat!

Förra årets KM

Då red jag Nobile...  det gick inte så bra. Sjukt egentligen hur mkt man kan utvecklas på ett år.

Fråga till läsare

 

 

Hur brukar ni förbereda er dagen innan en tävling?

 

 

 

 
-

Knopp och fix

Idag har jag ju varit på Blåkulla, för att fixa inför imorgon - KM dressyren.

 

Visste inte hur det skulle bli med vilka jag skulle rida (MP har inte gått på hela veckan), men det blir iaf Bandit i LC:2 och MP i LB:1 och jag taggar fett! Har inte ridit någon av dom på skitlänge, men är inte så orolig.

 

 

Med MP har jag flätat manen, borstat ur och flätat svansen. Gjorde även knoppen i pannan, vilket jag alltid gör dagen innnan.
-
Bandit är ju fjording, så där slipper man knoppa (galet skönt). Borstade bara ut och flätade svansen. Sen eftersom han har så yvig lugg så blötte jag den och gjorde som ett liggande "horn" med snoddarna. Hoppas att den blir snyggare då. Har nämligen inte bestämt än om jag ska knoppa hans lugg eller inte, det beror iof hur det ser ut. Vill inte ha en för stor knopp.

 

Smörjde Bandits grejer också, då dom va riktigt skitiga.
Haha, MP ser ut som en skäck nästan på den här bilden x)

Kavajen :D

Åkte och hämtade Kavajen idag, och den sitter också riktigt bra :) Det är ju då en hoppkavaj, så kommer inte använda den på ett tag, tyvärr...
Snygg är den iaf

Fina fina hest

Även om Exet inte alls gick lika bra som i onsdags är jag stolt över honom. Högergaloppen klarade han med no-problemas utan att behöva gå ut och galoppera först... dock hade jag inte lika mycket tur med vänster, då den knappt alls fungerade i rudhuset (inga problem ute).
Men han va helt okej mjuk i munnen, tills efter vänstergaloppen och han stressade upp sig otroligt mycket. Orkade inte sitta och bråka med honom, så bestämde mig för att avsluta passet efter ett tag.

 

Mamma skulle filma, men hon hade inge batteri :/

Gammal bild.

?

Hmmm... nu gäller det att tänka till!

Liverpool

Red Limpan idag igen. Det gick inte lika bra som förra gången, men iof så mår jag inte så bra heller (borde inte ens rida), så det är inte så konstigt. I slutet gick det betydligt mycket bättre, och vissa stunder gick han riktigt bra.
Det bästa under lektionen var iaf att jag fick vänstergalopp på andra försöket :D Fett stolt! Sen var det lite svårare andra gången, men det gick betydligt mycket bättre i vänster än förra gången.

 

Är galet trött nu!

Off to Blåkull

Bandit, MP, Marco, Limpan... vem får man idag då? Spännande.

Superduktig häst och supernöjd ryttare

Exet var SÅ duktig och jag är SÅ sjukt glad! Han galopperar i ridhuset, utan problem! :D
Han trivs verkligen med tredelat bett, är sjukt mjuk och lyssnar riktigt bra. Kärde skänkelvikningar, öppna och halter som uppvärmning i skritten. Volter och serpentiner i traven. Mjuk hela passet (tills han började bli trött och tog tag i bettet liiite).

 

Innan galoppen i ridhuset tog jag varsit varv på volten, då gick det super :) Satt och log inombords hela passet ^^ Var sjukt stolt över plutten, han lär sig att känna sig säker så sjukt fort. Två veckor sen kunde vi knappt galoppera ett halvt varv i ridhuset, idag höll han igång flera varv i höger, och lite mer än 2 i vänster :) Lycka!

 

 

Dagens outfit (lånade bild från Lottas blogg)
Färgen gör sig inte rättvisa på bilderna, mer brunbronsigare irl. Lindorna är liiiite för "gula", men det syns inte i ridhuset :)

Yeeey :D

Mina ridbyxor har kommit och dom passar PERFEKT! Galet snygga är dom också, fickan är som en prick över i. Dock är dom lite hala eftersom dom bara är knäskodda, så gäller att ha bra balans med dom på :) Ingen problem för mig dåra, klarar man av att rida barbacka på travare är balansen inget problem!
Imorgon åker dom här på när jag ska rida dressyrlektion! Ska även försöka få en bra bild på dom, när dom sitter på. Får se om någon kan fota!

-

Tar inte med mig datorn till skolan idag, så kommer därmed inte blogga.. men ikväll så kommer jag skriva, när jag kommer hem från Exet :) Enkel dressyr står på schemat idag, får se hur det går :) Ska testa galoppen i ridhuset idag igen, fast först ska jag fatta galopp varsit varv på utevolten.
-
På Söndag KANSKE det blir hoppning förresten, ska se ifall mamma vill stanna och filma :)

Förebilder, Idoler och allt det där

Jag har ingen förebild, varken i hoppningen eller dressyren, och det låter kanske lite konstigt enligt många. Jag har ingen aning om vad det finns för "kända" tävlingsryttare där ute. Visst Baryard  och RGB känner jag till, och JW. Men lxm, jag kommer inte på några fler namn.
Tittar inte på tävlingar som går på tv och om jag väl gör det så har jag ingen aning om vad det är för ryttare, inte ens dom svenska.

 

Nu kanske ni tror att jag inte är intresserad av tävlingar på den nivån, så är inte fallet. Jag drömmer om att en dag tävla där uppe! Men jag har aldrig sett någon anledning att ha en eller flera specifika förebilder. Visst, jag kan sitta och kolla på klipp när folk i högre klasser tävlar, för att lära mig. Se hur dom gör, sits, blick, händer, what ever. Men det jag lär mig mest av att titta på när jag själv rider. Se vad jag gör fel, vad som funkar och hur sitsen är, det är det enda sättet för mig som verkligen funkar.

 

Kommer ihåg någon gång på en hopplektion för min förra ridlärare. Jag hade en riktigt dålig dag och det gick verkligen inte bra. Antar att Carolin blev irriterad, men jag tog riktigt illa upp av vad hon sa. Hon frågade vem jag hade som "Idol/Förebild" och jag svarade att jag inte hade någon - "Du kanske borde skaffa en då."
Blev riktigt sur då, för det var en riktigt onödig kommentar. Jag kanske inte vill ha en idol?

Dom är skitduktiga, och jag vill också kunna tävla den nivån, men jag har långt kvar och jag kämpar som en idiot för att nå dit. Men jag har klarat mig bra utan någon "känd" att se upp till.

Rider ni utan handskar?

Ridhandskarna är för mig en självklarhet att ha på när jag rider, oavsett på vilken häst, tävling eller träning. Hästen kan va hur lätt som helst i munnen, men hästar kan även vara opålitliga djur ibland. Man vet aldrig om dom kan bli rädda för något, eller kanske bara få ett ryck. Det är ändå extremt kraftfulla och stora djur vi hanterar, och får du rigäla skavsår på fingrarna är det inte så kul...
När Malin fotade mig och Exet ute på ängen hade jag inga handskar på mig "Ska ju bara rida max 10 minuter", tji fick jag och ont gjorde det. Exet har flätade tycklar, och dom är inte dom skonfullaste precis, så skavsåren kom rätt fort om man säger så.

 

Men jag ser ofta på tävlingar ungar som rider utan handskar, och jag kan verkligen inte förstå. Gör dom det för att det är "snyggt" eller för att dom inte trivs med handskar? Jag får iaf ont i mina händer av att titta på när andra rider utan handskar... men jag vet inte, kanske är jag som är lite känslig om mina händer?

 

Vad säger ni? Brukar ni rida utan handskar?

Rolf-Göran Bengtsson är en av de större ryttarna som tävlar utan handskar (RGB på bilden)

Liten ändring i headern

Bytte ut en bild i headern, eftersom jag hade samma bild i menyn. Vet inte om det blev så mycket bättre, men det får funka ett tag. Vill göra ny design, men har varken bilder elr tid till det... Den här kanske får stanna tills snön kommer, för då jädrar ska det bli en ny design! :P

Hoppsugen

Är sugen på att hoppa Exet, eftersom senast så fick inte hoppa så mkt då skon halvt flög av :P Men är riiiiktigt sugen på att hoppa! Ska kolla med Lotta om jag kan göra det någon dag, det vore kul... dock vill jag inte hoppa själv! Vet inte vrf, tkr det är jobbigt xP Så antingen ngn som vill hoppa med mig, elr om ngn vill följa med och hjälpa :)
Men aaaah, hoppa!


Bomövningen

Det va 2 hinder till på banan, men vi hoppade aldrig dom. Alla rider rätt unga hästar (6, 6 & 7år), och det här skulle vara en bra övning för unga :)

 

Vi började med att rida upp vid kortsidan, rakt fram mot bommarna. Det var 3 travbomar och 1 upphöjd bom. Efter upphöjda skulle man åt det håll galoppen var (vänster galopp=vänster varv), vart lite fel med galoppen i början, innan jag hittade rätt knappar och fick den galopp jag bad om :)
Efter ett tag la vi till två volter åt var sitt håll innan vi fortsatte på medellinjen, det gick också riktigt bra :) Sista grejen var samma som innan, men bara 1 bom innan upphöjda.
Han var verkligen duktig idag, lilla Z :D

Bommar och duktig pålle

Hade Zetra idag (och kommer förmodligen ha honom måndagar framöver) och vi hade bommar :) Det gick riktigt bra, trots att Jackie inte red honom idag (hon brukar göra det annars). Ska lägga upp "banan" senare ikväll så ni fattar vad vi gjorde. Men han kändes mjuk och knappt stark alls (vissa stunder) och fick oftast rätt galopp när vi landade efter upphöjda bommen :)

 

Är supernöjd med dagens lektion! Går verkligen bra med Zetra och det är riktigt roligt, verkligen en häst det känns som att jag klickat med! Fina Fina Zetra :D

 

Mamma kunde dock inte filma idag, tyvärr. Men ni får lite printscreens från förra veckans träning, för att det inte ska bli helt tomt utan bilder ^^

v. 46


Hittade två fina bild

Snygga är vi!


MÅNDAG!

Insåg precis att det är måndag, vilket betyder... HOPPLEKTION :D Är sjuuukt taggad! Dock kan inte mamma filma idag, men ska kolla om någon annan kan det :)

 

Sen fick jag precis veta att det är stockhomscup den 4/12, vilket är samma dag som Ekeby KM... Det är dock inte bestämt än vilka som ska rida cupen, så vi får se hur det blir :P

Uppdateringen har varit lite dålig, ber om ursäkt för det men har knappt varit hemma. Berättar om ridningen när jag kommer hem!

Galopparbete

Idag red jag galopparbete på Exet, och det gick väldigt bra :) Red i hoppsadeln, för jag orkade inte ta dressyrsadeln (ibland får man va lat), men eftersom jag bara skulle jobba galopp tyckte jag inte det gjorde något.

Började rida på utevolten, skrittade och travade fram i båda varven, många volter. Sen väl uppvärma började jag galoppera i höger varv, och han var riktigt lugn, inte stark alls och kunde till och med gå på en ca 15m volt. Riktigt glad blev jag och trodde det skulle gå bra i vänster också - men icke! Fick bra fattningar varje gång, men efter ett halvt varv tappade han bakbenen. Saktade då av och försökte igen (fick göra så några gånger). Imellanåt bytte jag och tog ett varv i höger galopp, endast för hans självförtroendes skull.

Tog många skrittpauser för att ha skulle orka längre och inte bli slut på en kvart, som han ibland kan bli :P När vänstern tillslut funkade på utebanan gick vi in i ridhusen (där det var tomt). Meningen med dagens ridpass var att få galoppen att funka i ridhuset. Travade några varv först, innan jag började galoppera. Började även denna gången i höger varv, och han fick supermysig galopp :D Vet ni hur glad jag blev? Det var länge sen jag kunde galoppera ett helt varv i ridhuset utan att det blir kaos. Lycka!
Vänster var dock lite svårare, men även den kunda han hålla mer än ett varv, vilket jag nöjde mig med :) Skrittade sen av honom runt travbanan.

Ska fortsätta göra såhär för att få till galoppen i ridhuset, så att jag kan vara med på KM :)


Ni får ett tidsinställt bildinlägg

på SKITGAMMAL bild.. Pachan och Leon i guess

Blir nog inget bloggande idag

Jag ska nämligen dra och käka thai med bästa Felinda nu, så ni får överleva och hoppas på att jag drar ihop ett inlägg ikväll.. Vad vill ni läsa om?

Delete.

Jag skrev ett lång inlägg om hur sjukt mycket jag har fått kämpa för att komma dit jag är idag i ridningen... jag raderade allt. Tror inte någon skulle förstå hur noggrant jag än skrev. Tror inte någon skulle förstå att jag kämpat som ett jävla röv. Folk tror säkert ändå att man bara glider fram på ett jävla bananskal.Gula lindor<3

Till det nya schabraket - så snyggt med guuuuult!


Vem får belöningen för mitt slit?

Hahahhaa jag har insett en sak... det är säkert någon annan som kommer få belöningen för mitt slit igår xP Det kommer förmodligen gå skitbra för den som får Liverpool idag, med tanke på hur jag kämpade med att mjuka upp honom igår. Hur orättvist är det? xP

 

Tips till den som ska rida Limpan (om den personen nu läser min blogg) - Många volter i båda varven!

Kan man vara naturbegåvning på öppna/sluta?

Jag vet inte, men oavsett vilken häst jag rider så får jag alltid till öppna och sluta. Som igår ex, Limpan är inte direkt den enklaste hästen, men på första försöket fick jag en riktigt bra öppna! Stolt tjej!

 

Men nog om det, sa igår att jag skulle berätta mer om lektionen... Förutom vänstergaloppen så tycker jag lite om Limpan, han kan mer än vad man tror, och han var över mina förväntningar, verkligen! Man var verkligen tvungen att jobba med benen, samtidigt som man fick hålla emot så han inte sprang, samtidigt som man var tvungen att vara mjuk i handen. Inte det lättaste.
Han orkar ju inte heller, efter ett halvt varv på volten drog han fram huvudet och sprang (om jag inte var tillräckligt snabb att stoppa honom..) Men han fick mycket beröm när han väl gick fint så han skulle förstå att han gjorde någonting bra, och då tog han fram öronen (vilket jag blev glad för... har aldrig varit med om en häst som spänner öronen framåt så mycket när man rider) :P

 

Ne men kort sagt - En speciell häst, som jag tror kan gå bra om fler duktiga ryttare rider honom (anar att han mest går barnlektioner?)

 

 

Googlade fram en bild på honom, antar att det är förra ägaren som rider - hittade den på dressyr.ifokus.se

Ser ni hur överbyggd han är bak?

Liverpool

Red "Limpan" idag, och det gick faktiskt riktigt bra (Inte för att någon kommer tro mig...?). Efter mycket kamp så släppte han bettet till och från och gick vissa stunder bra. I början var det bara några korta sekunder han släppte bettet och mjukna i halsen, men mot slutet kunde han gå så rätt länge :)
Kan dock säga en sak - den där hästen kan inte galoppera vänster! Jag fick kämpa som ett djur, och Lotta bad mig testa flera olika knep. Tillslut fick jag till ett halvt varv galopp i vänster - med nöd och näppe. Höger var dock inge problem alls.

 

Berättar mer imorgon, kan inte skriva så mycket just nu...

vackraste, mest saknade ponniebus<3

Finaste skäckisen som vandrat på våran jord<3


Bruna helskodda

BARA 679kr från Hööks... Mamma? :D

Taggar dressyrlektion!

Asså det är verkligen sjukt kul att komma till stallet på torsdagar, för jag vet ALDRIG vem jag ska få ^^ Andra kanske tycker det är jobbigt att byta häst helatiden, men jag tycker det är skitbra, för jag lär mig rida massor av olika hästar. Det är lite synd på tävlingarna, men jag brukar ju ta dom jag funkat bäst på då.
Under den här terminen har jag ridit:
MP Girl
Marco Boy
Bandit
Meja
Fritz

 

Har mest ridit MP och Marco, men brukar inte rida dom flera lektioner i rad utan växlar varje lektion. Hoppas jag får Bandit eller MP idag :)

En gammal bild på mig och Nobile, hästen jag hoppat ett tag fram tills början av höstterminen, och för ett år sen hade i dressyren. Han är fin den där, men det insåg jag inte förän jag skulle sluta hoppa honom :/
Våran sista tävling - lokaltävling hemma - så verkligen HITTADE jag honom, på riktigt. Det gick så sjukt bra, och jag grät nästan när jag gick ut från banan. Saknar att rida honom lite<3
Kanske ska ta honom som andra häst på KM-dressyren, om han är ledig?

24. En häst som jag aldrig kommer att glömma

Sista gången jag såg Willow, Sista gången jag fick krama och pussa på honom.
Du är saknad, kommer alltid älska dig! Bästa ponniebus<3
1992 - 9 Februari 2009
"R.i.p Willow, föralltid i mitt hjärta<3
Du var den allra finaste ponnyn, men nu är du borta
Jag fäller en tår för dig, men det är allt jag kan göra
Ha det bra där uppe och spring omkring på dom eviga ängarna
Beta det gräs du aldrig fått förut.
Du var och kommer alltid vara den bästa, älskar dig<3"

v. 45

En väldigt hästlugn vecka för mig (Om nu rida 4 av 7 dagar är lite..? Hehe)


Hjälpte till att förbättra?

Igår vart jag på port73 i haninge, för att leta present till pojken, och tog då en sväng förbi Lyckås där min gamla ridlärare jobbar - Carro Nilsson, som många blåkulla och TuRK ryttare kanske känner till?
Vi stod och snackade ett tag, och jag fick även prata med hennes hund Kroken som alltid blir så glad när man hälsar på honom :) Sen så började vi prata om Lyckås hemsida, och jag nämnde att jag tycker den är lite jobbig. Dels för att allt inte finns, speciellt inte deras egna grejer. Men sen även en sak jag jämförde med hööks hemsida:
Som nu ser på Hööks så har dom små färgrutor i hörnet för att man ska se vilka färger schabraket finns i, så jag tipsade Carro att dom borde ha så.. För ni kan väl hålla med om att det inte är så kul att behöva klicka in sig på varje bild för att se vilka färger som finns på produkten?

 

Det visade sig iaf att Carro försökter fixa till hemsidan, så håll utkik, i framtiden kanske färgrutor dyker upp på Lyckås hemsida ;)

Lätt dressyrpass

Red exet med 3delat bett idag, och det gick riktigt bra :) Va ett tag sen jag gjorde det, men han verkade trivas med det bettet, så ska nog bara rida med det i framtiden. Iof vet jag inte än hur han funkar med det i galoppen, dessutom var det liiiite för stort. Men ja, ska testa galoppera honom med det på söndag, då han fått nya skor :)

 

Gjorde iaf många halter i skritten, vill få honom sluta dra tyglarna ur händerna på mig när vi gör halt. Varje halt så pillade jag lite i tyglarna, väldigt lätt, för att han skulle släppa bettet. Efter att ha gjort det några halter så började han släppa :) Ska fortsätta göra så varje gång jag rider honom, så att han lär sig att han inte ska dra fram mulen i halten.
Sen så travade jag lite, mest volter i olika storlekar. Jobbade på mig själv där, var så lätt som möjligt i handen och försökte att mest använda benen.. Det gick bra :)
Läste dessutom att det är KM-dressyr den 4/12 på Ekeby, tänkte vara med på den tror jag... om jag får till galoppen i ridhuset :P Dock är jag inte medlem i ERS än, så det kanske blir utom tävlan, men vi får se. Det är iaf LC:1 jag kommer rida sånnafall.

 

Juste, jag kommer få leka lite "hästägare" till Exet i 2 veckor snart, då Lotta åker utomland. Det kommer bli kul, och mycket uppdatering här :) Får hjälp av Madde dom dagar jag inte kan ta Exet, så det kommer nog gå superbra! Och om snön håller sig borta tills den 28/11 så kanske jag tar med honom till hopplektionen på Blåkulla - men mer om det när tiden är kommen :D

Åker ut till Exet snart

Idag har jag Exet (Jag vet, har inte fixat veckoplanering, men har inte varit hemma!) och jag tänkte bara rida lite lätt dressyr i ridhuset. Ingen galopp idag, känner att det får vänta då han fortfarande bara har tre skor, och alla sitter nog inte helt 100%... Har Exet på söndag också, får se va jag hittar på då. Då har han iaf blivit omskodd :)
Uppdaterar hur det gick sen när jag kommer hem!

Hopplektion med Zetra - filmen

Mamma filmade dom andra lite också, tänkte läggs ut en film i veckan där alla i gruppen är med :P

 


17 dagar kvar!

Längtar som faaaan! 17 dagar kvar tills SIHS!
Inte nog att jag VANN biljetter till premiären.. utan jag ska ju få pengar av mamma att shoppa för. Planen var från början att skita i biljetter, och istället få pengar (lika mkt som biljetten skulle kosta) att shoppa i Anexet för. Men nu blir det både och, hur najs? :D
Bild lånad från google

Gårdagens övning

Övning 1 var egentligen att hoppa ett räcke på volten, men vi tog bort dom hindrena sen, så glömde rida dom... orkar inte heller skriva mkt om det då det inte var någon speciell övning :P Z gick bra där, höger fick vi några riktigt bra språng tyckte jag :) I vänster är han svårare (lite stelare/starkare) och jag hade lite problem att hinna räta upp innan hindret, vilket gav oss några konstiga språng...

 

Denna övning:
Först red vi den orangea linjen, dvs mellan räcket och oxern, det var lite svårt nu när man sitter på storhäst, men tyckte det gick helt okej iaf (förutom att vi nästan hoppade in i bomstödet första ggn). Detta gjorde vi i höger varv.
Sen red vi röda linjen, i vänster varv. Tyckte det gick riktigt bra, förutom att vi fick ett lite konstigt språng på mittenräcket, men det var mitt fel! Svårt att vänja sig med att man inte behöver hjälpa lika mkt längre :P

 

Denna övning:
Vi red i båda varven, först i höger. Han taggade rätt mkt innan hindret, och längde stegen.. men fick ändå ett bra språng, så tyckte inte det gjorde så mycket. Jag tror att ju mer jag kommer rida honom, ju mer kommer jag nog kunna kontrollera tempot :) Efter hindret skulle vi iaf rida rakt fram, och det var inga problem.
I vänster varv hade vi galoppbom framför, vilket gjorde det hela svårare för oss. Första gången gick bra, andra gången vart de konstigt xP Men han räddade oss iaf genom att vara så smidig :)
Är supernöjd med gårdagens lektion! Vill verkligen fortsätta hoppa Zetra!

Sötaste Z

Hade hopplektion idag på Zetra, och det kändes riktigt bra :D Kom lite fel några språng, men han löste det riktigt bra, och han taggar till innan hindret, men inte så farligt faktiskt... enligt mig :) Mamma filmade, ska försöka fixa den idag, annars kommer den upp imorgon, och det överlever ni va?
Han är riktigt rolig att hoppa, smidig och så :) Känns som en häst jag vill utvecklas på och med. Och ju mer jag rider, ju bättre kommer det säkert gå.


Photoshop fuckar, så lägger ut "banan" imorgon, ska sova nu nämligen. Godnatt kära läsare

"Hästen blir aldrig bättre än den ryttaren den bär"

Såg det här citatet på en blogg, när jag kollade runt lite här i bloggvärden, och känner att jag måste lägga upp det... Så sjukt sant! Och tyvärr glöms det bort alldeles för ofta.

tävlings-abstinens

Jag är så sjukt tävlingssugen! Iof är det KM-dressyr snart, och Sthlmscupen har satt igång... men jag menar nu inte dressyrtävlingar. Ja, jag tycker om att rida dressyr, och att tävla i dressyr.. men jag vill hoppa! Fan vad jag vill hoppa!

 

Det har inte varit så mycket tävlingar nu i höst, eller jo, 3 lokala och en pay&jump. Men endast 2 av 6 tävlingsrundor felfria, hur kul? MP är kanske inte den bästa tävlingshästen, vet vi nu. Och Nobile får ju inte tävla den höjden längre (egentligen... han gör det iaf. Ja, jag blir sur över det!), så har inte haft någon annan häst att tävla och få bra resultat på.
Men... nu när jag gått upp på storhäst, jag bara längtar tills tävlingarna sätter igång i vår! Tävla med Exet, och kanske Z om det går bra? Fan va kul!!!!! Vill vill vill vill tävla!

En gammal bild från en av två hopptävlingar jag varit med på, på Exet.


Svar på kommentar

Söker praktikplats hos en fotograf, eftersom jag håller på att utbilda mig till det... är uppe på 45 pers nu....

Tradera<3

Mamma vann precis dessa på tradera - Ett bar bruna ridbyxor från Jacson och en svart tävlingskavaj
Nu hoppas vi dom passar :)

kortisinlägg

När man har kontaktat ca 35 pers, då börjar man verkligen ledsna... jag har ingen praktikplats!!!!

 

Men jag tröstar mig med att det är hoppning ikväll, och jag ska ha Zetra :D Ska bli riktigt kul! Mamma ska filma, och jag har övertalat min pojkvän att följa med för första ggn (han är väldigt hästOintresserad... han följer dessutom bara med för att han ska sova hos mig efter) Och ja... Ni får se film när jag kommer hem sen, antar jag :) Ska även försöka fixa filmen från igår, men filmerna som Malin skickade funkade inte -.-
Ska även slänga in en veckoplanering, när jag bestämt vilka dagar jag ska ta.. vilket jag inte vet än pga att jag inte vet hur min vecka kommer se ut.

 

Men jag är inte bitter (förutom det med praktiken)...


It's going up!

Antar att jag måste tacka Dressyrmupparna för detta ^^ Hoppas ngr stannar! :D


sry ;)

Haha, jag vet inte vem du är Linnea.. men jag har tyvärr redan lovat min kära vän Felinda den andra biljetten ;) Det kommer bli en epic dag med bästa vän och bästa lilsis'!

Vila i frid Hickstead


GAAAAAH JAG SKA TILL GLOBEN IAF!!!!!

FAN VA SJUUUUKT!

Jag vinner ju aldrig lxm, men nu, aaaah! :D GLAD TJEJ!!!!


Gult schabrak

Köpte det här från Malin, för 50:-
Det är egentligen ett allroundschabrak, men tänker använda det till dressyrsadeln. Tror Exet har ett hoppschabrak i samma färg...? Ska iaf köpa lindor i matchande färg :)

Malin är påväg

så hinner inte blogga egentligen...
Men jag bjuder på en smått charmig bild istället

?

Hur gör man om man inte kan sova och ska upp tidigt?

Snälla ge mig!

"Dröm" tävlings-outfiten!

Skulle nog passa på alla hästar i olika färger desutom, och det är ingen vanlig färg.. Så när jag har köpt ny mobil, tänker jag köpa dom här :) Iaf schabraket och huvan, skydden behöver man ju inte riktigt :P


23. Ett fotografi på mig från när jag började rida

Jaaaa, nu är det så... jag har ingen bild på datorn! Den älsta bilden jag hittar är den nedan... och den är nog bara 1 år gammal, från lokaldressyr förra året. Men ska leta vidare.
OBS - bilden är INTE från när jag började rida!
Har lxm ridit sen jag var 6

Super Myran och Fisen

Imorgon, runt 10, kommer Malin och hämtar mig :D Vi ska rida tillsammans, på hennes hästar. Snacka om lyx, att ha sina hästar i ett eget stall, 2 sekunder från dörren! Elr ah, det är inte helt hennes hästar, utan hon delar med sin mamma :) Looisa är en nätt liten dam med riktigt växlande humör (hört att Malin åkt av ibland ^^), och Super My är en travare som helt enkelt inte funkade på banan, och sedan fick problem med benen.
En rolig sak är att Myran är släkt med Exet, hur coolt?
Vi kommer säkert fota varandra lite, kanske tar med filmkameran.. Så får ni se lite bilder när jag kommer hem :) Tills dess får ni lite gamla bilder
Malin och Looisa

Super My, som jag ska rida imorn :)

Och en egobild på mig, i Malins stall :D

Printscreen från filmen


Spotlight

 


Sthlmscup Gladö - Spotlight

Kan kort och gott säga att det INTE gick bra idag! Asså 52%, sämsta procenten jag fått på länge! Men jag hade iof inte den lättaste hästen heller.. Fast han var duktig på framridningen endå, men eftersom jag red sist så fick jag skritta runt skitlänge utanför, vilket förstörde som fan.

 

Hästen hette iaf spotlight "Pricken", och jag kan tänka mig att det såg lite roligt ut med en rödhårig person på en prickig häst xP Han va jätte söt, och tror att han är en sån häst man måste rida mycket för att hitta. Dessutom sa dom att han brukar gå med hjälptyglar. Men ja, första sthlmscupen för mig, andra gången jag red LB:1, så hade väl inte så höga förväntningar ändå.
Film kommer senare..

 

Lånade en bild från Gladös hemsida, söt right? ;P

Promenad med finhästen


Kavaj-fix

Sitter och sprättar upp ärmen på min gamla kavaj. Mina gamla är nämligen för stora - runt midjan och armarna. Men så hittade jag min gamla, som sitter bra, men är för kort i armarna. Så jag sprättar lite, och ska göra dom ca 4cm längre, för det är allt som behövs :) Tyvärr är den blå, vill ha svart... men bättre en blå än en för stor!

 


Mamma har förresten budat på en skitsnygg kavaj på tradera... hoppas hon vinner den, och att den passar! Denna gången är det INTE en i st. 38 som förra gången (den förstora), så den skulle kanske passa ^^

KM-Dressyr

Kom på, ang förra inlägget om att vi tävlar LB:1...
Jag har anmält mig på MP till KM-dressyren, och vi ska rida LB:1 :D Tyckte att jag skulle få tävla LB innan jag slutade på ponny, dessutom så tror jag inte att det kommer vara några problem. Det enda problemet är ju galoppen, men jag tänkte rida extra bra i traven. Det funkade ju faktiskt på klubbdressyren då vi vann, trots att gaolppfattningarna va kaos ^^

 

Och sista anmälningsdagen ska jag kolla om någon annan häst (Kanske Bandit, Meja, eller någon annan rolig häst) är ledig, så tänkte jag anmäla mig till LC:2 programmet :) Som sagt, det är ju min sista ponny-tävling, tänkte göra det mesta av den. Skiter faktiskt i om jag vinner elr inte, jag tänker bara rida mitt allra allra bästa!
Bild från våran första (och enda) dressyrtävling, då vi vann :)
Foto: Louise

Min första sthlmscup mats imorn!

Imorgon är det då sthlmscup match på Gladö, och jag är sjukt nervös! Det är nämligen min första match i sthlmscup-laget... Det är Jag, Erika, Lina, Caroline, Lena (elr Therese?) som åker. Inte säkert att man får rida, men hoppas :) Det är iaf LB:1 vi rider, så jag har väl blivit LB ryttare nu xP höhöh
Mamma ska filma, har jag bestämt!

Grattis Lovisa :D

Det här goa tjejen fyller år idag! Gratta henne :D
http://livparidskola.blogg.se/

Godmorgon

Ska strax åka till stallet, tänkte bara skritta Exet idag. Dels pga skon, och dels på grund av att jag inte känner mig helt kry. Men tänkte pyssla lite extra med honom, innan och efter :)

Håll dig varm, och snygg, i vinter


Om jag minns rätt...

... så lovade jag bilder från allén vid Ekeby, för att visa hur fin den är just nu. Så här har ni :)
Foto: Jag

På söndag sker det roligheter!


Dressyrlektion på Fritte (Fritz)

Det är alltid kul på torsdagar, för jag vet aldrig vem jag får...
Som sagt så red jag Fritz idag på dressyren. Kan börja med att säga att han är jättefin, men verkligen inte min typ av häst. Ena stunden gick han skitfint, andra så drog han upp huvudet. Han kan säkert gå skitfint, och han gick säkert bättre än det kändes idag, men ne... ingen häst jag skulle kunna tänka mig rida mer än enstaka gånger. Skulle iof säkert bli bättre ju mer man rider honom, svårt att hitta alla knappar på en gång.

 

Snodde en bild från Emma Bergkvist's blogg där hon rider Fritz, för hade ingen bra bild på honom.. Hoppas det är okej Emma?

Det är alltså INTE jag på bilden. Just making it clear ;P
Vet inte vem som fotat... Tror det är Louise elr Emilie?

Malin och Looisa Del.2

"Jag satt iaf kvar den här gången!" - Malin

Foto: Jag
Bilderna är svartvita för det såg inge bra ut med färg, med den gröna tältduken.

efter 2 år av tålamod och viljestyrka

I början

 

Nu


-

Ska byta om och åka till Blåkulla snart. Blir spännande att se vem man får!

2 år gamla bilder

Det här är inte bara failbilder... det här är ALLA bilder Malin fick över bommen... Det såg på riktigt ut såhär när jag började rida honom för 2 år sen - KAOS!
Dom här två sista bilderna är kanske inte såååå failade....
Men under dom här två åren, sen dom här bilderna togs, har jag utvecklats extremt. Mycket tack vare Exet. Men den största förändringen av min ridning har skett under ett halvår, och det är nog tack vare min grymt bra ridlärare Lotta Eckers! Är sjukt glad att hon började jobba på Blåkulla.

 

Usch vilka hemska bilder xP

Ändrade planer och lösa skor

Det stod på planeringen att rida ut, men när jag kom till stallet så frågade Linnea om jag ville hoppa med henne och Jenny (Jennie?), så det blev så istället. Blev sjukt taggad på det, eftersom det gick så bra på bommarna i Söndags :) Så efter att ha frågat Lotta om det var okej plockade vi fram, hämtade hästarna och fixade. Började med att rida fram honom, och han kändes riktigt bra, förutom stark pga att det stod hinder där. I galoppen kändes det bra, och han lyfte ordentligt på bakbenen :)

 

Började med travbommarna, och började sedan hoppa på räcket som stod snett igenom. Han taggade mot det ordentligt, och hoppade lite galet xP Men de andra gångerna gick det bättre :)
Hoppade sedan oxern på långsidan, tror jag kom 2-3 gånger. Efter ett riktigt fint språng så började det "floppa" när vi galopperade. Det visade sig att ena hans framsko hänge på trekvart... Så där slutade hoppningen för oss idag. Det var lite surt faktiskt :/

 

Skrittade av honom och försökte sedan få av skon, men det gick inte. Lotta har kvällsfodringen ikväll, så hon skulle se vad hon kunde göra. Lite ironsiskt dock, eftersom jag precis innan vi red messade och sa att behövdes skos om. Och det var nog tur att jag inte red ut idag!

Exet i sin hage

22. Såhär tycker jag om bett

Det finns många bett som är riktigt elaka. Och det finns många ryttare som har så mycket metall i hästens mun så man tycker det är ett under att den lyckas hålla upp huvudet..
Vissa bett är helt okej, men andra tycker jag bara är dumt. Och så ryttarna som säger "den behöver det här bettet, blir stark, bråkig, blablabla..." Ja ja, det finns starka hästar, men frågan är också, hur rider du hästen? Har hästen fått gå så den fått underhalls? Då är det ryttarens jobb att bygga halsen rätt, och istället för starka bett kan man använda inspänning eller tideman-tygel. Det gör så att hästen får rätt muskler i halsen.

 

Jag tycker, att innan man köper skarpa bett, så ska man fundera på om det kanske finns ett bättre, snällare sätt att lösa problemet.

 

Jag har ingenting emot "vanliga" bett, som 3delat.. Men när jag ser hästar gå med all metall i munnen undrar jag, är det verkligen så mycket fel på den hästen? Eller är det bara ryttaren som tar den enkla vägen? Sen får folk tycka vad dom själva tycker, alla har olika åsikter..
Oavsett hur stark Exet är, så rider jag bara med 3 delat, eller 2 delat. Han hade grovare bett förut, när jag började rida honom. Men nu, när jag är duktigare, och jag känner honom bättre, så skulle jag aldrig tvinga honom gå med något onödigt skarpt igen.

Malin och Looisa Del.1

Foto: Jag
Fler bilder kommer i ett annat inlägg

Kom precis hem

och nu ska jag äta! Sen ska jag:
- Kolla igenom bilderna från idag
- Redigera dom bra bilderna
- Skicka alla bilder på Malin, till Malin
- Skriva ett inlägg om ridpasset med Exet
- Öppna min mejl och se alla vackra 2åriga bilderna på mig och Exet, som Malin skickat
- Byta om
- Äta igen
- Dressyrlektion på blåkulla

Marwin och jag ska leka imorn

Imorgon följer kameran med till stallet, ska fota fina allén, och sen fota Exet lite i hagen :D Men frågan är... ska jag fota Malin och Looisa när dom tävlar innan jag åker till stallet? För det vore kul, både för mig och Malin :) Och för er, för ni får se bilder!
Men nu ska jag sova, upp tidigt imorn :)

IT's GETTING REAL!

Det här är inte hästrelaterat... MEN JAG HAR BESTÄLLT MIN STUDENTMÖSSA! Sjuuuuukt!


Dressyr i ridhuset

Idag red jag i ridhuset, och avslutade på utebanan när det blev för fullt.
Red många volter, och bytta ofta varv. Han kändes riktigt mjuk i munnen, dock lite stel i sidorna. Försökte galoppera i ridhuset, funkade några steg, men sen tappade han. Jag fattar inte vad det är för fel... Min teori är iaf att han känner sig trängd i ridhuset, men jag fattar inte varför nu, eftersom han funkade i galopppen i ridhuset förut.
På fredag ska jag iaf öva på galoppen i ridhuset.
Iaf,  medans jag satt och försökte galoppera i ridhuset kom det väldigt många, och då blev allt mycket svårare, så jag gick ut. Ute så fick han superbra galopp, i båda varven. Dock snubblade han till rejält med bakbenen i vänstervarvet, så jag bestämde mig för att avsluta där. Onödigt att tvinga honom galoppera om han är för trött, man ska ju sluta när det går som bäst :)

 

Han fick vara bronsig idag, vilket han var supersnygg i! Provade de nya lindorna som legat i skåpet orörda så länge (det kliade i fingrarna för att jag inte provat dom än). Riktigt snygg färg. Tänkte använda dem när/om jag fotar vid allén i höstfärgerna :)

---

Kommer inte blogga något förrän ikväll. Åker in till stan nu, och sedan dirr till Exet. Uppdaterar hur ridpasset gick när jag kommer hem :) Lösgörande arbete som står på schemat.

!

Skitlyckad dag! Enough said.

v. 44


21. Min utrustning till hästen

Jag har ju ingen egen häst.. så därför har jag inte så mycket egen utrustning. Men jag har lite hästutrustning ändå, så kan visa upp det jag kommer på :P
2 svarta läder-grimmor
1 brun pullarnosgrimma (vet inte ens varför jag har de)
4 olika färger benlindor
3 vita schabra (1 helvit, 1 med mörkblå kand, 1 med mitt namn på)
Transportskydden

 

Sen har jag även:
1 beige padd att ha under sadeln
1 svart gelepadd att ha på sadeln
1 svart-glittrigt grimskaft

 

Det är de jag kommer på just nu :P

Blåkullas fototävling - skicka in fler bilder!

Om ni vill ha med en bild i Blåkullas kalender, så bör ni skicka in bilder nu innan fredag! Det är inte alls svårt. Mejla 3 liggande bilder, med bra kvalitet (mobil-bilder avrådes), till kalender@hbrf.nu

Tänk på att bilderna ska ha med Blåkulla att göra.

Det är inte meningen att jag ska behöva stå för alla bilderna i år igen, så skicka in lite nu!


Vackraste fjordingen någonsin!

Jag är evigt tacksam för allt du lärt dig, och för att vi fick chansen att utvecklas tillsammans. Det finns ingen bättre än dig, skiter i vad andra kan tycka. Dem ser bara dig som en stark dum fjording, men jag vet att det finns så mycket i dig som inte alla kan se. Du gjorde verkligen allt för dig, oavsett hur dumt vi kom mot ett hinder, du räddade det. Så mycket power i bara dig, helt sjukt!

 

Snart får jag inte tävla ponny längre, jag som hade hoppats att vi skulle hinna med en till tävling tillsammans. Men icke. Kommer verkligen sakna att tävla dig, min fina gula prinsessa!

Jag är så glad att du finns på Blåkulla, så även om jag inte rider dig längre, så kan jag fortfarande pussa och klia på dig. Det är du som skapar lycka i livet. Världens bästa Meja<3

"Lånade" bilderna från Equipe


Idag blir det inte mycket bloggande...

... Åker nämligen in till Stan om cirkus 3 timmar, för att träffa Malin, Julia och Fell. Det är alltid livat när man är med dom :) Men efterssom dagen inte kommer vara "hästrelaterad" så är det nog ingenting jag kommer skriva om... Men jag kanske bloggar om något annat kul när jag kommer hem :)Längtar tills nästa måndag!

Längtar som fan tills nästa måndag, för det är meningen att jag ska rida Zetra då igen... och då är det hoppning! Och den där hästen kan ju verkligen hoppa :P
Lovisa brukade träna honom förut, så jag har ju sett honom hoppa förut. Nu blir det spännande att se hur det går när man själv sitter på ryggen :D Mamma ska ta med filmkameran också, så kommer förhoppningsvis bli en film då också :) Längtar!

Lånade en bild från Lovisas FB.. Snygg right?!