Woops.

Vilken lögn jag lade här förut.. blogga när jag kommer hem? Det gjorde jag ju inte! Näsan växte nästan!
 
Nej men när jag kom hem började jag rota efter en röd klänning (ser det ironiska i att jag, även efter jobbet, står och plockar med gamla kläder) som jag ska ha på lördag. Halloween och jag ska vara lilla My. Kreativt visst? Eller inte. 
 
Aaah neee men... Exet gick väl helt okej idag, han var jäkligt stel i bakbenen! Speciellt det vänstra.. men med lite slit och uppmjukning så vart det faktiskt ganska bra sen :) Han var lugn och lydig (förutom när någon kom i full rulle upp i röven på han... sa jag att vi dessutom bara var två i ridhuset? = mycket plats!..) och försökte verkligen även fast han var stel! Duktiga! 
 
Gjorde bara lösgörande grejjor, galopperade bara lite och fokuserade på att ha stöd på ytter, få med bogen i volterna och "böjd" runt innerskänkel. 
 
Är nöjd med passet, har trots allt inte ridit honom på typ en vecka nu :P Saknar lillkillen som fan nu när jag inte har honom lika mycket längre! Har ju liksom blivit van att vara där nästan varje dag, sen i somras. Jag mår ju som bäst i stallet och han får mig på så bra humör!
 
Kärlek
Han va så himla gosig efter, stod och pussades ist för att vilja springa in i boxen och käka.. asså åh. Gjorde mig på bästa humöret<3

Far runt mellan många stället

Från jobbet till handen till mormor och sen till stallet. Bloggar när jag kommer hem.

Amor vincit omnia

Känner att min krativitet inte fått det utlopp som det behöver. Sitter och kollar gamla teckningar och känner hur det kliar i fingrarna.. men det är så mycket just nu, känner inte att jag har tid att sitta flera timmar och bara avreagera sig på pappret. 
 
Dom här hittade jag igår, nästan glömt bort dom. Gillar dom verkligen!

Besattheten går för långt.

Nu när jag lyssnar på nrj varje dag, halva dagen, så märker jag verkligen av besattheten bland unga tjejer. Snackar såklart om deras besatthet i pojkband och andra pojkaktiga kändisar. Svenska unga tjejer är verkligen mästare på att hooka upp sig på dom.
 
Jag förstår att dom älskar deras musik, lyssnar på deras låtar hela dagarna, tycker dom är snygga och går på konserter.. men när det går så långt att dom skulle kunna dö för denna artist? Jag menar, kom igen. 
 
Det var en tjej som sa, på nrj, att hon skulle kunna offra sin familj för att få träffa 1D. Va? Seriöst?
 
Och dom fansen som älskar dom så mycket, drömmer om att få gifta sig med Justin bäver eller han den där Nial (?) från 1D. Tror tjejerna att dom har en chans på dom där, kanske att killarna ska falla för dom för att dom råkar hänga utanför deras inspelningsstudio i flera timmar och KANSKE få en glimt av dom. Kom igen, vakna.
 
Det är jätte bra att ha drömmar och önskan, men ibland kommer det gå för långt. 12 åriga flickor som lever för pojkarna, skulle dö för pojkarna och skulle slå ner alla i ens väg om dom råkade få syn på dom på gatan. Helt sjukt.
 
Känns nästan som att denna besatthet ligger på gränsen till stalking eller nått. Läskigt.
 
Haha min gamla klasskompis la upp den här på fb för ett tag sen. Skrattade lite (mycket) när jag såg den! xD
 
Är även jäkligt trött på alla jäkla grejer om bäver och 1D, 1to5 eller fan alla band heter. Behöver liksom inte veta allt om dom, hur mycket alla säger att dom älskar dom osv osv. Är trött på det. Och tjater och gnället om hur dom vill ha likebacks, eller retweets, eller en kram när dom är i sthlm. ÅH TYST INNAN JAG BLOCKAR ER ALLIHOPA.
 
Kan ju tala om att jag aldrig haft den besattheten i någon artist eller kändis förut. Finns dom jag tycker är jäkligt snygga, dom man inte skulle ha något emot att ha för sig själv, och dom som bara är allmänt bra. Men jag skulle aldrig göra något sånt. Det finns faktiskt gränser.. något jag hoppas dessa tjejer kommer lära sig och inse när dom mognar till och växer upp.
 
Det finns verkliga pojkar, dom som finns i ditt riktiga liv, som säkert skulle göra allt för det uppmärksamheten dessa fantasier får. Blir inte så blinda i pojkbanden så att ni missar dom som faktiskt finns där i ditt liv!
 
Det spårade lite här... men ni fattar kanske vad jag ville komma fram till? Besattheten är för stor och blir bara värre och värre. Hmmpf.

Like diamonds

Glömde totalt bort att jag greppade kameran i lördags natt när jag kom hem från jobbet (5 på natten), för att fota det underbart vackra frosten som tunt täckte alla grässtrån och löv, överallt. Det var så vackert i gatuljuset! Lyckades dock inte få till på bild just exakt hur fint det är, men det ser verkligen ut som små små diamanter överallt när man går där i mörkret.
 
Underbart!

Vet allt-are.

 Åååh finns det något jag stör mig mer på än folk som tror dom vet ALLT!
 
Alltså då menar jag verkligen allt. Dom kan inte ha fel, även om deras argument är idiotiska, så har dom inte fel. Det går inte. Dom leker proffs på allt, och låter allmänt töntiga. Känner många såna, och jag har nu under senare tid slutat argumentera emot, för jag orkar inte. Jag är själv rätt envis, men jag orkar inte seriöst. 
 
Blir så sjukt irriterad och unviker att prata med sånna människor. Usch. 
 
Behövde skriva av mig liiiite. Men håller ni med? Vill ni också strypa människor som aldrig kan ha fel?
 

Filmkväll @ Blåkulla

Sitter i cafet på ridskolan, det är filmkväll här och jag, Sandra o Lovisa har hand om barnen. Mys! Kan dock inte fokusera på filmen då jag har så mycket annat att fixa just nu.. Har en design att göra, saker att planera, skriva en grej och sen är jag ansvarig för halloweenkvällen på fredag! 
 
Har mer i huvudet än vad jag bör ha för att kunna fokusera.. men det går bra! Sitter här med cola och godis. Bra sätt att "jobba" på :) 
 
Någon här som kommer på halloweenkvällen?

Hjälp!

Eftersom jag råkat låsa mitt kort tänkte jag beställa ett nytt, denna gång med en personlig bild :) men jag kan inte bestämma mig för vilken bild.. Så om ni har ngn favoritbildsom jag fotat, eller som är på mig.. Kan inte ni föreslå den då? :D vore awsm!

Sitter på jobbet ännu, åker typ dirr till blåkulla, det är filmkväll för barnen och vi us håller i det! Ska ta med mig datorn så jag kan få något vettigt gjort samtidigt :)

Vill sluta nununu!


sova

tänkte få mig 6 timmars sömn iaf! najs.

Min hjälte!

Satan va Zetra räddade mig idag, gång på gång! Guldhästen!
 
Jag var inte riktigt med idag, kan typ säga att jag tänkte FÖR MYCKET. Haha tokigt va? Ne men jag ville trycka av honom, satt o fjösred i galoppen och kollade på hindrena. Eftersom jag kollar ner hamnar jag ur balans efter hindrena och dålig sits. Men han tog sig över, varje gång. Den enda gången vi rev (även om det blev så fel att han hoppa av typ 10cm från hindret) var när vi hamnade så mycket till höger på hindret och jag slog i foten bomstödet. Hann dra upp foten i luften, vilket medförde att jag inte hade något stöd och jag flög runt lite i sadeln, NÄRA på att åka av. Men idag, nepp, jag satt kvar!
 
Blir mer och mer kär i Zetra, han är en guldhäst med så jäkla stor personlighet. Han är så go och har Det. Fina häst! Tror att vi blir mer och mer Ett för varje pass, även om alla pass inte går så jättebra, så känns det ändå jättebra. Jag litar ändå på honom liksom, han tar oss över även om jag förstör. Duktiga killen<3
 

Taggad.

Satt nyss och kollade in hoppfilmen (ja, rundor jag är nöjd med kollar jag tusen gånger om) och känner mig allmänt jäkla taggad på hopplektionen ikväll! Känns bra! 
 
Har jobbat hela dagen, segt har det varit. Sorterat skor, och det var inte mycket att göra.. Bara för att inte vara sysslolös sprang jag upp och sorterade kläder istället ett tag, även om jag inte behövde :P Kom sen ner till tavlan där våra "uppgifter" står och där hittade jag, bredvid mitt namn, en liten bricka där det stod "stjärna".. 
 
Haha dom tycker iaf om mig där :)

Lokalhoppningen 21/10 filmen

 

och med denna säger jag godnatt.

 


Febern kommer krypandes

Ligger under en filt i soffan med huvudvärk, ont i hela kroppen och nu känner jag febern komma krypandes. Usch.. måste typ sova, om jag ska orka jobba imorn. Haha fick ingen helg nej :P Men nästa helg ska jag njuta av, och sova! Det kommer bli bäst. 
 
Nämnde ju något om en plan tidigare, på tal om mina jobb osv..
 
På Myrorna kommer jag jobba fram tills årsskiften, ev kan jag få förlängt tills februari. Dom pengarna jag tjänar där är pengar som läggs på KLOKA saker. Mobilräkning, busskort, ridningen osv. Det som inte används till det ska sparas. 
 
Samtidigt kommer jag ju jobba lite på Globen och förmodligen på nattklubben också. Dom pengarna jag tjänar där är MINA! Dom får jag lägga på vad jag vill eller "behöver". Asnajs! :)
 
Och i vår (!!!) när jag är utbränd, helt slut och sprunnit in i väggen (skämt o sido) så ska jag fan bort från sverige! Åka bort med vänner, utomlands eller nått, och bara chilla. Asnajs ju!

Vinst för laget..

.. men stor förlust för mig. Sämst.
 
Seriöst, fick 53%.. snacka om att självförtroendet ligger nere vid fotknölarna gällande dressyren just nu.. speciellt eftersom jag bara fick 57% på förra sthlmscupen också. Känns lite som.. jahapp, jag kan bara tävla Mistel för att hon nästan går av sig själv på tävling. Vet att det inte är så, men ah. Usch.
 
Det kändes ändå ganska okej efter, eller ne jag var sjukt besviken på mig själv efter, men blev typ övertalad att det såg bra ut. Hade kunnat ta dom där 53% om inte jag fått höra att det faktiskt såg ganska bra ut... 
 
Men ja, får väl vara glad över att laget vann.

Storbebis

Jäkla häst o kicka inne på banan! Haha dunderklumpen! Men han är söt iaf, och stundtals gick han väldigt bra :) nu åter står motståndarlagets ritter och sen får vi se vad det blev för poäng

Tjing


Obefintlig uppdatering.

Imorse vaknade jag 11, efter 5 timmars sömn, för att sedan dirr åka till stan för att dekorera nattklubben inför halloweenfesten dom hade inatt. Hade med mig Vic, så det var faktiskt riktigt kul! Hade roligt med spindelnät i mängder! Haha

Efter 5 timmar där åkte jag hem, gjorde mig i ordning och åkte sedan tillbaka igen med Vic till halv 11.. Och jobbade sedan i 5 timmar till.

Men nu är jag hemma, trött som satan, så skall sova! 5 timmars sömn igen! Mycket 5or här :P

Fortsatt godnatt!


Mot jobbet

Om tio minuter går jag mot tåget, jobbar ju inatt! Haha blir spännande, lönigshelg! Skojskoj. Kommer vara helt uppe i varv när jag kommer hem så kommer bli svårt att somna :P haha

Men det ska bli kul! Tror jag :)

Förhoppningsvis så skicka Jennifer hoppfilmen ikväll också, så ska jag försöka få upp den i helgen :D

Ha en bra fredagsnatt!


Abstinenst

Det här må låta konstigt, men jag har hästabstinens. Denna vecka kommer jag bara ha ridit sammanlagt 6 ridpass. Det är liksom många gånger mer än många andra ryttare där ute.. men för mig är det för lite. Jag trivs med dom där 8-11 passen i veckan.
 
Dock kommer det bli svårare för mig att hinna rida så mycket när jag jobbar, men jag hade LÄTT hunnit 4-5 pass till den här veckan!

Ååååh vad jag älskar ridning. Det är det bästa som finns, på hästryggen mår jag som bäst!
 

Jobb sova Jobb sova.

HELG!!!!... skulle det ju stå. Fast ne, jag jobbar ju inatt. Inte helg alltså. Ingen helg för Marie! Fast jag gillar det ändå och jag har en plan :) Tänker inte ta den här och nu, men den finns! Planen alltså!
 
Gillar lite skillnaden mellan jobben. På myrorna strosar jag runt med mjukisbyxa och hoodie, inte brytt mig om frisyren på morgonen och knappt sminka. På nattklubben klär jag upp mig lite, utan att sticka ut. Men fixat hår och smink på! Vill känna mig snygg när jag jobbar där.. och på globen är det hästsvans och kläder efter deras val. 
 
Så nu ska jag hoppa in i duschen, sova en stund och sen är det dags att fixa till sig! :) Och mat. Jag får inte glömma mat!!!

Filmen från lokaldressyren


JA, DET SNÖAR. JAG VET. Tysta nu!

Förstår inte hur jag fortfarande kan vara vid liv. Helt sjukt.
 
Direkt efter jobbet åkte jag till Blåkulla, red där Petter och efter en bil-middag, som bestod utav mannafrutti, drickyoghurt och en bit bröd, så var det dags för nästa häst, Exet.
 
Petter tyckte inte om mig, slog emot skänkeln och ja.. något knasade sig med min höft så kunde inte slappna av i knäna heller. Satt bara och drog upp dom, hemskt illa. Red sen utan stigbyglar för att få loss, vilket hjälpte, men det kändes ändå inte bra. Petter är ju väldigt sladdrig, och jag är van med hästar med mer motstånd. Vart konstigt, ena stunden var rumpan här, när jag försökte parera var den istället där, helt åt fanders.
Gick dock bättre mot slutet. Får se hur det går på söndag, ska nämligen TÄVLA honom i sthlmscupen då.. 3dje gången jag sitter på hästen. Haha ja men känns ju bra.
 
 
Exet gick INTE bra i börjar. Lång och stel som en jäkla planka. Fick slita röven av mig för att få honom att lossna och för att få ihop honom lite. Red dessutom barbacka, så vart ju ännu svårare då. Tog nog en halvtimme tills jag fick honom där jag ville, och då tänkte jag galoppera. Ingenting som Exet visste hur man gjorde, de var flax o fläng o kaos. Gaaah vart så irriterad. Fick kämpa röven av mig igen för att han skulle fatta klok galopp och hålla den.  Funkade sen men fick inte tillbaka honom så som jag brukar. Bleh. 
 
Ahja, han gick iaf jättefint när jag travade av honom, lång o låg, och trampade under sig fint. Så lite nöjd iaf :P
 
Och ja. Det snöar.. För dom som inte varit utomhus eller varken har facebook eller instagram.

2 timmar och 20 minuter kvar

Vill sluta nu. Kommer vara död sen ikväll, åker ju direkt till blåkulla och sen efter det Ekeby. Någon kommer däcka hårt ikväll!

Har paus just nu, det är jobbigt med pauserna, det är då man känner att man är trött!


Från ett ställe till ett annat. Äntligen hemma.

Drog på mig en jädra huvudvärk påväg till globen.. inte så konstigt när man vaknar upp samtidigt som tåget rullar iväg från stationen man ska av på, får därefter springa till bussen mot gullmars för att ta tvärbanan därifrån. Utan att ordentligt ha intagit mat eller vatten under dagen. Bra där.

Men äntligen är jag hemma, ligger i mitt mörka rum och önskar att huvudvärken/migränen ska försvinna. Vill nästan dö lite. 

Kiosk-kursen var rätt rolig ändå.. fick lära oss kassorna, fick en till rundtur i Globen.. sjukt hur snabbt det går att gå runt egentligen. Försöker minnas alla namn på alla kiosker, vart dom ligger osv. SVÅRT! Haha.. Sjukt goda blåbärsmuffins fick vi iaf, och pepsi. Mmmums.

Ska vänta på att värktabletten ska värka, om den gör det kanske jag orkar upp och fixa lunch inför imorgon. Haha vuxenpoäng kanske? 

Hemma

Är hemma från jobbet nu men ska snart iväg till Globen. Infoträff om kioskerna där! Awesome! Vila får man göra sen :)

Några mackor i magen and off i go! Haha

Bye!


Imorgon smäller det!

Imorgon är första dagen på mitt nya jobb. Det är på Myrorna här i Tungelsta, klädsorteringen. Det är bara en visstidsanställning, fram tills årsskiftet, ev till februari.. men iaf. Jäkligt bra lön!
 
Är faktiskt lite nervös, har gjort matlåda och sitter och gör en jobb-spellista på spotify. Hoppas verkligen jag får lyssna på musik när jag jobbar! :)
 
Har lite ångest för att gå in genom den där dörren som leder in till mitt nya jobb. Inte för att jag inte tror att jag kommer klara det... nej. Det första man möts av är 3 äckliga jävla skyltdockor!! ÅÅÅH HATAR SKYLTDOCKOR! Dom skrämmer mig. Usch.
 
Och Fell har berättat hur det ibland kan dyka upp döda katter i första-sorteringen. Tom en handgranat en gång. Haha fyfan, vill inte börja på första-sorteringen! Bleh.

Printscreen från filmen

Hoppfilmen (och från dressyrtävlingarna) kommer upp någon gång i veckan :)


Haha asså fulaste bakbenstekniken! Han är väldigt stel i bakbenen, så ist för att dra ihop så kastar han bak. Ser ut som en groda ibland :D Men han tar sig på något sätt över iaf ^^

It takes a legend to make a star.

Sitter och kollar på min favoritfilm - Burlesque. Så jäkla bra! Första gången jag såg den var med Fell, vi satt med rysningar hela filmen igenom. Skulle kunna döda för Christina Aguileras röst! Och hon är så jäkla snygg också. Orättvist. Och killen i filmen är ju lite att dö för också. Hehe.
 
Var alldeles för länge sen jag såg den!

Förvuxen ponnyridning

Läste ett inlägg på Jennys blogg om hur hon sett att dom flesta i söndags hade överanvänt spöt på sina hästar, något jag också la märke till.. dock inte endast det.
 
Jag såg endast lagklassen, och även om det bara var Div3 så tänkte jag "Åh, nu får jag se alla snygga kontrollerade rundor!". Oj va fel jag hade där. 
 
Det jag såg där nere på banan var förvuxen ponnyridning. Dom flängde, var på med spöt, det gick FORT även om det var grundomgång. Dom backade in hästarna i hindret, red omhoppningssvängar och utan att visa upp hindret förväntade dom sig att hästarna bara skulle hoppa. När hästen vägrade vart dom svinsura, piskade på, la en 5meters volt och trodde att dom skulle hoppa nu istället.
 
Många hade även alldeles för snälla hästar dessutom. Hade jag varit hästen hade jag tvärnitat och dragit ner huvudet. Sett dom flyga i backen. Haha.
 
Ne usch, SÅ FINA HÄSTAR, men så extremt slarviga ryttare. Det var endast ETT lag i den klassen som hade 3 felfria. Men det var ju klart, när alla dessa förvuxna ponnyryttare inte ens såg ut att försöka rida snyggt. Tur att det inte var stilhoppning liksom :P Jag hann väl se 2 snygga rundor, sen orkade jag inte kolla mer. Det var pinsamt
 
Jag menar.. min och Zetras runda var EXTREMT LUGN och KONTROLLERAD jämfört med många andras. Ingenting man skulle kunna tro va? Haha!
 
Men å andra sidan, VI skulle bli slaktade om vi gick in på banan och körde i 150 blås. Vi skulle inte få tävla om vi inte hade kontroll och det är bra tycker jag!! Det vi strävar efter på lektionerna är kontroll, snygga språng och bra galopp. Vi sitter inte och hoppar högt bara för att nättojämt ta oss över. Varför ska man sitta och hoppa 1 meter - 110 osv uppåt, om man bara kan ta sig över på fart?
 
Jag undrar lite vad folk har för tränare som låter dom flänga sådär? Eller har dom ens tränare..? Hmm.
Lagbild på vinnarlaget i söndags

Vill hem nu. Kallt.

8 min tills tåget kommer -.- kom o rädda mig någon, fryser sönder!


PHAD THAI!!!

Åker mot centrum för att käka lunch, fira att jag börjar jobba imorgon :D Yey. Sen får vi se vad vi hittar på, traskar runt lite och snackar skit, som vanligt... förmodligen. Haha kul. 
 
Tror inte jag kommer rida ngt idag, såvida inte Wickys ägare ville ha hjälp. Vet inte ännu. Men det är faktiskt skönt ibland att inte behöva tänka på sånt och passa tider! Menne... nu ska vi iväg. Ni får överleva med en dåligt uppdaterad blogg :) Såvida inte bloggappen vill sammarbeta.. 
 
Jaja... punkt.
 

3 hästar

Felinda är här så skriver lite snabbt bara..
 
Exet - Mjukgörande på utevolten. Gjorde volt tillbaka med skänkelvikning ut mot spåret, i skritten. Gick jättebra! Gjorde nästan samma sak i traven men flyttade inte alls mycket där. Galoppen var även bra den i början, han hade koll på alla fötter och kändes riktigt trevlig. I slutet tappade han dock fokus tyvärr och flängde mest i sista galoppen. Hade inte så mycket tid över, så när han fick en ordentlig tillsägning och skärpte sig lite så var jag nöjd. 
 
Frasse - Var faktiskt lugnare än jag förväntat, är nöjd. Galoppen var faktiskt det bästa, där var han lugnast idag, ganska stressad i traven, helt ok lugn i traven. Är nöjd iaf, men fick jäkligt ont i ryggen idag när jag red honom :s
 
Zetra - Petra behövde pelhamet, red därmed med det vanliga tränsbettet. Gick jättebra verkligen! Kunde inte sitta ner eller räta på mig ordentligt, seriöst, SJUKT ont i ryggen!!! Men han gick fint, red på 9 travbommar i rad, han lyfte verkligen på fötterna fint! Red även över upphöjda bommar, där vi skulle byta galopp över. Jag red jättebra där, och han bytte VARJE gång. Han var ju svårare att hålla tillbaka med vanliga bettet men är nöjd iaf. Har inte ridit med vanligt bett på hopplektionerna sen i våras, men känns bra att vi har kommit till det läget där jag börjar få full kontroll även med tränsbett :D
 
Är nöjd med dagens alla pass iaf, trots min rygg. Nu ska jag trycka ner en värktablett, äta lite godis med Fell och sen får vi se! Puss.

Myshästarna

Bästa kåmpisarna, så jäkla söta, gosisar!
Tack Malin som kom och fotade :D<3

Vi tänkte få till en fin bild där dom myste med varandra och vi kramades.. det ville inte dom tyvärr.

Ridhustrim i hoppsadeln

Exet var sjukt fin idag också! Red i hoppsadeln, bara för att jag kände fört. Gick så jäkla bra, han var så lugn o fin, stadig i galoppen och allmänt lydig. Va riktigt kul att rida honom idag, fina killen! Vi jobbade på tills han blev svettig, vilket alrig brukar hända annars (inte ofta iag).
 
Jobbade fattningar och att hålla galoppen. Körde också många halter och öppnor på långsidorna. I galoppen så red jag som på en åtta och gjorde enkla byten, något Exet har riktigt lätt för när han väl lyssnar i avsaktningarna. Åh han är så duktigt på att fatta galopp! 
 
Var så himla nöjd med honom idag, kunde sitta och vara mjuk i handen utan att han hängde, även i galoppen. Växlade mellan att stå upp i galoppen och låta honom rulla på, och att sitta tillbaka och samla ihop honom. 
 
RIKTIGT FIN. 
 
Har honom tyvärr bara 2 ggr nästa vecka.. tråkigt nu när det går så bra, njuter verkligen av att rida honom nu. Men imorgon har jag honom.. skulle vilja bomma lite, men får se vad som händer i ridhuset och vilken tid jag kommer ut.. 

Bästa fina killen!

Fyfan va bra det kändes på tävlingen idag! Asså shit!
 
Innan gick jag startade gick jag och sa att jag skulle spy helatiden. Mådde så jäkla illa och va så nervös! Som tur var slapp jag stressa och hade perfekt tid på mig. Skönt. 
 
På framhoppningen kändes det väldigt bra, jag började med att rida lite dåligt men sen vart det mycket bättre! Fick hjälp av Lovisa också, så det var tur. Fick tänka på att inte kasta fram händerna, vilket jag kan få för mig att göra när han går av lite stort eller så.. om jag gör det hamnar jag ur balans = inte bra.
 
Inne på banan låg fokuset på att ANDAS, och inte fisrida. Tyckte att alla språng vart bra, vi rev ett.. det var mitt fel, jag tog tillbaka för mycket och blev inte klar (tycker dock att han kunde ha lyft framfötterna lite mer... om han kan hoppa 90oxrar nästan stillastående lxm xP). Eftersom det var clear round kunde man få starta om vid fel, men vår runda var såååå jäkla bra! Jag var SÅHÄR NÖJD och kunde inte sluta berömma honom efter :) Fina häst!
 
Mamma hörde ngn på läktarn dessutom som hade sagt något i stil med "Åh, det är den där snygga hästen" Elller om det var balla, fina, coola, maffiga.. jag vet inte. Men dom gillade honom tydligen :D Det gör jag med! 
 
SÅ SNYGG!

Han har dock inte bästa bakbenstekniken xP Raka ben, kasta bakåt! Haha.

Gosisar

Har massa bilder, och massa att skriva om dagen! Kändes så jäkla bra, fyfan!!
 
Ska iväg till Ekeby nu, rida Exet.. så är galet trött men måste rida iaf. Får bita ihop. Haha.. det går nog bra ^^ Aaaaah, men åker nu! Förvänta er mycket uppdatering om två timmar cirkus. Bajbaj.

Bästa känslan!


Alla vill ha kakor men ingen orkar baka.

Jag tycker det är så otroligt tråkigt med folk som inte engagerar sig, dom förväntar bara att få saker serverade, utan att jobba för det.
 
På Blåkulla har vi ponnycup lag, stockholmscup lag, vi har utbytestävling mot ett lag i norrköping, bra lokala tävlingar, klubbtävlingar och blåbärstävlingar. Och så många får chanserna att vara med i dessa lag, få vara med och tävla dom fina hästarna som finns på Blåkulla. Men är alla villiga att ställa upp för klubben, för ridskolan, när de behövs?
 
Barnen vill så gärna vara med i lagen, föräldrarna som tycker deras barn är världsbäst förväntar sig att ungarna ska ha en plats i laget. Men så ofta på klubbtävlingar är det många föräldrar som bara lämnar av barnen och åker, även om det är obligatoriskt när barnen är under 18 att ha ansvarig vuxen med sig. 
 
Och NU, när det är lokalhoppning på Blåkulla, för storhäst.. och dessa ponnybarn inte ska tävla, nej, då tänker då inte dom eller föräldrarna engagera sig alls. Hur kul är det då att anordna tävlingar på Blåkulla om folk inte tänker lyfta lillfingret?
 
JAG tävlar inte ponny längre, MEN jag tycker det är en självklarhet att vara med och hjälpa till på ponny-lokala iaf. Så varför kan inte dom som tävlar ponnytävlingarna hjälpa till nu när vi ska tävla storhäst? 
 
Nu hoppas jag verkligen att det ändå kommer lite folk som kan vara funktionärer imorgon. Det sista jag vill behöva göra är att springa runt och hjälpa till innan jag själv startar imorgon. Det är liksom reklam för ridskolan, dom här tävlingarna. Och vi har jäkligt bra tävlingar på Blåkulla, MEN funktionärerna behövs för att det ska funka. 
 
 
Jag vill, mitt i allt det bittra, ge en eloge till alla eldsjälar som ändå finns på klubben. Dom som är med på varje tävling och hjälper till, dom vars barn fortfarande tävlar blåbärstävlingar. Dom som går den extra milen, tycker det är kul och visar ett jädra engagemang. NI gör klubben så jäkla bra!
 
Till alla andra, som bara vill ha och käka kakor, men inte orkar baka (metafor).. tänk på hur mycket klubben och ridskolan ändå ger er. Vilka chanser ni får. Dags att ge tillbaka lite?
 
 
Ursäkta för bittert inlägg.

lång jobbig förjävlig dag.

Tycker synd om min stackars blogg, den måste känna sig så ensam och övergiven. 
 
Har varit en fullspäckad och lång dag. Kom hem 8 imorse, jobbade inatt och ah.. fick 3 timmars sömn imorse, inte mycket att leva på precis. Mådde inte precis bra sen när jag vaknade, och har seriöst mått illa HELA dagen.
 
Turen har inte heller varit med mig. Karma slår tillbaka. Börjar med att Zetra fick byta lektion och därmed inte hade gått klart förrän kl 1, och jag skulle iväg kvart i 2. Stor suck liksom. Så jag hann endast fläta hans man, och när jag åkte så tvättade Petra hans ben och svans (TACK, DU ÄR BÄST!), smörjde hans sadel och mockade ur hans box tillomed. Bästa Petra!!!
 
Och det här hade jag glömt bort att nämna.. men det var ju stockholmscup idag, på Roo. Seriöst, tog 1,5 timme dit. Dog. Gick åt helvete också!!
 
Hästen och jag klickade inte alls, kändes inte alls bra och uschofy. Ska lägga upp film sen iaf, även om jag inte är nöjd. 57,58% fick jag, laget förlorade och dom trodde jag hette Møne -.- Dessutom fick man inte skritta innan sin start, innomhus.. 5 min var jag ute, DYNGSUR. 
 
Iaf, kom hem till våran del av stockholm vid 7, åkte sen till Exet och mockade + fixade mat. Han fick vila idag! Det fanns ingen ork kvar, har mått så pissigt hela dagen. Men gör nog inget, han har hostat lite tillofrån i veckan. Han förtjänade en dags vila! 

Vad händer egentligen?


5 matfaktan om mig!

- Jag äter INGENTING som kommer från havet.
 
- Jag är besatt av knäckebröd, paprika, mozarella, gurka, köttbullar... och mer.
 
- Jag är grym på att göra äggröra.
 
- Just nu har jag pasta och köttbullar, i en matlåda i micron. Orkade inte steka köttbullarna.
 
- Jag är sjukt sugen på Phad Thai. SMAKA DET NÅGON GÅNG!

Do bad things and good things happen!

JAG FICK JOBBET PÅ MYRORNA! SÅ JÄKLA BRAAA! Börjar redan nästa onsdag troligen, sjukt grymt! Är helt sjukt glad!!! Haha sååå.. jag har jobb på Globen, vet inte om dom vill att jag ska jobba mer på Viper, inatt jobbar jag på Ett Ställe.. och nu myrorna. Kompis det går bra nu!

Och det gick väldigt bra idag på kursen! Zetra var lugn, nästan lite seg i skritten... asså, fick knappt fram han för skänkeln i skritten, ville typ ha sporrar! Men Monica var nöjd och jag var nöjd :D Känns rätt bra inför söndag, för fick verkligen tillbaka honom ordentligt i galoppen! 
 
Och nu ska jag äta, duscha och sova en stund.. jobbar från 11 till 3 inatt. Någon kommer vara trött imorn!

Dressyrkurs och nattjobb

Thats my day!
 
Är SÅHÄR hungrig just nu, och måste verkligen äta. Igår så glömde jag helt bort det.. kom saker ivägen. Skitklantigt! Haha. Låter ju sjukt konstigt egentligen att man kan glömma bort att äta, eftersom min mage påminner mig helatiden! Så förutom 2 knäckemackor imorse så har jag inte ätit sen mina nudlar vid 4 igår.. 
 
MEN.. nu ska jag koka pasta och göra äggröra. Mumma! 
 
Tar sen 2 tåget till vh och promenixar till stallet. Dressyrkurs för Monika idag, och jag tror jag rider Zetra. Hoppas inte Nina kommer gå samtidigt, för vill ha den sadeln (a) heheh.. Dressyrsadel<33
Hoppas det känns lika bra som igår, om inte bättre. Känns jäkligt bra att få rida honom på marken nu innan tävlingen på söndag! (Fan. Får ont i magen av att tänka på tävlingen. Men det kommer gå awesome!)
 
PUSS PÅ ER.
Pruttisar ^^

Because. Thats why.


Bra uppdate.

Är i stallet just nu, har precis haft US-möte.. planerat lite grejs som kommer bli sjukt bra! 
 
Red Exet på förmiddagen, motionerade på travbanan. Han va superduktig, galopperade på bra utan att bli för springig! Sjukt Skönt. Ett tag tröck jag på honom lite, och vinden liksom sved i ögonen så att dom tårades. Bara jag som älskar den känslan?
 
Sen fick jag skjuts av Åse i stallet hela vägen till Blåkulla (TackTackTack!!!). Red Zetra idag på dressyrlektioen, askul att rida honom i dressyren igen! Testade även ut en dressyrsadel, satans skillnad de blev! Mycket lättare! Även om jag hade kass sits idag och lutade mig frammåt helatiden. Mina magmuskler har börjat strejka.
 
Är iaf sjukt nöjd med lektionen även om han inte gick så bra kanske. Kändes bra, och kommer nog bli asbra med mer träning. Hoppas jag. 
 
Sitter och väntar på mor min, så jag kan få åka hem, byta om (speciellt byta från mina dyngsura strumpor) och krypa ihop i fosterställning i soffan. 

Ingen gurka :(


En stor sörja

Tänk er att någon tar en stor slägga, och bara siktar in sig ens hjärna. Och bara bankar tills det är mos kvar.. Så känns det för mig just nu, och det är därför uppdateringen är som den är. Det är kaos i mitt huvud och alla tankar har smält ihop till en stor sörja. 
 
Men jag gör mitt bästa för att ha koll på allt, det är mycket som glider genom fingrarna, saker glöms bort. Så får det inte va..! Speciellt inte om man har mycket igång just nu, då måste man ha kontroll och koll på läget. Kaos. 
 
Men allt kommer ordna sig. Hur vet jag inte, och när kan jag inte heller förutspå. Men allt blir alltid bättre någongång, om man vill!
Random teckning jag gjort.

ego.

Syns inte på bild, men fasiken vilka påsar under ögonen jag har. Jag har INTE sovit bra inatt!

Att le gör dig lycklig.

Ojoj va planer ändras titt som tätt! Var påväg till skolan med min dator, för att Stephan (min lärare) skulle kolla vad som var för fel på mitt Alienskin (ett program).. och så öppnar jag datorn bara för att kontrollera, och nu helt plötsligt funkar det igen! 
 
Så jag är hemma ett tag till, innan jag åker in mot stan för att hämta min lön (mmh, äntligen lite pengar<3)... Tillsvidare - Knäckemacka och Top Model 16! Mumma.
 
Det här kommer inte ens bli hälften så bra dag som igår.. men ska försöka hålla uppe humöret iaf!
 

 
Visste ni att om man ler, även om man inte är glad, så skickar man budskap till hjärnan att man är lycklig. Det är ett bra tips om man känner sig nere, sätt en penna i munnen så att du tvingas le, då producerar kroppen endorfin, ett hormon som  gör oss lyckliga. Så att dra på sig ett fejk leende när man går utanför dörren kommer faktiskt hjälpa dig ta dig igenom dagen och må lite bra. Detta finns det forskning på, och jag kan själv påpeka att det verkligen hjälper!
 
Sålänge jag ler så tänker jag inte på det som drar ner mig, som gör mig ledsen. Det var så skönt igår när jag träffade Fell, för jag skrattade och var glad trots omständigheterna.. och även om vi pratade om det, så vart jag inte ledsen på grund av det.
 
Så glöm inte det, lyckliga som olyckliga - GLÖM INTE BORT ATT LE! Allting blir bättre av att le.
 

Göra ngt jag kommer ångra?

Jag vill ta dom dumma besluten och vara impulsiv.. funderar på att börja med att klippa av håret som jag gjorde i vintras, vart så jäkla nöjd!! Men det var sjukt impulsivt. Och mitt i natten. 
 
Vågar jag igen?

Glader, Toker, Blyger, Prosit.

Eller nått sånt. Blev jätte sent i stallet, så här sitter jag och är trött i soffan :) Men e glaaad. Typ iaf. För stunden! Hoppas det håller i sig ett tag :D

Inte 100% bra dag, men väl över 50%!!!

Två hästar idag. Båda skötte sig jättefint!
 
Ååh Exet gick så bra, tror inte han tappade bakbenen i galoppen en enda gång faktiskt, grymt! Han kanske inte ständigt gick så bra, men han var duktig kille! Asnöjd med honom! 
 
Wicky och jag tog några varv runt travbanan i alla gångarter. Så jäkla mysigt att galoppera på en mörk travbana under en stjärnklar himmel. Frihetskänslan! Satan vad bra jag mådde när jag tröck på henne lite och bara kände vinden mot ansiktet. Åh!
 
Bra dag. BRA dag!

chillar med katten

Är hemma, men snart kommer mamma för att skjutsa ut mig till Ekeby. Rider två hästar idag. Exet i ridhuset och Wicky på travbanan. Mysfaktor 1000.
 
Har haft en bra dag faktiskt, har haft mys med Fell, Käkat donken o glass. Mums. Har pratat lite, catch up liksom. Sprungit i lite affärer men inte köpt något. Försökt slappna av, gått bra ändå. En sekund trodde jag att jag var på fel plats vid fel tidpunkt. Fick så jäkla ont i magen och hjärtklappning, men det var falskt alarm. Tur!
 
MEN.. Jag kommer ändå katigorisera den här dagen som en bra dag, om ingenting oförberett händer!

Traskar iväg nu

Det är lite skönt, första jobbintervjun där jag inte måste åka kollektivtrafik i en timme.. ne, jag behöver bara GÅ i 20 minuter. Värt!
Är inte så nervös faktiskt. Vill verkligen ha jobbet, men om jag inte får det så överlever jag faktiskt. Har redan 2 extraknäck-jobb. Så det känns bra. Men om dom anställer någon som bor 1 timme bort istället för 5 (med bil) så är dom ju lite knäppa faktiskt. Haha.
 
Och jag vaknade upp imorse och kände att jag såg fram emot dagen. Det känns som att jag kan klara det mesta idag. Och det ska jag, för jag är bra! Jag är stark och jag tänker se till att ha en jäkla bra dag. 

Veronica Maggio "Inga kläder"

 
Jag vet hur du ser ut i inga kläder
Kan det va därför du blev obekväm när
Visst du kan klippa dig skaffa en annan tjej
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Jag glömmer aldrig dina hemligheter
Det du är räddast för fast ingen vet det
Visst du kan rycka på axlarna spela ball
Och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall
Och du försöker hålla masken
Så du kan sväva över marken

Visst du kan skratta och låtsas som ingenting
Men jag vet allt om dig för du har varit min
Du är nån annan nu i och för sig
Men när du strippar och klär av dig är det samma grej

Jag vet allt om dig.
 
© PhotoByKrüger ©

Så jäkla söta!

Grammis och Loffe, bestisarna!

Migrän

Har ridit tre hästar idag, och är rätt nöjd ändå.. även om alla inte var så lyckade..
 
Började med att stressa ute hos Exet idag, tidsoptimist som jag är. Eller ja, jag är rätt optimistisk över hur lång tid det kommer ta i stallet, tills jag är där. Då vill jag vara klar med marginal så stressar galet då. Men ja, det blev endast ett pass på ca 30 minuter, men han kändes lugn och trevlig så gjorde inte så mycket. Lite seg, och hade inga sporrar, men lyssnade ändå tyckte jag.
 
Red tillsammans med Jenny, vi skrittade fram och snackade mycket.. hon hade visst flörtat in mig som fotograf till delägaren av ridskolefoto, haha vi får väl se vart de leder ;D Ne men pratade, satte sen igång och han var trevlig idag. högergaloppen kändes bra, vänster lät jag honom rulla på mer, med fokus att hålla igång den utan att tappa bakbenen. Gick bättre mot slutet :) 
 
----------------
 
Frasse var knäpp som vanligt, men stundtals gick han riktigt bra ändå! Var galet trött men ändå rätt nöjd efter lektionen. I traven var han ändå rätt lugn, det var bara galoppen som var wroooom. Haha!
 
Och när jag väl skulle rida Zetra hade jag ingen energi kvar! Fick migrän innan jag satte upp, och han hade ett sår på läppen (ingenting han stördes av) och jag tyckte så synd om han så jag vågade först inte rida ordentligt.. och sen när vi började hoppas så var jag så feg. Och jag hade ingen kontroll på kroppen så ah. Jag red skitdåligt, men han hoppade ändå bra tyckte jag. Jag var bara värdelös... stackars häst!!!
 
Men Exet var iaf duuuuuktig, gjorde min dag<3

Fan

Skit blogg.se fuckade och ett helt inlägg försvan. Toppen.
 
Men det jag skrev var - bra start på dagen. Jobbintervju imorgon. Frukost och sen till Ekeby. Efter det till blåkulla, rida frasse och hoppa Zetra. Taggad!
 
Sen skrev jag att mitt liv känns som att det nästan är påväg att vända mot något bättre, det känns bra osv. Så trots många omständigheter är jag glad.
 
Sen la jag upp den här egobilden.

Försöker vakna på rätt sida. Kämpar på.


Småändringar

Nu kan ni se mina bilder som jag lägger upp på instagram, direkt på bloggen. Bara vrida blicken några centimeter till höger när ni scrollar igenom bloggen... och där är dom! Mitt i menyn. Fräscht.

Dagens tävling

Var inte så jätte nervös, lagom taggad, hade gott om tid och va bara lugn. Mamma fixade plastrongen och allt.. Skönt när man kan ta det sådär lugnt, få en ordentlig framridning och hinna andas.
 
Som vanligt är Mistel klockren, när det är tävling, redan från att man kortar tyglarna och börjar jobba. Kändes jäkligt bra på framridningen, hon var lydig och hade fin form. Kändes allert och pigg, precis sådär som man vill ha hästen på framridningen.
 
Inne på banan var hon sjuuuukt töntig för något på kortsidan, dommarbordet eller två vida "shackbräde hästar" som stod som prydnad. Ville inte gå förbi där, så jag la en volt och fattade galopp. Det är i princip omöjligt att få en häst att gå fram till något i skritt, om den verkligen inte vill, då den lätt kan borra ner alla fötter i backen.. i galopp däremot så har dom typ en hov i marken och man kan lättare sitta emot och trycka på. 2-3 varv på volten i galopp och en halt vid c, så var det INGA problem alls längre. 
 
Fick då startsignal, dock stördes ju min plan jag har när jag går in på banan. Frammåt, pigg galopp och vid startsignal - en halt på långsidan. Klapp på halsen, full fokus.
 
MEN... trots att hon lekte hoppetossa så behöll jag MIN fokus, jag blev inte nervös och fortsatte ändå rida. Det var ju bara det där att jag inte hann trycka på innan jag startade.. så hennes ordentliga power kom väl inte förrän efter mellantraven. Och  i första galoppen fick vi ett avbrott i ena hörnet, mitt fel! Jag var inte tillräckligt fokuserad på galoppen, utan bara på vägen. 
 
Men jag red ut från banan SJUKT NÖJD! Och jag blir sällan nöjd efter ritterna :) Men va så glad efter! 
 

Priserna jag fick idag

Det här fick jag idag, asså känslan! Fan vad jag har kämpat dom senaste veckorna för att teama ihop mig med Mistel, lära mig henne ännu mer. Träningsverk, svett och försvunna pengar (kursen) men fan va värt. 
 
Vi gick ut som nummer 12 av 36 starter, jag satt på tävlingens äldsta häst (21 år) som dessutom är ridskolehäst. Min allra första lokaltävling på storhäst, får godkända poäng av en hård dommare, börjar på 5e plats och höll mig kvar på placering tills sista start. In på prisutdelning som 7a.
 
Ååh är så stolt över min och Mistels prestation idag!


Grimskaftet är så jäkla snyggt, färgen på bilden gör den faktiskt ganska bra rättvisa, riktigt snyggt! Fina priser, äter säkert upp godiset ikväll ^^ Hästgodiset får Exet smaka imorn :D 
 
Utvärdering kommer snart!

SÅ JÄKLA BRA!

Vi kom 7a, bästa Mistel!!!


Godmorgon

Idag gäller det, min allra första lokaltävling på storhäst! Håll tummarna för mig!


Nobody.


Inköpt till tävlingen


Denna har jag dock gjort själv, till håret. Ni vet sånt som man sätter runt donuten :) 

Död i soffan

Halv 7 åkte vi från Blåkulla idag, det blev hamburger-middag i bilen och for vidare mot Ekeby. Helt sjukt borta i huvudet men 2 hästar red jag ändå.. och nu är jag helt slut. 
 
Hero gick bra idag.. orkar inte sitta och utvärdera passet. Det var ett standart pass liksom, inget kul, inget speciellt. Men han gick bra.
Exet gick inte vidare bra dock. Jobbig och dann, men mot slutet så slappnade han av faktiskt, rätt trevlig när jag travade av. Så är ändå ganska nöjd, tänker inte bli bitter precis. Känner dock att vi fastnat, går nästan lite bakåt. Måste hitta min motivation igen och fortsätta kämpa. 
 
Och nu sitter jag här och mår så jävla illa.

SnyggMistel

Fotade Mistel lite när jag promenerade henne efter duschen (visste dock inte att man måste ha träns om man ska promenera ridskolehästarna.. men men :P) Sjukt taggad var hon, hon vet vad som är på G. Satans cool den där tanten!

Tvättat "det svarta arabstoet"

Mistel blev iaf kallad för det idag :P har promenerat henne lite också, snacka om att hon vet vad som är på G! Taggad!


Övertoning i headern

Fick denna frågan idag, och tänkte att jag kunde svara på den direkt. 
 
 
Att övertona bilderna är inte så svårt som man faktiskt kan tro, iaf inte om man gör på det enkla sättet. Jag kommer här nedan att visa er två sätt man kan göra när man övertonar bilder :) Båda väldigt enkla! Här är ett exempel som jag kokade ihop på bara några minuter. Det går riktigt snabbt när man väl lärt dig :D

ENKLASTE SÄTTET:
1. Vi säger att vi nu ska övertona två bilder, med endast ett rakt sträck. Börja med att öppna bilderna i photoshop (eller vad ni har för motsvarande program på era datorer). Bestäm vilken bild ni använder som grund.
 
Jag valde två bilder på Cajsalisa och Dino här. Porträttbilden fick bli min grund, den gör jag ingenting med. Och även om det är grundbilden så behöver den inte täcka hela ytan. Återstående yta fyller bild2 ut
Det jag gör först är att klistra in bild2 över bild1 och placerar den där jag vill ha den. Det som är JÄTTE VIKTIGT är att bild.2 överlappar grundbilden (det underlättar om man sänker opaciteten på bild2)
 
2. Det man gör sen (och ja, det kommer låta väldigt simpelt) är att man bara suddar bort det som inte ska vara där, på bild2. Det som är viktigt för att få en mjuk övertoning är att använda en mjuk pensel, storlek är smaksak, men jag brukar använda en som är lagom. Testa er fram vad ni gillar!
På den här suddar jag bort det som är över Dinos ansikte på grundbilden. Jag suddar så rakt som möjligt och försöker hålla "linjen" mellan Dinos huvuden. Så som ni ser på bilden nedan
 
Och sen... KLART! Enkelt visst?
 
 
LITE MER AVANCERAT:
1. Även denna gång väljer jag ut två bilder, och även denna gång ska det finnas en grundbild. 
 
Bilden på mig och Exet är nu min grundbild, och bilden på mig ska jag tona in i den bilden. Nu ska det inte vara en linje, utan denna gång följer jag mina "former! Börjar åter igen med att placera bild2 där jag vill ha den, precis som förut.
 
2. Nu tar ni en mellanstorlek på suddet, även här på mjukaste, och suddar bort kanten på bild2. Denna gången så suddar ni en form som följer "objektet", som ni ser att jag har gjort här nedan. Ni behöver bara ta det yttersta nu :)
 
3. När ni gjort detta så drar ni ner opaciteten på suddet.
Först tar jag ner till 50%, och tar lite till på det yttersta, inte mycket alls behövs tas bort då. Sen minskar jag opaciteten ännu mer, till 20%, och då tar jag mer. Men man ska inte ta för mycket, då kan det se konstigt ut.. man bör även passa sig för att göra (i det här fallet) armen genomskinlig ;) Här tog jag bort det mesta som var över Exets rumpa, så att den inte skulle vara grön ;)
 
Man kan "dutta" lite med suddet där man vill ha lite mer, testa sig fram. Det är viktigt - våga testa! Hitta er egna stil :)
 
Och så var det klart!

omotiverad

Min motivtion och mitt humör har varit vid fotknölarna idag..
 
Jag var ur fokus på dressyrlektionen, lyssnade och var bara anti allt Monica sa. Kändes mest som "åka häst", även om Monica tyckte det gick riktigt bra idag. Men ah, satt väl mest och såg uttråkad ut. Haha värd kurs.. 
Har dock mina anledningar till att vara ofokuserad.
 
Hem, äta, byta om osv..
 
Sen var jag hos Hero, fixade o donade, innan jag red. Krävde inte mycket, det blev väl mest motion för honom idag, eftersom jag varit så omotiverad. Men han gick bra ändå :) Red väl 40-50 minuter i ridhuset, det var mycket folk så man fick ju se till o ha koll på alla andra. Det funkar INTE att sitta och räkna antalet hårstrån i manen.. hah.
Jobbade iaf med att flytta ut baken i bågar och att få med bogen i bågar. Gick helt ok ändå.
 
Exet fick vila idag ju, eftersom han vaccinerades. Kändes lika bra liksom :) Klockan vart även jättemycket när vi var klara med mockning och mat, så var skönt att inte behöva vara kvar en timme till.. 
 
Alla hästdagar är inte bra, även om det går bra. Det handlar om inställning också! 

hem och iväg igen

Är hemma och käkar (phad thai<3) och kollar prodject runway. Ska iväg till ekeby när jag käkat klart, rida Hero och skritta Exet. Mys<3

"Det är aldrig kört"

Har varit och hälsat på i skolan, precis vad jag behövde idag. Allt som känts upponer känns faktiskt lite bättre. Det är en slags trygghet i att gå in i det där klassrum och se den svarta lappen med den vita texten som säger "Det är aldrig kört" 
Jag hade verkligen turen att få så bra lärare som jag hade där, speciellt Stephan. Han har varit som en extrapappa för många av oss, och man har sån jäkla respekt för honom! Har aldrig haft en så bra lärare som honom! Saknar verkligen skolan.
 
För det är aldrig kört, aldrig. Jag måste bara komma ihåg det.
 
En av dom bästa dagarna i mitt liv. Studenten.. men ack vilken seperationsångest. Bästa läraren!

Kavajen

Råkade ju spärra kortet igår, men la undan kavajen så mamma var förbi och hämtade den idag. Hoppas den funkar bra, lär ju märka på söndag, visst? ;) 
Har även satt på mitt hästhuvud på denna kragen med! Den satt på min mörkblåa när jag köpte den, och har följt med sen dess. Tradition!

Funderar på att låta den översta knappen vara öppen och stryka ner kragen, tycket det är en för liten öppning, blir inge snyggt! 

Ridpass #3 - dressyrlektion på Mistel

Jäkla bra känsla hade jag idag! Hoppas den håller sig till imorgon!
 
Mistel var mjuk redan från början, så kom åt henne lättare idag och kunde få henne att jobba rätt mycket snabbare. Hon hade dessutom en annan sadel (igen) för den hon ska ha är på stoppning. Gillar knästöden på den hon har nu, men den är aldeles för liten! Har riktigt lågt bakvalv och hamnar dessutom PÅ bakvalvet. 
 
Men jag hade ändå bra sits i den här, var dock spänd i axeln så har oooont nu! Ska smörja in med voltaren, nu och även innan jag rider på tävlingen :)
 
Är SÅHÄÄÄR taggad inför lokaldressyren på söndag. WhoopWhoop.
Kan knappt föreställa mig hur maffig hon kommer vara på söndag. Hon VÄXER när hon har knoppar i manen och inser vad som är på g. Coolaste tanten<3

Pass #1 & #2

Två hästar red jag idag på Ekeby. En mysig uteritt på Wicky var först ut, hon var pigg och glad! Riktigt trevligt var det, lite avslappnande o så :) 
 
Sen så red jag ett pass på Exet i ridhuset, så länge jag hann dvs. Han gick bra, var lite jobbigt men fick tillbaka hans fokus fort ändå. Högergaloppen var gräjt idag, vänster ville han inte riktigt, tappade helatiden. Men jag var ändå väldigt nöjd efter, han kämpar på bra lillgubben :) 
 
Åååh, gjorde dessutom min dag när Exet började traska mot grinden direkt när jag ropade på honom! Han är ju inte snabb, så mötte han halvvägs.. så jäkla underbart att mötas av spetsade öron (förutom när Woody kom fram för att hälsa på mig också.. då va Exet sur). Kanske är lite ömsesidigt mellan mig och grisen? ^^
En snabb bild på Wicky

Big smile.

3 hästar och 10 timmar senare är jag hemma. Men maten väntar på mig så uppdaterar sen. Haft en sjukt bra hästdag idag! 

Brb stallet


Godmorgon


Skulle vilja vara rik

Eller åtminstinde ha lite pengar... att slösa på kameragrejer. Vill ha mer grejer och fota som fan. Ååååh, vill fota!
Älskar kameraväskan och kameraremmen!

Ah men toppen.

Lyckats spärra mitt kort och kunde därmed inte köpa kavajen idag.. mamma köper den imorgon ist, men ändå. Spärrat kort. Jippie. 
 
Och toppat på det är jag så snurrig idag att jag inte ens kände att tåget stannade och missade därmed min station. Hade ashög musik i öronen för att stänga av dagen, men stängde nog av för mycket.. hur kan man inte känna att ett tåg står stilla? Suck. 
 
Ska krypa ihop under en filt i soffan och hoppas på att ingenting mer negativt anfaller mig. Filten får skydda mig. 

Alldeles för kort

Ge mig mer sommar, jag behöver det.


Hästfri dag

Idag rider jag varken Exet eller Frasse. Som jag sagt förut så tycker jag det är lika skönt som tråkigt att ha en hästfri dag.
 
Ska åkta in till stan och hämta mig lön sen i fredags (man brukar få den på lördagar, men sjukskrev mig ju) och sen drar jag till lyckås och försöker hitta en billig, snygg och bra sittande kavaj :) Finns en på lyckås som jag älskar, för bra pris.. men skulle behöva st 36, som var slut..
 
Men nu förbereder jag mig inför dagen med Chai Latte och knäckemackor<3
 
Ska försöka hålla uppdaten idag, även om jag inte har mycket att skriva om.. har lite inlägg på g, kanske skriver klart dom. Vi får se!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Never stop trying.


Det er for vildt

Fick den här filmen av min polare, först fattade jag ingenting.. sen vek jag mig av skratt. Hahaha asså vafaaan? xD Galen! 

Nu, då och alla dagar som följer. Förevigt.

"Men en dag kommer jag och du, verkligen bli gamla.
Men jag älskar dig nu."

En ryttares värsta mardrömmar

Några mardrömmar för oss ryttare, känner ni detsamma?
 
- Att någonting allvarligt någon gång kommer hända sin häst
 
- Fel trosor på sig vid ridning
 
- Glömt sportbh'n vid ridning på skumpig häst
 
- Att vakna upp en morgon när regnet öser ner, för att sedan inse att hästen inte har något täcke på sig
 
- När hästen drar av sig skon samma dag som en träning
 
- Att bli galet kissnödig precis innan man ska starta på en tävling
 
- Att någon ska kalla ens älskling för ful
 
- Den dagen man är för stor eller för gammal för sin ponny
 
- Att ens drömprins är hästallergisk
 
 
Kommentera om ni kommer på någonting mer ;)

Stressad

Är hemma från stallet, har duschat ätit och ska nu fixa mig. Idag är det introduktionskurs för oss nya/outbildade på Globaltime. Dvs, jag ska på kurs för jobbet jag fick på Globen.
 
Exet var en klad kille idag. Låg bommar framme i ridhuset, och jag passade på att trava och galoppera över dom. Först var det bara hets med vrålspetsade öron, men sen så lugnade han faktiskt ner sig och lyssnade väldigt bra. Bla så kom han jätte bra på två galoppbommar som låg i rad, även om han tog i lite överdrivet så var han superduktig! 
 
Ne, stress stress. Sminka mig och torka håret. Bäst att logga typ... NU.

Godnatt


Heeey Hotstuff

Fyfan vad jag älskar den här hästen! Mysis stod och hängde på mitt huvud.. om man gör det kommer man inte undan utan att bli gjord till åtlöje ;)

Kaos!

Red Frasse och Zetra idag, som alla andra måndagar :)
 
Började med att jag kollade Frasses mungipor, han hade så mycket skit där så skulle pilla bort.. var dock inte alls kul att hitta vad som gömde sig bakom skiten. Stora jäkla skav, i princip gropar, som inte alls såg skönt ut. Stackar pöwnie! Dom va lxm inte från igår precis, kan inte tänka mig att sånna sår kommer på en dag. Och jag får dåligt samvete.. hade han sår i onsdags redan? Usch. 
Det är troligen ingen som tänkt på att kolla mungiporna på honom.. men iaf, för att komma till saken. Jag red med hack idag.
 
VILD ponny! Seriöst, han var helt blockad och lyssnade inte alls första halvtimmen. Jag fick inte ens stopp på honom i traven, han brallade på utan att reagera i princip.. så ja, jag fick helt enkelt styra honom rakt mot väggen. Det borde ha fått stopp på honom, visst? Eller kanske inte. Han var så blockad att han sprang rakt IN i väggen. Knäpp.
 
Efter ett tag fick jag lite pli på han, flyttade mycket för skänkeln och skrittade tills han slappnade av. Sen gick det rätt bra, några gånger sköt han iväg men jag tyckte ändå jag fick tillbaka honom bra. Något ponnyn kan är skänkelvikningar iaf!
Avslutade iaf lektionen nöjd, helt slut och trött, men nöjd. Lilla vilda ponnybus! 
 
Hopplektionen på Zetra finns det inte mkt att säga om. Han var stum i munnen, men flyttade riktigt bra för skänklarna idag.
Vi red en liten bana med upphöjda bommar, inte så svårt kanske men eftersom han var stum så fick jag inte riktigt med honom i svängarna. Första gångerna fick jag inte heller alltid rätt galopp efter. Sista var dock alla svängar rätt även om han gick på lite mkt. Är nöjd med lektionen iaf :)
 
Dock fick jag en mild hjärtklappning efter, när petra frågade om han fått godis innan passet. Kollar ner och ser ljusrosa skum från munnen. Panik. Blod? 
Shit va dåligt jag mådde, trodde att jag varit för hård i handen och därmed gjort illa honom i mungiporna. Hoppade direkt av och spände upp nosgrimman osv.. Kollade verkligen sjuuukt noga sen i boxen.. MEN - det fanns INGENTING i mungiporna! Fattar ni lättnaden? 
Troligen har han råkat bita sig själv lite lätt i tungan eller nått. Men det var INTE pågrund av MIN hand. Han fick massa godis och klappar sen. Han va glad och jag va glad :) Skönt!
Älskar hans mule och lilla vita trekant<3

Följer strömmen

Köpte en donut idag, tills på söndag! Det är så jäkla snyggt, dock har typ alla sånna nu.. men jag sticker väl ut lite med mitt röda hår ;) Känns för mycket "ponny" med rosetten+nätet som jag använder just nu... Tror dock den här är lite stor egentligen, hoppas den får plats, så att inte hjälmen trycker mot den. Får prova ngn dag!
Sitter även och pysslar lite just nu, nu får se sen ;) Tror det blir assnyggt! 

Drogad häst

Har varit med Sussie (ridlärare på blåkulla) till Stavskliniken med hennes 2åring. Monica tipsade om mig efter att jag följt med henne och hämtat Billie :) Så 9 imorse hämtade hon upp mig för att sen hämta hästen och vidare mot Stavskliniken. Dom skulle köra ultraljud på hennes bakben då hon i maj fick en skada på den djupa böjsenan (?) och nu skulle kolla om det läkt fint osv :)'

Sussies häst är dock väldigt känslig om bakbenen och har kickat mot en veterinär en gång, bjöd på en lårkaka.. Så hästen (minns inte namnet) fick lugnande för att inte riskera några kickar, även om hon sen i maj har blivit snällare med bakbenen :)

Så när det lugnande började värka så hade jag ett stort hästhuvud tryckt mot mig. Stod och kliade henne lite på mulen samtidigt som jag höll i henne. När hon va som mest drogad stod hon verkligen o lutade nosryggen längst mitt ben :P Blev lite tungt efter ett tag ^^

Nu är jag iaf hemma. Fick även 200kr för att jag hjälpte till, mottogs tacksamt! Även om jag hade ställt upp gratis.. men pengar är det ont om just nu så man klagar ju inte ;)


...

Allt jag vill veta är om du tänker på mig så som jag tänker på dig.
Känner du en saknad efter något som aldrig fanns på riktigt? 
Kan du svara på frågan som jag inte vågar ställa?

Finingar


Utvärdering av "tävlingen"

Lyckades försova mig imorse, men missade liksom ingenting förutom att bygga fram banan och gå den.. vilket inte behövdes, den var väldigt lätt :P
 
Zetra hoppade 50 (?) med en tjej innan, så det var skönt när jag började rida så var han redan lite uppvärmd och jag behövde inte trava runt så mkt tills han mjuknar i bakbenen. Framhoppningen gick bra, några konstiga språng, men när jag väl kom till ridning och slutade fega så gick det asbra! 
 
Eftersom det var blåbärshoppning så hoppade vi i grupper, och i min grupp var vi 3st.. så medans Lovisa och Petra hoppade satt jag i hörnet på Zetra med hjärtklappning. Försökte fokusera på att andas med det var inte lätt. Jag är inte rädd för att komma emot hindrerna, det är inga problem. Det är mellan hindrerna, jag vet inte om han kan få för sig att skjuta av mig igen. Ville spy och kunde nästan höra mitt hjärta slå. Hade sån sjuk hård och hög puls, mådde riktigt dåligt..
 
MEN - jag gav mig fan på att vi skulle klara det!!
 
När det var min tur kopplade jag bort rädslan och körde. Och det gick så jekla bra! Första och andra sprången blev asbra, hindrerna på långsidan blev fel med ett 3,5 galoppsprång. Efter det vart det vingligt men kom tillbaka och hann bli klar innan hinder 5 som också blev ett grymt språng, lite slarvig väg men 6an blev också bra :) Sen på sista kändes det som att det skulle bli ett bra språng, men Zetra tog i lite överdrivet mycket, men jag hängde med rätt bra ^^ 
 
Var så jääääkla glad efter :D Så stolt över mig, Zetra och våran runda! Taggar till lokalhoppningen!
 

2 tävlingsfilmer

Filmerna från dom 2 senaste tävlingarna :) fick precis den från idag, kanske lägger upp den senare tillsammans med en utvärdering!

Täving hos Ztreliin


Felfria!

Så jävla grym runda! Hade hjärtat i halsgropen och höll på att dö innan jag fick starta, men vi gjorde det! Jag och Zetra nollade en 90bana, jag satt kvar och jag spydde inte efter.
Känns så jekla bra inför lokalhoppningen!!! :D
Hehe fick en dressyr-medalj för hopp tog slut ^^

Kanske sova?

Imorgon (idag) är det blåbärshoppning på blåkulla, lite utanför ska vi som kommer tävla lokalhoppningen den 21 vara med för att hoppa. Så jag kommer hoppa 90cm på Zetra.. första gången sen han sköt av mig. Får typ ont i magen av att tänka på det. MEN - det ska gå asbra. Finns inga andra alternativ!

Någon som fotar imorn?

Återhämtning på bästa sätt.

En lång avslappnande dag i stallet, det jag behövde! Känner mig lite mer mig. Lite helare. För stunden.
 
Började med att mocka, fixa mat och allt annat nödvändigt... Sen så blev det en uteritt på Wicky. Va riktigt mysigt, och hon skötte sig bra trots att hon vilat två dar :) Trodde hon skulle vara "spändare" men det var inga problem alls! Haha vilken skillnad det är, jag är inte alls van med att behöva trycka på och smacka lite för att rejsa på raksträckan.. Med Exet behöver jag bara släppa lite på tyglarna och trycka till en gång med benen, och då går det foooort. 
Men det är mysigt att rida ut och slippa dragkampen! (även om Exet har blivit bättre nu)

Exet fick gå i ridhuset, men det gick åt helvete. Han var stel, stark och tappade takten helatiden i traven, oavsett hur mycket jag försökte hjälpa och rätta till. Kämpade ett tag, gjorde öppna i skritt och när han mjuknade lite så travade jag av. Hade inte kraften idag att jobba loss honom, får ta det i veckan ist. 
 
Sjukanmälde mig från Viper idag, då jag faktiskt inte mått så bra.. dock kan man ju inte sjukanmäla sig från stallet, men det var lite uppfriskande att vara där. Mysa med goshästar och slappna av!

Look for the girl with the broken smile

It's not always rainbows and butterflies
It's compromise that moves us along, yeah
My heart is full and my door's always open
You can come anytime you want

Maroon 5 "She will be loved"


Onödigt tjöt.

Ska fräscha upp mig, dricka en beroccaboost och se huruvida jag orkar ta mig till Ekeby nu eller senare. Har två hästar idag, Exet och Wicky (W står i samma stall). Extremt mysigt, behöver en lång mysig stalldag. Rensa tankarna lite, slappna av och må bra. Så ja, borde ta mig ut.
 
Men jaja, onödigt tjöt det här kanske. Har liksom ingenting å säga.. 

Bra dag än så länge!

Kort barbackapass på Exet i ridhuset, inget krävande men han gick ändå helt okej.. lite stel och något seg, men bra galopp. Red typ 20 minuter bara, men var tvungen att springa iväg till bussen sen.
 
Efter Ekeby åkte jag till Blåkulla där jag hjälpte Sandra och Lovisa med att fodra och sen red vi ut på Brave, Frasse och Grammis. Mysigt! Dirr efter det var det dressyrkurs för Monica på Mistel.
Venne om jag tyckte det gick så bra, gick ju lxm bättre igår, tycker mer om att rida för Lotta. Medans L säger upp med händerna säger M ner. Blir ju helt klyven, kommer typ bli schizofren efter dom här kurserna! Haha.
 
Ne men ah, är inte helt nöjd, har bättre känsla när jag rider för Lotta, känns mer som att jag har "all" kontroll då, nu kändes det mer som om jag bara skulle sitta där och se prydlig ut.. ahja. 
 
Ska duscha och byta om nu, sen åker jag iväg och jobbar! Får se hur de går, kommer vara helt slut imorgon!! 

Bilder från PAS Div2 - del tre

Klockan var 6 när Daniel red, så att bilderna är inte dom bästa mot slutet finns det en anledning till :)

Hänger med smilla igen


I will never stop loving you

Så jävla fin!

Världens bästa och goaste häst. Han börjar bli så jäkla fin i kroppen nu, snygg hals och muskler på rumpan. Långt ifrån hur han ska se ut men det känns skönt att det går frammåt så pass bra!

Och att det är en glad o pigg häst man möter när man kommer till stallet. Kärlek till Exet<3

Västen in action

Visst ser jag glad ut? :D

.


Dressyrlektion och BUS-möte

Lektionen på Mistel gick väldigt bra! Hon har fått ny sadel som jag älskar, jag kommer ner i den lxm :) I början var hon lite sladrig och jobbig med sen hittade jag lite och kom åt henne. Känslan var iaf bra, och efter mycket jobb o svett så kom hon till en fin form med bra kliv bakifrån.
 
Imorgon är det dressyrkurs för Monica. Min ridning (så som jag rider för Eckers) och Monicas utlärning hör inte ihop, och jag känner på mig att det kommer bli kaos. Men jag får väl göra det bästa av situationen! Får hoppas hon inte tycker jag rider värdelöst eller nått..
 
 
Efter lektionen var det möte med ungdomssektionen, och det gick väldigt bra :) Vi kom fram till rätt mycket och hade riktigt kul! Som det ska vara på BUS-mötena. Kommer bli asbra den vi ska fixa i höst!
 
Liten del av us, snygga visst ;)

Hemmafru

Medans Felinda stod i duschen ställde jag mig i köket och bakade en kladdkaka, hur bra vän har hon inte?

Är asmätt nu! Den va sjukt god, med glass och värmda hallon till<3

Omnomnom


@felindas place

PhadThai, B&J och film - gömysigt!!

Frasse gick bra mot slutet idag, men i början kunde han inte ens skritta xP han va minst sagt pigg i början men jag börjar hitta lite knappar iaf, känns bra :)

Jackie berömde mig för att jag behöll sitsen även om han var springig och jobbig, kul å höra! Det är ju väldigt lätt att man lutar sig framåt på unghästar, för att man vill hjälpa till, men egentligen förstör man mer är hjälper. Man tappar sin egna balans och när det är en pigg ponny som Frasse är det bra med lite tyngd i baken så man kan sitta tillbaka när han inte drar :)

Tror det kommer bli asbra sen när jag hittar knappar på F och lär känna honom :)


Hänger med stallkatten

Supergosiga smilla, sötkisse :)


Bilder från PAS Div2 - del två


Fotade lite


Frukost!

Har man inga flingor hemma så... 

Idag...

Ska till Ekeby om en timme Mormor skjutsar mig (tack!!!) om en halvtimme till Ekeby, ska bara pyssla lite med Exet och mocka.. även om han kanske inte ömmar idag så känns det ändå inge schysst att rida honom lxm. Men mysa kan man alltid göra! 
 
Sen vid 3 åker jag till Blåkulla för att rida Frasse, idag rider jag iaf med i en grupp.. tror det är fem vuxna, Jackie är instuktören. Hoppas han är lika lugn som i måndags :) Det här blir 4de gången jag rider honom då, andra gången jag rider honom i en grupp :)
 
Och sen... åker jag in mot stan för att käka middag, snacka skit och sova hos Felinda! Tanken var egentligen att vi bara skulle träffas imorgonbitti för att käka och fota, men vi utökade den planen lite :D Kommer vara mysigt! 

Filmerna på G

Har slarvat lite, glömt bort filmerna från senaste tävlingarna.. men imorgontorsdag LÖRDAG (!!!) får ni båda + bilder :) Håll ut!

Öm om tassarna

Exet ömmade ganska mycket om fötterna idag, så blev ingen ridning alls idag. Han verkades imorse, men trodde faktiskt han skulle vara ridbar ändå.. Kan ju inte påstå att jag inte stod och svor över det. Exet har nu inte gått klokt på 4 dagar. Perfekt. Han som börjar bli så fin. arhhggfeehvgrr.
 
Gick ett varv runt travbanan med honom iaf, den va nyfixad och fin så det gick rätt bra ändå. Men var ändå rätt irriterad, minst sagt.
 
Pysslade lite med han, han fick smaka nya maten som vi köpte till han.. MUMS sa han! Vart helt galen och överlycklig, typ som att det var godis xP Stod sen och pussade mig i hela ansiktet och tiggde efter mer :P Sötnosen! 
 
Han ska börja vänjas in med det nu, sen ska en ny foderstat fixas till hans tavla + ändring på listorna. Kommer nog bli asbra, nu kommer han ha någonting att bygga muskler på ordentligt :) Snygg han kommer bli!
Världens bästa!

Change something!

Jag tänker inte sitta och vänta, titta på och hoppas att löser sig längre. Samtidigt som det är bra att tänka "allt löser sig" så kan det vara lite farligt. Det är bra att hålla hoppet uppe, se en ljus framtid och vara positiv.. men vissa klarar inte av det uttrycket. De gräver ner sig själva i princip, och tar uttrycket för seriöst.  
 
Ja, allt brukar lösa sig tillslut, men INTE utan att man själv ger sig fan på det. 

Jag säger alltid att allting löser sig, och tyvärr så grävde jag ner mig lite mycket i det förut.. men jag tog tummen ur röven och nu står jag här med TVÅ extrajobb. Dessutom har jag börjat rida mer i veckan, precis som jag velat länge. Det finns fortfarande delar av mitt liv som saknas för att jag ska känna mig tillfredställd och lycklig. Det finns även dom som sätter käppar i mina hjul, ofta. Dom som drar ner mitt humör, gör mig arg och irriterad eller bara allmän förstör.

Jag är nöjd med hur det är för mig nu, innom ridningen och medd jobb, det funkar just nu och jag mår bra. Men jag lägntar  efter ett fast jobb på vardagarna och en egen häst att åka till varje dag och göra precis som jag vill med. Sen finns det andra faktorer jag saknar. Jag saknar mina vänner, jag träffar dom inte alls så mycket som jag skulle önska, men jag försöker. Jag saknar att ha en varierad vardag, jag vill att det ska hända saker, olika saker, varje dag... och jag saknar att ha någon att sova med.

Men allt tar sin tid, och allting löser sig. Det jag kan göra är att se till att allt löser sig och ta tag i saker med mina egna händer. För jag vill må bra och vara extremt nöjd med mitt liv!
 

Okej, jag var hungrig!

Men nu är jag mätt iaf! :) Det bästa med att inte behöva gå upp på morgonen - man hinner äta ordentlig frukost. Omnomnom. 

Knäckemackor med ost&gurka, filmjölk med solrosfrön kokos och mandel, te och ett glad beroccaboost. Nu ska jag nog överleva resten av dagen!

Världens finaste<3

Älskar den här bilden på finaste! Minns den dagen, jag och Fell hade en plåtning som var riktigt kul och fick några riktigt fina bilder på dom.. sen fick Fell plåta oss lite, och det här är min absoluta favorit. Exet hade så snygga muskler i halsen då, skrutten<3 Och så får man inte missa att han har en blomma i munnen ^^

Jekla bacillusker.

Nu har min hals slemmat igen sig, låter urfånig när jag pratar. Roooligt! Så ah, jag stannar hemma och vilar tills mamma slutat jobbet och åker till stallet då. Att bege mig ut i kylan och gå en lång väg låter inte helt lockande.. vill ju inte bli sjuk påriktigt :) 
 
Så en sen kväll i stallet blir det, trots min hals så ska jag rida lite. Exet behöver röra på sig, men han ska ändå inte gå så hårt idag. Jobb i skritt och lite trav, ingen galopp. Får se, om mamma stannar kvar, om jag lägger fram två markbommar så han får lyfta lite på fötterna idag!
 
Så dagens sysla tills halv 6 - mumsa på knäckemackor, dricka te och berocca, kolla på tv och kanske blogga lite :)

10 helger i rad

Jag räknade precis ut att, räknat från klubbhoppningen för typ 1 vecka sen, så kommer jag tävla 10 helger i rad. Och i princip varannan dressyr/varannan hoppning. 
 
7 oktober - nu på söndag är det blåbärshoppning, och jag hoppas vi får vara med och hoppa 90cm, även om det inte finns som alternativ. Sen flygturen på Zetra i våras har jag inte startat 90 på honom.. och det är höjden jag ska hoppa på lokalhoppningen. Behöver lite självförtroende!
 
14 oktober - Lokaldressyr på Mistel, LB:1. Min första lokaldressyren/tävlingen på storhäst!!! Ska rida åtminstonde 50% bättre än i söndags! Förhoppningsvis få tag i några stadiga stövlar tills dess! VILL komma i övre halvan av startfältet, minst!
 
21 oktober - Lokalhoppning på Zetra, 90cm. Sjukt nervös, första lokalhoppningen på storhäst!!! Allt jag vill är att rida en snygg, kontrollerad och felfri runda! 
 
28 oktober - Stockholmscup på hemmaplan, mot Roo Gård. Hoppas jag får rida iaf, inte bestämt. Men oavsett kommer jag säkert vara där.
 
4 november - Stockholmscup på hemmaplan, mot Nacka. Samma där, hoppas jag får rida.
 
11 november - Stockholmscup på bortaplan, mot Täby. Hoppas jag får rida! (Helst rider jag nog på bortaplan, det är roligast.. men har inget emot att vara med på alla matcher xP)
 
18 november - KM-Hoppning på blåkulla. Troligtvis med Zetra, om ingenting händer här emellan.. skulle va kul att försöka få igång Exet i hoppningen också, tills dess, men ah, det är 1,5 månad kvar tills dess :)
 
25 november - KM-Dressyr på blåkulla. Ingen aning om vem jag kommer rida då, det lär vi märka när det närmar dig. Men Exet är jag sugen på att ta med, om det fortsätter gå såhär bra som det gör nu, och köra en LC-runda med honom :) 
 
 
Sen tror jag tävlingarna ligger lite på hyllan ett tag. Vet inte när KM på Ekebt är dock, men får väl se hur det blir :)

0 unika besökare idag, rekord!

Haha något jätte konstigt hände vid 12 slaget.. tydligen var det INGEN som kollade in min blogg idag/igår. Va ju tråkigt att min blogg är så ouppskattad.
 
Skämt åsido.. blogg.se är inte riktigt med i svängarna verkar det som. Förutom det här så kan jag inte förhandsgranska när jag håller på med designer på blogg.se just nu. Det är riktigt irriterande. Tänk er att ändra någontingting och tvingas spara det för att sedan öppna bloggen och uppdatera den där, för att se hur det blir.
 
Grrr. Arg o irriterad.

Bilder från PAS Div2

Fler bilder kommer

Här får man inget gratis inte!

Red Frasse själv idag med, gruppen hade teori.. han var faktiskt ovanligt lugn idag, troligen för att Jenny "bråkade" lite med honom igår och jobbade på att få loss honom, så det var bra :) Han var trevlig å rida, spände sig ibland och var ändå väldigt stel. Fokuserade på att jobba med dom diagonala hjälperna och att ställa igenom honom ordentligt. Ibland protesterade han och kastade huvudet åt ett håll. Men han behöll lugnet
 
Galoppen var även lugn den, till och från. Vänstern kändes väldigt fin, högern ville han inte riktigt fatta, och om han väl fattade så vart det ofta fel. Väldigt irriterade, men jag kämpade på! Han kämpade också på och det var två svettiga satar som gick in i stallet sen 45 minuter senare :P
 
------
 
Hopplektionen på Zetra började INTE bra. Han var stel, fast i munnen, kollade i taket och var allmänt.. otaggad! Fick jobba som faaan första 20 minuterna! Det snurrade i huvudet att han gått tillbaka till hur han var i våras, just eftersom han var stel och stark förra veckan... men det släppte!
 
Jag tror helt enkelt han var otaggad och hade tappat gnistan lite. Jag tror jag vet varför, det är ju bara funderingar och inte fakta.. men han tycker det är tråkigt att fjöshoppa, det vet jag! Så nu när det varit mycket hoppning på "standardlektionerna" så kanske han typ tröttnat lite. För när vi började hoppa så vart han sig själv och mer taggad. Dock fortfarande stel.. 
 
Märks även lite att jag inte haft honom i dressyren på 2 veckor, disslike!
Snyggingen!!

Middag i stallet


Duktig ponnybus!


Svinkallt!

Är faktiskt redan hemma från stallet, var där redan vid 8 imorse, och Exet skrittades bara idag..
Det var sjukt kall iaf!! Gick runt med Exets fleecetäcke virat runt mig ^^


Frusen

Sitter, fullt påklädd, invirad i mitt täcke.. och pappa fortsätter envisas med att det då inte är kall i huset!

Han kanske har missat en grej... Det är HÖST nu!!! Sätt på värmen vafaaaan!


Godnatt!

Ska göra som katten.. Sova!


Följ mig här!

Lookingwicked@twitter
Mariekruger@instagram