Kaos!

Red Frasse och Zetra idag, som alla andra måndagar :)
 
Började med att jag kollade Frasses mungipor, han hade så mycket skit där så skulle pilla bort.. var dock inte alls kul att hitta vad som gömde sig bakom skiten. Stora jäkla skav, i princip gropar, som inte alls såg skönt ut. Stackar pöwnie! Dom va lxm inte från igår precis, kan inte tänka mig att sånna sår kommer på en dag. Och jag får dåligt samvete.. hade han sår i onsdags redan? Usch. 
Det är troligen ingen som tänkt på att kolla mungiporna på honom.. men iaf, för att komma till saken. Jag red med hack idag.
 
VILD ponny! Seriöst, han var helt blockad och lyssnade inte alls första halvtimmen. Jag fick inte ens stopp på honom i traven, han brallade på utan att reagera i princip.. så ja, jag fick helt enkelt styra honom rakt mot väggen. Det borde ha fått stopp på honom, visst? Eller kanske inte. Han var så blockad att han sprang rakt IN i väggen. Knäpp.
 
Efter ett tag fick jag lite pli på han, flyttade mycket för skänkeln och skrittade tills han slappnade av. Sen gick det rätt bra, några gånger sköt han iväg men jag tyckte ändå jag fick tillbaka honom bra. Något ponnyn kan är skänkelvikningar iaf!
Avslutade iaf lektionen nöjd, helt slut och trött, men nöjd. Lilla vilda ponnybus! 
 
Hopplektionen på Zetra finns det inte mkt att säga om. Han var stum i munnen, men flyttade riktigt bra för skänklarna idag.
Vi red en liten bana med upphöjda bommar, inte så svårt kanske men eftersom han var stum så fick jag inte riktigt med honom i svängarna. Första gångerna fick jag inte heller alltid rätt galopp efter. Sista var dock alla svängar rätt även om han gick på lite mkt. Är nöjd med lektionen iaf :)
 
Dock fick jag en mild hjärtklappning efter, när petra frågade om han fått godis innan passet. Kollar ner och ser ljusrosa skum från munnen. Panik. Blod? 
Shit va dåligt jag mådde, trodde att jag varit för hård i handen och därmed gjort illa honom i mungiporna. Hoppade direkt av och spände upp nosgrimman osv.. Kollade verkligen sjuuukt noga sen i boxen.. MEN - det fanns INGENTING i mungiporna! Fattar ni lättnaden? 
Troligen har han råkat bita sig själv lite lätt i tungan eller nått. Men det var INTE pågrund av MIN hand. Han fick massa godis och klappar sen. Han va glad och jag va glad :) Skönt!
Älskar hans mule och lilla vita trekant<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback