PAS Div2 dressyr

Efter dagens klubbdressyr åkte vi (jag & Cajsalisa + föräldrar) mot Gladö för att tävla ponnyallsvenskan.
 
Vi var där i ganska perfekt tid, tog det lugnt, kollade in anläggningen, banan och underlaget. Såg några ryttare, käkade och planerade in väldigt bra och noga. Älskar när dom har fasta starttider (hade dom inte på förra stället)! Men det var lugnt och tack vare det blev det en väldigt bra framridning för CL. Dino gick sjukt fint på framridningen!
 
Dock hände nått när hon gick in på banan, så Cajsalisa tappade formen lite på honom och ja, det gick inte riktit lika fint som innan. Tyvärr! Men hon fick 62% iaf, och kom på en 13de plats av 24 d-ponnysar.
 
Tyvärr gick det inte så jätte bra för Elin, Spike har en tendens att dra i hanbromsen. Såg ut som han var mer taggad idag faktiskt, i börjad.. men ah, det gick inte hela vägen. 
 
Daniel och Palle kammade däremot en placering idag, kom 5a med 65%, duktiga grabbar!
 
Laget kom 6a allt som allt, av 9 lag. Jag tyckte dom kämpade på väldigt bra, trots kaos och pressen av att vi bara hade tre ryttare (dvs att vi inte kunde räkna bort någon).. Tyvärr så tror jag inte det räckte till finalen, vi hade behövt 6% till och kommit 5a. Synd!
 
Har massa bilder! 

Klubbdressyr på Mistel

Idag var klubbdressyren på mistel, och som ni kanske sett så tog vi hem den gulblåa rosetten i LB:1an!
 
Kanske inte ska börja med att säga att jag faktiskt var riktigt missnöjd med ritten! Jag red dåligt och hade inte henne så allert och med som det vanligtvis brukar vara. Den där Powern som jag brukar få till på tävlingarna fanns inte. 
 
Dagen började väldigt fel också.. försov oss en halvtimme, stod fortfarande och knoppade när jag hade 5 minuter tills jag skulle ut, kom ut i ridhuset 10-15 minuter senare än planerat och hade nästan bara 20 minuter på mig.. dvs inte alls så lång tid jag behövde, och hann inte pausa ordentligt och tänka, fokusera, komma ner i sadeln, hitta Mistels power och ja.. kaos. 
 
Sen det faktum att jag ALLTID blir sjukligt nervös när Monica dömmer, tankarna som gick i huvudet var liksom "om det inte funkar nu kommer M kanske inte låta mig starta lokaldressyren sen.." Så ja, vart ju bra spänd...
 
Iaf, i själva programmet så hade hon som sagt inte sin power, fick inte till den vanliga rundheten i halsen och fick avbrott i första galoppen då jag inte fick fram henne. I andra galoppen vart hon istället lite FÖR på. Hmm.. Dåligt red jag.
 
Men ja, kom ju på första plats iaf, så någonting gjorde jag väl rätt antar jag :P
 
Film och bilder kommer sen!

Number one


Photoshop

Sitter och fixar med Lovisas design (dom två som gissade, gissade rätt) och kom över en bild på henne och Grammis som jag tycker är jättefin egentligen, men ändå inte. Men tack vare min vän PS5 så fixade jag lite, och det är som två olika bilder.
 
Det är någonting man verkligen inte får glömma! Hur mycket man kan ljuga, manipulera bilder, fixa och ändra. Nu har inte jag gjort någon stor förändring, bara färger ljus och kontraster i princip.. men om vi snackar modebilder, reklambilder och allt sånt. Det går även att retuschera ridbilder så extremt mycket! Ska visa er sen, tänkte ta en bild där hästen inte går så ultimat och fixa till. 
 
När man är duktigt på photoshop, och kan allt det där, så är man inte lika "lättlurad" över dom där bilderna som läggs ut på modellerna med porslinshy och långa killer-legs. Visst, det finns dom med bra hy och killer-legs, men alla ser helt enkel inte ut så. Det är rätt sjukt egentligen hur mycket man kan manupilera bilder sådär.. för skojs skulle brukar jag sitta och göra så ibland, överdriva totalt, för att sen sitta och bläddra mellan orginalet och den omgjorda. Skillnaden är ibland skrämmande.
 
Var inte riktigt meningen att bli en lång text eller så, hehe hoppsan.. men lägger upp bilden på lollo.
 
Före:

Efter:
Men det är en väldigt fin bild ändå :) Tycker jag! 

Sleten.

Är på blåkulla, helt slut och överdrivet trött! Har legat i cafet och sovit typ en timme xP


Och så har jag knoppat Lollos häst, men inte min egen. Bra liksom.. men blir man mutad så blir man ^^ Grammis är snygg nu iaf, lagom till tävlingen imorn :P

Och ja.. Imorn är det ju tävling för mig med, klubbdressyr på Mistel, LB:1. Har inte hunnit tagga till än dock, men det kommer nog sen!


Åker och träffar vänner

Blir nog en asbra fredagskväll/natt men fina underbara vänner. Precis vad jag behöver just nu! Skulle vilja sitta hemma egentligen, men vi kommer ha askul så det blir bra när jag väl träffar dom och blir lite taggad :) 
 
Bjuder på en fin bild från en helg för några veckor sen, fan vad kul vi hade då!!!
 
Om nån undrar så sitter jag och byter skor på bilden, Vic gjorde mig sälskap och killarna... ja det undrar jag också. Erik drar en pose iaf x)

Jag hjärta HV polo

Var som tidigare sagt på lyckås-rean, och fick med mig hem den väst som jag länge kollat på, från HV polo. Valde den i brunt, även om jag har mer som matchar till mörkblått.. dock var loggan lila och det tyckte jag INTE var snyggt! Så brun blev det, och älskar den

Ska försöka fixa en bra bild sen, när jag har den på mig :)
Det bästa är nog att man kan sätta fast luvan. Det är det värsta som finns när luvan "flappar" på ryggen!

Småshoppig

Har varit på lyckås-rean precis och fick med mig en sak jag suktat efter länge. Visar sen, assnygg och 400kr billigare (y)


mycket nöjd och mer träningsvärk på g!

Mistel e ju så jävla rolig å rida!! Även om jag glömde sporrarna och fick utsätta mina stackara träningsvärkande ben för både det ena och den andra.. haha ne men hon är ju mycket svårare att komma åt utan, men jag kämpade på och det kändes riktigt bra mot slutet! 
 
Vi jobbade galoppfattning på medellinjen och sen öppna på långsidan. Sen jobbade vi även galopp på en fyrkant, där kändes det verkligen som att jag kom åt henne, även om jag inte hade sporrarna på mig. Göskönt!
 
 
Exet gick sjukt bra, på honom hade jag iaf sporrar och det kändes riktigt bra idag! Galoppen, speciellt höger, gick SÅHÄR braaaa!!! I högern - En volt, hel långsida, en stor volt och sen halva långsidan!!! i LUGN galopp!!!! Fyfan vad det går bra just nu!! 
 
Helt euforisk ^^
 
Men det gick asbra, och har gått jäkligt bra ett tag nu! Hoppas Thomas känner det på söndag när han kommer ut! Dock kommer inte jag vara där, men ändå :) Är sugen på att starta dressyr snart på honom! Pay&Ride eller något sånt.. skulle vara kul, och vara fett redo inför km-dressyren på ekeby sen. Känner för revansch från förra året!!
 
Imorgon får han gå lite lugnare :)

@blåkulla


Mot stallet!

Taggad tjej.

Pillar på en design

Någon som kan gissa vem det är till?

Nyttig frukost!

Lite Berocca Boost, D-Vitamin, strepsils, knäckemackor och Babybell - asgod frukost faktiskt! 
Vågar inte äta bröd just nu, min mage bråkar med mig.. dock hade jag ju glömt hur jäkla gott knäckemacka är! Fattar inte att dom inte har knäckebröd i typ usa å grejer. Töntigt! :)

Nu ska jag mumsa lite på min frukost, sen ska jag göra någonting (blev superpigg av beroccan!).. ikväll blir det dressyrlektion, sen ett dressyrpass på Exet efter det. Är taggad till tusen!


Orkar inte

Har ingen stor lust att blogga egentligen..
 
Frasse var ruskigt pigg! Som en ettrig iller, ville bara springa o springa o springa, men till och från vart han ganska lugn faktiskt. Dock kunde jag inte fokusera, förståeligt kanske. Red ensam idag, gruppen jag skulle rida i hade teori, så...
 
Exet hade ingen energi, inte jag heller. Men han gick bra i galoppen, kunde tom galoppera en långsida, rakt spår. Framsteg! Lånade ett spö sen men då vart han knäpp. Sen när jag la ifrån mig spöt så vart han seg igen. Jobbigt var det. Men dom stunder han var seg ist för tung och knäpp så galopperade han ändå ganska bra.. förutom det faktum att jag knappt fick fram han.
 
Stänger ner bloggen nu. Godnatt.

Till minne av en otrolig liten ponny<3

 

 And the tears come streaming down your face

When you lose something you can't replace

When you love someone but it goes to waste

Could it be worse?

 


Vila i frid

För ett år sedan skapade jag den här bloggen. Samma dag tävlade jag en otrolig liten ponny vid namn MP Girl, och vi vann den klubbdressyren med 69%. 
 
För 9 månader sen red jag henne för sista gången, någonting jag inte visste då. Det ridpasset kommer jag aldrig glömma, den känslan jag hade. Det var det bästa passet på MP, sen jag började rida henne den hösten, det kändes som att allt bara stämde. 
 
Jag minns vad jag skrev, när jag började rida MP, om henne. Jag hade inte upplevt någon stor personlighet hos henne då. Detta var dock någonting som ändrades väldigt drastiskt när jag lärt känna denna ponny lite närmre. Och trots lårkakan hon gett mig, och dom gånger hon hotat att sparka, så blev jag fast för den där lilla new forest flickan. Jag lärde mig mycket på henne och har, trots endast en kort tid, mycket att tacka för! 
 
Dom senaste månaderna när hon stått där i boxen, har jag ofta tagit mig tiden att stå och prata med henne. Med spetsade öron och den nyfikna mulen som nosade överallt. Hur hon tyckte om att bli kliad på pannan. Det kommer vara tomt nu, idag, när jag åker till blåkulla. Kommer sakna henne så extremt jäkla mycket! 
 
I måndags när jag hälsade på dig, var jag beredd på att det skulle bli sista gången.. det fanns liksom i bakhuvudet, och jag visste att du skulle åka, men hag ville ändå inte inse det. Och det känns fortfarande inte verkligt. Men något man nu inser är hur mycket en häst kan betyda, även om det inte är ens egen.
 
Fina ponny, fina fina flicka! Du var speciell, men jag älskade dig för det!
 
Vila i frid MP Girl!

Helt slut och lite illamående.

Haha imorse på tåget mot jobbintervjun så kollade jag smset som jag fått av han jag skulle möta.. för att det stod EFTERmiddag och inte FÖRmiddag. Asså åååh, det sög, kunde sovit längre!
 
Men jag hoppade av där Felinda bor, käkade lunch med henne (subway, mums!) och sen när klockan blev halv 3 rörde vi oss på viperroom. Det gick asbra och jag ska provjobba där nästa helg :) Blir epic!
 
Sen köpte jag lite saker på h&m, sen åkte vi och köpte mina skor.. nu sitter jag dock med dom på och undrar om jag egentligen borde ha en storlek mindre :s Tycker inte om när jag kan vicka med tårna.. och hatar när mina fötter ser större ut än vad dom är.. men ja, ska gå runt med dom lite här hemma och känna efter. Snygga är dom iaf!!!
 
Och ja, nu sitter jag här. Ska äta någonting, eller borde.. mår äckligt illa och det är inte så kul :/

Nyinköpta

Köpte mina efterlängtade kängor idag! orkar inte fota en klok bild, men det blev dom blanka! Älskar dom!

Hipp Hipp Hurra!

IDAG FYLLER BLOGGEN 1 ÅR! Trodde aldrig att jag skulle hålla igång, aktivt, i ett helt år! Men så blev det ändå :)
 
Ja må den leva, ja må den leva, ja må den leva ut i hundrade (kanske inte så många) år!!!

Hästfri tisdag!

Imorgon har jag faktiskt en hästfri dag, vilket jag personligen tycker ska bli jävligt skönt (pga träningsvärken) men samtidigt otroligt segt.
 
Förutom jobbintervju (jag SKA ha det jobbet!!!) och skoshopping, så händer ingenting annat speciellt.. tror jag. Eller? Nä, det är nog lungt :) Chilla galet kanske? Någon som vill träffas? Vara social? :)
 
Okej. Duscha och sova! Godnatt!

Hej träningsvärk

Det var länge sen jag hade sån här träningsvärk.. dagens andra och sista pass var smärtsamt på riktigt. Som grädden på moset så var Zetra både stel och stark idag.
 
Vi red bommar idag. 3 upphöjda travbommar på båge, 3 upphöjda galoppbommar på båge och en kort bana med upphöjda bommar. Som sagt så var han stark och stel idag, det gick liksom an, men jag var långt ifrån nöjd med passet. Jag gjorde mitt bästa men det gjorde helatiden väldigt ont i axlarna och benen. Sen att Z inte var den enda som var stel, jag satt i princip frammåtlutat större delen av lektionen idag. Illa.
 
Efter galoppen vart han dock mjukare, och han var helt ok lugn på "banan", taggade till på vissa bommar. Haha asså, han drog på mer idag på upphöjda bommar, än vad han gjorde igår på hindrerna xP Mupp!
 
 
Juste! Red ju Frasse för första gången idag också! Var sjuuukt kul och ponnyn har grym POTENTIAL!!! 
 
Haha när vi travade fram vart jag lite nervös, han sköt iväg som en kanonkula och jag fick knappt ner honom i skritt igen. Trodde hela passet skulle vara så x) Men jag hittade lite knappar och efter lite trav-skritt-trav osv så lugnade han ner sig :) Tror det här kommer bli sjukt bra, för ju längre in på passet, ju mer "knappar" hittade jag. Som sagt så har han potential, och vissa gånger under lektionen så kändes han riktigt fin. Såklart sköt han iväg ibland, men då var jag rätt snabb på att få tillbaka honom, och när vi travade av så var han riktigt lugn :)
 
Rider Frasse på onsdag igen, då för Jackie! Längtar!
 
Bill o Bull!

Rida ponnybus, brb


Saknar egokameran

Asså seriöööööst!!! Min mobil har inte ens kommit in på lagning än!! Dör. 
Behöver kvitto eller garantibevis för att vi ska slippa betala, någonting jag inte har.. men kan det vara så jekla svår att lämna in den iaf? Lxm, okej det kanske blir dyrt men feck it, jag får väl betala! Vill bara ha MIN iphone tillbaka! 
 
Det är min pappas chef som skulle fixa det, ngn han kände som kunde laga den eller nått. Fattar inte helt.. men verkar inte som att någon någonsin tar tummen ur röven. Suck.
 
SAKNAR MIN EGOKAMERA!
Random inlägg.

Helt matt

Nu är jag helt slut, ska lägga mig tidigt och förbereda mig inför en ny vecka som kommer bestå av bla jobbintervju, hästar, kompisar och tävling. Bäst att börja den utvilad ;)
 
Exet var snorig och väldigt hängig idag, så blev bara skritt för honom idag. Plaskade lite i sjön som finns på utebanan, och ett varv runt travbanan. Det kanske inte är något, men han är värd lite vila iaf, så han går inte imorgon heller. Vila upp sig lite :)
 
När jag skulle rida Izor så regnade det, och även om jag inte ville så blev det till att traska upp till ridhuset. Han var inte frammåt alls där inne, och jag har sån sjuk träningsvärk i benen så orkade helt enkelt inte jobba fram honom.. som tur var slutade det regna och jag kunde gå ut och avsluta på banan. Där var han framåt och trevlig, lite stark men kontrollerbar iaf :) Fick två bra, kvicka fattningar där ute, höll galoppen ett tag och nöjde mig sen :)
 
Juste.. funderade ett tag om jag tog fel häst, då Izor idag var superduktig i gången, och skrapade typ max 4 gånger och lät mig (nästan utan protest) hålla på med bakbenen :) Humörshäst?

Svar till Anna

 
Vill börja med att säga att jag inte red med babypelhamet idag, utan ett kimblewick som inte är lika skarpt.
 
Skillnad eller inte så har väl jag precis samma rättigheter att vara sjukt nöjd med min ritt och att vi var felfria? Det hade varit en annan sak om jag på något vis påstått att jag gjort något bättre än "ni andra" eller sagt att jag är den enda som kan rida Z. Det har jag aldrig påstått :) Jag är bara glad över en bra tävling, med tanke på hur det gick för oss senast...
 
 
Jag rider dessutom endast Zetra med pelhamet på måndagar, i hoppgruppen, med målet att kunna gå tillbaka till vanligt bett men ändå behålla samma kontroll som jag har med bebypelhamet.. På torsdagar i dressyrgruppen riden jag honom på det tredelade, precis som "ni andra". 
 
Vill du att jag ska förklara hela historien för dig, om varför bara jag rider honom på det och hur det kommer sig att jag ens gör det, varför jag började och hur jag kände över det då... då får du gärna komma fram till mig i stallet och fråga. Inga problem! :)
Jag är på blåkulla på måndagar 16-21.30, onsdagar 16-18.30 och torsdagar 17-19.30... och eftersom du läser min blogg så vet du troligen hur jag ser ut.
 
Ha det så bra! 

Åker och rider två fina

Två lugna korta pass, på två fina pållar. åh, jag som redan har träningsvärk! Det kommer nog inte bli bättre av att rida mer... :P

Dagens tävling - resultatet

Skulle mer än gärna lägga mig i soffan och dö några timmar... men eftersom jag har två hästar att rida, och inte fixade em. maten till någon av dom igår, så måste jag vara där innan 4. Kommer iaf hem tidigt!
 
70 cm
Han var lugn på framhoppningen, riktigt cool, och hoppade ganska bra. Lydig och fin :)
 
På banan kom vi fel på första och han blev sjukt stark efter det, men jag fick tillbaka honom och resten av banan gick superfint. Några knasiga språng men många bra också. Vart inte precis omhoppnings-svängar, men vi slutade ändå på en andra plats :) Askul :D
 
80 cm
Kände redan på framhoppningen att han var piggare och starkare, men hoppade riktigt bra. Lugnade ner sig efter ett tag.
 
På banan började det riktigt bra, men efter tvåan sköt han iväg och jag hann inte få tilbaka honom och bli klar innan trean, så vi rev.. blev sjukt irriterad på det, och det störde nog min fokus resten av banan. Så det blev knasiga språng och lite för hög hastighet.
 
Är irriterad på mig själv för att jag förstörde mot trean, annars hade vi nog varit felfria till omhoppningen, och om jag hade varit felfri på omhoppningen så hade jag fått med mig två rosetter hem xP Attans!
 
Filmer kommer.
Gillar den här bilden från tävlingen på Loppan skarpt! :P  

Nöjd och utslagen

Är helt slut, luktar svett och mår jäkligt illa.. Men är ändå riktigt nöjd med dagen! Uppdaterar när jag kommer hem


Tummen upp


Tävling imorgon!

Är lite nervös! Imorgon är det klubbhoppning på Blåkulla. Startar såklart Zetra dåra, men väljer  att bara hoppa 70-80 eftersom.. ja.. ni kanske minns hur det gick? Pang i backen! 
 
Imorgon ska han gå i MITT tempo, om han inte lyssnar får jag bryta av till trav eller nått. Göra halt typ... Haha asså jag kommer tävla mot ponnysarna, och det kanske känns orättvist med tanke på hur han kan pulsa på och hans stora steg.. men tro mig! Dom svängarna ponnybarnen har möjlighet att göra, har inte jag en chans till! 
Eller man ska ladrig säga aldrig, han kanske blir världens smidigaste häst helt plötsligt xP haha.
 
Någon som fotar imorgon?

Mystur i regnet

Blev äntligen en uteritt med Exet. Trotsade vädret, och blev typ dyngsur på köpet :P Exet var dock duktig, lite pigg med det gjorde inte så mkt, han va glad och lydig ändå :)
Gammal bild dock.

Envisast vinner

Ponnyjekeln va inte på humör idag.. eller får man säga ponnyjekel när det inte är ens egna ponny? Äsch, jag gör det iaf. Ponnyjekel. 
 
Izor var sur och otålig i stallgången, fick inte ens dra handen från rumpan ner på benet utan att han "sparkade" mot mig (hotade kanske, snarare). Blev sjukt irriterad på han, så väntade ett tag, såg till att han stod stilla mest. När han va lugn så bestämde jag mig att ge mig fan i att hans ben skulle borstas och hovar skulle kratsas.
 
Så vad gjorde jag? Haha, jo jag tar tag i hans ben och håller fast det medans han tjurade och försökte sparka till höger och vänster. Det är verkligen en fråga om envishet och viljekraft. Vem vann? Jag! Sen fick jag kratsa hans hov utan problem eller bråk :) Massa beröm fick han då!
 
 
Passet på Izor gick ändå bra, han tyckte dock att jag var jobbig och försökte få av mig en gång i en fattning. Men ajabaja, jag var snabbare än honom och 3 bockningar senare och högljuda grymtningar (arg) från mig så stod han där stilla. Det är liksom viktigt att visa vem som bestämmer, och ja.. det är ju jag som bestämmer!
 
Men annanrs var han duktig :) Fick några bra fattningar (några riktigt dåliga också) och han var lydig. Jobbade mycket med att han skulle stå stilla när jag gjorde halt, och gå där jag ville. Red även med väldigt breda händer idag, för att han skulle känna mer stöd.
När jag var nöjd och han gick bra så travade jag av med längre tyglar, och bad honom sänka sig och trava på lite (fast ändå lungt) och det gjorde han jätte fint :)
 
Så han var inte ponnyjekel hela tiden idag ;)

Påpälsad och klar

Mot stallet!


Kängor<3

När min lön kommer på tisdag är det dags att skaffa in nya skor. Mina kängor är döda, påriktigt. Och det är så jäkla snyggt med kängor, speciellt på hösten! Skopunkten har 3 par jag är sugna på, men kan inte bestämma vilket par jag vill ha. Dom kostar 350, bra pris ändå :) dom kommer säkert inte hålla (som mina andra par) men vad gör det lxm xP
 
Vilka tycker ni är snyggast?

Middag

Värt med powerwalk när man äter ostbågar, chips och cola till middag. Nyttig.

Två fina pållar

Blev ridhuset idag, för båda hästarna. När jag skulle åka så öste regnet.. höst. 
 
Izor skötte sig bra tyckte jag. Idag var han den ponnyn jag hade förväntat mig rida redan igår, pigg ponnybus! Även om han kanske inte gick lika... fint, så var han roligare att rida idag. Eftersom han var piggare var han mer fram för skänkeln, och det är ju trevligt att slippa sitta och driva helatiden.
 
Fokus idag låg på att få honom stadig, lugn och att han skulle lyssna på mig. Han skulle gå där jag bad honom, vilket inte var det lättaste i alla lägen :P En gång när vi mötte en häst så tänkte han tvärvända och följa efter, och vissa gånger tröck han sig lite mot andra hästar. Men nej, idag var jag med på noterna! 
 
Asså Izze har sån jäääkla skön galopp! Den är så luftig! Ganska stor skillnad från Exet xP Körde även mycket fram och tillbaka i både trav och galoppen, vilket kändes som att det funkade bra. Han tyckte iaf det var kul att galoppera på lite ^^ 
 
 
 
 
Exet var även han fin idag, dock inte lika fin som igår, mer bråkig och stark liksom. Men ändå fin! Är nöjd liksom och jag känner framstegen. Har inte så mkt att säga, jobbade på att få honom loss och mjuk i sidorna, och få till aktiva bakben. Flyttade ut rumpan mycket i volterna och på bågar, i trav och skritt. Han har blivit väldigt lydig för skänkeln tycker jag och håller takten när man ber honom flytta lite i traven :)
 
Galoppen kanske inte var så jätte bra idag, men ridhuset är lite smalt för honom just nu. Men samma där, det går ändå frammåt. Något jag är glad över är att galoppen blir mer och mer uppåt än frammåt. Speciellt fattningarna. Istället för att direkt slänga sig fram när jag fattar (för han börjar galoppera direkt) så känner man hur han nästan studsar till uppåt med frambenen xP Okej.. jag är sämst på att förklara.
Tack Mamma, som gjorde ett tappert försök att fota ^^ det var sjukt mörkt i ridhuset dock, så ni får s/v bilder :)

Det bränner - Tummen upp för det!

Exakt en timme var jag ute, så jäkla skönt! Det bränner i låren! Underbart. Ska hoppa in i duschen nu, äta lite fort och sen kolla upp när bussarna går :)
 
Vad gillar ni min tränings-outfit? Hah

Ska lyfta på röven.

Ut på powerwalk nu! 
 
Har inte varit ute på pw sen i somras, det har lxm kommit ngt i vägen eller så har jag helt enkelt varit för trött.. vilket inte är bra. Men tar tummen ur röven, sliter mig från soffan och drar ut och rör på mig! Musiken följer självklart med, högsta volym i öronen! Power. 
 
Sen åker jag och rider två hästar, Izor och Exet! Ska försöka ta tag i att rida bommar med Exet idag, får se hur det går. Beror lite på hur sent jag kommer ut.. men ni lär märka ;)

Går tillbaka till ponny

Något jag glömde säga igår... jag kommer börja rida ponny 2ggr i veckan! Askul :D Blev frågad av Eckers (och Monica o Lotta) om jag kunde tänka mig/hade tid att rida Frasse på måndagar och onsdagar. Sa självklart ja! 
 
Frasse, eller Inters Fairplay som han heter egentligen, är en 5årig d-ponny som står på ridskolan. Sjukt söt! Har aldrig sett honom gå dock, men kan bli spännande ;) Hoppas det går bra så att jag faktiskt FÅR rida honom 2ggr i veckan ^^ 
 
Rider honom första gången nu på Måndag :)
Lånade bild från Sandra, som jobbar på ridskolan. Vet att hon red Frasse förut, hon gjorde det förut iaf :) Sjukt gosig ponny!
 

Pass 3 - Dressyrlektion på Mistel

Var taggad på att rida Zetra, eftersom det gick så mkt bättre förra lektionen, men icke.. Mistel blev det. Förmodligen för att jag ska tävla henne om tre veckor :)
 
Men det är kul att rida Mistel, hon är så cool!
 
Jag hade lite svårt att hitta henne, var jäkligt länge sen jag red henne, och hon är en helt annan häst på tävling än träning (i.m.o) Men mot slutet fick jag helt sjuuuka känslan!
 
Först gjorde vi serpentiner, sen omvänd sluta (?) med omställning och sen volt på mitten av långsidan. och blabla, minns fan inte alls. Galoppen jobbade vi mkt med, och i slutet så skulle jag ta tillbaka henne så sjukt mkt , och fifan vad jag fick jobba! Lotta stod och sa "tänk tävling!" och jag gjorde det verkligen. Satan vilken samlad galopp! Hahaha och jag jobbade skiter ur mig, Lotta var dock inte helt nöjd och ville ha mer xD Men men, det kommer!
 
Tur att Mistel bara behövde gå den lektionen idag, för jag slår vad om att det var minst lika jobbigt för henne som för mig ^^
 
Är så sjukt taggad inför den 14 oktober nu!

Pass 2 - Exet

Fyfan va bra Exet gick braaa! 
 
Det gjorde nog sitt att jag bråkade med honom igår, för idag gick han så bra! Han var lydig och lugn, något stel bara men det släppte lite sen. Red ett kort, men intensivt pass idag, eftersom jag fick lite bråttom. Fokuserade på galoppen som var SÅ SJUKT BRA! Till och med vänstergaloppen!!!! Flera varv höll han i vänster, utan att tappa bakdelen. Visst, lite fort gick det kanske, men ändå! 
Med tanke på hur jag kände över vänster kan ni kanske tänka er hur höger var? 
 
Stort leende på läpparna hade jag! Satt och öste beröm till honom, kunde tom klappa honom på halsen under själva galoppen! Mmmh, älskar när det går frammåt på det här viset :D Hoppas det fortsätter så! 

Pass 1 - Izor

Mockade, bytte vatten och fixade, tog sen in lillkillen i stallet och började borsta honom. Han skrapade mycket med framhovarna, fick säga till honom ordentligt en gång och petade till honom, och resten av gångerna lyssnade han när jag sa nej till honom med skarpare röst. När han lyssnade fick han beröm och jag pratade med mjuk röst igen. Efter ett tag försökte han knappt, så han fattade ju snabbt :) Får se hur han beter sig i stallgången imorgon..
 
Passet blev inte så långt kanske, men det var jättevarmt när jag red han! 
 
Izor var inte riktigt som jag bestämde mig.. han kändes faktiskt lite seg, vilket jag var chockad över. Kan ju varit pga värmen, får se imorn :) Iaf, hans galopp är sjuuukt maffig, även om han var lite seg där med så var den så jäkla luftig! Och han är riktigt mjuk i munnen :) Ska försöka få fram honom mer nästa gång, lxm lydigare för skänkeln. 
 
Travade/skrittade av honom på travbanan, en gång hann jag inte med honom och vi hamnade i diket. Maria har varnat mig för att han kan göra så, men jag var helt enkelt inte beredd eftersom han hade skött sig så bra xP

Grymt!

Sån jävla bra hästdag!!! Är helt jäkla slut, och hungrig, men galet nöjd! 

Ett bra pass på Izor, ett grymt pass på Exet och ett jävligt lärorikt pass på Mistel! Och jag tänker köra ett inlägg per häst, så att det inte blir ett enda långt xP Men först - ska jag äta! 
 
Åååh, är på så bra humör nu :D En lång dusch efter maten och bloggandet.. mmmh, grym dag! Kommer kunna leva på det här länge! 

Cool ponny och grym ridtravare!

Är på blåkulla nu, direkt från Ekeby vart det. 2 hästar alltså avklarade, och det var 2 riktigt bra pass!

Rider Mistel på dressyrlektionen idag, riktigt kul :) var dock taggad på att rida Zetra idag, men men ^^


Dagens planer

Om 45 går tåget, sen bussen, mot Ekeby. Vädret verkar vara rätt lungt idag, och jag hoppas det håller sig så! 
 
Idag blir första gången på Izor, och jag hade planerat en uteritt tillsammans med Felinda (som skulle få låna Exet dåra), eftersom jag inte vill börja med ett seriöst ridpass på volten.. heller inte rida honom när jag är själv. Izor är nämligen lite speciell, som Maria uttryckte sig xP Men ah Felinda måste jobba, tyvärr, så får väl bli ett litet "lära känna" pass istället. 
 
Så dagens fokus ligger på att lära känna Izor lite, och få en bra relation till honom :P Även om jag bara rider honom 4 dagar så tycker jag det är viktigt att börja lungt. Exet kommer få gå slingan idag, hela eller halva får vi se, huruvida jag hinner.. måste ju nämligen åka vidare till Blåkulla sen. Dressyrlektion idag!
 
Sååå.. rida tre hästar idag igen. Älskart!
Mitt första möte med Izor, tror han precis hade kommit till Ekeby då. Exet var inte fräsch just då (Januari) och vi skulle ta en promenad i kylan. Tess och Izze fick hänga på, så snälla som jag är ;) 

Önskas låna!

Någon som har dressyrstövlar i storlek 38 och en svart dressyrkavaj i storlek 36, tills den 14/10. Det är lokaldressyr då, och vill inte rida med mina mjuka, för korta hoppstövlar... och kavajen jag har är mörkblå och lite för liten. 
 
Det är min första lokaldressyr på storhäst, vill se lite prydlig ut iaf :)

Hopplektionen 17/9


usch

Det kändes så jäkla bra i början han var mjuk och lugn, men sen så slog något slint och Exet slutade lyssna. Verkligen stängde av. 
 
Jag trodde det var för att han blev stressad när så många saker hände i ridhuset. Sadelprovning, westernhäst som var överallt (kändes som det), ridlektion över halva ridhuset och hästar som gick och kom.. så jag gav upp att få honom att lyssna och gick ut. Dock vart det värre.
Ute sprang han bara och höll tag i bettet, och jag tappade tålamodet lite. Skrittade på långa tyglar rätt länge, gav det en ny chans och det funkade ett tag. Sen stängde han av och sprang igen. Då gav jag upp, hoppade av och gick ett varv runt travbanan. 
 
Red väldigt länge ändå.. Ville verkligen inte ge upp, men jag kände att det inte fanns någon chans och inget jag gjorde skulle få honom gå som i början. Han hade bestämt sig och idag var hans vilja tusen gånger starkare än min. Det var bara att hoppa av och hoppas på att han bara var på dåligt humör idag!
 
Mupphäst.
 

Det kliar i fingrarna

Är sugen på en redig photoshoot.. eller flera om jag ska vara ärlig!
 
Vissa är till häst, och vissa är med endast människa/människor på. Det är dock svårt, för jag har bilder i huvudet men har inte rätt människor till dom. Jag har snygga vänner men tyvärr, ni är inte snygga på rätt sätt ;D haha.. Ne, men det är spännande och lite utmanande att fota nya människor :) Som när jag fotade Malins låtsassyrra Ida tex.. 
 
Ne men har jag läsare som är sugna på att vara med på photoshoots, så kan ni ju höra av er, kanske finns det någon där ute som är perfekt för mina shoots? :) Ni får mina tre favoritbilder som tack, om ni ställer upp! 

100% bestämd

Har Exet veckan ut nu verkar det som, mysigt :) Är dessutom på betydligt mycket bättre humör idag, och är 100% bestämd på ett ordentligt, mjukgörande och svettigt pass!
 
Dock är jag inte sugen alls på att ta bussen ut, ifall vädret skulle vara dumt mot mig igen! Men ska äta, ta disken och sen får vi se.. kommer säkert va så rastlös att jag tar bussen iaf... eller går. Oavsett - stallet idag! 
 
Och för dom som inte fatta förra inlägget, jag har blivit timanställd på Global Time! :D Kort om det - jag kommer jobba i kioskerna i Globen på evenemang (om jag intresseanmäler och dom väljer mig dvs). Det här är alltså inget jag kommer kunna leva på, men en bra början! Och jag är glad! Och saker börjar äntligen gå lite framåt, jag står inte bara still! Woopa.
 

Godmorgon!


Fågel, Fisk eller mittemellan?

Kollade igenom lite bilder på Z (varför vet jag inte) och fann en bild där han för en sekund släpper bettet och krullar ihop sig. Att han gör så ibland gör mig inte så mycket, då det bara är ögonblick. Det faktum att han väljer att släppa för att slippa är dessutom hundra gånger skönare än om han biter tag.
 
När jag skrattade lite åt hur ful den bilden är, så kom jag på att jag även har bilder som är raka motsattsen av den. När han biter tag och visar upp sin underhals.. av någon anledning tog jag fram en av dom.. och satte bredvid varandra. Även tillsammans med en bild där jag faktiskt har ett stadigt stöd i tyglarna och han gick bra. 
 
Ibland känns inte Zetra som samma häst som man red lektionen innan. Det är lite som att han bestämt innan hur han ska gå, vart han ska ha huvudet. Haha tänk er Z stå i boxen på torsdagarna och tänka "Hmm, vad ska Marie få stå ut med idag? Ska jag vara fågel, fisk, eller mittemellan?". Jag tror nog det är så.
 
Om man ändå förstod vad rackarna egentligen tänker!


formulations och minnes-problem

Det jag saknar på min blogg är andra inlägg än utvärderingar... det finns många inlägg i mitt huvud... jag minns dom bara aldrig. Värdelöst.
 
Jag kan sitta på bussen, vara i stallet osv, komma på någonting jag vill skriva om... och när jag väl sitter här. Inget. Eller så har jag inlägget i fingrarna, tänker skriva det, men jag får inte fram budskapet på något vis alls. Jag kan inte formulera mig klokt! 
 
Vill ju så gärna göra kloka och intressanta inlägg. Attans. 

BebisExet?

Är det bara jag som tycker Exet ser lite ut som en unghäst på den här bilden?
Sjukt söt iaf, fina killen<3


Noll motivation

Påväg till stallet började det regna, som jag skrev förut.. då var det inte så mycket. Dock ändrades det fort och när jag börjat gå från bussen öppnade sig himlen. 20 minuter i spöregnet tar orken ur en, och jag kom till stallet lagom irriterad. 
 
Väl i stallet drar jag av mig mina dyngsura ridkläder, för att sedan se att mitt hår förstört min tröja. Det värsta med rött hår - blir det blött så färgar det av sig. Hemskt.
 
Och sen, på toppen på det.. min mobil har troligen blivit fuktig när den legat i min ficka i min dyngsura jacka, och nu funkar inte hemknappen. Fan. Fan. Fan. Den ligger i ris nu, det drar typ ur fukten, så får se om den vill leva sen... min tur asså.
 
Iaf, pga allt som drog ifrån mitt bra humör från mig, plus att Exet var dyngsur... så förlorade jag totalt motivationen att rida. Brukar rida iaf, men att sätta mig på hästryggen idag var verkligen ingenting jag ville. Så det blev en promenad, och sen hämtade mamma mig i stallet.
 
Och that was that lxm.


"vad sa du?"

Sitter och väntar på bussen, med hög musik i öronen. Har typ alltid det när jag åker buss/tåg, rider, mockar eller bara sitter vd datorn.. Det är så jäkla skönt att stänga av omvärlden på det sättet.

Dock medför det ett problem... Jag hör aldrig när folk pratar med mig. Uppfattas säkert som dryg vissa gånger när jag inte svarar, hörlurarna syns ju inte alltid :)

Men det var egentligen inte det jag skulle skriva från början... Nopp. Jag skulle egentligen klaga över att det regnar och att jag om 14 minuter ska gå 20 minuter i regnet. Mums på det.

Dessutom så mullrar det lite i luften. Gillar inte.


Brunch

Åker och rider världens finaste varmblod nu, sådeså.

Dock är nog inte vädret på våran sida...


Favorit i repris.

Älskar den här bilden, gosExet<3

Sällskap i soffan

Jag, datorn och katten hänger i soffan. Tar det lite chill liksom!


Hopplektionen

Det gick riktigt bra idag, red med ett kimblewickbett idag, då Petra behövde pelhamet. Det var mycket stummare än pelhamet, men funkade bra ändå. Han var ju lxm inte lika avslappnad och trivsam som han varit annars, men lydig och så iaf.
 
Vi började hoppa två hinder på en evighetsbana typ, gick rätt bra när jag "kom på" hur jag skulle göra för att få runt honom. Lugn var han, och vi fick några riktigt bra språng med bra avstånd. Självklart blev det fel ibland :) 
 
Sen hoppade vi en bana med två små smidiga svängar och två längre transportsträckor. Första rundan, som var lite lägre, gick jättebra förutom ett språng som blev jättestort. Andra rundan, som jag själv fick välja att köra (eftersom han gick så bra på första, och man vill ju sluta egentligen när det går som bäst) så gick också allt jättebra förutom en kort sväng som blev för kort och jag inte blev klar. Han hoppade, smidigt, över 90 (?) oxern ändå, även om vi var suuuuuper nära :P 
 
Är sjukt nöjd med lektionen! Känns bra inför söndag :)
 
Edit: Söndag = Klubbhoppning på ridskolan!
Film kommer!

Helt slut och nästan helt nöjd.

Tre hästar och 7 timmar senare så är jag hemma i soffan igen. Kan ju inte säga annat än att det är skönt att sitta ner lite, men har haft en bra hästdag iaf :) 
 
Hero gick bra, han var väldigt pigg, troligen pga att han vila igår och att det blåste lite idag.. men jag utnyttjade det till min fördel. Red på utevolten och fokuserade på att han skulle vara lydig och följsam. Framåtbjudningen var riktigt bra och han hade härliga steg.
Om jag ska jämföra med senast jag red honom så var han mycket mer framåt i galoppen, och efter lite jobb så hängde baken med ordentligt och jag kunde verkligen sitta och jobba i galoppen. Något jag hade problem med idag var dock att få med bogen ordentligt i högervarvet, men han känns iaf mer jämnsidig än sist... med tanke på att jag inte ens kom på vilket som var hans dåliga varv xP
 
Det som är så kul med Hero är att han är riktigt välriden och om man gör rätt och rider bra så får man betalt. Förutom det har han väldigt mysig personlighet och är snäll rakt igenom! Dock var han riktigt otålig på att få komma in i boxen och käka idag, och han talade verkligen om det :P Men ja, jag gillar verkligen Hero, tycker om att rida honom och jag lär mig faktiskt lite om mig själv varje gång jag rider honom!
Blev ju frågad om jag kunde säga vad jag tycker om Hero, det är ju inte bara Jenny som har sina fan genom hennes blogg. Haha. ;) Men kan inte säga mer än att han är precis så go och charmig som han framstår på Jennys blogg, om inte mer!

 
 


Exet fick gå ett kort men intensivt pass på ridbanan, med hacket. Han var sjukt stel i vänster, men rätt fin i höger. Kom åt honom ordentligt vissa stunder, kändes bra! Högergaloppen kändes också super, dock lite snabb och han lutar för mycket innåt fortfarande. Vänster var tom tretaktigt till och från, jobbar på i den, men han orkar ju inte än. Imorgon ska jag dock mest fokusera på vänster (självklart rida i höger ocksp men endast för variation) och få honom mjuk och lydig. Kanske kör på lite travbommar... om jag kommer ut tidigt dvs och vädret sköter sig :) 

Biler från förra måndagen

Glömde ju ladda upp dom här, så ni får dom nu lagom tills denna veckans hopplektion :P Hoppas det går lika bra idag!


Taggad!... och hungrig.

Ska snart bege mig mot Ekeby, börjar med ett ridpass på goa Hero och sen mot nästa stall på Ekeby och Exet. Eller tvärt om. Ah vi får se! Ska bli kul att rida 3 hästar idag, snacka om träning! Men jag gillar det, behöver det och så kommer kanske min dygnsrytm bli normal igen om jag kommer hem dödstrött 10 ikväll (så sent kommer jag hem från hoppträningarna). 
 
Och det är tur att man är en fighter, för mitt huvud är inte på min sida idag. Men en huvudvärkstablett ska tryckas i, mat ska ner i magen och vatten ska drickas i mängder! 
 

Kom även och tänka på att det är måndag, vilket brukade betyda skola för några månader sen. Sjukt vad jag saknar skolan asså! Att han någonting att göra om dagarna. Men rätt skönt att slippa lektionerna och att sitta hemma och plugga på kvällarna...
Men om allt går som det ska gå (enligt mig själv) så kommer jag ha 2 nya extrajobb innom en snar framtid, vilket kommer vara asgött. 

Elin Haglind & Spike

Hade glömt resten av bilderna, så ska försöka fixa dom :) Oavsett om ni vill se eller inte..

Bra helg.

Hade en riktigt bra helg! Eller ja, vissa fragment var inte ens okej, men större delarna av helgen var epic. Igår var vi ute och firade Emelie som fyllde 18, skulle vilja skriva så mycket men allt hör inte hemma här på denna blogg. Fina goa snälla människor har jag umgåtts med (och Nasse), sånna människor som får en på bra humör, tar fram det bästa ur en. Älskar det! 

Kan påstå att jag var ruskigt trött idag, men det är ju standard av för lite sömn. Haha. Men jag och Fell gjorde det vi gör bäst - tog det chill. Phad Thai, Cola, Chips och glass förgyllde denna dag! Tummen upp för det.

Och påtal om onyttigheter, nu är det fan dags att jag tar mitt shit together och slutar äta sånt skit. Och börjar gå pw's igen också. Är verkligen ur form, och det är inte bra! Lxm, jag är dösvettig när hästen inte ens är lite svettig, så ska det väl inte vara? ^^
Nyvaken b-rud väntar på att maten ska bli klar. Visst är jag söt?

Mycket häst

Den här veckan kommer vara riktigt hästfylld, och jag älskart!
 
Redan imorgon ska jag rida 3 hästar. Hero, Exet och sen hoppträning på Blåkulla, dvs hoppning på Zetra. Sen så, från torsdag till söndag, rider jag även Izor, vilket betyder att jag kommer rida två hästar dom dagarna :) Har bara sett Therese rida Izor fåtal gånger, men han ser otroligt ball ut iaf, så kommer bli kul att rida honom! Och att rida ponny igen, var ett tag sen nu :)
 
Skulle va kul att få med sig någon som vill fota också, det är ju otroligt här på bloggen utan nya bilder... någon som känner sig sugen kanske?

Ni får en bild på Hero iaf, med sin söta hängläpp :P

Seg söndag med fin vän

Sov till 12, Fell och jag gick med Vic till tåget, köpte sen Thai, låg i soffan och kolla Avengers, och nu ligger vi i sängen igen. Lagom sega.

Men det är rätt mysigt ändå :) och eftersom jag kommer rida väldigt mycket nästa vecka så kändes det även lite skönt att vila upp sig ^^


!

Inget bloggande, är för upptagen med att leva idag. Ha en fin lördag!


Hemmakväll

'2 Fast 2 Furious' på tv, nyfärgat hår, ansiktsmask på, nagelfil i hand och nagellack som väntar på bordet. Fina vänner att snacka med, pannacottan står i kylen och stelnar. Inga föräldrar och bara en bror hemma. Lugnt.
 
Kan ju inte klaga precis! Ibland är livet bra fint iaf.

Duktiga häst

Är nöjd med Exet idag, även om det inte alltid gick så bra. Han orkade inte i vänstergaloppen hela tiden och blev istället stark. Blev inga bommar idag, pga vädret. Ville inte rida bommar i ridhuset eftersom det är så trångt där inne... så får ta det någon annan dag helt enkelt. 
 
Red många volter och bytte varv ofta, drev på och tog tillbaka. Mycket variation. Efter framridningen satte jag mig ner och krävde från honom, kändes liksom ovanligt lätt att rida honom, vilket var skönt. Högergaloppen kändes jätte bra men som sagt, vänster orkade han inte. Satsade mest på fattningarna, och att få tillbaka honom i traven, efter avbrotten. 
 
Ska rida med det där bettet några gånger till, sen växla med det tredelade, bettet med koppar-rullar och hacket.. kanske det raka bettet också. Ah, får se.. Men det kommer nog bli asbra :) 



Ännu ett bra pass

Men min mage skriker efter mat, så får uppdatera senare. Tjingeling.

Sjukt bra hästdag!

Började med ett bra pass på Zetra. Red med martingal på, och det gjorde stor skillnad! Han var en helt annan häst idag, och det var så himla kul! 
 
Jag red dessutom ruskigt mycket bättre idag, mer bestämt och med bättre sits. Kändes riktigt bra. Det var kul att rida idag lxm! Vi red fram själva, alla gångarter, mycket skänkelvikningar i skritter gjorde jag osv. Sen så red vi öppna och sluta, och lite galoppfattningar. När jag började kräva mer vart han ju spändare, men jag kunde ändå sitta ner till och från, vilket va skönt :)
 
Var iaf nöjd efter lektionen! Att martingalen kan göra sån stor skillnad! Vi ska köra med den några gånger till, Sen ska vi testa utan :)
 

 
Exet gick ruuuuskigt bra idag!
 
Testade ett skarpare bett som jag tänkte testa när jag rider bommar/skuttar hinder, iaf i början. Tycker egentligen inte så mycket om det, och vill inte betsla upp.. men det funkade ändå bra. Och jag red även på honom mycket bättre. Idag jobbade han igenom hela kroppen, blev inte tung och var lättare att mjuka upp. Även galoppen funkade ovanligt bra, såklart svårare i vänster. 
 
Imorgon ska jag rida bommar om jag kommer ut innan 3..  vill inte göra det när det är massa folk där, blir så stressad då :P 
 
Fick även kvällsfodra idag, då den som skulle göra det glömde. Tur att jag ringde och kollade!


Mot blåkulla

Ska snart gå till tåget, dressyrlektion idag. 
 
Har inte mått så bra på morgonen, så får se hur det går. Ska även rådfråga Lotta idag och se vad hon tycker om jag ska ha martingal på honom idag, eller inte.. anledningen till att jag vill testa det är för att han inte ska hamna i det läget där han har huvudet rakt upp och pulsa på. I det läget kan man i princip inte göra något, förutom att sitta tillbaka.
 
Håller även tummarna att det hjälpte igår, och att jag inte får ont i axeln idag.. för det orkar jag inte. Det förstör så mycket, och jag kan inte rida ordentligt. Hoppas på att det är ganska lungt nu.
 
Ahja, uppdatering senare.

Bubbel-bravo

Haha satt och retuscherade bilderna på Lovisa och Brave (ngr kanske redan har sett dom på Lovisas fb?) och såg en liten rolig sak... 
 
Kolla extra nogra i Braves mungipa på den här bilden
 
 
Ser ni.....? Han har världens bubbla där! Höhö.. fast det kanske bara var jag som tyckte det såg kul ut xP

Det kommer bli en SEN kväll

Jag har inte kommit ut till Ekeby än.. tur att jag inte hade planerat ett  hårdpass eller nått. Får se när mamma kommer hem, så jag kan åka ut. Har haft fullt upp idag, och inte tid att åka ut själv. Sen att mina föräldrar inte varit hemma och kunnat skjutsa heller. 
 
Först kiropraktor, sen lunch med mamma och stannade på hennes jobb ett tag. När jag kom hem fixade jag Lovisas bilder och skickade iväg, och nu har jag letat efter jobb att söka. Har inte ens hunnit äta någonting nu... vilket jag verkligen känner. Hungrig.
 
Hoppas mamma är hemma snart, vill ut och mysa med Exet.


@Mammas jobb

Sitter på mammas jobb just nu, och dricker varm choklad. Mums.

Har varit hos kiropraktorn, fattar att jag kände mig stel. Det bokstavligt talat small till och gjorde tom ont den här gången, när han fick loss höften.

Men ah, efter det käkade jag lunch med mamma och nu sitter jag här. Ska dock snart åka hem och fixa Lollos bilder, och sen ikväll ska jag ut till fin Exet :)


Fotat Lovisa och Bravo

Var iväg till Blåkulla idag för att fota Lollo när hon hoppade Brave. Det gick bra, nu väntar jag bara för att se vilka bilder hon vill köpa :) Har några sjukt charmiga bilder från när Brave trodde att det rosa hindret skulle äta honom, och han hoppade en meter extra högt ^^ 

Markarbete i galopp

Det gick väldigt bra idag, han va stel och stark i början (hade inte gått ngn lektion innan, så var inte uppvärmd som han brukar) och han vart ganska stark mot dom upphöjda bommarna men gick bättre mot slutet :) Orkar inte skriva så mkt, men är nöjd med lektionen, och när jag travade av honom var han supertrevligt! Låg och mjuk, jag satt och njöt typ :P
 
Bjuder på en bild sålänge, kollar igenom resten sen..


Cajsalisa Becklin Neijnes & Lord Dino

Bilderna är lite dassiga, men har inte orkat retuschera bilderna så som jag brukar.. tar sån tid att fixa alla bilder på våra 4 ekipage då!

HuxFlux

Monica Holmqvist (ridlärare) ringde precis och frågade om jag var ledig (vilket lilla arbetslösa jag är), och frågade om jag kunde följa med och hämta hennes häst i typ.. okej, jag minns inte var. Men iaf, så jag ska med dit nu då, det blev lite plötsligt.. så måste byta om och så, hon hämtar väl upp mig här om cirkus 20 minuter. 
 
Haha asså hängde knappt med när hon ringde, men ja. Hämta häst ska vi göra iaf.. 
 
Hör av mig sen om vad som egentligen händer ;)

-

 
 
In need of being rescued. All heroes please apply.
 
 
 
 

Linnea Höyheim & Mollehusen Araghorn


Någon?

Någon som vill bli fotad i veckan? Inte för att låta desperat, men jag behöver verkligen pengar just nu! Har 30 kr på kortet, det går inte att leva på tills den 25e :s asså... kaos. 
 
Men ja, så om du vill "hyra" mig som fotograf, eller vet någon som behöver en.. hojta till! Har hela veckan fri, så det är bara att boka upp mig i princip närsomhelst. 
 
Priser på min sida - PhotoByKruger.webb.se

PAS Div 2 Dressyren

Är helt slut, men det var ändå en bra dag tyckte jag! Resultatet har inte kommit upp än, men ingen av laget vart placerade, och vi blev sämst 6a. Eller nått sånt :) Har inte mycket att säga, tyckte alla skötte sig men det nådde inte ända fram liksom.. eller vad man säger.
 
Slänger upp lite bilder nu, bilder på våra ryttare när dom red själva programmet kommer sen :)

-

Daniel puttade ner CL, men han ligger iaf 5a nu. Laget fick 541p. (62,154%) och vi blir sämst 7a, men det återstår att se...


Väntar

Nu är det bara Daniel kvar att rida. Linnea blev precis nedputtad från placering bland c-ponny och Cajsalisa ligger 4a bland d-ponny. Nu hoppas vi ingen puttar ner henne! Laget kommer troligen inte landa på så hög placering, så som det ser ut nu. Tyvärr.


Perfekt tävlingsvädet!

Nu är vi på plats, vädret är bra och Linnea har precis ridit, såg riktigt fint ut tyckte jag! Tror även hon är nöjd, dock lite snåla poäng i.m.o


Håll tummarna för oss imorgon

Jag är typ sjukt nervös.. och jag ska inte ens rida. Haha. Men jag är lite nervös åt våra duktiga ryttare! Inte för att jag tror det behövs, jag vet att alla är superduktiga :) 
 
 
 

Finast.


Lite lugn och samlad galopp... heh.

Hemma

Är klar på Blåkulla, gick ganska bra å fläta, hoppas dom håller tills imorgon :) Det är packat å klart, Dino är duschad och fin, och ja.. jag är iaf sjukt taggad på imorgon! 
 
Sofie och jag ska sätta oss på tåget mot Nynäs om 20 min, hon åker nämligen hem idag. Stor tumme ner på det! Kommer vara lite tomt hemma, men ska försöka ta tag i saker nu också. Huset ska städas (som tack för bla tränset och ridbyxorna), jobb ska sökas, Exet ska ridas, ska försöka göra så mkt reklam om mig som fotograf som möjligt (berättar mer om det sen) osvosv.. Ska börja gå pw's också, skärpa mig lite och bli lite hälsosam igen (har ätit 2 chipspåsar och en godispåse själv senaste dygnen. Illa.)
 

Kommer hem runt 9, då ska jag fixa bilderna från igår!

Mot Blåkulla

Ska iväg till Blåkulla nu och hjälpa CL med Dino, han ska bli fin i manen (vi ska göra ett försök iaf) :) Kanske tar med mig kameran lite om jag orkar, kul att klicka lite bilder lxm...
 
Bilder från ridpasset på Exet igår kommer senare idag

Motsatser

Snacka om skillnad på att rida Z och Exet. Typ verkligen varandras motsatser.
 
Exet var iaf lite seg idag, lyssnade inte riktigt och fick inte med honom från början i volterna. Allt blev ju bättre efter ett tag, men han är ändå sådär sjuuuuukt tung! Har galet med skavsår på fingrarna nu. Men jag är ändå nöjd, galoppen gick väldigt fort, men fattningarna blev bra ändå. och han blev mjukare i sidorna efter ett tag och jag kunde lätta lite i handen i traven, plus att han inte sprang på i traven. 
 
Sofie fotade, men orkar inte kolla igenom bilderna nu, så ni får nog dom imorgon :) 


Snyggingarna


Skäms

Här kommer dom enda bilderna från dressyrlektionen som jag faktiskt vågar lägga upp... Egentligen vill jag visa, så att folk förstår vad man har att göra med när man rider Z. Visst, jag kan välja att sätta på tidemantygel, men det hjälper mig ingenting. Jag tycker inte om tidemanen, han krullar bara ihop sig, och hur ska det hjälpa mig hitta  en stadig form på honom? Det blir ju bara fejk då. Knäpper av i nacken och pulsar på. 
 
Och nu kommer säkert någon sucka och tycka att jag överdriver, någon som inte alls tycker att Zetra är så svår... men tänk er då kraven och förväntningarna, då till 99% från sig själv, när man ska rida igenom ett LA-program... och det inte funkar. Och när man sitter där med sin prestationsångest, då funkar inte precis sakerna mer.
 
Trots att jag vet att det är en lång väg kvar med Z, att dom kraven inte ens bör finnas där, så sätter jag dom. Jag har tävlat LA förut, jag har lxm ridit i dressyrgrupp ganska länge nu.. minns liksom inte hur många år. Jag själv tycker att jag BORDE åtminstonde klara av att rida honom i ett lugnt tempo, klara av att sitta ner i traven och, sakta av utan att jag har hans huvud flyger upp i taker.. jag borde klara av att lägga en galoppvolt på 10m på honom. Jag borde det. 
 
Tycker jag.
 
Med en blandning av smärta (axeln) och besvikelse över mig själv så gick jag ut ur ridhuset efter lektionen, och verkligen kände mig värdelös. Så ingen har rätt att sucka och tänka att det bara är jag som inte kan rida. Det behövs inte, dom tankarna har redan sprungit igenom mitt huvud flera gånger idag.
 
Och för dom som inte orkade läsa det där. Ja, det här är dom bästa bilderna från idag, av 330 stycken. Jag kommer aldrig mer kolla på dom bilderna, jag skäms över hur det såg ut idag, och jag kommer aldrig visa någon av dom resterande bilderna heller.

Förstår inte

Sitter just nu på hästnet och kollar runt lite, älskar att kolla på hästar! Drömmer om dagen då man sitter och letar häst, helt seriöst, och får planera in provridningar osv!
 
Dock... stör jag mig på dom som lägger ut annonserna! Förutom felstavningar så är det sällan man får se BRA bilder! Hur svårt kan det vara?
 
Då snackar jag inte bara om bilder med dålig kvalite.. alla har kanske inte en systemkamera hemma, men iof så finns det ju oftast alltid någon man känner som faktiskt har en bra kamera, eller till och med är duktig på att fota. Ne, utan jag snackar om folk som lägger upp INSTAGRAM-bilder, bilder där man ser mer utav hästen mule än själva ansiktet, eller bilder fotade ut helt fel vinkel. 
 
Hur fin blir inte hästen när man fotar lite halvt snett bakifrån, när den står i nedförsbacke. Fina proportioner den får då, visst? 
 
Det kanske är lite så att jag är skadad, som fotograf, och stör mig på bilder utan kvalite eller helt felexponerade... men erkänn, visst är en annons med många fina bilder mer lockande, än en annons med en suddig bild, fotad med mobilkamera.
 
Vad tycker ni? Hur reagerar ni på dåliga bilder i hästannonser? Eller inga bilder alls..? 

Kasst.

Kände mig typ nästan lite värdelös idag.. även om jag vet att jag inte kan sätta dom kraven jag vill på Zetra än. Vill bara att han ska lyssna på mig! Det är så sjukt svårt, och idag så var han både stel, stark och motvillig.
 
Till och från mjuknade han faktiskt, sänkte sig några gånger... men många gånger kunde jag se hans mule framör mig. Det är inte okej, och jag blev sur. Gav ju inte upp, men kan med handen på hjärtat säga att mitt humör skönt grovt och jag tappade allt vad klok ridning innebär och red sjukt fult. 
 
Och när jag red programmet var jag ju tvungen att sitta ner... det kändes som att jag skulle hoppa ur sadeln, han bara sköt upp mig så jag stutsade som fan. Bara det fick mig att spänna mig lit, och om jag blir spänd blir Z spänd, och när han blev det blev jag ännu mer spänd. Ond cirkel.
 
Har inget mer att säga än att det gick åt helvete, fick knappt runt honom på 10m volterna eller raka snett igenom.
 
Plus det så dog min axel, strax innan jag påbörjade programmet. Jag är inte den som gärna visar när jag har ont, men efter så gick det inte att inte gråta. Så ont gjorde det. Dock släppte det lite så fort jag slutade anstänga axeln, men att ta av sadel och hänga upp träns - ingen hit!
Här ser ni lite mer utav ridbyxorna

Det är tur att han är söt

För idag var han verkligen inte min kompis!

Vad tycker ni om det nya tränset? Jag älskar det! Tyckte det satt väldigt bra på Z.. iof är allt bättre än hans vanliga träns, som inte är någonting att jubla över ^^ 

Rent åt helvete

Så kändes det idag.
 
Skriver mer sen.. min värktablett ska bara börja verka först...

Dressyrlektion idag, med programridning

Har precis gått igenom LA:1'an.. behövdes knappt, men för att vara på säkra sidan :) Är lite nervös kanske, men meningen med att vi rider det här programmet nu är för att vi sen i slutet av terminen ska kunna jämföra. Så tror nog inte Lotta förväntar sig så mycket ^^ Inte jag heller för den delen.. Men vi ska såklart göra vårt bästa!
 


Shopping i staden och slapp hemma

Idag har vi hunnit med mycket. Eller kanske inte...
 
Vi va inne i stan, tog en sväng i Gallerian och traskade runt på drottninggatan. Sofie shoppade lite, och jag tittade på. typ. Hatar att vara pank! Men ah där gick vi runt, käkade på donken (mmh, så nyttiga) osv. Finns inte så mycket att göra, iaf inte med tanke på att jag är helt pank. Har typ 36 spänn på kortet xP
 
Och sen hemma igen.. så har jag typ suttit i min stol och hon i min säng. Osociala tillsammans. 
 
 
Imorgon ska vi typ hälsa på shettisarna hos Linda (bor 5 minuter ifrån) och sen blir det dressyrlektion. Vi ska rida igenom LA:1an... hahah de blir nog spännande med Z.

20 Oktober

Satan vad jag lägntar tills Stockholmscupen börjar igen, det är lite mindre än 2 månader kvar. Jag tycker om att tävla sånnadär utbytestävlingar, det är sjukt lärorikt.
 
Först och främst när man får tävla hästar man aldrig ridit förut och bara får se en halvtimme innan, men dess vanliga ryttare. Det är riktigt spännande och man måste verkligen som ryttare ha hög ridbarhet för att kunna anpassa sig till hästen. (Det är Eckers som använde uttrycket hög ridbarhet, vilket man vanligtvis använder för att beskriva hästar... men hon sa det till mig förra lektionen när vi skulle säga bra/dåliga sidor. Det var iaf kul att höra ^^)

Trinity, som jag red på Enskede. En häst jag verkligen trivdes på!
 
Och sen det där man får tävla en häst på hemmaplan, och få se hur "sin" häst går med andra ryttaren. Jag hade inte ridit Mistel mycket alls i våras, men jag hittade henne riktigt bra, vi funkar bra tillsammans på tävlingsbanan (i.m.o) vilket också märktes på poängen. Det syntes även när den andra ryttaren red att dom överskattat henne, hon gör ingenting gratis den där damen! 
 
I alla fall.. snart börjar det. Första matchen är borta, den 20 oktober, och veckan där efter är den en hemma. Tanken är väl att jag ska rida Petter på hemmaplan, ännu en häst jag inte ridit mycket. Mistel är för gammal för stockholmscupen! Men ja, ska verkligen göra mitt bästa på Petter! Hoppas på att får rida många matcher, helst bortamatcher!... Även om det oftast är jag som rider hästen ingen annan vill ha xP

Petter är rätt cool liksom! Det här var ett år sen

Flätgelé

Eftersom vi inte fick med oss flätgelén från Hööks igår så köpte mamma med sig ett idag, från lillhästen. Hon skulle ändå dit, så det var ju lika bra :) Det kommer testas redan på lördag, då jag ska hjälpa Cajsalisa fixa Dino inför söndagens tävling.
 
Det är ju även något jag glömt nämna! På söndag är första omgången utav PAS Div2 Dressyren. Det är Österåkers SR som håller i omgång 1, men tävlingen hålls på Söderby Gård i Vallentuna. Omgång 1 och 2 går i LB:1, och finalen (omgång 3) går i LA:1 :) 
Jag tar med mig kameran, dokumenterar hela tävlingen precis som jag gjorde senast. Jag funkar typ som lagledare/fotograf x) Och jag hoppas ni alla HBRF'are sitter hemma och håller tummarna för vårt fina lag! Skulle ju vara riktigt kul om vi tog oss till final!
 
 
Det här är iaf flätgelen, kan ju försöka göra någon slags utvärdering av den sen på lördag/söndag ;)


Åh snälla ge mig!

Om det inte är så att någon är intresserad av att bara ge mig dom här... så kanske någon är sugen på att fixa jobb till mig? *puppyeyes*
Tänk er schabraket (som är ännu mer klargrön irl), med västen och mina bruna lindor!!! Mums.

Marie aka. Kakmonstret

Tänkte lägga upp en fin bild där jag har käften full med kakor också... hittade den dock inte. 

Det nya

Jag har ingen aning om vad allt kostade, eftersom jag inte betalade själv (tack mamma!), så om ni vill veta får ni väll kolla på hööks sida ^^
 
Det som följde med hem var då ett träns (tänkt att använda på Z, men även på andra storhästar till  tävlingar), ett aachen, då det är vad Zetra har nu :) Mörkblåa, helskodda, ridbyxor - CRW. Har endast ett par helskodda, och vill ha det på Z då han har så hal sadel :P sen även snoddar och hästgodis. Mina hästsnoddar är nästan slut, något som behövs när tävlingarna sätter igång sen! Godiset... ah bara för att xP
 
Tyvärr så hade dom inte korta delta till pelhamet i svart, så vi ska beställa det sen. Och vi tänkte köpa man-gel till när man knoppar, men på något sätt så fick vi inte med oss det till kassan xP förälskade mig även i ett gösnyggt schabrak och en väst! MÅSTE hitta jobb!
 

Älskar att det är vita sömmar! Ingick matchande tyglar men dom är inte med på bilderna. Kommer va så snyggt med silvriga bling-pannbandet till sömmarna, på tävlingar! Tror det här kostade 250kr

Ska försöka få till en klok bild när dom sitter på, satt sjukt bra! Dom kostade typ 650kr.. tror jag. Skulle köpt ett par jeansridbyxor, som va sjuuukt snygga, men dom va så stela så ville ha en storlek större än vad jag brukar... tror ni att det fanns?


Tack Mamma!


Nu åker vi!

Ska bla köpa delta till Zetras pelham, just nu är det sporrämmar som sitter där xP Sen får vi se vad mer som följer med hem.. man vet ju aldrig :) Visar självklart här sen!
'

Awkward. maraton

Jag och Sofie ligger kvar i sängen, kollar på serien Awkward, helt sega ^^ vi har inte så mycket att göra, men vid 4 ska vi ta tåget (med Lovisa) till mammas jobb, för att sedan åka in till Kungens Kurva för att shoppa lite på Hööks :) har helt ärligt aldrig varit där.. hehe


Självförtroendet ökar!

Det gick till och från idag, han blev ganska stark ibland.. men jag börjar få koll på det, får tillbaka honom lättare. Hade lite svårt att hitta avstånd på vissa hinder, men inte så konstigt eftersom vi inte hoppat sen i våras :) Det kom tillbaka mot slutet!
 
Började med att hoppa ett kryss på volt, i båda varven. I vänster fick jag inte med honom ordentligt MOT hindret, i höger fick jag inte med honom EFTER hindret... haha asså knäppt. Men ja, han fick en knäpp en gång och skuttade runt lite :P
 
Sen hoppade vi bana på 8 hinder, där hittade jag inte alls avstånden, men fick 2 bra språng iaf. Efter det höjdes två hinder, och då kändes det riktigt bra! Även om jag fick ont i magen när jag såg att dom höjde, det känns ju fortfarande inte helt säkert på Zetra.. men jag gav mig fan på det, och det gick klockrent - som Lotta uttryckte sig! :P 
 
Jag är nöjd med lektionen, han va mjuk och låg mot slutet vilket va skönt :) Självförtroendet för Z är verkligen påväg tillbaka!

Haha har någon tappat sitsen eller?
Sofie gjorde bra ifrån sig som personlig fotograf idag :) Vart inte så många hoppbilder, men dom blir ju inte charmiga uppifrån!

IMORGON!!!

Imorgon kommer Sofie :D har städat mitt rum hela kvällen/natten, så att man åtminstonde har ett golv att gå på ^^ Därav min frånvaro!
 
Ska skärpa mig med bloggen, den har ju ekat tom ett tag nu. Skäms! Kanske jag ger Sofie en snabbkurs i kameran så får hon fota lite när jag rider. Tror nog lite nya fina bilder skulle uppskattas :) Vad vi hittar på i veckan (hon åker på lördag-kväll) får vi nog se, oavsett så kommer vi troligen ha riktigt kul! Börjar iaf med att hon får se mig hoppa Zetra (snälla Z, sköt dig då!) och ja.. mer vet jag inte ^^
 
iiih, längtar! halv 10 sätter jag mig på tåget. Håller tummarna för att min och Sofies tur med kollektivtrafiken är lite bättre än förra året ^^

Sofie och Djävulsbarnet (vet inte fölets riktiga namn dock...)

Seg

Hade tänkt fota dressyrtävlingen på Ekeby idag, men vaknade alldeles för trött.. Ligger iaf hemma hos Fell nu, äter chokladbollar och har gjort ansiktsmask. Hel ok söndag! ^^


Motion på travbanan

Kom nyligen hem från stallet, orkade inte åka ut tidigt för att bomma, så blev lite trim på travbanan. Inte mycket mer att skriva, han blev svettig iaf, vilket var meningen. Höger galoppen lyckades jag faktiskt få tillbaka honom lite i, fick honom att galoppera liiite uppåt. Vänster dock var katastrof! Men vi gjorde så gott vi kunde.
 
Ska iväg och träffa Felinda ikväll, orkar inte sitta hemma. Vad vi gör får vi se.. men träffas ska vi!

Godkväll och Godnatt

photobykrüger

Har börjat ordna upp min fotosida, med bla. portfolio. Snart ska även priser, kontakt osv upp också. Den är ju rätt ful just nu, men så fort jag har tid ska den snyggas till :) Ni kan ju kika in där om ni har lust!
 
photobykruger.webb.se