Gjorde inte bort mig idag...

... Förutom när jag spilde cola i fikarummet/sadelkammaren xP Haha det var något klantigt
 
Det gick väldigt fort idag, då vi var tre stycken som jobbade (stallägarens två döttrar Hanna och Lisa). Dom har bra "system" på Grindtorp tycker jag, med höpåsar och foderhinkar osv, enkelt att lära sig liksom :P Nu sitter jag och håller tummarna, så jag får blodstopp, för att jag får jobbet! Vill vill vill och behöver det!
 
Ska äta nu, kanske lägga mig i solen och sova en stund.. sen senare åker jag till Exet :) Bra tisdag än så länge!

Provjobba

Åker till Grindtorp för att provjobba nu. Är sjukt nervös kan jag säga, vill verkligen göra bra ifrån mig så jag får jobbet! Kan säga att det inte blev många minuter sömn inatt, låg mest och vred mig i sängen. Hoppas det går sjuktsuperasbra!


Fota Ponny-SM?

Funderar på att åka till Årsta Runsten i helgen och plåta lite på Ponny-SM.. Det var ju sjukt kul när jag fotade där tidigare den här sommaren, på runstenshoppet. Problemet bli dock attt ta sig dit, men det går nog att lösa på något vis :P
 
Är det någon annan som ska dit och kolla/fota? Vilka dagar? :)
Random bild från runstenshoppet

Vad är det för fel?

Är det vara för mig som det ser ut såhär?

Utebliven uppdatering

Fick tjockaste febern igår, mådde verkligen ruskigt dåligt. På det hade jag även huvudvärk, illamående och ont i hela kroppen. På grund av detta gick jag inte upp förrän vid 4 idag, och tog mig inte till stallet förrän vid 7.
 
Även om jag mådde betydligt mycket bättre på kvällen så kände jag att det vore korkat av mig att rida (ska ju trots allt provjobba imorgon, ville inte bli sjuk igen), så Exet fick gå i korallen idag :) Han var jätte duktig och lyssnade riktigt bra.
 
La fram en bom som han fick skritta och trava över, när han gjorde det utan att hoppa över så la dit en till bom. Där var han jätte duktig, lyfte otroligt bra på fötterna och kom bra på bommarna. La sen upp ena bommen på en sockerbit (lägsta) för att han skulle lyfta mer på fötterna.... Men Exet fick en knäpp xP Första gången hoppade han över båda, och alla andra gånger hoppade han förbi. Gick med honom över dom i skritt, då gick det bra, försökte sen springa över dom med honom, då hoppade han istället nästan på mig och skuttade sen runt i korallen som en vildhäst. Helt knäpp!!
 
När han lugnat ner sig tog jag tag i honom och skrittade över dom igen. Avslutade där och gick runt travbanan för att han skulle slappna av igen...
 
Haha undrar vad som hände i hans huvud där egentligen x)
Gammal bild från förra gången vi va i korallen, då var han också lite knäpp :P

Hemma innan regnet

Det började ösa ner en kvart efter jag kom hem. Kan ju inte säga i ord hur glad jag är över att jag fick åka med Krånghed till Tungelsta! Skulle vart blöt som en dränkt hund just nu annars.. om jag ens hade varit hemma än. 
 
Jag klarade inte av att rida Exet speciellt mycket idag. Han var superstark, och jag hade inte kraften att bråka med honom tills han skärper sig. Det gick bättre efter ett tag, försökte mest få med bogarna i volterna, det var stor skillnad efter massagen.
 
Ligger hemma med feber och illamående nu. Måste äta men tanken på mat får mig att vilja springa till toan och spy.. det ända jag kan tänka mig äta är Ravioli, ååååh vad gott det skulle vara! Tror ni vi har det hemma eller? Nä.
Mmmmmh Ravioli! Någon som har hemma och vill komma förbi? 

Mot stallet!


Usch

Vaken ur min koma.
 
44 timmar vaken, de va satans ingen lek asså. Förstår inte folk som sitter och är vakna så länge för skojs skull osv, det är ju bara dumt? Iaf så har jag sovit 11 timmar nu, mår pissapa och vill bara lägga mig och dö. Ska dock inte göra det, låter som en väldigt dum idé...
 
Kall dusch (vaknade av en mardröm, kallsvettig. Mums.), en så kallad frukost, på med kläder och sen pallra sitt trötta arsle till stallet. Får hålla tummarna för att Exet är på bra humör idag, annars kommer det bli fight mellan oss. haha.
 
Hahaha, ända bilden jag hittade på oss tre b-ruttor. Den här är btw tagen hösten 2009. Känns konstigt att se mig själv brunhårig x) Gamla ligan<3

Kvalitetshäng och sol vid Nickstabadet

Jag har halvt badat idag.. Malin och julia orkade inte vänta på mig så hann aldrig doppa mig (+att julia stänkte på mig.. då blir jag grinig!). Vi låg mest och solade, snackade och njöt lite. Trodde att jag skulle somna så fort jag la mig, men icke. Jag var hyper! 
 
Nu däremot går ögonen i kors. Snart varit vaken i 35 timmar - ingenting jag rekomenderar! Och ikväll ska vi tre ut igen, för att fira Malin lite mer, lala.. Haha kommer väl bli 44 timmar eller nått. Sovmorgon imorn? Ohja!
 
Lite random bilder från idag, vid Nickstabadet.. snodde Malins tele ett tag, det var kul ;P

Horoskop

Stämmer lite för mycket.


Vi har haft det rätt bra


Mot stranden!


Ingen tid för sömn

Jag kom precis hem (05.10 - man måste ju bara älska nattbussen) och vad vill man mer än allt annat vid den här tiden? Jo, sova. Men nej, här finns det ingen tid för det inte! 
 
Om 45 minuter ska jag börja gå (eller cykla?) till Ekeby. Usch och fy vad tidigt. Hur tänkte jag där? Ne men... Exet ska bara promeneras, och vid tio ska jag sitta på tåget mot nynäs för att bada med Malin och Julia. Vi ska fira att Malin fyllt år osv. Jag ångrar att vi sa 10 nu :( JAG VILL SOVA. 

Brb, går och dör lite.

Uttråkad fram tills 9

Vad gör man en dag som denna, när ingenting händer förrän 9 ikväll?
 
Ska ut med fina vänner, ha kul osv.. flamsa runt. Ah, så som vi gör bäst. Haha. Men tills dess då? Ja, självklart så finns det obligatoriska - stå och prova ut kläder i några timmar.. men det är ju inte så överdrivet kul. Bara ångestfyllt med små aggresiva utbrott. Hehe.
 
Vad gör ni denna fredag?
 

Jävla ko.

Är det bara jag som är extremt trött på Blogg.se's ko? Bygg en bättre hage annars skuter jag den med vår luftpistol. Gaaah *going crazy*


RGB är våran fanbärare. Problem?

"Det är en stor ära och jag känner mig oerhört hedrad över att ha fått uppdraget, säger Rolf-Göran Bengtsson om uppdraget att bära den svenska flaggan på invigningen." - Ridsport.se
 
Fyfan va härligt! Det här känns verkligen rakt upp i facet på alla som trycker ner ridsporten. Först Jerringpriset, och nu sveriges fanbärare under OS-invigningen. Jag tror alla vi hästmänniskor (iaf vi som bryr oss) gjorde vågen i soffan, på tåget, jobbet, eller vart man nu befann sig när det kom ut. Total win! RGB ger verkligen den publicitet ridsporten förtjänar!
 
Men som sagt.. det finns ju dom som trycker ner ridsporten. Kan inte ens föreställa mig hur bittra de är nu. Hah. 
 
Jenny Pitkänen (stockholmsjenna.se) skrev såhär idag på sin blogg:
"Ridsporten i Sverige har alltid blivit förnedrad. Redan i ung ålder blir hästtjejer/hästkillar mobbade pga. sin kärlek för ett djur. De blir kallade hästnörd, får höra elaka påhopp om ridning (relaterat till sex), piskor, hästskit hit och dit osv. Och visst är det så att det ska vara noll tolerans mot mobbing i skolorna? Hur kommer det sig då att personalen tar det mer allvarligt om någon blir kallad cp/bög/lebb/datanörd osv. än när hästmänniskorna får höra saker som hästnörd och sexistiska påhopp om att ”rida” ? Är inte hästmänniskor lika värda helt plöstligt?"
Superbra skrivet om ridsporten, vad vi hästmänniskor får stå emot och om RGB, in och läs nu!
 
Bildkälla

Massage

I skrivandes stund så har jag varit hemma en timme. Klockan är halv ett och andra dagar har jag legat i koma, i min säng, vid den här tiden. Det känns rätt bra, och den här dagen kommer bli lång! 
 
Exet fick som sagt massage idag, det behövdes, men skillnaden från förra gången var stor! Thomas sa att han kände hur mycket bättre det var, speciellt i vänster bak. Den här gången knådade han mycket på bogarna också, då jag sa att han skjuter ut dom när han vill smita undan.
 
Troligtvis kommer Exet vara lite trött och ha träningsvärk närmsta dagarna, så imorgon promenerar jag bara med honom :) I veckan kommer jag inte heller rida så jätte hårt, såklart kräva från honom, men inga långa dressyrpass på banan :)
 
Ska bli kul att känna hur han känns i kroppen efter det här :)

Vissa stunder va det jäääätte skönt, och andra stunder ville han inte vara kvar. Men han var duktig, och det visste han själv efter för han stog och puttade och fufflade på min jacka, fickan, armarna och i mitt ansikte.. sen fick han såklart godis. Då vart han nöjd :)
Tycker han är sååå söt i flughuva! Är det konstigt? ^^

Vädret levererar!


Fina födelsedagsbarn

Idag fyller bästa Malin och bästa Farfar år, grattisgrattisgrattis till dom :) Farfar blev jätteglad när jag ringde och grattade, Malin har jag nog grattat 3-4 gånger nu ^^
Gjorde en fin liten bild.. det är dock inte jag som fotat bilden på Malin, men det får gå :)

Jag vill också.

Kul. Riktigt kul.
 
Jag är så trött på det här huset nu. Det här vädret. Det är bara varmt, det är ju knappt någon sol.. och så ser man bilder som ens mamma lägger upp från båten. Jag är suicidal här! Jag vill också ut med båten!!! Men nu har jag Exet fram tills nästa lördag, så det går ju inte... Ska iaf träffa vänner i helgen, det känns bra! Komma ut ur huset.
 
Hur najs ser inte det här ut?

Dressyr på utebanan

Det gick kanske lite under förväntan idag, även om det gick bra. Exet gick och skönt ut vänsterbogen helatiden när jag red på högervolter, trots hur mycket jag försökte parera det. Irriterade mig som fan på det.
 
Förutom det, och att han var stark, så gick det bra. Flyttade baken bra när jag bad honom, gjorde fina slutor och skänkelvikningar i skritten. Gjorde många volter, mest för att få med bogen, i olika storlekar. Till och från gick det liiiite bättre.
 
Galoppen kändes asbra idag. Okej, kanske inte om man är en utomstående som står och kollar på.. men när man satt på och kan jämföra med hur han brukar/kan gå. Speciellt vänster galoppen. Han kunde hålla den länge, och jag fick tom upp huvudet på honom :) Annars kan han gå och bli lång och låg. 
 
Imorgon kommer Thomas, massören, ut igen. Får se vad han säger, men jag känner iaf en stor förbättring på hans bak!

Dagens outfit

Hinner inte skriva om passet nu, ska iväg och handla mat.. men ni får dagens outfit :)
Haha.. jag som var så emot det förut, men nu har även jag börja rida utan handskar :P 

Hur svårt kan det vara?

13 alarm och jag vaknar ändå inte innan 11, hur svårt kan det vara? Total slöseri på dagen, klockan är snart två liksom!

 

Ska cykla iväg till Ekeby, ett efterlängtat dressyrpass på Exet väntar! Ska försöka hitta knappen jag tröck på när jag red honom på ängen i lördags :)

 

Men först - frukost.


Karolinas design

Nu är den klar, ni kan se den HÄR :) 
 

För dom som inte vet så "säljer" jag designer. Jag försöker, så gott jag kan, uppfylla kundens krav så att ägaren till bloggen blir så nöjd som möjligt! Karro blev "SUPERDUPERNÖJD!! :D", det är väl en bra resention? ;)
 
Pris för endast header - 50 kr (Anpassas till din blogg så som den ser ut när headern beställs)
Header + kodning av designen - 100kr

Kontakta mig vid intresse :)

Ensam och uttråkad

Det finns inte mycket att göra hemma just nu.. Kommer vara själv hemma i 2 veckor, så hemma är det tomt. Och jag har inte haft Exet på två dagar, så ganska uttråkad. Det är därför jag går ut på powerwalks :) Haha hurtbulle. 
 
Ska laga mat till mig själv (sjukt tråkigt att äta själv. Vet ni det?) och sen fixa Karros design :) Ännu en seg dag för min del dvs. 
 
Ska lägga ihop en outfit till er sen, håll ögonen öppna ;)

Den rosa hurtbullen är ute igen

Träffade på en katt som följde med en bit också, sjukt söt!


Ännu en design

Tur att jag har mycket fritid just nu - Har gjort min andra design för denna vecka. Denna gången till en tjej som bor på Gotland (Har bla stått i Sofies stall), Karolina Westberg heter hon, ni hittar hennes blogg HÄR
 
Eftersom designen ännu inte är i bruk (inte helt klar) så får ni se en sneakpeak :)

Och mamma säger att jag aldrig gör nytta hemma? Mina kära bröder lämnade ett berg av disk till mig, snälla som få. Har spenderat halva dagen till att städa efter dom.. Snacka om att några ska få slava när dom kommer hem! Det är rätt lätt att diska/städa när man har musiken på max och dansar runt i köket ^^


En rosa hurtbulle


Allting kanske löser sig?

La precis på luren, och gjorde det med ett stort leende! 

På måndag eller tisdag ska jag provjobba i ett stall i österhaninge - Grindtorp. Hoppas det går svinbra, för behöver verkligen det här jobbet, och att jobba i stall är det ju inte mycket fel på precis :) Har Emma att tacka! Nu är du min favoritmänniska ;) 
 
Ett jobb på Grindtorp skulle vara episkt. Vissa hästar känner jag/känner till sen innan, och många tjejer i stallet känner jag också :) Åååh, alla håller tummarna för mig nästa vecka!
Bild från Grindtorps hemsida

Sömnlös

Jag avundar alla er som ligger i era sängar, sover, drömmer, snarkar och förbereder er för en ny dag. Om man ändå kunde få sig ett besök av John Blund.


Elak?

När jag stod och mockade, och Exet stod i gången, så kom det en unge som ville klappa Exet. Mamman, som står med sin häst samma stall, säger då "Nej, han är inte att lita på!" Vilket betyder - Han är inte snäll... Alltså, va?
 
Exet har aldrig med mening gjort illa mig. Ens försökt. Han har av misstag nypt tag i min kind en gång, och några gånger inte haft koll på sina fötter.. men att han skulle vara elak, eller vilja skada någon? Nej aldrig. Under igångsättningen i våras blev han rädd för en plogbil och försökte resa sig, när jag då sa till honom lugnade han ner sig, stod stilla trots att jag kände hur han ville därifrån. Opålitlig va?
 
Jag hade sån stark lust att grymta till henne att Exet inte är elak, han är bara en personkännare! Jag tror seriöst att han visar vilka han inte tycker om, för vissa spetsar han öronen mot, och när vissa är där så slickas öronen bakåt. Haha, tänk om jag hade sagt det? Vilket snack det skulle bli xP
 
Haha nej men seriöst. Kom fan inte och säg att Exet är elak, då vet man inte vad man snackar om!

Longering

Jag har inte mått så bra idag, mådde lite illa när jag vaknade och det har hållt i sig rätt mycket.. så cyklade till stallet (knappt att jag orkade det) och bestämde mig för att longera Exet. Han skötte sig väldigt bra, sprang varken på eller ruskade huvudet i protest. 
 
Longerade dock inte så länge, utan körde lite nh också. Självklart med godis dåra, om han lyssnar ska han få belöning! Följde med mig lydigt, backade och stannade när jag sa det. Ville inte riktigt springa med mig (lat?) och en gång insåg han att banan är omringad av gräs :P Tyckte han va duktig ändå!
 

Livsfara

Punka i däcket, inga bromsar, inga stöthållare och stenhårt säte.. Men ska man till stallet så ska man! Jag är iaf hemma nu, och jag överlevde den där cykeln :)


På med byxor...

... tröja och andra kläder som är vettigt att ha på sig! Ska snart åka in till handen och spendera 40 kr på en micro-sim adapter!
 
Varför? Jo det ska jag säga er, jag vill ha tillbaka mitt nummer! Och det ska jag få också, plus att jag tänker sno mammas gamla Iphone 3. Så mycket win.

Hästarna i Sofies stall

Fotade lite sista dagen på Gotland, inte många bilder dock :P men ah
 
Wonder - En 5åring som Sofie rider, vet inte exakta anledningen, men antar att det är någon typ av tillridning? :P

Ellen - En gammal tösa, Arab. Hon är stallets balletdansös :) 

Donna - Sofies egna lilla tjej, varmblod. Riktigt fin, Sofie har gjort jättejobb med henne (Har dock bara sett bilder, men endå :P)


Vi testade en ny grimma till Ellen också, tyckte hon blev riktigt fin i den! Sofie är lite osäker på storleken, men jag tycker den sitter bra. Vad säger ni?

Jag vill slå den här dagen i ansiktet.

Asdåligt humör är jag på, verkligen dåligt. Stackars Felinda fick stå ut med mig och mina svordommar. Starkt av henne! Pallar inte berätta men jag har mer otur än jag förtjänar! Inte okej!
 
Har i alla fall käkat thai med Fell (thaivagnen vid preem i vh), lekt på en longboard och handlat mat (vuxenpoäng?). Smartisen Marie behövde inte heller få ont i ryggen av kassen, den fick åka bräda! Såg säkert sjukt roligt ut, men var riktigt bekvämt att bara rulla den bredvid sig ^^
 
Den här dagens kändes verkligen onödig! (förutom det faktum att jag faktiskt varit med fina Fell, och ätit Phad Thai)

Utväxten ska bort ikväll! Usch va fult det är!

Pillar på Felindas design

Min kära vän Felinda kommer ju ha så mycket spännande för sig i höst, så jag kommer tvinga henne blogga klokt, och därmed ställer jag såklart upp och fixar en snygg design till henne :) Än så länge är hon nöjd iaf! 
 
Ni får en sneakpeak:

Så otroligt fin!

Halva slingan så bråkade Exet bara med mig. Trots att vi bara skrittade kom jag inte åt honom alls, blev ganska frustrerad.. han var lång, stark och bara plöjde på. Inte okej! Så jag bestämde för att rida honom lite på ängen där jag brukar galoppera av honom, göra volter åt båda hållen i olika storlekar. Då släppte det lite och jag började trava, och saaaatan vad fin han blev!! Både följsam och mjuk!
 
Låter kanske lite konstigt, men allt släppte på någon minut och jag kunde lätta som fan i handen och han jobbade verkligen. Fan vilken känsla! Svårt att förklara, men han jobbade verkligen igenom hela sig! Gaah så duktig!!!!
 
 
Nu är Fell här, tjejkväll blev det lite random :) Käka glass, äta chips osv. Göttgött!

Mot den fina

Har inte mått så bra nu på morgonen, så tänkte åka ut lite senare idag.. den tanken dog dock när jag insåg att Lördag = fixa maten.. Så nu blir det att börja röra på sig!
 
Har ju knappt hunnit rida Exet något nu i sommar, dels pga att han inte varit så ridbar, och dels för att jag inte varit hemma. Så lite dåligt samvete över det. Men nu jävlar, nu är jag hemma, och jag ska inte åka någonstans (vad jag vet?) - så fokuset ligger på hästarna och att leta jobb! 
 
Det blir en passande uteritt för oss idag, då han gick ett dressyrpass igår :) Barbacka kanske?

På båten

Nu far det hemmåt, till sorg och elände.. haha nej, men jäkligt tråkigt att åka hem ändå. Får hoppas att det inte dröjer lång tid tills Sofie kommer till mig, och tills jag är tillbaka på ön. 
 
Hejdå Gotland, och tack för dom här 10 dagarna!

Löshoppningsbilder

Det var väldigt mörkt i ridhuset, vilket kanske inte syns, men det gjorde det svårare att fota iaf.. eller snarare svårare för kameran att fokusera. Det är Wonder (5 år) på dom 2 första bilderna, och Dante (4 år) på dom sista :) Riktigt fina båda två!

Dante är en riktigt närgången kille han, ska alltid vara med och kolla läget.. fick första gången uppleva det när jag fotade dom här bilderna, det var inte lätt när man hade en mule mot linsen ;) Därför fick han bara vara med på en bild den gången ^^

sötäckliga kaninerna

Dom här är 9 veckor (?) och redan sjukt stora.. Ni ser ju bilden där Sofie klappar den ena, hur stor hon är. Stört! Vad tycker ni? Fula eller söta? xP 


Den här bilden var den iaf söt på! ^^


Och så kollar man på Harald ^^ Han är ett år.. ser ut som ett marsvin jämnfört med dom xP


En dag kvar

Imorgon åker jag hem, tragiskt nog.. men det är nog bäst att komma hem till verkligheten igen, och till de fina människorna och hästarna som finn där :) 
 
Norlie & KKV var iaf riktigt bra, men jag hade mer än gärna sluppit alla fulla människor där. Jag vet inte vad som är värst, en tjock jävla gubbe (dvs över 25) tryckendes mot en, eller ett par bröst upptryckta i nacken och svettiga händer på ens axlar. Nej usch. Ställde mig och svor och skrek på folk större delen av tiden "JÄVLA STOCKHOLMARE" var tydligen något som jag svor fram också.. stolt över sin hemstad?
 
 

Denna dag har dock inte varit så aktiv..
Wonder kom hem till Sofies stall, jag har fotat dom där fulsöta kaninerna, vi har letat efter sofies försvunna hjälmar (ännu ej funna) och nu väntar vi den efterlängtade Pizzan!

Så jävla bra!


Promenad med Primadonnan och Ellenpellen

Vi kände att vi behövde röra lite på oss, så det blev en promenad med hästarna.. galet kvavt ute så dog nästan :)
 
Glömde kameran, men imorgon ska jag ta med den och fota lite i Sofies stall :) Ska bland annat fota dom enorma kaninerna med dom enorma öronen (ENORMA!)... kan inte riktigt bestämma mig för om dom är coola, eller bara riktigt äckliga ^^
 
Så imorn får ni bilder!
 
Ikväll ska vi till Visby och se Norlie & KKV, huuuuur najs???!!
Asfräsch bild från igårkväll, innan vi drog in till Visby
 

Chacha bloggen

Har egentligen ingenting att skriva.. vi cykla iväg och käkade frukost/brunch på något bageri. Fralla och glass<3 Sen har vi liksom inte gjort mycket mer än så. Gav hästarna mat osv..
 
haha skönaste kommentaren i affären idag!!
Sofie skulle köpa rapsolja till sin häst idag, och slänger upp 2liters flaskan på rullbandet. Då säger gubben framför oss "Är det fest eller?" Haha man ba jojo, ikväll gäller de! xP
 
Ikväll ska vi iaf in till Visby, det blir förmodligen jävligt kul! 
Helt random bild.

Hoppsugen till tusen

Ååh vad jag vill hoppa. Hoppa på riktigt! Fick värsta suget i söndags när vi hade "hopptävling" på fishöjd :P Det var så kul att hoppa Looisa förut, fick tillbaka kärleken till att hoppa då! Nu är jag så sugen på att testa hoppa D, skulle vara så kul! 
 
Någon annan som vill låna ut sin häst kanske? ;) Exet är ju inte riktigt igång heller, så han går det inte att hoppa, dock tänker jag köra mycket bommar med honom sen, så han får lyfta på tassarna och röra på sig ordentligt! Längtar.
 
Gaaah vill bara hoppa!

Shopping är farlig...

... inte bara för plånboken, utan även för fingrarna. Hur lyckas man skära upp fingret när man provar shorts? Kanske bara jag som lyckas? Haha.
 
Jag och Sofie åkte i alla fall till Visby idag, köpte lite "nödvändiga" saker, helt förälskad i allt! Gick väl hem 600 kr fattigare, men det är ju ändå inte så faligt med tanke på allt jag köpte. Rea in my heart!
 
Ne men byxor behöver jag, då jag äger ett par jeans - knallblå, och shorts som inte är avklippta jeans är ju skönt att ha, då mina avklippna shorts INTE är bekväma! Hårfärg är också välbehövligt, då mitt hår snart är orange! Fint va? :)
 
Shorts, H&M - 149 kr
Hårfärg, H&M - 99 kr
Spetslinne, Cubus - 99 kr
Midjehöga byxor, Vila - 175 kr
Spetstopp/bh, BikBok - 129 kr
Bobby's shampoo, Pris Stopp - 2 för 10 kr (!!!!!)
Bobby's hårsprey, Pris Stopp - 10 kr
 
Sen lite snacks på de :) hehe

Och så var det slut..

Nu ligger jag hemma hos Sofie, helt slut, efter 4 dagar på Sindarve. Det har varit kul men kort, fast kanske bäst så eftersom vi tanter blir lite kännsliga nu på äldre dar ;)
 
Har egentligen inte så mycket mer bilder att visa, rörde inte ens kameran dom 2 sista dagarna.. dels pga regnet och dels pga att jag inte vill lägga ut 1000 likadana bilder :P Men men, har bilder från när Sofie löshoppade Wonder, kanske lägger upp något sen, om bilderna ens blev bra..
 
Nu ska jag återhämta mig lite, kommer förmodligen inte ha så mycket att blogga om, vilket lär märkas.. Önskeinlägg är självklart välkomna, men eftersom ni fina läsare är så dåliga på att visa att ni faktiskt läser, så tror jag inte någon kommer kommentera. Puss på er.
 
Hahaha sjukt fräsig bild från hoppningen idag.. vi kom lite fel på hindret, tror ni inte?
Men Meja kämpade över, skruttan.

Lite sånt osv.

Den här dagen kändes sjukt kort, till skillnad från igår!
 
Först ut var dressyrlektion på Gry, gick väl bra antar jag.. Får se om någon klickade några bilder på oss, så KANSKE ni får se. Hade spö med mig denna gång, och hon blev automatiskt mer frammåt, utan att jag behövde använda det, vilket var skönt :)
 
Efter lunch var det uteritt, på Banditen :) Meja fick vila idag för hon verkade inte så pigg igår, var nog skönt för henne! Bandit kämpade på, det gick inte fort men det blev många steg ^^ I slutet så kände man hur orken tog slut och han skrittade väääldigt långsamt :P
 
Ni får lite graciösa bilder på mig från tömkörningen igår, för har inga aktuella bilder från idag :P Bjuder på dessa ;)

Markarbete och Tömkörning

Markarbetet tyckte Meja var kul (jag med för den delen), det kändes! Sjukt kul att sitta på hennes rygg igen, fina tjejen. Älskar kännslan när man sitter upp efter en sån lång tid utan att man ridit hästen, och känna sig som hemma, veta vart knapparna finns och sånt.. underbart! 
 
Efter lunch, en liten utflykt till stånga osv, så var det tömkörning... ingenting jag längtade till precis, tömköra kan jag göra hemma, och jag känner att jag inte betalat för att tömköra.. iaf inte när det bara är fyradagars-läger. Men ah, man får väl le och vara glad?
 
Oavsett hur kul det var eller inte, så gick det väl bra. Krusidull som jag och Sofie hade var så duktig så :) Finns massa bilder, men jag orkar helt enkelt inte fixa dom nu! Får se när dom kan tänka sig att dyka upp..
 
Ni kan dock få en liten snabb bild, från när jag tömkörde.. typ första stegen ^^

Fölisarna


Lilla herr Bandit

Hälsade på Bandit när dom andra hämtade sina hästar, lillkillen :P Så jäääkla söt!

 

Morgonhämtning av hästarna - i bilder

Har jätte mycket bilder att visa, men för lite tid för att fixa dom.. så ni får leva med lite tomhet på bloggen, och slarvigt retuscherade bilder :) 

 

---

Ska rida markarbete på Meja, glad!
 
Ville bara säga de :) puss.

Sofie och Wonder


Kvalitetshäng i stian

Stian är då det rummet jag och Sofie bor i, och det passar väl bra till oss grisar? :)

Dagen började med (efter frukost och hämtning av hästarna) ett dressyrpass, då red jag Gry (som ni kan spana in nedan, översta bilden), och vet inte riktigt hur jag ska säga att det gick... ska inte säga att hon är seg, snarare så att det inte kändes som att hon hade så mycket ge i sina steg :P Venne riktigt om hon är min typ av häst, men det kommer säkert gå bättre nästa lektion :)
Efter lunch osv så var det uteritt, då red jag världens finaste - Meja! Tussan, vad jag har saknat att rida henne<3 Det var iaf supermysigt, härligt väder och så :)

Nu ska jag ut och fota fölen litegranna, och Sofie när hon rider en annan häst, Wonder tror jag hon heter - inte fjording :)

Bjuder på dagens första bildbomb

Gry

Meja

En av deras hingstar - Lordi (?)

Barnarbete? Mocka sten e ju lagom kul liksom.

Lite bilder från denna kväll

Gick och hälsade på några hästar nu, kameran följde med, även om det var mörkt.. det funkar ju att fota iaf ;) hehe.. färgerna blev lite konstiga pga att de va så mörkt, så bjuder på s/v


Dom jag ska rida den här veckan är...

.... MEJA!!!! Och en liten tös som heter Gry :)
 
Meja känner ni ju till sen innan förmodligen, mitt hjärtegull, men Gry vet jag inte vad det är för någon :P Hon är 7 år iaf, står såhär om henne på hemsidan:
"sto f-05, mkh 135 cm, ljbrbl, e Ismo Kry 208 u Margita 2187 e Markus 63, litet, mjukt och lättridet sto som redan har blivit en favorit bland de mindre ryttarna! Visar talang för hoppning."
 

Hittade en bild på sindarves fb-sida, på Gry :) Ni kommer självklart få se fler bilder sen!

Framme

Känner mig som hemma här! Några människor känner jag sen innan, och några nya människor :) Kommer ha det bäst!
 
Kommer kunna blogga lite, lånar mobilens internet och har bra mottagning här :) Satt ni vet!

Det är svårt att packa...

... när man inte vet hur länge man kommer vara borta.
 

Det är inte bestämt vilken dag jag ska åka hem, vilket är lite skönt faktiskt :P Har bokat flexibiljett, så kan ändra om jag vill. Det beror lite på hur länge Sofie orkar ha mig där ;) Kameran följer självklart med, sen får vi se om jag kan blogga något när jag är där, kan inte lova något! 
 
Gaaah, om en timme sätter jag mig på tåget mot nynäs, är sjukt taggad!! Ni får ha det så bra här hemma!

Gotland om 16 timmar

Ni anar inte hur mycket jag längtar!!

Kolla in här ikväll

Min dag har bestått av tvätt, photoshop och chill i soffan.. Kan tala om att jag hittade mitt golv idag, det är ju rätt spännande ändå :)
 
Ikväll, runt 21.00, så lägger jag in nya designen! Det är inte en liten förändring, enligt mig, men jag gillar den verkligen! Har suttit i 3 dagar och pillat på den, är dock ännu inte nöjd, men det blir jag nog aldrig :) Men kika in ikväll så får ni se, säg gärna vad ni tycker också!
 
Om det är fler som vill vara med bland länkarna i menyn så får ni säga till :) Vissa har jag inte frågat, men jag vill ha med deras länkar i menyn iaf :P 
Helt random bild på min frukost (ja, jag var duktig och åt frukost idag! Klockan 2 iof, men ja.)

Pillar på en ny design

Håller på med en ny design, men det kommer nog ta ett tag tills den kommer upp, men ni får ett liiitet smakprov på hur den ser ut just nu:
 
 
 
 
Dom som vill ha bildlänk (endast om jag känner dig/er) i menyn kan kommentera här eller kontakta mig på annat vis :) Jag vill inte ha färdiga bilder, utan bara en vanlig bild, så skriver jag dit ditt namn själv. Detta för att jag vill att alla bildlänkar ska se likadana ut, vilket gör hela bloggen mer stilren :)
Om ni inte orkar skicka bild kan jag hitta en i din/eran blogg, det skulle nog vara det enklaste ^^
 
Såhär kommer bildlänkarna se ut

färgade skydd?

Hehe.. denna har ni nästan sett redan, förutom skydden, som jag aldrig använt förut :) Jag tycker dom är snygga, och lotta har 2 schabrak som matchar dom.
 
Vad tycker ni om färgade skydd?

Trött av värmen

Jag klagar inte på värmen, verkligen inte, men när man rider och är i stallet så blir det ju väldigt jobbigt och man blir seg i kroppen.
 
Dagen började med ett kort dressyrpass på D, varken han eller jag orkade hålla på så länge, men vi utnyttjade tiden väl :) Började i ridhuset, eftersom det dammar så mycket på volten, och det funkade ett tag.. tills vi båda blev för varma, då gick vi ut och travade av. 
Han va lite seg i skritten och galoppen, troligtvis pga värmen, men i traven kändes han fräsch :) Klev på bra, rumpan smet dock in lite på det raka spåret, så fick kämpa lite för att parera.. 
 
 
Tror inte jag rider honom imorgon, det beror på ifall Linnea skulle åka ut på eftermiddagen något.. annars så blir nästa gång på D när jag kommer hem från Gotland :) Tills dess måste jag få koll på min jekla beslutsångest.. måste tänka ordentligt den närmaste veckan nu!
 
 
Sen efter 3 så hämtade Lotta upp mig här hemma, för en uteritt tillsammans. Hon passar en häst i stallet, Hedda, så hon frågade ifall vi skulle rida ut tillsammans :) 
 
Det är faktiskt inte ofta jag har sälskap när jag rider ut.. dock trivs jag med det - det är mysigt och man kan sitta där i sina egna tankar, eller välja att stänga av tankarna och bara sitta och nynna på någon låt ^^ 
 
Vi red runt slingan, mest skritt och lite trav. Valde sen att trava lite på banan, och ville känna lite på galoppen... det gick SÅ bra!! För att vara Exet dvs xP Märks att han kommit loss i baken sen Thomas var ute. Härligt!
 

-

"Både jag & Darwin tycker att du verkar vara en bra tjej!"
 
Längtar tills dressyrpasset på D imorgon! 

Bilder från min och Malins kvällspromenad

Det här var väl typ 11 på kvällen, älskar min kamera!!! Syns ju knappt att det var mörkt ute!
TuRKs hästar i sin sommarhage, väldigt sociala och ville hälsa ^^

Hästfri dag

Idag har varit en hemma dag, och tur var väl det... har nog hostat upp lungorna ett x-antal gånger idag, inte mys. Har dock varit duktig och städat lite, och snart ska jag träffa Malin, vi ska ha en muppkväll tillsammans :) hehe.. vi ska fira att Malin ska jobba imorgon, och tröstäta att min telefon har blivit en grönsak.
 
Imorgon rider jag två hästar igen - först ett dressyrpass på D, sen får vi se vad jag och Exet hittar på.. kanske intervallträning runt slingan? 
 

Har lite tidsinställda inlägg ikväll och imorgon, med bilder som jag inte laggt upp än :) gott va?

kvällssol

Fotade lite påväg till stallet igår, tvärnitade när jag såg denna svarta islänning i kvällssolen :P Blev dock irriterad på ridhuset på sista bilden!
 

Sen sommarkväll i stallet

Hade en sjukt mysig kväll i stallet. Älskar när man inte kollar klockan en enda gång, förrän man sätter sig på cykeln och trampar hemåt... kvart i 11 åkte jag hem, och det var lugnt och otroligt mysigt ute :) 
 
Red barbacka idag, inte hårt alls.. men han skötte sig ganska bra, förutom att han älgade på lite. Red med novabettet, men nästa gång tar jag nog det tredelade :P Känns rätt dumt att jag åker bort på onsdag igen, när han är på gång igen äntligen.. men men, får hoppas att han hålls igång ordentligt!
 
Får köra ordentlig igångsättning när jag kommer hem annars, för igång ska han! ^^
 
Lite trött var han dock innan passet.. syns det?

Cool eller konstig

Fotade denna bild idag medans Darwin stod och torkade lite.. gjorde det mest på driv för att hela han inte fick plats på bilderna. Jag vet vad jag tycker om det, men lite åsikter från er vore kul, då jag vet hur många fotointresserade det finns :)
 
Så vad tycker NI? Vart bilden cool, eller bara konstig?

Idag är en bra dag

Igår ville jag bara försvinna, ingenting gick bra. Idag vände det! Totalt! Nu ska jag GÅ till Exet, tar med mig kamera. Kommer nog hem sent, men förhoppningsvis blir det en mysig kväll :) Hoppas vädret håller sig bra också! Uppdaterar med bilder när jag kommer hem :)
 
Juste, om någon vill få tag i mig (nu när jag inte har telefon) ring -> 070 611 77 23
 
Bild från i onsdags, när jag drog och käkade med bästa Fell

Nummer 13

"Hannoveranarna brännmärks ofta med sitt eget sigill, ett stiliserat H med två hästhuvuden överst på de två långa sidostrecken."

Darwin har mitt turnummer på rumpan.. ett bra tecken kanske? ;)
 

Uteritt med Sandra

Det blev en supermysig uteritt med Sandra på fina Amalia, när man gick bredvid dom märkte man verkligen att Darwin är stor, då A är 164 (?) men kändes som en ponny - Ett travsteg för D var 3 för A, nästan iaf ^^
 
Tyckte det gick väldigt bra att rida ut på honom, en presenning var liiite läskig men helt ok... sen åkte tåget förbi, de va inte kul tyckte han! Vände på en femöring, men till min stora lättnad drog han inte iväg, utan stannade och lugnade ner sig rätt snabbt :)
 
Blev mer kär i honom idag, det här känns verkligen bra!!
 
En sak är iaf säkert.. man blir ju inte bortskämd när man ridit ett varmblod i tre år. Kunna galoppera ute i skogen och slappna av samtidigt - underbart!
 

De bidde en snabbdusch efter uteritten.. någon annan som märkt hur satans kvavt det är? Dog nästan lite. Inte kul att gå runt i svarta ridbyxor idag inte x)

Drar till den stora killen

Haha jag hostar nog sönder lungorna snart.. men sen när har det stoppat mig?
 
Ne, till kalsvik ska jag, det är bara att bita ihop nu asså! Ska snart gå till tåget och bli upphämtad av Linnea (Darwins ägare), idag ska jag nämligen få testa rida ut på honom.. om vädret tillåter dvs. 
 
Ser fram emot att rida honom igen, och hoppas att känslan är detsamma som i torsdags :) Så ni får hålla tummarna och önska mig lycka till! :D
 
 
Efter Darwin ska jag försöka ta mig till Exet så fort som möjligt, vill inte komma hem skitsent ikväll!

Underskatta inte P&L sjukan

Igår red jag två hästar + cyklade + tog en kvällspromenad med malin, trots att jag fortfarande inte är kry sen jag var på P&L... igår mådde jag dock bättre, men idag gick det tillbaka till att vara döv, snorig och som gräddet på moset ser det ut som att jag konstant gråter. mums.
 
Så idag, när jag åkte ut till Exet kände jag att jag verkligen inte orkade rida honom idag.. så jag gav mig själv den här dagen till att vila, och valde att bara mocka. 
 
Imorgon blir det till att rida två hästar igen. Först ska jag rida Darwin (!!) igen och sen till Exet, får se i vilka ansträgningsgrader de blir ;P Tar med mig kameran, så kanske blir lite bilder sen!

brb, går och dör.

Min mobil hoppade ur min hand och tog livet av sig. Det går att spela musik, touchen funkar osv... bara det att min skärm är blårandig. yey. 
Och jag åker till gotland om 5 dagar, och har ingen mobil. yey.
Och jag måste få tag i massa människor, men har inte deras nummer. yey.
 
Pallar inte med den här dagen mer.
 
Har iaf köp en skärmkalibrerare, så kan retuschera alla bilder som folk väntar på, utan att färgerna är helt fucked up. Något bra... dock 1800 spänn fattigare. yey.

Snyggaste hästtransporten?

Skådade denna übersnygga transporten på kalsvik, helt kär!

Helt ok kväll va?

Precis kommit in från en mysig promenad med Malin, snackade verkligen om allt typ!
 
Kommer in sen, jordgubbar med grädde väntar på en, sätter sig i soffan och satc startar på tv'n.. hur gött? Väldigt gött!
 
Ne, nu ska jag njuta lite mer! Godnatt

Mitt lilla äventyr idag

Som sagt har jag varit på äventyr idag, och vad gjorde jag då?
 
Jo, jag och mor min satte oss i bilen och styrde mot kalsvik, för att provrida en häst!!! Fast lugna nu, ingen jag ska köpa ;)
 
Tjejen som äger hästen får inte rida på ett halvår för läkarna, och här kommer jag in i bilden. Ingenting är 100% bestämt kanske... Men under sommaren så är det väl tänkt att jag ska testa hur det känns, lite som en medryttare, och se hurvida vi funkar eller inte. Om det funkar så ska vi ta honom på foder - hur länge har vi inte pratat om än.. 
 
Darwin, som han heter, är en 12 årig hannoveranare på 175cm, och är aaasball! Fan vilket steg han hade, helt sjukt. Kraftig och stor, då tänker man typ... tung. Men de tyckte jag verkligen inte! Väldigt välriden och mjuk, och jag kände att jag kunde kräva mycket mer än vad jag gjorde.
Eftersom att ägaren inte kan rida just nu, så har han senaste månaden inte gått mycket alls, men endå gick han så bra, välriden! Riktigt fin kille asså!
 
Hur det blir med allt kommer ni självklart få se här, men jag tror verkligen det här kan bli skitbra! Som mamma sa så kändes det verkligen som om vi klickade bra :) Rider förmodligen Darwin på måndag och tisdag igen, så får vi se om han bara hade en bra dag eller om vi faktiskt funkar ihop :) 

Tjusig kan man vara, även i skogen!

Exet fick bli lite matchad idag med röda boots till en röd paspoal, fint visst? :P (jag matchade dock inte med rosa linne och rosa tjocktröja.. men det låtsas vi inte om. Mitt hår matchar iaf, och det är ju allt som räknas. Hehe)

Sleten

Är sjukt trött, egentligen för sjuk för att röra på mig så mycket som jag har gjort och kommer göra idag.. 
 
Iaf.. cyklade till Exet, fixade och donade, och drog sen ut på en tur runt slingan i stav. Den är asbra, för den har många upp och nedförsbackar (en nedför är rätt läskig, då den är lång, brant och stenig). Exet verkade glad över att få komma ut, och riktigt pigg på hemåtvägen :)
 
Något som måste fixas är flugsprey, så inte benen far åt höger och vänster, konstant. Det är inge bra när han försöker sparka bort flugor i en brant nedförsbacke xP Puckogris.
 
Imorgon tar jag mig nog också till stav, men en annan "slinga" som går runt en skogsdunge. Asmysigt där :)
Asfräsiga mobilbilder (y)

Mysig kväll med Felinda

Bjuder på massa fina bilder från igårkväll, istället för att skriva :)
Gör man fula miner får man minsann skylla sig själv! De vet du Fell ;)

Ledsen Felinda kommer inte upp på orangea plast bluppen

Men gör ett nytt försök....

... Och lyckas!! Glädjen asså!

Denna dagen:

Idag ska jag först ut till Exet, ta en lååång skritt-tur ute, han är tydligen väldigt pigg ^^ Hoppas på bra väder så det blir mysigt! Får se hur länge jag blir klas där, men måste iaf vara hemma runt 5, för ska iväg halv-kvart i 6..
 
.. och vad händer då? Ne de tänker jag inte säga faktiskt, utan ni får veta när jag kommer hem :) Mamma ska iaf få lära sig att fota, med nya kameran, imorgon. För att dokumentera osv. MEN... mer än så säger jag inte :) 
 
Ibland får man gott va lite hemlighetsfull!
 

Godnatt bloggen

Haha dags att sova kanske? Jag är pigg som en gris, men klockan är snart 3, så det är väl lika bra att dra sig? Aah, vi säger så. Ni får iaf den här charmiga bilden jag nyss tog, för att vinka er godnatt.
Puss på er.

Middag med finaste

Är påväg in till stan, ska fört köpa en skärmkallibrerare, och sen ska jag äta med Fell :) vi ska väll snacka skit, skvallra och garva tills vi inte kan andas... Som vanligt. Haha

Ha en bra kväll och njut sv att sommaren är här!

Det är bokat!

Om 7 dagar sitter jag på båten mot Gotland, hur underbart? Gaaah vad jag längtar!!!

mariekruger@instagram


Min beslutsångest förstör för mig

För dom som känner mig väl så vet dom redan att jag lider av extrem beslutsångest.. detta är väldigt jobbigt och förstör rätt mycket.
 
Jag vill gärna följa magkänslan, men överanalyserar och ska alltid lista upp för och nackdelar - och även med dom upplistade kan jag oftast ändå inte bestämma mig. Det är otroligt jobbigt, och händer oftast överallt. Bara att välja om jag vill ha kebabpizza eller bananpizza är svårt! (När jag shoppar kläder går det dock ofta på impuls.. hehe)
 
Om det inte vore för min beslutsångest så hade jag säkerligen haft en häst hos mig denna sommaren, och kanske haft den på foder efter det.. Nu i efterhand känner jag att det kanske va lika bra att jag inte hann bestämma mig, men då vart jag lite besviken.
 
Hästen jag pratar om har ni sett förut här på bloggen - Idas lilla kille Extreme.
Jag ville inte skriva något om att jag blev erbjuden och funderade på att ta hem honom för att jag vet vilket snack de skulle bli, han är ju trots allt bara 3 år. Tanken var dock bara att han skulle gå på sommarbete under sommaren, med lite uteritter och hantering från marken. Jag föll ju verkligen för den där hästen, så cool och "stabil" för sin unga ålder. Dock såldes han, men som sagt, det var nog lika bra..
 
Men hur mysigt hade det inte varit att ha en häst att åka till varje dag, hela sommaren?

New in

Kentlinne 300 kr
peacearmband 40 kr
trekantarmand 40 kr
drömfångare halsband 80 kr
iphone skal 70 kr
 
Haha fick veta att vi fått heeela studiebidraget denna månad (absolut sista studiebidraget..) och gick lös samma dag.. hehe. 

Saknar knasbollen

Sitter och kollar bilder på mig och bästa Exet, vill dit nununu och pyssla med han! Men ska ge mig själv några dagar att återhämta mig själv, speciellt eftersom jag inte kan prata just nu :P
 
Har inte hört något om hur det är med honom och hans fötter, men jag hoppas på att det ska gå och sätta igång honom nu när jag är tillbaka. Nu i sommar tänker jag mest bara rida ut, dressyr på slingan och klättra. Vi ska ha kul, samtidigt som han ska ridas balanserat och kontrollerat. Thomas sa typ att vi ska mest fokusera på att han ska ridas balanserat, så tills den 27de så blir det att få igång honom bra och hoppas att Thomas ser en förbättring :)
 
Ska även få med mig ut Malin för att plåta mig och exet, har två idéer - en fin och en rolig :)

Bara jag?

Är det bara jag som aldrig kunnat logga in på blogg-appen sen nya blogg.se kom? Blir så arg, vill kunna blogga från mobilen MED bilder... annars gåre ju via safari. Men ah. Irriterad!!!

Min fina fina kattb

Bombar bilder på min lilla plupp, han är världens vackraste!! Iaf i mina ögon ^^ Kan stirra mig blind på bilderna på honom. Dom här är från midsommar, när jag var ute på promenad med honom. Han är världens bästa poser, sitter där och ser söt ut ^^

Peace and Love 2012

Fyfan va kul jag haft den här veckan! 

Så fina människor, så bra band och helt sjukt jävla kul!! Jag har flängt runt mellan så många camps för att kunna umgås med så många som möjligt av dom jag känner xP'

Jag bodde på lugna campingen, med Rambo och hans polare (och ngr fler), vi var väl typ 10 tält eller nått.. så goa människor! Träffade Linnea från klassen och hennes kompis Mulle, som flera undrade om hon va min syster (?) haha :P Gustaf, fells barndomsvän, och Adam var jag mycket hos.. Lika fina dom ^^ Hängde en gång hos PM som jag känt se lågstadiet, och var mycket sitsta halvan hos Fallis från klassen.. 

Alla är så glada, man pratar med så många, lär känna så många nya och ja.. det är så underbart!

Mina arbetspass var rätt chill också, sista natten va dock dryg eftersom det var på lugna Delux-campingen, och där var det dött.. så medans mina  fina vänner fakkade ur så vaktade jag toaletter ;/ de va tråk.

och KENT (!!!) var helt underbara! Och Simple plan.. och så många mer. Kan typ dö lycklig nu! Haha seriöst, Nicolai (som jag jobbade tsm med två nätter) fick Kents plektrum (jag kommer inte ihåg exat vems det var, men iaf, skitsnyggt plektrum!)

JAG VILL TILLBAKA!!! Fysiskt är jag glad att vara hemma, men psykiskt skulle jag vilja ha en vecka till! Usch och fy vad bra jag mår när jag är där. Ett år kvar tills nästa gång.. räknar ner!


Dom jag jobbade med första natten - Lina och Nicolai :) Lina bor i tyresö, så vi ska försöka träffas någon gång snart!

Tisdagen - fortfarande fräsch!

Älskvärt väder! Bilden togs bara några minuter innan blixten slog ner (inte på lugna campingen) och 17(?) pers fick föras till sjukhus..

Hur söt? Lille Adam

Hehe Grodan tyckte uppenbarligen inte om alvedonen som smälter i munnen, som han fick av mig

Där vi pilen var vårat camp

Dada Life

Stortlek 49 vs. 39

Simple plan<3

Världens bästa människa som skjutsade mig heeeeela vägen hem från Borlänge. Tack!

Magnus Uggla

Lars Winnerbäck

Slagsmålsklubben

Mumford & Sons

Bitch please, I'm fabulous


Chillhäng i Viktors bil

Alex Schulman

Markus Krunegård

KENT!!!!!<3333

"Vi behöver någon liten!" Kollar mig omkring och inser att resten av gänget jag hängde med var killar... oh fuck. Men de va askul! xD

Ihoppackning.. fett sorgligt. Usch, de va inte kul å säga hejdå till alla
Fina fina plektrumet... tycker inte om Nicolai... jag fick inte köpa det från han x)

Bilder kommer!

Har massor massor med bilder från veckan :D Bjuder på en egobild nu.. från andra dagen då man fortfarande var fräsch ;)

Svar till "frågestunden"

Ellen:
Vart vill du komma inom ridningen i sånna fall vilken gren och hur högt? Vad vill du bli när du blir stor?? :P vad ville du bli när du var mindre?? :) 
Jag vet inte riktigt ännu, då jag inte vill ha så stora mål förrän jag har en egen pålle, men kortsiktigt i dressyren så är det iaf å starta lokalt på storhäst.. i hoppningen vill jag få tillbaka självförtroendet mest just nu :)
Framgångsrik hästfotograf såklart ;) Fotograf, snickare, konstnär, frisör, veterinär osv... haha allt ville jag bli!
 
Emelie:
1. Vad är det bästa med Meja? 
Kämparglöden hon hade på våran tid, hennes genomsnälla ögon, coolheten.. hon räddade mig i så många lägen, vi gick igenom mycket. Första halvåret på henne var hemskt - jag ville INTE rida henne. Sen efter ett halvårs paus så hittade vi varandra, och vi kämpade oss upp tillsammans. I mitt huvud finns det ett sånt starkt band som alltid kommer finnas kvar, kärleken till den där tösen kommer aldrig försvinna!
 
2. Om du fick välja en sak att ta med dig till en öde ö, vad skulle det vara? 
En fin vän... eller kameran. hehe

3. Vem är din idol/förebild? 
Jag har faktiskt ingen riktigt förebild eller idol.. haha.. jag kan se upp till människor och tycka att deras framgångar är otroliga, men jag skulle inte kunna säga att jag har någon unik förebild :) 

4. Har du någonsin haft en Canon-kamera? 
Ja, jag har en analog canon faktiskt.. eller ah, det är pappas frå hans yngre dar. Har dock aldrig fotat med den då jag inte orkar framkalla filmerna ^^

5. Har du någon förebild inom ridningen som du går efter? 
Som jag skrev ovan så har jag inte det.. jag kör mitt race och försöker kämpa i min takt och i den nivån jag vill :) Skulle i princip kunna säga att har mig själv som förebild - fast det är en annan Marie som jag önskar att jag skulle vara.. den Marie ska jag bli en dag!

6. Hur länge har du ridit Exet?
Provred honom för tre år sen :)

7. Har du något tips på hur man ska göra när man fotar i ridhus? Jag har fortfarande inte fått kläm på det.. 
Jag fotar helt manuellt i ridhus, oftast med största bländaren (minsta bländartalet) och så lågt ISO som möjligt..  fast inte för lågt så att det blir rörelseoskärpa :) Exponeringen anpassar jag efter ljuset så det går inte att sätta en fast siffra på :)
Jag älskar din blogg Marie! Du är grym :D
Tack :D Glad jag blir!!!
 
Emma:
vilka bloggar läser du? 
Läser många, men kan ju säga dom stora bloggarna 
Ponnysanning
Linn olsson
Gennes
Dressyrmupparna
Linn Strelin
Tyras hästblogg
Jenny Pitkänen

vad ar du för mål med ridningen?
Att fortsätta utvecklas, hitta en häst att jobba ihop mig med och tävla med.. köra på och inte låta något stoppa mig :)

Hanna:
Hur fick du tag på Exet som medryttare? Jättebra bligg:)<3!!!
Tack :) Det var faktiskt mamma som hittade honom.. hon ringde mig när jag firade att jag gått ut 9an och berättade om en häst som stod på Ekeby.. jag var inte överhajpad på en ridtravare, men hade inte heller planerat att vara kvar så länge på honom ^^ Men det blev ju väldigt bra sen endå
 
Fia:
Kommer du någon gång vilja ha en helt egen häst eller tror du det kommer räcka med X:et? :)
Ja planen är ju så att börja leta egen när jag har jobb så att jag kan  betala hälften varje månad, när detta sker kan jag inte säga just nu.. men en dag så :) 
 
Jennifer:
Ville du gå på fotogymnasim när du var mindre eller hade du nått annat intresse då??
Jag ville bli allt när jag var mindre.. haha.. men jag hade alltid något för att sno Malins systemkamera haha
 
Sen har det dykt upp fler frågor på lite andra platser på bloggen så svara dom i samma veva ;)
 
Ellen:
Eftersom ingen annan frågar så frågar varför blev ridläraren sparkad??:) (Detta inlägg)
Jag kan inte riktigt svara på den rakt av, men hon var verkligen dryg och skrek på oss (så det eka över hela gotland) om en häst råkade trippa/trava på asfalten.. Ingen tyckte typ om henne... Men tror inte hon blev sparkad utan mer att hon fick möjligheten att sluta frivilligt (låter finare)
 
Michelle:
Hur har du gjort den svarta bakgrunden? :) (Detta inlägg)
Hon står i dörröppningen till stallet som är släckt och väldigt mörkt :) Svårare än så är det inte ^^
 
Emma: 
Vilken objektiv fotar du med & vilken inställning har du på? =) Kram! (Detta inlägg)
50mm 1:1.4 använder jag.. och fotar med helt manuellt :) 

Emma: 
Hej Marie!
Kan inte du förklara i ett inlägg vilken inställning du hade här? :) Kram, Emma. (Detta inlägg)
Jag fotar helt manuellt, det vill säga att jag ställer in ISO, bländare och exponering själv.. på detta viset så får man likadant på alla bilder, utan att kameran tolkar själv och "chansar". Det är svårt att förklara vilka exakta inställningar jag använt, då allt beror på ljuset och hur du vill ha bilden :)