Det är inte lätt när det är svårt

Alltså ååååh jag har köpt fel mat till Exet! Eller det är typ samma... förutom en skillnad. Den han brukar få är havrefri, vilket denna inte är! Stor fet suck på det! 
Tror dock jag kan lösa det genom att ta bort den lilla mängden havre han har nu, och öka kraften lite.. tills den här maten är slut. Måste läsa lite o se rekomenderad mängd osv osv.. 
 
Jag glömmer alltid bort vad hans mat heter, och annars brukar mamma vara med (hon har koll). Det enda jag vet är att det heter Krafft Groov, och hur påsen ser ut. Det är dock inte lätt när påsarna ser likadana ut! xP
 
Det är Sensitive han ska ha egentligen. Typ mega fail av mig!
 

9 timmar och 3 hästar senare

Nu är jag äntligen hemma, ska pusta ut lite innan jag trycker i mig mat och hoppar in i duschen!

 

Exet

Först ut idag var ju Exet dåra, som inte alls ville sammarbeta med mig idag. Började lång och stel, fick ihop honom lite men han släpade fötterna i skritten och sprang ifrån mig i traven. Så fortsatte det större delen av ridpasset, och om jag var irriterad? Jo, det kan man nog säga. 

Ska inte påstå att jag är missnöjd, för det var ändå stunder han gick riktigt bra, men sen tröttnade han troligtvis och gjorde på sitt vis. Ville jobba lösgörande i skritten, men det är INTE lätt när hästen knappt går frammåt. Hittade ett spö jag snabbt lånade för att peta till honom med, så han skulle bli mer frammåt. Och ja, det vart han ju.. lite för mycket dock. 

 

Så ah, fanns nästan inget mellanting på honom idag.. men svettig blev han! Inte konstigt dock eftersom jag red nästan en timme, något han inte riktigt orkar än :P

 

Frasse
Han var spänd och stressad (Att hundar skällde utanför och att en häst longerades i andra änden av ridhuset hjälpte inte hans stress mkt....), men han sprang ändå inte ifrån mig, hann liksom stoppa honom.  Men han var på, det var han, och bara för att han inte sprang ifrån mig så betyder det inte att han sprang långsamt xP Vart mycket skritt idag, för det är onödigt att försöka trava på en stressad häst.. så när han väl lugnade ner sig lite så började jag trava, och samma sak innan jag galopperade.

Måste säga att jag vart ganska nöjd med galoppen, fort - ja.. men på något sätt kände jag att jag hade kontrollen. Försökte verkligen tänka *ta, släppa, ta, släppa* osv, i takt med hans galopp, lite halvlätt i sadeln. Kändes betydligt bättre än förra gången :) Tänkte även på att inte glömma bort benen, spec i galoppen. Det var när jag tänkte ordentligt som det kändes allra bäst där, eller ah, det var då det gick bäst öht.

 

Det är synd att han är så stressad.. hoppas verkligen han kan växa mer i huvudet, för tror verkligen han skulle kunna bli en otroligt fin ponny! Bara han taggar ner lite liksom.. 

 

Dressyrlektion - Mistel

Och sist men inte minst kommer ju dressyrlektionen på Mistel! Är väldigt nöjd, och helt slut var jag efter den. Det börjar dock kännas i kroppen på henne att hon är gammal, lite kantig och stel liksom, men fortfarande sjukt duktig hon tanten. 

Vi red öppna och sluta på långsidorna, fick nog till det ganska bra några gånger, men kände mig smått vilse i huvudet. Mistel är ju raka motsatsen mot typ Exet och Zetra, dvs dom jag är van att rida, så blir lite omställning. Men vid det här laget känner jag ändå henne väldigt bra, så kom in i det efter ett tag :) Vågar dock inte kräva lika mycket från henne som jag brukar.. utan att Lotta är på mig dvs (och det är hon!).. endast i respekt mot hennes ålder. 22 åriga ridskolehästan behöver inte alltid gå perfekt :)

 

Anledningen till att jag red Mistel och inte Zetra idag är för att jag ska rida Mistel på onsdag, fick jag veta idag dåra... Är sjukt nervös, men tror nog ändå att det kommer gå finemang! Mistel kommer säkert vilja visa upp sig lite extra med knoppar och många som kollar på henne.. sådär som hon brukar.

Attention whore! ;)


Dressyrlektion på denna tant nu!


Häst nr 2

Ponnybus, nu får vi se hur det går! Om det är full rulle eller möjligtvis lite kontrollerat ;P


Rider fisgrisen


TiggarN


always

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon väntar träningsvärk

Efter taco-middag i stan igår, och massa popcorn på bion, så känns denna dagen välbehövlig.. har nämligen fullt upp och det blir ständig aktivering för min del. 
 
Ska snart laga ordentligt med mat, packa väskan och sen vid 11 ska jag röra mig mot gymmet :) Lär inte köra så hårt där idag, eftersom jag ska rida 3 hästar idag också.. Först skjutsar mamma mig till Exet runt 12, kl 4 ska jag vara på blåkulla o rida Frasse sen så är det dressyrlektion, troligtvis på Zetra dåra :) Underbart. 
 
Jag TROR att jag har planerat tillräckligt bra för att få ihop allt det här ^^ Det fina med att vara arbetslös - man har så mycket tid! 
 
Godmorgon allihopa!

Movietajm


Knas

Dressyrpasset på Exet idag började väldig konstigt, han var så sjuuukt spänd. Kom inte åt honom alls, han bara stretade emot och gick konstigt. Försökte trava igång honom lite men det blev inte bättre, vart sjukt irriterad och lite orolig!

Sen sneglade jag lite i spegeln, och lite snabbt såg jag att jag glömt sätta snöret på skritt-täcket under svansen, så jag fixade det lite snabbt.. Woops så började Exet slappna av!

Kan det vara så att han blev spänd av det? För vanligtvis brukar Exet gå med svansen ganska högt, så han kanske blev spänd av att inte kunna göra det? Låter det ens logiskt? :P

Iaf, det gick sjukt bra sen! Red inte länge, men han orkar fortfarande inte riktigt, men snart så :) Imorgon blir det ett ordentligt lösgörande pass!


Älskar Ekebys ridhus!

Hur coolt är det inte? Speciellt dagar som denna!


Och så sprack den planeringen!

Malin måste jobba till halv 5, så jag somnade i soffan en timme, det var också helt okej!
 
Så istället för att vara i stallet nu så ska mormor hämnta mig om en timme så vi kan åka och köpa mat åt Exet. Måste nog fixa egna hinkar till honom också, för jag får inte hälla b-vitamin i dom som finns (fastnar typ i botten?..) och att hälla i krubban funkar inte eftersom han ska ha morgon och kväll.. 
 
Min tanke är väl då ist att jag häller över maten som blivit fixad redan, ner i hans hinkar.. i dom får jag ju kladda hur mkt jag vill liksom. Sen så är det ju bara att hinkarna står kvar utanför hans box så får jag helt enkelt tvätta ur dom osvosv
 
Det borde inte var så svårt va?

Hade missuppfattat. all havre fastnar i botten av hinken. Hur löser jag detta när han ska ha morgon och kväll..? Funkar kanske att han bara får en gång om dagen, dvs när jag är där? Hmm hmm... får fundera lite på det här!
 

HAHAHAH vafan hände?

Vad håller blogg.se egentligen på med? Helt plötsligt såg min blogg ut såhär, skiiitlänge! Va tvungen o logga ut och in på bloggen för att den skulle bli normal! 
 
Jag är tydligen gift sen 3 år tillbaka och pluggar till ekonomiassistent xD dafuq?
 
Klicka på bilden för större

Sommarminne


En blivande lång dag

Det sämsta med att sova hos F? Jag måste gå upp halv 8, senast!
Det bästa med att sova hos F? Förutom mysigt sovsällskap så kan man inte sova bort hela dagen! Om man då inte somnar sen när man kommer hem till sig själv dvs ^^
 
Om jag bara ser till att inte somna i soffan nu, så kan jag nog få ihop den här dagen :) Måste åka och köpa mat till Exet, till de behöver jag mormor (inte så lätt att få med sig 25kg mat på bussen.. heh). Sen ska jag åka och möta lilla goa Malin, som jag inte träffat på vääääldigt länge! Får se vad vi gör men det blir nog fint :) Sist men inte minst blir det middag och bio med Felix. 
 
Sådär helt ok en vanlig onsdag visst? :) Sånnahär dagar gillar jag! Även om det lär ingå lite stress hehe

Om någon på Ekeby ser denna!

Beige grimma med texten "Exellent Charm" (felstavat) i brunt på!
Den kan inte bara försvinna liksom...


Den har kommit fram nu! 


Ska bli på bra humör!

Tänkte försöka få sådär bra liv i bloggen igen, påriktigt! Men inte ikväll.. Nopp, ikväll sover jag hos F, så det blir hans uppgift att få mig på bra humör igen! Ingen rättvis utmaning, för enkelt för honom! Haha
 
Men imorgon ska bli en bra dag bestämmer jag nu! Punkt.

Domino

 I can taste the tension like a cloud of smoke in the air
Now I'm breathing like I'm running cause you're taking me there
Don't you know? You spin me out of control
 


Och huvudvärken blev värre

Tog alvedon innan jag åkte till stallet, så man tyckte ju det borde ha varit bättre när jag väl var där, visst? Fast ne.. kom till stallet och grimman var borta. Yey kul. På tavlan stod det bara "Exet behöver ny grimma och grimskaft" Mycket info där visst? Men ahja, skrev och frågade och svaret jag fick var "borta..."
 
Hur kan en grimma, vars hästens namn står på hela, bara försvinna någon gång mellan utsläppet och insläppet? Låter ju helt ologiskt. Skulle nån ens vara dum och sno en grimma som det endast finns en av? 
 
Tur nog hade Lotta en uppe på loftet..
 
Ah gick iaf ut i hagen och letade efter den (askul ifall den skulle ligga där och ngn av dom fastnar i den).. hittade inte grimman, dock hittade jag massa blod. Hej paniken på det. Fick veta sen att dom hittat ett dött rådjur där häromdagen, mmmh mums! 
 
Men är allmänt irriterad och skit nu, ska iväg och sova hos F, så han får muntra upp mig. Exet muntrade visserligen upp mig väldigt mycket han också, fina bästa vän<3

Bara för mig?

kan inte ladda upp bilder? Vad händer? Satans blogg.se

#nervös

Haha om en vecka smäller det och jag är så jäkla nervös! Men det är en kul grej ändå, snacka om ny upplevelse... Ni kan få en ledtråd vad som händer då, här ;) 
 

Min dag, än så länge

Vaknar upp, suckar högt, huvudvärk osv. Somnar om, vaknar, drar mig till soffan. Fast i soffan. Rester till lunch och nu Top Model 10.
 
Gymmet kan jag ju glömma, och Exet får jag åka till ikväll. Såhär orkar jag inte må!

Hemklickat (igen...)

Blev typ arg... klickade ju hem en reflexskärm för några veckor sen, men tydligen gick köpet aldrig igen.. vilket var irriterande såklart! Men nu har pengarna dragits så nu borde den vara här redan i veckan :) Unnade mig något jag suktat efter länge också - ett batterigrepp. Dvs, min "lilla" kamera kommer bli ännu mindre ;) 
 
Längtar tills dom kommer :D'

Snöiga bilder från Nyköping

Nu kommer äntligen bilderna från Nyköping, 2 veckor senare.. hehe. Det är oerhört svårt att fota när det snöar sådär mycket, men om jag får säga så... jag levererade ändå! Om det hade låtit bli att snöa hade ljuset varit underbart, bakgrunden blir ju så sjukt epic när det är dimma sådär. Helkroppsbilden på Chiccan (fjordingen) är nog lätt min favorit! 
 

Utslagen utan varmvatten

Är helt död i soffan just nu, efter några varv på travbanan med Exet och ett markarbetespass på Zetra. Det jag mest av allt vill göra just nu är att duscha, men vi har inget varmvatten! Askul.
 
Hopplektionen gick lite 50/50 bra idag. Började stel och spänd, blev lite bättre sen, men fortfarande spänd typ.. meeeeenja.
 
 
Övning 1 gick ut på att skutta över en bom på en 8-volt, och byta galopp över. Gick faktiskt förvånadsvärt bra där, är helt chockad över att vi fick till nästan alla byten :P Enda problemet var väl dock att jag red över alla (hehe) som hamnade ivägen xP
 
Övning 2 var på volt, två skutt med 4 (egentligen) galoppsprång emellan. Jaf vart sjukt ur fokus där, kunde tydligen inte ens svänge och kom inte många gånger över skutt 2. Sen när jag fick till det var det väl mer 3 språng emellan :P Denna gjorde vi i båda varven, och andra gången var Zetra riktigt trött.. och även jag där väldigt otydlig med vad jag ville. Han blev lite sur på mig o skutta i luften några gånger men sen tror jag (vill jag minnas det som) att vi åtminstonde fick till det två gånger xP
 
Svettiga men rätt nöjda sen när vi travade av vill jag påstå. Han var sådär avslappnad så hans öron gungade i traven :P tycker det är så otroligt gulligt!
Det droppade tom från hans ansikte, så svettig! Kämparn.
<3

Besta hesten

 

 


HAHAHAHAHA SÅG NU HUR FUL KROPP HAN SER UT ATT HA! Hej skev :D


Woop!!!

För vi ska se passenger!!!!


Spänd pojke

Exet var lite spänd idag, men tyckte det kändes bra iaf! Flyttade fint för skänkeln och var pigg frammåt :) Och ibland kom jag åt honom ordentligt! Går frammåt verkligen, har köpt E- och B-vitaminer nu så muskler ska byggas! Har verkligen märkt skillnaden på hans päls sen B-vitaminen tog slut. Nu börjar han få skav fråt täcket osv igen, det hade had inte sålänge han fick B. 
Kondisen finns ju inte alls just nu, han börjar flåsa rätt snabbt, blir dock inte ens svettig. Så det är konstig! 
 
Får se hur mycket jag tar Exet i veckan, men någon dag blir det ut o köra kondis på slingan :) 
Tjockis med ful hals! Stadigt står han iaf ^^

Frukost @ lunchtime

Vaknade nyss, suck! Vaknade egentligen halv 12, rätt pigg o så.. Sen ba poff så däckade jag igen ^^

Nu blir det att dra på mig ridklädderna och åka ut till min favorit :)


Trevlig kväll!

Är hemma nu efter en trevlig kväll med några tjejer från klassen.. eller förra klassen blir det väl då :) Är sjukt trött och har tryckt i mig min pizzabit! Nu blir det sängen för min del, sooova! Oooh sköna säng vad jag längtar :D hehe
 
Morgondagen ser ut så att jag åker och rider Exet, och sen på kvällen blir det troligtvis bio :)
 

Hej


awsm yeah!


Reunion

Har spenderat hela dagen i sängen, degat lite hemma hos F. Stackarn har blivit sjuk (eller så fick han i sig för mkt redbull igår..?) så kokhet med huvudvärk orkar man ju inte göra mkt.. och ja, då vart det helt enkelt degdag för oss :) 
 
Men nu blir det att åka iväg in till stan, idag igen :) Denna gång så är det reunion med tjejerna från klassen, blir nog mysigt! Har inte träffat någon av dom sen studenten (förutom kanske träffat på, på tåget.. om ens det?) så har troligen mycket to catch up.
 
Nu blir det att sminka mig, och sen gå till tåget. Lördaglördaglördag.
 

Fina människor <3


Brb, det är fredag!

Haft en Sjukt bra dag än sålänge! Slår vad om att den kommer bli bättre, är nämligen påväg in till stan för att träffa kompisar nu :)

Drog till Exet efter gymmet imorse. han var gose, som vanligt. Tog några varv runt travbanan i kylan, och herrn var ju något pigg där ^^ men det var kul o trava lite på honom när han va så, han va glad liksom :)

Sen när jag skulle skritta av honom i ridhuset drog han dock i handbromsen, den jäkeln :P ibland kan han va en riktig fuling! Han ville inte lyssna för skänken alls!

Men jaaaaa.. Se till att njuta utav Januaris sista fredag!


T.G.I.F

Intef för att det spelar så stor roll egentligen vad det är för veckodag, just nu....

Soffsovare

Åååh herregud vad jag måste skärpa mig! Somnar i soffan varje morgon när jag kommer hem från F. Höll mig uppe till 10 idag (jag kommer hem 8 varje morgon), hade lite tunga ögonlock och tänkte "En timme.. bara en timme!". Jo tjena, här vaknar jag upp nästan 3 timmar senare! Sämst.
 
Men ska trycka i mig lunch, dra på gymkläderna och packa ner ridkläderna! Dirr efter gymmet drar jag nämligen ut till fina bästa Exet och rider :) Underbart mysigt! Kanske drar mig ut på en uteritt i kylan? Vågar man göra det utan att förfrysa? ;)
 

*suckar högt*

Asså fasiken. Skrev ett glatt inlägg om dressyrträningen igår.. tror ni att det publicerades? Nah. 
 
Men ja, ett glatt inlägg! Kändes jädrigt bra igår på Zetra.. Eller det började inte bra, jag visste liksom inte riktigt vad jag gjorde där uppe på hans rygg. Måste få snurr på det där med att använda benen mer, är inte så stark i benen så börjar trixa med händerna istället. Det skall man ju icke! 
 
Men 45min in på dressyrpasset så skulle vi rida dom i vääääligt kort trav, på en volt. I volten skulle vi göra mindre volter, halter och ryggningar. Shit va lydig han va i ryggningarna! Vart superglad över det, för förut har han stått emot och dragit upp huvudet, men inte idag :) 
Efter att vi jobbat på den där korta traven så fick vi gå ut på fyrkantspåret igen, och mumma vad bra det kändes :D Kom nog tom ner lite i sadeln, kunde sitta ner! 
 
Dock tyckte Z det var väldigt jobbigt i slutet och blev lite tjurig.. haha när jag gjorde halt så började han slå med huvudet, i protest liksom. Men trots det gjorde han lika fina ryggningar. Fining<3
 
Känslan när man travar av honom sen, efter att ha kommit åt och fått loss. Man vill ju inte sluta rida! Sitter och njuter av det, hans utveckling och våra framsteg som ekipage. Tänker tillbaka lite hur det såg ut för ett år sen, skillnaden är ju faktiskt kollosal!
 
Uuh vad jag tycker om Zetra alltså! Fina fina häst.

Mot gymmet

Det jag köpte igår var träningskläder, något som gör mig ännu mer taggad på gymmet nu :)
Imorgon ska jag sätta upp ett träningsschema med hjälp av ngn snubbe på gymmet, känns bra!

Kondition och att bygga upp muskler runt ryggen är väl prio 1, allt annat är bara go bonus :) tja beach13!

Jädrigt fint väder och topphumör, love it.


Woops

Chailatte + påsar.. Vad har jag köpt nu då? ;)


Mot kiropraktorn!

Ringde min älskade kiropraktor igår för att boka tid, och fick en redan idag. Därmed blir det inget gym och ingen ridning för min del! 
 
Ska bli så jädra skönt att komma dit och få knaka loss allting. Slippa ha ont i knät, höften, ryggen, axlarna, nacken, osv osv. Just nu har det mest varit höften som gjort ont, för en månad sen kunde jag dock inte gå i trappor pga att jag hade ont i knät. Jag har typ vant mig med ryggen, så jag känner det inte så mycket längre. Har man alltid lite ont så är det liksom normalt sen :P
 
Jag vet inte riktigt om jag kan göra något för att bli av med/minska det här. Min rygg är ju verkligen sen! Men stretcha och bygga muskler ska jag iaf börja med, ordentligt, så får vi se. Vore skönt att slippa svårigheterna att hoppa av hästen efter ett enkelt dressyrpass! 
 

Såhär sne är min höft just nu, det här är när jag tänker rakt. 

På G.

Åh vad fräsch Exet kändes idag! Han är ju inte igång helt, eller alls kanske.. har börjat trava iaf, och det känns bra! Pigg och så, men inte omöjlig :) Tog på gummisnodden idag, även fast den liksom inte är helt spänd så gör den nytta, har nog skrivit det förut, men jag tror han fattar vad som gäller när den åker på :P Då är det ingen ide att dra fram näsan tre meter..
 
Nu ska han hålla sig hel och fräsch så vi kan få igång honom ordentligt, börja hoppa och få honom sådär fin i dressyren som han faktiskt kan vara! Påtal om fräsch så såg karlederna superbra ut idag :) Skönt! Nya skor hade han fått också
 
Uuuh vad jag vart hoppsugen när jag red, var nämligen hopplektion samtidigt i ridhuset.

Diska sen gymmet!

Har lovat mor min att ta disken idag, så ska göra det nu. Sen blir det att dra ihop en snabb liten pepp-spellista och dra till gymmet för att kötta! 
Ska bli så skönt att äntligen ta sig dit, nu när jag är frisk o allt! Ska bli jädrigt skönt, trots träningsvärken :) har inte utfört någon annan träningsform än ridning sen i somras, då jag tog powerwalks nästan varje dag, medan jag bodde ensam hemma :) 
 
När lönen kommit ska jag nog göra sådär så man får ett träningsschema, för nu tänkte jag mest bara ställa mig på crosstrainern ett bra tag :) 

Träningsvärk!

Satan i gatan vad jag har ont i benen. Det kändes igår att jag inte hoppat på en månad! 
 
Började med ett 45min pass på Frasse, i någon grupp klockan 7. Han var väldigt stressad, speciellt i början och slutet.. så som han verkar bli när han har massa andra hästar runt sig. Dock han han blivit bättre i grupp än i höstas tycket jag, liter mer sansad ändå.
Galoppen var kuuul tyckte skitponnyn! Han var lydig där ändå, men efter.. haha kaos. Försökter hålla stöd i skänkeln, det som man lätt glömmer när hästen springer på. Man vill ju liksom komma åt bakbenen ändå :) 
 
Hopplektionen på Zetra var jag inte så nöjd med. Fick inte honom sådär mjuk och behaglig som han kan bli, och man kände i hela honom hur taggad han var på att hoppa! 
Själva hoppandet gick ju bra.. det var ju dock det där att jag inte ritkigt hade koll på läget :P Fegred, höll igen för mycket innan hindret och blev liksom inte klar. Men han hoppade fint iaf tyckte jag!
 
Felix följde med till stallet idag igen ^^ Haha så duktig, hjälpte till o bära och allting. Duktig stallpojke det där! Alla vet ju hur viktigt det är att en kille blir godkänd i stallet liksom! ;)


Hehe smygfotad! x)

Produktfoto-studio på 3 sekunder.

Eftersom jag vet att det är många hästtjejer som tycker om att leka med kameran så slänger jag in ett tips här :) Vill du fota lite produktbilder? Bygg en studio på bara ett ögonblick! 
 
Allt man behöver är ett vitt papper, lite tejp och bra ljus! Jag använder mig av lysrören som sitter under skåpen i köket, då dom ger ljuset ovanfrån och därmed inte ger någon skugga bakom. Ljus från glödlampor tycker jag inte om, så rekomenderar inte det.. men man tar vad man har! 
 
Sen tejpar man helt enkelt upp pappret, men inte så att det sitter plant mot väggen, utan så att det går en böj ner på bänken. Skulle tagit en bild på skillnaden, men kan väl enkelt säga att om pappret sitter plant mot väggen så blir det mörkare nertill :) På det här viset får hela pappret ljus! 
 
Sen placerar man bara objektet en bit framför pappret. Egentligen skulle jag vilja ha den längre fram, men man måste ju anpassa sig lite efter vart man har ljuset :)
 
Det här blir ju ingen ultimat studio, men helt okej för snabba fina bilder! Resultatet kan ni se i inlägget nedan :D 

fyndat på Gina Tricot!

Som sagt shoppade jag lite idag, underbart go rea där måste jag säga! 
3 par trosor för 150kr sammanlagt, en bh för 30kr (!!) och smycket för 30kr/st. Fotade smyckena nyss, jäkligt bra kap för 75kr visst? ;)

Tjejmys med bestie

Sov hos Fellybelly igår, var allmänt mysigt. Så skönt med vänner man kan prata om allt med, eller inte ens prata alls. Vi kollade på film och åt pannacotta!

Imorse fick jag frukost på sängen! Hur bra vän har man inte? :D

Är påväg hem nu, efter att ha traskat runt lite på söder, hittade lite rea så fick med mig underkläder och smycken hem :) smyckena kostade bara 15kr/st, hur sjukt billigt är inte det?!


Ompysslad pålle

När jag borstade och nogrant visiterade Exet så upptäckte jag att han har fått mugg.. någonting som jag igår måste ha missat i stressen (när man ska iväg och jobba på natten slarvar man lätt). Inte kul alla att han fått det! 
Men googlade lite, hittade på agrias hemsida hur man kunde egenbehandla.. så ah, tvättade med ngn mild parfymfri tvål som dom föreslog för att mjuka upp skorporna och smörjde in där sen. Han stod och nöjt av att bli ompysslad, fick godis av mamma medans jag tvättade. Så han klagade inte precis ;PImorgon ska typ Lotta ta ut någon salva hon visste var väldigt bra :)
 
Så nu hoppas jag att det försvinner snabbt!
 
I övrigt gick han bra idag, lät han trava av lite vilket han verkade uppskatta ^^ Lillskrutt är pigg!

Utvärdering utav tävlingen + bilder

Är väldigt nöjd med tävlingen, dock med några småmissar som jag stör mig på. Sånt som var klantigt av mig liksom.. 
 
Idag var dessutom första gången någon fått högre poäng på Mistel än mig, på sthlmscupen xP Haha tror ni inte att den lilla jävulska tävlingsmänniskan i mig blev irriterad? Alltså inte dålig förlorare, sur på motståndaren- irriterad.. utan mer så att "Jag borde ha gjort så.." eller "om jag ridit bättre där!" och också LITE "fan va sämst jag är!" Fast det är jag ju inte :P 
 
Tog ju som sagt silvret ändå, mästertanten levererade! 64% skrapade vi ihop och jag är nöjd! 
 
Dagens största misstag var att jag inte vågade rida fram henne som jag brukar, man blir ju lite nojjig o försiktig, hon är ju ändå 22 nu! Sen så glömde jag nästan första serpentinen, gjorde liksom ett hörn i första bågen. Hon vart rädd i skritten och jag tappade stigbygeln efter första galoppen. Något som, som tur var, inte syntes :P 
I övrigt kändes hon fräsch, glad, lydig och positiv :) Härliga Mistel! 
 
Formen var inte detsamma som vanligt, var ju inte precis som 70% ritten ;) men fick 8p på uppridningarna iaf, det är ju najs! ;D
Pepp-halten "Nu köttar vi!"

Bästa tanten!

Gud va jag tycker om henne! 22 år och fortsätter vara så go o gla när hon kommer in på tävlingsbanan. Fortsätter leverera liksom!

Laget vann och jag tog silvret! Awsm!! Men mer om det senare :) nu ska jag snart iväg till bästa Exet!


Tagga Sthlmscup!!!

Mot TuRK idag! Får rida Mistel (trodde ju jag ridit min sista på henne) och är taggad till tusen! Ha inte ridit henne på ett tag nu, men jag känner henne så pass bra nu, då det är nog lugnt :)

Just nu är jag i stallet och hejar på ponnycupen, inte frivilligt dock. Skulle vilka sova lite till eftersom jag jobbade inatt.. men vad ska man göra?

Kom igen nu, håll tummarna för oss!


Manligt sällskap i stallet

Felix följde rätt frivilligt med till stallet idag, inte ofta sånt händer..  Skönt med bärhjälp och så ^^ Dessutom blev han typ bästis med Exet direkt! HAha asså dom var ju jädrigt söta när dom stod och gosade i stallgången! Exet var sjukt glad och gosig idag, verkligen extremt! När jag kom skulle han stå och gosa och bli kliad. Sånt gillar jag, när han är så :)
Så medans jag stod och mockade så mutade F hnm med horse lyx-godiset. Tror ni Exet var nöjd eller? :P
 
Red inte alls länge idag, det var ju sjukligt kallt! Han gick riktigt bra ändå tkr jag, även om han totalt tappade fokusen när vi red förbi läktaren. Vad händer liksom? Tror Exet började tycka om F mer än mig xP Söt! 
 
Hehe slängde sen upp F på Exets rygg, så han fick lära sig göra halt och svänga, naturbegåvning! ^^ Hahaha alltså dog lite när han skulle testa trava. Vilken syn. Dog lite! :D
 
Dör så söta

Håret fryser!

Är påväg hem till herr F, och det äg snorkallt! Tur att han bor nära osv, dock en kvart kvar att gå. Brr

Mitt hår har frusit också, haha. Tur att det är sol åtminstone så att man på så vis kan njuta lite också :)

Klä på er varmt om ni ska ut hörrni ;)


Och fryser gör man ju.

Åkte nästan direkt till stallet efter Fell.. Till fina goshästen! Kylan var ju inte nådig alltså, inte ok.

Men snart kanske man åker till varmare breddgrader.. Om saker går som man vill! Hehe

Exet var iaf duktig idag, vet inte hur mkt han har gått när jag inte haft hnm pga sjukdom och att jag varit borta. Så jag skrittade bara + väldigt lite trav. Han var ju så sjukt pigg! ^^

Har Exet hela helgen, ultragos på det! Hoppas bara kylan kan hålla sig borta, behöver inte förlora tår, fingrar och näsa pga förfrysning :)

Är just nu på g till jobbet, som vanligt otaggad, men har ändå alltid väldigt kul när jag väl är där :P
Ha en go fredag alla fina!


Phadthai med syster


Vill inte sova själv inatt alls. Dumt.


Easy A på tv!

Älskar den här filmen! Wiih, perfekt när man kommer hem lite trött från en kryssning. Chillaxa framför film med taxfree-choklad. Mumma :D


Lite insta-bilder från kryssningen!

Avkapade ben? Nja.. la outfit iaf :)
Blå tunga yeah!
Hahahahahaha Erik! Vågar inte ens förklara! 
Åh vad jag älskar den här bruden! Efter middagen hittade vi... ja, ett bollhav. Det ni ser är ren lycka :D
 
Har asmånga bilder, men tänker nog inte lägga upp så många fler.. kanske. Måste nog kolla hur dom ser ut och hur dom kan uppfattas. Kan bli helt fel liksom, alla är inte lika vackra som dessa ;) Hade iaf 23 underbara timmar, så jäkla kul med så fina människor<3
 
Måste göras igen snart! 

Köttar kryssning!


Snabb uppdate

Tidsoptimisten fick stressa!

Fixade till Exet och Hero, och tog sen H upp till ridhuset. Dom höll på att såga ner träd i skogen bredvid ridhuset, och plogade samtidigt = spänd häst.

Så fokusen idag var bara att få honom att slappna av och fokusera på mig. Så höll honom sysselsatt, volter avsaktningar osv. Bytte varv ofta och var liksom överallt i ridhuset. Så jäkla skönt när det är tomt :)

Men han blev väldigt fin sen, hade skönt tryck bakifrån liksom, pigg men lydig. Efter skrittpausen fick jag dock ont i magen, så som jag får ibland, så valde att inte rida så mkt längre. Travade och skrittade av, vart ändå 45min :)

Sen fick jag stressa hem, efter lite god mes fisExet<3.. eftersom det är kryssning ikväll :) sitter på bussen till Vic just nu, astaggad!


@Ekeby


Äntligen!

Åh det ska bli så skönt att komma hem! Är så trött att jag dör, verkligen. Har varit kall och trött större delen av dagen. Men nu sitter jag på bussen, och ska försöka sova en timme iaf, sen är jag (förhoppningsvis) tillbaka i Stockholm!
 
Längtar efter en dusch, en varm säng och en varm kram.

Jag och Chiccan

Det här är då Sannas häst, som jag var och fotade idag. Fick även skrutta runt lite på henne :) Hade sjukt träningsvärk från igår, så att bara trava av henne var jädrigt tungt för mig. Tror nog Chiccan var lite trött hon också, det är ju ändå ganska jobbigt att pulsa runt i snön! 
 
Ska börja gå igenom bilderna på Sanna +hästar sen, har inte ens kollat på dom än! Spännande :P 
 
Här syns det ju rätt bra hur mkt det snöade också! Visst ser det mysigt ut ;) Alltså åh, hade varit perfekta vädret om det bara hade slutat snöa!!!

Bumbibjörn!


Redigt kallt och fjordustur

Ridit lite fjording i kylan! Det går bra o fota, hoppas resutatet blir som jag förväntar mig :) 1 häst klar, 1 kvar!


@bussen

Nu är vi påväg mot Nyköping! Härligt väder med snö (sarkasm) och ja.. är iaf nöjd efter min chailatte :) Lär väl försöka uppdatera lite under dagen, om mobilen sammarbetar! 

Oh heaven

Fyfasiken vad underbart gott. Precis vad jag behövde! Chailatte<3


Nu drar jag!

Godmorgon liksom. Trött som ett as! Ny köttar vi heldag i Nyköping. Allting bör vara med, inklusive resemsterisl så som pocketbok om Lady Gaga (tänkte att det kan vara intressant o läsa), godis och hörlurar. Yeahyeah.


Laddar upp inför imorgon

Om jag är taggad på att gå upp halv 6 igen? inte det minsta.
 
Men jag har godis, en bok, kameran på laddning och massa annat skoj. På bussen hem ska det iaf finnas wifi, och eluttag! Det är iaf najs, kommer kunna blogga liksom *win*
 
Just nu borde jag ju dock sova.. men jag kan inte riktigt. Dels för att jag inte har packat, dels för att jag är oduschad... och dels för att det känns konstigt att sova halv 12. Man vänder ju lite på dygnet av att jobba på nattklubb. Tyvärr.
 
Vädret i Nyköping verkar inte heller vara på min sida imorgon :( attans.
 

Fina fina Zetra

Första passet började inte så bra. Jag är van med fri framridning, som jag anpassar efter Z, men det funkar inte riktigt så i dom vanliga grupperna (dvs inte dressyrgrupper).. så fick inte honom där jag ville. En bit in i lektionen fick vi dock fria händer, och rätt så direkt så släppte det och han började kännas riktigt härlig!
Jag börjar även få loss knäna (tydligen där det satt) så jag slappnar av och kan sitta ner på honom i traven :D finfint! 
 
Hopplektionen gick också väldigt bra. uppvärmd och klar liksom! 
Han var lugn, följsam och helt ok mjuk. Även i vänster varv dåra. Noterade mest hur  han klarar av att hålla ett jämnt tempo, även om vi kommer fel mot bommar osv. 
När vi började rida galoppbommar så kände jag hur trött han började bli, stod emot mina hjälper lite och började springa på lite. Lotta såg även detta och ja, vi nöjde oss med honom helt enkelt. Han hade skött sig så otroligt bra, och man vill ju sluta ett pass på topp :) 
 
Får se ifall jag har någon mer igenridning, för trivs verkligen med dessa dubbelpass på Z! Då får man ju belöningen själv efter sina 45 minuters slitande.. för det är typ så lång tid det tar innan man påriktigt kommer åt och får honom mjuk o  fin! :P
 
Men satan va snygg han är<3

Bästa finaste


Strax - dubbelpass på ridskolan

Varenda gång jag suttit eller legat stilla idag har jag somnat. Inte konstigt egentligen med tanke på antalet timmar sömn jag fick inatt (tre) och tiden jag gick upp. 
 
Men här finns ingen tid för vila. Var asgött o träffa Fell igen, ordningen är återställd! Nu är jag hemma men ska snart iväg till blåkulla för ett dubbelpass. Förhoppningsvis på Zetra båda två :) cozycozy. Kommer sova gott inatt troligen ^^ 
 
Ska försöka ladda upp sthlmscup-filmen innan jag däckar ikväll! Men bara om datorn sammarbetar, om jag ska upp halv 6 igen får jag INTE lägga mig sent igen. En död Marie funkar inte på fotojobb!
 

DressyrZetra

Ni måste ju erkänna att han är rätt tjusig som dressyrhäst ;)
 

@Arlanda

Är med Fells föräldrar för att hämta skitungen, äntligen! Det enda failet är dock att vi är 2-3 timmar tidiga, pga miss i kommunikationen xP så nu åker vi någonstans för att ödsla lite tid

Tror ni jag är trött eller?


Just det där

En lätt hälsning som möts av ett djupt brummande
Nyfikna ögon och en van mule som snabbt letar efter någonting gott
Dom där spetsade öronen
Att stryka handen över nosryggen, klia lite i pannan
Uppskattningen
 
Allting är så ärligt
Så enkelt
 
Det behövs inte mycket mer än så
Man kan känna sig låg och tom
Men direkt så lyfts humöret och allt det andra finns inte
Just tack var detta stora vackra djuret
 
Samtidigt som man kan stänga av allting 
Så kan man riva upp allting, tänka på precis allt
Rensa tankarna
 
Men det är väl så en bästa vän fungerar
Någon som alltid finns där, genom regn och solsken
Genom leendena och tårarna
Oavsett vad, utan att dömma en
 
Man ger så mycket för detta underbara djuret
Och man får mer tillbaka
Även om det inte alla stunder känns så
Det finns ju alltid där
 
Vänskapen
Kärleken
 

Fullspäckad vecka!

Kollade precis igenom almanackan inför nästa vecka.. det är inte mycket fri tid där inte! Men det är väl lite så - när man inte har något jobb får man hålla sig själv sysselsatt :) 
 
Kan ju lugnt påstå att veckan börjar fullsmockat;
 
Imorgon - dagen med stort D! Min älskade vän, systeryster, Felinda kommer äntligten hem! Alltså lyckan :D Ska åka med hennes föräldrar och hämta upp henne. Dock går tåget hemifrån till söder den underbara tiden 06.19 mums på den!
På kvällen rider jag dessutom dubbelpass igen. Igenridning kl7 och hoppgrup kl8. Kommer troligen vara totalt helt fullkomligt död! Men vi gillart. 
 
Tisdag - Blir sovmorgon.. tåget går inte från min station förrän 06.46 då ;) Jag ska till Nyköping (!!!) på fotojobb. Sanna + 3 (?) hästar som ska plåtas. Kommer troligen få skrutta runt lite på hennes fjordis också, ska bli spännande :) Tar bussen hem runt 8 på kvällen, 
 
Onsdag - På dagen rider jag troligtvis 2 hästar, Hero och Exet. Det blir o traska sig dig själv, el buss kanske? Motion blir det oavsett. 
På kvällen sen är det kryssning som gäller, för att fira min fina vän Victora, som fyller 19 år! :) Kommer säkert ha askul, ett helt gäng som ska med! Woop. 
 
Älskar sånnahär veckor! Speciellt när man har legat sjuk och nästan tappat livslusten pga soffsegande i 5 dagar. Underbart o göra massor med saker! 

sthlmscup mot Nacka, bortamatch

Det här är hästen jag red på Nacka, på sthlmscupen igår. Mitt intryck av henne när vi kollade medans dom andra red fram var att hon såg väldigt tråkig ut. Alltså.. VÄLDIGT tråkig ut. Var ju helt ärligt inte särskillt taggad på henne först, men efter ett tag på ryggen så kändes hon trevlig. 
 
Man ska ju inte döma en häst innan man själv ridit den helt enkelt :) 
 
Men hon var riktigt trevlig, och tillsammans tog vi ju somsagt silvermedaljen tillsammans på 63,79%. Låg på 6or och 7or genom hela programmet, förutom en 3a där hon la av i galoppen. Min kropp la av efter halva programmet, helt utmattad, så orkade helt enkelt inte hålla igång heller.
 
Tror nog poängen hade legat lite högre om jag varit frisk, för vart många missar sista halvan av programmet, enligt mig. Men jag är riktigt nöjd ändå :) Känns bra att än så länge ha plockat 2 medaljer den här omgången!
 
Får se ifall Sarah fotade själva programmet, mamma fotade endast framridning + filmade programet.

Silvermedaljen!

Fick silvret! Jäkligt glad för det :) berättar mer sen

Ska jobba inatt med så nu har jag lagt mig i sängen och gått ut med hotet att den som väcker mig innan kl 8 dör.

Godnatt.


Årets första Sthlmscup-match

Är mer trött än taggad, men nu tar vi det här! TAGGA!


Brb jobbar


Blåbärsdressyren på Zetra

Vi har en lång bit kvar, men jag tycker det finns där. Kanske inte syns på en film såhär, men jag känner det :) Börjar få fnurr på det där med att sitta ner på honom och ställningarna. Finzetra<3


Fina snela Zetra

Vart superglad över att jag fick rida Zetra idag, var nästan beredd på att dom gjort så jag skulle få leon. Har saknat grisen, va ju en vecka sen (suuuuperlängesen dvs) som jag red honom ^^
 
Och åh vad han var snäll mot lilla kraftlösa mig! Tyckte han var fin även fast jag inte kunde rida ordentligt :) Högergaloppen speciellt, där kändes han riktigt riktigt trevlig! Längtar tills hopplektionen på måndag :D var ju typ evigheter sen vi hoppade nu, tror ni någon är övertaggad eller? 
 
Men ja, vad jag tycker om honom. Hans framsteg och våra framsteg. Det är stört hur han som är raka motsatsen till hur min drömhäst skulle vara.. ändå är min drömhäst på något vis. Jag vet inte, han e fin han<3

 

Dumb ways to die

Ni måste kolla den! Kärlek till den!!! F visade den för mig, jag är helt fast. Shit va skön. 
 

Work in progress

Det är jäkligt kul att rita i photoshop! Är  långt ifrån klar, från början var det mer telefonklotter (satt o snacka i skype) men kände sen att denna killen förtjänade att åtminstonde få ett helt ansikte ^^

Vad tycker ni? Kanske ska sluta rida på papper och bara köra på ps. Lättare att rätta till fel ;)


Wiiie :D

Idag ska jag rida! Den ni!
 
Haha jag är knappast helt frisk men tänker fasiken rida ändå :) Det är ju stockholmscup-match på lördag, måste vara lite fit4fight tills dess ;) 
 
Vet inte om det är Zetra jag får rida idag, för ska tydligen rida Leon nästa hemma-match. Spännande! Kan ju gå hursomhelst :P
 
Bloggen ska börja leva igen, har bara varit noll inspirerad till att blogga när jag mest legat död i soffan, slut i huvudet och allmänt trött o tråkigt. Har inte suttit vid datorn förrän igår, då reigerade jag barn-bilder och började leka i ps. 

Kraftlös.

Mår mycket bättre, men kan typ fortfarande inte äta.. vet inte riktigt varför. Kanske dels för att det gör lite ont i halsen och äta, men troligen för att jag helt tappat suget nu när jag gått några dagar utan mat. 
 
Har inte varit i stallet på 3 dagar *ångest*.. är det normalt att få abstinens efter så kort tid? :P 
Saknar Exets gospussar, Zetramys och vill tom sitta på en galen Frasse. Just nu skulle jag ge allt för att ens orka sitta och såsa runt på en uttråkad Exet. Kan man ha överskottsenergi trots att man harr NOLL energi alls? 
 
Jag menar.. förut imorse orkade jag knappt hålla upp tvdosan, det var tungt att duscha och att öppna en vattenflaska var fasiken svårt! Men ändå vill jag springa runt och vara pigg o glad o hoppa i sängen :P är jag störd eller?
 
Men jag är på bättringsvägen! Hoppas jag blir frisk snaaaaart! :D

Jag lever! + strömavbrott

Här har det varit dött.. och det beror på att jag varit död. Nästan iaf. Jag trodde ett tag att jag skulle dö!
 
Efter jobbet i lördags (nattklubben) så sov jag inte hemma, och i söndags åkte jag hem till Vic för att fika med henne och Milen! Var lite mysigt, tre slitna brudar liksom. Fast det var inte så smart att dra dit egentligen, för blev totalsjuk helt plötsligt! Hade feber och så när jag vaknade, men hos Vic så började jag frysa och mådde sjukt dåligt.
När jag kom hem la jag mig i soffan och rörde mig seriöst inte därifrån någonting förrän 8 imorse. 15 timmar dvs.
 
Mår mkt bättre nu, har käka b&j, slappat i soffan och ba försökt vila! Avbokat ridningen + frasse-pass. Astråkigt, men mår man såhär så gör man liksom :/
 
Och nu är det strömavbrott! Tur att man har laptop + internet från mobilen :)

Tihi.

Alltså cocillana<3
 
Håller på o bli sjuk/ är sjuk. Har tryckt lite mediciner så jobbar nog inatt iaf.. Jag blir jäkligt kul av cocillana.. enligt mig iaf. Har ont i hela kroppen men hoppar runt som en idiot.
 
Och nu ska jag äta pizza. Puzz.

klick klick

Har precis klickat hem en grej till mig själv, en fotogrunka! Längtar tills den kommer! Då ska porträttfotande ta fart igen! Känner att jag verkligen saknar att fota människor. Har kontaktat lite folk o frågat ifall dom vill modella ngn gång snart. Har en plåtning som jag är jädrigt taggad på, får se när den äger rum :)
 
Barn var faktiskt också kul o fota! Även om ett av barnen inte riktigt ville vara med i torsdags ^^ typ.. blyg. Sitter och fixar/laddar upp dom bilderna just nu, så att dom kan välja vilka dom vill köpa :) Hoppas verkligen dom blir nöjda!
 
Jag är iaf jädrigt nöjd för vara första riktigta gången jag fotar barn såhär :)

Med i en tävling

Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Hej gröna skönhet

En av de 8 underbara plaggen jag köpt på rean!
Köpte även 4 grejer till, som inte är klädesplagg.. lika underbara dom! Ni kommer få se sen :D

Pigg mört!

Frasse gick från pigg till ganska lugn o fin, till superpigg! Men det var roligt o rida honom! Han var så himla glad över att få galoppera, det bara kändes i hela honom xP Söt! Och jag var ju flummig så dedär med att få honom lugn i slutet gick väl sådär alltså.. ;) 
 
Försökte få honom lite mjuk i sidorna, gick väl bra stundtals.. när han inte ville springa ifrån mig :) Busponny!
 
Och snacka om svettig efter! Men han få la skylla sig själv om han ska stressa sådär mycket.. inte precis som han jobbade superhårt! Söt är han iaf :D

Gosponny


Dom där dagarna.

Än sålänge:
Vakna glad
Myslunch + minishopping med frugan
Solpromenad till stallet

Snart:
Rida busponny
Ev åka till grisfisen Exet
Och inatt jobbar jag på nattklubben

Det är såhär det ska vara!


Livet går i första hand

Igårkväll efter ridningen så var det lite stress, skulle nämligen iväg och hann därmed inte blogga. Sov inte heller hemma så blev inget inlägg alls lxm.
 
Men nu är jag hemma, ska dock iväg snart men tänkte kika in o berätta att jag lever ;)
 
Men iaf... Igår - Zetra var superduktigt och jag red väldigt bra (imo). Jobbade mer med benen än vad jag brukar.. en dålig reflex är ju att glömma benen när dom pinar på mkt lxm.. Men känner idag att jag kämpade på! Hej träningsvärk! 
Det är så kul att man alltid fortsätter hitta nya knappar o spakar, och lär sig mer o mer hur man ska rida en/ flera hästar. Härligt med utveckling (y)
 
Nu ska jag iväg och käka lunch med Vic, sen åker jag direkt till blåkulla och rider söta Frasse :) Ska fokusera på lösgörande i båda varven typ, och om han är lugn i traven så skulle jag galoppera lite. Spännande hur de går ;)
 
Puss på er :)
 
brb. gammal bild.

On my way home!

Fotar barm, hämtat mitt smink hos Vic och shoppat lite till mig + sena julklappar till vänner.
Nu - hem, käka, byta om och sen till Blåkulla!

Hej hamster :)

Det där med barn..

Alltså.. nu ska jag breaka en sanning om mig för er. Jag är typ rädd för barn. Iaf när dom stirrar på en sådär creapy (har man sett för många skräckfilmer?) eller är så små att dom kan gå sönder bara man petar på dom. Och så skriker dom, eller bråkar, eller kanske spyr på en. Vissa ungar i stallet går bra, ibland är dom söta.. men annars...
 
Grejen är då nu såhär.. imorgon ska jag fota två barn, fotojobb alltså, 11mån och 5år. Och jag vet knappt alls hur jag ska göra! Kaos det här. Hur små är man egentligen i dom åldrarna?
Det gick bra när jag fotade Edwin, för han sov bara och poserade väldigt fint i sömnen! Men tänk om dom här ungarna inte ens vill le lite? Stackars mamman som anlitat mig! xD
 
Haha ne men fan. Jag är ju bäst. Det här klarar jag!!... typ :)

"Det här är TRÅKIGT!"

Exet tycker inte alls om det här med endast skritt-grejen. Han talar gärna om hur tråkigt det är genom att sätta i handbromsen regält! Kul häst ;)
Om sanningen ska fram.. så är det ömsesidigt. Skritt-delen i igångsättningen ÄR tråkigt! Men snart ska vi börja trava lite, då kommer det vara en pigg o glad fisgris jag sitter på :D Längtar som saaaatan! 
 
Men han var duktig ändå, även om det gick i slowmoooo och jag kämpade tills benen värkte! Men det är gött med träningsvärk sen<3
 
 
Sitter och kollar igenom bilder från när han vart som fräschast.. för att få lite motivation. Skrattade högt när jag såg dessa bilder. Ibland är man bra konstig alltså!

Snabb powernap

Ligger i sängen och halvsover! Väntar på mor min så vi kan åka ut till grisfisen. 
 
Var borta på blåkulla och red lilla Frasse idag! Som jag då förmodligen kommer börja rida lite igen nu när jag inte har något jobb! Det är sjukt vad han har mognat i skallen! Minns senast när jag red honom.. kaos typ. Men nu skrittade han som en "normal" pålle, och det fanns nästan alltid ett lugn i honom! Några gånger försökte han sticka i traven, men så fort jag kom in lite i den ridningen som behövs så vart det mycket bättre :D
 
Har nu inte ridit Frasse sen i höstas någon gång.. därmed inte heller ridit ponny sen i höstas. Sjuk skillnad egentligen! Men han är fin lilla skiten, tror nog det kan bli någonting bra utav honom :)

Rida ponnybus


Hej minne guldfisk!

Jag kom på att jag inte skrivit alls om blåbärsdressyren! Haha bra liksom... Ska se till o göra det imorgon! Mamma ska skicka filmen o sen sååå!
 
Borde liksom sova nu tror jag, klokan är liksomisch snart 2 och imorgon blir en lång dag! Först upp o köpa en fotogrej (ni får se sen) och sen hem för att byta om och åka vidare till ett stall och rida en ponnybuse. Ni får veta sen! Har nämnt det tidigare, och ponnyjekeln har ni läst om förut. Men ni kan ju få undra lite ;)
 
Kan förövrigt tillägga att årets första dag vände lite och blev mkt bättre sen. Lite bättre iaf. Skönt :))
Godnatt på er gosisar!

bläh.bläh.bläh.

Nu vill jag må bra.. inte må dåligt. Vill inte det.
 
Har legat raklång i sängen hela dagen, på mage (när jag tänker efter.. inte så klokt med tanke på att jag har ont i magen), med datorn framför mig. Har liksom gjort ingen nytta alls! Visst låter det värt?
Visserligen vet jag flera som har ödslat bort årets första dag i sängen och mått dåligt. Av andra själ dåra (to much partyrocking för deras del). Så ska väl inte ha så mycket ångest över det kanske :)
 
Något jag har ångest över är att när mina kära (föredetta...?) arbetskollegor kommer gå upp och åka till jobbet imorgon så kommer jag ligga och sova. Kommer sakna jobbet på Myrorna faktisk.. helt sjukt! 
 
NU ska jag starta någon film, äta onyttiga saker och fortsätta tycka synd om mig själv, samtidigt som jag är  irriterad på en person och väntar på att en fin människa smsar o säger att den är hemma i svergie igen. Min tisdagskväll!
Skev.

Dom finare stunderna.



Langar nyårsfeeling


1 januari 2013

Nytt år.. känns helt skumt! Dag 1 började inte så bra, men jag satsar på återstående 364 dagarna! Sitter hemma och mår inte så bra, det är lite (mycket) kaos just nu, och så har jag ont i magen + förkylningen känns värre igen. 
 
Igår.. vad ska jag säga? Stundtals var det jäkligt trevligt. Stundtals hade jag hellre suttit hemma. Så jag vet inte hur jag ska sammanfatta mitt nyårsfirande utöver att min skalle har kraschat. Var mest arg och irriterad när jag åkte hem.. Det var INTE så jag ville börja året! 
 
Har förövrigt inget nyårslöfte heller, funderade hårt o kraftigt på det innan 12 slaget och kom bara fram till att löften bryts alltid. Bestämmer jag mig för något ska jag bara se till att få det att hända. Utan löften eller krav.