Ridit pöwniebus


Feels like flying

Nu kommer bilderna från hoppningen igår, inte lika många denna gång dock, behöver ju inte bomba varje gång ^^ Avstånden vart fel några gånger, helt mitt fel, men Loppan är så snabb och smidig så hon bara seglar över ändå! Duktig!


På söndag startar jag 60-70 har vi bestämt, tror jag :P Tror det blir bra höjder, men har ingen aning om hur hon kommer reagera på att hoppa i ridhuset, med nya hinder.. Hon har ju dessutom inte gått i ridhus med andra hästar på väldigt länge, så blir spännande :P Hon kommer säkert gå och flasha, den damen är väldit medveten om sig själv ^^

Någon som är där och fotar?



Awyääh.

Denna raringen kommer hem till mig i slutet av Juni!!! SOM JAG LÄNGTAR!!!

 

Jag har egentligen inte råd med den, men mina körkortspengar, studentpengar och från mitt sparkonto kommer gå till den. Fattar ni hur hårt jag satsar på fotograferandet då? Har dock inte beställt något objektiv, men tänkte köpa det senare, det är trots allt typ en månad kvar tills den kommer.. Måste dock låna tror jag till objektivet, men kommer betala tillbaka så fort jag har pengar..

Längtarlängtarlängtar!


Snabbt inlägg!

Nu har vi fått klartäcken, jag tävlar Looisa på söndag :D Har inte riktigt bestämt höjd än, men gör det imorgon! Så det blir inge Z, men de är lite skönt efter senast.
Därför hoppade jag igenom Loppan lite idag, för att kolla så att det verkligen funkar tills söndag :) Jag red dock dåligt, men Loppan hoppade så sjukt bra! Räddade mig verkligen!
Hinner inte blogga mer, har lite tjejor här så nu ere fäst!
Bjuder på outfitbilder och en hoppbild hära :) Bloggar mer imorn!
KOLLA KNÄNA! DOM FLYGER INTE UTÅT!!! :D

Mms från Lovisa

Fick precis den här bilden från Lollo... Zetra är ju bra söt ändå!


"Antingen gör vi det på MITT sätt, eller inte alls!"

Så kändes det lite ibland i måndags på Loppan :P Bilderna får tala ^^ Det här är väl till störst del i galoppombytena :) Jag bjuder på dom här!

Kiropraktorn på torsdag

På torsdag ska jag till kiropraktorn och se om jag kan bli lite rakare, känner mig otroligt sne just nu, märkte det speciellt igår när jag red Loppan. Malin fotade mina fötter frammifrån, när jag trodde att båda var helt raka, men bilden visade motsatsen. På bilden här nere tar jag i som fan för att få in foten, det gjorde sjukligt ont, sträckte under hela foten och i vaden. Inte mys...

Så jag hoppas att Bergström ska kunna få loss det, har trots allt inte varit där sen i typ februari.. Hoppas det blir bättre!

Här ser ni hur min högerskänkel ser ut när jag verkligen försöker få in den. Det gjorde ONT! Nu fattar jag varför den petar ut på bilder även om jag försöker få in den.

Bilder från igår

Haha min sits suger här, men hon var så söt med sin framtass, längde som fan där ^^
Ni får se failbilderna ikväll eller imorn! ;D Sjuuuktsnygga!

Opeppad hopplektion

Jag var inte alls taggad på att hoppa Zetra idag, och många förstår nog varför..

 

På marken var han sjukligt trevlig, speciellt i slutet då jag till och med kunde sitta ner och verkligen jobba ordentligt, har inte riktigt kunnat de innan då han antingen spänt sig eller varit stark.

 

Själva hoppningen vet jag inte vad jag ska säga om. Mådde sjukt dåligt psykisk, ville verkligen inte. Paniken mot hindret och flashbacken som kom som en blixt över och efter hindret. Bara tankar om att jag kommer flyga. Visst, det är dom som har varit med om värre krasher och kört igen ba, men min tillit till Zetra var inte ens bra innan. Meja och jag gjorde kullerbyttor tillsammans, men jag blev aldrig rädd för att rida henne.. Men idag kände jag bara obehag.

 

Det är inte så att jag gått och blivit hopprädd, hoppade ju lxm 90oxer med Loppan som jag aldrig hoppat tidigare, i fredags... men nu mådde jag bara dåligt och hela huvudet skrek att jag inte vill. Tur att jag är lite envis ändå.


Idag på Looisa

Red som sagt lite dressyr på Looisa idag, på banan, lite för att lära känna henne mer (varför berättar jag sen).. Det gick ändå rätt bra tyckte jag, hon var ganska grinig och ville inte alltid sammarbeta. Hon bockar gärna i galoppen när hon känner att det inte passar henne, dock är inte jag den som flyger av i första taget (vilket dom flesta som såg blåbärshoppningen på Z kan intyga.. ca 30m satt jag kvar då) och morrade åt henne, då slutade hon.

 

Övade lite galoppombyten, som hon faktiskt är väldigt duktig på.. men idag kände hon inte för det helt enkelt.. så ah xP Det blev mest att hoppa in i bytet eller stanna och hoppa på stället. Har många failbilder jag bara MÅSTE visa er imorn ^^

 

Bjuder bara på outfitbilder nu, resten får ni se imorgon, hinner nämligen inte retuschera alla ikväll :) Ska skriva om hopplektionen också...
Tjusiga flickor i beige och brunt!

Dressyr på Loppan

Har ridit Loppan idag, tyckte det gick bra ändå, hon var lite småtjurig :) berättar mer (med massa bilder) när jag kommer hem - snart ska jag iväg på hopplektion nämligen!

Håll utkik!


Malin och Loppan

Klickade några snabba på Malin idag ju, precis innan vi sen skulle bli tvingade att hänga i grimskaftet på My. Nu har vi fått in henne, jag och Malin hängde i grimskaftet och Julia puttade.. haha fan va kul det måste sett ut. Men nu får vi sova iaf!!!!

Vafan gör man?

My vägrar gå in i stallet, och vi har testat ALLT!

Jävla hamburgare, jag måste plugga!


Ensam

Mitt huvud sprängs snart. Typ spänningshuvudvärk eller nått, tajming en sån här kväll när man måste vrålplugga. Nej usch.

Malin och Julia är på uteritt med pållarna, jag är kvar här och pluggar. Känner mig smått ensam, har liksom varit omringad av folk konstans väldigt länge nu. Tycker inte om att vara ensam, känns som att allt bara väller fram då.

Olly Murs spelas iaf, bra bättre bäst är han, älskar alla hans låtar!

När Malin och Julia kommer tillbaka ska jag fota när Malin rider i hagen, så kommer kanske lite bilder ikväll/natt. Annars kommer dom upp imorgon. Men nu ska jag plugga lite innan dom kommer tillbaka. Hoppas ni har en bättre söndagskväll än mig!

'Cuz i don't know if I can stop now
I'm going too fast, heart first
My head just can't slow me down

Myser med kanin

Medan Malin mockar :)


Promenadbilder

Vi var ute i ca 1 timme och 20 minuter och gick, var sjukt mysigt med sjön och solnedgången.. Ibland älskar man att bo på landet! Fick ganska ont i höften av uppförbackarna, men jag överlever.
Bilderna får tala för sig själva osv :)

Och så hem igen

Fotade lite, så ni får se sen :)


Promenad med pållarna


Avramling på Z

 


Då och nu

Något jag märkt är att under det senaste halvåret har min sits över hindrena förbättrats riktigt mycket! Från att ha nästan raka knän och överlivet väldigt rättupp och dålig följsamhet i händerna till att faktiskt ha rumpan kvar över sadeln, följsamma händer och mer böjning i både knän och höft.

Nu ska jag jobba stenhårt med att inte peta ut tårna över hindrerna.. jag tror att det är det som gör att mina knän åker ut så mycket! Det är dock svårt att tänka på sisten över hindret, själva språnget går ju rätt fort :P

vet att bilder inte talar så mycket.. men de såg ut såhär på dom flesta bilderna förut!

P&J på Mp i höstas.. Tjusigt! Dom andra bilderna från den tävlingen, när jag inte riktigt var lika mycket fram med höften så är mina knän åt fanders utåt xP

Nu ska det jobbas på att få in knäna! (händer mest på dom större hindrena)

Hoppa Loppan

Tänk på att det här är 3dje gången jag sitter på hästen, och första gången hon hoppar på riktigt på ridbanan.. och dom har ägt henne i 1,5 år nu.. Så det här är sjukt bra prestrerat av oss!


Hon sprang inte lika fort som det ser ut i videon, Malin kan intyga :)

 


Fler hoppbilder

Malin fotade, så duktig! Jag har lärt henne allt jag kan ;)
Bilderna är i ordning, så kanske kan förstå att det är så knas i början? ^^
Hon ville gärna hoppa över bommen! Taggad tjej :)

Hahahahaha

Knasigt galoppombyte!

Här kom vi ruskigt fel, men hon klarade det gallant!

Första språnget på oxern, 70cm tror jag..

Lycklig<3

80cm

90cm - dagens bästa språng! Fan va bra det kändes!


Jag har fortfarande värsta lyckoruset i kroppen!!! Tack Malin för att jag fick hoppa din übercoola, gömysiga häst!

Dagens outfit

Loppan fick ha mitt gröna schabrak, och vart riktigt snygg i det!
Jag lånade en sandfärgad tröja som matchade kanten på schabraket. Körde på svarta ridbyxor också, för att matcha utrustningen :) Tyckte vi var så tjusiga :) Vat tycker ni?

Hoppa på Loppan

Idag skulle jag rida loppan, Malin har ff ont i foten och Julia har redan ridit henne i veckan så nu är det min tur ^^ När vi skulle bestämma vad jag skulle hitta på så fick vi ett ryck - HOPPA!! :D

 

Haha vi har snackat lite om att jag skulle vilja testa hoppa Looisa, och nu blev det av! Det var sjukt kul!

 

Började hoppa fram på ett litet hinder i skogen, för att få bra tänk fram och possitiv känsla :) Blev lite knas första, med avstånden och först vart det osäker. Men sen hittade jag lite!

 

Uppe på banan så började jag på galoppbom och kryss, på volt. Gick ganska bra, förutom avstånden. Men idag var tredje gången jag satt på hästen, och hade inga förväntningar alls just eftersom jag inte känner henne :) Det var dessutom första gången Looisa hoppar på riktigt (förutom löshopp) på ridbanan, hon har bara skuttat hinder i skogen sen hon kom till Malin.

 


Sista hindret vart en oxer på 90cm, hon gled över!

 

Loppan räddade mig när jag gjorde fel, jag hjälpte henne med avstånden och vi klickade rätt bra tyckte jag! :D Var så sjukt glad efter!!!

 

Ska låta bilderna tala nu (fler bilder kommer sen), och det kanske dyker upp en film här sen!
Bilderna är i ordning :)



2 riktigt knasiga språng ^^

Hoppbilder kommer i nästa inlägg! Håll utkik!

Jobbar på brännan och njuter av livet!


Jag och Loppan har busat!

Och den här dagen är än så länge 100% epic!


Strandlund är min Gud!


Ska rida denna skruttan idag :D


Imorgon är en ny dag, imorgon blir ett nytt försök.

Vaknade upp imorse, kvart över 6, och började inte förrän 11. Göskönt att bara ta det lungt, han till och med plugga - mådde bra. Hela morgonen kändes epic, mådde bra och var glad och pluggade bra. Sen pratade jag med min svenskalärare och jag får bara godkänt... och hennes anledning var att jag haft knackig närvaro (försovit mig eller haft migrän) och missat dom där sketna uppgifterna man gör över lektionen. Hon sa tom att jag gjort bra på dom stora uppgifterna. Men tydligen är det kvantitet före kvalitet.

Ah sen så fortsatte dagen inte så bra. Eller jo, har ju såklart mvg i bild (vilket jag räknade med) och påbörjade en ny teckning.. den är rätt flippad men kan bli cool :)

Ah, nu är jag iaf hemma.. känner mig lite på botten men tar mig i kragen och satsar på morgondagen!



Bus-möte

Har precis varit på bus-möte (blåkullas ungdomssektion) och kollar nu lite på min grupp, rider nämligen inte idag, vill ute testa höften med en dressyrlektion ^^ är dock avis på mina kära ridkamrater - jag vill också!
Imorgon rider jag nog dock, kan inte hålla mig! :)

Stannar här på blåkulla ett tag, sen tar jag mig hem och tigger skjuts ut till Malin :)


Tjuhu

Igår bev jag hämtad vid bussen av Malin, på fyrhjulingen! lyx!
Så vi åkte brumbrum genom skogen korta biten till henne ^^ ruuuligt!


Starships were meant to fly

Jag kan, jag ska, jag kommer kämpa för mina mål och drömmar. Dom kanske inte är mycket för världen, men dom är mycket för mig. Det är en helt sjuk känsla att äntligen känna helt hundra hur jag vill ha det, vad jag vill och vad jag ska sattsa på. I sommar sätter jag igång, i sommar börjar mitt liv på riktigt.

 

Jag vet vad jag är kapabel till, jag ska visa framfötterna och ta plats. Jag ska! Det kommer vara svårt, jag är mån om det, det kommer finnas konkurens och nedförbackar i mängder. Men jag svär, det kommer vara värt det.

 

Starships were meant to fly.

 

Jag har otroligt stöd från många vuxna, som jag vet kommer kunna hjälpa mig, men sen kommer dom som kollar på en med blicken som säger "Är du dum i huvudet?" och sen kommer predikan om allting jag redan vet. Kostnader, svårigheter och hur jag inte kommer kunna leva på det direkt. Tror dom seriöst att jag är dum och inte redan är beredd på det?

 

Jag snackar såklart om att jag ska försöka starta mitt företag som hästfotograf. Självklar vet jag att jag måste ha ett fast jobb, självklart! Men det här är det jag vill göra, och det kommer vara precis lika svårt att starta företag om 10 år, så varför vänta? Jag vill få ut mitt namn, skaffa kontakter och jobba mig uppåt!

 

Ska jag slösa 10 år på konsum istället? Nej. aldrig. Då kan jag lika gärna börja nu, även om det inte kommer funka direkt.

 

Starships were meant to fly. Det har jag haft i huvudet hela veckan. Det är menat att jag ska göra det här. Jag känner det! Varför skulle jag annars ha en sån stark kreativ sida? För att slänga bort den? Aldrig.

 

Snart ser ni mitt namn överallt! JAG ska se till så att det blir så!


Med i en tävling

Tävlar om en fotoväska på Lina Flodins blogg, där man får välja valfri fotoväska från ett märke, asnajs!

 

Om jag van skulle jag vilja vinna väskan här nere.. Skulle kanske helre vilja ha en svart, men tänker på själva typen här... Gösnygg modell, och sjukt mycket plats utan att vara enorm! Har ju lite problem med det där att få med mig dator, kameran, objektiven, laddare osv - så den här var ju asbra! Har ju inte sådär mycket utrustning än, men när jag har jobb och tjänar pengar kommer utrustning köpas in så jag kan starta upp mitt företag på riktigt! Längtar!

 

Kelly Moore Väskan
Fotobag.se
(Bilder lånade från fotobag.se)

5 dagar tills frihet.

Om 5 dagar sätts betygen. Då kommer jag slänga av mig den här ryggsäcken full med prestationsångest, skoltrötthet och vända den uppochner tills jag hittar friheten där längst ner i botten. Fan va det kommer kännas som att en tyngd försvinner. Gah va skönt det kommer vara.

 

Iof kommer pressen och ångesten över jobb osv efter det. Men fram tills studenten ska jag försöka njuta! För det förtjänar jag, TYCKER JAG!

Det kommer bli bra det här. Min framtid kommer bli grym! Det löser sig alltid, om man är envis nog.

Fotoutställning


Tankarna går till Sofie

Finns inga ord, men tänker på Sofie, som tvingats säga hejdå till en god vän. Cetnear har levt 30 år här på jorden, men far nu till de evigt gröna ängarna. Det kommer vara tomt nästa gång jag hälsar på där, han var så go och mysig, en riktig gentleman!

 

Ha det bra Cetnear, du kommer vara saknad!<3


Uppe innan tuppen

Går mot bussen nu, hästarna är redan matade och utsläppta (inte för att jag gjorde så mkt ^^).. Lilla Malin börjar senare så hurtiga hon är kvar och mockar :)

Nu väntar en lång dag i skolan!


Inge hästar idag

Jag och malin har varit och handlat lite mat och sånt skoj! Vuxet!

Men ah, vi kom hem rätt sent, och mat och plugg tog tiden ifrån, så pållarna fick vila idag :) Så har inte så mycket att skriva om just nu.. eftersom det inte hänt så mycket ^^

Nu ska jag fortsätta plugga! Imorgon är det fotoutställning kl 5, hur många kommer? :)


Prisutdelningen PAS - 17 maj

Äntligen kommer bilderna på Daniel och Palle från prisutdelningen :P
Syskonkärlek? ^^

Fina laget (saknas Josefin)


In need of money.

Vakta hundar, hästar, barn, katter.. You name it, jag säljer mig själv i sommar!
Om någon behöver hjälp, ska åka bort eller bara inte har tid så är det bara att hojta till! Jag är lite in need of money just nu, så alla bidrag är välkomna! Hehe

 

Fotojobb tar jag också, väldigt gärna, så om någon känner för att hjälpa mig överleva efter studenten vet ni vart jag finns!

Skelögda Pippi

Malins stallkatt är lite skelögd, som ni kanske ser ^^ men hon är sjukt söt iaf!


Saknar Exet<3

Har inte varit på Ekeby på hela 10 dagar...

Såg precis en bild på mig och Exet i mobilen och insåg hur sjukt jag saknar lillkillen. Ja, det har varit skönt att kunna vara hemma, ha tid att plugga och hinna bli frisk.. Men satan va rastlös jag blir!

På måndag sätts betygen, då välkomnar jag mitt hästliv med öppen famn!


Kollar på min hoppgrupp

Vill rida!!


Fler longeringsbilder

Hade tänkt lägga upp bilderna från prisutdelningen i fredag, men kom på att kortet är hemma hos Malin :P Tar det kanske ikväll!

Men ni får lite fler bilder från igår :) Nu ska jag plugga!

Bus!

Mer bus!

Massa bus!


Haltar hemmåt

Ska hem och packa kläder fram tills torsdag, sen ikväll åker jag och kollar på hoppgruppen och tillbaka till Malin efter det.

Mår väldigt mycket bättre idag, har igen spricka utan ska bara "vila lite".. Vilket är såååå lätt! Hmmpf.

Ne men hem och plugga nu!


Bilder från Longeringen

Jag skuttade fram, bakom dom, på mina fina kryckor päronen lämnade kvar här.. tror dock inte jag kommer ha dom i skolan imorgon dock. Hehe.

Är typ asmånga bilder, så tänkte sprida ut dom lite :) Var riktigt mysigt ljus, solnedgång och allt!
Spana på pojkarnaaaaa

Fler bilder kommer, för de vill ni va? Massa BUSbilder :D

Beta, trava, fota

Sitter på ett gärde medans Looisa longeras och My betas.. Själv fotar jag litegranna :)

 


Maskeradhoppningen - bildbomb

Vet att det är många bilder, men ni får leva med det ;)
Ser kanske ut som ett leende, men det är egentligen så att jag biter ihop som satan!

Förlåt-blicken?

Det går inte att bli sur på denna häst! blicken<3

Babypelhamet, kortare skänklar och smalare gummi


Maskeradhoppningen

Det var blåbärshoppning på Blåkulla idag, och jag skulle vara med på Z.. så kirrade ihop en maskeradoutfit - 80tals popprinsessa. Vart faktiskt ganska taggad, och nöjd med min outfit. Framhoppningen kändes helt okej, han skuttade till med rumpan efter en oxer, men lyssnade helt okej endå.

 

Sen på banan, tror vi hoppade 80/90 någonting (vet inte höjden), så fick vi 4 skitbra språng.. men kombinationen på långsidan var aldeles för tight, och språnget blev skit. Jag hamnade i sjuk obalans, över halsen, och han drar på värsta BOCKSERIEN! Han har seriöst ALDRIG bockat med mig förut!!

 

Jag höll mig kvar, från hindret, hela kortsidan och i hörnan försvann manen och tyglarna ur händerna på mig och jag flög i marken. Landade på höften, och har skitont nu.
Imorgon åker vi till handens närsjukhus och typ fixar remiss elr vad det heter för röntgen. Bara för säkerhetens skull, har redan så mkt fel på höften, behöver inte mer.



Haha älskar att Malin fortsatte fota! xD
Fler bilder kommer sen - "normala" bilder

Hahahaha

Uppdaterar bloggen när jag kommer hem... Ni kommer få se fina bilder då!

Smakprov:


Mysigheter!


Vi har det rätt bra här ute i skogen


Fixat Zetra inför morgondagen

Zetra är fixad, jag är hemma och snart är det tjejmys hemma hos Malin, dagen vände mot det bättre.
Väntar just nu på Julia som ska plocka upp mig här hemma.

Hoppas alla får en fin lördagskväll, och njuter av vädret! Det ska iaf jag göra ;)


Går mot Blåkulla


Nackspärr?

Vaknade 9 av att jag hade så sjukt ont i nacken, det är tredje morgonen i rad nu. Ligger här och väntar på att muskelavslappnande krämen ska hjälpa lite, vill typ skrika, så ont gör det! Vet inte hur jag ska ligga, det gör ont oavsett!

Kiropraktorn måste bokas denna vecka!!!


Cajsalisa & Lord Dino

Dino känner nog dom flesta igen? ;) CL var riktigt nöjd när hon gick av banan, och även jag trodde hon skulle få höga procent, då dom enda missar jag la märke till var en kommunikationsmiss i travökningen, och att hon glappade liiite.. men nepp, hon fick bara 60% och jag var verkligen säker på att hon skulle få över 63% iaf. Så hon fick inte betalt för sin ritt!
Men det var första gången CL åkte ut och tävlade, hoppas hon hade kul och inte låter poängen trycka ner känslan hon hade efter att hon ridit klart!

Det är en viktig sak.. Är man nöjd efter, ska man fortsätta vara nöjd även om man får dåliga poäng! Det är en bedömningssport, och ibland tycker dommaren helt enkelt inte om ens ridning eller hästen, vad ska man göra åt saken?
Sen om man inte var nöjd efter och får bra poäng kan man kanske tänka om och bli nöjd ^^

Collectingring:


Banan:


Bilder från prisutdelningen kommer imorgon! :)

Kom av mig lite

Har supersvårt med att plugga på dagen, jobbar faktiskt bäst efter 8.. så kom av mig lite och började trixa med maskeradoutfiten jag ska ha på söndag ist. Orkar inte sy något, så letade efter ngt hemma som jag kunde få inspiration av - hittade en jacka pappa hade på 80-talet, som va asball.

 

Så nu har jag letat grejer till det, testat sminka mig och packat ihop outfiten. Hoppas folk fattar, jag tyckte det blev rätt coolt ändå. Vill ni veta en rolig sak? xP Jag ska ha shorts igen... fast dom är är mjuka och bekväma, som tur är!

Plugga, tvätta, packa, retuschera..

Idag är en såndär tråkig dag.. vill ut men icke, det har jag inte tid med!

 

Från och med imorgon (?) bor jag hos Malin i 2 veckor, för att hjälpa henne vakta hästarna när hennes mor och plastfar åker bort och har sig. Tror vi kommer ha rätt så kul, det brukar vi iaf ha :) Har jag fattat rätt så ska strandlund också bo där. Vi kommer nog riva ner huset :D

 

Förhoppningsvis kan jag och Malin puscha varandra till att plugga, då våra betyg sätts den 28/5.. så vi får inte flamsa för mycket!

 

Kommer nog bli många bilder på Malins hästar här då, eftersom jag tänkte ta med kameran :) Ridbilder och hagbilder

Elin & Spike

Spikes prickiga rumpa och blåa öga ger honom sjukt med charm tycker jag ^^ Tror det blev ngt spänt för dagen, han brukar tydligen gå mycket bättre på träningar, men har aldrig sett dom två tsm förut heller så jag kan inte säga mycket.. tror att programmet kändes värre än det såg ut, ni ser kanske Elins glada miner? :)

Collectingring:

Banan:

Snart kommer bilderna på Cajsalisa och Dino :)

Daniel & Lövsjöens Palermo

Palle är sån sjukt fin ponny, och gör sig riktigt bra på bild märkte jag! Grymt imponerad av dom två igår - Gick ut som nr 16 och behöll sin förstaplats ända in mot slutet! Har faktiskt inte sett dom två tillsammans på dressyrbanan förut, men det var ju en bra första ggn att göra de ;)

collectingring:

Banan:

Josefin & Texas King Cowboy

Startar upp dagen med bilder på gårdagens gulligaste ekipage!
Boyan är, för dom blåkullamänniskor som inte vet, Skrållans pappa. Har är 24 år och still going strong! Det här var Josefin och Boyans andra tävling tillsammans, tyckte dom gjorde väldigt bra ifrån sig. Lilla Cowboy Hingsten ^^

Framridningen:

Banan:


Sötnosar!

Extrem bildbomb 1

Börjar med att lägga ut bilder från tävlingsplatsen, random bilder lxm :) Sen får alla 4 ryttare varsitt inlägg med bilder från deras ritt, eftersom det är så många bilder :) sist men inte minst får ni bilder från prisutdelningen!

Det kommer vara smockat med bilder här ikväll och imorgon! Hoppas ni gillart!

Som lagledare bestämmer jag att alla får bjuda på sig själva med dessa charmiga bilder :) Glada Blåkullagänget!

Den här energin hade han behövt på banan ^^

Otroligt fin miljö, och så jäkla härligt med allt grönt!

FÖRLÅT Daniel, men jag älskar bilden! Lika som bär? ;D


Trötta och glada


Äntligen påväg hem!


Daniel höll hårt i ledningen!

Näst bäst av alla ryttare i lagklassen, bäst bland alla d-ponnysar. Grym kille!

Kommer hem med 858 bilder i kameran, var beredda på bildbomber!


Laget slutade som fyra

Tycker våra ryttare kämpade på riktigt bra, och vi slutade ju bättre än på hemmaplan :)


Snålt!

CL fick INtE betalt för sin ritt, tyckte hon red mycket bättre än 60%.. Ganska surt, men det är en bedömningssport, vad ska man göra?
Nu är alla våra ryttare klara, och vi väntar på den individuella prisutdelningen


Snart sista!

Elin är klar och CL rider fram :) Tyckte Elin red duktigt, även om inte hon tyckte det!


Daniel gick in och köttade!!

Fan va grym Daniel och Palle var! 71% och leder än så länge det individuella, strongt!
Nu är det Elin som rider fram, fortsätt hålla tummarna!


1 av 4 klara

Josefin har ridit, tyckte hon var superduktig! Nu väntar vi på Daniels start, tror alla vi här är lite nervösa. Håller alla tummarna?


På plats


På språng


Mot Blåkulla

För att sedan fara till Siggesta! Alla håller tummarna för våra tjejer och kille idag!


Maskeraddressyren

 

Jag bara längtar tills nästa tävling för att bevisa att jag KAN få över 60%!!! Jag SKA få över 60%

 


Den stora frågan

Som några kanske märkt så har jag börjat skriva mer om mitt vardagsliv nu, speciellt när jag varit sjuk, eller pluggat så att jag inte kunnat rida lika ofta. Frågan är då, till er 90 läsare, är det intressant att ens läsa om? Eller klickar ni er endast in för att läsa om hästar?
Iof är det ju min blogg, och det är ju jag som ska bestämma hur min blogg är uppbyggd, men lite respons skulle ju inte skada :)

 

När tycker NI att det varit absolut roligast att klicka in här? När bloggen endast bestod av hästhästhäst, eller nu när den består av hästMariehäst? :) Feel free to comment!

Bjuder bild på mina nya earcuffs, då det är lite det här jag snackar om.. är det intressant ens att läsa om mitt liv utanför stallet? ;)

Räddar en dålig dag

Haft riktigt dålig dag med spänningshuvudvärk och har varit allmänt opepp.. så jag har unnat mig själv lite idag för att bli på bättre humör :) Köpte bla earcuffs som jag suktat efter ett tag, och godis! Sket i att plugga det första jag gjorde när jag kom hem och kollade istället på Breaking Dawn. Dumt slut, vill att nästa ska komma nuuuuu!

 

Nu ska jag sätta mig och plugga ordentligt, ikväll kommer filmen från dressyrtävlingen, har inte hunnit med den :) Håll utkik!


Tappat stinget?

Jag är självkritisk med prestationsångest. Ingen bra kombination! Blir bara arg när det inte blir som jag ser det i huvudet...

 

Just nu sitter jag i skolan och retuscherar minabilder som är till utställningen om en vecka, och jag kan inte känna mig nöjd. Brukar alltid bli typ asnöjd, och ha bra kvalite och ba känna mig lugn.. men ne. Bilderna känns inte.. JAG. Det känns inte Marie, på något sett. Jag vet inte. Bleh.

 

Nu är det iaf långhelg, ska försöka fota.. Kommer ju fota på Allsvenska dressyren imorn, kanske kan få till några bra bilder.

 

Måste hitta motivationen igen! Måste sluta kritisera mig själv!



Katten stör mig!!!!

Hur ska man kunna fokusera när ens söta lilla kisse klampar rakt över dator. Och stryker sig mot hela ens ansikte?


Anledningen till den icke existerande uppdateringen ikväll:


Mustasch

Kolla va fina jag fick av fell :) fick en ask som ser ut som en glass också :)

Jag älskar mustascher, fast inte i verkligheten på killar, men brukar rita mustasch på fingret och sånt :) det är kul! Haha

Jag är nog lite knäpp :)


Livet är gött i solen


Luncha med systeryster

Har 5 timmars håltimme på tisdagar, och denna ska jag spendera med Felinda i staden, för att käka Phad thai :) egentligen skulle vi ha gjort det i lördags, när jag fyllde år, med det blev för sent och båda skulle upp tidigt i söndags :P

Båda måste egentligen plugga, men som Fell sa "man måste äta för att leva" :)

Ikväll är det usek möte, lite sådär btw, hade totalt glömt det och planerat in hårdplugg.. Satan!


Hopplektion 14 maj - film

 


Lyckad jävla hopplektion!!! :D

ZETRA VAR SÅ LYDIG OCH JAG ÄR SÅ GLAD!!! :D:D:D:D

 

Red med babypelhamet, så han var ju mjuk i munnen, men han var inte bara lydig att han inte var stark.. nepp, han lyssnade för skänkeln också! Har haft lite problem med fattningarna, för han springer ibland in i dom, men inte idag! Idag vart det fattning direkt, dock fattade han ofta fel i höger varv, men eftersom han lyssnade direkt så blev jag inte irriterad över det :)

 

Hoppade studs, och han var riktigt mjuk tyckte jag, kom lite fel och snett några gånger, men hade ändå många lyckade :) Jag red även bra, tyckte jag var följsam och tänkte ordentligt på blicken :)

 

Ibland släpper det bara.
Eftersom det gick så bra idag ska jag nog vara med på blåbärshoppningen på söndag!

Fining!

 


Svar på kommentarer:

Jag vet inte riktigt, inte indian och cowboy, det är det så många som är :P
Seriefigur?
Djur?
En känd person?
Något som bara ser kul ut? :P
Tänk på att du ska kunna rida i det, min hatt jag gjorde på julshowen var till exempel inte lätt att rida i :P Jag var tvungen att trycka till den ibland, och en gång gjorde jag för mycket så den åkte ner ^^ hehe..
Jag har tyvärr inga bilder på dom, men Louise som vann som bästa uklädnad var Super Mario, sen fanns det en dykare och många cowboys/indianer :P En Bonde, och katten Janson.. kommer inte riktigt ihåg mer ^^

Hopplektion på Zetra


-


Fler bilder från tävlingen

Tog dom från facebook, därav kvaliten :)
Det är Lelle som fotat, om någon undrar

Prioriterar

Jag har alltid prioriterat stall före plugg.. inte bra.
Nu sätts betygen om två veckor, och jag har tusen grejer att lämna in. Får skylla mig själv då jag skjuter upp saker, jag är riktigt dålig på att plugga.

 

Iaf så har jag bestämt att endast ta Exet om jag verkligen hinner dom här veckorna, och om jag inte har tid så får han väl vila mkt.. tror inte det gör ngt pga hur låst han verkar vara. Men iaf, ska försöka plugga stenhårt dom här två veckorna. Och eftersom jag inte kommer rida lika mycket som jag brukar kommer nog bloggen få lida lite, men ska göra mitt bästa för en någorlunda bra uppdatering :)

 

Ikväll är det iaf hopplektion.. lektionerna prioriterar jag inte bort!

Film kommer

Ska försöka ladda upp filmen från idag, imorgon :) har inte ens tittat på den själv, så det blir spännande! xP


Dagens tävling

Mistel var riktigt lydig, kändes riktigt bra på framridningen.. förutom att jag inte kunde sitta ordentligt pga shortsen. Hade så sjukt ont.. behöver inte gå in på detaljer xP

 

Mistel var iaf sjukt lydig och mjuk, tyvärr kunde inte jag rida idag. Tappade fokusen, red slarviga vägar och slarvigt i huvud taget.. hade nog fått 10ggr bättre om jag hade haft normala ridkläder xP Juste... blev förvirrad och stannade vid g istället för x, klantigt. Red dessutom ut mellan B och M istället för F och B, i förvända galoppen. Galet ofokuserad.

 

Men det är ba på't igen nästa gång :)
Tror det är en blåbärsdressyr/payNride i juni (?), kanske kan vara med då? Vill gärna starta LA på Mistel så ofta som möjligt, så länge hon orkar/får.. Det är sjukt bra erfarenhet för mig :)

Ni som har sett äldre bilder på mig och Mistel ser kanske att det inte alls är samma runda fina hals som vi brukar visa upp.. Haha kanske var dåligt att hon var så lydig idag? Eftersom jag red så mkt sämre än jag brukar ^^

Ne men är nöjd ändå, glad på Mistel, 0.3% från godkänt :)

Foto: Louise Persson

Finn ett fel

Hahahaha asså Exet. Mupphäst!

Duktiga tjejer!!

Vårat Allsvenska hopplag kom 2a idag, och gick därmed till final. Sjukt duktiga! Tror dom blev bäst i gruppen också :) GRATTIS! Nu får ni ladda upp inför finalen, gör oss stolta ;)
Lånade bild från fb

Ärevarvet

Har fått bilder från Louise nu, men börjar med bilder från ärevarvet :) Mistel blir så glad, man bara känner hur det sprudlar i hela kroppen på henne :D Hon blir pigg och glad, men jag har kontroll på henne endå, vilket är skönt. Monika tyckte dock att det gick ngt för fort, men lite kul ska man väl få ha, även på dressyrtävlingar? ;)

 

För dom som undrar så var jag utklädd till Misty från Pokemon, och Mistel var Togepi (googla om ni inte vet vilka det är :P)

 

Mistel slutar aldrig överraska. 21 år och tar hem två första placeringar, med bravur. Älskar denna hästen! Så jäkla cool.

Haha vad hände här? Vilken del i språnget är detta? xP

Foto: Louise Persson

5 bilder

Ska iväg till båtklubben snart, skulle mer än gärna stanna hemma och sova en stund, men icke.
Lelle fotade så kommer säkert upp massa bilder ngn gång i framtiden :) sålänge får ni 5 fina mobilbilder :)


59,7% och vinst


Börjar ångra mitt val av outfit xp


Double Rainbow


@mormors place


Färdig!


Lord Muppöra Dino


Långhårig igen

Ryckte inte jag Mistels man förra tävling? xP


Grym uppdatering!!

Eller?

 

Ne men igår var jag bara vaken halva dagen, och idag fyller jag år :) Därmed kommer jag kanske inte uppdatera bäst.

 

Halv 12 åker jag till Blåkulla och flätar Mistel, och klockan 3 firas jag av släkten hos mormor! Ska försöka uppdatera lite här genom mobilen, beroende på hur appen vill fungera :D
Känner mig så vuxen nu när jag är en siffra äldre!

taggar maskeraddressyr!


Sen kväll och stel häst

Kom ut till Exet väldigt sent, kvällsfodring-sent. Han är så snäll, står i gången och sover medans andra hästarna bankar och har sig för att få mat. Duktiga killen!

 

Hade tänkt rida igenom honom, för at kolla om jag ville vara med på söndag eller inte, på honom. Det vill jag inte. Han var riktigt fin i höger varv, men i vänster gick han i princip och böjde sig utåt. Så stel är han! Asså det var bara riktigt jobbigt att rida honom :s Otroligt surt att Thomas var sjuk just när Exet skulle masseras, han behöver det verkligen!

 

Ah men som sagt, jag tävlar inte Exet på söndag.. kommer dock ändå tävla Mistel, LA :) Någon som är där och fotar?

nackspärr

Vaknade upp med nackspärr, som gav mig huvudvärk.. därför har jag inte orkat gå upp förrän nu, klockan 4. Värdelösa nackspärr. Ja, så missade skolan såklart, och därmed kunde jag inte åka dirr till stallet och nu blåser det -.- Åker ut sent ikväll, när mamma kommer hem. Skönt iof, kommer säkert vara helt tomt i stallet då :)
Jag hade kul igår/inatt iaf, som förväntat :)


Tycker det kan sluta pipa :(

Lyckad kväll/natt, nu ligger jag hemma med tinituss och hicka, väntar på sömnen. Känns bra att de börjar ljusna ute x)
Godnatt!


Asnöjd tjej!

Är skitnöjd med lektionen, började spänt men sen började jag verkligen hitta :) red ju Brave, han är asbra för mig, för att rida med händerna kan man fetglömma! :P

Är påväg till Lovisas studentskiva, så kan inte skriva mer :) men ha en bra kväll, det ska iaf jag :) puss!!


Dags för dressyrlektion


Mitt tal om självförtroende å sånt

Det tas bort, läggs till och fixas. Gymmen tjänar storkovan och orden Beach2012 surrar just nu i mångas huvuden. Sommaren är snart här och det är dags att förbereda sig för mångas skräck - bikinin. Men är det verkligen fysikt de behöver förbereda sig, är det inte synen på sig själv man behöver jobba mest på istället för att slita på springbanden på gymmet?

 

Den perfekta kroppen, som många strävar efter och önskar att man hade, ser olika ut i allas ögon. Vad som anses vara snyggt och vackert är individuellt, ingen kan ha samma syn på det, men man vore dum om man inte såg att idealen idag är att man ska vara smal. För man måste ju vara smal för att vara vara vacker. Eller?



 

Jag tycker det är bra att fler och fler tänker på sin hälsa, tränar och äter rätt, men då ska man göra det för rätt anledning. Att höra hur unga tjejer bantar och gymmar varje dag för att bli smalare, det är helt sjukt i mina ögon. När man hör hur tjejer på 12-15 år säga att dom är tjocka, när dom är allt förutom, då har det verkligen gått för långt. Det känns nästan som att det har blivit en trend att inte vara nöjd med sin kropp, som om det vore fel att trivas med den man är.

 

Varför prioriteras inte ett stark självförtroendet före ett snyggt utseendet? Hur många är det egentligen som står framför spegeln och boostar sig själv genom att tänka på allt det vackra, istället för att stå och hitta fel? Hur kommer det sig att självförtroenden idag är så låga?

 

Det finns statistik om att ätstörningar till störst del drabbar tjejer i de tidiga tonåren, när de ska hitta sin identitet och pressen att passa in är som störst. I den åldern är man även väldigt lättpåverkad, och omringade av otroligt smala modeller i media och de lika smala modeikonerna i bloggvärlden tycker i alla fall inte jag det är konstigt att idealen har blivit så snea.

 

Jag personligen älskar människor som försöker lyfta fram självförtroende och att trivas med sig själv. En sådan person är Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hon är känd som. Hon är en otroligt inspirerande tjej, som lyckas med allt hon gör och har tusen bollar i luften. Just nu har hon, och dem på Egoboost Magazine som hon driver, en kampanj som heter Size Me, för att visa vad dom tycker om de sjuka skönhetsideal som finns.

 

Jag hittade ett inlägg på hennes blogg, från i höstas, där hon skriver ”Jag ställer mig framför spegeln varje dag och känner mig riktigt vacker och det är det enda som är viktigt. Det är fantastiskt att älska sin kropp!” Precis som hon gör, måste man lyfta fram sig själv.

Isabella var själv en av dom där smala modeikonerna på knappt 50 kg, och idag, 20 kg vackrare så kommer rubrikerna hur hon ”tjockismobbas” när hon lägger ut bikinibilder på sig själv. Det är snett i mina ögon, men det är så otroligt inspirerande att läsa om hur hon skrattar dom rakt i upp ansiktet och att tjockiskommentarerna inte rör henne i ryggen. Hon vet själv att hon är vacker.

 

Ett starkt självförtroende lyser igenom, och det är snyggt i mina ögon!



 

De som strävar efter den perfekta kroppen, hur många gör det egentligen för sin egna skull? Oron över hur andra ser på en tror jag är en stor anledning till att man letar fel, och pressar sina kroppar på gymmet för att få till den perfekta rumpan eller den platta magen som man vill ha. Om man tror att andra letar fel på en tycker jag det är viktigt att tänka över hur man ser på andra, för vart kommer annars idén över att folk ska titta ner på en? Självklart finns det dom som trycker ner andra, påpekar vad de anser vara fult med en, och säger till om någon har mer former än vad dom anser vara smalt. Självklart finns  dessa människor, eller mobbare som man kan kalla dom, och får en att må dåligt. Vad man inte får glömma bort är sådana människor antingen inte har ett mänskligt hjärta, eller mår så dåligt över sig själva att dom måste trycka ner andra för att känna sig bättre.

 

Helena Meyer skriver i en artikel från newsmill.se (publicerat 8.4.2011) hur hon antagits vara gravid för att hon är, som hon kallar det, en välmående kvinna. Hon skriver ”Jag kommer aldrig förstå varför min skönhet är upp till andra att bestämma. Om jag trivs, mår bra, är glad - då borde det vara rätt. Smaken är olika, men den som ska leva med mig är faktiskt bara jag. Därför är det viktigaste att jag mår bra, inte att jag är ”snygg” in omvärldens ögon.”

 

Vi som fotografer vet även hur lätt det är att att manipulera bilder - göra ben smalare, hyn slätare och ögonen större. Det krävs inte mycket för att ändra utseendet på någon, och detta är det många fler som vet, ändå finns det dom som påverkas över hur smala och snygga modellerna är, i tidningen dom precis köpte. Folk ser bilderna, många påpekar även hur överretuscherat det ser ut, men hur många står inte framför spegeln sen och önskar att de hade lika slät hy som dom nyss såg i tidningen?

 

Jag vill lyfta fram hur viktigt det är att trivas med sig själv, och att det perfekta självförtroendet borde prioriteras istället för det perfekta kroppen. Ingen ska må dåligt över hur dom ser ut, det är trots allt bara det första man ser, innan de lär känna en.

 

Ju bättre självförtroende och personlighet, ju vackrare människa.


Cred till den som orkade läsa, bara sisådär ett 5 minuter långt tal, haha. Bjuder på en bild på mig själv och avslutar med ett - Peace out.


NERVÖS

Kommer kissa på mig snart.. är asnervös inför att hålla tal!
Talet kommer upp här kl 15.00, håll utkik!

Dreams and fantasies


Bieffekterna av 13 år som hästtjej


Lite vardagsbloggande

Eftersom jag inte haft sånt hästigt liv nu när jag varit sjuk, så tänkte jag slänger in lite av mitt vardagliga liv, för att fylla ut :) Brukar inte ha så mycket liv utanför stallet, så får väll njuta lite nu? ;) Tänkte iaf visa vad jag köpte idag, gick på ca 290kr, allt från h&m (älskar h&m!!!) :D
För stort skärp (klantigt), 2natur och 2svarta tights, coolaste örhängena och skjortlinne (som går nedanför rumpan)
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
Dagens feelgood låt, älskar den!

Shopping är lugnande för själen


Fräscht

Har gjort ny header (igen) och tyckte det fräschade upp hela bloggen lite. Klicka f5 om du inte kan se. Den förra var så kantig och stel, och det är så inte jag. Märks det att jag gillar gult? :)

 

Kommer säkert byta när sommaren är här, men den här kändes vårig och mysig, så kör på det ett tag iaf! Får se, när nya bilder klickas nästa gång kanske jag ändrar igen? Vem vet? :)

Jag vaknade!! tillslut.

Godmorgondag solstrålar!
Fast det är ingen sol idag, men... ni kan få vara solstrålar ändå!
Vaknade sent, senare än jag började, men kan nog skylla på att jag fortfarande är sjuk :)

 

Har bestämt att jag ska rida Exet på Fredag, då ska jag vara frisk! Ska känna efter hur han är, då det kommer ha gått en vecka sen jag red honom, och om han går bra så blir det till att anmäla sig till maskeraddressyren på söndag :) Förhoppningsvis kan Lotta följa med så hon kan ta hand om hästen när jag ska rida Mistel sen :)

Om det blir tävling på söndag med Exet blir det ju då årets första tävling för hans del :)


nougat

Allt är från hööks
Älskar schabraket! Tappade dock färgerna när jag ladda upp på bloggen :)

FAN VA SKÖNT!

Är 100% klar med mitt svenskatal, skulle ha hållt det i torsdags, men vaknade inte förräns efter lektionen så då blev inte av. Då hade jag talet, men var inte nöjd alls. Nu har jag skrivit om det, och är sjukt nöjd. Fast det kanske hinner ändra sig :P Ska sätta ihop ett bildspel, läsa igenom det 100 gånger och sen så får vi se om jag håller det på tosdag?

 

Iaf, publicerar det här, när jag hållt det :) Kan säga att det innehåller att man ska boosta sig själv, självförtroende och lite blondinbella. Brabra!

Har nog aldrig varit såhär taggad på att hålla tal!!! Kommer säkert svimma när jag väl ska hålla det, men iaf :)
Om jag blir nervös får jag föreställa mig alla nakna.. haha.

Ngt extrem besökrekord? ;)

Får väl tacka DM för att dom gillade mig gula outfit :D

Svenskatal

Någon som vill läsa mitt tal om självförtroende över sitt utseende osv?


Slem

Känner mig snäll mot mina klasskamrater, bestämde mig för att stanna hemma, hade asmycket slemhosta imorse.. Det värsta jag vet är när man sitter i ett tyst klassrum och helt plötsligt kommer hostattacken, usch.
Trodde dock igår att jag skulle va tillräckligt frisk idag :/

Gör iaf lite nytta, och pluggar.. Betygen sätts om 23 dagar lxm :P ligger dessutom i solen och pluggar, så kanske kan få lite färg å köpet? Och d-vitamin så jag blir pigg och glad :)

Imorgon blir det skolan, har jag bestämt! Då ska jag vara frisk!


Snäll mot sjuklingen!

Idag var Zetra riktigt snäll mot mig, han var stark, men sprang inte på :) Och det kan jag tala om var otroligt skönt!

 

Red inte alls lika mycket som dom andra i gruppen, efter ca halva passet fick jag ruskigt ont i magen och kunde inte sitta tillbaka ordentligt. Hela passet satt jag väl mest framåtlutat, men jag är ju svag i kroppen just nu, så inte konstigt :)

 

Hade jag vart frisk tror jag att det gått väldigt bra idag faktiskt. Hjärn och kroppkapaciteten är inte på topp och sånt, så förväntade mig att passet skulle bestå av springandes Zetra med mig på ryggen som en vante ^^
image description


Svar till Emma - Gula schabraket är av märket  Hansbo Sports, köpte det av en vän så vet inte vart det finns :) Är dock ett allroundschabrak, men funkar superbra till dressyrsadel!

Peppad?


mariekruger @instagram


Första bilden jag fick se på Exet

Den här bilden fanns på annonsen efter en medryttare till honom :P dålig bild, men det här var iaf min första blick av plutten ^^

Undrade lite där ett tag..

Har tappat besökare senaste veckan, för min riktigt tråkiga uppdatering.. så från 50 besökare till 200, kan ni tänka er att jag började undra?

 

Självklar hade jag blivit länkad, jag hade ju totalt glömt bort att jag skickade in min gula outfit till Dressyrmupparna :P men det är ju alltid kul! Själv så ÄLSKAR jag den gula outfiten, men kommer inte använda den mer förrän efter maskeraddressyren, då jag ska ha lindorna där :)


Undrar om det är möjligt att få några av er att stanna kvar? ;) hehe..

Ger det ett försök

Det är något med mig när jag är sjuk.. på morgonen är jag utslagen, ont i kroppen, helt slut... mot kvällen känner jag mig knappt sjuk. Nu är det bara rösten som inte hänger med, men är pigg, därför ger jag hopplektionen idag ett försök.

 

Har ju redan missat en hopplektion, och vill inte missa fler.. inte nu när jag börjar hitta Zetra igen, äntligen. Om jag inte orkar är det bara att jag hoppar av, simple as that!

 

Kommer nog straffas för det imorgon, någon som vill slå vad om att jag inte kommer upp ur sängen? ;)

Har saknat att rida drunsen lite.. även om han går mig på nerverna :P

Varför vara någon annan än en själv?


6 dagar tills....

... jag fyller 19!!!

 

Och som äkta hästtjej kan ni ju tänka er vad jag önskar mig? ;D hahaha.. ne men biddrag till kamera, smågrejer som smycken och smink, häst grejer... eller skippa allt och ge mig en polle? Tack! ;)

 

Vet inte hur jag ska fira, men träffar väl lite kompisar och bara chillar :) Glöm inte att gratta mig ;)

Extreme - bilder

Göcool kille!
Kan väl inte vara ensam om att tycka att han e riktigt snygg? :P

Dock inte min vanliga kvalite på bilderna, var väldigt stressigt på plats, och hade dessutom zoomobjektivet som jag hatar :/ men tur att han gör bilderna så bra ändå ^^
Sötmule

gör mig frisk!

Det händer inte mycket när man är sjuk, och har därför inga spännande inlägg att dela med mig av. Hade tänkt bli frisk så fort som möjligt dock, haha. Har iaf varit lite duktig, och gjort klar en av typ 4 saker (som jag vet om) som jag inte gjort än.. iof var det den som var absolut sistprioriterad, men enklast, och man måste väl börja någonstans?

 

Imorgon får vi se om jag klarar av att ta mig till skolan, vi ska ha ett oförberett prov, och om vi inte kommer blir vi fyrkantiga (internskämt).. men om jag är sjuk så är jag ju sjuk lxm? Fast vill ju rida imorn, så vill va frisk ändå.

 

Tänkte bjuda på lite fler bilder på Extreme i nästa inlägg, bla Johanna har frågat efter det :) Är helt kär i hästen!



Vill inte vara sjuk.

Snälla skjut mig, vill inte vara sjuk! Asså verkligen, kan inte prata alls typ, vilket suger. Värdelöst!

Vem ere som är dum och har smittat mig? :(


Försenad, kort, film på Exet

 


"Om man är stor måste man vara snäll"

Hur snygg är han inte?
Tvärnit ^^

En stor liten kille!

Idag har jag varit iväg heeeela dagen, gick hemifrån 10, kom hem 9 nu ikväll :P

 


Tog tåget mot stan för att möta upp Ida Blücher (blåkulla människor vet vem hon är), för att följa med när hennes häst skulle gå 3årstestet. Åkte mot stora väsby för att hämta lastbilen och sen mot Enköping för att hämta hennes fina lilla kille :)

 

Extreme är en 3årig valack på 177, så jäkla ball häst! Sjukt mysig, stod utanför boxen och helt plötsligt hade jag en häst som fufflade mig i öran ^^ Söt! :) Fick rulla upp hans knoppar, han hade dragit ut sina, och sen kläddes han på med allt som hör till :P And off we gooo... typ :)
Kändes som att de gick ganska fort till Strömsholm, men tog ett tag att fatta vart vi skulle parkera, fanns liksom inga skylltar, vilket jag tycker verkar konstigt. En sån stor anläggning borde har de?

 

Extreme skötte sig iaf riktigt bra tyckte jag! Har ju aldrig sett honom irl förut, men har sett 4åringar som knappt kan stå stilla, så aah :P Snåla poäng dock.. Aja, hade riktigt bra dag ändå, Extreme är sjukt charmig! Tror nog att Ida var väldigt nöjd med honom idag också, han såg iaf ut att vara nöjd med sig själv :P

 

Laddar upp bilder sen, men här får ni ett litet smakprov på den stora lillkillen :)

Dumma blogg.se -.-

Ha inte kunnat blogga alls, massa bilder när jag kommer hem!


Åker hästlastbil

Den är tom än så länge dock :P snygg är den, och stor!!


Försenade bilder på CL och Dino

Hade tänkt lägga upp bilder på CL och Dino från prisutdelningen, men glömde :P Men ni får dom nu, innan jag åker :) Uppdaterar från mobilen under dagen, bye.
Duktiga!

Hästnörd<3


Vad ska jag hitta på imorgon?

Och vartfan ska jag någonstans? ;)


Tar livet av mig själv

Tänke longera Exet, men han ville inte trava idag, fick jaga runt honom.. och då insåg jag att det skulle vara mindre ansträngande att faktikt rida honom. Så hämtade tyglar och hjälm och red lite i trav och skritt på utebanan, absolut inge krävande.. det orkade jag inte.

 

Sen gick jag till Hero och borstade honom (Sandra hade fixat mat och mockat, otroligt glad för de!!).. bestämde mig för att inte rida för att jag mådde piss... sen så tror jag mitt undermedvetna bestämde sig för självmordsförsök och helt plötsligt ville jag rida? Hm..

 

Lång och låg försökte jag få honom, som Jenny ville, och försökte även ha samma tänk som i torsdagsdressyren med att få honom trycka på bakifrån ordentligt :) Han gick på, skötte sig bra tyckte jag, men orkade inte rida så länge.
Fotade ngr hästar som brallade i hagen bredvid "Hallååååå, det är mig du ska kolla på! Jag vet att du har morötter!!! HALLÅÅÅÅÅ!!!"

Haha mupp!

Exet får igen massage idag :/


Bilder på Brave

Karro (en tjej som Sofie, Gotland, känner osv) tyckte hennes häst var lik Brave, så lägger väl ut lite mer bilder så hon får jämföra :P Har iof bara sunkiga mobilbilder, har än sålänge bara ridit honom 5 (?) gånger :P
Han är ju bra söt iaf! :P

Kolar vippen.

Går det att ringa och sjukanmäla sig från stallet, som man gör med skolan? Typ att hästen mockar åt sig själv, och tar en sväng inne i ridhuset? Idag skulle det vara skönt!

 

Ne men vaknade imorse, lät som en gammal traktor, och bara kände att jag absolut inte ville till skolan då. Skulle säkert bara smitta ner alla :P Problemet är nu att jag typ måste iväg till stallet, hade ju planerat in att rida både Exet och Hero.. :s Exet kan iof gå i korallen idag, får se hur jag mår sen om jag bara rör lite på Hero eller om jag orkar rida honom ordentligt, vi får se :P

 

Hoppas att jag inte kolar vippen idag!


Min kropp straffar mig

Det var inte så klokt att rida idag, men lektionen ju bra så det vart plus minus noll :P hehe

 

Red som sagt Brave, han va mjuk men väldigt sladdrig i början med baken. Idag skulle vi alla jobba med att få fram hästarna bakifrån ordentligt. Brave har ju inga problem att böja på nacken, man han har ju lite långa bakben som är svåra att få med. Tyckte hans steg var otroligt härliga mot slutet (trots stel höft) :)
Han berättade när han tyckte jag kom åt honom mer än han ville, och var ganska bråkig med huvudet vissa stunder, men då tröck jag på mer och försökte vara stadig med handen :)

 

Är iaf riktigt nöjd med dagens lektion! Men har sjukt ont i hela min kropp, och har förmodligen feber. Bra där!

 


Är anmäld till maskeraddressyren den 13 maj och ska tävla Mistel LA:1, är lite sugen att starta Exet LC:2, utan galopp. Men vi får se :) Får starta med hacket eftersom det bara är klubb :P
Frågan är bara vad jag ska klä ut mig till? Hade en idé, men sparar den till hoppningen! Nu vill jag ha någit tight och stilrent, men endå sjukt coolt. Några idéer? :)

Gammal bild

Lilla Bravo :D

Red den här fina, ska sova lite snabbt och uppdaterar sen :)


Börjar likna nått va? ;)

Inte mycket kvar nu :)
Ska göra samma sak med frambenen som med bak, ljusprickig på halsen och huvudet, mörk näsa och ögonen, och sen svart man/svans med grå slingor..
Vad tror ni? Kan de bli snyggt :)


Krigar.

Krigat mig till skolan, har iof bara en lektion kvar, men ah.. Har ju sovit bort dom tidigare två lektionerna pga mitt huvud, kommer väl bli slaktad av min lärare sen, haha..

Mår iaf bra nu, mår lite illa för att jag inte orkat äta, så får väl köpa ngt :P

Utmanar ödet och rider ikväll, borde väl inte med tanke på hur jag mått halva dan, men red inte i måndags och vill inte miss en till lektion!!


orken fanns inte

Exet var supermysig när jag kom, skulle stå och bli kliad och klia sig mot mig å så :P

 

Skrittade travbanan med madde innan jag började rida ordentligt, alltid kul att rida med ngn :)
Tycker fortfarande inte om bettet. Men hade migrän idag så orkade inte sitta och tjaffsa och ha tålamod och sånt skit. Red inte alls länge, för jag orkade helt enkelt inte... Försökte pilla i munnen och rida med benen, men de gick åt helvete. Stel. Bättre mot slutet, men orkade helt enkelt inte mer.
Har haft småont i huvudet sen i måndags, och ville inte ta mer tabletter, och värmen på det. Inte populärt när man ska rida :/

 

På fredag är det massör som gäller för Exet, ska rida honom lite innan :) Hoppas det hjälper!


Tycker om dig även om du är jobbig ibland!

Just nu

Säg hej till grisen (pigg)


Plankan

Blev lite för oseriösa där ett tag i fredags, när Malin fotade mig och Exet :) Det är lätt hänt när två muppar är helt själva i ett ridhus med en kamera. Men kul vare!
Det är tur att Exet är snäll!



Bra start på maj!

Igår var allt piss... till jag kom till stan. Kul kväll, grym natt! Behöver inte säga mer än att det blev en lyckad valborg (även om vi inte såg ngn brasa :P) Tack Fell för igår<3

 

Idag är vändret sjukligt underbart, men jag är fast inne *tumme ner* Måste göra klart en grej som ska redovisas imorgon, och det ska göras på datorn. Tjuhu. Men nu bör ju aprilvädret vara över, tycker jag. Så får nog mer chanser att njuta av solen :)

 

Hoppas alla fick sig en go valborg, och att ni får vara ute i solen idag

Bjuder på två bilder jag inte visat än, när Exet hälsar på småponnysarna, så söta :)