Mistel idag

Röck manen, flätade man + svansen, och borstade Mistel idag. Tror hon var rätt nöjd över att bli ompysslad :) Brydde sig inte ett dugg när jag röck henne, men använde ryck-kniv, som jag typ älskar.. blev riktigt bra tkt jag :)

 

Imorgon ska flätorna rullas upp, hon ska putsas på tills hon blänker och hennes vita ben ska få torrschampo på sig. Inte så mycket att göra faktiskt, plus att jag startar så sent.. kommer nog hinna se många av mina polare när dom rider (y)

 

Sitter och pluggar programmet nu, ber min hjärna att minnas den.. inte för att det brukar vara något problem :) Wish me luck!

Halvvägs genom "grovköret", sen så gjorde jag den jämnare såklart :) Stor skillnad va? Och då tycker jag den endå är ganska lång fortfarande ^^

Överfull rycktväska? Det blev lite fullt när både mina vinnstborstar OCH magic brushen skulle i :P

Känslan som infinner sig...

... när man inser att efter år av blod svett och tårar, så ska man äntligen debutera LA. Det kanske inte låter stort, men för mig är det de! Som jag har kämpat!

 

Kan säga att jag har sån otrolig tur som får rida Mistel, som jag känner mig otroligt självsäker på. Jag kanske inte får rida henne på lektionerna, men det spelar ingen roll, för det är ändå inte samma häst på lektion som på tävling. :P hehe

 

Så 100% fokus som gäller imorn! Även om jag egentligen är 100% ofokuserad på allt just nu så ska jag bara släppa allting imorn och bara vara där. Och absolut inte glömma min "pepp-halt" innan jag rider in på medellinjen!
Alla dom "svåra" delarna i programmet kanske inte är topp, men Mistel ska ändå gå fint och jag ska sitta fint och vi ska glida igenom programmet även om problem dyker upp. Det ska inte märkas.

 


Hoppas många är där och fotar så det förevigas :D


Imorgon kör vi!

GAH ÄR SÅ TAGGAD!
image description

-

Även fast de känns som att det är det jag gör varje gång jag skriver om ett pass på Exet, men ska dra ihop ett långt inlägg senare :) Det blir då MIN uppfattning av Exet, då Lotta och jag är helt olika ryttare och därmed så går han olika och har förmodligen olika uppfattningar :) ville bara göra det klart..
Men självklart kan jag dra ihop något!

Det regnade igår


Mums!

Vem älskar inte att ta av täcket när hästen kommer in, i det här vädret?

today's

Lindorna tror jag e från sjöhagen wear (köpte dom på loppis) och ja, schabraket ser ni ju - schockemöhle sports :) Hatar dom där ridbyxorna egentligen, benen domnar bort av dom för att skarven typ trycker som satan.. men det var dom som var rena :P

Två goa ridtravare

Exet var som vädret idag, ibland fin, ibland ofin :P väldigt ojämn hela passet.. Ena stunden gick han klockrent, andra stunden sprang han brara... pigg idag, kan man ju säga, men han vilade ju igår så :) Red med hacket också, så kunde lxm inte ta tag i honom ordentligt för att lxm få honom att fatta att han inte skulle springa på.
När han inte bara sprang så hade han riktigt härlig frammåtbjudning och fick bra tryck med bakbenen :) Blev lite tung till och från, men gjorde ingenting sålänge han inte var "stark" :P

 

Så är halvt nöjd med idag :P Nästa gång blir det novat, mycket variation ska de va!

 

 

Hero haltade när jag skulle gå ut från stallet, det var hans lympfangitben. Jag gick lite med honom, då vart de bättre och han haltade mindre, sen hjälpte Sandra (som står i det stallet) mig med att kolla och tvätta benet för att se vad det var som gjorde att han hade ont.. de va typ en liten spricka i det "torra" på benet där, och kan tänka mig att han tyckte det var riktigt obehagligt.

 

Det är ju ren otur! Fan ville ju verkligen rida fina Hero idag! Men det kommer nog fler möjligheter att göra det (hoppas jag :P)


Hero och Exet fick hälsa lite på varandra, forna hagkompisarnas återseende :)

Fräsch b-rud.

Just nu

Häst nummer ett, avklarad!


"Tänk pizzakartong"

Igår när jag red för Lotta så sa hon åt mig att bredda händerna, för att Nobile behöver så mycket stöd och för att jag skulle få honom att sänka sig.. då sa hon en rätt rolig sak, för att jag skulle fatta hur mycket jag skulle bredda...
"Tänk pizzakartong"

 

Blev lite förvirrad, och det lät riktigt kul! x)

Nobile 9

Som sagt så red jag Nobile på dressyrlektionen, och jag är faktiskt väldigt nöjd!
Visst, han kanske trippade ibland, och är sjukt svår att få ner i låg form, men det var ändå en ärlig form. Det är så enkelt att sänka händerna så han knäpper av i nacken, och därmed "ser ut som" att han går i form, men det är inte ärligt.. försökte hålla mina händer uppe även om han höjde nacken mycket (alltså, inte att han letade stjärnor, utan det var just nacken han höjde)

 

När jag fick en ordentlig framåtbjudning, utan att det gick för fort och han jobbade på med bakbenen och sänkte ryggen, så stoppade Lotta alla andra för att visa en sak som syntes tydligt på Nobile. Det var något med att när hästar går i form så drar dom upp magen och en linje syns.. tyvärr så kunde jag ju inte se själv, men jag tror jag fattade :P

 

Kul att rida Nobile igen, har saknat honom :) Han är en lagom utmaning, och kunnig (om han vill), man måste verkligen tänka och rida ordentligt.


I mitt paket

Hämtade mitt paket, det jag vann på Hippokraten för min bild, och det var jävligt fränt innehåll!

 

Tre stycken rotborstar i olika tjocklekar, en supermjuk, en lite hårdare och en grov (typ.. damm, torv, lera.. om ni fattar? :P) och en väldigt väldigt väldigt konstig borste, med hovkrats i ena änden och borste i andra. Vad är det till för, någon som vet?
I grovhetsordning, mjukast till hårdast :) Snygga va?

Internet kaputt

Internet funkar inte, så blir inget blogg ikväll :/ har massor att skriva om, så håll utkik ifall det funkar imorn, då uppdaterar jag :)

Red iaf Nobile idag, riktigt kul att sitta på hans rygg igen.. Berättar mer när internet funkar :)


Wihuu.

Sitter på religionslektion och läser bibeln, kul. Jag är 0 intresserad av religion, sitter bara och pillar på mobilen, och väntar på att klockan ska bli halv 12 så vi får lunch ngn gång.

Ikväll äre iaf dressyrlektion, har längtat hela veckan! Skulle vilja rida Mistel, men tror tyvärr inte att det blir så. Dock kan man hålla tummarna! Vore kul om jag fått testa rygga på henne innan söndag, då jag aldrig gjort de innan på henne xD haha bra där (y)

Hur ser eran dag ut?


Trogen katt

Det är tur att jag har min fina fina Zorro, och att han är så trogen och vet precis vilka stunder han ska komma och kurra och gosa. Tack för att du e så fin<3

Det här kommer bli så jävla bra!

Exet fortsatte överraska mig idag, och gick ännu bättre än igår!

 

Körde enkel dressyr i ridhuset, med hacket och utan sporrar. Han började seg och stel som en pinne, men ville att han skulle leta sig till formen lite själv och jobbade på att få fram honom mest. Red mest på stor volt, och tillslut bara släppte det och han vart så mjuk och skön att sitta på. Han sökte sig till en lite lägre form och jag lät honom gå så, hängde kanske lite, men gjorde ingenting :)
Känns som han trivs med hacket, lyssnade riktigt bra, var lungn och inte alls springig eller stark! Sjukt kul!

 

Hacket ska ridas med oftare!!! Gud vad jag är nöjd med dagen!

 


Tog även en galoppfattning i varsit varv, och även det funkade asbra.
Nu känner jag att han börjar bli redo för att börja jobba lite med galoppen (lite), då han börjart så funka så klockrent! Ingen rusch, men lxm mkt fattningar och sånt :) Men fortfarande jobba mest med skritten och traven, många sjänkelvikningar så han får benkontroll, måste ju kunna gå utan felsteg innan man kan springa :P

 

 

Svar på Saras fråga också: Exet fyllde nyligen 15, så han är ingen ungdom längre :)
Vad tycker ni om min lösning? Svarta tränset har för långa sidostycken, så det är bara dom mörka tränsen som funkar med hacket, dock har den ju såndärt konstigt med inbyggd flärp till nosgrimman, men löste det problemet rätt snyggt, eller vad tycker ni? :)

Mitt vinnstpaket har kommit!

Äntligen!
Dock vet jag inte vad som finns i.. Spännande!


Jag skrattade iaf lite

Tips är att kolla med hörlurar i, så hör ni bättre! :)


Träningsvärk

Idag har jag ont i kroppen, som fan! Hoppas Exet är snäll mot mig sen ikväll, och är varken seg eller stark! Men troligtvis kommer han va de bara för att :P haha

 

Har suttit hela dagen och tagit bort allt skit från fb som jag inte vill ha där (inkluvise allt på min logg).. tog lite tid men värt. Orkar inte med det. Orkar dock inte sitta och rensa vänner, spelar ingen roll vilka som ser vad jag skriver (för jag använder ju min fb som dagbok?)

 

Ahja, bloggar säkert sen.. innan eller efter stallet, vi får se :)



Imorgon blir det hacket!

Ska försöka skapa så stor variation i ridningen som möjligt, men mest med utrustningen! Imorgon blir det nämligen hacket, i ridhuset..
Med varriation tänker jag typ.. ibland sporrar, ibland utan. Ibland lindat, ibland skydd, ibland ingenting. Hoppsadel, dressyrsadel, barbacka... Det är så lätt att man fastar och blir bekväm och bara använder samma grejer om och om igen, men jag tror det är bra att växla mycket, så hästen får jobba på olika sätt :)

 

Håll tummarna för att Exet inte är pigg imorn ;)

Fett hurtig!

När jag kom hem från skolan drog jag ut och sprang + powerwalka. Alltså sprang 20 minuter (skojar inte, det är rekord för mig) och powerwalkade sen i 50 minuter, så skönt! Dock så måste de va ngt fel på min vänster vad, för jag får sjukt ont i den när jag saktar ner och börjar kännar vart det tar någonstans.. typ som att jag sträckt mig... inte kul alls! Hoppas det släpper tills imorn :)

10miljoner eller felskrivning?

Satt och kollade på hästnet, och av någon anledning ville jag kolla vilken häst som var allra dyrast på hemsidan.. så stod den översta på 10MILJONER... Ingen bild, knappt någon beskrivning, 1 år gammal. Hmm, vad tror ni?
Felskrivning eller ska dom ha 10 miljoner för denna ettåring?

 

 

Annars så var det denna häst som var dyrast på hästnet, och den är ju måttligt fin asså!

En fråga och ett svar

 

Vet inte vad det är för märke, men han har en sån här fårskinnspadd (?) som finns att köpa på bla hööks för 750kr. Jag använder det för att "lyfta" upp sadeln, då jag upplevt att den varit tight och tryckt lite på bogbladen :) Är extremt stor skillnad sen vi satte på den (enligt mig), både på hur sadeln ligger och hur han går :)

Vill uppdatera headern

Någon som vill fota mig och Exet någon dag i framtiden? Typ fredag? Behöver nya bilder :) Slutar halv 10 och åker direkt till stallet, om någon vill hänga på? :D EDIT - Är helt ledig på fredag, om någon vill hänga på? :D

Juste.. är det någon som fotar på söndag? Vill verkligen ha bilder från LA debuten :) Skulle va gösnällt!

Today's

Vad tycker ni om det här färgen på Exet? Jag gillart!
Red endast i min vit/marin-randiga baströja, superskönt! Solen låg kanske inte på helt, men det var ändå varmt (med enstaka vindpustar) Nu ber vi för att vädret håller i sig!

Idag tyckte jag om Exet igen

Nu så funkar det internet :)

 

Drog ju till stallet under håltimmarna, och red Exet. Mockade och borstade av honom (sjukt dammig!), bytte schabrak på sadeln och bar ut allting till stallgången och sånt.. Bestämde mig för att rida utan sporrar, då jag skulle rida på utevolten och hoppades på att han skulle ha lite mer frammåtbjudning där, även fast han gick rätt hårt igår.. chansade lite :)

 

Exet var väl rätt trött, men jobbade på rätt bra endå, försökte mest få honom att slappna av och gå med frammåtbjudning istället för att bara springa. Funkade till och från. Red väl i 45-50 minuter med två skrittpauser. många travvolter, stora och små, och som vanligt mycket skänkelvikningar.
Galopperade även i båda varven. Hans höger är verkligen kanon, även om han inte fått galoppera så mycket sen han sattes igång, tror att skänkelvikningarna och jobbet i skritten har gett underverk! Vänster har han ju mycket svårare med, men även den var bra, gick fort men han tappade inte bakbenen. Underbart!
Skrittade sen av på travbanan..

 

Så idag vägde upp att han var dum i söndags :P Ska försöka rida mer på utebanan, nu när det är varmare!



Skit internet!

Tänkte skriva ett inlägg, men internet ville inte det.. Får se om jag får fnurr på det sen.. Skriver från mobilen nu.


Så sant.

Såg dom här på Josefines blogg, tyckte dom va så klockrena så delar med mig :) Enjoy.

Oppaaaaah!


Att göra en en cirkel av en planka.

Det gick inte bra idag. Min stubin var milimeter kort, var 100% ofokuserad och irriterad. Zetra var trotsig och tog tag i bettet typ helatiden, vissa stunder svängde han till vänster när jag sa höger.. stark och stel, och som rubriken säger så var han som en planka.. men han gick rätt bra på bommarna, och lyfta ganska bra på fötterna. Tror ni han lärde sig nått sist?

Känns som vi har fastnat, Zetra och jag. Men det är klart när jag måste sitta 45 minuter och bråka tills han släpper, och vid det laget har så ont i kroppen så jag knappt orkar hålla i tyglarna. Jackie hade uppenbarligen inte ridit idag, tror inte hon gör det varje måndag längre, och han går ju inte på söndagar... så ja, ibland får jag lxm rida en Zetra som stått sen lördag förmiddag, hur kul låter det?


Vad tycker ni?

Eftersom jag e så go och snäll så bjuder jag på en sneakpeak hur bilderna till hemsidan kommer bli. Alla hästar kommer få likadana bilder, och förhoppningsvis så kommer det finnas både huvud bild, och helkropps. Hur Lovisa löser det med att lägga in bilderna vet jag inte än :)

 

Det här är iaf Bråka, hon var den som faktiskt var lättast att fota.. och med henne hade vi inte ens en havrehink att locka med. Hon ba ställde sig och poserade helt enkelt ^^


Vecka 13

Mycket häst, som vanligt ;) LÄNGTAR SÅ TILLS SÖNDAAAG!


Blåkullahästarna i hagen

Bilder från förra helgen, som jag totalt glömt bort men lovade :) Så här får ni!
Det kanske inte är HQ, men funkar bra :)
OBS! - INGEN snor bilder utan tillåtelse!

Sommartiden tar kål på mig!

Somnade ju typ 2-3 inatt, dygnet blir ju knas nu när det helt plötsligt är sommartid.. Kanske inte helknas, men lagom kans för att jag ska somna sent, och vakna sent. Vaknade halv tolv idag, när min enda lektion slutade, hur lyckat?

 

Frågan är nu vad jag ska göra fram tills ikväll då det är hopplektion? Blogga såklart, men ah.. saker jag behöver göra är städa, plugga och leta sommarjobb. Sånna där tråkiga saker. Känner för att dra ut och springa dock, så vi får se, kanske gör det istället :)

 


Har ett tidsinställt inlägg som ligger och trycker, håll utkik!

Film på mig och Bravo

Mamma filmade lite i lördags när jag red Brave, tänkte att vissa kanske skulle vilja se :) Ni ser ju hur han slår sig fri, men mot slutet skötte han sig riktigt bra! Var ju bara jobb på fyrkanten, då han faktiskt är under igångsättning, annars brukar jag lxm göra mycket volter och sånt med hästar som slår sig fri sådär.. för det tycker jag ngt bland de bästa som funkar :P Nu var det bara framåtbjudning helatiden jag fick koncentrera mig på :)

 

 

Juste.. mina tår pekar ju ut i filmen. Tror det blir värre om jag har dålig sadel.. men ska fortsätta kämpa med att dom ska bli bättre!


Att leva upp till sitt namn...

Jenny skrev en sak på instagram till mig, som jag faktiskt tänkt på. Jag översatte ju Bravos namn rakt av - Litet modigt hjärta.. och han är ju inte precis den modigaste hästen man kan träffa på. Jennys häst heter ju även Big Hero, och även han kan ju vara väldigt känslig.
Sen kom jag och tänka på min katt, Zorro, som är allt ifrån modig... gömmer sig i buskarna när det är en annan katt på tomten, och låter 18år gammla Ruffs ta hand om det :P

 

Är det många andra hästar/djur med "starka" namn som även dom inte kan leva upp till sina namn? Exet (Excellent Charm) tycker jag då kan leva upp till att han är riktigt charmig iaf! (förutom igår, haha)
Nu på morgonen (dvs från halv 12, då jag vaknade..) har jag legat och tänkt på djur med sånna namn, och om dom passar med dom.. Jag kom fram att det är många som inte kan leva upp till sina namn, men på ett sätt så gör dom det iaf.

 

Brave har ett stort hjärta, ingen tvekan om saken! Och Hero kanke inte är den tuffaste, men jag slår vad om att i Jennys ögon är han en hjälte iaf, för vem gör en inte på bättre humör och ger så mycket kärlek än sin egna häst? Så kanske dom lever upp till sina namn trots allt, på sina egna sätt?

Hade ingen bra bild för det här inlägget, så lånade en från Glada Jenny på sin fina Hero! Så fina tillsammans!
Foto: Johanna Ahlström

Nyfikna?

Vill ni se en ordentlig sneakpeak på hur bilderna till Blåkullas hemsida kommer se ut? ;)
Sånnafall får ni se till att kommentera ordentligt, ingenting är gratis! hehe ;D


Litet modigt hjärta

Tack Lovisa för att jag fick rida denna underbara häst i helgen! Har alltid tyckt han e söt, men nu är jag helt såld! Little Brave Heart, du charmade ner mig, men jag klagar inte :)


Såhär såg vi ut idag

Gråa lindor
Svart schabrak, silvrig passpoal
Svarta ridbyxor
Vit/grå huvtröja
Svart väst

Smått tjusiga? :)


Kommer det vara värt att kliva upp ur sängen imorn?

Halva dagen har verkligen inte varit på min sida, så känner verkligen inte för att ens kliva upp imorn. Vi får se, omedvetet kanske jag försover och missar morgondagens enda lektion.. skulle va lite skönt. Men ah, tänker inte skolka precis, men vem vet, mitt undermedvetna kanske kirrar biffen. Haha.

 

Nej, men sova kanske? Ja tack.

Svar.

Jag vill inte vara den som skriver om vad som hänt på Ekeby, då jag bara har hört från Jenny. Det kommer komma ut så småningsom iaf.. Ville bara skriva det, då det har frågats.

Ingenting gå bra när allting går åt helvete.

Glömde sporrarna i skåpet, så fick be en tjej i stallet hålla i Exet när jag sprang in och hämtade dom.

Gick upp till ridhuset, satte upp och tyckte det kändes konstigt.. hade glömt HJÄLMEN.

När jag sprang tillbaka till stallet för att hämta hjälmen, så tappade jag spöt någonstans, så fick springa och leta. Yey.

Väl på Exets rygg så kände jag att hela han var spänd som en.. ah jag vet inte vad. Skit gick det iaf, orkade verkligen inte. Gick dock LITE bättre mot slutet.

 

Hoppade av sen, tog av tyglarna och gick med Exet. Vid spegeln så tvärvände han, jag släppte i rädslan han skulle rycka sönder min axel, sen galopperade han ut ur ridhuset. Paniken.
Kolmörkt och jag sprang efter, vad ska man göra lxm? Av någon anledning hade jag knutit upp tyglarna - jag brukar aldrig göra det annars när jag går med honom, men nu bara kände jag att jag skulle göra det. Sjätte sinne? Det kändes lite skumt iag.
Mötte en tjej från vårt stall, frågade vart han sprang och så. Sen så kom en tjej från grannstallet gåendes med honom. Alla hade trott att jag åkt av och fråga hur jag mådde, men jag var ju bra nog inte på ryggen..

 

Blev ju då självklart inget arbete från marken, utan slängde in honom direkt i boxen. Var helt skärrad och chockad - det där är inget beteende som Exet visat förut, riktigt obehagligt att se hästen galoppera iväg. Tusen tankar, tanken på fartdårarna som åker på stora vägen, tanken på motorvägen som inte ligger långt bort, tanken på allt som skulle få honom att gå omkull. DÄR var min enda tur kändes det som - att jag hittade honom hel... jädra häst vad han skrämdes.
Dumma dumma häst.

Mysig uteritt!

Vi vaknade ganska sent, käka taco till brunch (haha) och sen gick vi ut till stallet där Sandra och Jenny var.. Så vi hjälpte dom lite, och Jenny berättade om det som hänt på Ekeby. Otroligt tråkigt, och jobbigt för alla inblandade! Det var typ dagens stora samtalsämne, alla blev väl chockade och man förstår liksom inte att det verkligen hänt.

 

Efter lite tjat från Lovisa på Jenny och Sandra så drog vi alla (jag, Fell, Lollo, Sandra & Jenny) ut på en skrittur :) Jag red Bravo, söthästen :)
Det var riktigt mysigt och vädret är underbar!!!

 

Nu drar jag ut mot Ekeby (kommer säkert ha en riktigt olustig kännsla när jag är där), ska rida lite dressyr på Exet och försöka hinna jobba från marken :) Uppdaterar när jag kommer hem!
Sandra - Petter, Jenny - Marco, Lovisa - Grammis, Felinda - Dino

Godmorgon solstrålar

Lyx för Lollo med utsikt över hästarna varje dag.. Eller vad tror ni? :)


Sneakpeak


Film!


Film!


Söt eller vad?


Inkomna nu

Är klara i stallet nu (förutom kvällsfodringen).. Har fotat 8 hästar, och ridit. Jag på Brave och Lovisa på sin Grammis :)

Blev kär i Brave, riktigt mysig häst den där! Härligt steg och så, dock har han olaten att slå sig fri, men det blev väldigt mycket bättre mot slutet :)
Första gången jag satt på Brave, förhoppningsvis inte sista ^^


Lilla Bravo

Så otroligt söt!


Fotat fjordingarna

Nu är vi påväg till affären för att köpa taco, har fotat klart alla fjordingar, kanske fortsätter sen med småponnysarna :) vi får se

Lite Sneakpeak:


Off I go!

Åker till blåkulla för att träffa denna goa, tror vi kommer ha riktigt kul :)

 


Vårglädje!

Trots många omständigheter, och otur, och mycket i skolan.. så känner jag mig glad på livet iaf.. Solen skiner dagar till ända, Exet har börjat gå bra igen, studenten är nära och ja. Haha, bra beskrivet.. men antar att det är vårkännslor och all cvitamin från solen :P

 

Plus att jag verkligen längtar tills nästa gång jag ska ut Ekeby och rida ett hederligt dressyrpass på skruttExet! Det har känts lite trögt ett tag, med det har verkligen kommit tillbaka :)

 

-----

 

Imorgon så åker jag till Blåkulla, till Lollo. Meningen va att vi skulle börja fota hästarna (fortfarande inte blivit av), men Lollo måste typ rida först, och hon undra om jag ville rida Brave (självklart jag vill!), som e under igångsättning vad jag fattat som :) Kul!

 

Försöka fota hästar efter att vi ridit och sen ska vi möta Felinda och en tjejkväll står på tur, med Tacos, filmer och förmodligen massa snack :) Blir antaglingen bara uppdateringen från mobilen, men det lär ni nog märka ;)


Det är nära nu!

Glad tjej som kommer hem med studentmössa och den blivande studentklänningen (blivande för att det för tillfället är en kjol, men det ska BLI en klänning ^^)
Fattar ni hur glad jag är?
Och plus på det så är det sol, varmt och blommor börjar titta fram. Underbart.

Exet på ponnysanning

Haha asså mupphäst!

-

Det gick inte bra idag, vet varför men tänker inte skriva aggro inlägg precis. Var sur, irriterad och jämfört med förra veckan gick det inte ens hälften så bra.
Men ja. Punkt där.

Herr bandit igen

Ja, ni kan ju gissa själva vem jag ska rida? ;)


Fina ridtravarpojken!

Idag va Exet fin! La padden under sadeln, tyckte att det gjorde skillnad, han sprang aldrig ifrån mig lxm som han kan göra annars :) Så det var bra.
Försöker helatiden hålla honom sysselsatt, så rider aldrig ett helt varv på fyrkanten utan volter, öppna, skänkelvikningar, halter osv.. just för att han inte ska hinna ta tag i bettet eller hinna springa ifrån mig. Det funkar väldigt bra! Skänkelvikningarna har verkligen blivit riktigt bra i skritten, och även i traven tycker jag - för höger så tappar han takten riktigt lätt, men försöker stötta honom så mycket som möjligt :) Jobbar på!

 

Exet kommer va så jävla bra när han är heeeelt igång, ser verkligen fram emot det! Längtar tills det är dags att börja jobba med galoppen också :D Han är så bra lilla Exet! Finast i världen<3

Städade hela skåpet idag också.. vad tror ni, har Lotta världens bästa medryttare? ;D haha!
Ne men älskar när det är ordning och reda (i stallet), så jag städar i skåpet så ofta jag kan :) haha

Har en asball app på mobilen - panorama. Hur ballt? :P

direktsvar

Det kanske inte kom fram som jag ville, men det jag menade var att vänja honom med just dressyrspö.. hopp och allround spön tycker jag inte han reagerar negativt på alls nämligen :P Eftersom det bara är dressyrspö han blir stressad av så är det ju bara den "längden" som han behöver vänjas vid :) Men jag tänker självklart inte ta det längsta dressyrspöt jag hittar ^^ hehe

Hopp i säng!

Imorgon är det, som alla andra gånger, en ny dag.. Det blir skola från 9.30 till 14.00, och sen dirr till stallet efter det. Ska jobba samma som idag, och även jobba lite från marken. Ska försöka låna ett dressyrspö, och börja vänja honom med det, då han har en tendens att spänna sig när spö kommer in i bilden.. och ibland vill man ju gärna ha ett spö i handen, ist för att dra på sig sporrar.
Det går väl lära gamla hundar sitta? ;P

Busponii

Minns ni att jag filmade Merakel förra onsdagen, och att Milen busade lite med henne? Måste nu visa er hur otroligt rolig hon ser ut ^^ skrattade lite när jag kollade igenom filmerna, för hon gick från 0 till 100 på ett ögonblick, knäpp ponny :P Men barn ska få busa av sig lite ibland!

 

Lägger upp som en GIF, så dvs bildspel.. hoppas alla kan se det :P


Vem äter upp mina kläder?

Har sprungit och letat efter min mörkblå hbrf huvtröja, som jag älskar.. men som även varit borta sjukt länge.. och det är irriterande!
Avskyr när man VET att man har ett plagg, men inte hittar det någonstans! Den här tröjan har jag inte sett på ett bra tag, är lite orolig att jag glömt den på Blåkulla, vilket vore riktigt tråkigt.. älskar den tröjan nämligen... hmm.
Får leta ett tag till, håll tummarna för mig ;)

 

Brukar ni också råka ut för det där att kläder bara kan försvinna? Eller är det bara jag som har för mycket kläder men ingen koll?

Tur att jag är snäll

Fattar inte vad det är för fel.. är så sjukt utmattad på dagarna, men pigg som satan mot kvällen. Kom aldrig iväg till skolan imorse, för mådde dåligt igen, och hade bara en lektion så huvud och kropp strejkade där.. men började må bra sen så åkte iväg till Ekeby iaf runt 5-6.

 

Exet skötte sig faktiskt idag, förutom fåtal tillfällen då han helt stängde av. Red med dressyrsadeln, novabettet och inspänning. Jobbade på bra i skritten, men när jag försökte korta den ordentligt sköt han hela rumpan innåt och bettede sig skumt, vet inte riktigt vad som hände.
Tog faktiskt första galoppstegen idag (kunde inte låta bli, han kändes så bra idag), bara en halv volt i vardera varv. Höger kändes faktiskt riktigt bra, vänster va dock katastrof och han ville bara fatta höger xP

 

Fick ta kvällsfodringen sen också, eftersom Johanna glömde bort det pga att hon va sjuk.. Men det är ju tur att jag reagerade, och att jag är så snäll! :P Haha.

 

Ser fram emot att rida honom imorgon! Då ska jag testa lägga padden under hans sadel, se om han slappnar av liiite mer..
foto: Johanna

Favorit<3

Red min favoritälskling idag, nämligen världens finaste Meja! Fattar ni hur lycklig jag blev när jag läste vem jag skulle ha? ^^ haha

 

Kände mig hemma på hennes rygg, även om jag kände mig väldigt för stor, haha.. Ne men hon gick väldigt bra, lyssnade riktigt bra också. Vi skulle göra halt efter ett räcke, vilket inte var något problem alls, duktiga tjej!
Sen hoppade vi två hinder, räcke och oxer, på medellinjen. Det gjorde hon bra, tyckte vi fick till bra avstånd och det :) Dock så fick vi (jag!) två stopp när dom höjde, och det var bara superklantigt av mig. Jag är ju van att hon räddar mig när jag tvekar (vilket inte brukar hända, men jag har typ helt tappat hoppningen för att vi inte hoppat så mkt på ett tag), dock så har "bandet" vi byggde upp under våra år tillsammans försvunnit lite, och hon har blivit försiktigare när hon kommer fel.. så när jag tvekade gjorde även hon det. Dumt av mig.

 

Annars är jag sjukt nöjd med lektionen, var glad över att sitta på älsklingens rygg igen, har verkligen saknat det. Hon är så sjukt possitiv, ständigt spetsade öron! Underbara ponny<3

Så söt!

Lycklig tjej ska rida Meja!


Bra koll

Tecken på att jag inte har alla hästar hemma idag - tror vi ska åka om en kvart, men det är egentligen en timme och 15 minuter... Haha kasst.


Dags att röra sig!

Börjar bli tid att lyfta arslet ur soffan och byta om, för om 35 minuter bär det av mot stallet och hopplektion..
Mår fortfarande dåligt, trots att jag har tagit powernaps å skit hela helgen, vill verkligen inte blir sjuk!

Jaja, uppdaterar senare vem jag får idag ;)


Ny månad - nytt bidrag!

Har skickat in ett nytt bidrag till fototävlingen på hippokraten, för det är ju ny månad :) Så gå in och rösta så är ni världens goooooaste! Pussar och kramar till er som orkar anstränga er för att göra lilla mig lycklig :D
RÖSTA HÄR
tack!

---

Fotade lite småpollar i hagen, så tänkte lägga upp lite sen, imorgon kanske :) Bla Trixa, Aqua, MP och Daim... å ngr fler :P

 

Har powernapat på 4 timmar idag, skönt vare! Hoppas jag kan somna bara och orka upp imorgon :) 1 lektion, sen på kvällen hopplektion.. är ganska nyfiken på vem Lotta sätter upp mig på :P det ska ju vara hoppning imorn, så vi får se och hålla tummarna :)

 

Btw... kom in som funktionär på Peace&Love - så jäkla underbart!

Blåbärshoppningen - bilder

High quality på bilderna.. kanske inte.. hehe

-

Mår fortfarande inte helt bra, och är slut som satan... Har hjälp Lovisa på framhoppningen, och det var ju lagom segt :P
Är iaf hemma nu, ska försöka fortsätta ta det lugnt, äta något även fast jag mår illa.. Hoppas jag mår bättre imorn! Skola sen hopplektion på ngn random häst (förmodligen).. Hoppas jag får rida ngn rolig!


Alla dessa rasrasister...

Jag har faktiskt fått kommentaren "Du sitter ju bara på draghästar!", och då syftades det på fjordingar och travhäst.. Själv ser jag inte fjordingarna, eller Exet, som draghästar. I mina ögon är dom som vilka andra ridhästar som helst, med vissa begränsningar kanske.

 

Visst, Exet kan inte galoppera som "vanliga" ridhästar, men visst har ni alla stött på den dära ridhästen som rusar in i galoppen eller inte har någon takt i galoppen? Visst har ni sett hästar som är starka och inte alltid vill gå i form? Visst har ni sett hästart som tappar bakbenen och går i någon slags slängtrav/galopp?

 

Och fjordingar, ja dom är tunga att hoppa, men dom har fanimig så jävla mycket muskler att bära sig själva med. Jag har hoppat ett 1.10 hinder med Meja, och vi kom in så jäkla fel på det hindret, så vilken annan "vanlig" ridhäst hade säkert stannat på det.. så fel kom vi.. men inte Meja! Hon tog i allt hon hade och FLÖG över, nästan från stillastående, fattar ni hur starkt det är? Hon kanske slog i bakbommen, men hon är så jävla bra ändå!

 

So what att hon är fjording? Aldrig har jag kännt en ponny som givit mig så mycket, kämpat så hårt och varit så personlig. Så mycket kärlek till denna ponny<3

 

Jag har haft en sån otrolig TUR att jag fått skansen att rida Meja, Bandit och Exet.. jag har lärt mig sååååå jädra mycket på dom!

 

Seriöst, dom som klagar när dom blir uppsatta på fjording fattar inte vilken chans dom har! Åååh blir så ledsen som inte förstår att man inte kan dömma hästen efter rasen! Alla hästar har egna psyken, förutsättningar och styrkor. Att dom är gula, eller är frystmärkta, har absolut ingenting med hur dom är att rida att göra!
En bra ryttare ska dessutom klara av att göra det bästa av situationen, oavsett vilken häst dom sitter på, utan att gnälla ett pip. Tänk på det nästa gång ni vill gnälla.

 

So what att han är frysmärkt? Han är min favorit iaf! Precis som Meja har han givit mig så mycket, och utvecklats så extremt. Älskar dig så otroligt.

 

Det jag vill säga är döm inte hästen efter rasen, säg inte "Fjordingar kan inte...", "Travare är bara...", "Araber är så...", "Nordsvenskar kan inte..." osv. För i mina ögon så är man inte äkta hästmänniska om man inte kan acceptera alla sorters hästar, utan ser ner på vissa för dess ras.
Det är som att säga att man är människoälskare och se ner på folk beroende på vilket land dom kommer från. Hmm...

Imorgon

Det blir ingen tävling för mig imorn, men ska ändå dit och hjälpa Lollo på framhoppningen.. eftersom alla helgens planer har gått i kras. Seriöst, min helg blev verkligen pajjad, skitsurt :s Men ja, nya tag! Imorgon kan ju bli kul iaf!
Ska pussa på Zetra också, stackars lilla!

 

Drar med mig kameran, får se om jag klickar några bilder :)


Inte min dag

Vaknade upp 9, då jag hade planerat att gå upp, men mådde så satans illa så jag orkade verkligen inte.. Fick skicka ett sms till Lovisa och säga att den eventuella planen att fota henne och Brave fick bli uppskjuten.. tråkigt.

 

Sen somnade jag iaf om, vilket var skönt, men vaknade inte förräns 2 sen =  halva dagen borta. Och precis då ringde mor min och sa att Zetra var halt. Tjuhu..

 

Och nu ligger jag i soffan, mår inte lika illa men huvudvärk smög sig på istället. Lovley.

 

Hoppas ni kära läsare får en bättre dag än vad min lutar mot! Och lycka till imorn ni som ff får tävla. Over and out.

Zetra halt :(

Zetra är halt, mamma ringde nyss och berättade de.. så ingen tävling för oss imorn. Vet inte hur han blev halt, men han har gått i veckan så har svårt att tro att de var från i måndags. Tråkigt iaf, lilla plutten!
Får uppdatera mer när jag vet mer, för mamma ringde bara snabbt att berätta.

 

Hoppas han blir bra snabbt!

 

Har ingen annan häst att hoppa, så blir ingen "tävling" alls för mig imorn, också tråkigt.. Sen kommer ju frågan.. vem kommer jag få rida på måndag? Blir ju spännande

Fina hästen då.. inte gå och göra illa dig sådär :(

Trimmad och fin

Hann inte städa hela skåpet, och putsa.. men allt annat typ :P

 

Red inte Ludde så länge, bara på travbanan 3 varv i skritt och trav.. han kändes trött så tyckte det var onödigt att jobba honom, utan det var bara långa tyglar och få honom gå frammåt :P

 

Trimmade sen Exets ben, blev stor skillnad! Satan va långhårig han blivit där xP Blev lite hackigt, men kunde inte bli sämre än vad det var innan, haha.
Sen red jag Exet med nova bettet, och barbacka.. kände inte så stor skillnad, han va fortfarande stark i traven och ville inte lyssna. Skritten va dock bra, men det var den förut också.. Men vi får se hur det blir. Nu hade jag ingen inspänning, så får se hur det funkar nästa gång. Om det inte blir bättre kanske jag rider med waterfordbettet, bara en vecka eller så, för att han ska sluta hänga sig fast i bettet

 

Nu sitter jag hemma, med en pizza i magen, och tar det lungt bara. Känner mig inte så pigg, hoppas det blir bättre tills imorn!

Före/efter

Äntligen nya chaps!

Mina chaps har jag haft i cirkus 5 år, och dom är slitna och går typ till halva vaden.. så som det ska vara.. eller? ;P haha ne men nu när mina stövlar gick sönder så åkte vi och köpte dessa från Lillhästen, för det är ju hopp"tävling" på söndag, dom va snygga och satt riktigt bra :) Skönt med nya, äntligen!

Nytt!

Påväg hem från stallet, men mellanlandade på lillhästen, och fick med mig nytt hem :) det var välbehövt! Visar när jag kommer hem ;)

Hittade förövrigt ett par stövlar att döda för! Asballa!


Det blir en långdag i stallet

Såhär tänkte jag att min stalldag ska se ut dåra:

 

- Byta om och äta någon typ av föda
- Mocka åt både Ludde och Exet
- Ta in Ludde (om dom fortfarande är ute), borsta, sadla osv.
- Rida Ludde runt slingan, i trav och skritt
- Grovputsa på Exet + trimma hovskägget (han har blivit ruskigt långskäggad där)
- Rida barbacka, med Nova bettet, utebanan eller ridhusen (beror på hur ljust/mörkt)
- Smörja svarta dressyrtränset
- Städa skåpet och försöka organisera så att fler schabrak får plats där

 

Får se hur mkt jag hinner :P

Herr Bandit

Orkar seriöst inte blogga, är på så dåligt humör efter att stöveln gick sönder..

 

Banditus var riktigt rolig att rida idag, väldigt mjuk och jobbade på bra, så de va kul! Va ju ett tag sen jag red honom nu, men det gick bra! Fina fjord :)
Hoppas det är någon som ska tävla honom på klubbdressyren, för han är verkligen sjukt bra! Vill att folk ska inse det också, och utnyttja det.

Påtal om klubbdressyren så har jag anmält mig nu, på LA:1.. dock ska hon gå LB också, men en annan, hoppas verkligen hon orkar! För vore inge kul att behöva sitta och driva varje steg :s


Testar ny stil, vad tycker ni?


Ma homeboy!

Ska rida lilla runda bandit, wish ne luck :)


Tips?

Exet har börjat hänga sig i bettet och springer på, speciellt när man inte har inspänningen på. När han har inspänningen på så är han automatiskt mycket lugnare (oavsett hur spänd) och sänker huvudet mer, men vill ju inte alltid ha den på, han ska ju kunna gå så endå..

 

Han går nu på ett tredelat med lösa ringar, men funderar på att testa något annat bett, om det kan vara det.. Waterford bettet ska ju motverka att dom hänger sig i bettet och biter sig tag, men det är ju också skarpare och jag vill inte rida dressyr på det. Så funderar vad som skulle funka..

 

Lotta ska tydligen fixa ett Novabett, så får väl testa hur han gillar det.. det ska ju vara snällare, men risken finns ju att han utnyttjar det och hänger mer, vilket jag inte vill :P

 

Någon som vet bra tips, utan att behöva betsla upp?

Det här är hans tvådelade bett som uppenbarligen är för stort. Använder inte det längre


Uppdaterat på fotobloggen

Klicka på bilden för att komma till fotobloggen

Världens bästa kille!

Vet ni vad jag glömde i stressen igår? Att Exet fyllde 15 år! Gammal gubbe, men fortfarande fin!<3 Kärlek till han!

Uteritt med Malin

Idag hängde ju Malin med till Ekeby, och vi red ut på Exet och Ludde.. hade ju tänkt fota dom två, men blev inte av xP Men kameran hängde på och blev massa bilder från när vi red :)

 

Exet bråkade med Malin, var stark och gjorde lite som han själv ville, och det är ju inte okej.. så jag hoppade upp i ridhuset sen för att kolla igenom honom, men han gick inte alls bra idag. Får se hur han är på fredag, hoppas han inte ska börja bråka och ha sig!

 

Galopperade även Ludde i ridhuset lite, då jag inte kunde göra det när vi var ute, eftersom Exet va med :P Men han gick ganska bra tyckte jag, lite seg


Sneakpeak

Har fotat Merakel och Milen, igen, fast denna gången i ridhuset. Hade fotolektion bara idag, så fick hoppa den för att göra det här jobbet.. inte för att min lärare verkade ha något emot det, snarare tvärtom (dvs han tkr det är asbra när vi får fotojobb)

 


Blev inte av att jag skulle rida Merakel, då hon va lite knasig idag.. men kanske blir av någon annan gång :) hon är riktigt fin! Men dom släppte henne i rihuset, fick några mysiga bilder :) Bjuder på en sneakpeak!

 

Snart ska jag iväg och rida med Malin :)

Inge flyt!

Står och väntar på bussen i tungelsta, men borde egentligen va hos milen nu.. Självklart missar man bussen, för att de går så bra för mig!
Ska ju eventuellt rida Merakel och har ju även där lyckats vara smidig och glömma hjälmen i stallet, får väl hoppas jag kan ha Milens då.
De går ruskigt dåligt för mig idag! Hoppas bara jag kan klicka bra bilder iaf!

 


Lite rolig bild!

Såg den här i en tidning, tyckte den va lite rolig (och snyggt gjord!)... Lite stor häst kanske? ;) Haha

MUMS!

Hahaha asså Luddes ben, jag orkar inte vad leriga dom var! Bleh. Fick skölja av, för han var helt GRÅ upp till magen. Mums!

 

Red iaf Ludde först, i ridhuset, och försökte jobba lite men han var bara pigg och ville gå på bommarna :P Han brukar ju hoppa i ridhuset på tisdagar, så fattar att han blev lite taggad. Men han jobbade bra till och från, ibland slog han sig fri, men han kan ju verkligen om han vill. Dock är han otroligt känslig för hjälperna och minsta så stannars han typ, bra i vissa lägen men jobbigt i andra :P

 

Fint?

 

Exet skötte sig bra, var dock liiite tung i handen, och pigg :P Men han gjorde fina skänkelvikningar och ryggningarn, och hade bra frammåtbjudning i skritten. Blev lite jobbig i traven, men nu ska jag verkligen börja jobba ordentligt i traven, orkade bara inte idag :P haha

Denna vecka


Hoppsan :P

Som Harry var så god att påpeka så har jag bara hästsidor som favoriter (dvs dom sidor jag är inne oftast på) hehe.. vad e grejen me de?
Kanske borde variera mitt liv litegranna? :)

Inte lika duktig

Tänkte va lika hurtig som förra tisdagen, och åka till stallet på håltimmarna. Orkade dock inte, var hungrig som fan, missade första bussen och orkade inte gå till andra bussen (sen så fanns det andra avgörande faktorer som gjorde så jag inte orkade gå till andra)
Nu får jag rida två hästar ikväll istället, wihu. Kommer komma hem SENT! (y) Ne men inte klaga :) Tänkte ta ett lätt dressyrpass på båda hästarna. Ludde vill jag bara känna på lite, testa hur han är att rida dressyr på :P Och Exet vill jag bara mjuka upp lite :)
Men nu ska jag plugga!

Krasch bom brak.

Idag gick vi omkull, jag och Zetra... på bommar. Hur det gick till vet jag inte riktigt, och ingen annan heller.. men vi tror han snubblade på första bomen, och den rullar fram, så han "halkar" på den. Zetra brukar dra ner huvudet över bomserier, så han ramlade ju framåt såklart.

 

Jag hann typ tänka *Shit. Vi går omkull. Som fan. Kanske borde hoppa av*

 

Eftersom han ramla på näsan först så stälde jag mig bara vid sidan och hoppade iväg lite. Såg då Zetra ligga på marken med alla benen i luften, sedan hamnade han på sidan. Det låg bommar ÖVARALLT (hur nu det gick till) och han kunde inte sätta ner benen och ta sats så han kom upp. Han var ändå otroligt lugn och låg lungt tills han kunde klara av att ta sig upp.

 

Så det blev inte mycket rida för mig, skrittade runt honom i ridhuset tills dom andra var klara. Snutten, hoppas han inte gjorde illa sig<3

 

image description

Fina!


Vinnarbilden

Ellen ville att jag skulle lägga upp bilden som jag skickade in till tävlingen, så gör det :)

JAAAAAA!

Min bild vann!!! :D


Har glömt lägga upp

Lovade ju lägga upp hur jag gör med headern, men glömde göra det :P men här är det iaf.. kanske inte så roligt för dom som inte är intresserade, men ni behöver inte kolla ;)


Juste..

fotade lite porträttbilder på Looisa också, igår. Ni hittar dom bilderna på fotobloggen :) Hon e riktigt söt den där hästen (men blev dock lätt uttråkad och stod och nockade Ida konstant ^^

Jag kliver upp ett steg till, för skojs skull.

Ingen har missat att det är klubbdressyr den 1 april va? Jag har iaf inte gjort det!
Har redan pratat med Monika, det var ju självklart att jag skulle rida Mistel, men grejen är den att mamma kom med den asbra idén att jag borde.. rida LA:1an då - för skojs skull. Så ja, pratade med Monika och hon tyckte det var självklart. Sjukt kul!
Vet inte (tror inte) att det är någon annan på ridskolan som kommer starta LA, men jag sa till Linnea på Ekeby att hon borde göra det, så slipper jag vara ensam ^^

 

Så.. Skänkelvikningar, ryggning och förvänd galopp ere som gäller. Tror jag behöver ta en privatlektion. Hmm.. haha ne men skänkelvikning för vänster är inget problem, därimot var den för höger inte så vacker.. och har aldrig ryggat på Mistel xP haha
Ska prata med Monika om det också.. privatlektioner alltså. Lotta Eckers kan typ inte ha privatlektioner på ridskolan (skulle hällre rida för henne, då hennes sätt att lära ut och så passar mig bättre)

 

3 Veckor kvar. Taggar!!!


Tack tusen gånger om!

Det må bara vara 3 kommentarer, men jag blev ändå så himla glad! Behövde verkligen att det skulle gå bra igår, med plåtningen, med tanke på hur dom senaste dagarna har varit. Är otroligt tacksam till er som orkar lägga ner tiden på att ge komplimanger och skänka lilla mig ett stort leende.

 

Carro: Jag använder mig av en Nikon D3000 och ett AF-S Nikkor 50mm, 1:1.5G objektiv (dvs ett fast 50mm, med minsta bländare 1:4) :)
Emmy: Tack!! Det är modellen, Ida, som har sminkat sig själv. Hon är superduktig! :) Håret gjorde vi dock tillsammans :P
Petra: Hahaha tack knäppo!

Ida och Looisa

Det är inte så mycket häst på bilderna kanske, men är ruskigt jäkla nöjd. Mer bilder kommer på fotobloggen :) Kommentera gärna vad ni tycker! Vill ha lite respons, oavset om de är possitivt elr negativt ;)

Hästar är änglar utan vingar

Den här lilla boken stod i Malins rum, var bara tvungen att fota den och visa er

Ignorera mina fräscha naglar och fingrar osv... hade ju klappat häst!

Seg kväll

Har suttit och retucherat bilder sen jag kom hem.. vilket var för 6-7 timmar sen.. haha.

 

Ikväll äre taco med storebror - resten av familjen är inte hemma. Fattar ni hur lugnt det är här? Har suttit och glott på Pirates of the carabean 4, fast bara halva för missade första halvan ^^ Skulle sitta bra med chips, men det regnar ute och jag vill inte gå till konsum..

 

Tänkte lägga ut mina favoritbilder från idag här, och fler på fotobloggen :) Är så sjukt nöjd!!!

Sneakpeaks

Ger er lite Sneakpeak från dagen, är skitnöjd!
Ni kan ju tänka er vad jag kommer sitta och göra ikväll :)


Tack!

Trots att dagen står emot allt som kan kallas glädje så kan jag inte låta bli att le lite när jag ser hur många som gillar min teckning jag gjorde igår. Vet att det inte hör hemma här, men jag måste bara tacka alla som lämna så goa kommentarer, och alla 46 som gillat bilden (varav 9st jag inte ens är vän med på fb).
Blev chockad över att det fortsatte rulla in "gillningar" efter dom första 10.

 

Ritade som jag kände igår, och det blev som jag tänkte. Och den uppskattades av er. Fan va glad jag blir över det. Tack!

---

Red Ludde runt travbanan, mockade sen båda boxarna och bortsade Exet.. Hade ingen lust att rida, så jobbade honom från marken inne i ridhuset. Han lyssnade faktiskt riktigt bra och gick med mig och stannade när jag stannade.
Tyckte han var värd att vila, då han gått rätt mkt i veckan.

 

Är inte riktigt på humör för att blogga, så den kommer nog stå tom ikväll..
Imorgon fotar jag Malins låtsassyrra, med Malins häst Looisa. Kommer bli grymt bra, om bara jag är fokuserad dvs.

Gammeltanten

Red Mistel idag, vilket jag blev riktigt glad över!

 

Det är ju otroligt skillnad på att rida henne på tävling och på lektion. Hon är inte seg (som många säger.. fattar inte de?) men hon har inte samma power/stuns i stegen. Hon gör det man ber om, men det är lxm inte samma tryck och känsla i det, som om det vore innanför dressyrstaketet. Haha, fattar ni?

 

Aja, hon va duktig idag iaf :) Är nöjd och Lotta märkte att jag jobbat stenhårt på mina utåtpekande fötter, vilket alltid är kul!

 

Ska sova nu. Det är en mycket trött och sliten Marie som sitter här framför datorn. Godnatt folket!


...

Emma frågade och ville gärna ha svar, ang Jansson..
Jansson togs bort igår. I måndags när vi var i stallet ville han inte äta och satt bara och tryckte bredvid, såg inte alls pigg ut. Vad jag förstått så har han varit hängig ett tag, och orkade helt enkelt inte längre.
Jag kan ju inte uttala mig för mkt om det, då jag bara snappat upp lite från andra, bla Lovisa och Lotta. Men jag kan säga att det kommer vara så otroligt tomt i stallet nu, han tog plats den där katten, en riktig personlighetskatt.

 

Så många gånger man äcklats av råttorna han käkat upp i stallgången, så många gånger man tagit ut honom från klubbrummet när han smitit ut. Kommer sakna det nu. Allas älskade tjockis Janne, han har funnits där så länge.
Vila i frid<3

 

Skickar lite extra tankar till Lotta och Lovisa, förstår att det måste vara otroligt tungt!
image description

Jag vill rida mer!

Jag är ju i den delen av livet då det borde va så att jag känner att jag inte hinner med stallet, att skolan är prio ett och det att jag inte hinner umgås med folk. Men jag känner faktiskt inte alls så, jag vet att det kommer vara stressigt som fan i vår, men skolan och allt.. men endå känner jag att.. jag vill rida mer!

 

Och då tänker jag inte.. vill rida en till lektion i veckan, eller kanske ta Exet en extra gång i veckan. Nee, jag skulle vilja rida en till häst. Typ.. hjälpa till men någon häst vars ryttare kanske inte själv har tiden, eller någon som vill ha sin häst tävlad i dressyr men inte är en dressyrmänniska (eller kanske hopp?), eller själv inte är redo för tävlingsbanan alls.

 

Det konstiga när jag tänker på detta, är faktiskt att jag mest ser mig själv sitta och rida dressyr, och inte hoppning. Håller jag verkligen på att förvandlas till en dressyrtant? x) Haha ne men jag älskar ju att hoppa, men tror att jag inte kommer se mig själv satsa på det förrän jag hittat en häst som verkligen passar mig. Älskar ju att hoppa Zetra, och det går ju bra å sånt, men det är ändå så att han är inte helt en häst jag passar ihop med. Men sånna är ju iof svåra att hitta på ridskolor :P Längtar tills dagen då jag ska hitta hästen som är som gjord för mig!

Men ah.. någon som vill ha hjälp att rida sin häst? Haha :P

Foto: Johanna



Trött.

Envisa jädra unge som ska rida trots att hon inte mår bra...
Det är ju mig själv som jag pratar om, såklart. Huvudvärken är tillbaka, och vill verkligen inte ta mer tabletter idag.

Exet skötte sig iaf, men red inte alls länge, med tanker på hur jag mår. Men han jobbade på bra den lila stunden jag red. Red barbacka, mysigt!

Man vet att jag är trött när jag...

... Drar på mig mjukisbyxor istället för ridbyxor, trots att jag ska rida.
Huvudvärk och feber - hej!

Men ska ändå rida Exet ett lätt pass i ridhuset, får se hur mycket jag orkar. Madde ville att Ludde vilar idag, men jag tog på mig att mocka ändå :) snäll som jag är!


Vila i frid Janson


Pass nummer 2

Åkte ju (som jag skrivit tusen gånger nu) tillbaka till Ekeby efter skolan, och red Exet.

 

Hade inspänningen på, vilket jag tycker är asbra nu i början så han går rätt (även om man inte måste spänna den för att han ska fatta vad som gäller). Jobbade mycket i skritt, skänkelvikningar och så, ville att han skulle gå frammåt ordentligt men inte springa :P Han har blivit väldigt fin i skritten!
Sen travade jag, krävde lite i traven, tycker det är dags nu. Han var väldigt sammarbetsvillig, lyssnade riktigt bra. Tror nog han har saknat det lite, haha.
Lotta har testat galoppera på honom, men jag tror att jag skjuter upp det helt tills jag tycker att han är helt tillbaka i traven och kan jobba så som jag vill :) Just nu kan jag ju inte precis säga hur lång tid det tar tills dess.. men med tanke på hur bra han gått nu så.. :)

 

Är riktigt nöjd med Exet idag! Finisen


Ludde

Sitter på psykologin nu och bör väl plugga.. men min hjärna stänger av när jag är i skolan så de går inte så bra..

 

Blev iaf en skön uteritt med Ludde under håltimmarna. Skrittade halva slingan (den var snorhal och stenhård, så trav där låg inte på världskartan) och gick sedan ut på travbanan. Tog två varv i trav där, varsitt varv, men halvlånga tyglar. Han kändes inte så pigg så tyckte han kunde få springa och sträcka på sig lite. Sen tog jag ca ett varv i galopp, halva varvet i vardera galopp..

 

Ludde är verkligen en go kille, riktigt söt. Gick med öronen fram helatiden när vi va ute ^^ Glad häst iaf, det är ju alltid skönt :) Men tror han testade mig lite, för ibland så tvärnitade han när jag inte var helt med (i skritten).. men vet iof inte om det är något han brukar göra.. har ju inte ridit honom innan :P
Vad tycker ni om min lunch?

Hann inte fixa mer imorse så min lunch blev en dubbelmacka och lite pringles (hade de hemma.. mums!), är rätt så väldigt hungrig nu! Men ska kanske köpa något att äta innan jag åker ut för ridpass nummer 2.
Exet fick ett chips, men det var inte alls lika gott som dom med paprikasmak (kolla här), så den här spottade ut efter att ha smackat på det ett tag :P

Ni glömmer väl inte?

http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta
Allt ni behöver göra är att vara inloggad på facebook, klicka på den här länken och tryck på gilla under min bild. Ni skulle vara guld värda om ni gjorde det :) Om min bild vinner kommer den tryckas i en kalender 2013, hur tufft?
Snälla gört! Det tar inte alls lång tid..


Tillbaka till skolan nu då

Ridit Ludde och mockat 2 boxar, nu väntas det på bussen för att åka till skolan..

Va på kasst humör påväg till stallet, nu är jag på skitgött humör! De är sjukt hur hästarna får en att må bra..


Snea prioriteringar

Blev en halvtimme sen till skolan, men hade faktiskt hunnit om jag ansträngt mig.. Nu gjorde jag dock inte det.

Däremot så sprang jag som en dåre när jag skulle med bussen från skolan till stallet.. Skulle aldrig sprungit om det var bussen till skolan.

Jag prioriterar rätt snett, men det kan ju bero på att jag är skoltrött och att stallet är typ det som får mig att orka igenom dagarna.


Sitter iaf på bussen till Ekeby, ska rida ut på lilla Ludde :) får se hur långt jag hinner, om jag mockar till båda hästarna också. Ska nämligen tillbaka till skolan sen, har psykologin sen, men 5 timmars hål nu.
Åker ut sen efter psykologin och rider Exet :) haha de blir en konstig dag!


Hopplektion för Lovisa

Juste - Lovisa får 5 av 5 toasters, kanonkul! Du kommer bli en go ridlärare en dag, verkligen :)


Våga chansa, våga klättra uppåt!

Jag har i så många år suttit och ridit Lätt C i dressyren. Började liksom tävla när jag var 10-12 nånting.. så 6-8 år har jag suttit fast i samma nivå (även om poängen har förbättras väldigt mycket sen början. Såklart)

Anledningen till att suttit fast där är nog för att jag inte vågat tävla högre, jag har inte trott på mig själv tillräckligt mycket och jag har inte kännt att jag varit redo. Så jag har suttit och nötat LC:2 så otroligt länge nu.

 

 

Men i höstas, när jag kom hem med lyckliga 69% på MP så kände jag bara, näfan nu äre satan i mig dags. Så jag startade MP i LB:1an, dock hade hon bara gått 2 dagar, efter att ha vilat en hel vecka. Nu i efterhand vet jag att jag inte hade bästa förutsättningarna, men det tog rätt hårt på mig för jag ville så gärna vara redo för LB. Sen så gick det dåligt nästa LB.. jo men då kändes det halft sådär..

 

Fast jag vägrade klättra ner till LC igen, bara.. nej. Och om jag skulle vara med i Sthlmscupen så var jag tvunget att stanna där uppe. Vilket jag gjorde med gallans nästa tävling. Lycka!

 

Det jag vill säga är - våga känn efter, våga kliva uppåt!
Fråga även din tränare vad hon/han tycker, det är ju ändå hen som ska hjälpa dig uppåt och förbereda dig för dom högre klasserna om du vill kliva upp. Sen gäller det ju bara för dig själv att förbereda dig mentalt och inte ta första gången allt för seriöst.. som jag gjorde :P
Sen om du väl klivit upp, ge inte upp på första försöket! Alla är alltid nybörjare någon gång, oavsett om det är på tävlingsbanan eller nybörjare på ett speciellt program. Det kommer någon gång gå bättre!

 

Den här bilden stärker mitt självförtroende varje gång jag ser den! Får mig att satsa ännu hårdare!

 

Och hur kommer det sig att jag tog upp detta nu? Att våga klättra uppåt?
Jo de ska jag säga er - att de kommer jag inte berätta än! ;) Men jag kan tala om att jag har lite fuffens för mig. Om cirkus två veckor kommer ni förstå.. om det blir av dvs! Haha.

Nöjd ryttare!

Är supernöjd med dagens lektion, fick nog mer bra språng än dåliga, haha :P Ne men tyckte det gick riktigt bra överlag, och vi - hör och häpna - hoppade! Haha äntligen! Zetra verkade gillade det också ^^ Men det märktes att det var ett tag sen vi hoppade, på mig, då jag tvekade första oxern. Men andra gången gick det super :)

 

Vi red för Lovisa, varför vet jag inte riktigt, men det var riktigt kul :) Bra övning och Lovisa har ju även ridit Zetra mycket så hon vet ju hur det känns, vilket är skönt.

 

Märkte hur mycket svårare vi har med avstånden på räcken, men fick ett bra sista på orangea räcket. Sen så tycktes jag känna att jag börjar hitta det där med hur jag ska hålla igen honom och när jag jag ska släppa efter innan hindret :) Va nog bra att vi hade en paus där 2 veckor typ, det behövdes nog. Och att jag fick släppa loss och komma ihåg varför jag rider, och få sakna den seriösa ridningen också.

 

Anmälde mig till blåbärshoppningen den 18/3 också, 80-90, på Zetra. Taggar till det!
Mamma filmade, klipper ihop just nu.

Taggararararar hopplektion!

Idag är det hopplektion, och vi borde hoppa idag, enligt mina beräkningar... hoppas på det, då det var så otroligt länge sen vi ens fick hoppa högre än 50.. vilket är otroligt tråkigt.
Dessutom är det ju blåbärshoppning den 18de, och jag skulle vilja hoppa Zetra 80-90, vore ju bra att hoppa lite innan dess så han inte blir knäpp på banan xP haha

 

Så håller tummarna för att vi får hoppa idag, på riktigt!


Rösta på min bild!

Gå in på http://www.hippokraten.se/manadens-bild/rosta och rösta på min bild till månadens bild. Ni är guld värda om ni röstar på den, älskade fina läsare ;) Do it Do it Do it!


v. 10

Mycke häst denna vecka för mig, men jag gillart!


Slut på det roliga

Skolan börjar imorn har jag förstått.. är rätt glad att jag bara har en lektion imorn, men det är ändå rätt så väldigt segt att åka en halvtimme för det. Men men..

 

Nu är det sängen som kallar.. ska försöka gräva fram ett hörn som går att sova i, resten är täckt av väskor, kläder och annat onödigt som inte hör hemma där. Är glad att jag har en 140 nu, så man får plats :)

 

Bästa sportlovet har jag haft, och jag hoppas ni goa också har haft det!


Filmen från stockholmscupen

 


'Cause i see sparks fly whenever you smile

Sådär lagom fräsch tjej, precis hemkommen från Gotland. Det är tur att hästen är söt iaf :)
Foto: Johanna
Så jävla mycket kärlek till dig!

Haha jädra bedömningssport!

Haha asså 52%? Visst jag hade inga krav alls på poängen för att hästen absolut inte var den ultimata tävlingsdressyr-hästen, även om han var fin, jag gjorde allt jag kunde typ.. men trodde endå jag skulle komma över 55%.. Fast iof var det typ bara två eller nått som fick över 60%, så domaren var inte särskillt givmild om man säger så.

 

Hästen jag red hette Salvadore och var en mörkbrun kille på 10 år, och idag var hans andra sthlmscup någonsin. Det var ingen annan i laget som ville rida Salvadore xP Men hade riktigt mysigt steg, var lite kruxig. I galoppen hoppade han upp med rumpan till och från, och ställde sig upp en gång i trav och en gång i galoppen, men jag fräste till åt honom och han gjorde inte så mer. Eftersom han var så osäker (uppfattade jag det som) och svår så var jag noga med att klappa på halsen när han gjorde rätt.
Skäll fick han när han gjorde dumt, men när han gjorde rätt fick han beröm!

 

Själva pogrammet tyckte jag var bra endå, fel galopp i början i vänster, och lite slarviga serpentiner.. men annars var jag supernöjd. Skötte sig i galoppen och sprang inte alls på som han gjorde med hemmaryttaren.
Juste, han ställde sig lite i skritten, i hörnet. Syns inte i filmen då det är i hörnet mamma inte kunde filma, men tror han gjorde det för att galoppen va på g.

 

Förutom att domaren var snål (mot alla i vårat lag) så är jag nöjd med dagen. Fixar filmen senare..

Fika!

Ridit klart och är skitnöjd! Dock har jag inga förväntningar på poängen, men endå :P
Nu är det dags för fika!


Powernap

Värsta är ju att man blir segare i huvudet av powernaps, men min kropp ville ha en så den fick en. Skönt var det ändå, även om jag knappt orkar sitta upp nu.. haha.

 

Ska strax byta om, och vi ska bege oss mot Mälarhöjden för sista Stockholmscupen. Laget beräknas bestå av mig, Therese, Sarah och Caroline.. om jag har fattat rätt. Det här tar vi tjejer!

Random bild från idag

Film från en uteritt på Gotland

Förstår om ni alla är lite trötta på allt dehär med Gotland nu, haha, men men. Ni överlever nog ;) Filmade lite när vi travade på en asmysig stig, svårt vare dock.. haha. Om ni lätt blir åkskjuka ska ni kanske inte kolla filmen ;)

 


Hemkommen

Är hemma nu, men åkte inte direkt hem från båten, utan stannade på Ekeby och fotade Pay&Jumpen som var där.. tänkte lägga upp lite bilder sen också, både här och på fotobloggen :)

 

Stod och pussade på Exet sen också, lillfisen, har inte hunnit tänka på det men shit vad jag har saknat honom den här veckan. Plutten. Haha stod och drog honom i näsborrarna och läppen och öronen, han brydde sig knappt xP Så jäkla gosig! Godis ville han ha också, tyvärr så hade jag inte stallkläder på mig så hade inget till honom.. men han överlevde nog :) Stod och fufflade på min jacka och väska dock, det va tydligen väldigt kul :P
Nån har gått och blivit lite tjock tror jag? ^^

Direktsvar på kommentar

Oj.. ja det är rätt svårt att förklara, men jag kan göra ett försök.. allt för mina läsare hehe ;) Fast inte just nu dock, de lär nog ta ett tag att fiffla ihop :) Men håll utkik ikväll eller imorgon!

Fick en brightans idé att göra det till en film ist för att lägga in tusen bilder på bloggen.. Det blir nog bra!

Hehe ni försvann hälften av er ;P

Har ni tröttnat på att läsa om mina uteritter här på Gotland? ;) Besökarna sjönk från 96 till 44 på 7 dagar.. haha vad hände?

Fast jag har inte kunnat uppdatera så bra ändå, så kan ju va därför.. haha. Men de ska bli bättre!

"Nee, igen?"

Haha idag så väckte Sofie mig på samma sätt som hon gjort 3 dagar i rad nu.. genom att peta mig 3 ggr på armen och säga "Vi ska rida". Dock var jag så trött imorse när hon gjorde det, helt slut i kroppen och svarade, "Ne inte igen?".. hade så gärna legat kvar i sängen. Haha.

 

Men det är skitmysigt att rida ut, och vädret va fint idag också, förutom att de blåste lite.. Men min rumpa gör ont efter att ha ridit 9 gånger på typ 7 dagar :P haha
Men red först Elton idag, har var skittrött från början men när vi börja trava glömde han bort att han va trött xP Shit va han ville dra på idag.. Blev liiiite sur på honom men han e söt endå :P

 

Sen red vi isisarna, Arskur och Strokkur, i trollskogen :) hehe ne men de finns typ en asmysig skog där, försökte fota men det blev inte så bra :P Va mysigt

 

Lulla i skogen i all ära, men det ska bli skönt att rida ett seriöst pass imorgon.. tävling till och med :P
Trött Elton
Trött Varpo

Med ett stort leende på läpparna!

Idag red vi samma hästar som igår. Började med Elton och Limpan, samma runda. Elton va väldigt pigg idag, ökade stegen redan första stegen och sprang på som satan i galoppen, men fick hålla igen för att lilla L skulle hänga på ^^ haha om E hade fått bestämma hade det nog gått i 180 idag xP haha

Blåste som satan idag, om jag glömde säga de.. Flög omkull lite nästan. Haha.

 

Ah sen red vi Blue och Kir, och inte samma runda.. för idag så red vi på en grusväg ist för i skogen och.. räjsade som saaaatan. FYFAN VA UNDERBART DE VAAA! Hahaha asså jag va helt prickig sen för var bakom Kir.. Kändes inte så säkert att va bredvid ifall någon skulle hoppa till, känner ju ändå inte henne :) Men helt jädra underbart iaf!!
Hon har sådär enorm galopp som man bara gungar på. Stod upp helatiden så benen kommer värka imorn iaf :P

 

Ne men hade ett stort jädra leende på läpparna när vi saktat av, och va helt prickig i ansiktet ^^ Man behöver busa sådär ibland, minnas varför man håller på med hästar :) Underbart!



Bildbomb från idag

Limrik
Elton
Elegans ;)
Den här katten va så ruskigt lik våran gamling, även denna 18 år :P

Ändrade planer

Jag åker inte hem förrän på SÖNDAG! :D:D:D:D
Eftersom jag inte ska tävla förrän typ 5-6 på kvällen på söndag, och kommer fram 11.20 på söndag då. Fyfan va underbaaaart!!!!! :D Så jävla glad!

Ny månad och mysig dag!

Det har varit en sån SJUKT jävla bra dag idag!! Helt obeskrivligt va bra jag mår (trots att jag ff e lite sjuk)..

 

Har varit ute och ridit 2 pass i skogen idag, i Ardre. Först red vi ut på fjordingarna, jag på Elton och Sofie på plutten Limrick. Elton är sindarves som Lisa har hos sig i Ardre och Limrick är deras lilla 3,5åring - sjuuuukt söt!
Haha Elton är iaf skitcool, lite klumpig i fötterna med riktigt smidig i kroppen och inte minsta stel. Världens coolaste, började öka steglängden som fan i traven bara för att han ville, och snacka om att han länger :P Mysigt att sitta på fjording igen, va ett tag sen.

 

 

Sen så drog vi ut på Kir (Sofie) och Blue (Jag), en lite längre runda. Blå har ashärlig galopp. man kan inte annat än må bra när man susar fram igenom skogen och blir stundvis bländad av solen som tittat fram mellan trädtopparna. Fyfan va jag älskar det!
Sen skulle vi rida en väg där det skulle funnits ett hinder, hindret fanns inte :( Vägen var typ perfekt ändå, perfekt steg, och supermysigt.

 

Har ni aldrig ridit på Gotland - GÖR DET! Fyfan va underbara skogar de finns här.

 

Bilder kommer i ett annat inlägg :)