Vi kom, vi såg, vi flippade.

Ta ett stort fält, 5 dagar, och se till så att 51600 personer kommer dit. Låt dom sätta upp tält och bo där dom där 5 dagarna. Skratta och ha sjukt kul med sina vänner, och även med dom totala främlingarna som nu blivit deras grannar. Boka en salig blandning med grymt bra band, artister och dj:s. Green Day, All Time Low, Dada Life, Johnossi, Hoffmeistro, Avicii, Ron Pope och så många mer. Låt dessa goa besökare få komma och lyssna på dessa, dansa och njuta. 
 
Där har ni grund ingridienserna till lyckan jag känner i kroppen just nu! 
 
Nu är jag hemma, efter 5 grymma dagar på Bråvalla Festival. Mycket som kunde gjorts bättre, men tror nog att det kommer ordnas till tills nästa år! Är så glad att vi åkte dit, hade det så fint, med dom två personerna som betyder mest för mig. 
Så trots att min mage har bråkat med mig till och från, att jag varit trött pga jädra järnhalten och allt sånt där dumt.. så har jag haft det riktigt fint! Får berätta mer sen :) Efter en efterlängtad dusch så är det nog dags att åka och käka mat (Fräsch mat, riktig mat!)
 
Tack Felinda, Felix och alla ni andra goa som förgyllde denna vecka! Kärlek till er!!!

Kvällsmys

Mitt i all festivalstress så drog jag till stallet, bra planerat där Marie, mycket bra! Men det var iaf mysigt, och lite avslappnade.
Nu blir det dock hem och hetsa, packa, tänka, packa om, gå igenom allt och sen förhoppningsvis, någon gång inatt, sova.

IMORGON ÅKER VI TILL BRÅVALLA!!! DET KOMMER BLI TJOCKT!


Midsommarbilder / Fåren

Och världens snyggaste kameraväska-bärare :)

Midsommarbilder / på vågen ut

Jag delar upp bilderna lite från helgen, dom är så mysiga så alla tåls att visas! Fler lär dyka upp under dagen och följande dagar. :)

Instagram från helgen


1. En glad Felix, äntligen påväg ut / 2. Egenkär och uttråkad / 3. Sola, segla, softa / 4. Avslutade 7h båtfärden till solnedgången / 5. Lamungen som blev min kompis / 6. Egentligen en film på när vi seglade / 7. Film från när vi klättrade i berg, var lite knäppa / 8. Sliten b-rud

Hemkommen

Åh, alltså jag har haft bästa midsommarhelgen! Ute i skärgården med min kärlek, njutit som satan!!
 
Från tors-söndag så låg vi på en ö med mina päron och massvis med folk från båtklubben. 20:de året jag firar midsommar där, traditioner! Har varit gömysigt där, speciellt nu när man kom med "egen" (Felix) båt och allt. Verkligen en lyckad midsommar, troligtvis den bästa so far. 
 
Igår så var ju helgen dock slut, och utan stor lust att segla 8 timmar (!!) för att komma hem så bestämde vi innan att mellanlanda på ornö. Så inatt har vi hängt där, tog en promenad igårkväll, kände mig som hemma. Trivs verkligen med att vara till sjöss och traska runt i skogar och på berg. Känns så rätt :)
 
Skönt att vara hemma igen dock, sova i en stor mjuk säng. Det kommer uppskattas! 
Har såhäääär många bilder jag vill visa er också, men tar det bitvis :) Tillsvidare får ni en bild på ett skogstroll.

😍

Stod och fotade får med deras lammungar (dom bor på ön) när en liten gose kom framspringandes.
Nosade först innan han slickade/bet på objektivet och sen stångades han med kameran. DÖR VAD SÖT!


Tack solen!

Haha hade det inte varit för solen så hade jag torskar för minst 2 timmar sen! Just nu går vi i 3 knop, vilket motsvarar 5,5km/h. Hahaha fort går det inte!
Snaba motorbåtar<3


Åker båt!

Midsommar, en högtid som betyder en definitiv sak för mig - åka båt!! Mot Grönskär bär det, vi har seglat i 3 timmar nu, har ca 3h kvar också.. Men det går ingen nöd på oss! Solen ligger på ordentligt och vinden är lagom. Chips, bullar, cola och musik, ja vi har det bra!

Jag är ju egentligen en motorbåtsmänniska, med Felix o jag åker ut med hans lilla gula segelbåt istället för min familjs stora motorbåt :P är rätt mysigt det här ändå!

Kommer bli en fin midsommar, med min favoritkille! Har firat där i 19 år, här bryts inga traditioner ;)

Kram på er allihopa


;(

Exet kändes inte fräsch idag, troligtvis har han sprungit och gjort ngt i hagen, han va liksom inte jättevarm (bara lite).. Kändes ojämn ändå, så hoppade av direkt och gick hem till stallet. Inte nog med att han kändes ojämn så kom det stora stenar precis innan jag saktade av, och Exet är ju barfota :/

Men det blev en promenad hem, halva slingan gick vi dåra.. Hoppas han är bättre nästa vecka! Han behöver nog bara lite vila.. men endå surt!


Hjärtegull

Hänger i stallet med en gosig Exet. Underbar sommarvärme (hatar ridbyxor just nu) och hagmys. Stod och pussades lite innan vi traskade innåt, sånt blir man lycklig av!

Nu ska vi ta en chill liten uteritt, njuta av solen och få en härlig bonnbränna.

Idag är en sån där dag då man ska hinna med mycket, så nu skall jag sätta fart :)


En redig karl!

Eftersom jag putsat så fint på Felix båt, så var nu hans tur att putsa på Exet, duktiga gosse! Så nu är han snart fullärd i ämnet att få hästen att blänka fint :) blivande hästskötare? Nä men han e allt bra min pojkvän han!

Jag var dock mindre bra idag, har fortfarande matkoma efter middagen så jag klarade inte ens av att rida idag, knappt att jag orkade upp från soffan när det var dags att åka till stallet. Snacka om ont i magen! Usch :s

Men supermassa pyssel o mys med Exet vart det iaf, och han verkade rätt nöjd över det ändå :)


Bloggkoma

Ligger utsträckt i sängen, äntligen, helt död. Har jobbat på bra idag med Felix båt, som värsta båtfrugan, tvättat och putsat. Nu saknas bara en vit stickad tröja, med ett marinblått ankare på, och seglarskor! Mouá va vackert!

Haha nä men skämt o sido, har blivit rätt engagerad i hans båt ändå, tycker det är kul (lätt när den är liten dessutom), se framstegen liksom. Det är ju ngt jag gillar att engagera mig i inom det mesta - framsteg!

Men ska bli bättre på att inte försumma min älskade blogg! Försvinner så lätt in i det jag gör på dagarna så glider ifrån helt att jag faktiskt har en blogg :P

Nu blir det B&J och film, efter phadthai + Game of Thrones. Bra måndagsmys :)


Tempo - när Exet själv får välja

Exet ville inte alls dressyrs idag, så vi gick ut på travbanan och gjorde det han är född för att göra - springa fort!


Sommarknubb

Efter en korthelg i Norrköping och en chilldag + båtfixardag så är jag äntligen tillbaka hos Exet igen. Supermysigt, har saknat honom<3
Nu börjar sommarknubbet komma, han går inte lika mkt och norpar väl åt sig lite gräs, även om han ännu inte står i gräshage :P haha undrar hur rund o go han kommer vara efter sommaren ;)

Ååh och alltså jag bara längtar efter dom här två kommande veckorna, det kommer blir SÅHÄÄÄÄÄR jädra bra! :D


Såhär är det

Är i Norrköping med Felly, har det asnajs osv, firar Gustafs student. Står just nu i toakön och kände för att uppdatera er lite. Har det asnajs, fina vänner här!

Kommer hem till Sthlm imorgon, tills dess fr ni överleva utan uppdatering. It sucks, i know, men håll ut älskade läsare :)

Puss på er, och godnatt!


Bra dressyrlektion

Wups, nu vart det massvis med filmer i rad (typ två dvs).. Den ena är från idag, en sjukt lyckad dressyrlektion på Zetra, kändes jätte bra :) sista högergaloppen var så underbar, ville aldrig sakta av! Tyvärr så kom dock inte det med då minnet på paddan tog slut. Rackarns!

Den andra filmen är från i måndags, hopplektionen som kändes så bra! Filmen gör inte känslan rättvisa däremot.. men mamma fick med galoppombytet från vänster till höger (sist i filmen) vilket var kul :)

Det är torsdag, jag har krupit ner i sängen och imorgon så bär det av mot Norrköping. Wuhuu taggad!!


Hopplektion på Z - 10/6


Dressyrlektion på Z


Terminsavslut

Lär vara påväg till kära blåkulla just nu, kör på ett tidsinställt inlägg till er, kära läsare. 
 
Idag är sista ridlektionen för min del, innan det är sommaruppehåll. På lördag får hästarna sommarlov och tror nog att dom kommer bli bra lyckliga över det! Men det är med lite sorgblandad lättnad för min del, sommaruppehållen. Man saknar ju stallet och sina gosiga vänner där, men samtidigt så är det skönt att inte ha fast tid då man MÅSTE rida.
Har ju lilla herr Exet att rida trots allt, och tur är väl det. Jag hade nog förmodligen slitit av mig håret ifall jag skulle behöva överleva en hel sommar utan pållehästarna.. och helt allvarligt, jag tror inte att flint skulle passa mig så fint. 
 
Förhoppningsvis får jag rida bestaste Zetra idag, och att vi gör någonting kul! Även om det är jädrigt kul att sitta o nöta dressyr (dvs när det går bra) :) Tjulahopp
 

1 år med min stora skönhet

För lite mer än ett år sen så köpte jag min älskade Nikon D700, och den var värd alla pengar! Shit va den är bra, helt kär i den. Fick hämta den dagen innan studenten, helt sjukt vilken bra vecka det var då! Och för lite throwback thursday:
 
För ett år sen hade jag endast 600px på mina bilder på bloggen, sjukt små, idag har jag 700px men vill ha större! När jag fick kameran var det första jag fotade min fina kissekatt, och mitt första fotojobb var Lovisa och Dino, fotade studentbilder på henne. 

Vart är solen?

Hur ska jag kunna bli brun och fräsch tills Bråvalla ifall det bara regnar? Gaah jag brukar aldrig vara såhär blek som jag är nu, även om det kan vara pga den dumma järnbristen. Wäääh. Blottar mina ben för att få lite färg, ligger och pressar utan så mkt resultat. Det enda stället det syns på är min a axlar, där jag nu har inbyggda bh-band. Le sexi. 
 
Värre blir det ju ockå då jag typ konstant är bredvis Felix, som så orättvis fick färg i Thailand och därmed har en förbränna. Fusk.
 
Gnällmaja här, jaja. Men jag är så urless på regn! Det är 2 veckor kvar och jag vill vara festivalfräsch! Hepphepp solen, kom igen nu!
 
#bittertjejsomhatarregnjustnu
Om två veckor är vi där, i norrköping. Bråvalla Festival. LÄNGTAR!!!

Provsvaren kommit

Äntligen har jag fått svar på varför jag mått som jag mått, och det är pga att jag har järnbrist i tidigt skede. Järn är något kroppen behöver för att kroppen och skallen ska fungera som den ska, och vid brist kan man få både fysiska och psykiska symtom. Jag har senaste veckorna känt mig väldigt trött och grinig, inte alls varit glad o sprallig som jag var tidigare den här våren när jag älskade livet. Även andra symtom som att mina naglar alltid går av, att mitt hår är så känsligt (lätt går av) och att jag lätt blivit anfådd stämmer också in. 
 
Men det är skönt att veta nu, och göra något åt det. Dock är jag inte taggad på järntillskottet jag ska få, då jag läst om biverkningarna. Hmm. Förstoppning eller diarré, inte precis något man önskar sig att få! :P
 
Iallafall så kanske jag kan få bli lite piggare från och med nu, wuhu! :) 
 

Ännu en *filmahästensöron* vlogg


Att vara medryttare

Det här inlägget är riktat till hästägare främst, eller ja, hästägare som har medryttare till sin häst. 
 
Har man inte pengarna för att äga en egen häst, men vill rida mer än på kanske ridskolan, så är ju medryttarhäst en bra sak. Inte samma ansvar, mycket billigare och man behöver inte åka ut till stallet varje dag. Det är rätt bra, speciellt för dom som inte vill äta hela kakan. 
Och för hästägare, som inte har all tid de vill ge sin häst, är det jätte bra att det finns folk som faktiskt kan tänka sig att betala för att rida ens häst. Win! 
 
Men det är så ofta jag hör folk störa sig på sina medryttare, och som medryttare själv tar jag åt mig utav det. Undrar ifall dom tänker lite på hur det är att vara medryttare egentligen? Kan säga att jag har bra erfarenhet utav att vara medryttare vid den här tiden, hur man tänker och så. 
 
Efter fyra år på Exet har dock mycket förändrats. Kommer ihåg i början, då var man alltid lite nervös, ville vara till lags. Göra ägaren nöjd, man vill ju inte få sparken som medryttare liksom! Jag hade dessutom sökt medryttarhäst så länge, och jag är en person som ofta frågar 5 gånger extra för att inte göra fel, så jag var nog lite överdrivet jobbigt med frågor om hur och var osv.
Med tiden, när man lär känna hästen mer och så, så blir man ju såklart mer säker på hur man ska hantera hästen och göra saker i stallet. Det är ju rätt naturligt, hur skulle det vara ifall jag varje gång jag är i stallet, i fyra års tid skulle fråga Lotta om exakt allting? Haha nä, det känns ju bra irriterande. Har ju dessutom fått och tagit mer ansvar med Exet, men det har nog kommit lite naturligt. Är trotsallt hos honom mellan 2-6 dagar i veckan :P
 
Det jag ville säga är egentligen det här! Era medryttare betalar (troligtvis) för att rida din häst, och får på köpet (troligtvis) mocka och hålla på. Dvs att du får betalt för att den personen sliter.. och även om personen inte betalar så sliter den ändå för din häst, för din skull. (Tåls ju att tillägga i efterhand, när jag i vaket tillstånd läst igenom texten själv: självklart är det est för sin egen skull man skaffar medryttarhäst.. men det är oftast för ägarens skull som medryttare ens behövs, då dom på ett eller annat sätt behöver hjälp. Tid, kunskap eller pengabrist kan vara exempel) För hästens skull. Fel görs, man är människa, det är ju helt naturligt! 
 
MEN GÅ INTE OCH SNACKA SKIT OM DIN MEDRYTTARE! Tänk hur mycket den personen ställer upp för dig! Ger sin tid för din häst. 
Gör hen någonting du tycker är opassande så gör det inte dig någon nytta att klaga om det till alla andra, och gnälla. Det enda vettiga (rätta mig om jag har fel nu) är väl att lugnt berätta för medryttaren hur du vill ha det, och vad hen gör för fel. För annars kommer det aldrig ändras. Och får din medryttare höra från annat håll, alltså, det mår man ju inte bra av. Då känner man ju sig illa till mods, kanske inte ens vill fortsätta rida din häst!?
 
Nu blev det krångligt här. Vill bara be er hästägare att respektera medryttarna, tänk vad jobbigt många skulle få det utan deras duktiga medryttare! 

En tisdag.

Har suttit och skrivit på ett inlägg ikväll, något jag velat skriva länge. Riktat till hästägare med medryttare. Är för trött för att skriva ett vettigt inlägg, men hoppas mina tankar når ut. Det publiceras imorgon kl 13, håll utkik! 
 
Övningskörde ut till stallet tidigare idag, ska försöka komma igång nu. Vore skönt med att lyckas ta det innan vintern är här, verkligen. Meeeen ja, mockade och fixade, red sen en stund i ridhuset.. han gick ganska bra idag, stod emot lite och ville inte helt anstränga sig lite. Men jag är nöjd, galoppen är bra och han kändes rätt fräsch mot slutet :) Så ah, det var min kväll i stallet dåe. 
 
Nu väntar jag på min pöjk, bli hämtad och sen krypa ner i hans säng o sova gott! Imorgon blir det upp tidigt och iväg på äventyr. Wuhu

Always remember

 

VAR FÖRSIKTIGA I TUNGELSTA!!!!

Den här lappen har delats ut till föräldrar till barn i Tungelsta skola senaste veckan, om en man som följer efter unga tjejer som är påväg hem från skolan. Har bara hört om fall här i Tungelsta, men vem vet, han kanske utökar sina områden.
 
 
Jag stötte troligtvis på samma man förra söndagen, då jag gick hem från stallet. Gick förbi honom där han stod bredvid sin vita bil, på en infart vid Söderleden. La märke till att han inte hade något tröja på sig, men tänkte inte mer på det då det var 24grader varmt den dagen. Men när jag gått förbi märker jag hur han kör ut och sedan kör förbi mig. Slog dock bort tanken och gick vidare.
När jag sen gick vidare såg jag hur en vit bil stod vid infarten längre fram på samma väg, då reagerade jag lite, men ville inte skrämma upp mig själv så gick på där. När jag gick förbi så kliver han ur bilen, ställer sig vid sidan om den så jag kan se hela honom. Det var INTE endast en tröja han saknade. Butt naked! 
Hur reagerar man när man möter en blottare? Nej, jag tog inte regnummer som jag borde, eller tänkte på hur han såg ut. Jag dubblade mina steg, ringde Felinda, då jag visste att hon skulle svara direkt och gick därifrån. Som tur var åkte han åt andra hållet när jag hade gått iväg och "ignorerat" honom.
 
Ringde sen på tisdagen och polisanmälde detta, tänkte helt enkelt inte på att göra det tills jag hörde hur en vit stadsjeep hade följt efter en flicka i Tungelsta. Hon hann tur nog in till Pizzerian här i byn!
 
Jag tror mer på att det är en Volvo XC90, och att mannen är närmare 30-40 än upp till 50års åldern. Kan tänka mig att han såg äldre ut för unga flickors ögon. Mannen jag såg har iaf två tattueringar, en stjärna på vardera axel. Han hade kort ljust hår. Mer än så minns jag inte, har dessutom dålig syn så hade inte kunnat se tydliga drag i hans ansikte. 
 
Nu vill jag bara säga, VAR FÖRSIKTIGA! Speciellt om ni går själva i Tungelsta. Han blottade sig bara för mig, men han har försökt fått med sig flickorna.
Hoppas polisen får tag i svinet!!!!
Från Metro förra veckan:

 

Finalfilmen


Best girlfriend of the year

Står i solen och tvättar Felix lortiga båt, hur duktig som helst! Tur att han har mig :) försöker ladda upp filmen från finalen med videofy är segt, så får se när den vill sammarbeta!

Är tacksam för Solen iaf! :)


Nattligt inlägg

Dog i Felix soffa när jag kom hem, och har inte orkat släpa mig till duschen förrän nu.. så får la blogga nu istället :) 
 
Är så jädra nöjd med dagens hopplektion. Tokiga språng ibland, javisst, men fan vad dom flesta satt fint! Red på 5&halvan, ett räcke och en oxer. Vet inte vilken höjd det var på i slutet, men det spelar inte så stor roll egentligen. Jag tvekade inte (!!), kollade inte ner i hindret, var mycket mjukare och lugnare i handen. Fick dessutom till ett byte till höger efter sista rundan. Gaah glad :D
 
Har nog varit väldigt bra för MIG att hoppa Exet, då jag på honom verkligen måste vara säker på hindret, ha blicken uppe och vara fokuserad.. eftersom X tvekar annars. Tog med det, blicken och mjukheten, när jag red Z. Kändes mycket braaa!!
 
Haha men är det inte självklart då att det är sista lektionen för terminen och sommaruppehåll? Jojo. Alltid när det känns som bäst :P Mamma har iaf filmat idag, så ska ladda upp imorgon, om jag får tag i paddan. Finalfilmen ska också upp! Hepphepp, mycket jag glömmer bort.

Hopposkutt dags!

Hopplektion på Zetra på g, är bra taggad nu, hoppas det går bra! Nu var det ju en sådär 1,5 vecka sen jag red hnm igen, ngt jag inte tkr om.. det blir så mycket svårare :P men men

Det är inte utomhus idag iaf, tyvärr. Har ju regnat till o från hela dagen, hat! Gillar ju att hoppa utomhus, Z känns så fräsch ute :)


Bilder från finalen


Stockholmscup Dressyr, Final - Enskede RS

Shit och satan vad jag var nervös idag (är konstant kissnödig när jag är nervös. Sjukt jobbigt!), men det lättade lite ett tag. Skulle egentligen ridit en mindre häst, rätt söt och så, men jag kände mig noll självsäker på att sätta mig på den hästen. Kändes verkligen inte som "min" häst. Blev istället en stor kille som heter Zero, allts gaaaah, helt kär! Insåg inte hur stor den var förrän jag satt på, men fyfan vad mysig den var. 
 
Gick bra på framridningen, tyckte om honom redan från början! 
Väl på banan så blev han dock lite vinglig, och mitt huvud kokade under hjälmen. Men det vart en bra ritt. Småmissar här och där, och både jag och pållen var bra trötta i sluten. Korsgalopp på första galoppen (pinsamt och helt mitt fel) och nära på avsaktningar i sista travdelen.. jag orkade verkligen inte och när jag tog tillbaka lite blev det ist typ stop. Och är arg på mina händer/armar! Kunde haft minst 10cm kortare tyglar och lyft upp händerna, men nä.. trots att Monica så bra sa till mig så har min fula ovana satt sig. Skärpning! I övrigt är jag ändå riktigt nöjd, för hästen jag red var såhäääääär ball och härlig att rida! Får man köpa?
 
64,83% red jag och Zero ihop! 
 
Känner såhär, att det där är en sån häst jag skulle kunna tänka mig att ha, trots att han var stor. För han var så mjuk, lätt och lydig. Riktig going alltså :) Fler bilder kommer senare.

Sötekatten

Hämtade pappa i båtklubben efter tävlingen, katten ville ju såklart också följa med hem. Han åker med på båten, älskar det! Men är lite krånglig att ha med i bilen, vill alltid ligga på knasigaste platserna ^^ Idag satt han bakom mig och hängde ner över axeln. Gos!

Fyfan vad vi är bra!

Vi knep inte guldet idag, men det spelar inte så stor roll. Att ha gått från att vara typ näst sist i gruppen, till att följande år komma 2a i Stockholmscupen dressyr, alltså näst bäst av alla deltagande (ca 20) ridskolor i Stockholm. Är inte det sjukt grymt?!
 
Är så stolt över oss, så som vi har kämpat. Alla stolpar ut vi har haft, motgångar och så. ÄNTLIGEN var det medvind. Woooa alltså TVÅ I STOCKHOLMSCUPEN! Sjukt.
 
Och jag red coolaste hästen, ville ta med den hem! Får berätta mer sen med filmer och bilder o allt vad ens moster heter. Det blir suveränt! Men later, inte nu :)

Snart smäller det

Tävlingsbyxorna är på och snart är det dags att kötta FINAL! Taggad och nervös!


Träning LB:2


Bra stallhäng

Hur, egentligen, kan det vara så mysigt att sitta bredvid hästen när den äter? Den tuggar på, drar hö över hela huvudet på en och fifflar med en slemmig mule runt örat på en.. men trots detta är det nog ingenstans jag hellre skulle vilja vara just nu!

Världens bästa häst<3


Nya tävlingsbyxorna

Ah, köpte som sagt tävlingsbyxor idag, behövdes då mina är halvdöda eller så sjukt fläckiga och dessutom helt vilda i storleken (bla förstora i midjan).. Så det passade bra inför söndag :) taggar finaaaaal!!!

Dom är från Esperado och kostade egentligen 1300kr men var på rea för 900kr. Splittade med mamma dessutom, så känns bra :) riktigt sköna och jädrigt snygga!


En bra fredag, del 2

Steg 5. Laga en dundergod middag tillsammans med din pojkvän (alt vän)

Steg 6. Ät maten och dö sen i soffan av matkoma!

Steg 7. Vakna ur din matkoma och åk sedan till världens bästa häst!


Recept för en bra fredag

Huvudingredienser:
Sol, shorts, ett leende och en fin pojkvän (alt vän - för singlar).

Steg 1. Ta ett blodprov trots din rädsla för nålar, utan att gråta. Du kommer känna dig otroligt stolt efteråt!

Steg 2. Köp nya tävlingsbyxor, som är sjukt snygga och sköna.

Steg 3. Åk med din pojkvän (alt vän) och handla lite, köp lite choklad också, det blir man glad av.

Steg 4. Åk hem, gör en god gärning. Tex; hjälp din pojkvän (alt vän) att tvätta och polera båten. Du känns ytterligare en uns stolthet efter! (Och rätt nöjd över att ha spanat in din halvnakne pojkvän hela tiden)


Bara ben, nakna tår och shopping

Har ajaj i armväcket nu. Varit hos farbror doktorn och tagit blodprov, var jätteduktig om jag får säga det själv! Är ju superduper-rädd för nålar, speciellt när dom ska ta blod! Men jag hade bäst Felix med mig så jag kunde hålla hand hand ^^

Nu har jag varit iväg till lyckås och köpt en grej tills på söndag, välbehövligt då dom jag har inte riktigt vill vara med o leka längre! Tråkmånsar!
Köpte dom för 400kr billigare och blir dessutom sponsrad av mor med halva priset. Catching!

Ni kan nog gissa vad jag köpt? :)


Chillerill


Stackars hästen :(

Har nog aldrig sätt Exet så hungrig förut! På något vis har dom missat att ge honom em-maten (eller frukost, men antagligen em då han va så hungrig nu!), så han har ju stått utan mat stackarn! :/ det är bra illa!


final-träning

Kommer snart en film från träningen idag, red ju igenom LB:2an inför Finalen imorn. Är nöjd och kom ihåg vägarna, det var inte ett dugg svårt! Trots att jag halv 8 imorse, nyvaken, låg och gick igenom det för första gången. Nu blir det att ladda om inför söndag, kändes att det var en månad+ som jag tävlade sist, men på söndag är det fullaste fokus. Hela vägen ut i fingerspetsarna och ända ner till tårna. FOKUS.
 
Ska iväg och rida Exet, lite sugen på att gymma också, har inte varit där på länge. Illa och dålig av mig, men ska bättra mig. När det börjar gå bra där ska jag inte ligga på latsidan och leka runt, det är inte min grej :P
 
Juste, är ju nationaldagen idag också, typ grattis Svergie, eller så! Och grattis till alla studenter, hoppas ni mår som ni förtjänar idag ;) Välkommen till arbetslösheten!
 

Har ni hört den här förut?

Jag är trött!!

Hur tråkigt är det inte att läsa om hur trött jag är jämnt? Men ah det är jag, och därför orkar jag sällan blogga alls

Har ju inte heller hänt så mycket kul, hoppade Exet lite igår, duktiga killen! Sen så idag har jag varit iväg på studentfirande OCH varit hos läkarn.. Som förövrigt är blåsta typ.
Va så himla trött och humörsvängningar som ger en Whiplash-skador efter den här dagen. Det är då tur att man har en fin pojkvän som har lagat mat och fixat film när man kommit hem. Inge skryt.


Skuttohopp med Exet

Hans teknik är inte den snyggaste just nu (han kastar sig liksom över), inte min sits heller.. Men är inte stegen efter helt underbart fula? :D
Duktiga häst <3


Livrädd


Fett glad

Jag lever förresten.. ärinte så övertagg på bloggen just nu.. 
 
Men ja, bytte häst med Petra idag, hon ville inte rida Nobile så efter mycket tvek så fick jag ett impulsryck och bara, varför inte? Red Nobile mycket för typ 2 år sen, tycker om honom. Men SHIT vad konstigt det kändes, ovant som rackarns, och första sprången var katastrofala. Vart way to much Zetra-ridning, som inte heller är rätt alla gånger, men på Nobile märktes det av så sjukt när jag höll på med händerna för mycket. 
Andra omgången så gick det dock mycket bättre och när jag väl började tänka så kändes det riktigt bra :) Var verkligen kul att rida lillkillen, har saknat honom! Och det är ju sjukt kul att rida ponny :D
 
Vi red på 5 travbommar först, upphöjda i varannan ände. Sen hoppade vi en liten oxer på volt, fick stopp på första andriningen, haha irriterande. Men jag hade inte riktigt insett vad jag måste göra och sluta göra! Sist så hoppade vi studs på böjt spår. Första 2 gångerna så gled vi ut till höger och följde inte med ordentligt, men sista gången så tänkte jag mer och ordentligt, är riktigt nöjd med sista rundan! :)
Mamma glömde dock filma idag :(
 
Nästa vecka är sista lektionen för terminen, innan sommaruppehållet. Då ska vi hoppa bana, och då vill jag rida bästa Zetra iaf, kändes konstigt att inte hoppa av hästen och vara helt slut ;) haha

Ridit guldponnyn


Underbara häst

Exet gick så fint idag, och galoppen var helt sjukt fräsch! Shit vad det gjorde min kväll
 
Red dressyr på utebanan, vanliga raka betten och sporrar för första ggn sen han fick skav (ca 2 månader sen).. Han har inte gått fram ordentligt för skänkeln tidigare, så tänkte försöka nu idag. Gick skitbra! Han var lydig och ganska mjuk, men framförallt lyssnade han på skänkeln. MEN - bara för att jag drar på sporrar så betyder det ju inte att jag sitter och gnager med dom, man har ju en underskänkel av en anledning! 
 
Men fysatan vad bra det kändes alltså, och sen när vi travade av på lite längre tyglar så behöll han rundheten lite, medans han annars bara brukar bli lång. Det kändes härligt :)
 
Bra lördagshäng i stallet!

Usch!

Wääh, varför ska det regna dagar där man inte har andra alternativ än att åka buss till stallet? Är redigt trött, men att bli trött OCH blöt, skulle gärna undvika det. Men får bita ihop helt enkelt, vad gör man inte för pållehesten? Ska ju rida och så också, innan jag ska hem igen i regnet. 
Ännu en kväll hemma, denna gången själv. Lär väl lyxa till det lite med film, och ta hand om mig själv lite. Laga mat och dansa fuldansen! Eller någonting sånt :) 
 
Får se huruvida glad jag kommer vara efter 20min promenad i regnet. Dyngsur?! Haha (sämst humor.)
 
Lite mer sånt här väder skulle man ju uppskatta!