In my opinion.

Det är ofta vi som ryttare hamnar i situationer där vi måste "försvara" oss själva och våran sport. Men ofta så målar man upp ridsporten som farlig och brutal. Eller jämför det med en helt annan sport, som tex fotboll. Har lite den här bilden som säger "You play fotball? Lol, that's cute." i bakhuvudet. Såg den på typ 3 hela stället imorse, och tycker verkligen inte om den! Första tanken var väl, "aah rätt!", men nä.. nu när jag tänk lite.
 
Jag tycker det är tråkigt att höra att det finns hästrädda människor, som verkligen är rädda, och inte bara respektfulla. För det är ju egentligen väldigt underbara, personliga och härliga djur. Mycket egen vilja, men med lite tid blir dom våra tillitfulla vänner och lagkamrater. 
 
Hur mycket härligare skulle inte ridsporten framstå som ifall man istället för avramlingar, sparkar osv.. berättade om hur värt det är, att hålla på med hästar. Hur otroligt ball sport det är, adrenalinkickarna, endorfinrushen man får när allt bara funkar. Känslan av kontroll och teamwork. Ett dressyrpass, när man sitter där uppe och njuter, men samtidigt kämpar röven av sig. Ett hoppass, där man bara flyger över hindrena. Eller bara ut och springa fortfort, den känslan!
Jag personligen vill ju folk att förstå allt det härliga, anledningarna till att jag älskar denna sport!
 
 
Att ridsporten är en utav dom farligaste sporterna, det må vara bevisat.. Men inte särskilt nödvändigt att veta såvida man inte sysslar med eller är intresserad av att börja syssla med den sporten. Dock otroligt viktigt för oss som sysslar med ridsport att vara medveten om riskerna, man måste vara försiktig ändå!
Det är ju trots allt stora flyktdjur vi har att göra med!
 
Men vore det inte trevligt, att istället för att ryttare ses som bittra människor, och ridsporten ses som brutal.. Att vi kan vara lite gladare, trots onödig eller hård kritik.. Och försöka få folk inse att det egentligen är en härlig sport! Och tänka lite på att man kanske bör behandla andra som man själv vill bli behandlad.. Även om "dom andra" inte är i den mognadsgraden ännu..
 
Flummigt, men ni fattar!
 
Och juste! Tänk på att bara för att man spelar fotboll, innebandy, basket osv.. så betyder det inte att dom inte kämpar, tränar och sliter för att utvecklas, precis som vi. Ger blod svett och tårar, det gör man när man brinner för sin sport. Oavsett sport.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback