Det bästa med Exet

Som ni nog redan förstått.. så älskar jag Exet så sjukt mycket. Min fina bästa vän och underbara medryttarhäst. Sedan 4 år nu har vi hållt ihop, och det känns helt sjukt vad länge. Längre än vad många hinner ha sin häst/ponny innan dom byter upp sig. Så ni kan ju tänka er hur viktig han är för mig? 
 
Och han har ju så många fina egenskaper.. som att han är så possitiv till arbete, går med öronen framåt och verkligen försöker. Att han är så lugn och lydig, typ som efter passen när jag tar av honom all utrustning i stallgången, utan att sätta fast honom, och han står så snällt och väntar på att få komma in i boxen. Visst att han nyper till sig lite hö, men säger jag till honom så låter han dom mesta gångerna bli! Eller det faktum att han älskar att pussas, ibland lite för mycket vid fel tillfällen ;)
 
Men det bästa egentskapen med Exet är att han verkligen gör allt för en. Han är inte rädd för mycket, men skulle det vara så att han faktiskt tycker något är otäckt, då behöver man bara be honom snällt någon gång till.. så ställer han upp. Som när vi gick upp på pallarna som stod framme på gården, för dom som western-tränade lite. Han tyckte det var så konstigt, men eftersom jag bad honom gå upp på dom, så gjorde han det. 
 
Och det märks att han litar på mig som hans ryttare, och aldrig skulle göra mig illa med flit. Väldigt försiktig och mån om att jag sitter uppe på hans rygg. Den gången efter 2månaders vilan när han sattes igång och plogmaskinen åkte förbi. DÅ vart den superpigga lilla skrutten väldigt spänd, och rädd. Han ställde sig i panik, men när jag snabbt påminde honom om att jag satt där så slutade han, fortfarande spänd.. men stilla. Och jag kände verkligen hur han stod där, stilla, för min skull. Hade han fått välja hade han galopperat ut från ridhuset asap :P
 
Han har ett hjärta av guld den där hästen, verkligen! Måste ju tillägga att han är så snyggast också! (helt opartisk åsikt!) hehe :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback