Ord är makt

Det är ju coolt, men samtidigt helt sjukt. Något som är så själklart i våra liv, kan påverka så hårt. Ord. 
 
Med ord kan man övertala, hylla, neka, krossa och förklara. Med ord har du faktiskt makten att förstöra någons liv, hårda och kränkande ord. Alla klarar inte av att hantera vissa ord som kommer emot en, ibland kan det bli för mycket. På grund av ord kan människor bli psykiskt mobbade, kan vara så att ingen väljer att säga någonting alls till en, eller bara säga det där som man aldrig vill höra.
Det är många som tar sitt eget liv pågrund av mobbning, av att folk varje dag kallar en saker, säger ord som sårar, skadar. Och dessa människor som använder dessa hårda ord inser nog aldrig riktigt att dom har på ett vis makten över en annans liv. Sjukt egentligen.
 
Men samtidigt, fina ord, det kan göra hela ens dag. Beröm och komplimanger. Snälla värmande ord, ord som visar omtanke och respekt. Det är ballt, hur några sammansatta ord kan sätta ett enormt leende på någons läppar, lyfta upp hela ens dag. Och det borde vara mer sånt. Alltså tänk såhär - med ord har du makten att få någon att må så himla dåligt, men med ord har du även makten att få någon att må bra. Jag röstar iaf för att använda den makten vi har att få folk att le, må bra. 
 
För hur fint vore det inte om alla bara kunde sprida lite glada ord mer än hårda, och på så sätt sprida glädje. Åh, kanske inte möjligt att leva i en fluffig bubbla helatiden, men tänk vad underbart det skulle vara med fler lyckliga människor! Jobba hårt för det folket, säg något snällt till någon idag, som ni inte brukar komplimera vanligtvis. Det kan betyda mycket mer än vad ni tror! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback